![]() |
#31 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 47 595
|
Dot.: ¦wiêto Niepodleg³o¶ci-Marsz Niepod³eg³o¶ci
cofam debilizm z poprzedniego postu dopiero doczyta³am wiadomo¶ci
nie mam stosownego komentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 274
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...onstranta.html
Uwaga, nieparlamentarne s³ownictwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usuniête
|
wtf, co za rze¼
![]() U mnie w mie¶cie odby³o siê naprawdê sympatycznie, by³ konkurs na strój z "tamtych" lat, teatr siê zaanga¿owa³ i w ogóle, w palê mi siê to trochê nie mie¶ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 533
|
Tutaj bez s³ownictwa...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._w_krocze.html
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 011
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usuniête
|
Nie s±dzisz ¿e to niehonorowe? Powiedzenie cios poni¿ej pasa z powietrza siê nie wziê³o
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
S±dzê ¿e nie bardziej ni¿ sianie zniszczenia w imiê niepodleg³o¶ci, wyrywanie kostki brukowej, prêtów otaczaj±cych drzewka, niszczenie ³awek, rzucanie kamieniami i petardami w policjantów. To nie pojedynek rycerski, jak siê ma po drugiej stronie byd³o to siê je traktuje jak byd³o; moim zdaniem i tak ich dobrze potraktowali.
![]() |
#38 |
Konto usuniête
|
Tak, ja wiem, skandal, siara, boruta i cyrk na kó³kach, ale nie chcia³abym by kto¶ kto ma mnie teoretycznie chroniæ stosowa³ podobne taktyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 397
|
![]() A to,¿e powinien za to odpowiedzieæ .Facet jest ubezw³adniony, nie trzeba go laæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 449
|
Racja jest jak dupa - ka¿dy ma swoj±
![]()
![]() |
#41 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Konto usuniête
|
Tak jak sama mówisz, za darmo tego nie robi±.
Nie wyobra¿am sobie by pielêgniarka w szpitalu po raz kolejny opluta czy ugryziona przez pijanego pacjenta mia³aby odp³acaæ siê tym samym, a uwierz mi na izbie przyjêæ niez³e rzeczy siê dziej± ![]() Dobra offtop, przepraszam. Mog³y mu nerwy pu¶ciæ, ale nie powinny. Niefart ¿e nagra³a to kamera, có¿ rzec wiêcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 017
|
Cytat:
![]() Bardziej honorowo i rycersko by by³o, gdyby policjant rzuci³ temu demonstrantowi królicz± skórê pod nogi i g³o¶no nazwa³ tchórzem, a potem by wybrali swoich sekundantów i spotkali siê na ubitej ziemi-i tak pojedynek do pierwszej krwi... ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- A jak z nich korzystaj± to p³acz i zgrzytanie zêbami...
"Uroczy¶cie nie zobowi±zujê siê do regularnych porz±dków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia s³odyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynno¶ci oraz gaszeniu ¶wiat³a w ³azience - to siê nigdy nie uda³o, wiêc w koñcu doros³am do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 343
|
Policja ju¿ jest niedofinansowana, a ci bandyci jeszcze zniszczyli im samochody. Do tego rozp......i plac konstytucji i plac na rozdro¿u - dwa reprezentacyjne miejsca. Mam nadziejê, ¿e zmieni± prawo w tym kierunku, ¿e organizatorzy bêd± obci±¿ani ca³o¶ci± kosztów za straty, mo¿e wtedy siê dwa razy zastanowi± zanim zrobi± tak± imprezkê.
Naprawdê ciê¿ko siê ogl±da te filmiki.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2011-11-11 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 067
|
Tak, jak znam polskie realia to teraz niektórzy bêd± analizowaæ ka¿dy ''zbêdny'' cios, który polecia³ na ³ysy pusty ³eb w kapturze. Ludzie, przecie¿ oni rozpieprzaj±c, niszcz±c centrum miasta napadli na nasze poczucie bezpieczeñstwa. I niestety, jednym z wielu powodów jest poczucie bezkarno¶ci. Takich to za mordê i na glebê bez zbêdnych pytañ, ¿eby na drugi raz pomy¶la³, czy warto napieprzaæ kamienn± donic± w przedstawiciela pañstwa jakim jest Policjant.
Zastanawiam siê czy teraz niektórzy pisowscy obroñcy stadionowych chuliganów jak p. Kempa, porêczaj±ca za Starucha te¿ bêdzie taka ³askawa w os±dach. Czy ta rozróba z paleniem samochodów stacji telewizyjnych to ci±gle wyra¿anie pogl±dów przez obywateli...
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 486
|
Cytat:
Czasami bywa siê go³êbiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pe³en pretensji" Za s³ownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowuj±cy siê sztucznie, kryguj±cy siê» 2. «zbyt wyszukany, ¶wiadcz±cy o z³ym gu¶cie» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS Z tego co wiem to ta manifestacja by³a legalna tak?Je¶li tak to powinni za to odpowiedziec zarówno organizatorzy jak i w³adze miasta, które to pozwolenie wydaly |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Oczywi¶cie, te¿ jestem za tym, by ka¿dy, kto jest za to odpowiedzialny, odpowiedzia³. Jak s³uchamy poszczególnych organizatorów - to ka¿dy czuje siê niewinny, nic siê nie dzia³o, w marszu szli profesorowie, kombatanci, wszystko cacy. Jak kto¶ udaje, ¿e nie widzia³ tego co siê dzia³o, to znaczy, ¿e nie dojrza³ do organizowania takich spotkañ.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Rany dziewczyny, nied³ugo dojdzie do tego, ¿e ci biedni ch³opcy dostan± odszkodowanie za pokaleczone d³onie przez ostre kostki chodnikowe
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 613
|
Wczoraj rano tylko na chwilê w³±czy³am tv, jeszcze nic strasznego siê nie dzia³o, ot przemarsze, przegrupowania wojsk.
To o czym dowiedzia³am siê na wizazu postawi³o mi w³osy i otworzy³o w g³owie szufladkê z napisem : co z t± Polsk±? Do s±siadów zza Odry nie pa³am zbytni± sympati± i tym bardziej dziwiê siê dlaczego przyjechali do mojego kraju na zadymê? Niech siê napier.... u siebie. Kibole, ³ysole i inni dewianci powinni nawzajem siê porozpier.... na tych swoich ustawkach, ale niech nie wa¿± siê robiæ ropierduchy w ¶wiêto narodowe!!!! Po raz kolejny dziwiê siê tym , co siê dziwi± ¿e policjant u¿y³ si³y wobec chuligana?! a co mia³ zrobiæ? Staæ i przepraszaæ? Kto¶ tu przytoczy³ przyk³ad, ¿e pielêgniarka nie odp³aci siê pijanemu pacjentowi za ugryzienia tym samym, a guzik prawda, bo mu tak przywali strzykaw± , ze mu siê odechce 101 raz j± ugry¼æ. Idê po kawê i poszukaæ czago¶ w necie na temat wczorajszego dnia, bo , kurczê, s³abo do mnie dociera to o czym przeczyta³am na W. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2011-11-12 o 08:39 Powód: rano cz³owiek ma g³upawkê i zapomina jak i co siê pisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki ³ysy zadymiarz nie powinien mieæ ¿adnych praw, bo w momencie zadymy wystêpuje przeciwko pañstwu polskiemu, poprzez ataki na Policjê, niszczenie mienia publicznego, za co wszyscy zap³acimy, no i poprzez rozpieprzenie nam ¶wiêta narodowego.
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 674
|
Ogl±da³am parê filmików teraz z wczorajszego dnia i mi kopara opad³a !!! Na jednym z filmików ci wszyscy chuligani razem, jak jeden m±¿ : Precz z komun± !
![]() ![]() Mnie ciekawi co zrobi± z naszymi s±siadami z zachodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Za³o¿ê siê, ¿e 3/4 z nich nie ma bladego pojêcia kim by³ Roman Dmowski, pod pomnik którego tak ochoczo pod±¿ali...
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 770
|
Powinni wystawiæ im taki rachunek, ¿eby do koñca ¿ycia zapamiêtali wycieczkê do Polski... Te¿ mnie rozk³ada³y na ³opatki okrzyki o komunie i o policji, która niczym siê od milicji nie ró¿ni. Szczerze, to na miejscu policjantów nie wytrzyma³abym tych obelg i pu¶ci³yby mi nerwy. Podziwiam, ¿e kilkana¶cie minut stali i nawo³ywali do spokoju.
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201607061212 Czas edycji: 2011-11-12 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usuniête
|
Tylko co to bêdzie przy Euro 2012 ? Ciê¿k± artyleriê trzeba bêdzie na ulice wystawiæ chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cze¶æ, by³am wczoraj na Marszu Niepodleg³o¶ci i... relacja podana przez tvpinfo i tvn (te stacje akurat ogl±da³am ale spodziewam siê, ¿e reszta wygl±da podobnie) jest kompletnie ZAK£AMANA.
![]() Marsz mia³ zacz±æ siê o 15 na placu, wygl±da³o to tak, ¿e na ka¿dej prawie uliczce zebrali siê ludzie nale¿±cy lub sympatyzuj±cy z jak±¶ organizacj± - ja ustawilam siê przy nowej prawicy, uznala³am, ¿e tam bêdzie najspokojniej. ![]() wszyscy siê ustawili i spokojnie ruszyli w stronê placu. Tam spêdzili¶my jakie¶ 0,5 godziny, czekaj±c nie wiadomo na co? Z innej strony nadlecia³y jakie¶ 3 race. Wtedy kordon policji (kilkana¶cie samochodów, kilkuset policjantów z tarczami etc) zaczê³o wchodziæ w ¶rodek marszu - co spowodowa³o du¿e zamieszanie i wymieszanie wszystkich organizacji. Wcze¶niej sta³am miêdzy jakimi¶ studentami a rodzink± z dzieckiem, po wspania³ej "akcji" policji ( okrzyki przez megafon, pa³ki, woda) znalaz³am siê nagle w¶ród ludzi z kominiarkami na g³owach. Za✂✂✂i¶cie poprawi³o to moje bezpieczeñstwo. :/ W koñcu ruszyli¶my, oczywi¶cie nie mog³am ju¿ znale¼æ grupy z któr± zaczê³am marsz- wiêkszo¶æ ludzi te¿ przez pierwsz± godzinê zajmowa³o siê odnajdywaniem swoich znajomych. Zaraz na pocz±tku ca³y marsz min±³ ogromny telebim, na którym wy¶wietla³ siê Biedroñ - by³o to do¶æ zabawne, wiêkszo¶æ zareagowa³a ¶miechem. Policja co jaki¶ czas przeje¿dza³a, gro¿±c ró¿nymi karami za ew. przewinienia, jeszcze ok. 3 razy zatrzymywali¶my siê bez podania przyczyny. Atmosfera zrobi³a siê do¶æ przygnêbiaj±ca... Podczas marszu ¶piewano pie¶ni (hymn, Rota, My, pierwsza brygada) oraz okrzyki (cze¶æ i chwa³a bohaterom, medi k³ami±, precz z komun±, patriotyzm to nie faszyzm, wolno¶æ-w³asno¶æ-sprawiedliwo¶æ, wczoraj moskwa dzi¶ bruksela-ró¿ne, w zale¿no¶ci gdzie siê stanê³o). W koñcu ok. 17 dotarli¶my do Pl. na Rozdro¿u. Tam znów postali¶my jakie¶ pó³ godziny, pojawi³o siê wiêcej rac, przesz³y kolejne kordony policji ("Po co wy têdy idziecie? Czemu nie dacie nam spokoju?"- "Bo Panie, Polacy to tacy idioci ¿e skacz± po samochodach!"- odp. polskiego policjanta). Wywi±za³y siê przepychanki. Nie tylko ta zapêtlona w tv - POLECAM http://www.youtube.com/watch?v=GtmT-QNL164 W koñcu prowadz±cy grupkê z któr± sz³am radzi³ nam wróciæ do domów - zapowiedzia³, ¿e na pocz±tku dziej± siê jakie¶ niepokoj±ce rzeczy. Nie mia³am ochoty odsiedzieæ reszty weekendu w areszcie wiêc wróci³am do domu, koniec. Podsumowuj±c: by³o tam ok. 20-30 chuliganów, którzy przy okazji przyjazdu "psów" z o¶miu województw chcieli zrobiæ rozróbê. By³o kilkuset policjantów, którzy straaaasznie chcieli pokazaæ "kto tu rz±dzi!". Ale by³o te¿ kilkana¶cie tysiêcy (!!!) pokojowo nastawionych ludzi: g³. studentów, trochê pamiêtaj±cych jeszcze manifestacje lat 80, trochê ma³ych dzieci, osób niepe³nosprawnych, starszych osób, kombatantów... Szkoda, ¿e nie po¶wiêcono im w tv ani sekundy. :/ Przepraszam, ¿e tak d³ugo ale chcia³am rozwiaæ trochê mitów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usuniête
|
![]() Trochê w tym prawdy jest, mam na facebooku s±siada - dres nad dresami. Edukacje skoñczy³ na gimnazjum wiêc argument ¿e jest inteligentem opieraj±cym siê lewackim represjom odpada, jedyne co w ¿yciu robi to jara trawê i czy¶ci swoje dresy, podejrzewam ¿e grozi mu zakaz stadionowy bo zaspamowa³ swoj± tablicê wpisami "za chleb i wolno¶æ i nasz± Polskê!" (co¶ w ten deseñ, no cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.