|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Jesteście niesamowite!! Kurcze Was nadrobić... Dobrze, że po marudnej i mało przespanej nocce dziecię teraz odsypia a matka zamiast zrobić to samo... A moje dziecko ma chyba skok, już z nim nie wyrabiam![]() Mam pytanie do dziewczyn ze śląska... a zwłaszcza z Zabrza...(pozwoliłam sobie pogrubić bo to dla mnie dość istotne i może ktoś mądry mi pomoże) Wczoraj w wiadomościach mówili o poważnym zapyleniu przekraczającym normy o 400%. Zalecali nie wychodzenie z domu bez potrzeby (cholewcia )... Wychodzicie na spacery? Ja do tej pory wychodziłam, ale teraz... Jeśli chodziłoby tylko o mnie...to luzik, ale martwię się o te małe płucka![]() :pros i:cotka ja karmi otwieram rano, przelewam do kufla a piję odgazowane popołudniu. Piję codziennie i karmię tylko syskiem (mały nie ma kolek-ODPUKAĆ )ancia jak wyżej..tylko sysek... zależy ile dajesz tej herbatki, bo ja tylko parę łyczków na czkawkę. Ja myślę, że u Ciebie to może być kryzys, który przecież się zdarza... Oby jak najszybciej przeszło U mnie moja mama nalegała, żebym przynajmniej dokarmiała mm, bo bała się, że młody się nie najada. Kochana doskonałym argumentem jest waga a Twój Franiu ma ją przepięknąaiszka u Ciebie inna sytuacje, bo pewnie d-dimery masz jeszcze podwyższone... Trzymam kciuki za badania. Daj znać co Ci wyszło, bo wiesz... taka ciekawska ciotka-klotka ze mnie a tak na poważnie, to dość rzadka choroba. Co do badań dzidziusiów to z tego co mi wiadomo, one dopiero będą wiarygodne jak dzieciaczki skończą 10 lat. Mogę się mylić...daj znać jak się czegoś dowieszarchi Nie wiem kto to wszystko przeczyta...chyba też będę musiała skusić medalem . Co do przewracania z brzuszka na plecki... ha mojemu też się z dwa razy zdarzyło...ale tylko dlatego, że jak jeszcze ważył malutko, a duża główka przeważyła to go pociągnęła na boczek a reszta się "przekopyrtnęła"... i pewnie było podobnie w kontrowersyjnym przypadku |
|
|
|
#212 |
|
kosmitka
|
Martunia no niezły spust. Mój chyba nigdy nie ssał cyca 1h, jak to przeżywają sutki??
Sonia ja przeczytałam, zapraszam na Mazury, zimno jak diabli, ale przynajmniej czyste powietrze. To widzę, że o tym dokarmianiu nie tylko ja mam suszoną głowę. U nas argument wagi nie pomógł - a Franek tyje ok 270 gram na tydzień.
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
ancia... co ja bym dała, żeby mieszkać na Mazurach!!!....ech marzenia
dzięki za zaproszenie Mazury może w przyszłym roku na wakacje!! Rok be z żagli to o jeden rok za długo
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
witamy!
dziewczyny z Lublina i okolic, kupowałyście już maluchom czapki na zimę? ja od wtorku szukam i są same za duże. może wiecie, gdzie takie małe znaleźć? |
|
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sonia ale mnie zabilaś teraz tą wiadomością o zapyleniu Byłam wczoraj na spacerze - nie wiedziałam o tym syfie w powietrzu....A teraz to się boję Ale chyba pójdę...Może u mnie na wsi mikulczyckiej stężenie mniejsze niż w centrum... Ancia a mogę ja do Ciebie na Mazury
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien bobly
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja na razie tylko tak na szybko bez nadrabiania ![]() My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg , lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok , ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220![]() Na wizycie pani doktor powiedziała, że niestety Adaś ma przepuklinę pępkową i trzeba kupić specjalne plastry. Ale ogólnie nie jestem z wizyty zadowolona, bo czekaliśmy 1 godz pod gabinetem a pani dr poświęciła nam może z 5 min , ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.Kożystam teraz, że Adaś śpi, tylko muszę co chwilę bujać wózkiem , bo się wybudza, więc i tak nie mogę nic w domu zrobić, a prasowania już dwie kupy leżą i następne pranie do wstawienia i zlew pełen naczyń Ciekawe kiedy to wszystko zrobię
|
#218 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Heloł kurde Was nadrobić od wczoraj to jakaś masakra-ale przynajmniej ciekawie było
![]() Cudna ![]() Cytat:
ps.co do herbatek ja nic nie podaje poza mlekiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wpychaj mu częściej !Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja własnie dzisiaj ide prywatnie do mojego lekarza to pewnie mi zrobi bo jak byłam na nfz to p.lekarz zerknal tylko na bliznę i powiedział "zagojona" no to to i ja widzę! Nawet nie raczxył zbadać mi podwozia ![]() Coś mi powcinało ![]() Cytat:
a po drugie. A ja własnie należe do tych "rozckliwiających się" i dobrze mi z tym. Dziewczyny coś mnie wczoraj tknelo i z ciekawosci stanęłam z mała na wadze później sama i wyszło na to że Judyś w ciągu 2tyg.przybrała mi jedynie 150g Jeszcze te luxne kupki z śluzem. Niby mówią/piszą że to normalne przy cycku ale ta waga! Probuje sie dodzwonić do przychodni a tam non stop zajęte od 7u.30
|
|||||||
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
heloł!! o matko
nadrobiłam. co wy znowu w pierwszej ciazy, ze tyle piszecie??![]() Cytat:
Cytat:
moja ma licznik w głowie, w nocy co dwie godziny oczy jak 5 zł i mamooooo jeść. liczę od końca, bo moja czasem długo jeCytat:
HA dla dzieci potencjalnie zagrożonych alergia ( jak rodzice sa alergikami) ale nie mających stwierdzonej alergii. a to, co pediatra powiedział podziel na dwa. inny przyjdzie i co innego wymyśli. beznadziejni ci pediatrzy Cytat:
cóż no ... szerokiej drogi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja kupiłam w sklepie żółta ciżemka na bursztynowej/ametystowej w każdym razie na przeciw stokrotki. śliczna misioowa za 26 zł. było sporo malutkich.
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka! U nas koncertu i marudzenia ciąg dalszy
Dobrze, że w nocy śpi jakoś sensownie![]() Cytat:
![]() ![]() w potylicę goCytat:
Martunia ponoć jest i czasami się to łączy ze skokiem rozwojowym Sonia też o tym czytałam, ale już w zeszłym tygodniu u nas (okolice Rybnika, Wodzisławia) to było i właśnie ostrzegali żeby nie wychodzić, ale miało przejść tego samego dnia bo zapowiadali wiatr. Ja wtedy nie byłam na spacerach ale z tego względu,że byłam chora, ale i tak bym chyba nie poszła
|
||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo za wagę! Swoją drogą rewelacja że tak na cycku przybiera No ja też tak słyszałam...Musze poczytac o tym bialku podzielonym co to niby jest lepiej trawione...
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ametystowa - zaraz po ślubie wynajmowaliśmy mieszkanie w tym bloku i wiedziałam, że tam jest taki sklep, ale teraz nawet nie przyszło mi do głowy, żeby tam zajrzeć.
|
|
|
|
|
#225 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra dodzwoniłam się. Jedziemu na 10.50. Trzymajcie kciuki zeby to nie było nic złego pa.
|
||
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
To znalazłam:
"Czym różni się hydrolizat białkowy od zwykłego mleka modyfikowanego? Czy dostarcza takiego samego gatunkowo wapnia i białka jak mleko modyfikowane? Czy nie zaszkodzi, skoro są tam składniki zastępcze? Pod względem składu i przyswajalności składników hydrolizat białkowy nie różni się od mleka modyfikowanego (co zostało naukowo udowodnione). Jedyna różnica jest taka, że białko jest zhydrolizowane, czyli rozłożone na drobniejsze cząsteczki (peptydy, aminokwasy) o znikomych lub prawie żadnych właściwościach uczulających. Coś takiego dzieje się zresztą z normalnym mlekiem w naszym przewodzie pokarmowym pod wpływem enzymów trawiennych, jednak w tym przypadku nie chroni to przed alergią. Białko z hydrolizatu jest nawet lepiej przyswajalne niż ze zwykłego mleka, gdyż białko niezhydrolizowane wymaga przed wchłonięciem strawienia, podczas gdy zhydrolizowane prawie zupełnie nie potrzebuje takiej obróbki. Taki preparat to dla dziecka uczulonego na białko mleka krowiego najlepszy pokarm, który zaspokaja wszystkie jego potrzeby i dzięki któremu maluch będzie się prawidłowo rozwijać." ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Sadzac po stronach jakie naprodukowalyscie mysle , ze maluszki zrobily sie grzeczniejsze.....wiecej spia i tym samym daja mamusiom wiecej czasu np na wizaz....
![]() Cytat:
o rany ,....ladna waga.... ![]() Stokrotko.....mam nadzieje, ze dostaniecie paszport na czas....trzymam
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja byłam wczoraj. nie miałam, ale ja chodzę do ginki państwowo i nie ma USG w gabinecie. ps. po raz pierwszy w życiu będę brać tabletki.
|
||
|
|
|
#229 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hej Cytat:
Asiu ja mojej dawalam Infacol bo mozna od urodzenia.... Cytat:
Bedzie dobrze kochana....
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
moje dziecię śpi smacznie na balkonie (tfu-tfu ) przy dźwiękach maszyn (kładą nam asfalt), to mogę Was po nadrabiać
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk brawo za wytrwałość
przy takim nastawieniu i samozaparciu kryzys pójdzie precz! A to, że Franuś je co 1h to wg mnie może być przyczyna i skoku i kryzysu. Czytałam, że te dwie sprawy często się łączą Cytat:
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w przypadku tej przepukliny przyklejasz tylko plasterek i z głowy?
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w h&m widzialam kiedys cudna, ale co z tego jak najmniejszy rozmiar to 68 i to duzo za duzy![]() Małgosia1983 lepiej dawać sab simplex na łyzeczce bo jak dajesz do mleka to więcje na butelce zostaje, niz trafia do dziecka, żeby nie było że sie wymądrzam to rada położnej ![]() o widze, że jedna mamusia nam odleciała
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
ja to rzadko, bo albo tym zapominam albo Kacper ma założoną pieluchę ortop.
|
|
|
|
#236 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Orzeszek się zlitował dziś w nocy nad starą matką i kimnął raz aż na 3h- boszzzzzzzz - totalna rozpusta, potem jeszcze na 1h50 min, i 1h
![]() A ja mam tez pytanie o koopy- zdarzyło mi się,ze mały zrobił w trakcie przewijania pieluchy- ale tak strzelająco na odległość dosyć rzadkawo- to jest oki na piersi?? Moze tak strzelać? Cytat:
![]() A kiedy przeszłaś na te mm? - bo dzieci robią wtedy rzadziej koopy Cytat:
![]() Dobrze jest jak chce do piersi- gorzej jak marudzi i weź zgadnij o co mu cho Cytat:
![]() Ano przetrwamy. Dziś jadę do mamy (pewnie się znów poryczę, jak w domu Babci nie zobaczę)na długi week- może mi sie polepszy jak ktoś będzie małego ciągle lulał, a nie tylko ja całymi dniami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
MAGiALENA- czee Cytat:
I my się dziwimy ,że dzieci marudzą- a my jak tyłyśmy w ciąży to co- nie lepsze ![]() Plasterek na przepuklinkę? I co potem? Od plasterka się zamknie? Cytat:
Cytat:
Różnie- ale przynajmniej 1x dziennie- nie zawsze do spania. Czasem na chwilkę czasem i na godz- dwie. Mój lubi usypiać na "kangura" brzuchem do brzucha taty- i wtedy tak się go przekłada do spania- również na brzusio Właśnie śpi na brzuszku
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-10 o 10:46 |
|||||||||
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez tak daje kropelki.....i sie nie wymadrzasz kochana....to jest dobra rada....
|
|
#238 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się na odchowalni
oczywiście ja z moją Hanną na ręku bo bąka nie może puścić to spać nie będzie w kołysce do następnego karmienia uhhh ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moje kochane złośliwości kończy dziś miesiąc ![]() ale ten czas leci dałam znać że żyję i lecę wypić jakąś herbatkę ciepłą puki mała stęka ale leży sama bo zaraz znów będzie wisieć na cycku... eh z szoku wyjść nie mogę że dałam radę karmić miesiąc piersią mimo notorycznego bólu i samych problemów z tym związanych ale chyba jakoś się zaczyna wszystko regulować i idzie nam coraz fu lepiej tffuu tfu żeby nie zapeszyć ![]() Buziaki dla was
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-11-10 o 10:56 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Jesteście niesamowite!! Kurcze Was nadrobić... Dobrze, że po marudnej i mało przespanej nocce dziecię teraz odsypia a matka zamiast zrobić to samo...
A moje dziecko ma chyba skok, już z nim nie wyrabiam
)... Wychodzicie na spacery? Ja do tej pory wychodziłam, ale teraz... Jeśli chodziłoby tylko o mnie...to luzik, ale martwię się o te małe płucka
U mnie moja mama nalegała, żebym przynajmniej dokarmiała mm, bo bała się, że młody się nie najada. Kochana doskonałym argumentem jest waga a Twój Franiu ma ją przepiękną

, lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok
Ciekawe kiedy to wszystko zrobię

to lece z Dublina. kochana ..poród przeżyłyśmy..to co to jest lot przy tym
ja już mam plana... oby tylko Sara nie płakała w samolocie..tego się tylko boję..

Brawo za wagę! Swoją drogą rewelacja że tak na cycku przybiera