Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 16:25   #2431
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
należą ci się gratulacje za ten wyczyn
4 h chyba nadrabiałam gaduły!

Ja się zbieram do pudła z powrotem, w week nic się nie dzieje, więc nie napiszę nic sensownego W pon się wsio okaże Trzymajcie się dziewczęta cieplutko!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:04   #2432
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Noo z tymi siedzeniami w busie to ja codziennie się spotykam z "uprzejmością ludzką" jak jadę - brzuch pod nos, torebka, zakupy i jeszcze 4 letni synek, a ludzie co? - obserwują pogodę za oknem!!

Ale u nas jakiś czas temu była sytuacja w autobusie, która została potem opisana nawet w gazecie i internecie. Więc tak, jedzie sobie autobusem czarnoskóry chłopak (Student najzwyczajniejszy), po czym wsiada do autobusu kobieta w ciąży, więc chłopak jako, że wychowany był dobrze wstaje i ustępuje jej miejsca, po czym na miejsce ładuje się mega szybko stara baba ( z rodzaju moherowych beretów), chłopak troszkę zszokowany zwrócił babsztylowi uwagę, że miejsce ustąpił kobiecie w ciąży na co babcia do niego:
- musisz się nauczyć kolego ZE U NAS W CYWILIZOWANYM KRAJU to się ustępuje miejsca starszym kobietą (z wyraźnym podkreśleniem tego co wielkimi literami, żeby zaznaczyć, że on czarny) chłopak, jako, że dobrze zrozumiał co baba miała na myśli i że mu próbowała dogryźć nie pozostał jej dłużny i odpowiedział:
- być może, za to u nas w mniej cywilizowanym kraju takie stare baby zjada się na śniadanie! - mina babci była bezcenna!!!
dobrze jej powiedział:hahaha :

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
DZIEŃ DOBRY!! Witam w ten wolny piątkowy poranek - widzę, że większość chyba jeszcze śpi mnie już synek obudził, jak nie musi wstawać do przedszkola to wstaje o 8 sam, a jak trzeba wstawać rano to się mu nie chce - ale to chyba każdy tak ma

Dziś mamy z mężem 5 miesięcy po ślubie!!

Aaaaa no i zaczynamy z córeczką 27 TYDZIEŃ - ale to leci ..
MartuNiunia gratuluje 5 m-cy po ślubie i 27 tc

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dzień dobry

Wczoraj wyszliśmy na szczęście to tylko lekkie przeforsowanie, wszystko pozamykane w środku, szyjka ładna, Klusek wielki Ja mam się dobrze

Muszę tylko przestać wszędzie 'latać' i trochę przystopować

No i wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia... i ehmm, napiszę później. Pierwsze wrażenie strasznie, ale zostaniemy, to zawsze 350-400zł do wydania na coś innego.

idę nadrabiać
Inutil dobrze, że już w domku jesteście i że wszystko jest ok, ale musisz uważać na siebie. Fajnie nazywasz swoje Dziecię. Ja tak w przedszkolu przezwałam swojego kolegę i do tej pory już mu to przezwisko zostało

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej...

Przyjechałam do domku chwilę temu - ale na przepustkę 1 dniową o 19 mam być z powrotem Gin mówił, że zrobią mi usg w pon i wtedy zadecydują czy mnie wypuszczą

Dziękuję za smski

Idę składać ciuszki niemowlęce
Hej Agatku szkoda, że to tylko przepustka
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:04   #2433
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

Ja się zbieram do pudła z powrotem, w week nic się nie dzieje, więc nie napiszę nic sensownego W pon się wsio okaże Trzymajcie się dziewczęta cieplutko!!!!!!
powodzenia - trzymamy kciuki

A ja właśnie zrobiłam sobie czekoladowe naleśniki z jogurtem straciatella mniam mniam tylko na takie słodycze sobie pozwalałam

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:08   #2434
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Byłam z mamą chwilę u kuzynki, bo tak chyba bym w ogóle z domu dziś nie wyszła Jakis taki rozlazły dzień dzisiaj
Ale już jestem z powrotem Oglądam na TVN-nie co się dzieje w Warszawie

