Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 19:02   #811
natkulec
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

To ja dzis w ramach śniadania zjadłam 4 pączki z różą które kupił wczoraj mąż po tym jak narobiłyście mi smaka na rogale wczoraj nie dałam rady ale dzis tak
Moja mała się chyba budzi jak pomasuję sobie brzuch i mówię do niej to mnie kopie
Stary 2011-11-11, 19:05   #812
Mała!
Zakorzenienie

Moja dzidzia była dziś wyjątkowo aktywna...nawet ( w końcu ) kopneła mocno tatusia...i widział jak brzuchol mi się rusza ale coraz wyżej kopie...a jak u Was???

Dziewczyny, które mają w brzuszku dziewczyny macie typowo dziewczęce ciuszki? bo ja się zaopatrzam w uniwersalne... na razie boje się, że córcia może okazać się chłopcem...za 2 tyg. wizyta to się uoewnimy

Zrobiłyście mi ostatnio smaka na sałatkę z kurczakiem i ananasem...i była dziś na kolację

karolca ja też tesknię za spaniem na brzuchu...staram się spać na lewym boku ale często budze się na plecach...i wiecie co...kręgosłup już daje mi mocno popalić!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:07   #813
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Moja dzidzia była dziś wyjątkowo aktywna...nawet ( w końcu ) kopneła mocno tatusia...i widział jak brzuchol mi się rusza ale coraz wyżej kopie...a jak u Was???

Dziewczyny, które mają w brzuszku dziewczyny macie typowo dziewczęce ciuszki? bo ja się zaopatrzam w uniwersalne... na razie boje się, że córcia może okazać się chłopcem...za 2 tyg. wizyta to się uoewnimy

Zrobiłyście mi ostatnio smaka na sałatkę z kurczakiem i ananasem...i była dziś na kolację

karolca ja też tesknię za spaniem na brzuchu...staram się spać na lewym boku ale często budze się na plecach...i wiecie co...kręgosłup już daje mi mocno popalić!
czesc mam unisex a czesc typowo dziewczecych
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:08   #814
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

a ja zrobiłam wczoraj sałatkę z tuńczykiem i ananasem

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:10   #815
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
i jeszcze na co natrafiłam jakis czas temu, stronka na której wkleja sie zdjecie swoje, zdjecie TZ podaje przewidywana płeć dziecka i wyskakuje zdjecie podobizny dziecka, taka zabawa
makemebabies . com
Widziałam tę stronkę. Mi wyszedł jakiś mały potworek

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
widzisz ja od razu o panelach a tu meble są jeszcze do wyniesienia
Ej, a jak myślałaś, że jak te panele połozyć? Na meble?

Cytat:

Mam typowo dziewczęce ale i uniwersalne.

Mój kregosłup też ma się coraz gorzej. Jak się wkurzę, to sama na basen jutro (albo w niedzielę) pojadę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:12   #816
natkulec
Zadomowienie

Ja normalnie nie śpię na brzuchu więc nie mam problemu we wczesnej ciąży za to musiałam tak spać bo miałam tyłozgięcie macicy, to sie dopiero męczyłam na tym brzuchu na plecach też nie umiem spać, tylko na bokach. Ból kręgosłupa też mam ale się już do niego dawno przyzwyczaiłam bo od wieku dojrzewania mam skrzywienie, Człowiek to dziwne stworzenie nawet do bólu się przyzwyczai
Stary 2011-11-11, 19:16   #817
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Ja normalnie nie śpię na brzuchu więc nie mam problemu we wczesnej ciąży za to musiałam tak spać bo miałam tyłozgięcie macicy, to sie dopiero męczyłam na tym brzuchu na plecach też nie umiem spać, tylko na bokach. Ból kręgosłupa też mam ale się już do niego dawno przyzwyczaiłam bo od wieku dojrzewania mam skrzywienie, Człowiek to dziwne stworzenie nawet do bólu się przyzwyczai

