Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 18:52   #2761
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
dokładnie o to chodzi rnm :P
no właśnie mówisz tekila tak zrobić? rodzice też tak mówią żeby nie robić pod górkę właścicielowi bo potem ten abonament się ode mnie nie odczepi...
nie płać, bo się od właściciela nie odczepią.

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3045064 3]Ja mam pytanie odnośnie wynajmowania mieszkania.

Jeśli właściciel chce wynająć mieszkanie pracującej parze to czy ma prawo żądać okazania umowy o pracę (ewentualnie dokument potwierdzający pracę zarobkową) przed podpisaniem umowy najmu?[/QUOTE]

może, przecież to jego mieszkanie i równie dobrze może sobie zażyczyć, żeby mieszkały u niego tylko supermodelki i jeśli ci to nie pasuje albo nie jesteś supermodelką to nikt nie każe ci u niego wynajmować :P

Cytat:
Napisane przez sara100 Pokaż wiadomość
Gdzie na świecie ludzie żyją w skrajnych warunkach atmosferycznych, oprócz na pustyniach? muszę napisać krótką pracę na ten temat i nie przychodzi mi do głowy nic oprócz pustyni! chodzi o takie tereny, gdzie trzeba się specjalnie przygotowywać do przeżycia tam - np. przez szczególną dietę, czy jakieś budownictwo określone.
Tybet, Andy, Syberia, ludy pustynne, farmy w Australii (te w centrum Australii), bazy arktyczne, budownictwo określone w Japonii (trzęsienia ziemii).

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:04   #2762
201605041146
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

dziewczyny przeciwko czemu są dziś te marsze? wiem, że dziś Święto Niepodległości, ale czmemu ci maszerujący zaatakowali policję ?
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:27   #2763
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SuperSztuka Pokaż wiadomość
Piłyście kiedyś waniliową herbatę ? Dobra jest ? Możecie jakiejś firmy polecić ?
dla mnie nawet ok jest rossmannowska, lepsza od dilmah, ale i tak wolę owocowe

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:27   #2764
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
dziewczyny przeciwko czemu są dziś te marsze? wiem, że dziś Święto Niepodległości, ale czmemu ci maszerujący zaatakowali policję ?
Bo im się nudzi . Moja mama mówi, że się znudzili grając w gry strzelanki itp., to muszą sobie jakąś wojne zrobić

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:31   #2765
201605041146
Konto usunięte

Stace hahaha niezła ta twoja mama
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:23   #2766
abiblabla
Zakorzenienie

dziewczyny czy to jest fragment jakiegoś filmu? kojarzy któraś z was może?

http://kwejk.pl/obrazek/644701/stop!.html
Stary 2011-11-11, 22:28   #2767
201703061232
Konto usunięte

Skąd się wzięły i co oznaczają określenia vel w nazwiskach np Nowak vel Nowakowski?
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:53   #2768
Lavi92
Zakorzenienie

Czy istnieją maski żelowe na twarz? Coś w stylu tych okularów?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okulary-zelowe-lirene.jpg (18,1 KB, 3 załadowań)
Stary 2011-11-11, 23:16   #2769
201604181004
Konto usunięte

Ej laski z tą telewizją to większe jaja niż myślałam. Przywiozłam telewizor, kabel przerobiłam cyk cyk taś taś, podłączam a tam... 70 programów, kablówka, mtv, comedy central, tlc wtf, właściciel nic o tym nie wie mówi że nie ma żadnej kablówki i o co w ogóle chodzi rachunki żadne za to nie przychodzą...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:29   #2770
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Skąd się wzięły i co oznaczają określenia vel w nazwiskach np Nowak vel Nowakowski?
"vel" znaczy "albo, czyli". ja sie spotkalam z podawaniem tego przy nazwiskach + przezwiskach. przykladowy zapis- franek komarowski vel komar. czyli franek komarowski ma pseudo komar

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 01:42   #2771
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Kiedyś dla jednej osoby na facebooku ukryłam możliwość oglądania zdjęć, na których jestem u znajomych. Nie wiem, jak to zrobiłam. Szukam i szukam już dobrą godzinę, ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji, która pozwala na ukrycie wybranej zawartości przed wybraną osobą. Pomocy
Stary 2011-11-12, 02:21   #2772
irenkaaa
Zakorzenienie

olasia

niewiem czy o to chodzi ale wchodzisz w dany album ,edycja,
tam odznaczasz dla kogo ma byc widoczne( wszyscy, znajomi albo hmmm mozesz wybrac i wpisac dla kogo ma byc widoczne lub niewidoczne

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-11-12 o 02:34
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 04:52   #2773
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Zadawałam to pytanie w innym temacie ale zadam jeszcze tutaj bo bardzo mi zależy

więc
Przeprowadziłam się, internet już mam, wszystko jest ok. Problem mam z telewizją. Nie chcę kablówki, bo ja z tego nie korzystam, do szczęścia potrzeba mi jedynkę i dwójkę tylko... Rodzice mi mówią żebym nie zgłaszała się do opłaty abonamentowej KRRiT bo narobię problemów tylko właścicielowi. Macie jakieś rozwiązanie? Naprawdę wystarczą mi te dwa programy, czy wy faktycznie robicie tak że nie opłacacie abonamentu i nie macie problemów...? Bo trochę się gubię, wydaje mi się to dziwne. Rodzice maja pakiet telewizji w którym zawiera się jedynka i dwójka i tak naprawdę nie potrafią mi pomóc w tej kwestii

No, to byłabym bardzo wdzięczna. Po prostu podłączyć telewizję i... I się nie przejmować (???)
Nie rejestruj odbiornika, bo potem będziesz musiała płacić... A Twoi rodzice, nawet jeśli mają pakiet tv, ale mają zarejestrowany telewizor, to mogą lada dzień dostać pisemko o zapłatę zaległego abonamentu wraz z odsetkami, co może wynieść ponad 1000 zł.
Abonament RTV to jest jakiś chory wymysł, radzę się w porę zastanowić i nie rejestrować (zresztą chyba już mało kto to robi, 17 zł na miesiąc to jednak sporo).
peggy7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 06:09   #2774
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Stosuję coś takiego - maską z alg morskich zwanego. Czy są takie same jak te okulary ? Nie wiem, bo okularów nie znam . Pewnie nie, bo maska jest początkowo o konsystencji żelu, po nałożeniu na twarz zastyga, tworząc maskę .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:12   #2775
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Stosuję coś takiego - maską z alg morskich zwanego. Czy są takie same jak te okulary ? Nie wiem, bo okularów nie znam . Pewnie nie, bo maska jest początkowo o konsystencji żelu, po nałożeniu na twarz zastyga, tworząc maskę .
Dziękuje Ci bardzo za propozycje jednak ja nie mogę używać takich zwykłych specyfików. Dlatego chodzi mi o żelowe gdzie można wsadzić do lodówki i przyłożyć na twarz.
Stary 2011-11-12, 10:05   #2776
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość

tak, to jest fragment filmu. Oglądałam go, ale niestety nie pamiętam tytułu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:09   #2777
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość

Fragment filmu 'Mr. Nobody' - Nemo biegł za swoją dziewczyną - przybraną siostrą.
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:16   #2778
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
tak, to jest fragment filmu. Oglądałam go, ale niestety nie pamiętam tytułu
Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Fragment filmu 'Mr. Nobody' - Nemo biegł za swoją dziewczyną - przybraną siostrą.
dziękuję!
Stary 2011-11-12, 11:07   #2779
201605020943
Konto usunięte

o co chodzi ze statusami na facebooku np. "będę mieszkać w Las Vegas przez 15 miesięcy"?
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:09   #2780
201604181004
Konto usunięte

Ok dziewczyny! to znowu ten czas, WALKA z RAKIEM PIERSI.
NIE MÓWCIE ŻADNEMU FACETOWI CO OZNACZA TEN STATUS!!!!
Skppjuj tę wiadomość i prześlij do wszystkich swoich przyjaciółek/ koleżanek.
Pomysł będzie związany z miesiącem i dniem urodzin.
Najpierw wybierz miesiąc z listy poniżej:
Styczeń: Chile
Luty: Londyn
Marzec: Miami
Kwiecień: Dominikana
Maj: Francja
Czerwiec: St. Petersburg
Lipiec: Austria
Sierpień: Niemcy
Wczesień: Holandia
Październik: Amsterdam
Listopad: Las Vegas
Grudzień: Kolumbia

pożniej napisz w statusie: Będę mieszkać w (tutaj nazwa miejsca odpowiednia do miesiąca w którym się urodziłaś) przez (i tutaj cyfra z dnia urodzin) months.
Jezeli urdziłaś się 21października Twoje zdanie będzie wyglądać tak: Będę mieszkać w Amsterdamie przez 21 miesięcy.
Dziekuję bardzo za przyłączenie sie do akcji kolejny raz. Pamiętaj aby skopiować wiadomośc i posłąc do wielu kobiet przez PW !!!!!

głupota kolejna
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:58   #2781
xmariloux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Swojego czasu takie maski żelowe były w 'Twoim Stylu'. Teraz bez problemu można znaleźć je na Allegro
Stary 2011-11-12, 13:03   #2782
abraxas2871
Wtajemniczenie

Trochę mi wstyd zadać to pytanie, ale cóż. Otóż - mam 22 lata i nigdy nie byłam w żadnym klubie. Ale w czwartek się wybieram - pierwszy raz w życiu - no i moje pytanie jest takie: w co należy ubrać się do klubu?

Coś bym może wykombinowała na podstawie tego, co znalazłam w necie, ale... mam rozmiar plus size (42-44) i żadna z rzeczy pokazywanych na wizażowej szafie lub na zdjęciach z neta nie nadaje się do mojej figury (w skrócie- obcisłe rurki i krótkie spódnice odpadają). Może widziałyście kiedyś kogoś w większym rozmiarze fajnie ubranego w klubie? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:20   #2783
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xmariloux Pokaż wiadomość
Swojego czasu takie maski żelowe były w 'Twoim Stylu'. Teraz bez problemu można znaleźć je na Allegro
O! Dziękuje bardzo.
Kurcze szukam i szukam ale widzę tylko takie na oczy Nie spotkałam takich na całą twarz.

Edytowane przez Lavi92
Czas edycji: 2011-11-12 o 13:27
Lavi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:08   #2784
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
może, przecież to jego mieszkanie i równie dobrze może sobie zażyczyć, żeby mieszkały u niego tylko supermodelki i jeśli ci to nie pasuje albo nie jesteś supermodelką to nikt nie każe ci u niego wynajmować :P
Nie mam doświadczenia w wynajmowaniu więc wolałam się zapytać Dzięki
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:54   #2785
matyldaaaa
Zakorzenienie

Obejrzałam wczoraj `Antychrysta` i nie skumałam o co chodziło z tym, że ta kobieta miała deformację kości stopy oraz z tym, że ubierała dziecku buty na odwrót
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:00   #2786
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Trochę mi wstyd zadać to pytanie, ale cóż. Otóż - mam 22 lata i nigdy nie byłam w żadnym klubie. Ale w czwartek się wybieram - pierwszy raz w życiu - no i moje pytanie jest takie: w co należy ubrać się do klubu?

Coś bym może wykombinowała na podstawie tego, co znalazłam w necie, ale... mam rozmiar plus size (42-44) i żadna z rzeczy pokazywanych na wizażowej szafie lub na zdjęciach z neta nie nadaje się do mojej figury (w skrócie- obcisłe rurki i krótkie spódnice odpadają). Może widziałyście kiedyś kogoś w większym rozmiarze fajnie ubranego w klubie? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Przede wszystkim musisz wiedzieć że teraz w zasadzie nie ma żadnej zasady jak wypada ubrać sie do klubu. Włóż to w czym czujesz się seksownie (bo w końcu to taka okazja kiedy można sobie pozwolić ) i co ci w miarę nie krepuje ruchów jeśli zamierzasz tańczyć.
Ze względu na pogodę proponuję jeansy (mogą być proste) + top/tunika np jak w załącznikach. A no i do tego koniecznie buty na chociaż malutkim obcasiku! Nawet mogą być kozaki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 941672_600.jpg (75,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 944653_600.jpg (55,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 957009_600.jpg (85,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez tenebris
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:01
tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:23   #2787
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Przede wszystkim musisz wiedzieć że teraz w zasadzie nie ma żadnej zasady jak wypada ubrać sie do klubu. Włóż to w czym czujesz się seksownie (bo w końcu to taka okazja kiedy można sobie pozwolić ) i co ci w miarę nie krepuje ruchów jeśli zamierzasz tańczyć.
Ze względu na pogodę proponuję jeansy (mogą być proste) + top/tunika np jak w załącznikach. A no i do tego koniecznie buty na chociaż malutkim obcasiku! Nawet mogą być kozaki.
Dobrze wiedzieć No i dzięki za sugestie - faktycznie, tak może być fajnie. I co najważniejsze - tylko bluzkę musiałabym dokupić, proste jeansy mam. Butów na obcasie u mnie pod dostatkiem, więc to też nie problem

Rozumiem, że w klubach jest bardzo ciepło, tak? Czy trzeba by do takiej bluzki nałożyć jeszcze coś? Żakiet jakiś? Kardigan? No i dzięki za pomoc - serio nigdy nie byłam w takim miejscu, a głupio mi pytać koleżanek z którymi idę, bo to nie są jakieś dobre znajome - ich reakcja mogłaby być dziwna
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:31   #2788
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Rozumiem, że w klubach jest bardzo ciepło, tak? Czy trzeba by do takiej bluzki nałożyć jeszcze coś? Żakiet jakiś? Kardigan?
Jeśli to taki typowy klub, to jest ciepło, czasem nawet duszno, więc nawet jak na początku będzie ci chłodno (w szatni czy coś) to zaraz i tak się rozgrzejesz, a taszczenie swetra w ręce jest niewygodne.
Optymalnie: weź kardigan, ale zostaw go w szatni, w rękawie kurtki. Jak Ci będzie zimno - zawsze możesz po niego wrócić.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:07   #2789
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że w klubach jest bardzo ciepło, tak?
jeżeli jest to klub w jakiejś piwnicy - to niekoniecznie jest ciepło, możesz zmarznąć.
Stary 2011-11-12, 16:40   #2790
tinpanalley
Zadomowienie

Czy można uratować sukienki z dzianiny i wełny, jeżeli przez pomyłkę nastawiłam pranie na 90 stopni? Dopiero się zorientowałam. Już włączyła płukanie w zimnej wodzie, jeszcze nie otwierałam pralki. To moje najlepsze sukienki Jest nadzieja?
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości