Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 13:51   #391
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kobitki- pochwale się- wyspałam się Nie ma to jak wyjazd do mamy
Mały od niepamiętnych czasów kimnął w nocy na 3h potem pobudka na 30 min - jedzonko i kimnąl na 2,5h, a potem obudziła go koopa stulecia- ja się dziwiłam jak Wasze maluchy urabiają sobie plecy- no to już wiem Pajac zasrany, kocyk też
AAA i jeszcze druga rzecz do pochwalenia- była pierwsza kąpiel bez awantury
Moja mama dziś lula od rana młodego i stwierdziłą,ze ktoś go przestraszył bo się zrywa jak jest spokojny (wiecie ten odruch moro przez sen) i jakies czary chce robić nie ma to jak realia wioskowe Mówię,ze ja nerwowa ost., że tę melise piję i już lepiej, ale nie- on przestraszony , a nie zdenerwowany. Niech robi co chce.
Pewnie wosk będzie wylewać

no i na zdrowie bo szlag człowiek a może trafić! Nabiały też włączyłaś?
Pomidory też jem od początku i paczka tez jakoś początkowo jadłam i było oki, ale na razie bastuje tylko ze słodyczami- resztę pożeram
nabial się boję, po szczepieniu dopiero włącze bo jak go znowu wysypie to nie dostanie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 13:58   #392
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
moja panna sprzedała mi wczoraj uśmiech- TEN uśmiech
cudo

a z teściami to współczuję

Martusiaaa21- nzdjecie małego menczyzny bossskie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
A co do bolu tej kosci ogonowej to juz poczytalam na necie i nieciekawie...
ten bol moze trwac nawet lata Fakt ze niby ma sie robic slabszy ..
Ponoc przy porodzie czasami peka ta kosc a jej ani gipsowac sie nie da ani nic wiec tak sie ja zostawia zeby sama sobie sie leczyla Czasami ta kosc moze sie skrzywic do odbytu (czy jakos tak) i wtedy cos czeba robic.. W kazdym badz razie to jest do skontrolowania...
Ja teraz w poniedzialek przy wizycie poloznej wspomne jej o tym a 8 grudnia mam wizyte w szpitalu (tutaj sprawdzaja mamusie i dziecko 6 tyg. po porodzie) to wtedy tez zapytam doktora co i jak z ta koscia... Bo mi zyc nie daje.. Nawet karmic normalnie nie moge na siedzaco tylko przyjmuje dziwne pozycje
Wiesz co- ja akurat nie po porodzie tylko po upadku z konia miałam ból kości ogonowej- tak z miesiac nie mogłam sie schylać, a z rok doopsko bolało jak dłużej siedziałam, ale oparta do tyłu pod kątem. Teraz jeszcze czasem mi drętwieje zadek w tym miejscu jak właśnie dłużej posiedzę oparta - wychylona do tyłu. Upadek był z 8 lat temu
Pocieszyłam
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
1-Wogóle, to Stefan dziś kończy 6 tygodni
2-Przerwy na karmienie się wydłużają

3-W załączniku fotka pt. "no i która panienka da się skusić na butelkę mleka dziś wieczorem"
1- gratulacje- czas leci
2- zazdraszczam
3-
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
widzę na tapecie temat koopowy zobaczcie co znalazłam nt kupek

http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...ona_kupka.html

dz
Bo u nas tez jakieś ost inne koopsztony
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
pozwalacie swoim maluszkom na ogladanie tv?? my wlasnie ogladamy bajke na tvn
My mamy szlaban przez to , że mały niespokojny i nerwowy
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej.
Mój tż wrócił do domu o 6.30 Ok.3ej sie przebudziłam zaczęłam do niego dzwonić ale oczywiście nie odbierał. Zasnął u kolegi na kanapie i dopiero o 6 łaskawie telefon odebrał-nie muszę dodawać że nocka zarwana bo oczywiście się zamartwiałam A jakby tego było mało to niedawno się przebudził i pyta jakby nigdy nic czy zrobię śniadanie!!! Noż k...a mać mam ochotę go

Idę Was podczytać na rozluźnienie.

W potylicę go i to czymś ciężkim np. porządna patelnią
Cytat:
a jeszcze w temacie określeń i zdrobnień dla dzieci zapomniałam o jednym- czasem mi sie zdarzy zawołać do małej- Moja Psinko chyba za długo nasz pies był jedynakiem
no lezę i kwiczę

Ale to coś jak mój TŻ mówił, ze nasz synek będzie miał jakąś cechę po "Panu" lub "Pani"
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Dzień zaczęliśmy cudownym godzinnym koncertem- Szymon darł się jakby go ktoś ze skóry obdzierał, wciągnął jednego cyca, usnął na godzinę, wciągnął drugiego i znowu śpi Dzisiaj to chyba apogeum mamy
Oby to juz był koniec
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 14:28   #393
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Mój tż wrócił do domu o 6.30 Ok.3ej sie przebudziłam zaczęłam do niego dzwonić ale oczywiście nie odbierał. Zasnął u kolegi na kanapie i dopiero o 6 łaskawie telefon odebrał-nie muszę dodawać że nocka zarwana bo oczywiście się zamartwiałam A jakby tego było mało to niedawno się przebudził i pyta jakby nigdy nic czy zrobię śniadanie!!! Noż k...a mać mam ochotę go

Idę Was podczytać na rozluźnienie.
to zaszalał...nie ma co...

Cytat:
Hej Dzień zaczęliśmy cudownym godzinnym koncertem- Szymon darł się jakby go ktoś ze skóry obdzierał, wciągnął jednego cyca, usnął na godzinę, wciągnął drugiego i znowu śpi Dzisiaj to chyba apogeum mamy
no to jak apogeum to teraz będzie z górki - oby - tego Ci życzę

Cytat:
Mały od niepamiętnych czasów kimnął w nocy na 3h potem pobudka na 30 min - jedzonko i kimnąl na 2,5h, a potem obudziła go koopa stulecia- ja się dziwiłam jak Wasze maluchy urabiają sobie plecy- no to już wiem Pajac zasrany, kocyk też
Moja mama dziś lula od rana młodego i stwierdziłą,ze ktoś go przestraszył bo się zrywa jak jest spokojny (wiecie ten odruch moro przez sen) i jakies czary chce robić nie ma to jak realia wioskowe Mówię,ze ja nerwowa ost., że tę melise piję i już lepiej, ale nie- on przestraszony , a nie zdenerwowany. Niech robi co chce.
no to brawa za wyspanie
mamy są niezastąpione

ej archi mój też się czasem tak zrywa
to znaczy, ze jest przestraszony? napisz później co za czary coo czy te same co u Gosi z woskiem czy coś innego

Martusia
no mężczyzna jak się patrzy hehe

Kellysss czy ja przegapiłam zdjęcie córci?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 14:36   #394
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

jesteśmy!!

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 14:45   #395
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dziewczyny sorry za pytanie ale musze.....

wczoraj dostalam okres tzn z racji tego ze biore tabletki a mam przerwe 7-dniowa wiec to taki okres nie okres....Nie dosc ze leje sie ze mnie jak z kranu bo srednio co 30 min musze latac i zmieniac to jeszcze cos ze mnie wylecialo Przestraszylam sie bo kurde dziwne to bylo i nie wiem czy to jakas pozostalosc po ciazy czy co....
sorry za ten tekst...
Stary 2011-11-11, 15:27   #396
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Dziewczyny sorry za pytanie ale musze.....

wczoraj dostalam okres tzn z racji tego ze biore tabletki a mam przerwe 7-dniowa wiec to taki okres nie okres....Nie dosc ze leje sie ze mnie jak z kranu bo srednio co 30 min musze latac i zmieniac to jeszcze cos ze mnie wylecialo Przestraszylam sie bo kurde dziwne to bylo i nie wiem czy to jakas pozostalosc po ciazy czy co....
sorry za ten tekst...
Yyy jej weź mnie nie strasz bo się okresu aż zaczęłam bać. Też w sumie nie wiedziałabym co robić.

W ogóle o 19 idę na mecz polski i mojego okruszka na 3-4 godziny zostawię babci. Już tęsknię na samą myśl.

Masakra, dziewczyny Filip śpi ;o
Wczoraj wieczorem też około 2 godziny jak nie dłużej. Jeszcze jaki niezadowolony był jak go wybudziłam. Teraz też już około godzinę śpi... A od rana jadł tylko 60ml mleka. I kurde nie wiem czy on śpi na głodnego, czy śpi bo się najadł, czy jeszcze ta sennoś poszczepionkowa go trzyma.
Głupieję od tego karmienia całego

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Tż odkopał właśnie kartkę na której pisał to co mówiłam kilka dni po porodzie jak byłam już w domu i mnie wybudził z jakiejś dżemki albo w nocy . Padłam, takie głupoty co ja do niego gadałam to nawet nie wiedziałam. Cytuję:

byłeś już na innym oddziale? Serio pytam, piłeś już coś innego czy tylko moje mleko? Może się zakrztusić moim mleczkiem
i to wszystko podczas jednej rozmowy, niewiadomo skąd i ocb
Wyobrażacie sobie, jaka musiałam być padnięta, że gadałam takie toalne głupoty, wkurzając się jeszcze że tż mnie nie rozumie A tych kartek było więcej.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-11 o 15:11
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:06   #397
19natka88
Zakorzenienie

Nie chcę zapeszać ale kryzys chyba minął Szymek obudził się o 12.30, posiedział w leżaczku, pogugał, pośmiał się, potem troszkę popłakał - ale tu ewidentnie brzuszek bolał i znowu śpi chyba z pół godziny Chyba zaczynam się bać nocy

Cytat:
wspolczuje .....a boli cie to ucho?? bo to jest okropny bol
Właśnie na szczęście nie boli

Cytat:

Czyżby zmiana miejsca mu spasowała? Dobrze, że się wyspałaś

Będą czary

Fajnie- ja bym chciala już mieć jakiś przewidywalny dzień- chociaż troszkę
Niestety dzień i tak jest nieprzewidywalny - jedynie pora zasypiania jako tako

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
kciuki żeby się skończył skok
Idź do lekarza koniecznie!
Trzymam kciuki za wyzdrowienie
Dzięki

Cytat:
Oby to juz był koniec

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
no to jak apogeum to teraz będzie z górki - oby - tego Ci życzę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:13   #398
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

http://allegro.pl/odjazdowe-smoczki-...917966301.html

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:16   #399
acelinka
Zakorzenienie

hej dziewczyny

jak ja za Wami tęsknie dobijają mnie na zmiane te kłopoty z netem i kompem

mam nadzieję że weekend Wam miło mija mam nadzieje że w poniedziałek wszystko będzie ok i uda mi się zajrzeć na dłużej

całujemy Was mocno z Natalką

cotka, powaliły mnie te smoczki

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-11-11 o 17:18
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:54   #400
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A to mój synek
ale słodziak

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Małgosia a mój się często śmieje jak porządnie uleje i taki cały obrzygany uśmiech od ucha, do ucha, co te dzieci cieczy
To fanie, że ci skok już minał u mnie będzie nadchodzić pewnie niebawem, już się boję
Ja się tak zastanawiam czy przypadkiem mój Błażej nie miał tego skoku, bo przez cay tydzień ciągle by na cycu siedział i mało co spał chociaż z drugiej strony miał i ma kolki więc z tego powodu może być bardzo marudny
Ojjj chciałabym aby już przeszedł ten skok rozwojowy, bo jestem już padnięta

Cytat:
Moje dziecko wywaliło mega kupsko, rzadkie w kolorze zielonym! A ja jako przewrażliwiona matka martwię czemu zielona Miałyście tak? Może to od tego mleka nowego Ha? Ale to dopiero domieszałam 1 miarkę
Mój Błażejek też robi od czasu do czasu zielone kupki nawet pytałam się pediatry czy to normalne i powiedział, że tak tak więc wszystko chyba tak musi być, że czasem są żółte, czasem zielone a czasem ze śluzem

Cytat:
Wogóle, to Stefan dziś kończy 6 tygodni
Przerwy na karmienie się wydłużają

W załączniku fotka pt. "no i która panienka da się skusić na butelkę mleka dziś wieczorem"
Gratulacje za skończony 6 tydzień a Stefek na zdjęciu jest boski

Cytat:
a jeszcze w temacie określeń i zdrobnień dla dzieci zapomniałam o jednym- czasem mi sie zdarzy zawołać do małej- Moja Psinko chyba za długo nasz pies był jedynakiem
Hahahaha
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:01   #401
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
ja na bieżąco do Agatki mówię chodź do pańci, a do psiny wołam choć mamusia da dobre czasem się w tym zamieszaniu plącze

Cytat:
Jak urośnie, to też będzie selekcja

Hahaha nie wnikam dziewczyny nie wnikam
Stefek tym bardziej, niedziela może być?

Plan taki też mam, a zycie pokaże jak to będzie Napewno nie bedzie zadnych kartunnetlork itp.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

No!

Dziewczyny, a co myślicie jak Wasze dziecko całuje ktoś z rodziny na przyklad? Bo mnie to wkurza. Jakieś obce bakterie na moim dziecku
wkurza, wkurza tylko moja siostra może

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-11-11 o 18:13
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:05   #402
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Kobietki - net mi raz działa a raz nie!! Wrrr!!! Kabelek się popsuł i bawię się w elektryka

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:05   #403
spray
KWC

Fany ten smoczek, ale trochę mi szkoda na takie głupoty. Jakby mi ktoś sprezentował to chętnie

spa82 - no, po takim numerze to u mnie byłyby ze 3 dni grobowej ciszy w domu. No, może nie grobowej - dziecko jest dosyć głośne, hehe.

Monia ja miałam to samo, resztą pisałam o tym niedawno. Poszperałam w necie i podobno to dosyć częste po porodzie. W każdym razie mnie już przechodzi. nareszcie.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:15   #404
agnieszka 0605
Zakorzenienie

dubel

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-11-11 o 18:17
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:19   #405
MoniaZ82
Wtajemniczenie

nie chcialabym nawet za darmo....

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Kobietki - net mi raz działa a raz nie!! Wrrr!!! Kabelek się popsuł i bawię się w elektryka

witaj w klubie....

Spray ...widocznie przeoczylam Twoja wiadomosc...ale sie przynajmniej uspokoilam.....
Stary 2011-11-11, 18:24   #406
anciaahk
kosmitka

Jak dzisiaj będzie koncertował znów w nocy, to się pochlastam. Dopiero dotarliśmy do domku, cały dzionek prawie u babci. Franio grzeczny, ale pod wieczór dał babci popalić, aż suszarka poszła w ruch.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
racja, teraz te aventowe mają kółeczko i są o wiele wygodniejsze.
Próbowałam go przestawić na tt ale jakoś mi nie szło, jeszcze popróbuję. Te z zMam wygodnie się sterylizuje, bo w pudełeczko i ciach.
Cytat:
u nas były.. musze przyznac że te rosmanowskie pieluchy, nie przeciekają naprawde musze je pochwalić.
Stasiek wali takie kupska że szok, a babydremy dają radę, ani jedna mi nie przeciekla przez 2 tygodnie, a normalnie to minimum raz dziennie wcześniej aż się na plecy wylewało
Muszę zakupić, ale chyba już 4 . Dzisiaj mu mierzyłam 4 z dady i normalnie pasują mu . Ale 4 jest mniej w opakowaniu.
Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Mała dzisiaj pierwszy raz została z babcią na dłużej niż 2h, bo musiałam iść do pracy. Na szczęście teściowa ma złotą rękę do Lenki i wszystko poszło bez problemu.
Co do smoczków: ja też kupiłam MAM i jej pasuje (niebieski dla dziewczynki Ancia - powinnyśmy się wymienić ).
Dziewczynkom lepiej w niebieskim niż mojemu Franiowi w rożowym. Mam nadzieję, że mi to kiedyś wybaczy .
A czemu do pracy?
Cytat:
Szymon od wczoraj za bardzo nie chce gugać Dzisiaj ciutkę lepiej, jak byłam u teściowej to nawet pospał godzinę
Czytałam o takim cofaniu, podobno to jakoś ze skokiem ma coś wspólnego.
A jak później kładziesz, to może dłużej śpi? Mój zasypia raczej o 20, wolałabym później, ale o 19 tak się zaczyna drzeć, że nie ma litości. A potem o 4 wyspany.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane a mam pytanko jak myjecie buzki dziecią? podczas kąpieli? bo ja gotuje osobno wode i wacikiem taka przegotowana mu myje. ale zastanawiam sie nad tym czy podczas kapieli taka woda tez mozna???
Myję w trakcie kąpieli, jakoś się tym zbytnio nie przejmuję. Niczym mu też buźki nie smaruję, co kilka dni najwyżej jak sobie przypomnę to kremikiem.
Cytat:
nabiału dalej nie jem, ale spróbuje coś na dniach w małej ilości zobaczymy, ale odpukać kolki, bóle brzuszka poszły w zapomnienie
mały dzis mi się śmiał w głos jak robił kupę z przytupem
Oj u nas jakby też tych kolek już nie ma. Ale odpukuję razem z Tobą Małgosia .
Cytat:
moja panna sprzedała mi wczoraj uśmiech- TEN uśmiech
klask i:
Cytat:
W załączniku fotka pt. "no i która panienka da się skusić na butelkę mleka dziś wieczorem"
Wykapana mamusia
Cytat:
ziiimno, u mnie aż 2st
U nas 0.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:27   #407
danika
Zakorzenienie

