Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 08:20   #2371
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

hej mamuski a ja nie stawiam lusterka jade na wyczucie;p

wstalam wlasnie zjem sniadanko i trzeba sie szykowac i jechac do domu i meza bo on tam sam a ja u siorki;p

jakiegos rogala musze mu kupic po drodze

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 08:25   #2372
AgaMili
BAN stały

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dzien dobry
Mialam miec wolne do wtorku ale niestety - jeszcze jutro ide do pracy. Na szczescie dzis wolne. Zaraz dzwonie do przychodni bo musze dzis do lekarza isc - polozna dzwonila. A tak bym posiedziala w domu - bo zimnica straszna.

Ide na parowy
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 08:52   #2373
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry

Wczoraj wyszliśmy na szczęście to tylko lekkie przeforsowanie, wszystko pozamykane w środku, szyjka ładna, Klusek wielki Ja mam się dobrze

Muszę tylko przestać wszędzie 'latać' i trochę przystopować

No i wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia... i ehmm, napiszę później. Pierwsze wrażenie strasznie, ale zostaniemy, to zawsze 350-400zł do wydania na coś innego.

idę nadrabiać
Stary 2011-11-11, 08:53   #2374
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Anabelita ile dałas w Aldik za ten pudding? Bo smaka mi narobiłaś strasznego, całą noc o tym myślałam, ale Aldika mam strasznie daleko i musiałabym strasznie długo do niego iść, ale jak nie jest drogi to się przejdę

Dzidzia mnie dzis kopie jak szalona, rozpycha sie, hehe. 30 listopada mam isc na USG, a no i jeszcze w jakiś dzień na badania.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 08:57   #2375
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wczoraj wyszliśmy na szczęście to tylko lekkie przeforsowanie, wszystko pozamykane w środku, szyjka ładna, Klusek wielki Ja mam się dobrze

No i wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia... i ehmm, napiszę później. Pierwsze wrażenie strasznie, ale zostaniemy, to zawsze 350-400zł do wydania na coś innego.

idę nadrabiać
dla Kluska a Ty uwazaj na siebie i kolami do gory lez a nie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 09:01   #2376
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry

idę nadrabiać
Dobrze, że już wszystko w porządku
Koniecznie napisz później, co było nie tak w tej szkole rodzenia, bo ciekawość mnie zżera
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 09:05   #2377
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dobrze, że już wszystko w porządku
Koniecznie napisz później, co było nie tak w tej szkole rodzenia, bo ciekawość mnie zżera
mnie też opowiadaj jak było
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 09:08   #2378
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Ja też sama, tzn z synkiem, TŻ pojechał do znajomych pomóc pezy przeprowadzce, ale pisał, że już żałuje bo oni w totalenj rozsypce a mieli być gotowi już do noszenia!

noo Żeebyś wiedzała, jaby to wczoraj było... a już 5 miesięcy!!
Oj, nie cierpię takich akcji - jak się z kimś na coś umawiam, to ma być tak jak się umówiliśmy a nie, że oni nie gotowi

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Mialam miec wolne do wtorku ale niestety - jeszcze jutro ide do pracy. Na szczescie dzis wolne. Zaraz dzwonie do przychodni bo musze dzis do lekarza isc - polozna dzwonila. A tak bym posiedziala w domu - bo zimnica straszna.

Ide na parowy
Aga, to kciuki za wizytę

Cytat:
dzień dobry

idę nadrabiać
Inutil, dobrze, że już jesteś w domu i że wszystko ok a teraz odpoczywaj dużo

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 09:12   #2379
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
przepis na babeczkę z majonezem, polecam szybciutko się ją robi, zawsze wychodzi i jest pyszna
Na pizzę mam podobny przepis jak już jest w klubiku, ale już nie pamiętam która dziewuszka gon wrzuciła
ja chyba nawet dodawałam przepis

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
a ja zapomniałam się pochwalić że dzisiaj byłam w lumpku i kupiłam mnóstwo rzeczy dla Dorotki same z H&M dla starszej córki krtkę i kombinezon i dla siebie dwie bluzki oczywiście gaci ciążowych zaś nie było no ale dla dzieci super ciuchy
za udane zakupy dla mojej imienniczki

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski
ja dzis jestem u siostry w odwiedzinach w dzien bylam w szpitalu po dokladny termin cesarki i mam na 20.12.2011 20 tak jak ja tylko kwietnia
trzymamy kciuki za szczęśliwe rozwiązanie Piękny prezent na święta !

