Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 19:04   #2341
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Pędzę do Was z wiadomością że moja 75% Milenka stała się 70% Maksem . Normalnie jestem w szoku i nie wiem co mam o tym myśleć, oczywiście jest mi całkowicie obojętnie co będzie i tak właśnie dyskutujemy z tżtem czy jechać w przyszłym tyg. na 4d czy może będzie niespodzianka.. Normalnie Milenka sobie leci w kulki
Ogólnie wszystko jest ok i z tego bardzo się cieszę Trochę niskie mam żelazo ale tylko trochę poniżej normy.

Lecę poczytać co tam dzisiaj u Was......

no co ty?!! a jakie miałaś robione do tej pory? zwykłe USG czy 3d/4d ? bo ja ci powiem, ze w Twojej sytuacji bym nie wytrzymała i zdecydowałaabym się na dokładne USG
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:10   #2342
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

no jak dobrze pojdzie to 23 do domku i 27 na zdjecie szwow;/

juz sie nie moge doczekac

odnosnie zakupow to bylam dzis w carefourze i tak samo stanelam w kolejce w kasie dla kobiet w ciazy.. a ze byla duza to podeszlam blizej kasy i mowie przepraszam i staje kolo tasmy a babka ale tu jest kolejka a ja ze jestem w ciazy i mam pierszenstwo a ona ze tez byla i sie chamsko nie pchala no myslalam ze jej walne.. ale kasjerka sie odezwala ze zaprasza do przodu.. btz stalam z chlebem i szamponem a tamta babka miala kosz zakupow na swieta;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:25   #2343
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no coś Ty ja swojego nikomu nie oddam do kaloryfera przywiążę
hhahaah ja mojemu mówię jak mnie wkurza, że go kiedys zabiję, wypcham i powieszę sobie na ścianie bo wtedy będzie z niego pożytek - jak będę zła to porzucam w niego lotkami :P
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 19:29   #2344
Anabellita
Zadomowienie

Właśnie dostałam smsa od dobrej kumpeli:
"Dziś w nocy przylatuje UFO i porywa najlepsze laski na świecie. Ty się nie bój i śpij spokojnie, ja piszę żeby się pożegnać..."
A to małpa

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:31   #2345
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
widziałyscie te wózki? zobaczyłam reklamę w m jak mama i mnie zainteresowało bo nigdy wczesniej ich nie widziałam... to jakas polska firma

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...899364101.html
widziałam go już na żywo jak babka woziła, chyba tu u nas... albo u mamy mojej na osiedlu... nie pamiętam ale widziałam ,prezentuje się ok, ale jaki jest w praktyce to nie wiem
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 19:38   #2346
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie teraz się dobrze czuję to mogłam postać... ale na początku ciąży pewnie bym nie dała rady... a większosć to baby były w tej kolejce oczywiscie....

Ja teraz czuje sie właśnie fatalnie ale przeważnie trafiam na ludzi wyrozumiałych. Stare te baby ? Pytam bo mi koleżanka z klasy ostatnio opowiadała jak stare baby potratowały jej siostrę która była w zaawansowanej ciąży. dziewczyna poszła prywatnie do ginekologa a tam kolejka że hoho i wszystkie miejsca siedzące zajęte przez babki, dziewczyna naprawdę źle się czuła opuchnięte nogi itd. A baby którym nie przeszkadza wstawanie o 7 rano i bieganie po rynku z tekstem ,, że skoro nie może ustac to po co sobie dziecko zrobiła '' i '' że one juz mają swoje lata i mają prawo tu siedzieć '' jak ja to usłyszałam to aż się we mnie zagotowało Największej '' uprzejmości '' można sie spodziewać właśnie po takich paniach.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

odnosnie zakupow to bylam dzis w carefourze i tak samo stanelam w kolejce w kasie dla kobiet w ciazy.. a ze byla duza to podeszlam blizej kasy i mowie przepraszam i staje kolo tasmy a babka ale tu jest kolejka a ja ze jestem w ciazy i mam pierszenstwo a ona ze tez byla i sie chamsko nie pchala no myslalam ze jej walne.. ale kasjerka sie odezwala ze zaprasza do przodu.. btz stalam z chlebem i szamponem a tamta babka miala kosz zakupow na swieta;/
Szwagierka dzis była o 18 w biedronce, podobno nie było miejsca żeby zaparkować samochód, a ludzi tyle jakby jak to ona określiła ,' w biedronce był pokaz tańczących ananasów ''

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hhahaah ja mojemu mówię jak mnie wkurza, że go kiedys zabiję, wypcham i powieszę sobie na ścianie bo wtedy będzie z niego pożytek - jak będę zła to porzucam w niego lotkami :P
My z mężem sie smiejemy że jeżeli Hania odziedziczy urodę po mnie i jego nos to będziemy musieli ją w klasztorze zamknąć żeby wcześnie dziadkami nie zostać chociaż ostatnio dodał że tam mogłaby księży na złą drogę sprowadzić

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
"Dziś w nocy przylatuje UFO i porywa najlepsze laski na świecie. Ty się nie bój i śpij spokojnie, ja piszę żeby się pożegnać..."
A to małpa
to Cię załatwiła

zapomniałam się pochwalic, byłam dziś w szkole na zaliczeniu i dziewczyny a nawet nauczyciele zachwycali się jaki mam piłeczkowaty brzuszek i że ładnie wyglądam w ciązy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-10 o 19:42
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:45   #2347
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
no co ty?!! a jakie miałaś robione do tej pory? zwykłe USG czy 3d/4d ? bo ja ci powiem, ze w Twojej sytuacji bym nie wytrzymała i zdecydowałaabym się na dokładne USG
Ja miałam tylko 2d i żałuję ze nie poszłam na 4d jak byłam Pl. u nas to jest koszt 200euro +dojazd 100kilomerów. No i jeszcze to że ja już kończę 33tydzień i w sumie to jest trochę późno na takie usg i szkoda mi kasy zeby tylko płeć poznać.No i już trochę wyluzowałam i stwierdziliśmy ze co będzie to będzie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No to w 22 tyg powinno być już dobrze widać
Może to jednak dziewczynka, tylko Ci psikusa chce zrobić
W sumie tak, tylko ze nóżkami się zasłoniła i dlatego lekarz powiedział na 75%.

Cytat:
A to małpa
ale dowcipna.....
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:49   #2348
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Super Święta już z dzidziolkiem

Cytat:
A to małpa

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Szwagierka dzis była o 18 w biedronce, podobno nie było miejsca żeby zaparkować samochód, a ludzi tyle jakby jak to ona określiła ,' w biedronce był pokaz tańczących ananasów ''

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Ja miałam tylko 2d i żałuję ze nie poszłam na 4d jak byłam Pl. u nas to jest koszt 200euro +dojazd 100kilomerów. No i jeszcze to że ja już kończę 33tydzień i w sumie to jest trochę późno na takie usg i szkoda mi kasy zeby tylko płeć poznać.No i już trochę wyluzowałam i stwierdziliśmy ze co będzie to będzie

W sumie tak, tylko ze nóżkami się zasłoniła i dlatego lekarz powiedział na 75%.
Aha,no to chyba, że tak ... to wtedy faktycznie różniemoże być z rozpoznaniem płci
Nieważne, ważne żeby dzidzia zdrowa była

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:04   #2349
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Nawet nie wiecie jak mnie dziś wyprowadzili z równowagi z pracy mam ochotę pójśc i strzelić im prawdą w między oczy jakimi zakłamańcami są denerwować mnie, kobietę w ciąży
ehh nie mogę z nimi a to dop drugi tydzień zwolnienia
za łażenie
ale rogale są mega wypaśne, uwielbiam je
ja dziś jadłam pączka z cappucino a teraz po obiadku zjadłam deser z moich ukochanych wiśni we frużelinie z bitą smietaną, mniami mniami
oj nie bij chwilę tylko byłam a przed i po wzięłam fenoterol a rogale to aahhh, tylko wszystko mi w uda idzie

a z pracą to ehhh nie denerwuj się bo im trzeba będzie zrobić nalot ciężarnych z
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Zachorowałam dzisiaj na kremówki Wczoraj któraś z Was pisała o nich no i takie są efekty Wybłagałam brata, żeby pojechał do cukierni i kupił mi dwie Jedna miała zostać na jutro, ale Wojtuś mnie namówił i przed chwilą ją zjedliśmy
to ja miałam fazę na kremówki pycha nie?
Cytat:
my pokój tez będziemy mieć neutralny...ubranka...hmm dość chłopięce ale jakby się stała niespodzianka (chociaz na każdym usg sie na razie potwierdza ze chłop) to tragedii nie będzie bo dzewczynkę tez będę mogła w nie ubrac
no ja jakby u mnie była pomyłka nie ubrałabym synka w pajaca z napisem: daddy;s princess
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
uczestniczyłam w projekcie którego lider aby byc lepszym (w niczym nie zagrazam tej os, mam stanowisko dwa pietra nizej ) i najbardziej wykazac cię, nie informował mnie o pewnych kolejnych zadaniach. O nich dowiedzialm się przypadkiem bedac swiadkiem rozmowy przybiurkowej i sama dopytalam sie czy mam to czy tamto zrobic - w odp dostalam ze jeszcze nie... ze nie teraz bo to i tamto. no i okazalo się ze szefowa chce zestawienia, raportu z calosci dzialan bo sie proj slimaczy - wiec zestawienie miala przygotowac inna osoba, nie bedaca az tak wtajemniczona i pytala sie mnie o te dalsze rezeczy czy mam a ktorej napisalam ze mam tylko info do tego a tego momentu bo lider jak sie pytalam czy mam zrobic dalej powiedzial, ze nie. No i dzis ten lider raczyl mnie opierd w smsach ze kiedy on mi 'zabronil' zrobic to czy tamto noz ✂✂✂✂a mac, chyba wyraznie sie pytalam o konkrety i przypomnialam sytuacje kiedy sie o nie pytalam, nawet co do dnia w odp otrzymujac sms ze ZLE ZROZUMIALAM noz super, najlatwiej na niebedacego w pracy zwalić, a ja już wiem że tamta sie wybieli a winna ja bede i mnie to wkur na maxa bo znam ta osobe juz bdb
coś czuję korporację.... a jeśli tak to kochana takie rzeczy się zdarzają niestety i to zbyt często
Cytat:
Ja teraz czuje sie właśnie fatalnie ale przeważnie trafiam na ludzi wyrozumiałych. Stare te baby ? Pytam bo mi koleżanka z klasy ostatnio opowiadała jak stare baby potratowały jej siostrę która była w zaawansowanej ciąży. dziewczyna poszła prywatnie do ginekologa a tam kolejka że hoho i wszystkie miejsca siedzące zajęte przez babki, dziewczyna naprawdę źle się czuła opuchnięte nogi itd. A baby którym nie przeszkadza wstawanie o 7 rano i bieganie po rynku z tekstem ,, że skoro nie może ustac to po co sobie dziecko zrobiła '' i '' że one juz mają swoje lata i mają prawo tu siedzieć '' jak ja to usłyszałam to aż się we mnie zagotowało Największej '' uprzejmości '' można sie spodziewać właśnie po takich paniach.

My z mężem sie smiejemy że jeżeli Hania odziedziczy urodę po mnie i jego nos to będziemy musieli ją w klasztorze zamknąć żeby wcześnie dziadkami nie zostać chociaż ostatnio dodał że tam mogłaby księży na złą drogę sprowadzić

zapomniałam się pochwalic, byłam dziś w szkole na zaliczeniu i dziewczyny a nawet nauczyciele zachwycali się jaki mam piłeczkowaty brzuszek i że ładnie wyglądam w ciązy
ja dzisiaj też stałam w kolejkach, choć przy kasie jeden pan mnie chciał puścić a że miał mniej zakupów niż ja to grzecznie podziękowałam a tak to heheh znieczulica...

z tymi tańczącymi ananasami dobre

wstaw brzuszek do klubu mi wszyscy mówią, że mam maly brzuch jak na 8 miesiąc a mi juz jest cieeezko i już myślę jak zrzucac kg po ciąży..

wczoraj tz stwierdził, że mi sie cycki mega ciężkie zrobiły i że musi mi być niewygodnie je dźwigać a tu jeszcze brzuch z przodu zaczynam nie widzieć swoich stóp no i golenie nóg staje się masakra...

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

aaa u uska coooraz bliżej swoją drogą ciekawe która pierwsza się rozpakuje mamusie litopad - grudzień już się sypią a potem kolej na nas
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:10   #2350
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

ja dzisiaj też stałam w kolejkach, choć przy kasie jeden pan mnie chciał puścić a że miał mniej zakupów niż ja to grzecznie podziękowałam a tak to heheh znieczulica...

z tymi tańczącymi ananasami dobre

wstaw brzuszek do klubu mi wszyscy mówią, że mam maly brzuch jak na 8 miesiąc a mi juz jest cieeezko i już myślę jak zrzucac kg po ciąży..

wczoraj tz stwierdził, że mi sie cycki mega ciężkie zrobiły i że musi mi być niewygodnie je dźwigać a tu jeszcze brzuch z przodu zaczynam nie widzieć swoich stóp no i golenie nóg staje się masakra...

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

aaa u uska coooraz bliżej swoją drogą ciekawe która pierwsza się rozpakuje mamusie litopad - grudzień już się sypią a potem kolej na nas
wstawię jutro jak cos zrobie
Mi cycki od początku ciążą, najchętniej bym biegała goła i wesoła... a golenie nóg... masakra, tyle z tego dobrego że włoski mi bardzoo wolno odrastają

Stary 2011-11-10, 20:13   #2351
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Mi cycki od początku ciążą, najchętniej bym biegała goła i wesoła... a golenie nóg... masakra, tyle z tego dobrego że włoski mi bardzoo wolno odrastają
mnie az kregosłup bolał jak miałam zle dopasowany stanik
a na nogi to moje odkrycie to maszynka gilette ta z paskami zelu do golenia, venus jakos tam się nazywa i dzieki niej jakos daje rade, bo wloski po luteinie mi rosna jak szalone
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:33   #2352
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
no coś Ty ja swojego nikomu nie oddam do kaloryfera przywiążę
Dobry pomysł

Cytat:
czesc mamuski
ja dzis jestem u siostry w odwiedzinach w dzien bylam w szpitalu po dokladny termin cesarki i mam na 20.12.2011 20 tak jak ja tylko kwietnia
No to faktycznie będziesz miała prezent na święta

Cytat:

Nienawidzę takich bab, więc sama raczej się nie upominam o swoje prawa, bo nie chciałabym czegoś takiego usłyszeć. A najgorsze, że jak one były w ciąży pewnie w czasach PRL, to całej rodzinie robiły zakupy bez kolejki. Ale oczywiście teraz skleroza je dopadła i już nie pamiętają

Cytat:
A to małpa
Dobre

Cytat:
Mogła odpowiedzieć, że po to, żeby harowało na ich emerytury. Głupie baby! Wydawać by się mogło, że zrozumieją kobietę w ciąży.
Ja jak ostatnio jechałam autobusem, to od razu jakiś chłopak ustąpił mi miejsca, a obok niego siedziała laska, która miała bliżej do przejścia i ona oczywiście siedziała w zaparte :/

Cytat:
to ja miałam fazę na kremówki pycha nie?
Pycha
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:34   #2353
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

My dziś znowu mielismy lenia do obiadu,a raczej mąz bo on gotuje i zamówiliśmy chińszczyznę.
Uwielbiam chinola a tak dawno nie jadłam

Cytat:
Hej mamuśki

Pędzę do Was z wiadomością że moja 75% Milenka stała się 70% Maksem .
No to ładne jaja

Cytat:
Napisane przez enjoye Pokaż wiadomość
No i okazało się, że będzie synek, wyraźnie dało się to zauważyć a do tego dostaliśmy płytkę z nagraniem całego badania i co jakiś czas sobie włączam i oglądam Teraz mamy problem z imieniem - mi się podoba najbardziej Wojtuś,ale tż marudzi
Tak czytam o tych wyprawkach i widzę, że tyle macie już rzeczy, a ja termin na 1go lutego i nie mam jeszcze żadnego ciuszka,tak wydaje mi się, że jeszcze daleko ... Za to dostaliśmy z rodziny już i wózek głęboki i wanienkę i mnóstwo zabawek
Wojtusie teraz modne się robią, mój Antoś ma chyba 2 lub 3 w swojej grupie w żłobku.

Oj nie daleko.... lepiej zacznij kupować, albo wstrzymaj się bo w grudniu się zaczną wyprzedaże, wtedy zaszalejesz

Cytat:

Też pomimo dolegliwości uważam, że ciąża to piękny stan Chyba w szczególności pierwsza, bo przy drugim jest więcej obowiązków i nie można się już tak skupić na samej ciąży.

Zachorowałam dzisiaj na kremówki Wczoraj któraś z Was pisała o nich no i takie są efekty Wybłagałam brata, żeby pojechał do cukierni i kupił mi dwie Jedna miała zostać na jutro, ale Wojtuś mnie namówił i przed chwilą ją zjedliśmy
Ciąża jest super, ale druga "leci" 2 x szybciej i człowiek nie ma czasu się nad sobą rozczulać... Ja muszę się czasem zastanawiać i sprawdzać na kalkulatorach netowych sprawdzać w którym jestem tyg. ciąży.

Wojtuś cię namówił

Cytat:

Jak moja kumpela urodziła to jeszcze w szpitalu dopadł ją mały kryzys - poryczała się bo już brzucha nie miała i nic ją nie kopało
Ja jeszcze ze dwa miesiące po urodzeniu łapałam się ( a raczej mąż mnie łapał) na tym że brzuch głaskałam.... Pusty...

Cytat:
widziałyscie te wózki? zobaczyłam reklamę w m jak mama i mnie zainteresowało bo nigdy wczesniej ich nie widziałam... to jakas polska firma

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-izacco-z3-moc-kolor
Wózek fajny się wydaje

Cytat:
Ja dostałam taką paczuszkę od położnej na ostatniej wizycie u lekarza z Pampersa i w niej właśnie było:

- płyta DVD z filmikiem o dziecku w brzuchu, instrukcja przewijania i kąpieli, muzyka dla dziecka, znaczenia imion itd
- książeczka o dzidziusiu - podstawy pielęgnacji
- pieluszka Pampers Premium Care rozm. 1
- 2 kupony rabatowe na pieluchy Pampers Premium Care 2-5kg i 3-6kg
Ja jeszcze nic nie dostałam od lekarza

Cytat:

Ona była w ciązy ale chyba mózg urodziła i zostawiła na porodówce....

Fajnie że wiesz kiedy się dzidziusia spodziewać...

Cytat:
, że skoro nie może ustac to po co sobie dziecko zrobiła '' i '' że one juz mają swoje lata i mają prawo tu siedzieć '' jak ja to usłyszałam to aż się we mnie zagotowało Największej '' uprzejmości '' można sie spodziewać właśnie po takich paniach.

Najmniej zrozumienia dostajemy od tych ludzi co powinni nas Najlepiej rozumieć.

Jak ja będę taką starą złośliwą babą, to mam nadzieję że mi ktoś tak dopiecze że mi w pięty pójdzie.

"pokaz tańczących ananasów"
U mnie jest chyba co sobotę
A moi sąsiedzi (mieszkają sami) wracali chyba z 7 siatami zakupów dzisiaj... Musza mieć spust skoro tyle zjedzą przez jeden dzień kiedy są sklepy zamknięte

Cytat:

-
Największy problem to sobie samemu ogolić "kaśkę" przed porodem... Mówię z własnego doświadczenia
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:40   #2354
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

nóg jak nóg.. nie mówiąc już o pipce :P
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 20:42   #2355
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

stawiasz lusterko przed i heja
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 20:44   #2356
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak to wyglądało...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:47   #2357
Oluska1988
Raczkowanie

Dobry wieczór mamusie nareszcie udało mi się was nadrobić

za mamusie w szpitalach.

Zamówiłam na all http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...910926451.html myśle ze sie opłaca

kasikzaki co za nowina my z tż idziemy w pon na usg 3d prywatnie do lekarki która 2 razy powiedziała ze coś małemu sterczy mam nadzieje ze nie odpadło
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:49   #2358
NataliaM1103
Rozeznanie

ale dzisiaj jestem padnięta jakoś...
robiłyśmy z mamą rogole na jutrzejsze święto,z makiem,z marmoladą z dżemem , z polewą czekoladową i polewą z cukru pudruwyszly troszeczkę koślawe ale za to pyszne
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:57   #2359
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
czytam to i zastanawiam sie ile lusterek mogę potłuc przy tej czynności

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 21:03   #2360
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Mogła odpowiedzieć, że po to, żeby harowało na ich emerytury. Głupie baby! Wydawać by się mogło, że zrozumieją kobietę w ciąży.
Ja jak ostatnio jechałam autobusem, to od razu jakiś chłopak ustąpił mi miejsca, a obok niego siedziała laska, która miała bliżej do przejścia i ona oczywiście siedziała w zaparte :/
Noo z tymi siedzeniami w busie to ja codziennie się spotykam z "uprzejmością ludzką" jak jadę - brzuch pod nos, torebka, zakupy i jeszcze 4 letni synek, a ludzie co? - obserwują pogodę za oknem!!

Ale u nas jakiś czas temu była sytuacja w autobusie, która została potem opisana nawet w gazecie i internecie. Więc tak, jedzie sobie autobusem czarnoskóry chłopak (Student najzwyczajniejszy), po czym wsiada do autobusu kobieta w ciąży, więc chłopak jako, że wychowany był dobrze wstaje i ustępuje jej miejsca, po czym na miejsce ładuje się mega szybko stara baba ( z rodzaju moherowych beretów), chłopak troszkę zszokowany zwrócił babsztylowi uwagę, że miejsce ustąpił kobiecie w ciąży na co babcia do niego:
- musisz się nauczyć kolego ZE U NAS W CYWILIZOWANYM KRAJU to się ustępuje miejsca starszym kobietą (z wyraźnym podkreśleniem tego co wielkimi literami, żeby zaznaczyć, że on czarny) chłopak, jako, że dobrze zrozumiał co baba miała na myśli i że mu próbowała dogryźć nie pozostał jej dłużny i odpowiedział:
- być może, za to u nas w mniej cywilizowanym kraju takie stare baby zjada się na śniadanie! - mina babci była bezcenna!!!

Także chamstwo chamstwem trzeba u nas w kraju niestety popychać, w pierwszej ciąży z tego nie korzystałam a teraz widzę, że ludzie są coraz bardziej chamscy i obojętni więc gdzie tylko mogę - np. w kasach pierwszeństwa- pcham się i koniec... przedwczoraj była promocja mięsa u mojej mamy w sklepie więc ludzie oszaleli, mama stała w kolejce a ja zaprowadziłam młodego do przedszkola i przyszłąm do niej (kolejka już na tyle przesunięta, że mama stała tak w środku), gdybyście widziały miny tych starych bab jak stanęłam po przyjściu koło mamy w środku kolejki... no masakra - żadna na szczęście nic nie powiedziała bo ja wiązankę miałam przygotowaną, ale wzrok ich mówił wszystko!!, wczoraj zaś w tym samym sklepie poszłam tylko po wędlinę i mleko, ide do kasy a tam kilometrowa kolejka, a na drugiej kasie pisze "zapraszamy do kasy obok" i kobieta siedzi i kończy obsługiwać 1 babę, no to podchodzę do niej i pytam czy ja jeszcze mogę, ona, że tak panią poproszę tu jeszcze do mnie, no to za mną na szybko 2 stare baby, a sprzedawczyni do nich, że kasa zamknięta, a te oburzone, że jak to, że ja podeszłam a one to co. To ja mówie, że jak chcą to mogę do tej kasy nie podchodzić, ale wtedy pójdę do tej z mega kolejką i nie mam zamiaru w niej stać bo bolą mnie nogi i zaraz się posikam, więc też wepchnę się (jako, że na kasie pisze, że kobiety w ciąży mają 1szeństwo) i tak na początek, więc będzie jeszcze dłużej to trwało niż teraz... no to się oburzyły, po gadały coś pod nosem i poszły... normalnie i nic więcej!!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
wiem wiem :P w pierwszej ciąży już to przerabiałam :P choć teraz TŻ mówi, że przecież on mi może pomóc... skoro ja nic tam już nie widzę
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 21:08   #2361
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
czytam to i zastanawiam sie ile lusterek mogę potłuc przy tej czynności
ustaw je dosc daleko ale na te powiekszajaca strone
ja sobie sama woskuje i wierz mi,ruchy wykonuje przy tym dosc zamaszyste i nie narobilam nigdy nic
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:24   #2362
MartuNiunia87
Rozeznanie

http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx

Fajne możecie sobie pooglądać animację
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 21:49   #2363
czubasek20
Zakorzenienie

Uciekam spać

dobranoc

Stary 2011-11-10, 22:18   #2364
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc mamuski
ja dzis jestem u siostry w odwiedzinach w dzien bylam w szpitalu po dokladny termin cesarki i mam na 20.12.2011 20 tak jak ja tylko kwietnia
to już tak blisko czas pędzi strasznie szybko. Super że dzidziuś będzie z Wami na święta

Cytat:
nogi jeszcze spoko gorzej z pipunią

Cytat:
do prostych czynności teraz to nie należy

Cytat:
Hej mamuśki
Pędzę do Was z wiadomością że moja 75% Milenka stała się 70% Maksem .
ale jaja. Jestem w szoku

a ja dzisiaj byłam na zakupach w Tesco i kupiłam 4 pak Huggisów chusteczek za 11 zł opłacało się strasznie bo normalnie 24 zł kosztują. Kupiłam też dla dzidziusia płatki do mycia twarzy, pampersy new born paczkę na pierwsze dni i patyczki do uszu Ogólnie jestem zadowolona

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-11-10 o 22:23
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 22:29   #2365
dph
Rozeznanie

Cytat:
Ale u nas jakiś czas temu była sytuacja w autobusie, która została potem opisana nawet w gazecie i internecie. Więc tak, jedzie sobie autobusem czarnoskóry chłopak (Student najzwyczajniejszy), po czym wsiada do autobusu kobieta w ciąży, więc chłopak jako, że wychowany był dobrze wstaje i ustępuje jej miejsca, po czym na miejsce ładuje się mega szybko stara baba ( z rodzaju moherowych beretów), chłopak troszkę zszokowany zwrócił babsztylowi uwagę, że miejsce ustąpił kobiecie w ciąży na co babcia do niego:
- musisz się nauczyć kolego ZE U NAS W CYWILIZOWANYM KRAJU to się ustępuje miejsca starszym kobietą (z wyraźnym podkreśleniem tego co wielkimi literami, żeby zaznaczyć, że on czarny) chłopak, jako, że dobrze zrozumiał co baba miała na myśli i że mu próbowała dogryźć nie pozostał jej dłużny i odpowiedział:
- być może, za to u nas w mniej cywilizowanym kraju takie stare baby zjada się na śniadanie! - mina babci była bezcenna!!!
no moherowe berety są the best "uwielbiam" je
Stary 2011-11-10, 23:00   #2366
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj byłam na zakupach w Tesco i kupiłam 4 pak Huggisów chusteczek za 11 zł opłacało się strasznie bo normalnie 24 zł kosztują. Kupiłam też dla dzidziusia płatki do mycia twarzy, pampersy new born paczkę na pierwsze dni i patyczki do uszu Ogólnie jestem zadowolona
O widzisz, Tobie się jeszcze udało dorwać te Huggiesy

Zmykam spać, głowa mnie boli cały dzień
Dobranoc

Stary 2011-11-11, 07:20   #2367
MartuNiunia87
Rozeznanie

DZIEŃ DOBRY!! Witam w ten wolny piątkowy poranek - widzę, że większość chyba jeszcze śpi mnie już synek obudził, jak nie musi wstawać do przedszkola to wstaje o 8 sam, a jak trzeba wstawać rano to się mu nie chce - ale to chyba każdy tak ma

Dziś mamy z mężem 5 miesięcy po ślubie!!

Aaaaa no i zaczynamy z córeczką 27 TYDZIEŃ - ale to leci ..
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-11, 07:31   #2368
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEŃ DOBRY!! Witam w ten wolny piątkowy poranek - widzę, że większość chyba jeszcze śpi mnie już synek obudził, jak nie musi wstawać do przedszkola to wstaje o 8 sam, a jak trzeba wstawać rano to się mu nie chce - ale to chyba każdy tak ma

Dziś mamy z mężem 5 miesięcy po ślubie!!

Aaaaa no i zaczynamy z córeczką 27 TYDZIEŃ - ale to leci ..
Dzieńdoberek

Ja też już wstałam, TZ pojechał po teścia i mają jechać do lasu na grzyby (nie wiem czyj to był idiotyczny pomysł - męża czy teścia), moja mama w pracy a ja siedzę sama

Marta, ale to leci, nie? Ani się obejrzysz, a będziecie świętować 1 rocznicę

Stary 2011-11-11, 07:51   #2369
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Ja też już wstałam, TZ pojechał po teścia i mają jechać do lasu na grzyby (nie wiem czyj to był idiotyczny pomysł - męża czy teścia), moja mama w pracy a ja siedzę sama

Marta, ale to leci, nie? Ani się obejrzysz, a będziecie świętować 1 rocznicę

Ja też sama, tzn z synkiem, TŻ pojechał do znajomych pomóc pezy przeprowadzce, ale pisał, że już żałuje bo oni w totalenj rozsypce a mieli być gotowi już do noszenia!

noo Żeebyś wiedzała, jaby to wczoraj było... a już 5 miesięcy!!
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-11, 08:05   #2370
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...899364101.html
/
Wózek ładny ale też go nigdzie nie widziałam

Cytat:
Ja już tak muszę robić

Hej mamusie,poczytałam trochę waszych sytuacji z mocherami i normalnie mam teraz na nie wścieka.Ja wepchałam się tfu to znaczy skorzystałam z kasy uprzywilejowanej 2 razy ,a tak to już sobie darowałam.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości