wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 13:38   #571
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cześć

Haniu fajna premia A to tak co miesiąć?? aaa i kupujecie wózek maxi cosi??

Dziewczyny poprosze dziś o kciuki. O 17.15 mam wizyte u gina.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:40   #572
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć
Zgnuśniałam w domu, siedziałyśmy od początku tygodnia w domu bo małą łapało przeziębienie a jutro wyjazdy weekendowe, których nie chciałabym opuścić. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że odpocznę sobie w Krakowie
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
hm..może Powiem szczerze, jak szłam na L4 nie wypytałam kadrowej jak to jest u nas naliczane Założyłam że standardowo- najpierw średnia z 3 miesięcy , a później ZUS już wylicza średnią z całego roku. Tylko nijak mi taka kasa ze średniej nie wychodzi

Powinnam zadzwonić do firmy- ale mi się nie chce. Czekam na bieg wydarzeń.

EDIT.
Mąż był najlepszy wczoraj i powiedział "Jak Ty masz mieć taką pensję na macierzyńskim , to po Marysi na rok do pracy i robimy Stasia"
Haniu to naliczanie na L4 to w ogóle jakaś czarna magia jest ale jak dostajecie jakieś premie roczne, półroczne czy inne to one również się wliczają więc może stąd niespodziewany przypływ gotówki.
Co do pomysłu TZta to może nie jest wcale taki głupi hehe. Moja przyjaciółka właśnie tak zrobiła, tylko jej pobory na zwolnieniu to 10 000zł i najpierw strzelili sobie Mateuszka a teraz wychowuje jego plus 5-ciomiesięczną Polę Aha i kredyt na mieszkanie już spłacony dzięki dzieciom
Cytat:
Pytanie do mam.

Dziewczyny używacie (używałyście) do mycia od pierwszych dni tylko kosmetyków aptecznych- Musteli, Balneum, Emolium ?? Nie wiem czy moje przewrażliwione koleżanki stosuja takie wypasy czy tak trzeba. Jak tak trzeba to musze zacząć kupować na promocjach bo inaczej pójdę z torbami
Ja na samym początku używałam Emolium a jak sie skończył to cokolwiek co było w fajnej cenie i wydajne. Obecnie mamy Nivea a dla malucha w brzuszku pewnie będą kosmetyki Johnsona, które otrzymałam jak0o ambasadorka tejże marki ze ✂✂✂✂✂✂✂✂✂

Madziu kciuki zaciśnięte
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png

Edytowane przez niuniuniau
Czas edycji: 2011-11-10 o 13:42
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:45   #573
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Niu (nie) dziękuję dziś mam 13+2 tydzień więc i przezierność karkową będzie nam robił.

Haniu a ja poszłam w Twoje ślady bo zero mdłości, wymiotów, nawet jakoś zachcianek specjalnych nie mam. Więc super.

Stary 2011-11-10, 13:51   #574
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak Nivea nie działa jak KWAS
Uff...ulżyło mi

Ja AA "Ja i mama" używam teraz dla siebie na rozstępy- tylko do tanich to on też nie należał- 45 zeta, a poszedł w 2 tyg
a takie złe opinie o nivea słyszałaś? bo ja o johnsonie że właśnie najczęściej uczula.

U mnie teraz w sumie wszystko nivea- balsam, płyn do kąpieli, krem do twarzy na wyjścia.
I tak jak kotek pisze, im mniej tym lepiej.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:00   #575
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak Nivea nie działa jak KWAS
Uff...ulżyło mi

Ja AA "Ja i mama" używam teraz dla siebie na rozstępy- tylko do tanich to on też nie należał- 45 zeta, a poszedł w 2 tyg

Tez uzywalam na rozstepy tego AA ale plyn dla dziecka byl jakis wydajniejszy tym bardziej ze wlewasz krapelke a szampon i oliwke mam do tej pory zerszta szamponem owym sama ostatnio mylam sobie wlosy bo moj sie skonczyl ale nie lam sie bo Nivea faktycznie kwasem nie jest a teraz kupilismy jej plyn do kapieli Bobini czy jakos tak kokosowo-waniliowy nawet nie jest mdly haha za to piane robi superowa haha

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Madziula kciuki trzymam mocno mimo ze jade teraz na zakupy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:04   #576
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotek (nie) dziękuję Wizytę mam dopiero na 17,15 więc teraz spokojnie zrób zakupy

Stary 2011-11-10, 14:06   #577
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
była też Polska a co do komentarza, moim zdaniem pieniądze nie są barierą w podróżowaniu, a na pewno nie dla takich ludzi jak ten pan z filmiku. Myślę, że nie miałby problemów (o ile właśnie tak nie robił) w pozyskiwaniu sponsorów.
Dobrze, ze dodalas, bo mysle, ze baaaardzo wiele osob by sie z takim pogladem nie zgodzilo. Podroze dla przecietnego czlowieka sa bardzo bardzo drogie - mowie o osobach wybierajacych raz/dwa/trzy razy w roku wyjazdy wakacyjne, nie o kims, kto sie utrzymuje z takiego zycia.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:30   #578
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
będzie dobrze, nie ma innej opcji!
Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Dobrze, ze dodalas, bo mysle, ze baaaardzo wiele osob by sie z takim pogladem nie zgodzilo. Podroze dla przecietnego czlowieka sa bardzo bardzo drogie - mowie o osobach wybierajacych raz/dwa/trzy razy w roku wyjazdy wakacyjne, nie o kims, kto sie utrzymuje z takiego zycia.
chyba nawet mogłam precyzyjniej się wyrazić, dla przeciętnego człowieka pieniądze to ogromna bariera, a niektórym wystarczy namiot z tesco i bilet żeby pojechać na kilka miesięcy do Ameryki Południowej (znajomi mojej koleżanki).
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:33   #579
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Xzora (nie) dziekuję

aaa co do podróży, to ja jestem wygodna i... nie lubię spać pod namiotem. Nawet więcej ja musze mieć łazienke w pokoju i do tego prysznic z kabiną (nie z ceratką )

Stary 2011-11-10, 17:20   #580
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

jak super, że już weekend

Cytat:
hm..może Powiem szczerze, jak szłam na L4 nie wypytałam kadrowej jak to jest u nas naliczane Założyłam że standardowo- najpierw średnia z 3 miesięcy , a później ZUS już wylicza średnią z całego roku. Tylko nijak mi taka kasa ze średniej nie wychodzi

Powinnam zadzwonić do firmy- ale mi się nie chce. Czekam na bieg wydarzeń.

EDIT.
Mąż był najlepszy wczoraj i powiedział "Jak Ty masz mieć taką pensję na macierzyńskim , to po Marysi na rok do pracy i robimy Stasia"
chorobowe w ciąży jest płatne 100%(wiadomo ) i wyliczana średnia z 12 miesięcy.Czyli wynagrodzenie zasadnicze i wszystkie dodatki , premie, nagrody, trzynastki itp.z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc na l4 są sumowane.Uzyskaną kwotę dzielimy na 12 jeżeli masz premie to wynagrodzenie może wyjść duuużo większe
Stary 2011-11-10, 17:27   #581
hania811
Zakorzenienie

Akurat wizyta-
Cytat:
Cześć

heh..dobrze by było tak co miesiąc.
Kupujemy spacerówkę maxi cosi bo gondolę dostanę od kuzynki.
No a poza tym- bardzo fajnie się prowadzą te wózki i podoba mi sie spacerówka Tylko mało to na niego nie wydamy- sama spacerówka najtaniej 1700 zł

A jak do tego dokupię fotelik to będzie 2100 zł

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć
Zgnuśniałam w domu, siedziałyśmy od początku tygodnia w domu bo małą łapało przeziębienie a jutro wyjazdy weekendowe, których nie chciałabym opuścić. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że odpocznę sobie w Krakowie

Haniu to naliczanie na L4 to w ogóle jakaś czarna magia jest ale jak dostajecie jakieś premie roczne, półroczne czy inne to one również się wliczają więc może stąd niespodziewany przypływ gotówki.
Co do pomysłu TZta to może nie jest wcale taki głupi hehe. Moja przyjaciółka właśnie tak zrobiła, tylko jej pobory na zwolnieniu to 10 000zł i najpierw strzelili sobie Mateuszka a teraz wychowuje jego plus 5-ciomiesięczną Polę Aha i kredyt na mieszkanie już spłacony dzięki dzieciom

Ja na samym początku używałam Emolium a jak sie skończył to cokolwiek co było w fajnej cenie i wydajne. Obecnie mamy Nivea a dla malucha w brzuszku pewnie będą kosmetyki Johnsona, które otrzymałam jak0o ambasadorka tejże marki ze ✂✂✂✂✂✂✂✂✂
Miłego wypoczynku

10 tysi za siedzenie w domu - super sprawa

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
a takie złe opinie o nivea słyszałaś? bo ja o johnsonie że właśnie najczęściej uczula.

U mnie teraz w sumie wszystko nivea- balsam, płyn do kąpieli, krem do twarzy na wyjścia.
I tak jak kotek pisze, im mniej tym lepiej.
Wszystkie mamy jakie znam po prostu uważają że absolutnie nie można używać drogeryjnych kosmetyków dla niemowląt. Bo uczulają, wysuszają i ogólnie się nie nadają...a zdecydowanie najlepiej używać Mustele albo Emolium albo Balneum.
Później już OK można normalne- ale na początku tylko apteczne.
No ale los za mnie zadecydował
Byłam w super pharmie i kupiłam w balsam Musteli. Z 72 zl na 40 zł -takiej promocji nie mogłam się oprzeć. W przyszłym tygodniu kupię żel do mycia

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-11-10 o 17:29
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 23:49   #582
lemoorka
Zakorzenienie

witajcie

Przepraszam,że wpadam i lakonicznie pisze, ale przy Młodym to masakra z czasem i organizacją.

Młodego mam ochote pokazać, ale jedynie na @ Nie jestem za umieszczaiem na frach zdjęć

Hania- zasiłek chrobowy w ciązy to średnia z 12 m-cy, stąd takie duże kwoty. Ja tez na chorobowym wychodziłam lepiej niż chodząc do pracy.

Piszecie o kosmetykach- ja używam mydła marsylskiego- istna rewelacja, sama się nim myje. Młodemu myje dupke , całe ciałko, a nawet włoski

Madzia trzymam kciuki, ja na 1 prenetalnych dowiedziałąm sie płci
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 07:32   #583
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To już zdaję relację z wczorajszej wizyty. Pojechaliśmy z mężem na wizytę, gin już na nas czekał. Pierwsze co to założył mi kartę ciąży, zwazył (powiedział, że waga super, to znaczy to, że przytyłam 2 kg) i teraz co wizyta powinnam tak tyć mniej więcej 1,5-1,8 kg i będzie idealnie. A w sumie jakieś 10-13 kg. Zrobił ze mną wywiad, zobaczył wyniki badań. A ze były idealne to teraz nie musze nic badać. Zmierzył ciśnienie i miałam 150/85 widać, ze się stresowałam. Pogadaliśmy i zaprosił mnie na usg (tym razem już przez brzuszek). Dzidziol był dalej serduszko biło. Pokazał nam 2 rączki (z paluszkami), 2 nóżki, było nawet kregosłup i mózg widać. I powiedział, ze teraz nam zrobi przezierność tylko dzidziol się źle ułożył bo leżał na brzuchu (tak jakby) a musiał na plecach aby wynik był prawidłowy. I tu zonk bo dzidzol nie chciał się przekręcić. matko to było moje najdłuższe usg, nie dość, ze stres czy wszystko jest ok, to jeszcze w myślach mówiłam sobie "młdoy błagam cię przekręć się" Lekarz zaczął mnie stukać w brzuch, dzidzol trochę sie pokręcił ale nic. Musiałam usiąść i kasłać, znwou patrzymy a ten na boku lezy więc znowu źle, lekarz znowu mnie stuka i stuka. Ja już leże wkurzona. Potem kazał mi się na prawy bok położyc i mnie stuka dalej. W końcu po wielu próbach udało się i maly się przekręcił Zaczęłam się śmiać, ze uparty w mamusię . Przeziernośc tego fałdu wyszła mi 1,2 więc lekarz powiedział, ze idealnie. Jeszcze coś z noskiem sprawdzał bo podobno tez coś to mówi, ale też było wszystko dobrze. MIna męża bezcenna, jak tam prawie zaczął skakać z radości. Dzidziol ma 6,85 cm. (a 4 tyg temu miał 2,40). Kolejna wizyta 7 grudnia

Stary 2011-11-11, 08:46   #584
lemoorka
Zakorzenienie

Madzia ciesze się,że wszystko w porządku

Mi mija własnie rok jak zrobilm test :lol;
Stary 2011-11-11, 09:20   #585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lemoorko
Ja testu nie robiłam więc nawet na pamiątke nie mam. Dowiedziałam się na usg , że jestem w ciąży.

Stary 2011-11-11, 09:32   #586
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
witajcie

Przepraszam,że wpadam i lakonicznie pisze, ale przy Młodym to masakra z czasem i organizacją.

Młodego mam ochote pokazać, ale jedynie na @ Nie jestem za umieszczaiem na frach zdjęć

Hania- zasiłek chrobowy w ciązy to średnia z 12 m-cy, stąd takie duże kwoty. Ja tez na chorobowym wychodziłam lepiej niż chodząc do pracy.

Piszecie o kosmetykach- ja używam mydła marsylskiego- istna rewelacja, sama się nim myje. Młodemu myje dupke , całe ciałko, a nawet włoski

Madzia trzymam kciuki, ja na 1 prenetalnych dowiedziałąm sie płci
Zgadza się średnią z 12 miesięcy płaci Zus...ale po pierwsze nijak mi aż tyle nie wyjdzie , po drugie teraz dostałam jeszcze pensję z zakładu pracy- Zus nalicza w przyszłym miesiącu dopiero

Mydło marsylskie...le cę wygoglować

Madziu cieszę się że wszystko OK. Dziecko z zespołem Downa nie miałoby teraz noska....lekarz sprawdza po prostu czy jest- jak jest to super

--------------
Moja Marynia zaczyna się rozpychać- płuca zgniecione i ciężko mi oddychać, sikam co godzinę i jeszcze potrafi przyfasolić gdzieś tak że od razu mam mroczki przed oczami. Dziś w nocy prawie zwróciłam kolację do kibelka.

Matko..a to dopiero się zaczyna
Stary 2011-11-11, 09:37   #587
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu jejku ja tez chcę już kopanieeeeee

Stary 2011-11-11, 09:45   #588
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu jejku ja tez chcę już kopanieeeeee
Musisz poczekać..przynajmniej do Mikołaja
Stary 2011-11-11, 09:47   #589
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz poczekać..przynajmniej do Mikołaja
Ale byłby prezent

Stary 2011-11-11, 11:30   #590
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Madzia fajnie, że wszystko o.k

Lemoorko czas szybko leci

Cytat:
Zgadza się średnią z 12 miesięcy płaci Zus...ale po pierwsze nijak mi aż tyle nie wyjdzie , po drugie teraz dostałam jeszcze pensję z zakładu pracy- Zus nalicza w przyszłym miesiącu dopiero

Madziu cieszę się że wszystko OK. Dziecko z zespołem Downa nie miałoby teraz noska....lekarz sprawdza po prostu czy jest- jak jest to super

--------------
Moja Marynia zaczyna się rozpychać- płuca zgniecione i ciężko mi oddychać, sikam co godzinę i jeszcze potrafi przyfasolić gdzieś tak że od razu mam mroczki przed oczami. Dziś w nocy prawie zwróciłam kolację do kibelka.

Matko..a to dopiero się zaczyna
Haniu zakład pracy też musi wyliczać średnią z 12 m-cy na chorobowym nie tylko ZUS.Ale skoro i tak ci tyle nie wychodzi to nie wiem czemu

Z tym noskiem u dzieci nie wiedziałam, że to tak wygląda.Fajnie, ze dużo wcześniej można się dowiedzieć

uroki ciąży
Stary 2011-11-11, 13:06   #591
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
chyba nawet mogłam precyzyjniej się wyrazić, dla przeciętnego człowieka pieniądze to ogromna bariera, a niektórym wystarczy namiot z tesco i bilet żeby pojechać na kilka miesięcy do Ameryki Południowej (znajomi mojej koleżanki).
Tak, jesli ktos ma czas to wszystko aranzowac i tyle urlopu, zeby sie opalcalo gdzies daleko jechac na dlugo, to jak najbardziej.

Cytat:
To już zdaję relację z wczorajszej wizyty.
Madzia, fajnie Moja znajoma jest w ciazy teraz i w tym samym tygodniu co Ty, wczoraj sie z nia widzialam, cala promienieje
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 13:36   #592
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gosiu dziękuję.

Nocko ja tez promienieję, czuję się lepiej niż przed ciążą hehe

Stary 2011-11-11, 17:28   #593
biia
Wtajemniczenie

Madzia super, że wszystko ok

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:57   #594
goosia207
Zakorzenienie

Haniu zobaczyłam przepis na babeczki.Zaciekawił mnie.Muszę je zrobić!
Stary 2011-11-11, 18:54   #595
jodie
Zakorzenienie

hej
Madzia fajnie ze z dzidziolem wszystko dobrze!

Gosiu - ja właśnie wyjęłam z piekarnika babeczki z przepisu Hani też postanowiłam przetestować
Stary 2011-11-12, 08:02   #596
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Biia, Jodie dziekuję

A mnie coś pobiera ech...

Stary 2011-11-12, 09:04   #597
lemoorka
Zakorzenienie

hej

Jodie to prawda czas tak niesamowice leci Kiedyś mówiłam jak fajnie by dostać dowód a tu bach 27 lat już na karku, mąz, wspołny samochod, pies i kredyt na głowie

Hania- ale do tej średniej wchodzą tez premie, nie tylko podstawa. Ja zyskiwałam kilka stów na miesiąc i z każdym miesiacem było wiecej
Mydło marsylskie dodtaniesz bez problemu w Twoim miescie bo sparwdzialm na stronach tej mydlarni.
http://www.mydlarnia.info/szare-mydl...73-id-194.aspx

Madzia nie wiem czemu, ale ciezko mi wyobrazic sobie Ciebie w ciazy

Ja sie musze za siebie wziac, o ile zrobily mi sie pikne kobiecie ksztalty tak brzuch nie ten Ano i ciuchów nie mam, makabra teraz rozmiary 36/38, a 34 poszły w zapomnienie.
Stary 2011-11-12, 09:42   #598
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lemoorko dlaczego trudno?? Choć powiem ci, ze poza sennością nie miałam żadnych objawów ciąży więc czasami tylko brzuszek mi o niej przypomina.

Stary 2011-11-12, 11:03   #599
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

Hania- ale do tej średniej wchodzą tez premie, nie tylko podstawa. Ja zyskiwałam kilka stów na miesiąc i z każdym miesiacem było wiecej
Mydło marsylskie dodtaniesz bez problemu w Twoim miescie bo sparwdzialm na stronach tej mydlarni.
http://www.mydlarnia.info/szare-mydl...73-id-194.aspx

Ja sie musze za siebie wziac, o ile zrobily mi sie pikne kobiecie ksztalty tak brzuch nie ten Ano i ciuchów nie mam, makabra teraz rozmiary 36/38, a 34 poszły w zapomnienie.
Ja wiem że wszystko wchodzi- ja dostaję premię co miesiąc- normalnie na legalu razem z pensją. Moja podstawa to niewiele więcej niż najniższa krajowa- gdybym premii nie miała liczonej nigdy nie poszłabym na macierzyński bo bym głodowała

No, ale przecież zawsze chciałaś mieć kobiece kształty. Rozmiar 36/38 idealny.

Ja wczoraj od pijanego kumpla dostałam za✂✂✂isty komplement- tak patrz, patrzy na mnie po czym cedzi przez zęby- "ale ty się wielka zrobiłaś- jak cysterna" a mój brat dodał - "jak mleczna cysterna"

MASAKRA- nie wiem czy śmiać się czy płakać
Stary 2011-11-12, 11:53   #600
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Ja wczoraj od pijanego kumpla dostałam za✂✂✂isty komplement- tak patrz, patrzy na mnie po czym cedzi przez zęby- "ale ty się wielka zrobiłaś- jak cysterna" a mój brat dodał - "jak mleczna cysterna"

MASAKRA- nie wiem czy śmiać się czy płakać
Zdecydowanie śmiać się
Z pewnością % pobudziły ciąg skojarzeń

Mój mąż jednak wraca wcześniej i jutrzejszy dzień spędzimy razem
Super!

Wczoraj przyjechała do mnie dawno niewidziana koleżanka z byłej pracy.
Było sympatycznie, ale baaaardzo dzieciowo

Upiekłam muffinki rumowo-kokosowo-bananowe z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem maślanki stracciatella. Wyszły pyszne
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości