|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]()
![]() |
#4472 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Bo z pudrem to jest taki problem,że albo jest mineralny,naturalny i się gryzie z filtrem,albo jest silikonowany i przez to nie łapie się na naturalny
![]() A co powiecie o marce The Balm? Oni się trochę robią na eko,ale czy to uzasadnione????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
BAN stały
|
A jak sprawa ma się z filtrami? Znacie jakieś godne polecenia o w miarę naturalnym składzie?
Do tej pory jedyne moje podejście to filtru naturalnego skończyło się po pierwszym nałożeniu i grubej, białej, tłustej, świecącej powłoce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Organizatorka
|
Caameroon, a ja mogłabym Cię prosić o zakup MF dla suchej? Ja nie mam niestety możliwości a kończy mi się krem do paszczy a na zimę przydałoby się coś konkretnego. I tak kusicie tym MF
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej
![]() Wierzcie lub nie, ale przeczytałam cały pierwszy i drugi wątek ![]() ![]() Dziękuję wizażankom, ![]() Macie najwiekszą kolekcję mydełek i szamponów z odżywkami do włosów jaką kiedykolwiek oczy widziały. Mydełek nic nie przebije ![]() Ja, z racji wieku: 30 plus mam bzika na punkcie olejków do twarzy, ale tych kupnych, gotowych. Osobiście olejki z BU, Mazideł nie służyły mi - wręcz przeciwnie siały spustoszenie na mojej twarzy. Gotowe olejki jak Pai albo Liz Earle mają to do siebie, że nie ściągają skóry, nie tylko natłuszczają ale naprawdę nawilżają. Moja kolekcja naturalnych kosmetyków jest jak gdyby uzupełnieniem pielęgnacji "sztucznej" której niestety jestem wierna jeżeli chodzi o kremy pod oczy i kremy z kwasami jak Neostrata lub wit.C. Więc staram się czytać i wybierać naturalne kosmetyki z certyfikatami, ale jeżeli znajdziecie coś "nie ten tego", to nie umieściłam tu tego celowo, bardziej wynika to jeszcze z mojej niewiedzy. Moja naturalna półka, fotki wkleję później jak zbiorę to w jedno miejsce: Pielęgnacja twarzy: Pai Rosehip Regenerate – olejek z dzikiej róży http://www.paiskincare.com/rosehip-b...d-oil-blend-22 Dr Pickart Emu Oil http://store.reverseskinaging.com/Pr...roductCode=81S Liz Earle – Superskin Concentrate olejek (oceniony na wizażu) Olejek avocado z Maroka Olejek z opuncji figowej z Maroka Czekam na listonosza z olejkami: John Masters Organics z granatu Pevonia Botanica aromaterapeutyczny olejek: http://www.pevonia.pl/wDomuLinieProd...rawe_art_id=55 Liz Earle - Cleanse & Polish Hot Cloth Cleanser do demakijażu Liz Earle – szmatka muślinowa (wolę ją od Kanebo, którą wyrzuciłam bo była zbyt „gumowa”) Liz Earle - Instant Boost Skin Tonic Liz Earle - Skin Repair Moisturiser – krem nawilżający Liz Earle – Superbalm skoncentrowany balsam w postaci wosku do bardzo suchych miejsc. Savon Noir Neroli – z mydlarni franciszka / używam codziennie wieczorem do mycia twarzy Ekologiczna woda pomarańczowa Pielęgnacja włosów, naturalne, nie mam z nimi większych problemów więc jeden szampon jest w sam raz: olejek Sesa olejek Bhingraj Khadi szampon amla bhingraj Khadi olejek stymulujący wzrost włosów http://www.khadi.pl/olejek-stymulujacy-wzrost-wlosow Porażki roku, których nie potrafię zużyć: - kosmetyki AnneMarieBorlind seria Puryfing - lush Dark Angel peeling do twarzy - AMB seria LL Regeneration miałam miniatury i nigdy więcej A zachwycona jestem (udzielił mi się chyba zachwyt wielu brytyjskich blogerek) systemem trzech kroków z Liz Earle (demakijaż-tonik-krem). Składy są proste ale twarz po tych kosmetykach wygląda jak po dawce uderzeniowej z witaminą C, jest jasna, nawilżona i gładka. Jestem zaskoczona ich działaniem. Bo nic nadzwyczajnego w tych kosmetykach nie ma, przynajmniej w kremach do twarzy. A tu ich stronka, wysyłają na cały świat: http://uk.lizearle.com/daily-essentials. Naprawdę krócej się nie dało ![]()
#4477 |
Organizatorka
|
neuilly. gratuluje samozaparcia. I ogromne
![]() Witamy i powiedz gdzie kupujesz Liz Earle? Co to za firma? |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
neuilly.Witamy
![]() 1) świetny nick ![]() 2) fajny zbiorek ![]() 3) zasiałaś ziarno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Protective z serii Outdoor Defense krem do twarzy SPF 30 Mnie on nie pobiela,ale jest bardzo odżywczy,treściwy a ja mam dojrzałą skórę,więc w 99% mi wsiąka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]()
![]() |
#4481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zakupy piękne ![]() Cytat:
http://allegro.pl/dr-hauschka-puder-...888612716.html No witaj w naszym gronie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kosmetyki zamówiłam na ich stronie, nie mają zbyt wiele sklepów i większość blogerek kupuje on-line. Czeka się około tygodnia na przesyłkę. Z Liz Earle to ogólnie dziwna sprawa. Nie ma certyfikatu. Tylko znak króliczka. Brak certyfikatu tłumaczą tym, że są małą firmą i jest to kosztowne ![]() Po trochu im wierzę. Przekonało mnie to, że nie mają rozbudowanej linii pielęgnacyjnej. Demakijaż jest tylko jeden, tonik jeden itp. Mają mało kosmetyków, ale plusem jest to, że można kupić je nawet w 15 ml pojemnościach. Więc zaryzykowałam. Ogólnie napiszę tak: Krem do demakijażu jest gęsty jak krem do twarzy ale szybko wchłania się pod wpływem ciepła w skórę, nanosi się go na "brudną" skórę i masuje palcami. Pachnie świeżo, eukaliptusowo ale nie chłodzi skóry. Ciepłą szmatką muślinową usuwa się ten krem razem z brudem i twarz nie jest tłusta. Jest gładka, jasna i nawilżona. Tonik: Wiele osób pisze, że to najlepszy tonik jakiego używali. Może to trochę przesada, tonik jak tonik ale faktycznie mocno nawilża skórę, pięknie, łagodnie pachnie i w ogóle strasznie przyjemnie się go używa. Gliceryna na trzecim miejscu. Krem do skóry suchej: Bardzo bogaty, treściwy. Topnieje w kontakcie ze skórą. Wycisza. Mocno nawilża, odżywia. Mam wrażenie, że rysy twarzy wręcz łagodnieją - pięknie wygląda na nim makijaż w te chłodne dni. Olej z avocado, echinacea, ogórecznika itp. Ale tutaj skład chyba taki sobie - nie znam się, ale tak mi się wydaje. No i mistrzostwo świata warte każdej złotówki: Olejek do twarzy ![]() Corylus avellana (hazelnut) oil, Rosa rubiginosa (rosehip) seed oil, Argania spinosa (argan) kernel oil, Persea gratissima (avocado) oil, Citrus aurantium amara (neroli) flower oil, Tocopherol (vitamin E), Lavandula angustifolia (lavender) oil, Anthemis nobilis (chamomile) oil, Citral, Geraniol, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool. Przepraszam, że się tak rozgadałam ![]() Ale gdzie, jak nie tu? ![]()
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-11-10 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() A ja wpadam coraz bardziej ![]() ![]() Chwalę się teraz dzisiejszymi nabytkami: -olejek z nagietka lekarskiego Naturalne Piękno -mydełko z glinki żółtej Organique -szamponik suchy do włosów przetłuszczajacych się Organique -nowy olejek z drzewa herbacianego, bo stary już wykończyłam ![]() Pozdr ![]()
#4484 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Nie przepraszaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Neuilly witam serdecznie
![]() No przeczytać oba wątki to musiało byc przeżycie ![]() ![]() Niecierpliwie czekam na zdjęcia Twojego zbioru ![]()
#4486 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też widziałam tą reklamę ![]() Rany czyli to prawda co słyszałam o tym korektorze, no nie muszę go mieć. Wtedy to już w ogóle wypięknieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślicie, że dałoby się załatwić te kremiki przez jakiegoś sprzedawce z all, tak jak Yesy? Cytat:
Cytat:
![]() No widzisz a mojemu suchemu buziakowi mydełko z zieloną glinką pasuję (choć to nielogiczne raczej ![]() Dobra, nie musisz już nic mówić, robie w dozie zamówienie na olej ze słodkich migdałów. Jeej, zazdroszcze takich pięknych włosków, już je sobie wyobrażam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z tymi Yesami to dowalili. Cytat:
![]() Muszę przeglądnąć co oni tam mają ciekawego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() T'ai, dziękujemy za recenzję ![]() ![]()
![]() |
#4487 |
Organizatorka
|
Caameroon
![]() Mnie interesuje krem na dzień, ponieważ na noc kładę oleje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja chciałam dodać jeszcze jeden "ah" nad kremem mf zielonym na dzień. Pisałam kiedyś, że kupiłam podkład AMB i był totalnie beznadziejny ale niedawno spróbowałam go jeszcze raz na ten krem i.. pozytywne zaskoczenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ah ciągle zapominam, że Ty olei używasz ![]() ![]()
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2011-11-10 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cameroon a czy Ty masz Kochana tendencję do zapychania? Bo skoro Ciebie może nie zapchał to i mnie nie zapcha ![]() ![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Caameroon, to nie tak, że czerwony mf mi nie pasował. Nie był zły, ale po zielonym balsamie
![]() ![]() ![]() A tak w ogole to spojrzałam dokladnie i zielony mf mam, ale na noc ![]() ![]() Małgosia, patrzyłaś może na mf w złotych tarasach? Jakby tam był zielony na dzien to bym sobie kupiła, a jak nie to może bys mi Caameroon kupiła przy okazji zakupu dla Zai ![]()
#4491 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Kupiłam za to puder,ale nie wiem,jak z jego składem... może ktoś by zerknął plizzz ![]() Pan ekspedient zachwalał The Balm jako naturalne (nie ma parabenów) ale cos pewności nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odnośnie Liz Earle to jedna z recenzji na YT narobiła mi ochoty na szmatkę i ten płyn do mycia, ale nie przypuszczałam że to naturalny kosmetyk i dlatego zwlekałam z zakupem a teraz co? Będę musiała go kupić. ![]() Małgosia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kakulinka dziękuję Ci bardzo za wiadomość ![]() ![]() ![]()
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2011-11-10 o 21:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tymi Yesami to tak jak by firma celowo wprowadziła na rynek super produkt w super ilości a teraz mają opinie i postanowili ją zniszczyć tymi mniejszymi butelkami i SLSami ![]() ![]() Odnośnie sprzedawcy z allegro to pisałam do e-ambershop, prawdopodobnie w połowie stycznia MF będą do kupienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym chciała wiedzieć, bo ostatnio szukałam ale nie było w SP i się w końcu nie dowiedziałam Cytat:
Cytat:
![]() |
#4496 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę zaglądnąć do tej sepho ![]() Już zacieram rączki na myśl o kremikach na all, żeby tylko zagościły tam na stałe ![]() ![]() Najwidoczniej z Yesami jest tak jak mówisz,, wyrobili sobie markę a teraz idą na łatwiznę ![]() ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4497 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak te olejki khadi do włosków? jesteś zadowolona? ![]() ja właśnie je zamówiłam aha i jeszcze co do serii puryfying to ja mam krem na dzień z tego i jest ok, a ty nie jesteś zadowolona? Edytowane przez kijanka89 Czas edycji: 2011-11-11 o 01:32 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | ||||
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle to przypominam: 30.11 Dzień Darmowej Dostawy(w Pl) ![]() Edit: tak przeglądam Liz Early na KWC (są składy) i tylko niektóre rzeczy - jak olejek są naturalne ![]() Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2011-11-11 o 07:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kupiłam sobie taką samą mydelniczkę jaką ma vea ![]() ![]() ![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.