|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
wędliny pozostają, dżemy, hm... sama nie wiem..
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
A ten jeden dzień to niestety Ci przepada w takim wypadku.
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Julka jak zasnęła po tym płaczu i po jedzeniu ok 14,30 to śpi nadal.... w kilkoma przerwami bo smok wypadł ale szła spać nadal.
![]() |
#4474 |
Raczkowanie
|
Dominik w końcu padł, a mnie głowa rozbolała
![]() Wczoraj tez tak było, po południu starsznie marudził, zasnąć nie mógł i jak padł o 17:30 to juz na dobre. O 19 go tylko przebrałam i dalej spał do 1 w nocy.
#4475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my TYLKO ze skazą ale ja już wszystko jem, poza nabiałem, kapuścianymi i grochem. chleba żadnego? szczerze współczuję ![]() Dobry wieczór! My po szczepieniu. Młody płakał, przy nóżce to strasznie... Na lekarkę czekaliśmy 1,5godz! Myślałam, że mnie już szlag trafi!!!!!! Przyjmuje od 12 do 13stej a przyszła po 13stej i szybko szybko. Zbadała Małego a teraz jak czytałam, że Johnemu Telikowej wodniaczek się wchłoną to sobie przypomniałam, że Radek też miał. Dlaczego mu nie popatrzyła na jajka? A ja głupia matka też nie pomyślałam! Zaszczepię Radzia na pneumokoki. Ale jak skończy pół roczku. Coś miałam jeszcze pisać.... Aaaaaaaa i na ostatniej wizycie przepisała magnez Młodemu, dziś się jej pytam czy podawać to powiedziała, że jak kupki rzadkie to nie. ![]() ![]() chyba jednak zmienimy przychodnię. Pokazywałam te placki suche co Młody na skórze ma, przepisała jakąś maść robioną, nic nie wspomniała o AZS.... sama nie wiem.............. Żaneta poważnie dołek kopali na poczekaniu? Ja pierniczę..... Radek waży 6kg i ma 14tyg, 65cm... jak to się tą skalę patrzy, bo ja nie kumam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze bym zapomniała
Babonik ![]() ![]() Dziubku ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Babonik dziekwczyny pisały, że margarynę Delmę można jeść bo nie zawiera serwatki
![]() Mi też się wydaję, że mamy AZS ale łagodny przebieg.... Ja jem jeszcze pomidory, zieloną sałatę, dżemy, gotuję jeszcze zupę ala krupnik ale z ryżem. I wczoraj grochówki trochę wszamałam ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Przelciałam wczoraj dwa wątki w klubie ![]() ![]() Jak czas pozwoli to weiter . ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- A i jeśli chodzi o pleśniawki to ja codziennie przy kąpieli i czasem rano moczę pieluszkę tetrową w przegotowanej ciepłej wodzie, nawijam pieluszkę na palec i przemywam Małemu buzię w środku. Póki co pleśniwki brak. Rada babci i mamy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Oj sorki nie skopiowałam linka: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
#4479 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaa i ja mam dzisiaj urodziny
![]() Żanetka jak będziesz miała chwilę to zmień mi na 28 ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- a jak to się odczytuje? Przepraszam, nie kumam ![]() Kratka jest na 25, waga. Tzn, że się mieści? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-11-10 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziękuję ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a może jednak bezinteresownie? czasem się tak facetom zdarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej....
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
lili83 100lat,100lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zanetka Twoja lista niezła... człowiek nagle musi mieć diete i nie wie co zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zakorzenienie
|
Twoje dziecko jest wyższe, niż większość rówieśników i waży tyle, co większość z nich.
Waga: Około 50. centyla wagowego, wzrost: Około 90. centyla wzrostowego. ![]() Lili 100 lat!!! zmienie,zmienie. Ja przemywam buzie po kazdym ulaniu,robie to 20 x dziennie. 1 reka pisze. Babonik bo to jest tak,ze im bardziej sie zastanawial czy moge czy nie to szlak mnie trafial.potem napisze jakies przepisy |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
Lili, najlepszego!!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Coś czuję, że u Nas niestety będzie podobnie, bo Hania nie lubi tego ustrojstwa. ![]() W aptece ![]() Gratuluję pięknej wagi Jasia i udanego szczepienia. ![]() O matko, a Ty znowu kusisz swoimi wypiekami. ![]() Całe szczęście nie mamy piekarnika w domu, bo bym chyba ze 100kg już ważyła. ![]() Cytat:
![]() W takim razie udanego wypoczynku życzę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wcale nie taka fajna, nie dla każdego przynajmniej... ja np tabsów nie mogłam, bo mam zbyt wysoką krzepliwość krwi. To badanie lekarz od razu mi kazał zrobić no i niestety, żadnych nie mógł przepisać... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Kochana, zanetka już mnie uprzedziła, fajnie opisała co możesz a co nie. Niestety - przy zakupach czytać etykiety... Nie możesz żadnego pieczywa, czy tylko pszennego i żytniego? Nie doczytałam chyba jaki jest powód AZS, bo od tego by dieta zależała.... Dozwolone: Mięso drobiowe, królicze, pieczywo - oprócz pszennego , marchewkę, makaron, ryż, kasze, z jajka tylko żółtko, owoce - poza cytrusami (czyli wszelkie dżemy, marmolady jak najbardziej), mleko sojowe, ziemniaki, kalafior, brokuły (z warzyw unikać pomidorów), do smarowania margaryny bezmleczne, ze słodyczy najlepiej suszone owoce, sezamki (jeśli nic się nie będzie działo), dopiszę co sobie przypomnę ![]() Cytat:
STO LAT!!!!!!! ![]() ![]() A tak w ogóle to my po wizycie, wyniki super, morfologia bardzo ładna więc żegnamy żelazo ![]() Szkoda że on się tak tylko maskuje i wśród ludzi siedzi jak trusia ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._klapsem_.html
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
Aaniu niestety nie znam przyczyny AZS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
boskie i jakie inteligentne nie ma argumentu ponad ten!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baboniku biedny ![]() Nerola halooooooo ![]()
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny jaki ja debil jestem ![]() ![]() Ja chyba źle zapisałam daty ostatnich @. Poprzekręcałam, miałam: 10.09 i 12.10 a zapisałam: 12.09 i 10.10 ![]() Boziu daj rozumu! Nie no wstyd jak piiiiiiiiiip! Z tego wynika, że powinnam tak na prawdę @ dostać dopiero w niedzielę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kupowała któraś na allegro kombinezon polarowy? bo moim damom za ciepło w takim typowym kombinezonie...
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() LILI 100lat!!!!!! ![]()
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale ja jeszcze lepsza. Co zobiłam? Trzymałam w buzi smoczek ( za uchwyt, żeby nie było ![]() ![]() ![]() Chce mi się frytek- kto mi zrobi ![]() Lilka wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() No to nie wiem dlaczego u nas co miesiąc szczepienie. Ostatnie było 18.10, teraz wyznaczyła termin na 18.11 dzięki za odpowiedzi ![]() Zanetaa moja też z waga na 50 i wzrostem na 90. A mi gadają że gruba ![]() A. Kupiłam tescowe pajace na rozmiar 3-6mcy. Są na styk jak dzisiaj założyłam, myślałam że starczą na dłużej ![]() A coolclub ze smyka na 74 już nosi.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ile zapłaciłam za maść? 5zł, w poniedziałek do odebrania. Tak samo płaciłam za maść na suchą skórę na głowie, to maść na ala uczulenia. ze 150ml jest jej jak nic i też 5zeta płaciłam. I skuteczna, przez 3dni smarowania głowa super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Wstyd mi ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Na dzisiaj koniec mojego siedzenia na kompie. Muszę puścić mego Pana i Władcę. Jutro podziękuję za życzenia ![]() pa |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli waga jest na 25 tzn że jest na 25cyntylu tzn że 75%rówieśników ma większą wagę.
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Ja nieobecna, bo rozłożyło mnie na cacy... Choróbsko mnie dopadło, ledwo żyję ![]() DomDek też zakatarzony, więc walczymy oboje. W dodatku strasznie histeryzuje jak wyciągam mu smarki fridą, okropnie tego nie lubi. Z tego co pamiętam: Zanetko Dominik wypija ok 70ml wody. Telik to straszne co spotkało Twoich bliskich ![]() Jacieee jedźcie i bawcie się dobrze! ![]() Dla mnie też woreczki do moczu są całkiem fajne ![]() AgaG super, że wyniki wyszły wporządku ![]() Babonik przykro mi, że dopadło Was AZS ![]() Karolineee Maja wyrośnie wkońcu z marudzenia ![]() Brumku ale Ci się śpioszek trafił, super ![]() ![]() Bella dużo zdrówk dla Twoich dziewczynek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My byliśmy u lekarza z Dominikiem osłuchowo jet czysty, sam katarek no i dziąsła dolne rozpulchnione... Także czekamy na ząbki. Ja też podobno miałam pierwsze zęby jak miałam 4 m-ce, a mąż jak 7 ![]() Aniu super, że wyniki Adasia się poprawiły ![]() Marzenko bidony mnie rozwaliły ![]() Iustyna bez komentarza ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-11-10 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA lekko trzymam w buzi smoka od Emi, dzisiaj nawet wyciągała rączki jak widziała, że mam go w buzi ![]() Ja też pajace musze kupić. Ile ma Sarcia cm? Ja zjadłam dzisiaj frytki ![]() Lili to co napisałam to było o Emi a twoje jest takie --> Twoje dziecko jest wyższe, niż większość rówieśników i waży tyle, co większość z nich. Waga: Około 50. centyla wagowego, wzrost: Powyżej 97. centyla wzrostowego. tzn, że Twój Robercik wagowo jest taki sam jak 50 % dzieci w jego wieku, natomiast tylko 3 % ma taki wzrost jak on ![]() ijustynateraz to powinnaś dostać po ![]() ![]() Babonik tzn, że coś uczula Twojego synka i nie wiesz co tak? bo nie rozumiem i na podstawie tego lekarka stwierdziła AZS czy jakoś tak? Moja Emi wiecznie ma krostki, smaruje jej maścią taką jak cutibaza i pomaga, nadal nie jestem pewna co ją uczula, na 80% obstawiam nabiał. Menu: Śniadanie: - kanapki ( zrób sobie chleb od shiry, jest pyszny i wychodzą 2 bochenki, przepis na moim blogu) na kanapce mam masło, wydaje mi się że taka ilość jaką mam na kanapce nie uczula, ewentualnie smalec, ale dla mnie za ciężko na żołądek. Na kanapce : ogórek zielony, dżem: truskawkowy,wiśniowy,jago dowy,brzoskwiniowy,wieloo wocowy, porzeczkowy-tylko u mnie chyba spowodował małe zatwardzenie.Dalej -> sałata,pomidor( choć widzę, że Ania pisze,że nie Ja jem)rzodkiewka,szczypiore k,papryka,szynka (tutaj masz milion rodzai musisz wybrać swoją ulubioną) posypuje świeżym koperkiem nie raz, wtedy jest inne lekko smak. Ostatnio zjadłam nawet parówki ![]() Zobacz ciasto francuskie jakie ma składniki zrób sobie takie te gniazdka.Ja nie raz kroje na kwadraty, na środek daje dżem i piekę. Obiad: -pierś w piekarniku + ziemniaki puree+ marchewka i pietrszuka korzeń też z puree z wody z marchewki i pietruszki robię sos, doprawiam lekko i zageszczam i polewam na pierś. - pierś z brokułą,pierś z pieczarkami ![]() - schabowy smzony, bitki ze schabowego,schabowy z grzybami, schabowy ala diabolo z papryką czerwoną, schabowy gulasz + papryka + placki ziemniaczane. - wieprza kurcze dużo rzeczy można zrobić np. żeberka ![]() -kalafior pieczony,brokuł pieczony - gotowany, marchewka z groszkiem.Ja robie jeszcze no goutje brokul i marchewke i posypuje prażonymi migdałami ![]() - wątróbka drobiowa z cebulką ![]() ZUPY: rosół, pomidorowa bez śmietany, ogórkowa,pieczarkowa,bars zcz czerwony -ukrainski,krupnik,ryżowa (rosół z ryżem), wiosenna ( ala kapuśniak ale z kapusty młodej nie kiszonej) KOLACJA: w sumie to samo co na śniadanie, do tego frankfuterki, jakieś sałatki np jarzynowa. Aż mi slinka pociekła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
No dobra.
Ubrania poprasowane, kosmetyki spakowane, teraz mamusia idzie się kąpać i spać, bo Dziecię pewnie po 5 zrobi pobudkę ![]() Proszę mi tu nie pisać dużo przez weekend ![]() Do zobaczenia w poniedziałek ![]()
#4499 |
Zakorzenienie
|
Natka na dzien 70ml wody wypija ?
![]() ![]() mam wrażenie, że więcej się bawi i ulewa bokiem bo chyba jej ten smok ulgę przynosi na dziąsła,ale wydawało mi się dziwne że pije,pije i pije ![]() W ogóle jak widzi butelkę z herbatka to aż prawie piszczy.Sama sobie nawet ją trzyma! |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie też się chce jeszcze bardziej po przeczytaniu Twojego posta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.