|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dobra Emi śpi,
położyłam ją wcześniej, bo taka marudna była, ewidentnie za dużo wrażeń dziś było. Dziś pokazała swoją nową tonację głosu, sama aż się dziwiła, że tak potrafi. Złapała nóżki i je obserwowała. Wiecznie chce leżeć i przewracać się na brzuszek. Rozrabia w łóżeczku, nawet nie czuje jak jej nóżki pójdą między szczebelki ![]() Worek z podpasek ulubiona zabawka ![]() Kiedy patrzy w lustro to wyciąga tak rączki, a kiedy lustro dotyka lekko się dziwi. Umarasiła całe lustro rączkami i nóżkami ![]() Kocham te moje dziecko, czekam na dzień kiedy będzie raczkować i pytać "a mamo po co to, na co to" ![]() Zmykam też spać. Ziewa mi się. Dla mnie też dużo wrażeń ![]() Gdzie są: Nerolka, Brunetka, Sweet, Agulaabar,Zanka, ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Beatko miałam pisać, brakuje mi twoich postów z kulinariami ![]() ![]() A mnie naszła ochota na sałatkę z zupki chińskiej. Ale idę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ja dziś zrobiłam pizze
![]() Agace chyba idą zęby, bo nie ma apetytu. I śpiewamy sobie piosenki Misia i Margolci, Młoda szaleje - nasz hit klik Patik jesteś boska, ja tez tak smoka trzymam. Zaneta nie powinno się brac do ust smoczków dzieci, ze względu na bakterie, która masz w jamie ustnej, tak robią się pleśniawki, próchnica itd. W ogóle się z niej chichotka zrobiła i umie sobie włożyć smoczek do buzi (tylko jeszcze nie umie zabrać rączki tak zeby smok zostałw buzi). |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() A po d**** powinnam dostać ![]() ehhh ![]() to znak "z góry" żeby zabrać się za jakąś porządną antykoncepcję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Po szczepieniu...
Na szczepieniu troche płaczu, pierwsza igła gorsza, przy drugiej popłakała już chyba dla formalności ![]() Zjadła otatnio o 15... teraz śpi, jak będzie głodna chyba sama wstanie. No i waży 5600, dla Was to nic wielkiego, dla nas BIG BABY ![]() u nas tez 25 ![]() i za każdym razem jak czytam słowa RADZIU to wymiękam ![]() My mamy polarkowy z firmy Disney, bardzo dobrze się sprawdza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mmm kaczuszka - mniam - ja sobie zawsze dziele na części i po kawałku do rosołku dodaje bo taki nam najbardziej smakuje - dla tż-ta niedziela bez rosołku to nie byłaby niedziela ![]() Julce coś się miłego śni bo się przez sen tak cudnie uśmiecha właśnie ![]() ![]() ![]() ale cwaniara zasnąc nie chciała sama po kąpieli - położyłam ją na naszym łóżku, smok, pielucha i złapała mnie za palec i dopiero się wyciszyła i zasnęła - ale nawet przez sen mocno zaciskała paluszki że musiałam się natrudzić żeby się uwolnić ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Babonik, żeby się nie powtarzać to zaproponuję z gotowych dań leczo, spaghetti - wybierz tu mięsko które możesz jeść i sos koniecznie domowy, bo taki ze słoika mógłby uczulić małego jeśli to takie silne AZS.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
milej nocy zycze! ja przez pelnie niewyspana, starszy dziec krzyczy po nocach (pelnia!), mlodsze budzi sie 3 razy a nie 2 na karmienia, jakby zapomniala ze jadla. w dzien je i nagle zaczyna sie bawic, gadac... normalnie szalona! i rwie sie od wczoraj do siadania ze hoho! ciagle dzwiga glowe i podciaga nogi i... laduje na boku, obok buzi ręce wiec zapomina co chciala i ciumka te łapki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Źle się wyraziłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ok, zmykam, bo mąż zaśnie zaraz ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-10 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
to i ja się żegnam na dziś - muszę dospać bo coś ostatnio chodzę niewyspana
![]() ![]()
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Lila nam się rozchorowała...
![]() Rano było jeszcze ok, umówiłam się do lekarza na 17 (bardziej z Filipem niż z nią), a po południu w kilka godzin ją rozłożyło.. Kaszle, kicha, cieknie z nosa, oczy załzawione, biedna taka jest Poszła spać niekąpana, bo już nie chciałam jej męczyć. Pediatra powiedziała że niepokoi ją te kaszel i w sobotę mamy pójśc do kontroli czy się nic nie rozwinęło. I mała wazy 6700. Nastawiam się na ciekawą nockę z dwoma zakatarzonymi glutkami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
prawidłowy post poniżej, za wcześnie wcisnęłam wyślij odpowiedź
![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-10 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tutaj masz bloga dziewczyny, co prawda tam jest skaza ale zawsze sie moze przydac. http://niemowlak.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?0 Polecam tez kuchnie indyjska, wszelkiego rodzaju curry, tam nie ma mleka, miesa itp. Jeszcze tutaj cos: http://www.atopowe.pl/forum/tematy/3...a-dziecka-azs/ Cytat:
Cytat:
Jestem padnieta, na szczescie duzo nie pisaliscie. Napialam cos w klubie. Mlody mial dzisiaj dosc dobry humor ale padl, bo go matka wymeczyla ![]() Bylismy w TESCO, kupilam mu sliniaczki. 5 sztuk za 17 zeta a takie fajne na napy. No i oczywiscie nowe obiadki. Znowu jest promocja na pampersy ![]() COs jeszcze chcialam ale nie pamietam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby nic się nie działo!! Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio poruszamy tam bardzo osobiste tematy. Można napisac do niej jaka sytuacja i poinformować, że usuwamy z klubu a jak wróci na wątek to się ją przywróci do klubu. Co myślicie ???? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jacieee udanego wypadu!! Natka zdrówka dla Was ![]() ![]() Carmelka ![]() ![]() Justyna ![]() a ja dziś po basenie suuuuper wycisk dostałam ![]() no i chwalę się , Szymuś dzis wcinał kaszkę po raz 1 i aż sie trząsł , tak mu smakowała ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-10 o 21:11 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A te podkłądy z Rossmanna polecam bardzo! Kup i się sama przekonaj, Są idealnie dopasowane rozmiarowo do przewijaków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jest kilka wątków i serwisów o diecie matki przy AZS: http://forum.gazeta.pl/forum/w,578,1...a_o_pomoc.html http://www.atopowe-zapalenie.pl/foru...php?f=1&t=2046 http://zdrowieiuroda.blox.pl/2009/04...ory-dieta.html (tu sporo konkretnych dań babeczka wymienia ![]() http://atopowe-zapalenie-skory.dozdrowia.com/ (a to w ogóle ciekawy serwis na temat AZS) Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=Lili 83;30433890] My po szczepieniu. Młody płakał, przy nóżce to strasznie... [/QUOTEOjoj, małe biedactwo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I na tej imprezie w niedzielę tez dwie osoby (koleżanki męża ) na przywitanie pocałowały go w rączkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A u nas bardzo miły dzień ![]() Tymuś znowu śmiał sie na głos ![]()
![]() |
#4517 | |||
Zakorzenienie
|
Lili - stoooo laaaaat Jak dla mnie to bardzo wielkiego, bo Tymuś tez malutki. Waży 5150 !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() A czego od niego chcesz, że nie chcesz żeby spał? ![]() ![]() O masz ci los, ona też? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Co do podkłdów, ja podklejam taśmą klejącą i nic mi nie wylatuje
![]() Na przewijaku mam flanelke i podkład pod tyłek, ale jak Młoda leży i wietrzy 4 litery to i ten duży podkład za mały tak sie wierci. My wciąż walczymy z krostkami na pipuli, smaruje bephantenem i sypie zasypką na zmiane. Zachciało mi się zmieniać krem ![]() Ciekawe o ktorej to moje dziecie zrobi pobudke zjadła połowe porcji co zawsze jada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Dziubku, Beatko, Youyou dziękujemy
![]() Youyou dla Was też duuuuużo zdrówka, spokojnej nocy ![]() Lili sto lat! ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Dokładnie... Bardzo bym nie chciała żeby Domek czuł się tak jak ja. Niestety mój kontakt z nim jest nieunikniony ![]() Cieszę się, że Tymek wrócił do formy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
A mi sie Brumku wydaje, ze Wam wkrecają, ze malutki, 515o to bardzo ładna waga. Między naszymi dziećmi 2 miesiące różnicy i kil0 czterysta różnicy w wadze. Więc Tymek wcalenie taka drobinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Rozeznanie
|
witam witam malo sie udzilema ostatnio ale czasu brak,mala zajmuje mi cale dnie,a poaztym na dwa tygodnie pzyjechala moja przyjaciołka chrzestna Korneli i wolne chwile spedzam z nia i jej coreczka,gratuluje zabkow,moja malutka tez namietnie pcha raczki do buzi ale u nas na zabki zawczesnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ps. Ty się kochana staraj o rodzeństwo dla Tymcia, ja chętnie zostanę ciocią ![]() Natko zdrówka!!! jacieee łobuzie gdzie jedziesz?! zostań z nami ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-10 o 21:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
Lili ![]() ![]() wszystkiego najlepszego, wyśnionego, najsłodszego ![]() co do higieny jamy ustnej to widzę że jestem wyrodna matka bo całuje i rączki i w ustka po ulaniu nie czyszczę języczka tylko ustka brumku musze poszukać w moim rossmanie mam nadzieje że będzie, bo w tym moim telikowie to i rossman niewielki ![]() beatko serniczek sie schłodził wpadasz?? Babonik ![]() do ![]() ![]() jacieeee miłego wyjazdu ![]() trzeba iśc spac jutro mamy gości ![]() przyjedzie mój aniołek-5 letnia chrześnica ![]() miłego weekendu
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-10 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
Madziaranew jak Sophie? Widzę Cię na pasku
![]()
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Witam. Mam nadzieje, ze od jutra bede juz z Wami na biezaco. Skok chyba juz sie skonczyl, Malwinka o wiele spokojniejsza, odzyskalam moje grzeczne dziecko
![]() ![]() Scio i inne dziewczyny, ktore karmia juz sloiczkami. W Realu jest promocja na dwupaki Bobovity w cenie bodajze 3,49zl. Nie jestem pewna, czy to jalas super cena, ale moze ktorejs z Was sie przyda info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Lili sto lat
![]() Jaciee udanego wypadu ![]() Youyou zdrówka dla Glutków ![]() Brumek ja jak karmiłam piersią to aftinem kropiłam brodawke ![]() ![]() Dziubek ![]() ![]() ![]() ![]() Natka zdrówka dla Was ![]() ![]() Dostałam paczke z bobovity ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą mi się do większej wagi nie śpieszy, bo w foteliku i tak już mi go ciężko nosić ![]() Cytat:
![]() ![]() A o rodzeństwo już niedługo... Cytat:
![]() To miły dzień się Wam jutro zapowiada. Nam też, bo jedziemy do mojej najlepszej przyjaciółki (od III klasy podstawówki, czyli od 22 lat jesteśmy nierozłączne ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() A Tymek całkiem bezsmoczkowy ![]() ![]() ![]() A co to za paczka z bobovity i za co się ją dostaje? ![]()
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no u nas był szał, mogłabym na 2 łyżeczki jechać i byłoby mało ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak Wasze dzieci reagują na kaszki? Miały jakies bule brzuszka? Bo ja na razie dałam sobie spokój z kaszką, bo Agata ma po nich paskudne kupki.
Dziubku moja tez próbuje wyrwać mi łyżke, ale ładne juz otwiera buzie i pięknie je ![]() ![]() Carmelko spokojnej poszczepiennej nocy życzę ![]() Da Karo a te słoiczki to z mięskiem? Jakoś mi nie podrodze do reala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.