Mnie najbardziej boli kręgosłup jak wstaję w pracy od biurka i jak dużo sprzątam i wieczorem jak się położę prosto to czuję jak mi ból z kręgosłupa schodzi

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:22   #818
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze w ogóle nie czuję i czekam..........
Stary 2011-11-11, 19:25   #819
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ja niby coś tam czasem czuję, ale sama nie wiem czy to jest to. Już się nie mogę doczekać takich normalnych ruchów. Jutro zaczynamy 19 tydzień, więc chyba czas najwyższy
Stary 2011-11-11, 20:02   #820
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Hejo...
Umieram.... mamy takie busy w robocie,że słów szkoda. Wczoraj 18 a dziś 15 h w robocie spędziłam... Spałam niecałe 2h. Całe szczęście jutro sobota bo bym ducha wyzionęła
wizyta u położnej znów mnie do szału doprowadziła. po dłuższym zastanowieniu i przekonywaniach koleżanek zdecydowałam ja zmienić. oby ta nowa mnie nie olewała...
a tak w ogóle to mam ważne pytanie: czy jeśli ja jestem zmęczona to dziecko tez moze mieć takie odczucia? chodzi mi o to,że Maleństwo się wcale nie ruszyło ani razu od przedwczoraj. Jest zmęczone czy mam jechać na emergency? Ani słodkie ani cola nie pomogly i już zgłupiałam
to se pomarudziłam i już mi lzej

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 20:28   #821
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Posprzatane
Sprzatalysmy z mama przez 5 godzin chyba, ale robilam tez generalne porzadki, bo moj maz nic nie zrobi a tylko brudzi...
A ja sama nie mam sil juz na takie sprzatanie, jak dobrze ze mam ta mame. Tym bardziej, ze twardnieje mi ten brzuch i coraz bardziej sie martwie A tu trzeba mieszkanie poodkurzac, pomyc podlogi, przepastowac gdzieniegdzie...w szafach troche poogarniac, wiecie jak to jest...
Porzadkowalam polki, bo gdzies trzeba robic miejsce ciagle na cos i tak w kolko....
a moj maz jak zwykle zbiera tysiace niepotrzebnych rzeczy ktore moga lezec przez lata w zapomnieniu a potem okazuje sie, ze niepotrzebne...a tylko miejsce zajmuja.
No i posegregowalysmy ciuszki dla dzidzi, zrobilam na nie miejsce i juz czekaja.

Monia 600m2 o jej Ty dopiero jestes obrotna.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mój jutro skoro świt wymyślił, że jedzie po wrak syreny jakieś 100 km od domu (którą trzeba wykopać, bo wrosła w ziemię, do tego wrosło w nią drzewo). I jeszcze mówi mi "zawieziesz mnie do wioski obok do lawety". A czy ktoś pytał mnie o zdanie? Ja naprawdę nie mogę wstawac o 6 rano, bo potem wymiotuję a jak jest ciemno to nie widzę drogi poza miastem (w ciąży czuję fatalnie w trasie prowadząc auto).
i bez sensu to wszystko jest, bo chciała panele kupić i co? Sama mam jechać i kupić "najtańsze", zapakowac do samochodu i może jeszcze wnieśc do domu. Najlepiej pewnie byłoby jakbym pewnie te panele połozyła na podłodze i w ogóle (tylko meble z sypialni też trzeba wynieść a samo łóżko waży chyba tonę)

Nie ma to jak pomarudzić
ja nie wiem, ale oni zawsze sobie wymysla jakies zajecie...
ostatnio tesc przyniosl zepsuta ladowarke do telefonu a moj maz zamiast pomoc mi, zajal sie i dwie godz. naprawial ta ladowarke jakby to bylo najwazniejsze.
A ja kochana robilam wszystko na raz, pralam, wieszalam, gotowalam i zajmowalam sie Filipem z twardniejacym brzuchem i z rozwierajaca sie pomalu szyjka.
A nas tez czeka jeszcze troche robot w domu.
Powinnismy odswiezyc sypialni bo jest upalcowana rowno przez Filipa. Poza tym przy remoncie kuchni, przy wierceniu wspolnej sciany miedzy kuchnia a sypialnia, mamy teraz dwie duze dziury, bo sciana jest cienka i odpadal tynk. Najlepiej pewnie gdybym ja zalepila te sciany i pomalowala cala sypialnie.
Przy remoncie kuchni wymienialismy od razu komplet rur, a ze rury lacza sie z wc, to panowie ktorzy to robili rozpierdzielili mi kafle od podlogi i tak te kafle z jedne stronie stoja ciagle rozpierdzielone.
W wc tez mielismy odwiezyc ale nie wiem kiedy moj maz ma to w planach, pewnie nie zdazymy.
Oswietlenie do kuchni prosilam zeby zrobil dzis, ale ja nie bede mu mowila co ma robic.
Pokoj dla malego trzeba organizowac, wprawdzie mamy wyremontowany (na szczescie), bo przed urodzeniem Filipa robilismy w malym pokoiku remont (oczywiscie tez na styk moj maz zdazyl z tym pokojem), ale trzeba tam to lozko pietrowe kupic, regal na zabawki jakis, no i chce zdazyc z przeprowadzeniem Filipa do tego pokoju, nauczeniem go tam zasypiania, wiem ze nie bedzie latwo i potrzebuje czasu a czas ucieka a moj maz sie nie spieszy. Jak nie zdaze, to Filipa po porodzie tamnie dam, bo czulby sie odrzucony.
Poza tym trzeba pare rzeczy kupowac ciagle cos dla dzidzi, wiadomo ze mamy duzo mniej tego, ale cos tam trzeba dokupic, moj maz wogole sie tym nie interesuje. Wiec rozumiem Cie kochana doskonale, oni wiecznie maja na wszystko czas, a my sie martwimy czy zdazymy ze wszystkim echh

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Hejo...
Umieram.... mamy takie busy w robocie,że słów szkoda. Wczoraj 18 a dziś 15 h w robocie spędziłam... Spałam niecałe 2h. Całe szczęście jutro sobota bo bym ducha wyzionęła
wizyta u położnej znów mnie do szału doprowadziła. po dłuższym zastanowieniu i przekonywaniach koleżanek zdecydowałam ja zmienić. oby ta nowa mnie nie olewała...
a tak w ogóle to mam ważne pytanie: czy jeśli ja jestem zmęczona to dziecko tez moze mieć takie odczucia? chodzi mi o to,że Maleństwo się wcale nie ruszyło ani razu od przedwczoraj. Jest zmęczone czy mam jechać na emergency? Ani słodkie ani cola nie pomogly i już zgłupiałam
balbinko moze wybierz sie w razie czego na pogotowie.
Wiesz jesli czulas ruchy regularnie, codziennie, a nie czujesz dwa dni to troszke za dlugo...
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-11 o 20:25
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 20:40   #822
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

ja mam czasami wrażenie że czuję ale nie jestem pewna . Juz niedługo poczujemy na pewno

a w środę usg

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:09   #823
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguska to bylas bardzo zajeta...ile rzeczy zrobilas.
ja leze cale popoludnie na kanapie, a te 600m2,to 300m2 na dole i tyle samo na gorze, jest jeszcze poddasze tyle samo metrow - ale tam nie zagladam bo jest tam troche strasznie, ten duzy dom jest pusty, meble sa tylko w dwoch pokojach i kuchni, ktora uwielbiam bo jest przepiekna, ale poodkurzac i musialam wszedzie bo much i biedronek miliony.a goscie czasami chodza i zwiedzaja caly dom dom jest z 1785roku

mam swiety spokoj bo Tz z kolega siedza na silowni i montuja ta nowa sztange, kupili mi swieczke zapachowa..ktora dodatkowo zmienia kolory co 3 sekundy...nie lubie takich rzeczywole tradycyjne swieczki.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-11 o 21:11
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:33   #824
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zamowilam sobie wlasnie dwa staniczki do karmienia zwykle bawelniane: bialy i czarny w dobrej cenie.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1906194166

Wypowiem sie, jak je otrzymam, ale mysle, ze beda dobre.
Podobne mialam przy Filipie, ale jeden wywalony a drugi zuzyty troche

Monia no to dom ma sporo latek. Ile przezyl ludzi....
No i baaardzo duzy jest
SZYMONEK

Stary 2011-11-11, 21:47   #825
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
No się rozumie, że młoda mama musi dobrze wyglądać i tu masz rację lepiej teraz sprzedać a później kupić coś nowego i modnego, no i figura może być inna (nie mówię broń Boże gorsza, ale po prostu inna).
Gucia, a wy możecie wybrać sobie położną środowiskową? U nas też 2tyg po urodzeniu ma przychodzić i szczerze mówiąc myślałam że to będzie ta sama która prowadzi moją ciążę, ale chyba to błędne myślenie. A po za tym tą "moją" widziałam 2 razy, a później różne. Nie mówiąc już o tym, żeby się wcześniej zapoznawać z ew.naszą opiekunką i żeby ja sobie wybierać
tu w DE wszystko zalezy
polozna mozna sobie wybrac, zwlaszcza jesli ktos chce rodzic we wlasnym domu lub w domu porodowym... wtedy ta sama polozna przychodzi jeszcze przez 2 tyg po porodzie... ale tez nie musi, moze byc inna

dla wszystkich mamus, takze dla tych ktore rodza w szpitalu przysluguja te 2 tyg poloznej srodowiskowej... i jesli zakrecic sie kolo tego odpowiednio wczesnie to mozna wybierac... ale wybieranie jest na takiej zasadzie, ze jak czujesz, ze nie odbieracie na tych samych falach, mozesz zawsze zadzwonic do innej poloznej i sie umowic i potem sie zdecydowac ktora chcesz...

w Niemczech polozne zazwyczaj sa niezalezne i same tez mowia, ze kobieta musi sie przy niej dobrze czuc

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to położna po porodzie przychodzi przez 2tygodnie??
w DE tak

glownie dla sprawdzenia stanu poloznicy, czy macica sie dobrze obkurcza, czasami prosza, zeby pokazac kolor krwi na podpasce, zdejmuja szwy, doradzaja co zrobic w przypadku zaparc, pytaja jak dziecko przesypia, jak je, przygladaja sie karmieniu piersia, w razie potrzeby pomagaja, u malucha sprawdzaja stan i gojenie sie pepka, sprawdzaja przyrost wagi (a w pierwszych dniach dziecko przybiera w oczach ), pomagaja przy pierwszej kapieli, sluza rada

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tu sie musze nie zgodzic
Filip mial rowniez dluugie pazurki i jak mial moze tydzien pierwszy raz mu je obcielam, bo bardzo sie drapal po buzi, a niedrapki ciagle zsuwal z raczek, poza tym niedrapki tez nie ciagle mial na raczkach. Bo przeciez np do kapieli sie zdejmowalo. Wtedy pieknie potrafil sie udrapac.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Gucia jakbym ja nie obcięła Antkowi paznokci krótko po porodzie to zadrapałby się na śmierć
no to wasza sprawa...

mnie uczono, ze takiemu maluszkowi paznokietkow nie powinno sie obcinac, bo mozna za bardzo podhaczyc i uszkodzic paluszki... w tym czasie plytka paznokcia nie jest jeszcze zrosnieta dobrze z paluszkiem...

ja wolalam, zeby Sandra troche byla zadrapana, niz zeby miala miec nieladne paznokcie z powodu mojej lekkomyslnosci

zreszta jak juz normalnie jej obcinalismy pazurki, to niewiadomo jak by byly krotkie, zawsze potrafila sie zadrapac

Cytat:
Wszystko mialam bardzo mokre, lacznie z pokojem izby przyjec gdzie pani polozna chciala mnie wygonic do domu bo stwierdzila, ze za wczesnie przyjechalam, ale ja sie uparlam, ze ma mnie zbadac i przed badaniem chlusnelo rowno.
ja tego nie rozumiem... co one maja ktg w oczach, czy glupota i lenistwo siega granic
przepraszam jesli kogos urazilam, ale skoro ciezarna przyjezdza na izbe przyjec, to znaczy, ze cos sie dzieje...
ja bylam pierwszy raz na porodowce na 4 tyg przed porodem, bo mialam regularne skurcze... no i mnie ladnie podlaczyli do aparatury, sprawdzili co i jak... a ze skurcze sie uspokoily, rozwarcia nie bylo, to kazali mi wracac wtedy do domu... ale dopiero po tym, a nie, ze pani polozna ... no wlasnie co? ochoty przebadac???

ehh... tylko sie zdenerwowalam, bo to juz nie pierwsza historia (i pewnie nie ostatnia), ze rodzaca traktuja jak ... przepraszam... smiec

Cytat:
Hejo...
ja bym chyba pojechala na pogotowie... przeciez cie nie wysmieja, a zawsze bedziesz wiedziala co i jak...

Lena_mi... ty jeszcze masz troche czasu na regularne ruchy maluszka
Stary 2011-11-11, 21:54   #826
desia888
Wtajemniczenie

Dotarlismy szczesliwie , juz po kolacji, poscielilam tylko lozka i zaraz wskakuje do wyrka, nadrobie jutro.
Dobranoc!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:00   #827
karolca
Zakorzenienie

Coś obiło mi sie o uszy, że noworodkowi mozna "obgryzać" paznokietki.
Ale ja swoich nie potrafię tak skrócić, to dziecku będę. Bez przesady

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-11, 22:02   #828
Aguśkaa83
Zakorzenienie

guciu ale te pazurki bylo tak wyraznie widac, ze bylam pewna ze nic nie uszkodze Byc moze z tego wzgledu ze jestem pigula, mam wiecej pewnosci w tych sprawach
A jesli chodzi o to podejscie do ciezarnych przyjezdzajacych na izbe przyjec, to wiesz jak mnie to wk*****
Wogole wkurza mnie olewanie czyis obaw, objawow itd...
Mysle, ze to z lenistwa tak sie dzieje, ja bym tak nie potrafila, dla mnie wszystko i kazdy jest wazny a skoro ciezarna przyjezdza ze skurczami to znaczy, ze sie boi, czy to problem zbadac i zobaczyc czy jest rozwarcie??? Tym bardziej ze siedziala i nic nie robila, oj musiala by ciezko popracowac, zeby zobaczyc, co to znaczy i docenic swoja prace.
Dobrze ze sie uparlam, bo inaczej bym w aucie zaczela rodzic na pewno.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

desia dobrze Skarbie ze juz jestes
SZYMONEK

Stary 2011-11-11, 22:11   #829
ivonka7
Rozeznanie

Witajcie!
U nas jakiś ciężki dzień, cały tydzień czułam się rewelacyjnie a dzisiaj brzuszek twardnieje często -chyba trochę się przemęczyłam.
Za to z malutkiej jestem dumna, zdążyła skopać już moje najbliższe przyjaciółki i moja mamę Wszyscy się dziwią że to już takie mocne doznanie a to w końcu 24 tydzień
Boli mnie lewe biodro, myślicie że to od zwiększonej ilości snu na lewym boku? Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić :/
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:28   #830
88natka
Zadomowienie

dobry wieczór dziewczyny ja dziś do 15 w pracy. Właśnie skończyłam robić krokiety z mięsem, kapusta i grzybami. Wyszły mi 34, zostawiłam sobie 6 i resztę zamroziłam. Ugotowałam barszcz czerwony. Troche mi z tym wszystkim zeszło bo dopiero teraz skończyłam. Nie mam już dziś siły, od 7 na nogoch to zbyt długo teraz czekam na tż aż wróci z pracy i idę spać

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:51   #831
Zariah
Rozeznanie

Dobry wieczór. Idzie weekend więc będzie tu ciszej troszkę
nadrobiłam ale pobieżnie te 100 milardów stron. cholerny wyjazd służbowy,
Już nie wiem co miałam komu napisać.

Najważniejsze, że prince_polo ma dobre wiadomości znów bardzo się cieszę

Cytat:

Moja dziś jakoś średnio aktywna. Mnie to już spędza sen z powiek kiedy i ile mała się powinna ruszać. To, że co dzień to wiem. I co dzień ją czuję. Ale jak często? Kiedy powinnam zacząć się martwić? A co jest normalne? Jutro zaczynam 24 tydzień, od jutra mam zacząć liczyć ruchy...nie wiem jak to wyjdzie. Szczególnie, że jestem w pracy cały dzień.

Fajnie byłoby mieć takie mini przenośne urządzenie na paseczku które by sobie non stop aktywność maleństwa monitorowało i zapisywało dane..ech marzenia

Mnie ciągle nisko kopie... nisko, niziutko.

ciuszki mam głównie unisex jakoś tak wyszło. biel, zółciótki, kremowy, beżowy. Jest trochę różu ale zdecydowanie mniej

Cytat:
jedź balbinka... ja bym pojechała, to pewnie nic takiego ale na wszelki wypadek. Serducha posłuchają.

dziekuję bogu za tego mojego dopplera w domu bo bym oszalała z nerwów czasem...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:59   #832
tikki85
Zakorzenienie

Wpadlam powiedziec, ze dzis lezac sobie w wannie zauwazylam pierwszy raz jak podczas kopniakow rusza mi sie brzuch . Dwa razy na lewo w dol od pepka . No i teraz moge z czystym sumieniem stwierdzic ze czuje ruchy dzidzi od 12tc.
Stary 2011-11-11, 23:10   #833
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama mam jechać i kupić "najtańsze", zapakowac do samochodu i może jeszcze wnieśc do domu. Najlepiej pewnie byłoby jakbym pewnie te panele połozyła na podłodze i w ogóle (tylko meble z sypialni też trzeba wynieść a samo łóżko waży chyba tonę)
Nie ma to jak pomarudzić
Kurde - jakbym o sobie czytała - tez najlepiej by było gdybym remont pokoju sama zrobiła

Cytat:
gimnastykę bede miała przy wynoszeniu mebi (trzeba je rozrkęcić), malowaniu
To ja się z Tobą pogimnastykuję bo też zabudowę muszę rozkręcić i wynieść i jeszcze łóżko
Stary 2011-11-11, 23:13   #834
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Ja po obiadku, ugotowalam dzis zupkę grochową
Musze sie wziac na odkurzanie, tak mi sie nie chce ;/

Mam nadzieje ze moje porady sie przydadza A najlepiej jakby siostra kupila sobie ta ksiazke, tam jest wszystko fajnie wyjasnione i napisane jak postepowac.
Odnosnie tej mowy, w pewnym sensie masz racje. Dziewczynki uzywaja dwoch polkul mozgowych dlatego szybciej sie ucza mowic, chlopcy jednej chyba lewej i dlatego przychodzi im to trudniej. Tak samo siusianie.
Jednak odnosnie mowy, mysle ze wiele zalezy od rodzica. Moja mama sie z nas smiala, ale my czytalismy malemu bajeczki, wierszyki od urodzenia praktycznie, poza tym ciagle mowilismy do Filipa co przy nim robimy, duzo z nim rozmawialismy (z poczatku oczywiscie byl to monolog). Jednak jak mial roczek spokojnie moglismy sie juz dogadac. Wypowiadal krotkie zdania, a teraz mowi bardzo dlugie zdania, zna na pamiec wiersze, piosenki, mowi bardzo bardzo duzo.
Aguśka, Rozmawiałąm dziś z siostrą i akurat tego dnia, Maksik po raz pierwszy zakomunikował, że chce mu się kupkę Ale siusia dalej w pieluszki. No i dowiedziałm się, że spuszzca wodę w wc, inetersuje się jak ktoś idzie do toalety, np tata czy Filipek, bardzo chętnie przymierza majtki, chce już być traktowany jak dorosły, ale....sika w pieluszkę, widać jest baaardzo wygodny! W ogóle mały z niego uparciuch. Mam nadzieję, że ja ze swoim nie będę mieć takich problemów, ale to się okaże W każdym razie ja lubię takie poradniki dl arodziców, bo mimo wszystko czuję się w tych tematach zielona, i zawsze warto się dokształcic i wiele porad skutkuje.

Cytat:
Ja dziś też trochę posprzątałam. A mąż siedział przed telewizorem i nie domyślił się nawet, aby cokolwiek zrobić. Wygarnęłam, że powinien się wstydzić, że on siedzi a ciężarna żona zapierdziela w domu.
Mój tz się ostanio rozleniwił. Po pracy przychodzi i marudzi, że jest zmęczony, zje i najchętniej kładzie się spać, potem ma np trening i jedzie. Na to ma siłę, posprzątać nie ma, o wszystko muszę go prosić. To teraz na mnie powinien chuchać i dmuchać, a on zgłasza multum dolegliwości, a to , że go plecy bolą, a to, że nie ma siły. Ja zaś wracam z fizycznej pracy dod omu i jakoś ją mam, a plecy bolą mnie już niemal non stop od 2 czy 3 tyg. Zaczynam się nieżle wkurzać, ale tolerować nie będę. Co powie za 4 mieś. z hakiem, jak dzidzia się urodzi? Ze nie ma siły i idzie spac? Przeciez bedzie wracal do domu na 2 etat!

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
To ja dzis w ramach śniadania zjadłam 4 pączki z różą które kupił wczoraj mąż po tym jak narobiłyście mi smaka na rogale wczoraj nie dałam rady ale dzis tak
Moja mała się chyba budzi jak pomasuję sobie brzuch i mówię do niej to mnie kopie
Pączki z róża.... Uwielbiam wszystko, co z różą, a pączki w szczególności!!! Niestety, tu takich nie ma, a i konfitury z róży nie uświadczysz

Kupiłam dziś dynię, i będę robić jutro zupę dyniową z mlekeim kokosowym i imbirem.

A zajęcia w szkole rodzenia trwały ok 2h, i następne przewidziane dopiero na styczeń-ale wówczas będzie już tych zajęc 4 pod rząd, tydzien po tygodniu. Zajęcia prowadziła położna oraz fizjoterapeutka, ciekawie prowadzone, a prowadzące bardzo miłe. Nie żałuję, że na nie poszłam, a do tego za darmo, to warto skorzystać. Doweidziałm się kilku pożytecznych rzeczy.

Idę się kąpać i spać, bo cały dzien miałam zalatany. Buziaczki mamusie
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:14   #835
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
dobry wieczór dziewczyny ja dziś do 15 w pracy. Właśnie skończyłam robić krokiety z mięsem, kapusta i grzybami. Wyszły mi 34, zostawiłam sobie 6 i resztę zamroziłam. Ugotowałam barszcz czerwony. Troche mi z tym wszystkim zeszło bo dopiero teraz skończyłam. Nie mam już dziś siły, od 7 na nogoch to zbyt długo teraz czekam na tż aż wróci z pracy i idę spać
Natka, krokiety brzmia smakowicie choc obecnie umieram z przejedzenia pizza. Byla u mnie Anagat, porownalysmy brzuchole: poki co ja wygrywam rozmiarem a jej bobas ruchliwoscia podczas wieczoru Udanego urlopu w Polsce Anagat!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:19   #836
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Kurde - jakbym o sobie czytała - tez najlepiej by było gdybym remont pokoju sama zrobiła

To ja się z Tobą pogimnastykuję bo też zabudowę muszę rozkręcić i wynieść i jeszcze łóżko

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Mój tz się ostanio rozleniwił. Po pracy przychodzi i marudzi, że jest zmęczony, zje i najchętniej kładzie się spać, potem ma np trening i jedzie. Na to ma siłę, posprzątać nie ma, o wszystko muszę go prosić. To teraz na mnie powinien chuchać i dmuchać, a on zgłasza multum dolegliwości, a to , że go plecy bolą, a to, że nie ma siły. Ja zaś wracam z fizycznej pracy dod omu i jakoś ją mam, a plecy bolą mnie już niemal non stop od 2 czy 3 tyg. Zaczynam się nieżle wkurzać, ale tolerować nie będę. Co powie za 4 mieś. z hakiem, jak dzidzia się urodzi? Ze nie ma siły i idzie spac? Przeciez bedzie wracal do domu na 2 etat!
Coraz częściej mam wrażenie, że nasi faceci czują się tak samo jak my, tylko oni mogą marudzic a my musimy dzielnie znosić nasze cierpienie w milczeniu, bo ciąża to nie choroba.

Ja po mojej pracy w domu, której i tak nie widac, jak usiadłam, to juz nie mogłam wstać (krzyz i rwa się odezwały). Mąż nabijał się, żebym nie żartowała, a ja do drugiego pokoju poszłam zgięta w pól podpierając się ściany.
Wnioski następujące - mniej a częściej trzeba robić, więcej dluższych przerw, obowiązkowo zmusić Tż do prac domowych.

Na szczęście nie muszę jutro rano wstawać, ale na cały dzien pozostanę bez samochodu. A na obiad wbiję się do rodziców a mamę namówię na pieczenie jakiegos ciasta. I sama zjem całe! A co!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-11, 23:23   #837
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Coraz częściej mam wrażenie, że nasi faceci czują się tak samo jak my, tylko oni mogą marudzic a my musimy dzielnie znosić nasze cierpienie w milczeniu, bo ciąża to nie choroba.
jak ostatnio przy okazji mojego narzekania na ból krzyża od mycia podłóg usłyszałam to od Tż-ta to myślałam, że go tępym nożem zabiję
Stary 2011-11-11, 23:35   #838
koniakonia
Zakorzenienie

Heja
witam wieczorową porą
goście pojedli, pogadali, pojechali, bylo super.Za bardzo się nie objadłam, ale od czego jest noc...schabik ze śliwką wjedzie jak nic.

Poczytałam szybciutko , no i..

Ja piorę w proszku Dzidzius ( tzn. prałam , teraz też zamierzam ), Paznokcie obcinałam jak tylko uznałam ,że są długaśne, bałam się ,że jak zostaną takie długie to się zadrze któryś i będzie nie za fajnie.Widać było gdzie ciąć, obaw nie miałam, chyba mam dryg do tych spraw jak Aguśka ( gdzieś tam we mnie drzemie niespełniona pielęgniarka chyba .
Wody odeszły mi w szpitalu w nocy, poczułam uszczypnięcie jakby i poszło, porównałabym to do robienia siusiu, ale nie można nad tym zapanować.W okolicach terminu porodu nosiłam ze sobą spodnie na przebranie w torebce i olbrzymie podpachy.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:32   #839
natkulec
Zadomowienie

Cześć dziewczynki
Mnie dziś obudziło piękne słoneczko za oknem jeszcze sobie leżę w łóżeczku i popijam kawkę później jakieś zakupy zrobimy. Będę później.
Miłego dnia
Stary 2011-11-12, 08:46   #840
cziqua
Zadomowienie

aj ale się wkurzyłam miałam już napisany cały tekst i mi się skasowało wrrrr muszę isc do sklepu a tam 1 stopien i normalnie wymiekam dzisiaj nie sprzatam leje na to balaganu nie ma a dzień lenia kiedyś byc musi

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości