Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 17:27   #1471
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
melod_yJa proponuję Ci wbić się jako ostatnia. Sama mówisz, że ślub na 13 to dla Ciebie za wcześnie, a po ślubie dużo zdjęć się robi przed kościołem więc ładniej to będzie wyglądać, jak nie będzie takiego zamieszania i tłoku. W sumie nie będziesz miała tej 100 procentowej pewności, że po Tobie nikt się nie zapisze, bo chyba nie ksiądz sobie godziny ustala tylko Młodzi
tylko jak ja bede chciala o 15 i ksiadz nagle jak sie dowie ze sa 3 sluby to moze poprzesuwac wlasnie o te pol godziny.. a mi juz to nie pasuje slub o 15.30...
wogole najlepiej by bylo miec o 14.30, ale pewnie ksiadz nie pojdzie na taki uklad:P
chyba ze mam udawac ze nic nie wiem o innych ślubach
ale lipaa.. serio. Az boje sie ze te laski jakims cudem zaklepaly sobie godzine (bo one są z tych co biorą aktywny udzial w życiu parafii)

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Melody_y skarbie posłuchaj jeżeli pójdziesz jako 1 albo 2 to jak wyjdziesz z kościoła to wszyscy będą was przeganiać spod kościoła i waszych gości żebyście nie blokowali przejścia kolejnej młodej parze. A jak będziesz ostatnia to jak podjedziesz pod kościół to spokojnie porozmawiasz z gośćmi :P oblukasz inną PM a do tego po mszy spokojnie wyjdziecie z kościoła i nikt wam nic mówić nie będzie. Takie jest moje skromne zdanie.Mówię o tym bo u nas w kościele to standard 2-3 śluby na raz a w katedrze to nawet 6. I z moich obserwacji wyciągnęłam takie oto wnioski. Dlatego ja też się zapisałam na najpóźniejszą godzinę żeby być ostatnią a że to maj i są majówki więc ostatnie śluby są udzielane o 16.30
ale tu jest kolejny problem... Nasze rodziny przyzwyczajone są do ślubów o 13.. i wogole moja matka wyjechala na mnie że nikt nie wytrzyma do 15, ze po co tak pozno mieć ślub...
No i ja mam wesele we wrzesniu. niby 1, ale roznie z ta pogoda...
nie wiem. na razie nastawiam sie na te 15, mam nadzieje ze nikt po mnieślubu nie bedzie brał..
Ze tez sie uparli wszyscy na ten 1.09

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:28   #1472
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie zamowilam sukienke!!!! Normalnie sama jeszcze w to nie wierze mam fotki ale u znajomej na aparacie wiec musicie sie uzbroic w cierpliwosc
Czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
tylko jak ja bede chciala o 15 i ksiadz nagle jak sie dowie ze sa 3 sluby to moze poprzesuwac wlasnie o te pol godziny.. a mi juz to nie pasuje slub o 15.30...
wogole najlepiej by bylo miec o 14.30, ale pewnie ksiadz nie pojdzie na taki uklad:P
ale lipaa.. serio. Az boje sie ze te laski jakims cudem zaklepaly sobie godzine (bo one są z tych co biorą aktywny udzial w życiu parafii)
No to nie pozostaje Ci nic innego jak wizyta w kancelarii po niedzielnej mszy

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:32   #1473
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

ale tu jest kolejny problem... Nasze rodziny przyzwyczajone są do ślubów o 13.. i wogole moja matka wyjechala na mnie że nikt nie wytrzyma do 15, ze po co tak pozno mieć ślub...
nie wiem. na razie nastawiam sie na te 15, mam nadzieje ze nikt po mnieślubu nie bedzie brał..
uuuuu no to nie ciekawie..... na razie nie ma co się stresować idź pogadać z księdzem zagraj przed nim milutką ułożoną młodą damę a zobaczysz może uda ci się nawet zapisać
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 17:41   #1474
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

Rzeczywiście masz problem. Najbardziej zadziwia mnie fakt, że dopiero 3 miesiące przed ślubem ksiąd wpisuje do kalendarza. Ja mam zamiar roznosić zaproszenia tak 2-3 miesiące prze slubem, co oznacza, że chcaiłabym mieć zamówione zaproszenia tak koło 4 miesięcy wczesniej, więc dobrze by było mieć godzinę ustaloną. Nie wyobrażam sobie zapraszać gości i mówić, że godzina ślubu może jeszcze ulec zmianie
I co z tego, że 15 to późno? Późno to jest ślub o 18 albo 20 bo u mnie w mieście nawet takie godziny się trafiały. Kurcze, jak mnie zapraszają na ślub, to nie wybrzydzam czy jest o 13 czy o 19. Dostosowuję się i idę bez zbędnych gadań, ze to mi nie pasuje.

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2011-11-11 o 17:49
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:09   #1475
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie uwierzycie zamowilam sukienke!!!! Normalnie sama jeszcze w to nie wierze mam fotki ale u znajomej na aparacie wiec musicie sie uzbroic w cierpliwosc
świetna wiadomość! Czekam na fotki!

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Rzeczywiście masz problem. Najbardziej zadziwia mnie fakt, że dopiero 3 miesiące przed ślubem ksiąd wpisuje do kalendarza. Ja mam zamiar roznosić zaproszenia tak 2-3 miesiące prze slubem, co oznacza, że chcaiłabym mieć zamówione zaproszenia tak koło 4 miesięcy wczesniej, więc dobrze by było mieć godzinę ustaloną. Nie wyobrażam sobie zapraszać gości i mówić, że godzina ślubu może jeszcze ulec zmianie
I co z tego, że 15 to późno? Późno to jest ślub o 18 albo 20 bo u mnie w mieście nawet takie godziny się trafiały. Kurcze, jak mnie zapraszają na ślub, to nie wybrzydzam czy jest o 13 czy o 19. Dostosowuję się i idę bez zbędnych gadań, ze to mi nie pasuje.
dokładnie tak. Nie pytam, co gdzie, po co i dlaczego, tylko cieszę się, że idę na wesele
Stary 2011-11-11, 18:15   #1476
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

My właśnie wróciliśmy z kina Super było

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:26   #1477
maruda80
Zakorzenienie

U mnie bez problemu można zarezerwować godzinę i termin w Kościele nawet rok- 2 lata wcześniej..

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:27   #1478
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U mnie bez problemu można zarezerwować godzinę i termin w Kościele nawet rok- 2 lata wcześniej..
u mnie na szczęście też...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:28   #1479
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Wogole nie wyobrazam sobie teraz tego... ze bedziemy sie mijac i wogole..
Chyba rzadko kiedy sie zdarzają 2 wesela na raz a tutaj juz są trzy...
melod_y, myślę, że mijaniem nie masz co się przejmować. Przecież nigdy nie masz pewności czy przypadkiem ktoś nie wziął (choćby i na ostatnią chwilę tej samej daty co Ty). Co mają powiedzieć dziewczyny z dużych miast ? Mijanie to norma i nic się z tym nie zrobi. Mnie np. bardzo to irytuje w moim kościele, bo godziny ślubów są pełne, a ostatnio jak byliśmy na ślubie znajomych na godz. 18:00, to wchodziliśmy do kościoła z 2-3 minuty po 18:00, bo poprzednia msza była przedłużona, a młodzi potem oczywiście stanęli w wejściu i ciężko było się przepychać Dziwnie to wygląda - młodzi czekający razem z gośćmi. Wolałabym żeby goście zobaczyli nas dopiero w kościele, kiedy oni będą siedzieć, a my wchodzić, ale przy tych opóźnieniach ciężko byłoby to zorganiżować. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego księża nie pozmieniają trochę tych godzin...
My mamy ślub na 17:00 i przed nami na bank ktoś będzie. Mam cichą nadzieję, że po nas może już będzie spokój, ale wątpię

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 18:38   #1480
maruda80
Zakorzenienie

U mnie jest to bardzo popularne miejsce na śluby, czasem w jednym dniu jest nawet 4-5 ślubów.
Na szczęście kwiecień jest jeszcze mało popularny więc myślę że nie będzie problemu z przepychaniem.

Na ślubie kuzynki goście i młodzi wychodzili bocznym wyjściem, bo wejście główne było już zablokowane (przed wejściem czekali młodzi a goście pchali się do środka )

Stary 2011-11-11, 18:48   #1481
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
u mnie na szczęście też...
U mnie niby też bez problemu,ale nie zapisali nas w tym ich kajeciku na 2012 rok, tylko na końcu zeszytu na 2011 rok. I szczerze przyblokowali mnie z przygotowaniami bo do momentu jak zapis nie trafi we właściwe miejsce, to nie chcę zamawiac zaproszeń.
Stary 2011-11-11, 19:01   #1482
maruda80
Zakorzenienie

mnie
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
U mnie niby też bez problemu,ale nie zapisali nas w tym ich kajeciku na 2012 rok, tylko na końcu zeszytu na 2011 rok. I szczerze przyblokowali mnie z przygotowaniami bo do momentu jak zapis nie trafi we właściwe miejsce, to nie chcę zamawiac zaproszeń.

U mnie podobnie, będę chciała się upewnić czy przepisali nas do nowego zeszytu zanim zamówię zaproszenia coby gafy nie było.

W tym roku zdarzyła im się wpadka, że ślub przepisali na godzinę później, a goście dostali zaproszenia z wcześniejszą. W efekcie goście czekali godzinę przed kościołem na właściwy ślub.
Dziwie się że młodzi nie powiadomili o tej pomyłce gości.

Była też sytuacja że goście przyjechali na ślub którego w efekcie nie było młodzi nie powiadomili o tym księdza, gości też że ślubu nie będzie.

Stary 2011-11-11, 19:04   #1483
madzia2306
Zakorzenienie

też się dla pewności przejdę do parafii spytam czy aby napewno jesteśmy wpisani żeby nie było wtopy...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-11, 19:08   #1484
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
no ale nie wiem na którą...
no pech, pech, pech
a na dodatek wczoraj mowil ze poprosi swoja kolezanke aby zaspiewala nam na slubie. A ona bedzie miala wlasnie wtedy ślub w Naszym kościele

nie moge miec za wczesnie bo musze do miasta jechac sie czesac i malowac. sam dojazd to wlasnie 35 min. a w dwie strony to juz 1 h. nie liczac czesania i malowania... wiec chcialam jakos bezstresowo to zoorganizowac, ale chyba sie nie da.
Nie zazdroszczę sytuacji Człowiek na tyle wcześniej sobie wszystko skrupulatnie planuje, a tu zawsze coś na drodze staje. Akurat doskonale rozumiem Twoje obawy co do przyzwyczajeń gości i zdania mamy. Niby to nasz ślub, ale zawsze chce się do tej drugiej strony jak najlepiej.

Cytat:
Jeeeeeee! To czekamy na fotki. A zdradzisz chociaż jaki to model????

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:20   #1485
(kicia)
Zakorzenienie

hej dziewczynki

my właśnie wróciliśmy z kina spędziliśmy super dzień tylko szkoda ż e wieczór osobno

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ty to poprostu jesteś niesamowita z tymi sukniami. WOW

My nasze odbieramy w poniedziałek i już się nie mogę doczekać!!!

Kochana ta suknia po prostu tu sie kilkanaście razy przewijała

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Witaaajcie Nie było mnie tu kooopę lat. Aż wstyd się przyznać Ale co zrobić.... Nawet nie mam czasu na myślenie o ślubie, a co dopiero na wchodzenie na wizaż. Niestety. Bardzo mi Was brakuje... Tęsknię za rozmowami z Wami, za tam, jak bywałam tu bardzo często Postaram się wygospodarować choć trochę czasu dla Was.

Co u mnie? Hmmm głównie to praca - uczelnia, praca - uczelnia. Promotorka zażyczyła sobie, że mamy jej do końca zimowego semestru oddać.... pracę magisterską Więc mam co robić...
W pracy OK. Czasem jest ciężko, bo żal mi dzieciaków (większość z nich ma przeje*ane dzieciństwo ).
Ze spraw ślubnych - ostatnio przeglądaliśmy z TŻ zaproszenia, zawieszki na wódkę oraz winietki. Postanowiliśmy, że zaproszenia kupimy na all (coś koło lutego). A zawieszki i winietki będę robić ręcznie
Rozmawiałam też z mamą i postanowiłyśmy, że musimy w jakiś listopadowy weekend wybrać się na tournee po salonach Najwyższy czas w końcu...

Wczoraj byliśmy z TŻ w kinie na "Listy do M." Film bardzo mi się podobał. Był taki nietypowy Oczywiście obowiązkowo zliczyliśmy na seansie [naczosy]

Dziś też TŻcik przychodzi do mnie więc zapowiada się miłe popołudnie. W końcu sobie odpocznę, bo w sobotę i niedzielę nie mam zjazdu na uczelni.

Miłego weekend życzę

A, i witam wszystkie nowe dziewczyny
hej Kochana czasem sobie wlaśnie tak myślę co tam u Ciebie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Widziałm też te wasze na żywo i są bardzo fajne Trochę jednak bym się bała czy się nie będą ścierać bo maja tak ta warstwę wierzchnią chropowatą Nie znam sie akurat tak dobrze na tym ale wiem ze pare par nas ostrzegało zeby nie brac jakis takich własnie z ta piaskową powierzchnia czy jakąs taka nieregularną bo to sie sciera a odnawiać non stop przecież nikt obrączki nie będzie.
Nie boicie się że w przypadku waszych tak może być? U was jest tak niby siateczka na wierzchu, tak jakoś pamietam jak po nich palcem jeździłam. Może akurat to sie nie ściera
ja znowu słyszałam że mat satynowanie piaskowanie jak zwał tak zwał i tak się ściera... my pomimo tego mamy matowe no ale u nas to wyglądało jak wyglądało z tym zamawianiem i stwierdziliśmy ze ponosimy je i jeśli będzie się ścierało to oddamy je do wybłyszczenia i po sprawie bo wiem że błyszczące też będą ładne

Cytat:
Dziewczyny załamka....
Mieszkam na wsi, i dzis się dowiedziałam ze w mojej parafi będa już 3 śluby 1.09 (łącznie z moim) no masakra jakas..
A na dodatek ksiądz podobno zapisuje dopiero na 3 miesiąc przed!! Musze jak najszybciej jakoś to ogarnąć i ustalić konkretną godzine!
Wogole nie wyobrazam sobie teraz tego... ze bedziemy sie mijac i wogole..
Chyba rzadko kiedy sie zdarzają 2 wesela na raz a tutaj juz są trzy...
dziewczyno nie załamuj się na prawdę nie ma czym... u nast jest po 5 ślubów na dzień i z mijaniem się nie ma problemu. ale dziwie się że tak późno ksiądz was zapisuje

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
też się dla pewności przejdę do parafii spytam czy aby napewno jesteśmy wpisani żeby nie było wtopy...

idz sprawdz bo wypadki chodzą po ludziach my na szczęscie jesteśmy wpisanie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:22   #1486
madzia2306
Zakorzenienie

niby ksiądz nas sie pytał o imiona i nazwiska i o datę ślubu więc raczej nas wpisywał bo zapisywał na końcu zeszytu śluby na 2012 rok ale wolę sprawdzic...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-11, 19:24   #1487
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
niby ksiądz nas sie pytał o imiona i nazwiska i o datę ślubu więc raczej nas wpisywał bo zapisywał na końcu zeszytu śluby na 2012 rok ale wolę sprawdzic...

wiesz u nas wpisywał w styczniu na takich kartkach. potem poszłą plota od syna kolegi mojego taty że te kartki zgubił to wam opowiadałam.... ja wtedy poszłam sprawdzić ja jestem przepisana już do kalendarza... ale ponoć tego dnia co ten chłopak miał się hajtać ale przełożyli ślub to na jedną godzinę były zapisane 3 pary... bo widać nie sprawdzili na wcześniejszych kartkach czy kogoś już nie pisywali... i to jest takie glupie że nawet to tych par nie zadzwonili choć numery mają

Stary 2011-11-11, 19:37   #1488
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja znowu słyszałam że mat satynowanie piaskowanie jak zwał tak zwał i tak się ściera... my pomimo tego mamy matowe no ale u nas to wyglądało jak wyglądało z tym zamawianiem i stwierdziliśmy ze ponosimy je i jeśli będzie się ścierało to oddamy je do wybłyszczenia i po sprawie bo wiem że błyszczące też będą ładne
Mi mówili ci co sami maja obrączki piaskowe że nie warto w takie inwestowac bo one sie dośc szybko ścierają. Po prostu ten piasek sie sciera i nie jest już taki dobrze wyczuwalny pod palcem i obrączki coraz gorzej wyglądają. Nam sie takie nie podobały wiec nawet ich pod uwagę nie braliśmy. Co do matu to ściera sie jak każda zreszta powierzchnia tylko na macie jest znacznie bardziej widac to rysowanie niż chociazby na błysku bo mat to mat a błysk sie mieni stad wniosek że na błyszczacym zbytnio nie widac tak od razu porysowań.
Wiem tylko jak sie przyglądałam ze ten mat ( nie wiem czy sa rózne rodzaje bo nazywają go papierowym) to on w ogóle jak lukałam na takie obrączki to wydawały mi sie jakby już były porysowane bo ten mat ma takie cieniutkie linie. Szczególnie to widac na białym złocie. W naszych obrączkach właśnie taki był i na zamówieniu zmieniliśmy środek na połysk.
Stary 2011-11-11, 19:42   #1489
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Mi mówili ci co sami maja obrączki piaskowe że nie warto w takie inwestowac bo one sie dośc szybko ścierają. Po prostu ten piasek sie sciera i nie jest już taki dobrze wyczuwalny pod palcem i obrączki coraz gorzej wyglądają. Nam sie takie nie podobały wiec nawet ich pod uwagę nie braliśmy. Co do matu to ściera sie jak każda zreszta powierzchnia tylko na macie jest znacznie bardziej widac to rysowanie niż chociazby na błysku bo mat to mat a błysk sie mieni stad wniosek że na błyszczacym zbytnio nie widac tak od razu porysowań.
Wiem tylko jak sie przyglądałam ze ten mat ( nie wiem czy sa rózne rodzaje bo nazywają go papierowym) to on w ogóle jak lukałam na takie obrączki to wydawały mi sie jakby już były porysowane bo ten mat ma takie cieniutkie linie. Szczególnie to widac na białym złocie. W naszych obrączkach właśnie taki był i na zamówieniu zmieniliśmy środek na połysk.

a ten typ co mam ja to jest piaskowanie mat czy satynowanie?? bo ja już totalnie nie wiem tu zjdęcie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1320788811

Stary 2011-11-11, 19:47   #1490
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
a ten typ co mam ja to jest piaskowanie mat czy satynowanie?? bo ja już totalnie nie wiem tu zjdęcie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1320788811
To jest ten mat papierowy jak sie nie mylę
Stary 2011-11-11, 19:49   #1491
Kabriela
Zadomowienie

u mnie też był problem z wpisaniem...ale dlatego, że ślub mamy piątek ale Ksiądz nas zapisał na 17 jednak zaznaczył, że na 3 miesiące przed ślubem mamy się pojawić i potwierdzić datę...też trochę dziwnie...jednak ja się kłócić nie zamierzam.
Zapraszam gości za jakieś dwa- trzy miesiące i podaję godzinę 17...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:49   #1492
madzia2306
Zakorzenienie

ja pierdzielę jakieś maty satynowanie nie znam się na tym wszystkim my chcemy błyszczące napewno i wiem tylko tyle narazie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-11, 19:51   #1493
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
To jest ten mat papierowy jak sie nie mylę

ja się już właśnie pogubiłam bo wg katalogu yes to jest satynowanie a wg apartu piaskowanie

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-11 o 19:53
Stary 2011-11-11, 19:53   #1494
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
ja pierdzielę jakieś maty satynowanie nie znam się na tym wszystkim my chcemy błyszczące napewno i wiem tylko tyle narazie
Ja tez sie nie orientuje bardzo ale mat od piasku i od połysku odróżnię, gorzej z satyną bo dla mnie ogólnie satyna sie błyszcy jako materiał nie wiem jak na obrączkach.
Nie wiem Kicia może Ty masz tą satynę Najlepiej sprawdzić na kwitku od jubilera tam powinno być napisane
Stary 2011-11-11, 19:56   #1495
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie nie orientuje bardzo ale mat od piasku i od połysku odróżnię, gorzej z satyną bo dla mnie ogólnie satyna sie błyszcy jako materiał nie wiem jak na obrączkach.
Nie wiem Kicia może Ty masz tą satynę Najlepiej sprawdzić na kwitku od jubilera tam powinno być napisane
wlaśnie to jest problem bo ten jubiler nic nie daje

Stary 2011-11-11, 19:56   #1496
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się już właśnie pogubiłam bo wg katalogu yes to jest satynowanie a wg apartu piaskowanie
Piaskowane na pewno nie sa, to sa piaskowane --->http://centrumobraczek.pl/p,244,obra...model-wst-3176 Ewidentne widac że Twoje takie nie są. Wiec albo mat albo satyna A ciort go tam wie...

Edit. Zmieniłam link bo ten poprzedni nie działał.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-11-11 o 20:07
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:58   #1497
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Piaskowane na pewno nie sa, to sa piaskowane --->http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/Swepol-Obraczki-slubne-profil-632 Ewidentne widac że Twoje takie nie są. Wiec albo mat albo satyna A ciort go tam wie...

wlaśnie mi też na piaskowane one nie wyglądają ale co tam jak się zetrze to i tak je wybłyszczymy i będzie cacy

Stary 2011-11-11, 20:01   #1498
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
wlaśnie to jest problem bo ten jubiler nic nie daje
Żartujesz?
Nic nie daje?
Bez obrazy ale ja bym sie bała powierzyć swoje złoto takiemu jubilerowi bo z pewnością zostałabym oszukana. Przeciez jak sie zamawia obrączki to musi powiedziec aktualną cenę złota bo jak odbierasz może być duzo wyższa i zonk jak powie więcej przy odbieraniu obrączek. A jak sie niczego nie ma na papierku to można ludzi w konia robić.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-11-11 o 20:03
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 20:06   #1499
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz?
Nic nie daje?
Bez obrazy ale ja bym sie bała powierzyć swoje złoto takiemu jubilerowi bo z pewnością zostałabym oszukana. Przeciez jak sie zamawia obrączki to musi powiedziec aktualną cenę złota bo jak odbierasz może być duzo wyższa i zonk jak powie więcej przy odbieraniu obrączek. A jak sie niczego nie ma na papierku to można ludzi w konia robić.

nie no przy zamówieniu obrączek dostaliśmy numer zlecenia nasze dane jego dane cena max i do kiedy mają być zrobione ale jak je odbieraliśmy to musieliśmy oddać mu tą kartę i w zamian nie dostaliśmy nic bo on sam nei robił tych obrączek ale przy nas je ważył i przy nas liczył wszystko i tak mu wyszło drożej niż zapłaciliśmy

Stary 2011-11-11, 20:08   #1500
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
nie no przy zamówieniu obrączek dostaliśmy numer zlecenia nasze dane jego dane cena max i do kiedy mają być zrobione ale jak je odbieraliśmy to musieliśmy oddać mu tą kartę i w zamian nie dostaliśmy nic bo on sam nei robił tych obrączek ale przy nas je ważył i przy nas liczył wszystko i tak mu wyszło drożej niż zapłaciliśmy
A jakiś paragon macie? Przecież musisz mieć potwierdzenie zakupu

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości