|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Roksape;30422524][QUOTE=Jolkaaa;30422334]no tak póki co mam w planie kupić tylko r.56 i r.62 inne to już później, ale nie wiem ile mam mieć zestawów
masakraCytat:
mam nadzieję, że dam rade z tym wszystkim
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chcialam Was tylko pocieszyć,że nie słyszałam ,żeby mieli zamknąć sklepy w marcu czy kwietniu
, wiem,że to męczy strasznie, ile ja list robiłam , drukowałam , wymyślałam, wszystkich wyzywałam ,że się nie znająKupcie po 3-4 rzeczy z każdego typu tak żeby złożyć z tego z 5- 6 zestawów , a potem dokupicie, jeśli będzie mało. Przyda się dresik, sweterek, jakaś bluza cieplejsza, spodenki na dwór, z dwie czapeczki .Odradzam piękne sukieneczki dla niemowlaków , bo są dość niepraktyczne, a kosztują kupę kasy,w wózku przykryte będą kocykiem, a w domu to się podciągają pod samą szyje i jest dziecku niewygodnie. |
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale rady sie przydadzą, mi na pewno, bo mnie póki co każdy ciuszek zachwyca , więc sama bym pewnie pełno niepraktycznych rzeczy nakupowała
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio obudziłam się głodna o 3 w nocy i jadłam bułkę, więc jedzenie o 23 jest całkiem normalne jak dla mnie
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Zia przepraszam nie chciałam...
![]() kurcze ja mam podobnie! osiwieć można...ale ja chyba jednak robię tak: spisze sobie co chcę kupić np. do stycznia... i powoli przy okazji bedę kupować i skreślać z listy to co juz mam też skreślę, listę bedę nosić przy sobie...a co zostanie to potem na raz zakupimy...nie zwariuje przy tym...bedzie troszkę przyjemności i nie wydam na raz majątku ![]() Oglądam Tap Madl... smaka mi ta sesja z jedzeniem zrobiła ta takie tortowe ciasto...( a za tortami nie przepadam, zawsze wolałam sernik )
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty to akurat dużo nie tyjesz możesz jeść spokojnie, a ja muszę rezygnować z nocnego jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
to ładnie tak to jeszcze nie miałam ale jak tż wraca rano z pracy po 6 to kupuje mi zawsze jakąś bułkę słodką czy coś i zazwyczaj jem ją później a ostatnio zjadłam o 7 i poszłam dalej spać
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam np. piękną czapeczkę, do tego sukienkę i bluzę, nie założone ani razu, bo czapeczka na niemowlę , ale wiosenne, a nie zimowe ![]() Uważajcie na to ,żeby nawet jak jest okazja przeanalizować czy w danej porze roku dziecku będzie dobre to cudo. |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ja też robię listę i ruszam na zakupy ![]() też miałam obejrzeć, ale póki co nie chce mi się wcześnie dziś wstałam, a w dodatku wczoraj późno poszłam spać i powoli padam
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
E tam, wcale taka pracochłonna nie jest, tak się tylko może wydawać na 1 rzut oka Zresztą, podałam tylko przykładowy przepis. Ja robię tak, że siekam w kostkę duża cebulę, podsmażam w garze, dorzucam pokrojoną marchewkę, ziemniaki, cukinię, seler i paprykę-zalezy co tam akurat mam w lodówce, czasem dorzucę i kapusty włoskiej i fasolki szparagowej. Zalewam wodą, gotuję, dorzucam puszkę pomidorów, puszkę fasoli lub jak mam to świerzej uprzednio namoczonej i ugotowanej. Potem przyprawiam, dorzucam mnóstwo pietruszki i ścieram 2 ząbki czosnku. Jak mam ochotę to robię tą zupę z makaronem, a jak nie mam ochoty to z odrobiną czerwonej soczewicy lub bez. Na wierzch tuż przed podaniem można zetrzeć na tarce ser, może być zwykły żółty, super się rozpuszcza. Zupkę robi się naprawdę szybko, wiem, co mówię, bo ja leniwa jestem, za bardzo pracochłonne dania sama bym się raczej nie wzięła![]() Zmęczona dziś jestem, a jutro znowu praca, a w piątek szkoła rodzenia. Idziemy na 1 zajęcia, ciekawe, jak będzie? |
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam standardowo do wc, bo tak się budzę o 3, no i takie burczenie w brzuchu,że masakra a na głodniaka nie zasnę, więc jadłam
![]() Cytat:
Dobrze, że akurat mama ze mną chodziła, więc mnie wywlokła ze sklepu
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ja mam w planach uraczyć się jeszcze sałatką a do tego kubek kakao ![]() Ostatni posiłek zjadam tak ok 23-24, zaleznie o ktorej idę spać, jednak zawsze ok 1-2 h przed spaniem. Nie wytrzymałabym inaczej, bo zaczyna mi burczeć w brzuchu i czuję ssanie, więc i tak nie mogłabym zasnąć
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie jem o tej porze...po 20-21 jem ewentualnie owoc lub jogurt...tak zawsze miałam...ale faktycznie coraz częściej czuję głód o tej godzinie...i wiecie co ja wstaję ok 8:00.. o 8:30 jem śniadanie...ok 10 jakiś owoc lub kanapkę...a ok 12-13 ( najczęściej jestem wtedy na zakupach lub z psami) jest mi już słabo z głodu...dosłownie słabo i czuję że szyko muszę coś zjeść...macie może podobnie???
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Pewnie ma!!! i nie moge jak zaczyna mówić zawsze jak taka sierotka!!! ale smakołyki były niezłe Mam zgagę
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jem bardzo, ale to bardzo nie regularnie
ostatnio musiałam się głodzić przez dentyste, a potem objadłam się i mi było ciężko do samego wieczora...
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
już
![]() oj tam oj tam , mandarynka , no może 5 |
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jem kanapki z makrelą i pomidorem
![]() tak mnie naszło ![]() i też muszę w ciągu dnia jeść średnio co 2-3 godziny.
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I to wszystko Wasza wina, bo o jedzeniu nawijacie
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja musiałam podjeść troszkę chrupków Curly bo przez to Wasze gadanie o jedzeniu to ślina cieknie
idę zaraz spać bo jak tak dalej pójdzie będę musiała udać się do lodówki ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
ale mam ochotę na makrele zjem jutro
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na żal mi tej dziewczyny , bo to się może źle skończyć , no ale może się mylę, choć sposób w jaki je ( te urywki z kamer ukrytych) cechy osobowości i ostre schudnięcie a na tym tle sukces podziw itd . to raczej równia pochyła, bo zrobi wszystko ,żeby tego nie stracić.Miałam taką koleżankę, 5 lat już się stara o dziecko i na co to jej było
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówicie o Ance ?? |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
o tej porze o jedzeniu???!!! nie katujcie mnie dziewczyny!
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz też nie wytrzymam, czuję głód
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale mi jej żal, bo się chyba zaplątała w coś czego może nie udźwignąć,a do tego jest młodziutka i jakaś taka , no nie wiem ...
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- oglądam ciążę z zaskoczenia Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-09 o 23:52 |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiejszego odcinka nie oglądałam, jutro sobie obejrzę bo padam i idę lulu... jak dla mnie ona powinna odpaść ale z tego co słyszałam będzie w finale pff
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

masakra
, wiem,że to męczy strasznie, ile ja list robiłam , drukowałam , wymyślałam, wszystkich wyzywałam ,że się nie znają