|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
![]() Bedziesz do mamy z dzidzia przyjezdzac?
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie rozłupałam sobie kilka orzechów laskowych i wciełam
kupiłam sobie dzisiaj...bo coś o tych zdrowych tłuszczach zapominam...zrobię ta sałatkę z ananasem i kurczakiem...i właśnie z orzechami...PS: Ale się dzidzia wierci
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- pewnie że będę przyjeżdżać z dzidzią
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
natkulec w sumie nie masz tak daleko
|
#486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() A ja już mam rogale marcińskie dzisiaj na obiad zapiekanka makaronowa przynajmniej zostanie mi na jutro na kolację a jutro usmaże karkówkę i zrobię do tego kopytka
|
||||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken ja mam kombinezon w r.62 ktorego nie uzyl Filip, od brata po jego synku i mysle, ze mi moze sie przydac.
ja mam termin na polowe marca, ale cos czuje ze urodze 2 tyg przed terminem tak jak Filipka. Pod koniec lutego, poczatkiem marca czesto jest jeszcze snieg.
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tato wczoraj zrobił
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uwazaj na siebie![]() ![]() A ja juz po pracy, zaraz wracamy do domku (dzisiaj z mezem w firmie jego bylam) Na obiad mamy mc donaldsa tak mnie jakos naszlo ![]() glowa mnie zaczela bolec... nie mowiac juz o tylku po tylu h przy kompie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Wreszcie Was nadrobiłam...ufff... Pisałyście o praniu ubranek... czytałam ostatnio artykuł o tym gdzie było napisane,że szkodliwa chemia która jest używana przy wyrobach z bawełny wypukuje się dopiero po 16 praniach ! ! ! Ja mam zamiar na początek wszystko prasować, jak już przestanę to będe czujnie obserwować maluszka czy nie ma jakiś wysypek. Do prania kupiłam proszki, płyn do pukania Biały Jeleń zobaczymy jak się sprawdzi... |
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() narazie wcinam ptasie mleczko ![]() jak zwykle tyle nadrabiania. Natkulec z której strony mieszkasz pod Krakowem? Ja mieszkam obok Zabierzowa. Jeśli możesz powiedzieć
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ona jest niebezpieczna...strasznie wciąga
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w salonie samochodowym![]() Dziewczyny siedzę oglądam filma i mi zimno w sutki patrzę a ja mam mokre kropki na koszulce ( bo oczywiście bez stanika chodze jak tylko mogę ) normalnie suty mi kropelkują
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-11-10 o 15:49 |
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa... Mam dwa pytanka do Was
![]() Byliśmy wczoraj w Tesco znalazłam jakiś płyn do mycia smoków, butelek dla maluchów z firmy NUK za ponad 20 zł (?!) Można myć to wszystko normalnym płynem do mycia naczyń czy potrzebny taki specjalistyczny? Widziałam też takie ubranko,że na górze noralnie były rękawki a na dole nie było nogawek tylko długi dół zakończony gumką... To do spania dla dziecka? Czy to się sprawdza gdy w nocy się przewija szkraba bo tak pomyślałam,że nie trzeba tych zatrzasków odpinać tylko ciach i do góry? I w sumie trzecie pytanie... jak powinno się ubierać dziecko do snu takie małe? Muszą być te śpiochy jak jest ciepło w domu? |
|
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Ale jedziecie z koksem
Nie nadążam za Wami z czytaniem!!! W skrócei napiszę: 1. Nie brzydzę się szmateksami ) 2. KAŻDE ubranko prałam Adasiowi do jakiegoś roku. Teraz tylko te ubrania, które są bezpośrednio na ciele(mowa o nowych) 3. Prasowałam wsio tez jakoś tak do roku 4. Nie używałam rożka w ogóle, ale był skwar Teraz mam jeden i wystarczy, najwyżej dokupię.5. Myslę, że ubieranie dziecka w polarkowy pajac na gołe ciałko to niedobry pomysł 6. W kwestii pierdziochów powielam schemat pierwszej ciąży- jest tego dużo no ale cóż...7. Mam sklerozę jak cholera Zapomniałam wziąć zaświadczenie od stomatologa, znowu![]() Ps. Boli mnie dziąsło po znieczuleniu...
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnie pytanko
![]() Kupujecie maleństwom smoczki? Widziałam w gazecie takie od pierwszych dni, super płaskie nie powodujące wad zgryzu i takie tam i się zastanawiam... Bo ja ze względu na długi okres chodzenia ze smoczkiem miałam poważną wadę zgryzu i się nacierpiałam u ortodąty... |
|
|
|
#498 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja bym jeszcze raz tez zjadla
![]() Cytat:
Troszke nie fajna ta pogoda, bo nie wiadomo co i jak ![]() ![]() Cytat:
Potem ja mylam zwyklym plynem do naczyn albo sama goraco woda. Bo jak plynem to trzeba dosc dobrze wyplukac pozniej z tego plynu, ale ni euzywalam spejcjalnych plynow. To co opisalas, to byc moze taki spiworek do spania. Ale musialabys wkleic. Do snu ja ubieralam Filipka w pajace, albo body i na to jakies bawelniane polspioszki. Jak bylo chlodniej to pajace welurowe, albo polarowe, sa cieple i jak dziecko sie odkryje to go grzeje taki pajacyk. A tak poza tym to bawelniane. Pizamki dopiero tak od roczku, chociaz i tak na przemian jeszcze uzywalam pajacy. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Jak chcesz kupic, to kup od razu dwa conajmniej, bo smoki lubia ginac Filipek tez uzywal smoka, nie raz sie przydaje i moj maz byl przeciwnikiem smoka, a jak malec mial kolki to sam mu podal smoka ![]() Filip odzwyczail sie sam od smoka, jak byl chory, nie pamietam dokladnie ale nie mial jeszcze skonczonego roczku a juz nie cyckal smoka. Odrzucil sam, jak mial katar i byl chory i zle mu sie ssalo. A potem zapomnial o nim.
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka takie o :
http://allegro.pl/carter-s-carters-2...831731662.html podobno fajne na początek do przewijania ... tak myślałam o tym na noc dla dzidziusia... tylko co same skarpetki i wystarczą do tego? ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Aguśka Ja mam traume z dzieciństwa związaną ze smoczkiem... Pomiędzy mną a młodszym bratem jest nie całe 3 lata różnicy... Kiedy się urodził ja też chciałam znowu jeść mleczko z butelki i ssać smoczka... Trochę to trwało i byłam na tyle duża,że pamiętam to do dziś,że pewnego pięknego dnia w salonie na telewizorze był wielki lew z otwartą paszczą, a mój tatko wyciągnął mi smoczek z buzi udał,że rzuca w telewizor i powiedział : "Lew zjadł Ci smoczek!" I od tej pory już go nigdy nie dostała... To było straszne ![]() No więc pytanie kiedy dziecku daje się smoczek? ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Chodzi mi o ten smoczek : http://dzieciowe.blox.pl/2011/01/Now...M-PERFECT.html |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wizycie, pogadaliśmy, obejrzeliśmy to zdjęcie i wg niego kość ogonowa jest zagięta i ogólnie mam trochę nie tak ułożenie już od kości krzyżowej , dostałam papier na pas z nfz i mam przyjść po zaświadczenie do cc, bo on odradza poród dołem , no chyba że dziecko będzie mieć do 2, 5 do 3 kg, więc mam przyjść bliżej końca ciąży jak będziemy znać wagę Bobasa.Były dzieciaczki na badaniach bioderek , ale mi się morda śmiała
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z miasta
![]() oglądałam wózki, mam swoje typy ale nie które ceny mają kosmiczne i na 100% nie kupie takiego ale wybrałam też w cenie niższej i chyba go kupimy ![]() ceny łóżeczek itp. też masakra i już wiem, że będę zamawiać z allegro ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
no w sumie racja ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- to jak siara zaczyna lecieć to już leci cały czas ?? |
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki dziwny wymysl jak dla mnie. Tak jak Ci pisalam: do spania albo pajacyk, albo spioszki, albo body i na to polspioszki. wg mnie najlepsze. Hm a odnosnie smoczka, to kazdy ma swoje pomysly na pozegnanie, jest naprawde wiele fajnych nie traumatycznych porad zeby oduczyc dziecko smoczka, ale wiele dzieci tak jak moj samo odrzuca wlasnie np przy chorobie.
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam sos, mięso, makaron jutro zrobię spaghetti zobaczymy czy wyjdzie dobre
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi mi o ten smoczek :
http://dzieciowe.blox.pl/2011/01/Now...M-PERFECT.html |
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
A tak naprwdę to po co się daje dziucku smoczek?
Żeby ssanie go uspokoiło? |
|
|
|
#507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak plakusia to je ssanie uspakaja, kiedys nasze babcie dawaly cukru do czegos i to podawaly na poprawe humoru, ale prochnica gwarantowana ![]() Ja uzywalam zeby nie plakal w domu jak mial kolki, u lekarza zeby nie wyl na cala przychodnie, jak byl chory to ssal i to go uspakajalo. Ale dodam, ze bez powodu nie dawalam Filipowi smoka, jak sie bawil, jak mial dobry nastroj to po co? Dzieki temu mysle, ze nauczyl sie szybko tez mowic (m.in.) Bo jak dziecko ma ciagle smoka to tez bezsens dziecko nie ma wtedy szansy na rozwoj mowy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-10 o 16:40 |
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
a teraz wcinam pierogi ruskie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
kurna ręce opadają, rano w Poznaniu w centrum miasta, koles lat 19 rozpędzony ponad 100 km/h BMW wleciał na chodnik ( najpierw sciął słup, dwa samochody staranował) i zabił dwóch przechodniów 26 lat facet ( czekał na żonę, bo była w cukierni) i kobietę lat 50 , nic tylko współczuć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

moja mama będzie już tam od grudnia mieszkać więc będę tam często 

dzie cko śpi w rożku ? jak to jest? ja już pościel taką przesłodką wybrałam...
dzisiaj na obiad zapiekanka makaronowa przynajmniej zostanie mi na jutro na kolację a jutro usmaże karkówkę i zrobię do tego kopytka
tak mnie jakos naszlo
Zapomniałam wziąć zaświadczenie od stomatologa, znowu