hej Maminki

ale zimno - nuśka dzis odbyła pierwszy spacer w zimowej czapie i kombinezonie ale słoneczko ładnie swieciło. potem obiadek u tesciowej (jutro ja gotuje w rewanzu ) na razie odpukać dziecię spi, ale stęka strasznie przy tym

ja sie dzis wyspałam bo mężul pełnił dyzur przewijająco-usypiający i spał od strony kołyski, ja tylko wystawiłam cycowy bufet a rano poszła do łoża naszego ale w ciągu dnia znów dojadała butlą bo chciała co godzinę i brakło mi mleczka....

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Kiara pomeczyla mnie w nocy troszke i od 3 do 5 nie spala ...

moja nie spała od 3 do 4.30 ale męczyła tate bo miał dzis dyżur z okazji ze jest wolne

współczuje boleści...oby szybko przeszło

Cytat:
moja Gunia tez by sie chetnie wybrała na mleczko i tez pijamy hippa ale nie wiem czy sie jeszcze wbije w kolejke

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dylemat: nie wiem jak karmić małego.
Lekarka powiedziała że mam przestać Go tak często karmić piersią i zacząć karmić wodą. Ale nie wiem co jaki czas mam Go karmić piersią. On za każdym razem jest głodny. Daje Mu butelkę z wodą co drugie przebudzenie (czyli co około dwie godziny), wypije z 125 ml. i nadal płacze, przyśnie i uspokoi się dopiero wtedy gdy nakarmie Go cyckiem
Znów z jakąś sprawą piszę =)
dziwne...moja czesto chce cyca co 2h a nawet czesciej...

Cytat:
Hej.
Mój tż wrócił do domu o 6.30
oj w potylice sie nalezy

Cytat:
my też o mrówkach
fajny był ten film

Cytat:

Dziewczyny, a co myślicie jak Wasze dziecko całuje ktoś z rodziny na przyklad? Bo mnie to wkurza. Jakieś obce bakterie na moim dziecku
nie cierpie...znaczy moja mama spoko moze cmokać, no i siostra meża tez moze a reszta nie....zwłaszcza mam nerwa na tesciową i ciotki ale to widze nie tylko ja

Cytat:
po prostu jej nie lubię, dziwna kobieta z niej

wtrącają się we wszystko, a najwięcej mają do powiedzenia w kwestii zarządzania naszymi pieniędzmi i kiedyś potrafili nam zrobić awanturę o - uwaga!- komplet 3 wieszaków za 9zł, który sobie kupiliśmy, bo - druga uwaga- trwonimy pieniądze na głupoty
moja robi jazdy bo mamy w salonie łózeczko małej i na nim przwijak,...no dramat w trzech aktach bo w salonie wg niej to sie powinno miec piekne meble których sie nie uzywa, kominek w którym sie nie pali i 50 cm plazme (a u nas zwykłe sofy, cały dzien siedzimy na dole, u góry tylko spimy w sumie, kominek sie pali - wiec szyba sie brudzi, no i salon otwarty na kuchnie wiec jakis gosć moze zobaczyć garnki )

Cytat:
Nie chcę zapeszać ale kryzys chyba minął
oby oby

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:35   #408
DzastaW
Zadomowienie

Widzę że akurat było wspomniane o okresie, a Ja chciałam się o to spytać o to =)
Czy to możliwe bym dostała już okresu? Rodziłam 1,5 miesiąca temu. A od wczoraj mam krwawienie jak w czasie okresu i też taki ból

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:38   #409
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Musze porobić pranie wysuszyć i poprasować bo jutro fruuuuuuuuuniemy do Italii do babci
Ale zazdroszczę . Sama fruuniesz?
Cytat:
Mojego nikt nie całuje. Całowała chrzestna w usta , to skrzyczałam i tyle.
Cytat:
To ten odruch jest od przestraszenia? Mój bardzo często tak ma. Od razu po porodzie tak robił i mu jeszcze nie minęło.
I brawa za wyspanie, Piotruś dorasta, mówię Ci .
Jak samopoczucie?
Cytat:
Wiesz co- ja akurat nie po porodzie tylko po upadku z konia miałam ból kości ogonowej- tak z miesiac nie mogłam sie schylać, a z rok doopsko bolało jak dłużej siedziałam, ale oparta do tyłu pod kątem. Teraz jeszcze czasem mi drętwieje zadek w tym miejscu jak właśnie dłużej posiedzę oparta - wychylona do tyłu. Upadek był z 8 lat temu
Pocieszyłam
Tylko Ty mogłaś coś takiego napisać. I wcale mnie to nie zdziwiło .
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
byłeś już na innym oddziale? Serio pytam, piłeś już coś innego czy tylko moje mleko? Może się zakrztusić moim mleczkiem i to wszystko podczas jednej rozmowy, niewiadomo skąd i ocb
Padłam!
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moja robi jazdy bo mamy w salonie łózeczko małej i na nim przwijak,...no dramat w trzech aktach bo w salonie wg niej to sie powinno miec piekne meble których sie nie uzywa, kominek w którym sie nie pali i 50 cm plazme (a u nas zwykłe sofy, cały dzien siedzimy na dole, u góry tylko spimy w sumie, kominek sie pali - wiec szyba sie brudzi, no i salon otwarty na kuchnie wiec jakis gosć moze zobaczyć garnki )
U mnie do tego jeszcze pranie w salonie. A z garnkami padłam!!!

Stary 2011-11-11, 18:40   #410
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

U mnie do tego jeszcze pranie w salonie. A z garnkami padłam!!!
o widzisz, u mnie tez bywa bo przy tym nieszczesnym palącym sie kominku fajnie schnie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:42   #411
anciaahk
kosmitka

U mnie przy kaloryferze

Stary 2011-11-11, 18:47   #412
DzastaW
Zadomowienie

zakochałam się w tym i marudzę mężowi o tym: http://allegro.pl/bajecznie-kolorowa...903791135.html =))) he he

Stary 2011-11-11, 18:57   #413
MalgosiaM8
Zakorzenienie

A własnie ma któraś mate i kładzie swojego brzdączka ? Czy to jeszcze za wczesnie, bo noszę się z zakupem

25.08.2011

Stary 2011-11-11, 19:04   #414
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
A własnie ma któraś mate i kładzie swojego brzdączka ? Czy to jeszcze za wczesnie, bo noszę się z zakupem
Ja nie mam, ale uważam że nie jest za wcześnie

Stary 2011-11-11, 19:10   #415
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja mam matę i kładłam Julcię,ale średnio jej to odpowiadało,może za wcześnie,a może nie miała humoru na to

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:16   #416
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam juz od jakis 3 -4 tyg..mala zachwycona...jesli ja klade co 2 dni oczywiscie
Stary 2011-11-11, 19:21   #417
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam juz od jakis 3 -4 tyg..mala zachwycona...jesli ja klade co 2 dni oczywiscie
hha
mój pod karuzelą leży z 5-6 razy dziennie po kilkanaście minut i sobie guga, dlatego myśle o macie
hm może zakupie zobaczymy co z tego będzie

sukces mój mały pił moje mleko z butelki
w razie W go będę mogła zostawić

aa i jestem ciekawa do kiedy leci mleko z piersi takie niekontrolowane, np jaka pomysle o karmienu to żeby mi automatycznie nie ciekło bo w nocy to dalej jest taka porażka... dziś w nocy odciągnełam 90ml, mały zjadł kilka razy i do tego pościel zalałam i dwie wkładki przemoczyłam.... to już nawet nie jest śmieszne

25.08.2011

Stary 2011-11-11, 19:27   #418
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
aa i jestem ciekawa do kiedy leci mleko z piersi takie niekontrolowane, np jaka pomysle o karmienu to żeby mi automatycznie nie ciekło bo w nocy to dalej jest taka porażka... dziś w nocy odciągnełam 90ml, mały zjadł kilka razy i do tego pościel zalałam i dwie wkładki przemoczyłam.... to już nawet nie jest śmieszne
też się nad tym zastanawiałam i mama Mi powiedziała że cały czas tak będzie dopóki będzie pokarm

Stary 2011-11-11, 19:53   #419
agnyska81
Zakorzenienie

Hej!
Cytat:
Ja mam matę, Beni leży i wgapia się w wiszące cosie. A jak się napatrzy to i kima na tej macie

Wczoraj byliśmy na imprezie urodzinowej z Beniem (na tej samej ulicy, więc nie było strachu - w razie "w" w 3 minuty bylibyśmy z powrotem w domu). Miał wszystkich w głębokim poważaniu i spał cały czas z małą przerwą na jedzenie Ludzie nie mogli się nadziwić, że takie grzeczne dzieci istnieją

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Powoli nadrabiam
Cytat:
Cudnie

Cytat:
Uff, mojego na szczęście nikt nie próbował jeszcze

Cytat:
wtrącają się we wszystko, a najwięcej mają do powiedzenia w kwestii zarządzania naszymi pieniędzmi i kiedyś potrafili nam zrobić awanturę o - uwaga!- komplet 3 wieszaków za 9zł, który sobie kupiliśmy, bo - druga uwaga- trwonimy pieniądze na głupoty
O jeżuuuu No przecież taki poważny zakup to powinniście z nimi skonsultować

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:54   #420
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
hha
mój pod karuzelą leży z 5-6 razy dziennie po kilkanaście minut i sobie guga, dlatego myśle o macie
hm może zakupie zobaczymy co z tego będzie

sukces mój mały pił moje mleko z butelki
w razie W go będę mogła zostawić

nasza Agatka tez gada z tymi stworkami z karuzelki myślę, że mata się przyda i planujemy zakup. bo karuzelka to strzał w 10!

za udane karmienie mlekiem własnym, ale w obcym "cysiu". a jaka butelka? bo moja serio mimo karmienia butelka ( TT) cały czas piers umiała i chciała ciągnąc, póki mogłam jej dawać

no i nie mógł ten pan Bóg twojego nadmiaru dać nam z niedoborem?

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej!

Ja mam matę, Beni leży i wgapia się w wiszące cosie. A jak się napatrzy to i kima na tej macie

Wczoraj byliśmy na imprezie urodzinowej z Beniem (na tej samej ulicy, więc nie było strachu - w razie "w" w 3 minuty bylibyśmy z powrotem w domu). Miał wszystkich w głębokim poważaniu i spał cały czas z małą przerwą na jedzenie Ludzie nie mogli się nadziwić, że takie grzeczne dzieci istnieją
widzisz jakiego masz Aniołka? moja tez przy gościach to wszystkie najlepsze strony pokazuje. widać musicie częściej bywać

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości