Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 12:58   #4921
Magda060184
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny od kiedy zaczniecie używać nocników ??
bo mi moja mama mówiła, że miałam 7 miesięcy jak mnie sadzała i ponoć ładnie siusiałam
ponoć tak 7-8 msc juz dzieciaczki siusiają

nie wiem czemu, ale jak to pisałam to miałam wizję siedzącego sikające edzika i to wkrótce
Ja tez podobno używałam nocnika w okolicach 8 miesięcy... ale mnie się to nieprawdopodobne wydaje, bo moja Anulinka taka malutka jeszcze... gdzie tam nocnik...
Zresztą nie wiem czy teraz dzieci sa inne czy matki, ale nie znam dziecka poniżej 2 lat, które nie nosiłoby pieluchy...

Pewnie to też "wina" pieluch jednorazowych, tetrówki bardziej motywowały i malucha i mamę..

EEEEEE tam Edzik to od razu będzie na stojąco siusiał

Matall on naprawdę wstaje?

Edytowane przez Magda060184
Czas edycji: 2011-11-10 o 13:02
Magda060184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:26   #4922
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

oczywiście pozdrowie i ucałuję
Ale Wam zazdroszcze. Wysciskalabym Antosia, Gabi i Zosienke I Was mamuski tez

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Gusiu, no jak nie chce Nadunia to nie ma co na siłę... hmmm a słoiczki dajesz Malutkiej co dzień? U nas ewidentnie niedokramienie było widać przyczyną gorszego snu no a również zbiegło się to z ząbkami.. może u Was też to samo, przecież Nadunia już nie natka scerbatka
Daje Nadusce sloiczki od soboty. Na poczatek dostala tylko pare lyzeczek, teraz pol sloiczka jej daje. Poki co tylko marchewka i.....nie wiem co dalej Dawac juz cos innego, zostac przy polowie sloiczka marchewki?? Nic nie wiem, mimo ze przeczytalam raz jeszcze w Klubie watek zywnosciowy
Moze ktos pomoze??
Tz mnie meczy, zebym sprobowala dac jej na noc cos innego niz cyc

U nas zabki jeszcze sie nie przebily przez dziaselko. Slini sie Nadia na potege, ssie dolna warge, lize dziasla jezyczkiem, mnie czasem sutki bola, jak ja karmie, ale zabkow nie widac

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:29   #4923
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszcze. Wysciskalabym Antosia, Gabi i Zosienke I Was mamuski tez

Daje Nadusce sloiczki od soboty. Na poczatek dostala tylko pare lyzeczek, teraz pol sloiczka jej daje. Poki co tylko marchewka i.....nie wiem co dalej Dawac juz cos innego, zostac przy polowie sloiczka marchewki?? Nic nie wiem, mimo ze przeczytalam raz jeszcze w Klubie watek zywnosciowy
Moze ktos pomoze??
Tz mnie meczy, zebym sprobowala dac jej na noc cos innego niz cyc

U nas zabki jeszcze sie nie przebily przez dziaselko. Slini sie Nadia na potege, ssie dolna warge, lize dziasla jezyczkiem, mnie czasem sutki bola, jak ja karmie, ale zabkow nie widac
kochana a ty dokarmiasz normalnie UU
jeśli zaczęłaś wprowadzać jedzonko, to moim zdaniem spokojnie ziemniaczka możesz połączyć z marchewką
dynię też możesz dać
i później po kolei
mięsko i rybki

a dajesz deserki ? bo też możesz dawać, jak i marchewkę dajesz to możesz marchewkę z jabluszkiem jako deserek
jabłuszko po 4 miesiącu jest
banan niby też, ale dużo dziewczyn po 5 miesiącu dawało
jagody po 4 msc

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-11-10 o 13:30
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:32   #4924
Ollliwka
Zakorzenienie

A ja siedzę ( teraz chwila przerwy) z Zuźką na kocu i zastanawiam się od ponad h czy wyjść na spacer zimno, ponuro....

gusia jak dla mnie to możesz zacząć coś innego jej wprowadzać też stopniowo po kilka łyżeczek a tak to tylko mafefke je

u nas jabłko+marchewka to tak średnio idzie...ostatnio tż kupił małej mus bananowy z owocami leśnymi i jej bardziej zasmakowało

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2011-11-10 o 13:35
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:43   #4925
blueberry_11
Raczkowanie

Gusia - mój Kubuś w podobnym wieku jest jak Twoja Nadia, ja zaczęłam od marchewki, ale teraz dostaje też jabłuszko (nie lubi, więc nie daje już), gruszki (uwielbia, wcisnął cały słoik), mam dla niego też słoiczek z zupką jarzynową, tzn. marchew plus ziemniak, dostaje na noc kaszkę Nestle z owocami leśnymi (robię ją na mleku mm, ale z cycka też może być). W najbliższym czasie dam mu śliwkę ze słoiczka (korzystam głównie ze słoiczków Hipp'a).

I ABSOLUTNIE nie dawaj Nadii żadnego mięska, ani ryby, bo to dopiero po 5 miesiącu. Mamy na to jeszcze czas.

Agus - chcesz, żeby Nadia miała problemy z brzuszkiem???? Przecież ona dopiero niedawno 4 miesiące skończyła!!!
Stary 2011-11-10, 13:49   #4926
gusiagatko
Zakorzenienie

agus
Nadia tylko na UU (procz tej marchewki ofkors ) Chialabym jakos powolutku jej ta diete rozszerzac, nie tak wszystko na hurrra i dlatego tak sie ciagle zastanawiam. Marchew je pieknie, buziuchne ochoczo otwiera problemow z brzuszkiem nie ma (duzo mniej ulewa, ale nie wiem czy to ma zwiazek)

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

blueberry
Ja chce wlasnie powolutku to robic i z glowa. Chce uniknac problemow brzuszkowych i skornych.
Kochana wiem, wiem, ze ryby i miesko to po 5 miesiacu.

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-11-10 o 14:03
Stary 2011-11-10, 13:49   #4927
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Gusiaczku, ja jak zaczynałam stałe wprowadzac posiłki to także zaczynałam od mafefki a potem juz wszystko co od 4 msc wiec i zupka jarzynowa i dynia z ziemniakiem i brokuł i szpinak z ziemniakiem i nie pamiętam co jeszcze.
Aha tylko nie dawałam owocków, tak podpowiedziała mi Andziotka, że skoro na UU nie muszę dawać deserków jeszcze (chyba, że źle Ją zrozumiałam)
Dawałam też kaszkę jakis czas na noc no a teraz nie daję NIC ....... prócz UU ofc Muszę do apteki skoczyć po kaszkę Holle z glutenem jedynie.
Zacznę dawać systematycznie co dzień od 27.11 gdy Mała skończy 6msc. Już 6msc

Blue, suuuper ! Z tż jedziecie?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 13:58   #4928
agus87
Zakorzenienie

mam królika do odbioru
dzisiaj będę pichcić
Stary 2011-11-10, 14:00   #4929
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Agus, widzialam FP ma fajne grajacce nocniczki, może taki spraw Oleńce, będzie miała zabawe

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-11-10, 14:04   #4930
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Agus, widzialam FP ma fajne grajacce nocniczki, może taki spraw Oleńce, będzie miała zabawe
jeszcze za wcześnie
ona dopiero od niedawna siedzi

a co do grających nocniczków
moja szwagierka przywiozła teściowej - jak mały zaczynał siadać - ok 7 msc i też go sadzali
jak sie wysiusiał - grał nocnik

teściowa prawie ku rwicy dostała
nie chciał przestac grać
Stary 2011-11-10, 14:06   #4931
blueberry_11
Raczkowanie

Daisy - z Tż'tem, Ty też?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 14:14   #4932
gusiagatko
Zakorzenienie

Daisy
Musze sie wiec zastanowic nad zakupem innych warzywek

06.07.2011
Stary 2011-11-10, 14:33   #4933
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
EEEEEE tam Edzik to od razu będzie na stojąco siusiał

Matall on naprawdę wstaje?
Edzik to już pewnie umie tylko na nocnik czeka

No... Tak sobie na dwóch stópkach staje na chwilę, ale zaraz upada... Wyślę Ci fotę na PW, to zobaczysz

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:50   #4934
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

gusia, tak jak dziewczyny piszą dodaj np. ziemniaka. Z czasem następny składnik. Ja wprowadzałam przy Mai po kolei następne, aż powstała zupa jarzynowa. Najpierw bez mięsa zupełnie, potem z mięsem, ale na wywarze warzywnym, aż w końcu gotowałam mięso i warzywa razem.

To znaczy, że nasze najmłodsze wątkowe dziecko już wkroczyło w świat stałego jedzenia

Czy jest tu jeszcze jakaś mamusia, która nie zaczęła rozszerzać diety dziecka?? Czy zostałam sama, Adaś nadal tylko na UU.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:56   #4935
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
a ty nie nazywasz tego maggi ?
bo nie wiem jak to inaczej nazwać ..
dla mnie maggi to tylko przyprawa do zupy i w życiu bym nie powiedziała, że to może być coś innego

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które wstają częśto do dzieciaczków w nocy - nie chcę zapeszyć, ale ja odkąd daję Małemu troszkę espumisanu w ciągu dnia (i nie daję owoców) i odkąd jego łóżeczko jest tuż obok naszego - mam go przy swoim boku, ODPUKAĆ śpi lepiej. Tej nocy wstawałąm 2 razy, potem o 2.00 butla i chyba spał do 6.00, bo nie pamiętam czy wstawałam czy nie. Wstawałam to za dużo powiedziane - podniosłam się na łóżku, dałam smoka i położyłam się spać . RAz go tylko na rączki wzięłam żeby uspokoić.
Jeju żebym tylko nie zapeszyła
brawo! zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Ja też się już przymierzam wrócić do pracy, ale mam wiele obaw. Moja praca jest zmianowa-tydz na 7.00, tydz na 15.00 i tydz 9.30 i nie wiem jak mały no i moje UU miały by się do tego przyzwyczaićbo nadal chciałabym karmić swoim mlekiem. I czy odciągać swoje czy wprowadzać mm. Boję się,że UU będą mi pękać po tylu godz pracy(a tam nie miałabym gdzie odciągać)
też się zastanawiam jak to ogarnąć

gusia, ja myślę że powolutku możesz wprowadzać słoiczki po kolei tzn. najpierw te po 4 mies., po 5 itd. Ja tak robiłam i sugerowałam się tylko oznaczeniami na słoikach.

My po szczepieniu. Był ryk i histeria przy badaniu przy szczepionce już trochę lepiej. Tymi waży 7300. Później musiałam zostawić moje dziecko na 4 godziny i wprawiać się trochę w nową pracę. Nie wiem jak to ogarnąć
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 15:00   #4936
Kiara76
Raczkowanie

Dla dzisiejszych Solenizantów STO LAT!!!

Dla Andziotkowego Gabulka za drugiego ząbka

Eda MISZCZ!!!! A mnie fotę też możesz podesłać, bo zawsze czytam co u Edy nowego, a moja krówka ciężką ma du..kę bo ani drgnie z obrotami

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić się, że mamy ząbka

Antusiowi wyrosła piękna dolna jedyneczka na trzy dni przed pięciomiesięcznicą
GRATULACJE!!!

Cytat:
Dziewczyny, które wstają częśto do dzieciaczków w nocy - nie chcę zapeszyć, ale ja odkąd daję Małemu troszkę espumisanu w ciągu dnia (i nie daję owoców) i odkąd jego łóżeczko jest tuż obok naszego - mam go przy swoim boku, ODPUKAĆ śpi lepiej. Tej nocy wstawałąm 2 razy, potem o 2.00 butla i chyba spał do 6.00, bo nie pamiętam czy wstawałam czy nie. Wstawałam to za dużo powiedziane - podniosłam się na łóżku, dałam smoka i położyłam się spać . RAz go tylko na rączki wzięłam żeby uspokoić.
Jeju żebym tylko nie zapeszyła.
za coraz lepsze nocki !!!

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Czesc mamuśki!
Ciężko mi się wbić jakoś.
Gratulacje dla naszego wyczynowca Edzika!! Chciałam któregoś razu napisać że mój młody wykonał obrót z brzuszka na plecy i zrobił to AŻ 3 razy w ciągu paru dni, no ale co to jest, niektórzy tu już prawie że chodzą i grają na gitarze
Ach.... kolejny obrotowiec, zazdraszczam okrutnie, ale gratuluję gorąco !!!

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Adaś chory, już co prawda wszystko zmierza ku końcowi, ale było ciężko. W niedziele w południe miał podwyższoną temperaturę, trochę pokasływał, a wieczorem i noc była koszmarna nawał kataru, zatkany nos, gorączka i kaszel. W poniedziałek to samo, strasznie się męczył. Dostał antybiotyk i już po pierwszej dawce była znaczna poprawa. Teraz czasem zakasła i słychać jak mu katar huczy, ale temperatury już nie ma i normalnie funkcjonuje.
Trzymam kciuki za zdrówko

Paulizia jak tam u Was? Mały zdrowy? Klimat mu służy? Pytałaś, czy Lena mniej się śliniła przed samym wyjściem ząbka i chyba tak, jakby mniej tej śliny było, ale krótko przed wyjściem, bo wcześniej mocniej się śliniła, ale też nie za bardzo w porównaniu do mojej starszej.

No i mamy DRUGIEGO ZĘBOLKA , druga dolna jedynka do kompletu. A jeszcze wczoraj nic nie czułam, za to dzisiaj prababcia dotknęła i radocha na całego

I powiem Wam, że Lena nadal nie akceptuje smoczka, w sumie już nawet nie próbuję jej dawać, czyli druga córa wychowa mi się bez smoka ale dla równowagi starsza miała smoka aż do 6-ego roku życia, cuda robiłam, a i tak po kryjomu brała do dziobka, nawet się wstydziła i chowała przed obcymi, ale musiała mieć i już.

Pisałam, że zakupiłam śpiworek, przyszedł, ale nie jestem zachwycona. Cieszyłam się, że wyczaiłam tańszą aukcję i du..a. Kolor miał być wiśniowy, a dostałam soczysty czerwony, miał być z wełny owczej w środku, a wg mnie jedynie taki "wełniany" ma kolor, niby ładnie puszysty jest, ale coś sztucznym zalatuje, metki producenta nie znalazłam, nawet bez opakowania przyszedł, luzem w paczce siódemki. Odszyty co prawda starannie, ładnie się wkomponował do wózka, ale miał być inny

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu, mała waży 6655g, czyli jest cięższa od swojej siostry w tym samym wieku o 0,5kg Raz tylko zapłakała, a potem już było ok. Obyło się tez bez temp. cały dzień była taka sama jak zwykle.

Co do słoiczków, to ja w szoku jestem , że Wasze maluchy potrafią na raz cały słoiczek opędzlować. Moja zjada zupki na 3 razy, a deserki na dwa podejścia I to jeszcze te małe słoiczki ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śpiworek.jpg (71,3 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-11-10 o 15:17
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 15:24   #4937
Magda060184
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edzik to już pewnie umie tylko na nocnik czeka

No... Tak sobie na dwóch stópkach staje na chwilę, ale zaraz upada... Wyślę Ci fotę na PW, to zobaczysz
A tam Matall nocnik jest dla cieniasów... Eda od razu będzie siusiał do kibelka... Masakra, juz Ci na priv pisałam, ale powtórzę: Mega silny jest Twój facecik
Stary 2011-11-10, 15:27   #4938
night25
Rozeznanie

Hejka !!!
Dawno mnie tu nie było bo jakoś nie moge się wbić, jakies przesilenie mnie chwyciło i nie mam ochoty na nic buuuu

Byliśmy dzisiaj z Maciusiem na szczepieniu waży 8 kg i ma 72 cm był mega grzeczny i nie zapłakał jak się pielęgniarka wkłuwała

Wszystkiego najlepszego dla

Zosi, Gabi, Niko, Misi, Oliwki i Emilki z okazji pół roczku

i Aluni za 5 miesięcy

Lolka za ząbka Antosia

Edytowane przez night25
Czas edycji: 2011-11-10 o 15:35
night25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 15:27   #4939
delicadeza
Raczkowanie

goście sztuk jeden poszli już

gusiu jak widzę nasze dzieciaczki się wczoraj umówiły i zarówno Nadeńka, jak i Wikuś (uprzednio oglądający zdjęcie wyczynów Edzika) zaczęli kumać przewroty
ja dietę rozszerzam powoli, mojemu synkowi nie podchodzą warzywka, owocki owszem
podaj mi proszę nazwę odplamiacza mimbi , bo ja znalazłam tylko taki razem do koloru i białego a coś mi się kojarzy, że miał być osobno albo coś namieszałam

lolko za ząbka Antonka;

k numerki jak po rehabilitacji?

grazin Sebuś też z takim namaszczeniem ciągnie Twoje włosy ile sił w rękach ???

MoniaK za wagę Tymiego, strasznie przykro się czyta o powrotach Mam do pracy

kiara za DRUGIEGO zębolka

dasiula (doprawiłam też wegetą, nadal nie chce ), moniqac dajcie mi proszę znać na PW (gdybym już dziś na forum nie miała czasu i możliwości wejść) co robimy z sobotą

przepraszam, że znowu jak po ogień wpadam
ale teraz czekam na rehabilitanta, który zapowiedział się dziś (a miał być jutro)

cmok dla Wszystkich
Stary 2011-11-10, 15:41   #4940
gusiagatko
Zakorzenienie

delicadeza Ja tez chce powoli dietke rozszerzac. Nadia dostaje narazie warzywka. Smaku owockow jeszcze nie zna

Te odplamiacze to Ariel do bialego i razem wlasnie do koloru i bialego

Ja kupilam mniejsze pudeleczko

MoniaK, 82anusia Dzieki
Anusia mamaoptymistka karmi tylko UU

Ide na obiad (pozno troche)

06.07.2011
Stary 2011-11-10, 15:56   #4941
Eve1603
Zakorzenienie

Helo

serdeczne zyczenia dla dzisiejszych dzieciaczkow

i jeszcze raz dziekuje wszystkim pamietajacym wczoraj Ciociom

Anusia
my jeszcze na UU tylko

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 16:16   #4942
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

cześć Anusia82
A jak oczko Adasia? Nadal ropieje?
U nas Gabi też tylko UU. Przez chwilkę była przygoda ze słoiczkami ale jednak na samym UU została. Dietkę rozszerzę po 27.11 kiedy to Malutka skończy 6msc

Delicadeza, oczywiście damy znać jak coś z tego wyniknie

MoniaK, dla Tymonka

Night, brawo dla pięknych "gabarytów" Maciusia Wyzdrowiałaś już całkiem?

Kurde nie mogę doczekać się powrotu męża z pracy aby tych żeberek skosztować... a tu jeszcze przeszło godzinę muszę się ślinić... i w końcu zrobiłam caaaaaaaaaałą miskę frytek Nie ma to jak własnej roboty, już moczą się w wodzie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-11-10, 16:33   #4943
Klaterina
Zadomowienie

Cytat:
Klaterina; hahah i jak było? Mówiłaś mężowi co Ci się śniło ?? Oby wysypka nie wróciła
Myślimy Kochana o spotkaniu z dzieciaczkami i mężami Najpierw była mowa o piątku 11.11 ale jednak 12.11 czyli sobota wygrywa. Moniqac i Delicadeza są za, a Ty co na to?
a ja na to jak na lato jak nic nie stanie na przeszkodzie to będę, tylko gdzie ????
a akcja ze szwagrem to nie pierwszy raz ... co za sny

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Nadia zawsze zjada tylko z jednej piersi ( to normalne jest?). Jak probuje jej dac dodatkowo druga to albo wcale nie chce, albo pociumka troche i zaraz uleje Chyba jedna jej wystarcza. Niestety na krotko
Gusia mój Marudek też wypijał tylko z jednej, potem w połowie 5 miesiąca już nie dawałam rady w nocy i zaczął dostawać mm żeby dłużej spał, ale ilościowo nie wypijał dużo na początku. Z biegiem czasu wypijał coraz więcej na noc i zaczął wypijać w dzień z dwóch UUa jak ma wielkiego głoda to po dwóch musi dostać trochę mm bo się dalej drze

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny od kiedy zaczniecie używać nocników ??
ja chcę jak najszybciej, jak zacznie siedzieć ? ja z tych co przed ukończeniem roku nie robiłam już w pieluchę, ale to czasy tetrowych były i mama mnie z nocnikiem szybko zaprzyjaźniała

Cytat:
Napisane przez Magda060184 Pokaż wiadomość
Zresztą nie wiem czy teraz dzieci sa inne czy matki, ale nie znam dziecka poniżej 2 lat, które nie nosiłoby pieluchy...
a wiesz, że ja też ? nie mam pojęcia czy to kwestia braku czasu rodzica czy pampersiaków bo dzieci to chyba takie same ciągle są ...

poprasowałam dzisiaj sporo, puściłam pranie, załatwiłam badania kontrolne do pracy i idę po kawkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 16:45   #4944
Paulizia
Wtajemniczenie

Dżem dobry!!!

Ale zimno!!!
Wrocilam ze spotkania piechotka, bo w sumie niedaleko od domu. Miejsce swietne dla mamusiek. Pani rozlozyla nam kocyk i matke i dala zabawki. Antek mi troszke marudzil, bo byl zmeczony, za to Gaba przeswietna. Usmiech rozbrajajacy po prostu! I te zabki...
Bylo naprawde super, tylko ktotko... i nie mialam okazji potrzymac Gabusi, bo Antos co chwila marudzil ze zmeczenia Dopiero jak wyszlysmy sie przejsc moglysmy spokojnie pogadac. co chwile o czym innym rozmawialysmy, a tyle tematow jeszcze mozna bylo poruszyyyyyc... Mam nadzieje, ze w poniedzialek nadrobimy!
Juz nie moge sie doczekac

Wczoraj u nas byl debiut z gotowana zupka z cielecinka! Zakonczony sukcesem

Co do nocnikow to zamierzam sadzac jak tylko Antek sam usiadzie

Kiara76 Antos niby mniej sie slini, pediatra powiedziala ze zeby ida, ale wciaz czekamy

Polroczniaki nasze kochane wszystkiego najlepszego!!!!!
Stary 2011-11-10, 16:57   #4945
Klaterina
Zadomowienie

właśnie poszłam do pokoju zobaczyć co chłopaki robią bo jakoś cicho mi się wydawało a oni śpią koło siebie łaaaaa
Stary 2011-11-10, 17:28   #4946
night25
Rozeznanie

Cytat:
cześć Anusia82
A jak oczko Adasia? Nadal ropieje?
U nas Gabi też tylko UU. Przez chwilkę była przygoda ze słoiczkami ale jednak na samym UU została. Dietkę rozszerzę po 27.11 kiedy to Malutka skończy 6msc

Delicadeza, oczywiście damy znać jak coś z tego wyniknie

MoniaK, dla Tymonka

Night, brawo dla pięknych "gabarytów" Maciusia Wyzdrowiałaś już całkiem?

Kurde nie mogę doczekać się powrotu męża z pracy aby tych żeberek skosztować... a tu jeszcze przeszło godzinę muszę się ślinić... i w końcu zrobiłam caaaaaaaaaałą miskę frytek Nie ma to jak własnej roboty, już moczą się w wodzie
Ja już dobrze się czuje tylko jakies przesilenie jesienne czy cuś i jakaś taka do dupy jestem
a za te frytasy to masz ode mnie po gołej kurcze chce mi się jesc wszystkiego co niezdrowe
Stary 2011-11-10, 18:04   #4947
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
gotuje zupkę

mafefka
pietruszka
seler
ziemniak
por
kapusta
natka pietruchy

i wołowinka
widze ze na bogato:P
a po kapuście nie bedzie wzdęć?
pyszna musiała byc zupka
gotujesz sobei wieksze ilosci i mrozisz?

Cytat:
dziewczyny, wiecie co zrobiłam? odszukałam mój pierwszy post na poczekalni było to 31 sierpnia 2010. az mam łzy w oczach . chyba go sobie skopiuję i wstyd mi dzisiaj że zastanawiałam się czy mogę używać mojego szamponu w ciąży .
haha
ja nie wiedziałam czy moge sie balsamowac jak karmie więc spoko:P

co do nocnik ów to słysząłam ze dzieci sa w stanie okolo 18 miesiaca zrozumiec o co z tym chodzi wiec ja sadzac wczesniej chyba nie bede

ale 7 miesieczne dziecko ledwo siedzi a jeszcze urzymac równowage na nocniku to ciezko

UGOTOWAŁAM DZIS SEBIE ZUPE:d
ja siama pierwszy raz

cukinia ziemniak selew pietruszka marchewka

pyszne to
nie to co te smrody ze słoika

myslalam ze zrobie zapasyt na cała zime a ledwo trzy słoiczki zrobiłąm:P nie sadziałam ze tak duzo do nich wchodzi

seba naucyzł sie bujac na czworakach
ale co tu sie chwalic edzika nic nie pobije

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 18:12   #4948
andziot
Zakorzenienie

82anusia dobrze że z Adasiem już lepiej !!!

moniaK po szczepieniu

Kiara klaski za drugiego zębolka i piękną wagę Lenki

night za szczepienie i wagę Maciusia

Pauliziu tak jak myślałam urocza z Ciebie osóbka

Grazin na dwa obiadki ugotowałam, nie zamroziłam

Na spotkaniu z Paulizią było super !!!
Miejsce bardzo fajne dla dzieci, dużo zabawek dla maluszków w różnym wieku, pysznyyyyy koktail truskawkowy
Antoś był śpiący i za bardzo nie chciał się z Gabrysią pobawić
choć Gaba też w szoku była na nowym miejscu i podkówka dość często gościła na jej twarzy,
potem spacer w parku ....

Tyle tematów miałyśmy
szkoda, że czas tak szybko minął ...

idę na kolacje
a później wkleję zdjęcia i filmik ze spotkania

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:29   #4949
night25
Rozeznanie

andziot i czekamy na relacje foto i wideo
Stary 2011-11-10, 18:30   #4950
gusiagatko
Zakorzenienie

andziot macie zdjecia? Super

Klaterina dziekuje za odpowiedz w sprawie UU

night25 Ale twardziel z Maciucia za szczepienie

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-11-10 o 18:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości