|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym korki wspominam bardzo miło Ale i tak nie lubię tego języka... Właśnie przez nauczycielkę. Za to chciałabym się nauczyć niemieckiego(wieeem, większość osób nie trawi tego języka) i włoskiego
|
|
|
#1473 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Które???
Muszę poszukać pędzla kulki ze spiczastą końcówką. Cytat:
![]() Może prywatnie była inna, bardziej się przykładała... na lekcjach masakra... Też chciałabym po niemiecku
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
|
Cytat:
Skusić już się nie skuszę, bo za dużo hajsu wydałam w tym miesiącu, ale dobrze wiedzieć, że można zrobić takie zakupy ![]() Miałam dzisiaj zrobić sobie maskę z glinki i się zasiedziałam
|
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Na początku wielkie dzięki za gratulacje i kciuki które przynoszą dzieci hihi
niestety ostatanio znów zaniedbuje Wasze forum bo zmieniłam preferencje na ciążowo-dzieciowe,ale dzielnie podczytuje Was![]() Apropo dominujących psów, ja mam uroczego kundelka, który na codzień jest strachliwy i boi się byle hałasu ale w domu czasem mu odbija. Nie wiem kto jest u niej najwyżej w stadzie wg jej hierarchi, ale np. o mnie jest zazdrosna i nawet na mężunia potrafi zawarczeć jak coś jej się zamani jak np. się do mnie zbliża i wtedy trzeba ją do porządku doprowadzać poprzez wywalenie np. z pokoju na jakiś czas.. a jak leżymy na łóżku to potrafi wwalić się środek do góry kopytami między nas. No i jak dzidzia się pojawi chyba będzie musiala się wyprowadzić z tą swoją zazdrością... niecierpi jak dzieci jej biegają z wrzaskiem po domu, a jak szurają resorkami po panelach jeszcze bardziej... ale zobaczymy jak co do czego dojdzie, w ostateczności trafi do teściów... których uwielbia ( tatuś chodzi na długie spacery z nią,a mamusia karmi mięskiem) ![]() Ahh ja też uwielbiam rap francuski, może nie całość ale do dziś koleżanka się ze mnie śmieje jak taki jeden kawałe próbowałam śpiewać ze słuchawkami na uszach.. oczywiści ni w ząb francuskiego nie umiem. Ja ogólnie cienka w językach jestem, ale jakbym mogławybierać to chciałabym umieć perfekcyjnie angielski, a pózniej japoński, francuski i jakiś skandynawski np. norweski albo fiński. A co do niemieckiego nie podoba mi się, ale w moim przypadku chyba najbardziej by się przydała własnie znajomość jego(rodzina),ale ja cięzki przypadek rozumieć to sporo rozumiem, ale żeby mówić... to o zgrozo nic. |
|
|
|
|
#1477 |
|
|
Nicki, możesz się zdziwić reakcją psa
![]() Moja dostała ataku instynktu macierzyńskiego, wystarczyło, że dziecior stęknął przez sen, a ta już leciała do łóżeczka i popiskiwała. Normalnie troskliwsza ode mnie bardzo reagowała i się interesowała. A normalnie bardzo dzieci nie lubi.Za to drugiego dzidziora olała zupełnie
|
|
|
#1478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Ja to czarno widzę. No cóż, ostrzegałam . Bezmyślność ludzi, wydawałoby się - dorosłych, często mnie przeraża . Cytat:
Ano właśnie . Ja to nazywam - rozsądkiem . Mimo, że mnie samej tchu brakło nad cudnością tego psa, ostrzegałam jak mogłam : pies dorosły {dwuletni}, właściciele pozbywają się go, rasa wymagająca porządnego szkolenia, o dokumentów, że takie szkolenie przeszedł - brak . OK, napiszę . Nadal na obserwacji . Mnie to mówicie ?! Ja o siódmej do lasu latam, dziki straszyć. Wczoraj, pomimo ciepłej kurtki, czapki i rękawic - zmarzłam . Dzisiaj wypuszczałam koty . Zimniej niż wczoraj i biało . ![]() Cytat:
Cytat:
.Muszę zrobić zakupy w sklepie Esentia i w Lederzentrum . No i oczywiście : BU . Cytat:
Idę flagę wywieszać . Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami nadal próbuje ale nie daję jej się ![]() Poszukałam zdjęć w googlach - faktycznie przepiękny U mnie na bloku od wczoraj już wisi ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Też w sumie zawsze kończę na rudym, zresztą z reguły farbowałam na pochodne rudego
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w rudym niestety nie jest zbyt ładnie więc staram się unikać tego koloru. Chociaż u innych mi się ten kolor podoba - np wczoraj widziałam dziewczynę z cudna ognisto rudą czupryną
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ostatnio i tak dużo dziewczyn farbuje się na rudo, nawet jeśli wyglądają okropnie... Nie zapomnę jak ten chłopak z mojego albumu jak się poznaliśmy stwierdził(podczas oglądania tv):
-Fajna ta panienka... Ale ruda
|
|
#1484 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Mam pytanie w sprawie trwałej.Nikt mi na "fryzjerskich" wątkach nie odpowiada.Pomożecie?
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy co chcesz wiedzieć bo my chyba niespecjalnie jesteśmy zorientowane jeśli chodzi o trwałą, jedynie ja robiłam kiedyś headline i to wszystko
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Raczkowanie
|
oto co chcę widzieć
Mam długie do pasa,niefarbowane zdrowe blond włosy.Są TAK proste(jak druty)że nie trzymają się na nich żadne loki,fale NO NIC.A z kręconymi wyglądam ładnie (skromność!). Chciałabym sobie zrobić trwałą na dużych wałkach.Czy warto?Jaka by była najlepsza?czytałam że są różne sposoby. |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że na to pytanie najlepiej odpowie Ci fryzjerka, ona powinna wiedzieć czy taka trwała w ogóle wyjdzie na Twoich włosach. Poza tym nie wiem co masz na myśli mówiąc "duże wałki" bo moja trwała była robiona na największych wałkach, na jakich robi się trwała, a jak dla mnie były one bardzo małe
![]() Zrobiłam dziś chińską potrawkę z ryżem jaśminowym i stwierdzam, że zapałałam do niego miłością od pierwszego zjedzenia ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-11-11 o 16:57 |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1489 | |||
|
|
Cytat:
Ja czekam na dzień darmowej wysyłki i chyba kliknę sobie kremy Bandi z kwasami ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj malowałam się ecotoolsami i jestem zachwycona pędzlem do załamania. Na początku stwierdziłam, że coś się twórcom pomyliło, bo on taki puchaty zamiast precyzyjny [jak tradycyjne pędzle typu crease], ale jest super. Rewelacyjnie się nim aplikuje i od razu rozciera do takiej mgiełki ponad załamanie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- GDZIE POLAZŁY!!!!!!!
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w Biedronce w ramach gazetki azjatyckiej, akurat był w promocji po 1,99 i teraz żałuję, że kupiłam tylko jedno opakowanie
![]() Oglądaliśmy z TŻ najnowszych Trzech Muszkieterów i zgodnie stwierdziliśmy, że dobrze, że nie poszliśmy na to do kina bo była by to strata pieniędzy
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
|
Cytat:
Zaraz Złodziej Życia na TVN. A ja się idę jeszcze ubłocić
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ten film, dobry jest
A ja się właśnie nacieram Seboradinem
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Estelle tego też się obawiam że może zapałać do dziecka miłością macierzyńską odkąd moja teściowa mi powiedziała jak było u ich znajomych.. urodziło się dziecko pies na początku tak się troszczył o nie jak Twój, a później zrobił się agresywny, przywłaszczył sobie bobasa i nawet do łóżeczka nie można było podejść bo się rzucał na domowników...
Heroldin tak piesek był u teściów i nawet u nich mieszkał przez pół roku jak się wprowadziliśmy do siebie,bo on z tych co nie zostaną same w domu bo piszczą jakby ktoś ze skóry obdzierał i jak wychodziliśmy do pracy to później słuchaliśmy od sąsiadów co to się nie działo no i musieliśmy coś z nią zrobić, teście się zaoferowali, później jednak do nas wróciła jak wzieliśmy do siebie moją babcię,która z domu nie wychodzi i teraz psa ma towarzysza... wydaje mi się że u nich było jej lepiej niż u nas, bo jej dogadzali i skakali nad nią ![]() Mi się rudości strasznie podobają, chciałabym mieć kiedyś piękną czerwień na głowie, zwłaszcza że mój szanowny małżonek kocha się w długich czerwonych włosach z grzywką...obawiam się jednak że bym się w nich nie odnalazła,a poza tym kto by mi odrosty farbował, bo na pewno nie ja:P niecierpię! finlora, Ty seboradinem a ja olejkiem na razie stosuje przed każdym myciem nawet na kilka godzin jak nie na noc i włoski są pięknie błyszczące końce na razie się jakoś trzymają
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się staram olejować włosy na kilka godzin przynajmniej raz w tygodniu (myję włosy 2 razy w tygodniu, w niedzielę mogę pochodzić z olejem na włosach, w tygodniu już nie za bardzo) ale moje włosy jakoś się z olejami nie lubią, nie zauważyłam, żeby były gładkie i lśniące czy żeby w ogóle ładniej wyglądały, nawet nie są mniej suche
Do tej pory używałam kokosowego, winogronowego, migdałowego, oliwy z oliwek i z orzecha włoskiego ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Przezwyciężyłam swoje lenistwo i poszłam pod prysznic zanim znowu usnę podczas oglądania filmu |
|
|
|
|
#1495 | ||||
|
|
Cytat:
![]() Dołożyłam jeszcze maseczkę Face Shop Black head Ex na nos ![]() Cytat:
Cytat:
Też chcę... ale żeby mieć taką ognistą czerwień, to musiałabym najpierw utlenić a to nie wchodzi w grę Zatem co najwyżej czerwony refleks Venitą mogę sobie zrobić... Cytat:
I ja muszę wrócić do olejowania włosów, tylko jakoś tak nie wiem za bardzo jak to zorganizować .
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Z czego się śmiejesz? Ostatnio jestem tak padnięta, że zasypiam w trakcie filmu a kiedy się obudzę to albo nie chce mi się iść pod prysznic albo po prysznicu jestem już rozbudzona i nie mogę zasnąć
Tak więc dzisiaj najpierw wzięłam prysznic i teraz mogę już zasypiać |
|
|
|
|
#1497 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Na podstawie mojego niewielkiego doświadczenia w farbowaniu domowym farbami drogeryjnymi, muszę stwierdzić, że każda wychodzi przynajmniej o dwa tony ciemniejsza . Teraz stoją w domu dwie farby i jak otworzyłam opakowanie zobaczyłam, że wspomagacz jest 9%. No i znowu argument przeciwko oszczędzaniu : farby do kosza, a ja do fryzjera . Wiele lat temu kazałam sobie wieczystą na zwykłych, metalowych wałkach do kręcenia włosów . Efekt był piorunujący, tzn. ślitaśny, ale krótkotrwały . Nie mam pojęcia jakie są teraz metody na trwałą, bo nie robiłam już dobrych kilka lat . Pewnie dobra fryzjerka będzie potrafiła zrobić trwałą na tak długich włosach jak Twoje . Podstawa - musisz poszukać dobrej, sprawdzonej fryzjerki . Musisz się również liczyć z tym, że taka wieczysta porządnie zniszczy Ci włosy . Ich długość = więcej warstw na wałku = więcej zabójczego płynu . I tak jak ja nie wierzę w farby "bez amoniaku", tak samo nie wierzę w nieinwazyjne płyny do trwałej . Tzn. bez amoniaku to te farby możne i są, ale muszą zawierać inny środek o podobnym działaniu. Tak samo i z płynami do trwałej . Cytat:
W kosmetycznym - lakier do paznokci z bioaktywnym szkłem { miałam i bardzo dobry } oraz peeling z Pulanny z żeń-szeniem { drobny i łagodny }. Muszę się zastanowić co jeszcze, żeby koszty wysyłki zrekompensować . W Lederzentrum - środki do czyszczenia i natłuszczania skór {kanapy}. Do natłuszczania od lat używałam pasty z Ha-Ry, ale już nie mam siły na to wcieranie . Dlatego chcę spróbować coś w psikaczach . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to jest nas dwie . Ja też jakoś nie mogę zauważyć dobroczynnego wpływu olejowania na włosy . A wypróbowałam różniaste . Teraz mam chrapkę na ten z orzecha włoskiego, bo nie pamiętam czy miałam, a dużo się o nim na Wizażu pisze. Jakieś pół roku temu ten modny obecnie lniany też kupiłam. Parę razy spróbowałam na włosy i jak oszałamiającego efektu nie było, paluchem sprawdziłam smak, bo dziewczyny toto piją. Efekt smakowy rzucił mnie o ścianę . Poleciał olej do sąsiadki . Cytat:
Cytat:
Rada - złap na ulicy kobitę z kolorem włosów podobnym do Twojego wymarzonego i zapytaj gdzie i u kogo farbowała . Ja tak robię. W ten sposób właśnie znalazłam "swoją" fryzjerkę . ![]() Mam dzisiaj dziki dzień. Maksymilian musi do lekarza. Ma coś na uszach . Maść, którą dał weterynarz na "gębę" {mój opis}, zamiast pomóc, zaszkodziła jeszcze bardziej . Max ma krwawe, za strupiałe rany na końcach uszu . O 10-tej przyjeżdża Psiapsiółka, bo ma większy gabarytowo samochód i będziemy próbowały go do niego wepchnąć. Cały problem w tym, że Max nienawidzi samochodów . Boi się panicznie i nie jechał już prawie pięć lat . Już sobie wyobrażam jaka "zabawa" będzie . Jak nam się nie uda, trzeba będzie lekarza do domu ściągać. Miłego dnia |
|||||||
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę zaraz zdjęcia włosów do albumu,ale wyszły zupełnie inaczej niż ja je widzę
znowu się rudy przebija
|
|
#1499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pić nie zamierzam bo przypomina mi się dzieciństwo, kiedy mama kazała mi kilka razy wypić łyżkę oleju rycynowego ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby udało Ci się go tam zabrać i żeby tym razem pomogło.Gosia, ładny ten kolor Po niecałym tygodniu testowania mogę powiedzieć, że uwielbiam podkład Rimmela Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-11-12 o 11:20 |
||||
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Idę zaraz mamę męczyć,żeby mi podcięła włosy,bo mam 'białe kropki' na końcówkach;/
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Tak nas baba od francuskiego kiedyś tresowała, że jedną to znałam niemal na pamięć
, że niby tak płynnie czytam [reszta klasy zresztą tak samo]. A jej i tak wiecznie coś nie pasowało
. Całe szczęście tylko rok nas uczyła, a właściwie nie uczyła tylko stresowała. Programu nie zrobiliśmy nawet w połowie, wszystko korygować musiała jej następczyni i tylko jej zawdzięczam jakąkolwiek znajomość tego języka.
poza tym korki wspominam bardzo miło 
niestety ostatanio znów zaniedbuje Wasze forum bo zmieniłam preferencje na ciążowo-dzieciowe,ale dzielnie podczytuje Was

Trzymam kciuki, żeby udało Ci się go tam zabrać i żeby tym razem pomogło.