|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Skoro mowa o ciąży to moja ciocia (około 40 lat) dowiedziała się o niej dopiero w 4 miesiącu. Okres miała normalnie i żadnych objawów do tego czasu.
Mam nadzieję, że mi się nic takiego nie przytrafi i będę od początku wiedziała o ciąży W końcu pierwsze tygodnie są najważniejsze.
|
#1532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż foto jeśli możesz ![]() Cytat:
Ma to swój urok trzeba przyznać ![]() Witam się w ten mroźny poranek ![]() Jeśli któraś z Was jest z okolic Zagłębia to nie wiem czy wiecie, ale jutro są w Sosnowcu targi ślubne My się niestety nie wybieramy, bo nie możemy, ale może któraś z Was będzie miała ochotę ![]() My chyba poczekamy do lutego na targi w Spodku w Katowicach
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę do pracy teraz zmykać
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewcznki
Zima idzie wielkimi krokami zimno buro na dworze. Choć i tak nie ma co narzekać bo była piękna jesień. Jakie plany na resztę weekendu? U mnie jak zwykłe nauka
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny można poznać, że jest się w ciąży pod warunkiem, że się pilnujemy i obserwujemy...nie jestem zwolennikiem NPR, jednak w tej metodzie bardzo szybko można zaobserwować wszelką zmianę...
Właśnie jestem w trakcie obserwacji z czystej ciekawości i choć nie robię tego w kwestii zabezpieczenia tylko sprawdzenia naukowego to niestety muszę przyznać, że KOBIETA JEST NIESAMOWICIE SKONSTRUOWANA!!!!! Każdy stres, wszelkie zmiany można zaobserwować tylko codziennie patrząc na siebie i swój cykl...genialne jesteśmy pod tym względem... |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może znacie jeszcze jakieś fajne sposoby na wywiązanie kokard? nie podcinałam końców bo jeszcze będę cwiczyc te wiązania
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja spędziłam wczoraj wieczór z TŻ, obejrzeliśmy mecz, wypiliśmy piwko i usnęliśmy ![]() A dziś idę sobie przekłuć uszy Dziś też całe popołudnie z TŻ planuję spędzić
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czytam Was cały weekend już i jakoś się odezwać nie umiem, chyba obmyśliłam sobie buty, zamawiamy próbki zaproszeń i wszystko jakoś idzie do przodu, TŻet wreszcie się porządnie zaangażował, ale niestety nie wszystko jest różowo, wiadomo, że nigdy nie może być idealnie..... byliśmy wczoraj oglądać to mieszkanie i wszystko ładnie pięknie, całkowity remont konieczny, ale wszystko było do zaakcpetowania do momentu kiedy facet wypowiedział cenę.....wcześniej przez telefon mówił 85 tys i dlatego zdecydowaliśmy się obejrzeć to mieszkanie....wczoraj padła cena 100 tys i wszystkim nam (TŻet był z mamą, a ja z tatą) szczęka opadła i nikt się nie odezwał....tą wcześniejszą cenę powiedział babci TŻeta bo to przez nią było załatwiane po części.....ech.....zła jestem u mnie świeci słonko, czego i Wam życzę
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() U mnie za oknem piękne słoneczko ,ale za to mega mroźnie ,ale co tam ja kocham jesień ![]() Wczoraj byliśmy w gościach u mojej świadkowej Cytat:
Moje plany na dziś jeszcze nie do końca sprecyzowane, czekam na info od kolezanki czy nas odwiedzi.Wieczorem pewnie pójdziemy do klubu posiedzieć ze znajomymi, jutro natomiast przyjeżdza moja chrześnica z rodzicami ,więc popołudnie spędzimy z nimi ![]() Zmykam za chwile grabić liście w ogrodzie i powdychać mroźnego powietrza
|
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogóle dysponują świetnym sprzętem w zakładzie. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie sobotnio i słonecznie.
U mnie mimo, że zimno to pięknie słonko świeci. Mi by wypadało brać się za naukę bo później kuzyn na korki no i Tz przyjedzie i znów nic nie zrobię, ale jakiś nie mam chęci. Miłego dnia wam życzę. na pewno będę do was zaglądać
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście mam arkusz obserwacji tzw kalendarzyk, jednak to nie wszystko...każda kobieta ma cykl przedowulacyjny, owulacyjny i poowulacyjny oraz okres który wieńczy dzieło, po czym wszystko zatacza krąg i znowu od początku.
Tak szybko powiem, że kiedy ma się cykl owulacyjny to temperatura ciała kobiety staje się wyższa niż w w cyklu prze i po... Dlatego kiedy mówimy o NPR to mówimy o kalendarzyku ( który w ogóle nie jest metodą antykoncepcyjną) dopiero w połączeniu z obserwacją śluzu szyjki macicy oraz samobadaniu szyjki macicy możemy powiedzieć o naturalnych sposobach antykoncepcyjnych. Ja zaczęłam od bardzo prostej rzeczy- codzienna higiena wymaga od nas abyśmy zaglądały w majtki ( każda kobieta wie, że z pomocy wkładek i podpasek korzystamy nie tylko przy okresie) tak więc zaczęłam obserwować siebie...jak dzisiaj wyglądam w "majtkach" czyli jaki mam śluz, po śluzie wbrew pozorom można szybko zaobserwować kiedy mamy owulację a kiedy mamy dni niepłodne. Śluz też jest różny w każdym cyklu...więcej napisze, prześlę kilka książek i stron kiedy wrócę od teściów, bo tutaj korzystam z Ich komputera a nie swojego... |
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Co do NPR ja próbuję obserwować się od roku, ściągnęłam sobie program Karta i mam wszystko w kompie. Oczywiście łączę kilka metod : termiczno - objawową, wygląd śluzu. Czasem mi się nie chce codziennie mierzyć temp. ale jak się trochę posiedzi w temacie to bardzo łatwo można odczytać co jest grane i która to faza cyklu.
Bardzo fajny i łatwy ten program. Jak na razie się sprawdza
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-11-12 o 11:09 |
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
http://28dni.pl/pomoc/fazy_cyklu_a_objawy_plodnosci
Ten obrazek zafascynował mnie do takiego stopnia, że właśnie dzięki niemu zaczęłam dokładniej siebie obserwować... |
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Maruda zgadzam się z Tobą całkowicie, zwłaszcza, że jeżeli obserwujemy się dłużej to nie musisz tak konsekwentnie pilnować temp, jak czasem nie zmierzymy to nic się nie dzieje, ważne by pilnować okresu owulacyjnego, bo wtedy temperatura wzrasta i jeżeli jajeczko zostało zapłodnione to temp się utrzymuje już też w cyklu poowulacyjnym i wtedy możemy śmiało robić test ciążowy ( dziewczyny tylko, że musimy pamiętać, że temp też może być wyższa, jeżeli się zaziębimy i gorączkujemy).
Ja taki kalendarzyk mam wydrukowany, ponieważ łatwiej jest mi wprowadzać dane, najlepsze jest to, że Twój partner może bardzo fajnie się do Ciebie zbliżyć i możecie nawiązać piękną więź w czasie planowania i obserwacji... |
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za rozwinięcie tematu, chyba muszę się wziąć za obserwację siebie, wydaje mi się, że dobrze rozpoznaję u siebie fazy cyklu, szczególnie owulację, bo odczuwam wtedy ból.....ale myślę że to nieprecyzyjne i muszę się bardziej do tego przyłożyć
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Byłam wczoraj na urodzinach koleżanki z liceum i było super Od jakiegoś czasu nasza paczka próbuje wznowić taką przyjacielską zażyłość i jak na razie się nam to udaje także cieszę się bardzo z tego powodu![]() A dzisiaj dzień z TŻcikiem i jego rodzinką
|
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie każda kobieta zupełnie inaczej przechodzi cykl, ja np bardzo mocno przeżywam swoją miesiączkę, na zasadzie mam omdlenia, wymioty, bardzo silne bóle, przed zbliżającym się okresem puchną i bardzo bolą piersi, zaś w okresie przedowulacyjnym dokładnie czuje, z której strony jest aktywniejszy jajowód i mogę stwierdzić poprzez ból, z której strony jajeczko szykuje się do drogi....jest mnóstwo kobiet, które w dniach owulacyjnych też odczuwają pewne specyficzne rzeczy charakterystyczne tylko dla danego cyklu, dlatego ja osobiście polecam, to nie jest trudne a bardzo ciekawe, ponieważ niekoniecznie obserwacja siebie musi sprzyjać dziecku ale mnie np pomogło w zrozumieniu swoich czasami zachowań, bo okazało się, że napięcie przedmiesiączkowe to nie jest jedyny okres kiedy ja jestem rozdrażniona...i mój partner poznając mój cykl zaczął rozumieć, że nie mamy łatwo i stał się bardziej tolerancyjny na moje wybryki.
Poza tym może to nie jest zbyt pewna metoda, ale ja ją polubiłam, ponieważ dla mnie bardzo ważne jest aby zaobserwować moment zajścia w ciążę, ponieważ pierwsze dni, okresy dla dziecka są bardzo istotne, tak jak opowiadałyście wcześniej, że kobiety nie wiedziały że są w ciąży i balowały a później z tego były problemy... choroba FAS i inne... |
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() O rany ale dzis pospalam...dopiero niedawno sie obudzilam....musialam odespac caly tydzien No ale do rzeczy ![]() Przesympatyczne panie sciagnely wszystkie sukienki o jakie poprosilam. Przymierzylam tez kilka innych ktore one od siebie zaproponowaly. Wszystkie mialy w sobie cos, ale przy zadnej ne bylo WOW a kolezanka ktora ze mna byla, bardzo krytyczna zreszta nie szczedzila uwag, tym bardziej pomyslalam ze latwo nie bedzie. Ale celowo ja ze soba wzielam bo wiedzialam ze na pewno szczerze mi doradzi. Poprzymierzalam wszystko zostawiajac sobie na deser Justina ( moja ostatnia nadzie) i te ktora wam ostatnio zamieszczalam z koronki. ( jak do tej pory moj typ nr 1) Kiedy przymierzylam jedna po drugiej, dyskusji nie bylo zadnej I teraz dla was zagadka, ktora wybralam
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-11-12 o 12:52 |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta druga jest piękna..ale nie wiem czy dla Ciebie bardziej delikatna i subtelna nie będzie ta pierwsza.. masz bardzo naturalną urodę..pierwsza chyba bardziej do Ciebie pasuje...chodź druga jest bardziej w moim typie. Krótka princes.. to jest to
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że numer dwa w pierwszej wyglądasz ładnie seksownie ale w drugiej tak dziewczęco tak... no nie wiem jak to ubrać w słowa w każdym razie bardziej mi się podoba
|
|
#1554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zdecydowanie 1! |
||
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej!!!
Kochana, ja mam dzisiaj takie zaćmienie mózgowe, że nie jestem w stanie racjonalnie myśleć. Pierwsza mi bardziej do Ciebie pasuje, ale z racji tego, że na cywilny wybrałaś sweetheart, obstawiam, że na kościelny kupiłaś JA.
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.forum.wesele-lodz.pl/prin...a76dba5b0ec4f0 te strone kiedys ktos zapodal na forum i tam jest pokazane jak wiązac wstążke.. ale niestety WPRAWA WPRAWA i cwiczenia powinny wychodzic coraz ładniejsze ![]() Cytat:
Zaklepałam fryzjerkę wogole w szoku byla ze tak wczesnie przyszłam (9 miesiecy do wesela) Bylismy tez na sali. Zmienili na tanecznej zaslony! Teraz są boskie granatowe do podłogi Podobno na jadalnej czesci tez beda zmieniac(mam nadzieje ze na ladniejszy kolor niz dotychczas mają.. a jest nim dziwny odcien czerwieni... bleeee...) Ogólem wlascicielka znowu sympatycznie nas potraktowala, opowiadala dużo i na wiele pytan udzielala odpowiedzi ![]() Super. mam nawet zdjecia i filmik
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-11-12 o 13:26 |
||
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może jednak 2 ![]() Ja wróciłam z przekłucia uszu trochę szczypie.Jedziemy później z T do znajomych i zostajemy u nich na noc
|
|
#1558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Żal mi dziewczyny i dziecka.Cytat:
![]() Cytat:
TŻ do mnie przychodzi i będziemy pichcić pizzę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a włosy masz boskie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

W końcu pierwsze tygodnie są najważniejsze.

1.09.2012

Żal mi dziewczyny i dziecka.