Cytat:
dzień dobry

idę nadrabiać
dbaj o siebie kochana ! ;*

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Dzidzia mnie dzis kopie jak szalona, rozpycha sie, hehe. 30 listopada mam isc na USG, a no i jeszcze w jakiś dzień na badania.
też mam wizytę u lekarza 30 listopada

A my dziś zaczynamy 28 tydzień

Niby dzisiaj święto, ale mąż i tak pojechał remontować dalej domek a ja zostałam na miejscu

wczoraj też byłam na małych zakupach, ale mało kupiłam, bo nic ciekawego nie było i nie miałam samochodu, to nie chciało mi się targać
Kupiłam tylko białe rajtuzki w serduszka na lumpku za 1 zł. i Moskitere do wózka z wyprzedaży za 9 zł

Chyba zamykają sklep dziecięcy w mieście obok i wyprzedają artykuły, więc planuję jeszcze tam kupić rożek za 14 zł. Jest jeszcze wanienka z matą, ale to z tym chyba do stycznia poczekam

miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 09:19   #2380
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

Super że wszystko ok. A teraz proszę spokojnie na tyłku siedzieć.

Ja dziś nie spałam do 4, a synek wstał o 7.. Pół nocy bolał mnie żołądek...:conf used:
Potem mi się ciasto dla brata ścięło, a miało być prezentem, a na drugie nie mam składników, a sklepy zamknięte...

Zły coś mam dzień
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:00   #2381
ewula83
Rozeznanie

Hejka!!

Ja lece troche ogarnac domek,bo kolezanka przychodzi na kawke.

Kasik nie zle jaja u Ciebie,czlowiek nie moze byc do konca pewny czy chlopczyk czy dziewczynka,dopiero okazuje sie po urodzeniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 10:01   #2382
NataliaM1103
Rozeznanie

witam
ja w poniedziałek wybieram się pierwszy raz do szkoły rodzenia ,trochę pozno bo to będzie juz 32 tydzień się zaczynał.u nas te zajęcia są darmowe wiec pojdę i zobaczę o czym gadają hehe.pozdrawiam,miłego dnia
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:01   #2383
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej...

Przyjechałam do domku chwilę temu - ale na przepustkę 1 dniową o 19 mam być z powrotem Gin mówił, że zrobią mi usg w pon i wtedy zadecydują czy mnie wypuszczą

Dziękuję za smski

Idę składać ciuszki niemowlęce

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:03   #2384
ewula83
Rozeznanie

Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej...

Przyjechałam do domku chwilę temu - ale na przepustkę 1 dniową o 19 mam być z powrotem Gin mówił, że zrobią mi usg w pon i wtedy zadecydują czy mnie wypuszczą

Dziękuję za smski

Witaj!!
Stary 2011-11-11, 10:45   #2385
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry mamuśki
Zrobiłam sobie kaszę manną na mleku i mam nadzieje ze mój żołądek to przyjmie. Wczorajsze poranne żyganko nie było ostatnim bo kolacja też długo się nie utrzymała, całą noc później się męczyłam....wrrr....

ale i tak nic mi dzisiaj nie popsuje humoru bo dziś dzień Ikei

Lecę Was poczytać.....

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Aaa tak mi sie przypomniało odnośnie mojej wczorajszej nowiny Mam nadzieje ze sie teraz nie zadreczacie czy i u was moze byc pomyłka....U mnie to była taka specyficzna sytuacja, w 16 tc lekarka powiedziała ze za wcześnie, 22tc 75 % dziewucha, 28tc zasłoniła sie i nic nie było widać a teraz 32 tc i tylko 70% chłopak(inny lekarz, gorszy sprzęt) więc wszystko sie może zdażyć ale ja wiedziałam ze tak może być

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx

Fajne możecie sobie pooglądać animację
a mi ta animacja nie działa

Cytat:
DZIEŃ DOBRY!! Witam w ten wolny piątkowy poranek - widzę, że większość chyba jeszcze śpi mnie już synek obudził, jak nie musi wstawać do przedszkola to wstaje o 8 sam, a jak trzeba wstawać rano to się mu nie chce - ale to chyba każdy tak ma

Dziś mamy z mężem 5 miesięcy po ślubie!!

Aaaaa no i zaczynamy z córeczką 27 TYDZIEŃ - ale to leci ..
Gratulacje z obydwu okazji
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
ja w poniedziałek wybieram się pierwszy raz do szkoły rodzenia ,trochę pozno bo to będzie juz 32 tydzień się zaczynał.u nas te zajęcia są darmowe wiec pojdę i zobaczę o czym gadają hehe.pozdrawiam,miłego dnia
Ja mam pierwsze zajęcia w 36tc tylko 2 razy 6 i 13 grudnia zobaczymy jak się tam zakulam
Cytat:
Hej...

Dziękuję za smski

Hej

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?
Ja tylko laktator będę mieć(dostanę), niektóre dziewczyny pisały ze podgrzewacz czasami się przydaje ale ja mam nadzielę ze mi te dwa osobiste wystarczą a sterylizator to jak dla mnie totalnie zbędny jest. Moim zdaniem za pierwszym razem można wyparzyć i później tylko co jakiś czas, po co dziecko tak sterylnie chować.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Inutil super że nie ma zagrożenia, ale no właśnie nie przeforsowywj się.
Ty się tak załatwiłaś w Ikei....chyba wlezę tżtowi do wózka sklepowego dzisiaj i będzie mnie woził

Odpoczywaj dużo

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

My się jeszcze zastanawiamy z tżtem nad zmianą aparatu fotograficznego. Zawsze chciałam ja sie urodzi dziecko kupić kamerę ale teraz widzę że moja siostra prawie wcale nie używa, siostrzenica dostała na komunię od dziadków i w zasadzie od dwóch lat kilka razy była użyta. Siostra kręci krótkie filmiki na aparacie. I tak właśnie myślimy czy nie lepiej kupić lepszy aparat który też dobrze kręci filmy. Myślimy nad takim, to nie jest lustrzanka ale w takiej właśnie jakości i kreci w HD.

A Wy jak?? też macie zamiar "pstrykać" na każdym kroku maluszka?? Ja bym bardzo chciała mieć dużo zdjęć
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:49   #2386
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry dziewuszki
My dzisiaj wyprawiamy córci urodziny 12 i będzie torcik i różne pyszności
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A co on za warunki teraz stawia? Dziwne :/
a wiesz co tam problem jest w tym, że on jest po rozwodzie i ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, dzieci 15 i 14 lat i są takie, że dzwonia do niego jak czegoś potrzebują, a tak to wiecie... takie rozpieszzczone strasznie... Ta moja koleżanka zła, bo on wszystkie ich plany zmienia pod wpływem tych dzieciaków, np. ostatnio mieli mieć te dzieci u siebie w sobote, a w niedziele jechać na zakupy dla ich synusia w brzucholu , a dzieci zadzwoniły ze nie przyjadą w sobote bo im się nie chce, tylko w niedziele i on powiedział tej mojej koleżance, że nici z zakupów w niedziele, bo dzieci będą, tak jak by ich plany nic się nie liczyły i ona się o to non stop wścieka, bo takie sytuacje są często, a on jest stawia warunek, że ma zmienić nastawienie do jego dzieci o i taki klops
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Pędzę do Was z wiadomością że moja 75% Milenka stała się 70% Maksem . Normalnie jestem w szoku i nie wiem co mam o tym myśleć, oczywiście jest mi całkowicie obojętnie co będzie i tak właśnie dyskutujemy z tżtem czy jechać w przyszłym tyg. na 4d czy może będzie niespodzianka.. Normalnie Milenka sobie leci w kulki
Ogólnie wszystko jest ok i z tego bardzo się cieszę Trochę niskie mam żelazo ale tylko trochę poniżej normy.

Lecę poczytać co tam dzisiaj u Was......
ojej ale numer, u mnie z 5 lekarzy potwierdzilo chłopaka, bo ja non stop po IP latałam i co lekarz inny na dyżurze to potwierdzał, no i w szpitalu potem jak leżałam to to samo, więc mam nadzieję, że u mnie się to nie zmieni.

aaaa i TZ już wymyślił sobie imię dla syna (pozostawiłam mu wolny wybór ) i będzie Alex

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-11-11 o 10:52
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:49   #2387
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
wiesz ostatnio sąsiedzi moi się dowiedzieli - podczas porodu, ze dziewczynka stała się chłopcem, a oni wszystko różowe podobno mieli już. ale ich lekarz to taki stary ślepy dziad, serio, więc mnie to akurat nie dziwi. ale u Ciebie?
no i nie będzie Milenki tylko kto?

ciągle nas coś tutaj zaskakuje, no proszę...

achh dopiero doczytałam, ze maks)
u mnie w pracy kobitka rodziła w czerwcu i miała być dziewczynka, 3 lekarzy jej potwierdziło, a jej ojciec jest ginekologiem, więc to jego koledzy potwierdzali, raczej nie robili tego na odpierdziel, urodził się Maciuś, no ale często mówią, że jak podobno jest dziewczynka to większe prawdopodobieństwo błędu, bo mogło się coś podwinąć u chłopa jak już raczej widać sisiola to znaczy, że on jest
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski
ja dzis jestem u siostry w odwiedzinach w dzien bylam w szpitalu po dokladny termin cesarki i mam na 20.12.2011 20 tak jak ja tylko kwietnia

kciuki za Agatka

Kasik ale jaja moze mu sie zdawalo i to jednak dziewczynka??

ja idzialam takie jaja ze na bank facet;p;p
jezuuuuuuuuuu Uśka jak to juz blisko
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
blisko coraz blizej
na same święta wyjdziecie do domku super!!

widziałyscie te wózki? zobaczyłam reklamę w m jak mama i mnie zainteresowało bo nigdy wczesniej ich nie widziałam... to jakas polska firma

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...899364101.html[COLOR="Silver"]
b. fajny wózek
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa od dobrej kumpeli:
"Dziś w nocy przylatuje UFO i porywa najlepsze laski na świecie. Ty się nie bój i śpij spokojnie, ja piszę żeby się pożegnać..."
A to małpa

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
mnie az kregosłup bolał jak miałam zle dopasowany stanik
a na nogi to moje odkrycie to maszynka gilette ta z paskami zelu do golenia, venus jakos tam się nazywa i dzieki niej jakos daje rade, bo wloski po luteinie mi rosna jak szalone
tak potwierdzam, też jej używam jest boska
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
stawiasz lusterko przed i heja
no ja już tak od jakiegoś czasu jadę
Cytat:
Hej...

Dziękuję za smski

ojej to szkoda, że jeszcze weekend cię tam będa trzymać, no ale dobrze, że wszystko jest ok

Niki

Alex
Stary 2011-11-11, 10:58   #2388
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł

Inutil-fajnie, ze jest ok!! oszczędzaj się!!

Agatek helloł !!! szkoda, ze musisz tam wracac!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:58   #2389
anankee
Rozeznanie

ja znowu wysłałam męża z Emi na wieś i jestem sama do niedzieli

co do pomyłki płci, to owszem zdarza się. Nawet w moim klubie z wątku dzieci list-grud 2010, jedna nasza koleżanka miała urodzić córkę, a w trakcie porodu okazało się, że jednak ma syna!!! W niezłym szoku była

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 11:03   #2390
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
często mówią, że jak podobno jest dziewczynka to większe prawdopodobieństwo błędu, bo mogło się coś podwinąć u chłopa jak już raczej widać sisiola to znaczy, że on jest
Moim znajomym 2 lata temu zamiast Szymona urodziła sie Hania. Czasami tak bywa że pępowina się tak wywinie że wygląda jak sisiol, i mi tak ten lekarz(a raczej koles do tego przeszkolony, bo tu usg nie robią lekarze) właśnie powiedział.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Kurcze a mi dalej niedobrze....nie wiem co sie dzieje........odbija mi sie tą kaszą i nie wiem czy nie

Może herbata miętowa pomoże??
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 11:08   #2391
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

haaaaa, nadrobiłam i jestem z siebie dumna

Czubasek
jak tam się czujesZ??
anankee wow, Emi chodzi to teraz sajgon się zaczął w domu. A jak się czujecie z tż? cały czas pamiętam o twoim pesarze i jeo nodze...
N1kotynka jak dojdzie do Ciebie ten biustonosz RENE daj znać jak z jakością, rozmiarem i kształtem... badzo mi się spodobał
uska00 kupiłaś te huggisy co mają wycięcie na pępek? bo wydaje mi się to fajne, ale o tych pieluchach są raczej złe opinie. A chciałam też kupić małą ich paczkę żeby spróbować.

kasikzaki hehe, to ci maluch leci w kulki ciekawe kto tam się skrywa. Mi lekarka w szpitalu potwierdziła chłopaka, więc to 4 lekarz... mam nadzieję, że 4 na 4 różnych sprzętach się nie pomylili
kamciurka kurna, ale sytuacja z koleżanką w ciąży decyzja o rozwodzie i taki cios od faceta...
Martuniunia Super miś to włochate to przyklejone??

Pisałyście o wigilii, u nas lipa bo zwalaja się rodzinka z Krakowa. No i u babci nie może być wigilii bo ona ma dziwactwa... moi rodzice chcili robić u siebie, ale oni w mieszkaniu mieszkają, nie maja stołu tylko kanapy i ławę. My mamy du,ży pokój i stół i stwierdziliśmy, że jeśli nie urodzę to będzie u nas, ale rodzice przywożą jedzenie i pomogą w przygotowaniach w domu, bo ja nie wiem czy będę się do tego nadawała...
zobaczymy jak to wyjdzie.

Mam nadzieję, że z Moniką dobrze i że mały wytrzyma w brzuchu jak najdłużej

Widziałam w superpfarnie wkładki laktacyjne Johnson's za 13zł chyba, a mam w liście napisane żeby kupić właśnie te (nie wiem skąd to wzięłam, ktoś pewnie pisał że najlepsze i zanotowałam )
Co do pościeli ja baldachimu też nie chcę, ale mi się nigdy nie podobał. Dla mnie im mniej tym lepiej, im prościej tym lepiej

Brawa za wszystie dobre wyniki glukozy

heh, co do przepuszczania w kolejkach i takie tam... kupowałam ostatnio coś w C&A, w sklepie było tak duszno i gorąco że myślałam, że zejdę, ledwo stałam, a zależało mi na kupnie bo to prezent i na szybko chciałam kupić. Pani przy kasi niekoniecznie się spiezyła.. ale jak musiała wyjść zza kasy i zobaczyła mnie z brzuchem i miną mówiącą 'szybko, bo zaraz karetkę będziecie wzywać', powiedziała, że mam podejć do kasy obok i poprosiła kolegę żeby mnie obsłużył. Za mną oczywiście ludzie się cisnęli ale Pan powiedział, że obsłuży tylko mnie, mina ludzi... bezcenna
w szpitalu miałam też niezłą akcję. Wezwali mnie na usg, przed gabinetem 4 krzesełka. w gabinecie była kobieta więc musiałam poczekać. Na krzesełkach siedziała Pani (pacjętka) i mąż i chyba dwóch synów (w wieku 12-16 lat jakoś). Stałam i czekałam na usg 20minut, myślicie że dziciak jakiś mnie wpuścił? Mama zwróciła uwagę? Wcale, tylko ten mniejszy patrzył na mnie co chwilę bo stałam oparta o parapet i dreptałam w miejscu... hehhh

Ja też golę się na wyczucie... bez lusterek... ciekawe jak to tam wygląda

*Agatek*
dobrze, że glukoza ok i mam nadzieję, że po tej przepustce to tylko formalność i Cię wypuszczą do domu ale rozumiem, że miss patologii nadal jesteś

Cytat:

Inutil super że nie ma zagrożenia, ale no właśnie nie przeforsowywj się.
Ty się tak załatwiłaś w Ikei....chyba wlezę tżtowi do wózka sklepowego dzisiaj i będzie mnie woził

Odpoczywaj dużo

tak, tylko my jechaliśmy do Ikei z Bydgoszczy do Gdańska, wjechaliśmy jeszcze do Fashion Hause i przeszliśmy całego. Potem Ikea i tłumy ludzi no i powrót do domu...niestety nie dla mnie takie wojaże teraz

Cytat:
dzien dobry dziewuszki
Cytat:

My dzisiaj wyprawiamy córci urodziny 12 i będzie torcik i różne pyszności

aaaa i TZ już wymyślił sobie imię dla syna (pozostawiłam mu wolny wybór
) i będzie Alex

to STO LAT STO LAT
Alex - Aleksander czy po prostu Alex?
Stary 2011-11-11, 11:24   #2392
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim znajomym 2 lata temu zamiast Szymona urodziła sie Hania. Czasami tak bywa że pępowina się tak wywinie że wygląda jak sisiol, i mi tak ten lekarz(a raczej koles do tego przeszkolony, bo tu usg nie robią lekarze) właśnie powiedział.[COLOR="Silver"]
a to o takim numerze nie slyszalam jak mi synus cos takiego wywinie, to mu ten kawalek pepowiny przykleje miedzy nogi
Cytat:

to STO LAT STO LAT
Alex - Aleksander czy po prostu Alex?
[/SIZE][/FONT]
dziekuje w imieniu córci po prostu Alex chciał jeszcze Borysa, ale już w ogóle mi się nie podoba

Niki

Alex
Stary 2011-11-11, 11:25   #2393
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Dzień Dobry Mamusie
Intuil: Dobrze, że już w domku. Uważaj na sienie i ZWOLNIJ!!!!!!! . Ja wyszłam w poniedziałek i za dwa tygodnie mam wizytę kontrolną Teraz za każdym razem będe w stresie że znów na oddział
Kamciurka: Wszystkiego Najlepszego dla córci

Ja właśnie zmierzyłam poziom cukru i mogę zjeść jabłuszko Oby tylko ta moja cukrzyca zniknęła po porodzie. Pierwsze co po połogu: po 1. Wyleże się w wannie po 2. Zjem czekoladę
Idę robić obiadek: Dziś mojej rodzince serwuje łososie zapiekanego w folii + sosik + warzywka
Miłego Dnia Wam życzę
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 11:25   #2394
anankee
Rozeznanie

a dzięki Inutil
ja ok choć ostatnio bardzo zaczyna brakować mi sexiku, zastanawiam się czy mogę sama się obsłużyć, ale chyba też nie bardzo hiehie....
kurcze od półtora roku nie prowadzę normalnego życia erotycznego, bo od kwietnia 2010 ciąża z Emi, strach bo to pierwsze dziecko, potem problemy z szyjką, szpital, poród, połóg, potem to zupełny brak chęci i zmęczenie fizyczne, poza tym totalny brak poślizgu tam i ból jakbym była dziewicą, potem może z 5 razy i znowu ciąża, plamienia na początku, teraz pessar, więc też posucha.....
jak urodzę i się wygoję to wreszcie sobie ulżę

co do tż, to niby jest lepiej, ale wciąż go strzyka w tym kolanie. Minęły 2 miesiace od tej operacji i jakoś powoli się to goi. Jeszcze wybuliliśmy 450zł na zastrzyk w kolano z kwasu hialuronowego, bo ponoć działa cuda (zastępuje maziówkę) a u tżta żadnej poprawy
ma jeszcze 2 tygodnie L4, ale chyba lekarz mu znowu przedłuży, bo tż ma fizyczną stojącą pracę, więc nie wyrobi 8h z tym kolanem....

za to dobrze że u Was dobrze dbaj o siebie i Kluska, odpoczywaj

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 11:29   #2395
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Mam jeszcze pytanko: Jak mi robili USG w szpitalu, lekarz mi powiedział, że wg OM ciąża ma 28 tyg. Wg USG 27. Czy któraś z Was też tak ma??? Chodzi mi tylko co na to wasi gin... ??
Stary 2011-11-11, 11:30   #2396
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie
Intuil: Dobrze, że już w domku. Uważaj na sienie i ZWOLNIJ!!!!!!! . Ja wyszłam w poniedziałek i za dwa tygodnie mam wizytę kontrolną Teraz za każdym razem będe w stresie że znów na oddział

Ja właśnie zmierzyłam poziom cukru i mogę zjeść jabłuszko Oby tylko ta moja cukrzyca zniknęła po porodzie. Pierwsze co po połogu: po 1. Wyleże się w wannie po 2. Zjem czekoladę
Idę robić obiadek: Dziś mojej rodzince serwuje łososie zapiekanego w folii + sosik + warzywka
Miłego Dnia Wam życzę
hehe ja TZtowi powiedziałam ze po skończeniu karmienia (zamierzam wócic do pracy i przestac wtedy karmic) pierwsze co robię to piję całą butelkę czerwonego wina hehe jak alkoholik ale ja całą ciążę ani kropelki a winko uwielbiam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 11:43   #2397
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

neska masz racje: Ja jakiś likierek taki słodki

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Witaj!!

Laktator mam Aventa ręczny (jeszcze za czasów pierwszej ciąży).
Podgrzewacz dostałam... A sterylizatora nie kupuje (można butelki i inne rzeczy wyparzyć we wrzątku)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 11:47   #2398
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...

Dziękuję za smski

Ale Cię mordują
Trzymaj się tam i niech Cię szybko wypuszczą

Idę wstawić obiadek, i wracam do Was

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 11:56   #2399
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Ja narazie nic z tych rzeczy nie kupuję, jeśli chodzi o laktator, to jak będzie taka potrzeba, że muszę go mieć, to wyślę męża żeby kupił

Cytat:

Widziałam w superpfarnie wkładki laktacyjne Johnson's za 13zł chyba, a mam w liście napisane żeby kupić właśnie te (nie wiem skąd to wzięłam, ktoś pewnie pisał że najlepsze i zanotowałam )
Co do pościeli ja baldachimu też nie chcę, ale mi się nigdy nie podobał. Dla mnie im mniej tym lepiej, im prościej tym lepiej

Ja też golę się na wyczucie... bez lusterek... ciekawe jak to tam wygląda

Ja mam wkładki z belli, dostałam od koleżanki, mają takie fajne przylepce do stanika
Co do baldachimu to też nie będę kupować, wczoraj w sklepie oglądałam pościele dla dzidzi, ale opłaca się bardziej kupić na allegro i jest o wiele większy wybór.

A co do golenia - to o mnie dba mąż

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 12:04   #2400
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie

Miłego Dnia Wam życzę
dzieki w imieniu córci, ale my dzisiaj tylko wyprawiamy urodziny ma 01 listopada
a nie mozesz wykąpciać się w wannie?
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a dzięki Inutil
ja ok choć ostatnio bardzo zaczyna brakować mi sexiku, zastanawiam się czy mogę sama się obsłużyć, ale chyba też nie bardzo hiehie....
kurcze od półtora roku nie prowadzę normalnego życia erotycznego, bo od kwietnia 2010 ciąża z Emi, strach bo to pierwsze dziecko, potem problemy z szyjką, szpital, poród, połóg, potem to zupełny brak chęci i zmęczenie fizyczne, poza tym totalny brak poślizgu tam i ból jakbym była dziewicą, potem może z 5 razy i znowu ciąża, plamienia na początku, teraz pessar, więc też posucha.....
jak urodzę i się wygoję to wreszcie sobie ulżę
przy skracającej szyjce to raczej nie bo to o orgazm chyba chodzi, zeby skurczy nie było
Cytat:
Mam jeszcze pytanko: Jak mi robili USG w szpitalu, lekarz mi powiedział, że wg OM ciąża ma 28 tyg. Wg USG 27. Czy któraś z Was też tak ma??? Chodzi mi tylko co na to wasi gin... ??
kochana ja wg. OM mialam 26 a ciaza na 28 powiedzial, ze trzeba to kontrolowac i tyle, ze wszystko w granicach normy, jesli jest ok. 2 tygodni
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe ja TZtowi powiedziałam ze po skończeniu karmienia (zamierzam wócic do pracy i przestac wtedy karmic) pierwsze co robię to piję całą butelkę czerwonego wina hehe jak alkoholik ale ja całą ciążę ani kropelki a winko uwielbiam
oj taaaaaaaaaaaaaak

Niki

Alex
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości