![]() |
#4921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
Zresztą nie wiem czy teraz dzieci sa inne czy matki, ale nie znam dziecka poniżej 2 lat, które nie nosiłoby pieluchy... Pewnie to też "wina" pieluch jednorazowych, tetrówki bardziej motywowały i malucha i mamę.. EEEEEE tam Edzik to od razu będzie na stojąco siusiał ![]() Matall on naprawdę wstaje?
![]() ![]() Edytowane przez Magda060184 Czas edycji: 2011-11-10 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Ale Wam zazdroszcze. Wysciskalabym Antosia, Gabi i Zosienke
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moze ktos pomoze?? ![]() Tz mnie meczy, zebym sprobowala dac jej na noc cos innego niz cyc ![]() U nas zabki jeszcze sie nie przebily przez dziaselko. Slini sie Nadia na potege, ssie dolna warge, lize dziasla jezyczkiem, mnie czasem sutki bola, jak ja karmie, ale zabkow nie widac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli zaczęłaś wprowadzać jedzonko, to moim zdaniem spokojnie ziemniaczka możesz połączyć z marchewką dynię też możesz dać i później po kolei mięsko i rybki ![]() a dajesz deserki ? bo też możesz dawać, jak i marchewkę dajesz to możesz marchewkę z jabluszkiem jako deserek ![]() jabłuszko po 4 miesiącu jest banan niby też, ale dużo dziewczyn po 5 miesiącu dawało jagody po 4 msc Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-10 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę ( teraz chwila przerwy) z Zuźką na kocu i zastanawiam się od ponad h czy wyjść na spacer
![]() gusia jak dla mnie to możesz zacząć coś innego jej wprowadzać też stopniowo po kilka łyżeczek ![]() ![]() u nas jabłko+marchewka to tak średnio idzie...ostatnio tż kupił małej mus bananowy z owocami leśnymi i jej bardziej zasmakowało ![]()
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-11-10 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Raczkowanie
|
Gusia - mój Kubuś w podobnym wieku jest jak Twoja Nadia, ja zaczęłam od marchewki, ale teraz dostaje też jabłuszko (nie lubi, więc nie daje już), gruszki (uwielbia, wcisnął cały słoik), mam dla niego też słoiczek z zupką jarzynową, tzn. marchew plus ziemniak, dostaje na noc kaszkę Nestle z owocami leśnymi (robię ją na mleku mm, ale z cycka też może być). W najbliższym czasie dam mu śliwkę ze słoiczka (korzystam głównie ze słoiczków Hipp'a).
I ABSOLUTNIE nie dawaj Nadii żadnego mięska, ani ryby, bo to dopiero po 5 miesiącu. Mamy na to jeszcze czas. Agus - chcesz, żeby Nadia miała problemy z brzuszkiem???? Przecież ona dopiero niedawno 4 miesiące skończyła!!!
#4926 |
Zakorzenienie
|
agus
Nadia tylko na UU (procz tej marchewki ofkors ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- blueberry ![]() ![]() Ja chce wlasnie powolutku to robic i z glowa. Chce uniknac problemow brzuszkowych i skornych. Kochana wiem, wiem, ze ryby i miesko to po 5 miesiacu. Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-11-10 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Gusiaczku, ja jak zaczynałam stałe wprowadzac posiłki to także zaczynałam od mafefki
![]() Aha tylko nie dawałam owocków, tak podpowiedziała mi Andziotka, że skoro na UU nie muszę dawać deserków jeszcze (chyba, że źle Ją zrozumiałam) Dawałam też kaszkę jakis czas na noc no a teraz nie daję NIC ....... prócz UU ofc ![]() Zacznę dawać systematycznie co dzień od 27.11 gdy Mała skończy 6msc. Już 6msc ![]() ![]() Blue, suuuper ! Z tż jedziecie?
#4928 |
Zakorzenienie
|
mam królika do odbioru
![]() dzisiaj będę pichcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Agus, widzialam FP ma fajne grajacce nocniczki, może taki spraw Oleńce, będzie miała zabawe
![]()
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona dopiero od niedawna siedzi a co do grających nocniczków moja szwagierka przywiozła teściowej - jak mały zaczynał siadać - ok 7 msc i też go sadzali jak sie wysiusiał - grał nocnik teściowa prawie ku rwicy dostała ![]() ![]() nie chciał przestac grać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Raczkowanie
|
Daisy -
![]()
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Daisy
![]() Musze sie wiec zastanowic nad zakupem innych warzywek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No... Tak sobie na dwóch stópkach staje na chwilę, ale zaraz upada... Wyślę Ci fotę na PW, to zobaczysz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zadomowienie
|
gusia, tak jak dziewczyny piszą dodaj np. ziemniaka. Z czasem następny składnik. Ja wprowadzałam przy Mai po kolei następne, aż powstała zupa jarzynowa. Najpierw bez mięsa zupełnie, potem z mięsem, ale na wywarze warzywnym, aż w końcu gotowałam mięso i warzywa razem.
To znaczy, że nasze najmłodsze wątkowe dziecko już wkroczyło w świat stałego jedzenia ![]() Czy jest tu jeszcze jakaś mamusia, która nie zaczęła rozszerzać diety dziecka?? Czy zostałam sama, Adaś nadal tylko na UU. |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gusia, ja myślę że powolutku możesz wprowadzać słoiczki po kolei tzn. najpierw te po 4 mies., po 5 itd. Ja tak robiłam i sugerowałam się tylko oznaczeniami na słoikach. My po szczepieniu. Był ryk i histeria przy badaniu ![]() ![]()
![]() |
#4936 | ||||
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dla Andziotkowego Gabulka ![]() ![]() Eda MISZCZ!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulizia jak tam u Was? Mały zdrowy? Klimat mu służy? Pytałaś, czy Lena mniej się śliniła przed samym wyjściem ząbka i chyba tak, jakby mniej tej śliny było, ale krótko przed wyjściem, bo wcześniej mocniej się śliniła, ale też nie za bardzo w porównaniu do mojej starszej. No i mamy DRUGIEGO ZĘBOLKA ![]() ![]() I powiem Wam, że Lena nadal nie akceptuje smoczka, w sumie już nawet nie próbuję jej dawać, czyli druga córa wychowa mi się bez smoka ![]() Pisałam, że zakupiłam śpiworek, przyszedł, ale nie jestem zachwycona. Cieszyłam się, że wyczaiłam tańszą aukcję i du..a. Kolor miał być wiśniowy, a dostałam soczysty czerwony, miał być z wełny owczej w środku, a wg mnie jedynie taki "wełniany" ma kolor, niby ładnie puszysty jest, ale coś sztucznym zalatuje, metki producenta nie znalazłam, nawet bez opakowania przyszedł, luzem w paczce siódemki. Odszyty co prawda starannie, ładnie się wkomponował do wózka, ale miał być inny ![]() Wczoraj byłyśmy na szczepieniu, mała waży 6655g, czyli jest cięższa od swojej siostry w tym samym wieku o 0,5kg Raz tylko zapłakała, a potem już było ok. Obyło się tez bez temp. cały dzień była taka sama jak zwykle. Co do słoiczków, to ja w szoku jestem ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-11-10 o 15:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Raczkowanie
|
A tam Matall nocnik jest dla cieniasów... Eda od razu będzie siusiał do kibelka... Masakra, juz Ci na priv pisałam, ale powtórzę: Mega silny jest Twój facecik
#4938 |
Rozeznanie
|
Hejka !!!
Dawno mnie tu nie było bo jakoś nie moge się wbić, jakies przesilenie mnie chwyciło i nie mam ochoty na nic buuuu ![]() Byliśmy dzisiaj z Maciusiem na szczepieniu waży 8 kg i ma 72 cm ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Zosi, Gabi, Niko, Misi, Oliwki i Emilki z okazji pół roczku ![]() i Aluni za 5 miesięcy ![]() Lolka ![]() Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-11-10 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Raczkowanie
|
goście sztuk jeden poszli już
gusiu jak widzę nasze dzieciaczki się wczoraj umówiły i zarówno Nadeńka, jak i Wikuś (uprzednio oglądający zdjęcie wyczynów Edzika) zaczęli kumać przewroty ![]() ja dietę rozszerzam powoli, mojemu synkowi nie podchodzą warzywka, owocki owszem ![]() podaj mi proszę nazwę odplamiacza mimbi ![]() ![]() ![]() lolko ![]() k numerki jak po rehabilitacji? grazin Sebuś też z takim namaszczeniem ciągnie Twoje włosy ile sił w rękach ??? ![]() MoniaK ![]() ![]() ![]() kiara ![]() ![]() dasiula (doprawiłam też wegetą, nadal nie chce ![]() ![]() przepraszam, że znowu jak po ogień wpadam ale teraz czekam na rehabilitanta, który zapowiedział się dziś (a miał być jutro) cmok dla Wszystkich ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
delicadeza Ja tez chce powoli dietke rozszerzac. Nadia dostaje narazie warzywka. Smaku owockow jeszcze nie zna
![]() Te odplamiacze to Ariel do bialego i razem wlasnie do koloru i bialego ![]() Ja kupilam mniejsze pudeleczko ![]() MoniaK, 82anusia Dzieki ![]() Anusia mamaoptymistka karmi tylko UU ![]() Ide na obiad (pozno troche) |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() serdeczne zyczenia dla dzisiejszych dzieciaczkow ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze raz dziekuje wszystkim pamietajacym wczoraj Ciociom ![]() Anusia my jeszcze na UU tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
cześć Anusia82
![]() A jak oczko Adasia? Nadal ropieje? U nas Gabi też tylko UU. Przez chwilkę była przygoda ze słoiczkami ale jednak na samym UU została. Dietkę rozszerzę po 27.11 kiedy to Malutka skończy 6msc Delicadeza, oczywiście damy znać jak coś z tego wyniknie ![]() ![]() MoniaK, dla Tymonka ![]() Night, brawo dla pięknych "gabarytów" Maciusia ![]() Kurde nie mogę doczekać się powrotu męża z pracy aby tych żeberek skosztować... a tu jeszcze przeszło godzinę muszę się ślinić... i w końcu zrobiłam caaaaaaaaaałą miskę frytek Nie ma to jak własnej roboty, już moczą się w wodzie ![]()
#4943 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a akcja ze szwagrem to nie pierwszy raz ... co za sny ![]() Cytat:
![]() ja chcę jak najszybciej, jak zacznie siedzieć ? ja z tych co przed ukończeniem roku nie robiłam już w pieluchę, ale to czasy tetrowych były i mama mnie z nocnikiem szybko zaprzyjaźniała ![]() Cytat:
![]() poprasowałam dzisiaj sporo, puściłam pranie, załatwiłam badania kontrolne do pracy i idę po kawkę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 |
Wtajemniczenie
|
Dżem dobry!!!
![]() Ale zimno!!! Wrocilam ze spotkania piechotka, bo w sumie niedaleko od domu. Miejsce swietne dla mamusiek. Pani rozlozyla nam kocyk i matke i dala zabawki. Antek mi troszke marudzil, bo byl zmeczony, za to Gaba przeswietna. Usmiech rozbrajajacy po prostu! ![]() ![]() Bylo naprawde super, tylko ktotko... ![]() ![]() ![]() Juz nie moge sie doczekac ![]() Wczoraj u nas byl debiut z gotowana zupka z cielecinka! Zakonczony sukcesem ![]() Co do nocnikow to zamierzam sadzac jak tylko Antek sam usiadzie ![]() Kiara76 Antos niby mniej sie slini, pediatra powiedziala ze zeby ida, ale wciaz czekamy ![]() Polroczniaki nasze kochane wszystkiego najlepszego!!!!! ![]()
#4945 |
Zadomowienie
|
właśnie poszłam do pokoju zobaczyć co chłopaki robią bo jakoś cicho mi się wydawało a oni śpią koło siebie
![]()
#4946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a za te frytasy to masz ode mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po kapuście nie bedzie wzdęć? pyszna musiała byc zupka gotujesz sobei wieksze ilosci i mrozisz? Cytat:
ja nie wiedziałam czy moge sie balsamowac jak karmie więc spoko:P co do nocnik ów to słysząłam ze dzieci sa w stanie okolo 18 miesiaca zrozumiec o co z tym chodzi wiec ja sadzac wczesniej chyba nie bede ale 7 miesieczne dziecko ledwo siedzi a jeszcze urzymac równowage na nocniku to ciezko ![]() UGOTOWAŁAM DZIS SEBIE ZUPE:d ![]() ja siama pierwszy raz ![]() cukinia ziemniak selew pietruszka marchewka ![]() pyszne to nie to co te smrody ze słoika ![]() myslalam ze zrobie zapasyt na cała zime a ledwo trzy słoiczki zrobiłąm:P nie sadziałam ze tak duzo do nich wchodzi ![]() seba naucyzł sie bujac na czworakach ![]() ale co tu sie chwalic edzika nic nie pobije ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
82anusia dobrze że z Adasiem już lepiej !!!
![]() moniaK po szczepieniu ![]() Kiara ![]() night ![]() Pauliziu ![]() ![]() Grazin na dwa obiadki ugotowałam, nie zamroziłam Na spotkaniu z Paulizią było super !!! Miejsce bardzo fajne dla dzieci, dużo zabawek dla maluszków w różnym wieku, pysznyyyyy koktail truskawkowy ![]() ![]() Antoś był śpiący i za bardzo nie chciał się z Gabrysią pobawić ![]() choć Gaba też w szoku była na nowym miejscu i podkówka dość często gościła na jej twarzy, potem spacer w parku .... Tyle tematów miałyśmy ![]() szkoda, że czas tak szybko minął ... idę na kolacje a później wkleję zdjęcia i filmik ze spotkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
andziot macie zdjecia? Super
![]() Klaterina dziekuje za odpowiedz w sprawie UU ![]() night25 Ale twardziel z Maciucia ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-11-10 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.