|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
ja muszę iść coś zjeść bo mnie zaczyna ssać..
![]() ![]()
![]() |
#4382 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
i zamówiłam jeszcze 2. jacieeee ![]() co do zdrobnień nienawidzę jak ludzie mówią "pieniążki" (szczególnie jeśli chodzi biznes)
![]() |
#4383 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemy za ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a właśnie gdzie Carmelka?? ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() nie pierwszy ![]() ![]() Cytat:
![]() Telik teraz sie skapnęłam że mam 1 SS chcesz???? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za podpowiedzi na temat pleśniawek. Kupiłam póki co Aphtin, bo na tą nystatynę faktycznie trzeba receptę, a nie mam skąd wziąć. A jak pędzlowałyście? Bo mi babeczka w aptece powiedziała, żeby gazikiem, ale każdą krosteczkę nowym, bo się zakażenie przenosi. I zastanawiam się czy naprawdę trzeba się z tym tak bawić, czy wystarczy tak z grubsza całą buzię "prześcierować"?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też oprócz tych rymowanek tworzę sporo poezji własnej, na potrzeby chwili ![]() ![]() Baboniku - bardzo mi przykro że dotknęło Was AZS ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Telik - i oczywiście wielkie kciuki za jutro!!!!!! ![]()
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Telik
![]() Brumek ![]() mój łobuz uwielbia lustro i taniec przed nim , śmieje się w głos a najbardziej do piosenki twórczości taty ![]() zaczyna się tak: mój tatata najlepszy jest ... ![]() moje biedactwo na razie śpi... bidulek ... czemu to mnie nie może boleć tylko jego??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |||
Zakorzenienie
|
cześć kobietki
![]() jestem, po aerobiku....zmęczyłam się masakrycznie... jak mi z tym dobrze ![]() Babonik, trzymam kciuki żeby jednak było lepiej! A nie jak pani dr mówi. Ucałuj Nikosia! Brumek, na pleśniawki Aftin, albo Nystatyna - na receptę. Dziubek, buziak dla Szymusia! Oby się jak najmniej męczył. A jak gorączka? świetny! dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Hani! Komuś jeszcze miałam odpisać i zapomniałam ![]() Ja muszę pochwalić mojego kawalera. Pojechaliśmy na pobranie krwi, niestety nie tylko morfologia więc musiało być z żyły, nie z paluszka. Ale jedna pani pielęgniarka pobierała a druga go zagadywała (zachwycając się i wyglądem, i oczami ![]() ![]() ![]() a jutro mnie czeka rajd.... jadę na uczelnię, jak skończę zajęcia to mam dokładnie wyliczony czas- wrócić na szybko do domu, zgarnąć małego i jechać do lekarki, byle zdążyć. A i tak uda mi się dotrzeć pewnie na ostatnią chwilę...Oby korków po drodze nie było ![]() Mam nadzieję że wyniki wyjdą dobre.... No nic, uciekam do spania... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Adaś bardzo dzielny! Mam nadzieję, że i wyniki będą ok ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Baboniku - właśnie na naszym Wizażu pojawił się artykuł o AZS: https://wizaz.pl/Pielegnacja/Mam-Pro...apalenie-skory
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Wizaz pochłania cały mój wolny czas. A mom go tak niewiele
![]() W klubie jest super! Idę spać, jutro z rana nadrobię. Pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
JA tez zmykam.
Dzisiaj za dużo się działo. Dobranoc ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja bym chciała SS, jakby któraś miała na zbyciu
![]() Jednak jest różnica - po SS jest lepiej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jeszcze szybko napiszę...
Radek miał mega ciemieniuchę, środowiskowa pielęgniarka powiedziała, że to normalne u dzieci ze skazą... Ta ciemieniuch mu już praktycznie cała zeszła ale.. Radek ma skórę na całej głowie taką suchą i szorstka. Teraz smaruję mu maścią, jakąś robioną co lekarka przepisała i widzę poprawę. Ale wcześniej to była ta skóra zaczerwieniona i Młody się strasznie drapał po niej. Żebyście to widziały, taki malutki a potrafił tymi malutkimi łapkami się drapać ![]() Na nóżce po ukłuciu zrobił mu się taki mały placek suchy.. i dwa dni temu niżej następny. Dzisiaj zauważyłam na drugiej nóżce takie coś. Co to może być? To nie krostka tylko no taki placek maleńki. Czytałam o AZS i wydaje mi się, że to może być to......... Ja piernicze....... Jutro idziemy na szczepienie, zobaczę co lekarka powie. Trzymajcie proszę kciuki ![]() pa |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz już nie ma gorączki i śpi póki co spokojnie oby tak zostało ![]() ![]() Cytat:
![]() dogadajcie się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śpij spokojnie ![]()
![]() |
#4395 | ||
Wtajemniczenie
|
Daj Marince Kochana,bedziemy miec niezły zapasik,ale dziękuję bardzo
Cytat:
uwielbiam taż Ciebię brumeczku ![]() Cytat:
![]() za kciukasy dziękujemy ![]() a mój Jaś dziś był po raz pierwszy na spotkaniu biznesowym(musiałam być na spotkaniu z prawnikami w firmie a że Jasiu miał focha na wózeczek wiec spał u mnie w ramionach)
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-09 o 21:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
dziękuję kochany dziubku!
![]() Teliczku ![]() dziubku napiszę Ci adres i się dogadamy co ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
dziubek, kajool dzięki za odp. to mi dałyście do myslenia
![]() babka w kadrach to równa kobitka i zna się bardzo dobrze na przepisach, a nie sądzę aby chcieli mi wręczyć papierek z wypowiedzeniem tego dnia ![]() to porządna firma i nikt się w takie rzeczy raczej nie bawi, nie sądzę aby coś kombinowali.. Mam się jeszcze z nią kontaktować na początku roku to zobaczymy, może nie będę musiała isć
#4398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poszła wiadomość na PW ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
youyou - z wlasnego doswiadczenia powiem tylko uwazaj - nie przychodz do pracy nawet na ten jeden dzien nieubezpieczona! to nic, ze wierzysz w dobra wole pracodawcy - to niekiedy jest zludne. Bedziesz chroniona przed zwolnieniem jesli zlozysz wniosek o wychowawczy. Oblicz sobie od ktorego dnia chcialabys go miec (wlicz ten jeden dzien jak juz koniecznie chca zebys przyszla i potem te kilka tygodni urlopu wypoczynkowego, ktory Ci obiecali dac, a po tych dniach od razu wychowawczy)... i zloz. Od dnia zlozenia do konca wychowawczego (nawet jesli bedzie modyfikacja dat) jestes pod ochrona
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem, czytam z doskoku. Sarenka zabierał cały czas ![]() Byliśmy dziś u psychologa klinicznego i neurologopedy. Psycholog nie ma żadnych zastrzezen co do rozwoju Sary, logopeda zleciła ćwiczenia. Sara ma bardzo wrażliwa buzie, język, przy bardzo delikatnym badaniu już ma odruch wymiotny. Dlatego tak kiepsko szła nam nauka jedzenia łyżeczka, dla niej to trauma mieć coś w buzi. Pani doktor powiedziała, ze to głowna przyczyna dlaczego nie jadła z piersi i gdyby w szpitalu na to wpadli i zalecili ćwiczenia to w dzień lub dwa byłoby ok. Teraz mamy masowanie policzków, języka, dziąsełek i kontrola w styczniu. Nooo i jutro mamy szczepienie. Co miałam napisać jeszcze.... Odebrałam dziś świadectwo pracy, jestem bezrobotna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam ogromną prośbę!!!
Czy któraś z Was, mająca konto w Rossmannie, mogłaby mi pobrać i przesłać kupon rabatowy, który pojawi się na ich stronie 12.11 o północy? To zniżka na podkłady do przewijania. Oczywiście to prośba do tych, które nie korzystają z tych podkładów ![]() Ja używam ich namiętnie i sporo ich nam schodzi, więc marzy mi się więcej niż ten jeden kod, który sama mogę sobie pobrać ![]()
#4402 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Nastawiłam budzik dziś na 6.00, ale moje dziecko w trosce o mamusię, żeby nie zaspała, to zrobiło pobudkę o 5.20. Teraz leży w łóżeczku i gada z misiem ![]() a ja przygotowuję co nieco na zajęcia... dziękuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mogę pobrać, jeśli tylko nie zaśpię ![]() Dopijam kawę, zabieram się za ogarnięcie smyka i siebie i uciekam, pewnie dopiero pod wieczór się odezwę, jak wrócimy od pani doktor. Miłego dnia mamusie!
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
Bry!
Moje dziecię nie dało dziś pospać - 6:20 pobudka ![]() ![]() ![]() Marina, ale się uśmiałam wczoraj z tej k.py w pościeli ![]() ![]() Carmela, szkoda że w szpitalu się nie pokapowali. Biedna wrażliwa Sarenka! Brumek, nie pomogę, jesteś moją konkurencją w tej kwestii ![]() ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry
Aaniu ![]() ![]() ![]() Brumku dziękuję za kilna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurde u mnie co dzień pobudka o 6tej... zazdroszczę tym,które mogą dłużej pospać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też poproszę ![]() Czemu CI ich aż tak sporo idzie? Ja od porodu kupiłam 1 paczkę i jeszcze mi się nie skończyła ![]() jedyny minus że się nie trzyma tak jak trzeba przy mojej Emi, bo zaczęła wariować i z każdej strony podnosić. No noc była lepsza. Pobudka 2 i 5, ale o 6 już wstała i nie chciała spać dalej. Pobawiła się, osikała, gaworzyła,jadła rączkę. O 8 zjadła i dalej poszła spać. Szczepienie dzisiaj mamy, ale coś czuje, że mi je odpuści i za tydzień się będziemy musieli zjawić. Emi mi harczy, mam wrażenie że ma flegmę, dziś zielone kozy się pojawiły ![]() TEMATY!! ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Kurczę nie wiem jak moje dziecko ubrać. Tam widzę szaro i buro. Do lekarza mam 10 min drogi. Chyba wezmę cieplejszy kombinezon, bardziej polarowy,a Emi ubiorę no właśnie w co ?: krótkie rękaw body + jakiś sweterek + spodnie ? czy myślicie że wystarczy długi rękaw body + rajstopki + sukienka ? Buu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Dziubek
![]() Brumku załóż sobie tyle kont na rossnecie ile masz adresów email, możesz nawet utworzyć fikcyjne konta tylko na pobranie kodów .... sama mam dwa konta u nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciężko określić czy to skaza czy to alergia na inne czynniki typu: kurz, detergenty itd... skaza potrafi być tylko w 20% czynnikiem ASZ-twórczym. Więc ja zaczynam od diety...ale organizm matki potrafi jeszcze przez miesiąc wydalac z pokarmem białko z posiłków.wiec za jakieś 4 tygodnie mogę sie spodziewać poprawy jeśli to pokarm.Mam kupione PEPTI,ale póki co awaryjnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a już niedługo planuje założyć wkładkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja założyłam body z krótkim i taki dresowy kombinezonik na to założe cienki kobinezon Cytat:
![]() ubieram sie powoli na szczepienie i zakupy
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
U nas nocka w porządku. Agata usnęła wczorajo 18 przed 21 wstała, to ją wykąpaliśmy, zjadła, troche pogadała w łóżeczku i o 22 usnęła.Wstała dziś o 6.30 na śniadanko przy przebieraniu nasrała mi prawia na ręce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.