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

A ja właśnie zrobiłam sobie czekoladowe naleśniki z jogurtem straciatella mniam mniam tylko na takie słodycze sobie pozwalałam
A ja znowu wpierniczam słodkie jak opętana .. prawie całą czekoladę dzisiaj pochłonęłam i jeszcze od czasu do czasu poprawiam biszkoptem upieczonym przez mamę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:14   #2435
uska000
Zadomowienie

Inutil kupilam ten zestaw startowy tez slyszalam ze badziew ale kupilam;p

Kamciurka
moj tzt tez chcial Borysa ale zostal Igor

Agatku
Ty sie ciesz ze tylko 31 jak Ty bys byla to by bylo 62 trzymamy kciuki zeby Was z Zajaczkiem szybko wypuscili

wrocilam od siostry i tzt zabral mnie na ogladanie auta przejechalam sie i jutro jedziemy zaplacic cudo wrzuce fotke jutro

ps. Igorowi tez sie podobal cala droge kopal

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:15   #2436
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
podziwiam Cię zatem bo ja zawsze byłam łasa na słodkie i teraz w ciązy też, bez różnicy - dziś przez te nasze wywczasy już jestem po:
- naleśniku z serem na śniadanie
- porcji szarlotki
- porcji ciasta biszkoptowego z galaretką i musem jagodowym na wierzchu

dobrze, że jutro już wracam i koniec ze słodkościami na wyciągnięcie ręki, jedynie gorzka czekolada

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:16   #2437
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a to o takim numerze nie slyszalam jak mi synus cos takiego wywinie, to mu ten kawalek pepowiny przykleje miedzy nogi
i wszystkiego najlepszego dla córci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 17:16   #2438
ewula83
Rozeznanie

Cytat:

Podziel sie posilkiem
Stary 2011-11-11, 17:19   #2439
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
Byłam z mamą chwilę u kuzynki, bo tak chyba bym w ogóle z domu dziś nie wyszła Jakis taki rozlazły dzień dzisiaj
Ale już jestem z powrotem Oglądam na TVN-nie co się dzieje w Warszawie

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

A ja znowu wpierniczam słodkie jak opętana .. prawie całą czekoladę dzisiaj pochłonęłam i jeszcze od czasu do czasu poprawiam biszkoptem upieczonym przez mamę
Ja nie wychodzilam dzisiaj z domu,dobrze,ze kolezanka mnie odwiedzila,jak taka nijaka pogoda to nie chce mi sie wychodzic,chodziaz powinnam troche swiezym powietrzem poddychac...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Agatek super masz kociaki.
Stary 2011-11-11, 17:45   #2440
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie
Intuil: Dobrze, że już w domku. Uważaj na sienie i ZWOLNIJ!!!!!!! . Ja wyszłam w poniedziałek i za dwa tygodnie mam wizytę kontrolną Teraz za każdym razem będe w stresie że znów na oddział
Ciężaróweczka dobrze, że też już wyszłaś ze szpitala. Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dzieki w imieniu córci, ale my dzisiaj tylko wyprawiamy urodziny ma 01 listopada
Kamciurka ale to Twoja wina, że nie napisałaś 1 listopada, że córcia ma urodziny, więc życzenia od nas przekazuj jej dzisiaj

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
7.11 wróciłam do pierdla Usłyszałam pokój '2' to se pomyslałam 'ale fajnie! tv jest tam źle ustawiony i za 6 zł/24 h tv jest' ale jak weszłam to do pokoju, pogadałam z laskami to po 3h stwierdziłam, że są denne, nudne i zżyte z sobą Na szczęście jednej się szybko pozbyłam, bo było u niej oki i wychodziła, druga dziś w nocy urodziła, Ale z 1 jeszcze siedzę

"nie masuj brzucha bo przedwcześnie urodzisz!" mnie 19stolatka poucza się wkurzyłam i jej powiedziałam co myślę.
"w ciąży nie można depilatorem się golić" mówię, że bikini nie, bo może wywołać skurcze, ale nogi? nie mam żylaków, gin mnie uspokajał, że pierwsze słyszy o żylakach przez depilator

Oglądamy HD3D "to nie jest śmieszny program. Lepszy był Majewski, nie lubie tego mongoła" i w ogóle takie teksty.
W ogóle się nie odzywam do niej w tym pokoju bo nie mam o czym z nią rozmawiać. Niby przeszła swoje bo wpadła-poroniła-ślub i następne dziecko i uważa się, że wie lepiej ode mnie i jest bardziej doświadczona jak mówię cokolwiek, to nie przyjmuje tego do wiadomości, dopiero jak ktoś to powtórzy po mnie to "taaak??? a to nawet nie wiedziałam!" działa mi na nerwy 'nie zamykaj drzwi bo gorąco' to jej mówię, że mi wieje i zamykam. Nie odzywa się do mnie i często wychodzi z pokoju. A ja tam twardo się trzymam nie będzie mi gówniara na głowę wchodzić nie dam se!
Hehe Agatek zadymiara jedna, siwy dym w tym szpitalu z Tobą
Stary 2011-11-11, 17:47   #2441
kasiahexe
Zadomowienie

heloo mamusie :0

U mnie wlasnie ciasto na pizze rosnie w maszynie i to bedzie mege wyzera hihi po prawie 2 tygodniach zycia na warzywach z parownika serkach białych i ciemnego pieczywa czas na uczte hihi

Mecz POLSKA _WLOCHY pizzza i piwo bez alkoholowe hihi
chociaz jak wiekszosc z Was mam ochote na winno i juz dzisiaj miałam nawet poszukac szapana PIKOLO i zrobic sobie grzane winko z przyprawiam

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Witaj!!
ja mam wszystko cale szczescie za grosze zobaczymy czy sie przyda

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

My się jeszcze zastanawiamy z tżtem nad zmianą aparatu fotograficznego. Zawsze chciałam ja sie urodzi dziecko kupić kamerę ale teraz widzę że moja siostra prawie wcale nie używa, siostrzenica dostała na komunię od dziadków i w zasadzie od dwóch lat kilka razy była użyta. Siostra kręci krótkie filmiki na aparacie. I tak właśnie myślimy czy nie lepiej kupić lepszy aparat który też dobrze kręci filmy. Myślimy nad takim, to nie jest lustrzanka ale w takiej właśnie jakości i kreci w HD.

A Wy jak?? też macie zamiar "pstrykać" na każdym kroku maluszka?? Ja bym bardzo chciała mieć dużo zdjęć
kurde my jestesmy na etapie kupna kamery bo mamy juz lustrzanke ale teraz po Twoim poscie sie zastanawiam czy nie kupic jakiegos mega aparatu z kamera hd :////

Cytat:

klask i: za nadrobienie wszystkiego ****
Trzymaj sie cieplutko w tym pudle i informuj nas na biezaco :*****

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 18:02   #2442
AgaMili
BAN stały

Wygralam aukcje
http://www.ebay.co.uk/itm/2807684691...84.m1497.l2649
i
http://www.ebay.co.uk/itm/2807684697...84.m1439.l2648

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Agatek wrcaj tu do nas na stale ale Cie mecza
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:05   #2443
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Trzymaj sie Agatku obyś wyszła w poniedziałek
Stary 2011-11-11, 18:12   #2444
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko: Jak mi robili USG w szpitalu, lekarz mi powiedział, że wg OM ciąża ma 28 tyg. Wg USG 27. Czy któraś z Was też tak ma??? Chodzi mi tylko co na to wasi gin... ??
ja mam różnice 2 tyg. już kiedys pisałam. mam termin po prostu wyznaczony na 15.02.-01.03.
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Dzis zrobiłam z nimi porządek. Mam takei ciuszki (0-3 miesiące)
43 kaftaniki
17 śpioszków
37 Body
22 takie spodenki z zakrytymi stópkami, nie wiem jak to się fachowo nazywa
i 10 sukieneczek
to takie główne
łoo matko, ale masz zapasy ja muszę się zabrać za liczenie moich rzeczy
Cytat:
Ok
W ogóle są tam babki (stare i brzydkie)po 40 stce - o 6 idą do kibla i już wstaja o tej porze ogółem wchodzę do łazienki a tam tak śmierdzi starymi piz...mi już myślałam, żeby napisać im na drzwiach w kiblu 'dla łatwizny myjta pi...y"
oooo witam dr Agatek dobrze, że się zdrowo z dzidzia macie

a co do pogrubionego - padłam nie zazdroszczę koleżanek haha

ledwo wpadłam do was już muszę zmykać, bo tż kolacje zrobił i idę jeść
Stary 2011-11-11, 18:16   #2445
AgaMili
BAN stały

A co myslicie o tym wozku?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pram-Pushc...item2a15138c96

Czubasek ale masz juz aresnal
Stary 2011-11-11, 18:18   #2446
n1kotynka
Zadomowienie

Hej Mamusie

ale nadrabiania - wiedziałam, że musiał Agatek wrócić

i tak:

Inutil jak tylko przyjdą staniki to dam znać nie ma problemu też pewnie szukasz w takich większych rozmiarach a szkoda mi wydawać 200 zł na stanik Panache lub HotMilk no ale zobaczymy czy te będą ok

Agatku dobrze, że Cie chociaż na chwile wypuścili, choć jak już to pisze to nasza dr Czosnek wita się z powrotem z "doradzająca" dziewczyną z sali

dostałam smsa od Mmoniki:

Hejka wiadomo co z agatkiem i inutil? ja nadal w szpitalu napewno do poniedziałku, w poniedziałek ordynator zadecyduje co dalej, dziś poszłam na chwilkę pochodzić sobie po korytarzu by rozprostować plecy i dostałam z✂✂✂kę od pielęgniarek ze mi nie wolno chodzić, jedyie do łazienki i to wszystko, mam totalny zakaz chodzenia a tego nie wiedziałam, bo nikt mi nic nie mówił, że mi nie wolno chodzić. Pozdrów dziewczyny , bardzo za wami tęsknie ,straszne tu nudy, trzymajcie się

trzymamy kciuki za Monię napisałam jej, że wszystkie ją pozdrawiamy

co do laktatora, pogrzewacza i sterylizatora to ja kupuję tylko laktator - Medelę mini electric

aa i z goleniem bikini to heh masakra, mi cały czas lusterko spada

i o alkoholu to wczoraj myśłałam

ja uwielbiam drinki - Cosmopolitan i Campari... masakra tak mnie ciągnie, że nie wiem ja mam plan taki, żeby jak będzie nawał odciągnąć trochę mleka i sobie chociaz jednego drina strzelić

czubasku masz tyle rzeczy, że mi szczena opadła jak zobaczyłam

Zuzia jedz słodycze póki możesz bo jak będziemy karmić to różnie może być. Ja jem teraz bo potem jak się okaże, że mała ma alegrię np to będzie , także easy

a my dzisiaj z tz nie wychodzimy z łóżka cały dzień a co i kończę bo już tam wracam

ps. anankee wiem co czujesz... mnie już ciągnie do sexu jak 150 ileż można bez... boję się o swoje zdrowie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:23   #2447
AgaMili
BAN stały

Kamciurka wszystkiego najlepszego dla corci

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Nikotynka to fajnie wam taki dzien w lozku a tz ma wolne?
Moj niestety poszedl dzis na nadgodziny ale za to jutro wieczor mamy dla siebie
Stary 2011-11-11, 18:28   #2448
czubasek20
Zakorzenienie

troche tego jest bo szwagierka ma dwie małe córy więc dziedziczę teraz wszystko

trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu

U mnie dziś były koleżanki, one piły piwka ja soczek i zrobiły mi zdj brzucholka więc zaraz wstawiam do klubu

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:31   #2449
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A co myslicie o tym wozku?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pram-Pushc...item2a15138c96

Czubasek ale masz juz aresnal
Mi się podoba, ale chyba nie chcesz w tym kolorze

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dostałam smsa od Mmoniki:

Hejka wiadomo co z agatkiem i inutil? ja nadal w szpitalu napewno do poniedziałku, w poniedziałek ordynator zadecyduje co dalej, dziś poszłam na chwilkę pochodzić sobie po korytarzu by rozprostować plecy i dostałam z✂✂✂kę od pielęgniarek ze mi nie wolno chodzić, jedyie do łazienki i to wszystko, mam totalny zakaz chodzenia a tego nie wiedziałam, bo nikt mi nic nie mówił, że mi nie wolno chodzić. Pozdrów dziewczyny , bardzo za wami tęsknie ,straszne tu nudy, trzymajcie się

trzymamy kciuki za Monię napisałam jej, że wszystkie ją pozdrawiamy
Dobrze, ze Monika sie odezwała i że pozdrowiłaś ją od nas wszystkich
Stary 2011-11-11, 18:37   #2450
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Kamciurka wszystkiego najlepszego dla corci

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Nikotynka to fajnie wam taki dzien w lozku a tz ma wolne?
Moj niestety poszedl dzis na nadgodziny ale za to jutro wieczor mamy dla siebie
11 listopada w pl jest wolny od pracy
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:51   #2451
AgaMili
BAN stały

Cytat:

Tam jest mnostwo kolorow do wyboru
Stary 2011-11-11, 19:24   #2452
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Tam jest mnostwo kolorow do wyboru
najlepsza jest panterka ale mysle ze Marcelek niebylby zadowolony...
ciuszki slodkie

Czubasku jak przeczytalam co masz to stwierdzilam ze moje dziecko chyba gole bedzie chodzic ja nie mam polowy ani nawet 1/3 z tego;/

Stary 2011-11-11, 19:37   #2453
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ciuszki slodkie

Czubasku jak przeczytalam co masz to stwierdzilam ze moje dziecko chyba gole bedzie chodzic ja nie mam polowy ani nawet 1/3 z tego;/

Ja dziś dopiero przejrzałam jedno pudło... Mąż nie przesadzał mówiąc że będę mogła małą co godzinę przebierac...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 20:50   #2454
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my dzisiaj mielismy dzień otwartych dzrzwi w domu 2x gości....ale juz poszli wszyscy

Agatek- wracaj szybko!!
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

U mnie wlasnie ciasto na pizze rosnie w maszynie i to bedzie mege wyzera hihi po prawie 2 tygodniach zycia na warzywach z parownika serkach białych i ciemnego pieczywa czas na uczte hihi

Mecz POLSKA _WLOCHY pizzza i piwo bez alkoholowe hihi
chociaz jak wiekszosc z Was mam ochote na winno i juz dzisiaj miałam nawet poszukac szapana PIKOLO i zrobic sobie grzane winko z przyprawiam

ja mam wszystko cale szczescie za grosze zobaczymy czy sie przyda

kurde my jestesmy na etapie kupna kamery bo mamy juz lustrzanke ale teraz po Twoim poscie sie zastanawiam czy nie kupic jakiegos mega aparatu z kamera hd :////

klask i: za nadrobienie wszystkiego ****
Trzymaj sie cieplutko w tym pudle i informuj nas na biezaco :*****
no ja osobiscie kamery bym nie kupiła... kązdy kto u mnie w rodzinie ją ma uzywa raz na ruski rok... uwazam ze lepszą inwestycją jest dobry aparat

a czemu ciasto do pizzy robisz w maszynie? ja mam taki przepis, ze nie musi wyrastac bo odstawiam na 5 minut (wtedy kroję wszystkie składniki) i samo powiększa swoją objętosc dwukrotnie...
Cytat:
Wygralam aukcje
http://www.ebay.co.uk/itm/2807684691...84.m1497.l2649
i
http://www.ebay.co.uk/itm/2807684697...84.m1439.l2648

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Agatek wrcaj tu do nas na stale ale Cie mecza
niezłe ceny Ci się udało wylicytowac
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ciuszki slodkie

moje tysz ...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:37   #2455
nawojka8583
Zadomowienie

AgaMili byłaś u lekarza? Co z Twoimi wynikami, bo nie wiem czy przegapiłam czy nie pisałaś
Stary 2011-11-11, 21:51   #2456
Anabellita
Zadomowienie

Na początku chciałam się przywitać, więc -Dobry wieczór!
Miałam dziś gości i nie mogłam zajrzeć wcześniej.

Upiekłam babkę na poczęstunek i taka kiepska wyszła, a ten przepis zawsze się sprawdzał. Taka niewyrośnięta była, ale na szczęście bez zakalca. Zaczęłam się głowić dlaczego babka nie wyszła i już wiem... nie dodałam proszku do pieczenia Ach ta ciąża

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Anabelita ile dałas w Aldik za ten pudding? Bo smaka mi narobiłaś strasznego, całą noc o tym myślałam, ale Aldika mam strasznie daleko i musiałabym strasznie długo do niego iść, ale jak nie jest drogi to się przejdę

Dzidzia mnie dzis kopie jak szalona, rozpycha sie, hehe. 30 listopada mam isc na USG, a no i jeszcze w jakiś dzień na badania.
heeeh spać nie mogłaś przez puding?
Cena jak za 1kg jest niewysoka bo około 6 zł
Tylko uważaj przy kupnie bo ja raz zamiast pudingu kupiłam jogurt straciatella - jest w takim samym opakowaniu - nie był za dobry
Z tyłu na etykiecie musi być napisane że to deser. Polecam waniliowy i orzechowo-czekoladowy - pycha!

Cytat:
Mamuski,kupujecie laktator,podgrzewacz do butelek czy sterylizator do butelek,czy to raczej zbedne rzeczy?
Ja te wszystkie rzeczy dostałam od kumpeli, ale nie wiem czy wszystko będę używała.
Laktator mam prawie wcale nie używany bo koleżanka nie potrafiła z niego korzystać, wolała "wydoić" się ręcznie

Cytat:
...My się jeszcze zastanawiamy z tżtem nad zmianą aparatu fotograficznego. Zawsze chciałam ja sie urodzi dziecko kupić kamerę ale teraz widzę że moja siostra prawie wcale nie używa, siostrzenica dostała na komunię od dziadków i w zasadzie od dwóch lat kilka razy była użyta. Siostra kręci krótkie filmiki na aparacie. I tak właśnie myślimy czy nie lepiej kupić lepszy aparat który też dobrze kręci filmy. Myślimy nad takim, to nie jest lustrzanka ale w takiej właśnie jakości i kreci w HD.

A Wy jak?? też macie zamiar "pstrykać" na każdym kroku maluszka?? Ja bym bardzo chciała mieć dużo zdjęć
My mamy aparat i na pewno będę pstrykała mnóstwo zdjęc swojej dzidzi. Tylko że to lustrzanka, robi piękne zdjęcia, ale jest duża i troszkę waży, często nie chce nam się jej nosić. Zazwyczaj używamy jej na specjalne okazje, śluby, wakacje, sylwestry...

Nooo wąłśnie a macie plany na Sylwesta???

Cytat:

Widziałam w superpfarnie wkładki laktacyjne Johnson's za 13zł chyba, a mam w liście napisane żeby kupić właśnie te (nie wiem skąd to wzięłam, ktoś pewnie pisał że najlepsze i zanotowałam )
Co do pościeli ja baldachimu też nie chcę, ale mi się nigdy nie podobał. Dla mnie im mniej tym lepiej, im prościej tym lepiej

Mi koleżanka polecała właśnie te wkładki, dała mi kilka na wypróbowanie, jak u mnie się sprawdzą to się w takie zaopatrzę

Cytat:
oo jaaaaaaaaaaaaaa, następna! WSPÓŁCZUJĘ!!! wiem, jakie to ciężkie, bo ja już 4x miałam robioną(2 razy po 5 min haft), wczoraj- ale dałam radę... pół cytryny, 250 ml, zatkałam nos- ZATKAJ- TO POMAGA NAPRAWDĘ! i poleciało.
Agatek, chyba nie doczytałaś, ale wcześniej pisałam, ze nie miałam jednak robionej powtórki glukozy. Miałam pobraną krew przed i po zjedzeniu śniadania i nie musiałam pic tego świnstwa.
Nie wiem dlaczego Cię tak wymęczyli z tą glukozą skoro mogłaś zjeść śniadanie.

Trzymam kciuki, oby Cię szybko wypuścili

Cytat:
Jak pizza wyszła? Moja była pyszna z salami.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:59   #2457
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

No i wróciliśmy 4 godziny łażenia ale powolutku dlatego tak długo no i z przerwą na obiadek (zawsze w ikei coś szamamy )

Kupiliśmy wszystko co planowaliśmy + jeszcze kilak drobiazgów z poza listy ale to już nie dla dzidziolka

No to sie chwalę , kupiliśmy: Komodę+ wkłady z przegrudkami(tż jutro poskłada to pokarzę ), osłonki(gryzaki na łóżeczko), karnisz.
Zdj 1:
wanienka
okrycie kąpielowe
pojemniki na przewijak
zasłony
2x pościel,prześcieradła(mat erac, przewijak)
kołdra, poduszka
ochraniacz na materac
ochraniacz do łóżeczka
kocyk
ściereczki

Zdj 2
pudełka
lampka księżyc + na sufit
wieszaczki(przydadzą się tylko jak będzie Milenka na sukienusie )
ramki na zdjęcia
te dwa tyłeczki z ogonkami to wieszaczki, do przewijaka przykrece
tuba na pierdółki
2x zawieszki ze zwierzątkami
no i krokodyl, ale to chyba dla mnie bo tak mi sie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080179.jpg (93,2 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080182.jpg (126,0 KB, 73 załadowań)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-11-11 o 22:01
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 22:51   #2458
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

Wczoraj wyszliśmy na szczęście to tylko lekkie przeforsowanie, wszystko pozamykane w środku, szyjka ładna, Klusek wielki Ja mam się dobrze

Muszę tylko przestać wszędzie 'latać' i trochę przystopować
Super ze już w domku a teraz proszę uważać na siebie i maluszka z dwojoną siła

Cytat:
ja kupuję wszystkie 3 rzeczy

Cytat:

My się jeszcze zastanawiamy z tżtem nad zmianą aparatu fotograficznego. Zawsze chciałam ja sie urodzi dziecko kupić kamerę ale teraz widzę że moja siostra prawie wcale nie używa, siostrzenica dostała na komunię od dziadków i w zasadzie od dwóch lat kilka razy była użyta. Siostra kręci krótkie filmiki na aparacie. I tak właśnie myślimy czy nie lepiej kupić lepszy aparat który też dobrze kręci filmy. Myślimy nad takim, to nie jest lustrzanka ale w takiej właśnie jakości i kreci w HD.

my rok temu kupiliśmy wypasioną lustrzankę i tak na prawdę to dopiero teraz jak nasz Tuptuś się urodzi to ją w pełni wykorzystamy

Cytat:

O widzę, że twój TŻ ma podobny gust do mojego szwagra oni tez Borysa albo Bruno brali pod uwagę
a czy Ty masz może rodzinę w Rudzie Śląskiej ?? pytam z ciekawości

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzis zrobiłam z nimi porządek. Mam takei ciuszki (0-3 miesiące)
43 kaftaniki
17 śpioszków
37 Body
22 takie spodenki z zakrytymi stópkami, nie wiem jak to się fachowo nazywa
i 10 sukieneczek
to takie główne
ale masz ogromną wyprawkę

Cytat:

wracaj szybciutko do nas na stałe

Cytat:
ciekawe czy ma to coś wspólnego z płcią maluszka

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:03   #2459
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Ja będę chciała mieć duuużo zdjęć Na wymianę aparatu nas nie stać, ale nasza cyfróweczka robi jako-takie zdjęcia, więc powinna na początek wystarczyć
My gdyby nie to że w Irl mieszkamy to też byśmy nie zmieniali....ale korzystamy puki tu jesteśmy

Cytat:
hehe to samo z siebie tak wychodzi, ja mam meeeega wiele zdjęć synka od pierwszych minut jego życia - niemożliwa pamiątka, a filmiki? super, jak ost oglądaliśmy nie mogliśmy ze śmiechu - niemożliwe jak ten czas leci, szwagierka ma nawet zdjęcia swojego młodszego synka z porodu, od razu jak go wyciągneli jeszcze z pępowiną itd..
No, na pewno niezły ubaw mieliście, fajnie tak się cofnąć i powspominać a jak jest to udokumentowane to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja też chcę mieć dużo zdjęć Maluszka Mamy aparat, który robi fajne zdjęcia, więc na pewno nie będziemy kupowali nowego Z kamerką to nie wiem, czy będziemy kupować, czy wykorzystamy tą w aparacie.
Jak sie ma w miarę dużą kartę w aparacie to spokojnie można kręcić

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
eliza nie jestem pewna, ale sądząc po nadrukach na ramie wózków, ten pierwszy to tako jumper, a drugi to tako jumper X.
Różnią się wielkością przednich kółek, tzn tako jumper X ma te kółka większe i moim zdaniem lepsze i ładniej się to prezentuje - to jest nowszy model niż sam tako jumper.
Też mi sie tak wydaje. Jeszcze wizualnie rama pod podnóżkiem jest inna.

Cytat:
Ale jajato musi być....nie wiem nawet jakie w odczuciu Kasik a Wy z TZ tem jak się z tym czujecie. Wiadomo, że najważniejsze to żeby dzieciątko zdrowe było jednak pewnie już przywykliście do myśli, że będzie Milenka. Hihi a to niespodzianka.
Czujemy sie trochę podobnie jak 10tyg temu gdy lekarz nam powiedział ze będzie dziewczynka bo mieliśmy takie przeczucie ze będzie chłopczyk i od dłuższego czasu mówiliśmy do brzuszka Maksiu. Cieżko było sie przestawic na Milenkę a teraz to już w ogóle nie wiem jak do brzucha mówić......tż się śmieje i mówi Maksiora, a ja dzisiaj wymyśliłam Makslena Ogólnie jest spoko, już nam nawet nie zależy żeby wiedzieć na 100%.
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
udanych łowów, pochwal się potem co nabyliście
ja może jutro, jak będziemy wracać z naszych wywczasow zajadę sobie do Ikeii bo zawsze mi nie po drodze a wtedy będę przejeżdżać obok

mam nadzieję, że mąż mi napstryka trochę zaraz po urodzeniu synka, potem już się zajmę sama w domu pstrykaniem bo uwielbiam robić zdjęcia.
My sobie kupiliśmy taki aparat (lustrzankę):
http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ni...FQRTfAod4lzbGw
plus dostaliśmy kaskę od teścia na lampę do niego i jesteśmy mega zadowoleni wcześniej mieliśmy stary zwykły cyfrowy coolpix nikona, ale posłużył nam wiele lat i nadal jest z nami, np. na imprezach czy na plaży
Zdjęcia już wrzuciłam i również życzę udanych łowów

My sie tak dobrze na fotografowaniu nie znamy, ja po prostu lubię mieć dużo zdjeć i zawsze mi się wydawało ze z lustrzanką sobie nie poradzę, choć wiem że różnica w jakości zdjęć jest duża.
Ten co upatrzyliśmy ponoć robi w jakości lustrzanki i bez dodatkowych obiektywów działa automatycznie.Kolega kupił niedawno sony nex3 i jest bardzo zadowolony. A ten nex5n kręci w HD i dlatego go chcemy
Ja też mam nadzieję ze tż porobi zdjecia...ale chyba będzie musiał sie otrząsnąć najpierw po porodzie hehe....

Cytat:
kurde my jestesmy na etapie kupna kamery bo mamy juz lustrzanke ale teraz po Twoim poscie sie zastanawiam czy nie kupic jakiegos mega aparatu z kamera hd :///
Ten nasz wybrany to nie wiem czy jakiś mega ale chyba go kupimy

Anabellita mój sylwester to chyba na porodówce będzie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 07:54   #2460
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski

cala noc nie spalam boli mnie prawy chyba jajnik albo miednica nie wiem az mi na noge promieniuje.. nie moge nogi postawic

my na sylwestra to chyba na bal maly bedzie mial 10 dni to z dziadkami zostanie ja 4 dni po zdjeciu szwow to polatamy

a tak w ogole to zima juz jest brrr

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości