|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
|
|
|
#392 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a z teściami to współczuję Martusiaaa21- nzdjecie małego menczyzny bossskie Cytat:
![]() Pocieszyłam ![]() Cytat:
![]() 2- zazdraszczam 3- ![]() Cytat:
Bo u nas tez jakieś ost inne koopsztony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W potylicę go i to czymś ciężkim np. porządna patelnią ![]() Cytat:
![]() Ale to coś jak mój TŻ mówił, ze nasz synek będzie miał jakąś cechę po "Panu" lub "Pani" ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#393 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy są niezastąpione ![]() ej archi mój też się czasem tak zrywa ![]() to znaczy, ze jest przestraszony? napisz później co za czary coo czy te same co u Gosi z woskiem czy coś innego Martusia no mężczyzna jak się patrzy hehe ![]() Kellysss czy ja przegapiłam zdjęcie córci?
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
jesteśmy!!
|
|
|
|
#395 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny sorry za pytanie ale musze.....
wczoraj dostalam okres tzn z racji tego ze biore tabletki a mam przerwe 7-dniowa wiec to taki okres nie okres....Nie dosc ze leje sie ze mnie jak z kranu bo srednio co 30 min musze latac i zmieniac to jeszcze cos ze mnie wylecialo Przestraszylam sie bo kurde dziwne to bylo i nie wiem czy to jakas pozostalosc po ciazy czy co....sorry za ten tekst...
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle o 19 idę na mecz polski i mojego okruszka na 3-4 godziny zostawię babci. Już tęsknię na samą myśl. ![]() Masakra, dziewczyny Filip śpi ;o Wczoraj wieczorem też około 2 godziny jak nie dłużej. Jeszcze jaki niezadowolony był jak go wybudziłam. Teraz też już około godzinę śpi... A od rana jadł tylko 60ml mleka. I kurde nie wiem czy on śpi na głodnego, czy śpi bo się najadł, czy jeszcze ta sennoś poszczepionkowa go trzyma. Głupieję od tego karmienia całego ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Tż odkopał właśnie kartkę na której pisał to co mówiłam kilka dni po porodzie jak byłam już w domu i mnie wybudził z jakiejś dżemki albo w nocy . Padłam, takie głupoty co ja do niego gadałam to nawet nie wiedziałam. Cytuję: byłeś już na innym oddziale? Serio pytam, piłeś już coś innego czy tylko moje mleko? Może się zakrztusić moim mleczkiem i to wszystko podczas jednej rozmowy, niewiadomo skąd i ocb ![]() Wyobrażacie sobie, jaka musiałam być padnięta, że gadałam takie toalne głupoty, wkurzając się jeszcze że tż mnie nie rozumie Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-11 o 15:11 |
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie chcę zapeszać ale kryzys chyba minął
Chyba zaczynam się bać nocy![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() jak ja za Wami tęsknie mam nadzieję że weekend Wam miło mija mam nadzieje że w poniedziałek wszystko będzie ok i uda mi się zajrzeć na dłużej ![]() całujemy Was mocno z Natalką ![]() cotka, powaliły mnie te smoczki
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-11 o 17:18 |
|
|
|
#400 | ||||
|
Rozeznanie
|
ale słodziak
Cytat:
chociaż z drugiej strony miał i ma kolki więc z tego powodu może być bardzo marudny ![]() Ojjj chciałabym aby już przeszedł ten skok rozwojowy, bo jestem już padnięta Cytat:
tak więc wszystko chyba tak musi być, że czasem są żółte, czasem zielone a czasem ze śluzem Cytat:
a Stefek na zdjęciu jest boski ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem się w tym zamieszaniu plączeCytat:
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-11 o 18:13 |
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki - net mi raz działa a raz nie!! Wrrr!!! Kabelek się popsuł i bawię się w elektryka
|
|
|
|
#403 |
|
KWC
|
Fany ten smoczek, ale trochę mi szkoda na takie głupoty. Jakby mi ktoś sprezentował to chętnie
![]() spa82 - no, po takim numerze to u mnie byłyby ze 3 dni grobowej ciszy w domu. No, może nie grobowej - dziecko jest dosyć głośne, hehe. Monia ja miałam to samo, resztą pisałam o tym niedawno. Poszperałam w necie i podobno to dosyć częste po porodzie. W każdym razie mnie już przechodzi. nareszcie. |
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-11 o 18:17 |
|
|
|
#405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaj w klubie.... Spray ...widocznie przeoczylam Twoja wiadomosc...ale sie przynajmniej uspokoilam.....
|
|
#406 | ||||||
|
kosmitka
|
Jak dzisiaj będzie koncertował znów w nocy, to się pochlastam
. Dopiero dotarliśmy do domku, cały dzionek prawie u babci. Franio grzeczny, ale pod wieczór dał babci popalić, aż suszarka poszła w ruch.Próbowałam go przestawić na tt ale jakoś mi nie szło, jeszcze popróbuję. Te z zMam wygodnie się sterylizuje, bo w pudełeczko i ciach. Cytat:
. Dzisiaj mu mierzyłam 4 z dady i normalnie pasują mu . Ale 4 jest mniej w opakowaniu.Cytat:
.A czemu do pracy? ![]() Cytat:
A jak później kładziesz, to może dłużej śpi? Mój zasypia raczej o 20, wolałabym później, ale o 19 tak się zaczyna drzeć, że nie ma litości. A potem o 4 wyspany. Cytat:
Cytat:
.![]() ![]() klask i:Cytat:
U nas 0.
|
|
|
#407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej Maminki
![]() ale zimno - nuśka dzis odbyła pierwszy spacer w zimowej czapie i kombinezonie ale słoneczko ładnie swieciło. potem obiadek u tesciowej (jutro ja gotuje w rewanzu ) na razie odpukać dziecię spi, ale stęka strasznie przy tymja sie dzis wyspałam bo mężul pełnił dyzur przewijająco-usypiający i spał od strony kołyski, ja tylko wystawiłam cycowy bufet a rano poszła do łoża naszego ale w ciągu dnia znów dojadała butlą bo chciała co godzinę i brakło mi mleczka....moja nie spała od 3 do 4.30 ale męczyła tate bo miał dzis dyżur z okazji ze jest wolne ![]() współczuje boleści...oby szybko przeszło Cytat:
i tez pijamy hippa ale nie wiem czy sie jeszcze wbije w kolejke ![]() Cytat:
oj w potylice sie nalezy fajny był ten film ![]() Cytat:
a reszta nie....zwłaszcza mam nerwa na tesciową i ciotki ale to widze nie tylko jaCytat:
bo w salonie wg niej to sie powinno miec piekne meble których sie nie uzywa, kominek w którym sie nie pali i 50 cm plazme )oby oby ![]()
|
||||
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że akurat było wspomniane o okresie, a Ja chciałam się o to spytać o to =)
Czy to możliwe bym dostała już okresu? Rodziłam 1,5 miesiąca temu. A od wczoraj mam krwawienie jak w czasie okresu i też taki ból |
|
|
|
#409 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I brawa za wyspanie, Piotruś dorasta, mówię Ci Jak samopoczucie? Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. A z garnkami padłam!!!
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz, u mnie tez bywa
bo przy tym nieszczesnym palącym sie kominku fajnie schnie
|
|
|
|
#411 |
|
kosmitka
|
U mnie przy kaloryferze
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
zakochałam się w tym i marudzę mężowi o tym: http://allegro.pl/bajecznie-kolorowa...903791135.html =))) he he
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
A własnie ma któraś mate i kładzie swojego brzdączka ? Czy to jeszcze za wczesnie, bo noszę się z zakupem
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam, ale uważam że nie jest za wcześnie
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam matę i kładłam Julcię,ale średnio jej to odpowiadało,może za wcześnie,a może nie miała humoru na to
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój pod karuzelą leży z 5-6 razy dziennie po kilkanaście minut i sobie guga, dlatego myśle o macie ![]() hm może zakupie zobaczymy co z tego będzie sukces mój mały pił moje mleko z butelki ![]() w razie W go będę mogła zostawić aa i jestem ciekawa do kiedy leci mleko z piersi takie niekontrolowane, np jaka pomysle o karmienu to żeby mi automatycznie nie ciekło bo w nocy to dalej jest taka porażka... dziś w nocy odciągnełam 90ml, mały zjadł kilka razy i do tego pościel zalałam i dwie wkładki przemoczyłam....
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy na imprezie urodzinowej z Beniem (na tej samej ulicy, więc nie było strachu - w razie "w" w 3 minuty bylibyśmy z powrotem w domu). Miał wszystkich w głębokim poważaniu i spał cały czas z małą przerwą na jedzenie Ludzie nie mogli się nadziwić, że takie grzeczne dzieci istnieją ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Powoli nadrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasza Agatka tez gada z tymi stworkami z karuzelki myślę, że mata się przyda i planujemy zakup. bo karuzelka to strzał w 10! za udane karmienie mlekiem własnym, ale w obcym "cysiu". a jaka butelka? bo moja serio mimo karmienia butelka ( TT) cały czas piers umiała i chciała ciągnąc, póki mogłam jej dawać![]() no i nie mógł ten pan Bóg twojego nadmiaru dać nam z niedoborem? Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Nie ma to jak wyjazd do mamy
- jedzonko i kimnąl na 2,5h, a potem obudziła go koopa stulecia- ja się dziwiłam jak Wasze maluchy urabiają sobie plecy- no to już wiem
Pajac zasrany, kocyk też 
i paczka tez jakoś początkowo jadłam i było oki, ale na razie bastuje tylko ze słodyczami- resztę pożeram 

zobaczcie co znalazłam nt kupek 
Dzisiaj to chyba apogeum mamy

klask i: