|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cześć
![]() Haniu fajna premia A to tak co miesiąć?? aaa i kupujecie wózek maxi cosi??Dziewczyny poprosze dziś o kciuki. O 17.15 mam wizyte u gina. |
|
|
|
#572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Zgnuśniałam w domu, siedziałyśmy od początku tygodnia w domu bo małą łapało przeziębienie a jutro wyjazdy weekendowe, których nie chciałabym opuścić. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że odpocznę sobie w Krakowie Cytat:
Co do pomysłu TZta to może nie jest wcale taki głupi hehe. Moja przyjaciółka właśnie tak zrobiła, tylko jej pobory na zwolnieniu to 10 000zł i najpierw strzelili sobie Mateuszka a teraz wychowuje jego plus 5-ciomiesięczną Polę Aha i kredyt na mieszkanie już spłacony dzięki dzieciom Cytat:
Madziu kciuki zaciśnięte
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2011-11-10 o 13:42 |
||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Niu (nie) dziękuję
dziś mam 13+2 tydzień więc i przezierność karkową będzie nam robił. Haniu a ja poszłam w Twoje ślady bo zero mdłości, wymiotów, nawet jakoś zachcianek specjalnych nie mam. Więc super. |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie teraz w sumie wszystko nivea- balsam, płyn do kąpieli, krem do twarzy na wyjścia. I tak jak kotek pisze, im mniej tym lepiej.
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez uzywalam na rozstepy tego AA ale plyn dla dziecka byl jakis wydajniejszy tym bardziej ze wlewasz krapelke a szampon i oliwke mam do tej pory a teraz kupilismy jej plyn do kapieli Bobini czy jakos tak kokosowo-waniliowy nawet nie jest mdly haha za to piane robi superowa hahaCytat:
Madziula kciuki trzymam mocno mimo ze jade teraz na zakupy
|
||
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek (nie) dziękuję
Wizytę mam dopiero na 17,15 więc teraz spokojnie zrób zakupy
|
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze, ze dodalas, bo mysle, ze baaaardzo wiele osob by sie z takim pogladem nie zgodzilo. Podroze dla przecietnego czlowieka sa bardzo bardzo drogie - mowie o osobach wybierajacych raz/dwa/trzy razy w roku wyjazdy wakacyjne, nie o kims, kto sie utrzymuje z takiego zycia.
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze, nie ma innej opcji!Cytat:
|
||
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora (nie) dziekuję
aaa co do podróży, to ja jestem wygodna i... nie lubię spać pod namiotem. Nawet więcej ja musze mieć łazienke w pokoju i do tego prysznic z kabiną (nie z ceratką )
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
jak super, że już weekend Cytat:
) i wyliczana średnia z 12 miesięcy.Czyli wynagrodzenie zasadnicze i wszystkie dodatki , premie, nagrody, trzynastki itp.z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc na l4 są sumowane.Uzyskaną kwotę dzielimy na 12
|
|
#581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Akurat wizyta-
![]() Cytat:
Kupujemy spacerówkę maxi cosi bo gondolę dostanę od kuzynki. No a poza tym- bardzo fajnie się prowadzą te wózki i podoba mi sie spacerówka ![]() A jak do tego dokupię fotelik to będzie 2100 zł ![]() Cytat:
![]() 10 tysi za siedzenie w domu - super sprawa ![]() Cytat:
Później już OK można normalne- ale na początku tylko apteczne. ![]() No ale los za mnie zadecydował ![]() Byłam w super pharmie i kupiłam w balsam Musteli. Z 72 zl na 40 zł -takiej promocji nie mogłam się oprzeć. W przyszłym tygodniu kupię żel do mycia
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-11-10 o 17:29 |
|||
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Przepraszam,że wpadam i lakonicznie pisze, ale przy Młodym to masakra z czasem i organizacją. Młodego mam ochote pokazać, ale jedynie na @ Nie jestem za umieszczaiem na frach zdjęć![]() Hania- zasiłek chrobowy w ciązy to średnia z 12 m-cy, stąd takie duże kwoty. Ja tez na chorobowym wychodziłam lepiej niż chodząc do pracy. Piszecie o kosmetykach- ja używam mydła marsylskiego- istna rewelacja, sama się nim myje. Młodemu myje dupke , całe ciałko, a nawet włoski ![]() Madzia trzymam kciuki, ja na 1 prenetalnych dowiedziałąm sie płci
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
To już zdaję relację z wczorajszej wizyty. Pojechaliśmy z mężem na wizytę, gin już na nas czekał. Pierwsze co to założył mi kartę ciąży, zwazył (powiedział, że waga super, to znaczy to, że przytyłam 2 kg) i teraz co wizyta powinnam tak tyć mniej więcej 1,5-1,8 kg i będzie idealnie. A w sumie jakieś 10-13 kg. Zrobił ze mną wywiad, zobaczył wyniki badań. A ze były idealne to teraz nie musze nic badać. Zmierzył ciśnienie i miałam 150/85
serduszko biło. Pokazał nam 2 rączki (z paluszkami), 2 nóżki, było nawet kregosłup i mózg widać. I powiedział, ze teraz nam zrobi przezierność tylko dzidziol się źle ułożył bo leżał na brzuchu (tak jakby) a musiał na plecach aby wynik był prawidłowy. I tu zonk bo dzidzol nie chciał się przekręcić. matko to było moje najdłuższe usg, nie dość, ze stres czy wszystko jest ok, to jeszcze w myślach mówiłam sobie "młdoy błagam cię przekręć się" Lekarz zaczął mnie stukać w brzuch, dzidzol trochę sie pokręcił ale nic. Musiałam usiąść i kasłać, znwou patrzymy a ten na boku lezy więc znowu źle, lekarz znowu mnie stuka i stuka. Ja już leże wkurzona. Potem kazał mi się na prawy bok położyc i mnie stuka dalej. W końcu po wielu próbach udało się i maly się przekręcił Zaczęłam się śmiać, ze uparty w mamusię
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ciesze się,że wszystko w porządku
![]() Mi mija własnie rok jak zrobilm test :lol; |
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Lemoorko
Ja testu nie robiłam |
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mydło marsylskie ...le cę wygoglować![]() Madziu cieszę się że wszystko OK. Dziecko z zespołem Downa nie miałoby teraz noska....lekarz sprawdza po prostu czy jest- jak jest to super ![]() -------------- Moja Marynia zaczyna się rozpychać- płuca zgniecione i ciężko mi oddychać, sikam co godzinę i jeszcze potrafi przyfasolić gdzieś tak że od razu mam mroczki przed oczami. Dziś w nocy prawie zwróciłam kolację do kibelka. Matko..a to dopiero się zaczyna
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu jejku ja tez chcę już kopanieeeeee
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz poczekać..przynajmniej do Mikołaja
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Madzia fajnie, że wszystko o.k Lemoorko czas szybko leci Cytat:
![]() Z tym noskiem u dzieci nie wiedziałam, że to tak wygląda.Fajnie, ze dużo wcześniej można się dowiedzieć ![]() uroki ciąży
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia, fajnie Moja znajoma jest w ciazy teraz i w tym samym tygodniu co Ty, wczoraj sie z nia widzialam, cala promienieje
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu dziękuję.
Nocko ja tez promienieję, czuję się lepiej niż przed ciążą hehe
|
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia super, że wszystko ok
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Madzia fajnie ze z dzidziolem wszystko dobrze! Gosiu - ja właśnie wyjęłam z piekarnika babeczki z przepisu Hani też postanowiłam przetestować
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Biia, Jodie dziekuję
![]() A mnie coś pobiera ech... |
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Jodie to prawda czas tak niesamowice leci Kiedyś mówiłam jak fajnie by dostać dowód a tu bach 27 lat już na karku, mąz, wspołny samochod, pies i kredyt na głowieHania- ale do tej średniej wchodzą tez premie, nie tylko podstawa. Ja zyskiwałam kilka stów na miesiąc i z każdym miesiacem było wiecej Mydło marsylskie dodtaniesz bez problemu w Twoim miescie bo sparwdzialm na stronach tej mydlarni. http://www.mydlarnia.info/szare-mydl...73-id-194.aspx Madzia nie wiem czemu, ale ciezko mi wyobrazic sobie Ciebie w ciazy ![]() Ja sie musze za siebie wziac, o ile zrobily mi sie pikne kobiecie ksztalty tak brzuch nie ten |
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Lemoorko dlaczego trudno??
Choć powiem ci, ze poza sennością nie miałam żadnych objawów ciąży więc czasami tylko brzuszek mi o niej przypomina.
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale przecież zawsze chciałaś mieć kobiece kształty. Rozmiar 36/38 idealny. Ja wczoraj od pijanego kumpla dostałam za✂✂✂isty komplement- tak patrz, patrzy na mnie po czym cedzi przez zęby- "ale ty się wielka zrobiłaś- jak cysterna" a mój brat dodał - "jak mleczna cysterna" MASAKRA- nie wiem czy śmiać się czy płakać
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Z pewnością % pobudziły ciąg skojarzeń ![]() Mój mąż jednak wraca wcześniej i jutrzejszy dzień spędzimy razem Super! Wczoraj przyjechała do mnie dawno niewidziana koleżanka z byłej pracy. Było sympatycznie, ale baaaardzo dzieciowo ![]() Upiekłam muffinki rumowo-kokosowo-bananowe z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem maślanki stracciatella. Wyszły pyszne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Powiem szczerze, jak szłam na L4 nie wypytałam kadrowej jak to jest u nas naliczane
Założyłam że standardowo- najpierw średnia z 3 miesięcy , a później ZUS już wylicza średnią z całego roku. Tylko nijak mi taka kasa ze średniej nie wychodzi

będzie dobrze, nie ma innej opcji!

Kiedyś mówiłam jak fajnie by dostać dowód a tu bach 27 lat już na karku, mąz, wspołny samochod, pies i kredyt na głowie