|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
hej mamuski
![]() wstalam wlasnie zjem sniadanko i trzeba sie szykowac i jechac do domu i meza ![]() jakiegos rogala musze mu kupic po drodze ![]()
#2372 |
BAN stały
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzien dobry
![]() Mialam miec wolne do wtorku ale niestety ![]() ![]() Ide na parowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Wczoraj wyszliśmy ![]() ![]() ![]() Muszę tylko przestać wszędzie 'latać' i trochę przystopować ![]() No i wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia... i ehmm, napiszę później. Pierwsze wrażenie strasznie, ale zostaniemy, to zawsze 350-400zł do wydania na coś innego. idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Wtajemniczenie
|
Anabelita ile dałas w Aldik za ten pudding? Bo smaka mi narobiłaś strasznego, całą noc o tym myślałam, ale Aldika mam strasznie daleko i musiałabym strasznie długo do niego iść, ale jak nie jest drogi to się przejdę
![]() Dzidzia mnie dzis kopie jak szalona, rozpycha sie, hehe. 30 listopada mam isc na USG, a no i jeszcze w jakiś dzień na badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Koniecznie napisz później, co było nie tak w tej szkole rodzenia, bo ciekawość mnie zżera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dziś zaczynamy 28 tydzień ![]() Niby dzisiaj święto, ale mąż i tak pojechał remontować dalej domek ![]() ![]() wczoraj też byłam na małych zakupach, ale mało kupiłam, bo nic ciekawego nie było i nie miałam samochodu, to nie chciało mi się targać ![]() Kupiłam tylko białe rajtuzki w serduszka na lumpku za 1 zł. i Moskitere do wózka z wyprzedaży za 9 zł ![]() Chyba zamykają sklep dziecięcy w mieście obok i wyprzedają artykuły, więc planuję jeszcze tam kupić rożek za 14 zł. Jest jeszcze wanienka z matą, ale to z tym chyba do stycznia poczekam ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#2380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś nie spałam do 4, a synek wstał o 7.. ![]() ![]() ![]() Potem mi się ciasto dla brata ścięło, a miało być prezentem, a na drugie nie mam składników, a sklepy zamknięte... ![]() ![]() Zły coś mam dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Rozeznanie
|
Hejka!!
Ja lece troche ogarnac domek,bo kolezanka przychodzi na kawke. Kasik nie zle jaja u Ciebie,czlowiek nie moze byc do konca pewny czy chlopczyk czy dziewczynka,dopiero okazuje sie po urodzeniu.
![]() |
#2382 |
Rozeznanie
|
witam
ja w poniedziałek wybieram się pierwszy raz do szkoły rodzenia ,trochę pozno bo to będzie juz 32 tydzień się zaczynał.u nas te zajęcia są darmowe wiec pojdę i zobaczę o czym gadają hehe.pozdrawiam,miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Hej...
![]() Przyjechałam do domku chwilę temu - ale na przepustkę 1 dniową ![]() ![]() ![]() Dziękuję za smski ![]() Idę składać ciuszki niemowlęce ![]()
#2384 |
Rozeznanie
|
Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Witaj!!
#2385 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Zrobiłam sobie kaszę manną na mleku i mam nadzieje ze mój żołądek to przyjmie. Wczorajsze poranne żyganko nie było ostatnim bo kolacja też długo się nie utrzymała, całą noc później się męczyłam....wrrr.... ale i tak nic mi dzisiaj nie popsuje humoru bo dziś dzień Ikei ![]() ![]() ![]() Lecę Was poczytać..... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Aaa tak mi sie przypomniało odnośnie mojej wczorajszej nowiny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Inutil super że nie ma zagrożenia, ale no właśnie nie przeforsowywj się. Ty się tak załatwiłaś w Ikei....chyba wlezę tżtowi do wózka sklepowego dzisiaj i będzie mnie woził ![]() Odpoczywaj dużo ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- My się jeszcze zastanawiamy z tżtem nad zmianą aparatu fotograficznego. Zawsze chciałam ja sie urodzi dziecko kupić kamerę ale teraz widzę że moja siostra prawie wcale nie używa, siostrzenica dostała na komunię od dziadków i w zasadzie od dwóch lat kilka razy była użyta. Siostra kręci krótkie filmiki na aparacie. I tak właśnie myślimy czy nie lepiej kupić lepszy aparat który też dobrze kręci filmy. Myślimy nad takim, to nie jest lustrzanka ale w takiej właśnie jakości i kreci w HD. A Wy jak?? też macie zamiar "pstrykać" na każdym kroku maluszka?? Ja bym bardzo chciała mieć dużo zdjęć ![]()
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewuszki
![]() My dzisiaj wyprawiamy córci urodziny 12 ![]() ![]() ![]() a wiesz co tam problem jest w tym, że on jest po rozwodzie i ma dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, dzieci 15 i 14 lat i są takie, że dzwonia do niego jak czegoś potrzebują, a tak to wiecie... takie rozpieszzczone strasznie... Ta moja koleżanka zła, bo on wszystkie ich plany zmienia pod wpływem tych dzieciaków, np. ostatnio mieli mieć te dzieci u siebie w sobote, a w niedziele jechać na zakupy dla ich synusia w brzucholu ![]() ![]() Cytat:
![]() aaaa i TZ już wymyślił sobie imię dla syna (pozostawiłam mu wolny wybór ![]() ![]()
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-11-11 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja już tak od jakiegoś czasu jadę ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Inutil-fajnie, ze jest ok!! oszczędzaj się!! Agatek helloł !!! szkoda, ze musisz tam wracac! |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Rozeznanie
|
ja znowu wysłałam męża z Emi na wieś i jestem sama do niedzieli
![]() co do pomyłki płci, to owszem zdarza się. Nawet w moim klubie z wątku dzieci list-grud 2010, jedna nasza koleżanka miała urodzić córkę, a w trakcie porodu okazało się, że jednak ma syna!!! W niezłym szoku była ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Kurcze a mi dalej niedobrze....nie wiem co sie dzieje........odbija mi sie tą kaszą i nie wiem czy nie ![]() Może herbata miętowa pomoże??
![]() |
#2391 | ||
Zakorzenienie
|
haaaaa, nadrobiłam i jestem z siebie dumna
![]() Czubasek ![]() anankee wow, Emi chodzi to teraz sajgon się zaczął w domu. A jak się czujecie z tż? cały czas pamiętam o twoim pesarze i jeo nodze... N1kotynka jak dojdzie do Ciebie ten biustonosz RENE daj znać jak z jakością, rozmiarem i kształtem... badzo mi się spodobał ![]() uska00 kupiłaś te huggisy co mają wycięcie na pępek? bo wydaje mi się to fajne, ale o tych pieluchach są raczej złe opinie. A chciałam też kupić małą ich paczkę żeby spróbować. kasikzaki hehe, to ci maluch leci w kulki ![]() ![]() kamciurka kurna, ale sytuacja z koleżanką ![]() Martuniunia Super miś ![]() Pisałyście o wigilii, u nas lipa bo zwalaja się rodzinka z Krakowa. No i u babci nie może być wigilii bo ona ma dziwactwa... moi rodzice chcili robić u siebie, ale oni w mieszkaniu mieszkają, nie maja stołu tylko kanapy i ławę. My mamy du,ży pokój i stół i stwierdziliśmy, że jeśli nie urodzę to będzie u nas, ale rodzice przywożą jedzenie i pomogą w przygotowaniach w domu, bo ja nie wiem czy będę się do tego nadawała... zobaczymy jak to wyjdzie. Mam nadzieję, że z Moniką dobrze i że mały wytrzyma w brzuchu jak najdłużej ![]() Widziałam w superpfarnie wkładki laktacyjne Johnson's za 13zł chyba, a mam w liście napisane żeby kupić właśnie te (nie wiem skąd to wzięłam, ktoś pewnie pisał że najlepsze i zanotowałam ![]() Co do pościeli ja baldachimu też nie chcę, ale mi się nigdy nie podobał. Dla mnie im mniej tym lepiej, im prościej tym lepiej ![]() Brawa za wszystie dobre wyniki glukozy ![]() heh, co do przepuszczania w kolejkach i takie tam... kupowałam ostatnio coś w C&A, w sklepie było tak duszno i gorąco że myślałam, że zejdę, ledwo stałam, a zależało mi na kupnie bo to prezent i na szybko chciałam kupić. Pani przy kasi niekoniecznie się spiezyła.. ale jak musiała wyjść zza kasy i zobaczyła mnie z brzuchem i miną mówiącą 'szybko, bo zaraz karetkę będziecie wzywać', powiedziała, że mam podejć do kasy obok i poprosiła kolegę żeby mnie obsłużył. Za mną oczywiście ludzie się cisnęli ale Pan powiedział, że obsłuży tylko mnie, mina ludzi... bezcenna ![]() w szpitalu miałam też niezłą akcję. Wezwali mnie na usg, przed gabinetem 4 krzesełka. w gabinecie była kobieta więc musiałam poczekać. Na krzesełkach siedziała Pani (pacjętka) i mąż i chyba dwóch synów (w wieku 12-16 lat jakoś). Stałam i czekałam na usg 20minut, myślicie że dziciak jakiś mnie wpuścił? Mama zwróciła uwagę? Wcale, tylko ten mniejszy patrzył na mnie co chwilę bo stałam oparta o parapet i dreptałam w miejscu... hehhh Ja też golę się na wyczucie... bez lusterek... ciekawe jak to tam wygląda ![]() *Agatek* dobrze, że glukoza ok i mam nadzieję, że po tej przepustce to tylko formalność i Cię wypuszczą do domu ![]() ![]() Cytat:
tak, tylko my jechaliśmy do Ikei z Bydgoszczy do Gdańska, wjechaliśmy jeszcze do Fashion Hause i przeszliśmy całego. Potem Ikea i tłumy ludzi no i powrót do domu...niestety nie dla mnie takie wojaże teraz ![]() Cytat:
to STO LAT STO LAT ![]() Alex - Aleksander czy po prostu Alex? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Intuil: ![]() ![]() Kamciurka: Wszystkiego Najlepszego dla córci ![]() Ja właśnie zmierzyłam poziom cukru i mogę zjeść jabłuszko ![]() ![]() ![]() Idę robić obiadek: Dziś mojej rodzince serwuje łososie zapiekanego w folii + sosik + warzywka ![]() Miłego Dnia Wam życzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Rozeznanie
|
a dzięki Inutil
![]() ja ok choć ostatnio bardzo zaczyna brakować mi sexiku, zastanawiam się czy mogę sama się obsłużyć, ale chyba też nie bardzo hiehie.... kurcze od półtora roku nie prowadzę normalnego życia erotycznego, bo od kwietnia 2010 ciąża z Emi, strach bo to pierwsze dziecko, potem problemy z szyjką, szpital, poród, połóg, potem to zupełny brak chęci i zmęczenie fizyczne, poza tym totalny brak poślizgu tam i ból jakbym była dziewicą, potem może z 5 razy i znowu ciąża, plamienia na początku, teraz pessar, więc też posucha..... jak urodzę i się wygoję to wreszcie sobie ulżę ![]() co do tż, to niby jest lepiej, ale wciąż go strzyka w tym kolanie. Minęły 2 miesiace od tej operacji i jakoś powoli się to goi. Jeszcze wybuliliśmy 450zł na zastrzyk w kolano z kwasu hialuronowego, bo ponoć działa cuda (zastępuje maziówkę) a u tżta żadnej poprawy ![]() ma jeszcze 2 tygodnie L4, ale chyba lekarz mu znowu przedłuży, bo tż ma fizyczną stojącą pracę, więc nie wyrobi 8h z tym kolanem.... za to dobrze że u Was dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze pytanko: Jak mi robili USG w szpitalu, lekarz mi powiedział, że wg OM ciąża ma 28 tyg. Wg USG 27. Czy któraś z Was też tak ma??? Chodzi mi tylko co na to wasi gin... ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Raczkowanie
|
neska masz racje: Ja jakiś likierek
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Laktator mam Aventa ręczny (jeszcze za czasów pierwszej ciąży). Podgrzewacz dostałam... A sterylizatora nie kupuje (można butelki i inne rzeczy wyparzyć we wrzątku) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się tam i niech Cię szybko wypuszczą ![]() Idę wstawić obiadek, i wracam do Was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do baldachimu to też nie będę kupować, wczoraj w sklepie oglądałam pościele dla dzidzi, ale opłaca się bardziej kupić na allegro i jest o wiele większy wybór. A co do golenia - to o mnie dba mąż ![]()
![]() |
#2400 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a nie mozesz wykąpciać się w wannie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.