|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
dzisiejsz zabiegane U/P:
I. jajko na miękko, 2 kromki grahama z masłem, serkiem topionym i ogórkiem/miodem, kawa II. banan, szklanka soku marchwiowego III. 2 jajka na maśle, 1/2 bułki z masłem, żółtym serem i pomidorem IV. kromka grahama z masłem i dżemem, kubek gorącej czekolady V. kubek kaszy manny (tej słodka chwila niestety), pół kajzerki z masłęm i dżemem, kromka chleba z serkiem topionym 1,5h piłki nożnej ![]() VI. serek homo wiśniowy, kiść winogron i ...znów kromka z masłem zielona herbata za dużo chleba dziś...
#3992 |
Rozeznanie
|
Cos ostatnio jestem pomijana
![]() U I 2 kanapki z cieżkiego chleba razowego - z fuuurą pasty ze szpinaku, ricotty i czosnku / z twarogiem półtłustym i oliwkami; do tego kilka rzodkiewek i pasków papryki II kilka pieczonych drożdzowych pierożków z wędzonym łososiem ![]() III micha gęstej zupy krem z ciecierzycy z marchewką i ziołami podana z groszkiem ptysiowym IV domowy kisiel żurawinowy z pianką z kremu mascarpone i kleksem domowych powideł sliwkowych ![]() V polenta gotowana z ziołami, pomidorkami koktajlowymi i kapką tabasco i połowa wiejskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Raczkowanie
|
U chciałabym R
1.garsc płatków kukurydzianych, pół szkalnki maślanki 100z tartym jabłkiem garscią miesznki studenckiej, o 2 łyżki otrąb 30jabłkowych, kawa z mlekiem 2.owocojogurt ,cappucino duże (niestety w Mcdonalds) ![]() 3.bułka ciemna spokojenie 100g z margaryną i chudą szynką, serek wiejski lekki 4. szklanka maślanki z garscią miesznki studenckiej 100i łyżką otrab, piegusek ![]() 5.serek wiejski 200g, jabłko, 2 plastry bułki z margaryną, sałatka z pomidora i papryki z odrobiną oliwy |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() zjadłam bym wszystko a szczególnie... II i V ![]()
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
R (4 posiłki, bo późno wstałam):
I kromka razowca z pastą sojową warzywną, ogórkiem, pomidorem i ketchupem, wielka śliwka, 100g winogron, kawa z mlekiem II kasza gryczana z fasolką szparagową z papryką, cebulą, pomidorami z puszki, ziołami (podsmażone na oliwie) III garstka orzechów laskowych i migdałów, szklanka coca-coli zero z cytryną IV 150g wieśniaka lekkiego ze stevią, pomidor, ogórek kiszony proszę ładnie o ocenę ![]()
#3996 |
Rozeznanie
|
czuje się ignorowana od jakiegoś czasu ale i tak wrzuce dzisiejszy jadłospis
![]() RRRRR: siłowy obwodowy+aeroby łącznie 2 h woda z miodem i cytryną ś: kawa z mlekiem, owsianka na wodzie z 3 łyżek płatków z bananem, łyżeczką powideł śliwkowych i wkruszoną 1/4 twarogu chudego o(potreningowy): zaraz po: garść mieszanki studenckiej (myślałam, że mnie wessie do środka), pól godz. później: garść makaronu pełnoziarnistego z tuńczykiem wsw (cała puszka), pomidorem i białkiem jajka, wszystko podgrzane na patelni z odrobiną oliwy z oliwek, kubek zielonej z ananasem p: pół wieśniaka z musem jabłkowo-gruszkowym niesłodzonym z dużą ilością cynamonu i garścią ziaren słonecznika, kubek rumianku z brzoskwinią k: drugie poł wieśniaka z zielonym ogórkiem i ziołami, dwa plastry szynki drobiowej, kubek mięty
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-11-10 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Raczkowanie
|
R
I płatki owsiane na mleku 1,5% garść rodzynek II kefir 200ml, 2 ciasteczka LU Go (zostały to muszę zjeść, bo Tż nie tyka ich) III zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym IV jogurt naturalny i banan V jajecznica z 2 jajek, cebulka, pieczarki, mała kromeczka chleba Edytowane przez Lunka88 Czas edycji: 2011-11-10 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
2. za dużo węgli 3. kolacja powinna być białko i warzywo albo białko i tłuszcze chudniesz na tym? ćwiczysz coś? ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() |
#3999 |
Raczkowanie
|
Tak chudne. Ważę się raz w tyg. Jakoś nie mam ostatnio ochoty na mięso. Czasami mam tak, że mogłabym jeść je ciągle, a czasami mam wstręt
A i nie ćwiczę na razie, bo nie mam czasu. Ale codziennie chodzę na spacerki Jak zjem za dużo białka to mnie od razu nerki bolą ( zaczęło się na dukanie z tymi nerkami), ale wyniki moczu ok Edytowane przez Lunka88 Czas edycji: 2011-11-10 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zadomowienie
|
ja i moja dzisiejsza genialna Erka.
1śn - owsianka, 4 łyżki owsianych, kubek mleka, garść orzechów. 2śn - kawa z mlekiem. sałata, krewetki, marchewka, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny. 3śn - filet z makreli z zielonym groszkiem. parę łyżek masy makowej i domowego marcepanu podczas robienia rogali - oj, musiałam! 1h basenu kolacja - dwa jajka na twardo z solą i pieprzem. tak, obiad wypadł. Naprawdę trochę podjadłam... ![]()
#4001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli sama robiłaś wstawione tu posiłki to podziwiam! Pomysłowa kobita z ciebie ![]() To ja wstawię moje U Ś: Gęsta kasza manna na mleku z kaki i miodem ![]() IIś: Kanapka z dwóch kromek chleba słonecznikowego z margaryną, sałatą, szynką i konserwowym ogórkiem; jabłko Ob: Calzone ![]() P: Jogurt naturalny z płatkami: cheerios, cini-minis i furą jogurtowych pszenno-ryżowych z suszonymi wiśniami kilka ciepłych pianek marshmallow ![]() K: Otrębuska z margaryną i tuńczykiem w sosie własnym
zapuszczam się ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-11-10 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Raczkowanie
|
Dodam moje utrzymanie:
Śniadanie: Duża, ciężka grahamka na pół: 1/2 z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi 1/2 z masłem, pomidorem, polędwicą dojrzewającą i kawałkiem papryki; jogurt naturalny z otrębami; kawa z mlekiem. Śniadanie2(w szkole): Kanapka z dwóch kromek chleba pełnoziarnistego z kiełkami; z masłem, camembertem, sałatą i papryką w szkole: zupa jarzynowa Obiad: Pieczona pierś z kurczaka, ziemniaki z koperkiem i duużo sałaty pekińskiej z sosem śmietanowym(kocham sałatki). Deser( w tygodniu nie mam czasu na podwieczorki ![]() Kolacja(będzie): serek wiejski z ogórkiem, granulowanym czosnkiem; kromka chleba na miodzie z albo masłem orzechowym(jestem ciekawa jak masło na nim będzie smakować ![]() po; pewnie wpadnie jakaś marchewka Szczerze? Czasem patrząc na niektóre jadłospisy czuję się jak żarłok. ![]() Edytowane przez Becia012 Czas edycji: 2011-11-11 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Raczkowanie
|
Zwykłe pianki podgrzewane nad kuchenką gazową
![]() ![]()
#4006 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
śniadanie: porcja kaszy jaglanej gotowanej z sokiem z cytryny, szczyptą soli, anyżem, cynamonem, żółtkiem, masłem, miodem gryczanym, gruszką, musem jagodowym i migdałami ii śniadanie: dwie kromki ciężkiego chleba razowego z masłem, pieczonym pasztetem gęsim, ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną, zieloną pietruszką i ziołami; jabłko obiad: miseczka krupniku z kaszą jęczmienną, marchewką, ziemniakami, pietruszką, porem i fasolą; pieczona pierś z kurczaka faszerowana serem brie i suszonymi pomidorami z oliwą z oliwek i rozmarynem; porcja szpinaku duszonego z oliwą i czosnkiem kolacja: omlet biszkoptowy z dwóch jaj z mąką orkiszową, ze szpinakiem, pomidorem, papryką czerwoną, cebulą i oregano na oliwie z oliwek + woda; kawa gotowana z imbirem, cynamonem i gożdzikami; napar z pokrzywy; ciepła woda z tymiankiem, imbirem i cynamonem
![]() |
#4007 |
Raczkowanie
|
chyba U:
I. 2 kromki razowca z masłem, wędliną drobiową i pomidorem/miodem, plaster twarogu półtłustego wymieszany z jogurtem, kawa II. owsianka neswita, kromka z nutellą wpadło cappucino i pasek mlecznej czekolady III. 6 pierogów z mięsem polanych tłuszczykiem z cebulką, do tego trochę ketchupu IV. znów plaster twarogu z jogurtem, kromka z masłem i ogórkiem kiść winogron, szklanka soku marchwiowego 4X tran, kapsułka probiotyku uśmiecham się o ocenkę ![]()
#4008 |
Raczkowanie
|
Uprzejmie proszę o ocene mojej Redukcji:
Wczorajsza: I: owsianka (5 łyżek) na mleku 2%, z odtłuszczonym kakao, słodzikiem i wkrojoną połówką banana II:duża kawa latte na mleku sojowym (zamówiona w kawiarni) III:pierś z kurczaka z sałatką grecką i garść orzechów włoskich IV: dwie kromki pieczywa wieloziarnistego z twarożkiem orzechowym z Lidla (5% tłuszczu) V: jabłko + puszka groszku konserwowego Rano 1h siłowni (głównie bieżnia), wieczorem godzina jogi Dzisiejsza: I: owsianka ( 5 łyżek) na mleku 2% z kakao i słodzikiem II: sałatka z dwóch jaj, pomidora i jogurtu naturalnego +przyprawy III: dwie sajgonki (niestety zjedzone na mieście) IV: dwie kromki chleba razowego z twarogiem chudym V: szpinak z twarogiem, czosnkiem, przyprawami i odrobiną śmieany W południe pół h intensywnego stepu, potem 1h siłownia (głównie bieżnia) |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Rozeznanie
|
P:
I. Dwie kromki chleba żytniego z masłem, twarożkiem, pomidorem i papryką; pasek gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem. II. Serek wiejski z wkrojonym bananem, jabłkiem, migdałami i miodem; kakao na mleku, dwa herbatniki. III. Filet z kurczaka smażony na oliwie, ziemniaki, porcja kalafiora z wody. IV. Kawałek tarty serowej ze śliwkami, gruszka, filiżanka cappuccino. V. Grahamka z masłem, serem żółtym, polędwicą z indyka + pomidor, oliwki, papryka, rzodkiewki - skropione oliwą z oliwek. VI. Kilka kruchych ciasteczek z karmelizowanymi orzeszkami, herbata z miodem i cytryną.
#4010 | |||
Raczkowanie
|
bardzo prosto - w termosie
dziękuję za ocenę ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() jeśli tyjesz to super ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Utrzymanie ![]() Śniadanie: porcja kaszy jaglanej gotowanej z przyprawami, jabłkiem, orzechami laskowymi, suszonymi winogronami, miodem akacjowym i masłem II Śniadanie: 2 kromki razowca na zakwasie z masłem, domową pieczenią z golonki indyka (faszerowana rodzynkami, wołowiną i orzechami włoskimi), czerwoną papryką, rzodkiewką i rzeżuchą Obiad: miseczka zupy-krem z cebuli, kasza jęczmienna, buraczki zasmażane, gulasz z wołowiny z porą i białym winem Kolacja: jajecznica z 2 wiejskich jajek z porą, pomidorem i orzechami włoskimi ![]() + spacer, gimnastyka i nauka i jak zawsze proszę o ocenę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Raczkowanie
|
Mój na jutro. Co mam zmienić?
RRR 1. 2 jajko na miękko,kromka chleba pełnoziarnistego, kiwi 2. 3 łyżki owsianki i 0,5 szklanki mleka 1,5% 3. zupa pomidorowa z pełnoziarnistym ryżem i gotowaną piersią z kurczaka 4. mozzarella, pomidorki koktajlowe, oliwa 5. serek wiejski z pomidorami i cebulą |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie lubię jeść dużo na noc dlatego podzieliłam wieśniaka na dwa posiłki - podwieczorek i tak był spory bo było całe duże jabłko i gruszka. Jajka uwielbiam ale czasami boję się, ze przesadzam z ich ilością bo to w sumie nie wiadomo do końca jak to z nimi jest ![]()
![]() |
#4013 |
Raczkowanie
|
Moje P, troszkę zabiegany dzień - jak co dzień
ŚNIADANIE 9:00 Dwie kromki chleba razowego (razem z 50g), jajko sadzone, plaster polędwicy drobiowej, rzodkiewki (niecały pęczek), trochę chrzanu, szczypiorku, sałaty lodowej W międzyczasie kawa z mlekiem i łyżeczka orzeszków sojowych II ŚNIADANIE 12:00 Jabłko, jogurt śliwkowy (250g) z otrębami OBIAD 15:00 Makaron sojowy z chili, sałatka z łososia "po hawajsku" (łosoś w sosie curry z ananasem, kukurydzą i rodzynkami, 150g) KOLACJA 18:00 taka wczesna pora, bo później wychodziłam na zakupy z koleżanką Sałatka z żółtym serem (z kapusty białej, pekińskiej, zielonego ogórka, papryki, groszku i kukurydzy; 300g) z sosem curry, trzy kromki pieczywa chrupkiego (dwie „7 ziaren”, jedna orkiszowa), cztery plasterki polędwicy drobiowej (Tekturkę jadłam, bo chleb się skończył, a poza tym to nawet nie byłam głodna.) Bardzo proszę o ocenę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Raczkowanie
|
chciałabym R, ale no nie wiem ;/
I musli z orzechami, jog naturnalny, 2 łyżki wiesniaka i mały banan, kawa z mlekiem II gulasz z kaszy gryczanej, kurczak na oliwie i sos niestety z paczki ![]() III 2 kromy ciemnego pieczywa z sałata, szyneczka z indka, ogórkiem i posmarowane takim sosem do sałatek, kawa z mlekiem IV pół kostki twarogu, troche kukurydzy, ogórek, szyneczka, jog nat, goraca czekolada (40 kcal ;p) i czuje sie głodna :/
#4015 |
Raczkowanie
|
Staram się zmniejszać ilości nabiału : sera żółtego (raz dziennie),jogurtów (raz dziennie),mleka (staram się pić sojowe) ze względu na dolegliwości (czyt.wzdęcia itd)
Moje dzisiejsze U (planowane-wyjątkowo) : I-4 kromki orkiszowego sezamowego z : *1 z serkiem topionym fasti z szynką *2 kromki z ramą i krakowską z fileta oraz keczupem *1 kromka z samą ramą +mały kartonik Alpro Soya Vanilla +pół jabłka Ew. w przerwie między śniadaniem a obiadem jakieś monte albo coś. II (obiad) : * miska makaronu pełnoziarnistego z łyżką ramy,marchewka w sosie (marchewka krojona w kostkę,gotowana w wodzie z masłem i cukrem i zagęszczane mąką)+1/3 dużej laski kiełbasy+miseczka kiszonej kapusty z cukrem III (kolacja) : 2 kromki orkiszowca z ramą,serem żółtym (zapieczone)+kubek zielonej z miodem Więcej nie dam rady wcisnąć ![]() +1,5 l wody +100 brzuszków +po 25 "przysiadów" na każdą nogę (tak jakby wyciągamy się na nogę) |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zero warzyw, mało białka i za dużo wegli poczytaj podwieszone watki na dietetyce ile ważysz, przy jakim wzroście i ile chcesz zrzucić ?
![]() |
#4017 |
Raczkowanie
|
R: (chudnę narszcie
![]() woda z miodem, cytryną; woda z octem jabłkowym, I.grejfrut; za około 2h; gruszka (kocham owoce..) frittata- 2wielkie, wiejskie jaja, pomidor, pieczarki, cebula, papryka, różyczka brokuła, wszystkie warzywa smażone na oleju z pestek winogron, ptzyprawy kawa pół na pół z mlekiem II.filet z mintaja parowany z porem,kalafiorem i ziołami, papryka; wszytko polane olejem z pestek III.wiejski 200g ; duża garść mieszanki orzechów nie prażonych i bez soli; inka z mlekiem (sporo mleka) IV.puszka tuńczyka wsw z ziołami, sokiem pomidorowym 100%, i pestkami dyni; marchewki do chrupania; +woda, zielona i czerwona herbata, spacer 1h i ćwiczenia w domu. I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Raczkowanie
|
RRR
1. 2 jajko na miękko,kromka chleba pełnoziarnistego, kiwi 2. 3 łyżki owsianki i 0,5 szklanki mleka 1,5% 3. zupa pomidorowa z pełnoziarnistym ryżem i gotowaną piersią z kurczaka 4. mozzarella, pomidorki koktajlowe, oliwa 5. serek wiejski z pomidorami i cebulą |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Raczkowanie
|
Hej, mogłybyście ocenić?
![]() U Śniadanie: owsianka na mleku z 6 łyż. płatków z małym bananem, łyżeczką miodu i łyżeczką masła orzechowego. II Śniadanie: grahamka z masłem orzechowym, jabłko. Obiad: pół woreczka ciemnego ryżu z kurczakiem w sosie sojowym z warzywami - pomidor, papryka, sałata. Podwieczorek: mała gruszka. Kolacja: jedna, ale naprawdę bardzo duża kromka żytniego chleba z twarożkiem, polędwicą sopocką i pomidorkami koktajlowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze P? (Ostatnio ważyłam się w piątek i było do przodu oczywiście
![]() ![]() Przed: woda z miodem i cytryną. Przed podróżą: jogurt naturalny z łyżeczką miodu. W pociągu: grahamka z masłem i serem żółtym. Obiad: talerz zupy krem gotowanej na udźcu kurczaka(marchew,buraczki ,pietruszka itd.), na drugie pierś z kurczaka grillowana w oliwie z oliwek i przyprawach, pół woreczka ryżu brązowego i porcja buraczków domowych. Podwieczorek: szklanka budyniu śmietankowego na mleku 2 % z sokiem malinowym ![]() Kolacja: grahamka z masłem: 1 część z plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą lodową i ketchupem pikantnych, 2 część z całą puszką tuńczyka w sosie własnym wymieszanym z ketchupem pikantnym, herbata z miodem i cytryną. Ok 21:30: serek wiejski 200 g z powidłami wiśniowymi babci (jem już trzeci słoik ![]() w ciągu dnia kilka hallsów limonkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.