|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Cytat:
![]() Emily na 5 latek i jest ogromna fanka André...jak zreszta 5 czy 6 innych dziewzcynek z przedszkola... ![]() Ale André ma ostatnio ulubiona kolezanke w swoim wieku - Lily, z ktora glaszcza sie po glowkach, buzi, karmia, daja sobie piciu a nawet jak jada w wozkach to trzymaja sie za rece wiec mamusie musza jechac rownym tempem... ![]() Pompowane ![]() Cytat:
Wierze, ze bylo ci ciezko, ale najwazniejsze, zebys byla zdrowa! Ja przelotem, bo bylismy dzisiaj w Osnabrück...teraz maly je kolacje a malz pojechal po zakupy i szykuje sie pyyyyyyyszna kolacja wiec rozumiecie.... ![]()
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Oczywiście ja się cieszę że miałam sajgon ale powiem szczerze planowałam sobie przez długi weekend odpocząć a doszło do tego że dziś też byłam chwilkę w pracy![]() Kamila, Brombusia chłopcy jak zwykle przystojniaki jak się patrzy Guciu mała pomocniczka przeurocza Xpresja Twoja córeczka przesłodka Poruszyłyście temat kombinezonów, ja kupiłam Wikiemu kombinezon tak na szybciora. Dałam tylko 100 zł więc nie dużo ale mam wątpliwości czy kurtka nie jest aby za mała.... Wogóle to z jakich firm kombinezony kupujecie??? bo jak chciałam mu kupić z jakiejś konkretnej firmy to mniej niż 200 zł nie ma szans żeby znaleźć. Wogóle przymierzanie tego kombinezonu to masakra była jakaś. My idziemy na bilans w czwartek, ciekawe ile Wiki będzie miał wzrostu? Ela ja też będę trzymać kciuki ale z doświadczenia wiem że jak się już prace napisało to się ją napewno obroni .
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-11-11 o 21:07 |
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zreszta zapowiadaja u nas mrozy w weekend a gospodarz twierdzi, ze po mroznej nocy liscie praktycznie wszystkie spadaja, takze w przyszlym tygodniu bedzie spokoj... oby ![]() zreszta jutro tzta zagonie do grabi ![]() a tak w ogole to brakuje mi ostatni ruchu... wiec kupilam w koncu siedzonko dla Sandry na rower i bede ja odbierac teraz rowerkiem ze zlobka ... bo z przyczepka to mnie trafialoI duzo zdrowka dla was.. i cierpliwosci z odciaganiem Cytat:
a z tymie 5 kg, to fakt, na razie nie jest zle... tyle, ze teraz zaczne coraz gwaltowniej tyc... i przez ostatnie 3 tyg przybyly 3 kg... takze 1 kg/ tydzien... wcale mi sie to nie usmiecha ja generalnie kupuje uzywane (nie wiem jak ty na to sie zapatrujesz, ale sa tacy ktorzy sie brzydza )i jeden kupilam Topolino, drugi Tchibo... za oba zaplacilam max 25€ z przesylka ![]() A tak w ogole to dzis bylismy ze znajomymi na pochodzie sw. Marcina z latarniami... taki spontan, potem na kolacyjce w restauracji... Sandra padla w domu natychmiast, ja ide zaraz w jej slady ![]()
|
|
#245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Lenka nadplanowo chyba![]() Cytat:
Cytat:
Nie forsuj się za dużo. Cytat:
![]() Gucia, Karenina dzięki za odp w spr rowerów ![]() My rano byliśmy na paradzie. Bąblowi najbardziej się podobała orkiestra wojskowa ![]() A wieczorem mały do Dziadków a my ,mieliśmy iść do kina i co? ![]() ![]() Biletów już nie było! Skończyło się kawką w kanjpce... Ale ogólnie dziś sajgon w mieście przez ten mecz, nie ma gdzie zaparkowac nawet ![]() Z kinem jestem bardzo zła, raz na pół roku się uda czlowiekowi zebrać a tu taki numer nie mogą sobie Ci wszyscy studenci kiedy indziej chodzić?
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cze Mamuśki
Ale dzisiaj mróz brr ![]() Kate, ja też kupiłam na all używane, z Coccodrillo. Jednoczęściowy i dwuczęściowy Jeszcze muszę kupić taki dłuższy śpiworek do wózka, bo mój jednak jeszcze dużo jeździ w wózku. Eluś na poczet przyszłotygodniowej obrony mogę Cię kopnąć na szczęście w ![]() Jutro jedziemy do Ikei kupić nowe regały na książki ![]() Bo na starych już miejsca nie ma ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() Za niedługo zaczniesz narzekać, że Ci miejsca w autobusie/kościele nie ustępują A tak serio, na co się wybieraliście? Ja sobie zawsze wcześniej rezerwuję miejsca, bo lubię na samym środku ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- OOOO, Zebra is back Gdzie byłaś jak Cię nie było, zeznawaj
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Elank no to trzymam kciuki
ja pamiętam jak odciągałam to nie było tak źle![]() musze kończyć odezwe się jak dam rade
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Witam weekendowo
u nas dzisiaj mrrrrrozno.... ![]() Pietrusiu trzymaj sie dzisiaj, dasz rade Zeberka jak tam po odwyku wizazowym? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-11-12 o 11:01 |
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez dołączam się do życzonek dla Oskarka STO LAT
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Nadrobiłam Was po łebkach. Napiszę tylko, że na koncercie było rewelacyjnie, cudownie i wogóle najlepiej jak mogło być!!! Mam ochotę to powtórzyć. 15 Lenny jest w Pradze ale już kasy brak... ![]() Zmykam teraz, bo za jakąś chwilę wybieramy się na obiad. Najlepszego dla nowych Dwulatków!!! |
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina
![]() Ciężko jakoś się wbić mimo, że czytałam i jestem w temacie... |
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
nie mam jakoś wcale weny dziś do pisania, umyłam okno balkonowe szykuje dopiero jedzenie sobie a troche mnie to męczy bo zaczęłam diete 1100kalori i więcej czasu spędzam przy garach wczoraj byliśmy i teściów i Aga nie spała wcale w dzień i też dała nam w kość, o 20.00 jak weszliśmy do auta to zdążyłam tylko wycofać autem a ona juz spała ![]() dziękujemy za brawa dla Pawełka za zębulka jednak wychodzi obok już drugi ząbek Cytat:
![]() Zeberko witaj spowrotem ![]() co do dumny i blady czy jakoś tak to nie słyszałam , ja znam dumna/y jak paw
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Joasia dobrze , że impreaza udana ja Leniego też lubie/lubiałam ![]() Pietrusia pewnie że dasz rade ![]() Zeberka witaj ![]() ![]() My mieliśmy przygody dziś tzn. na spacerze Kinga wywruciła się na smar po samochodzie czy oleju, więc szybko poleciałam po inną kurtkę żeby jej ściągnąć i szybko poleciałam ją wyprać. Chyba się udało teraz schnie. Naszczęście była ciemno brązowa . Potem Kinga przeleciała przez swój wózek naszczęście się nic nie stało, bardziej to ja spanikowałam
|
|
|
|
#255 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Oskarka dzisiaj mam wieczór w samotności. TZ idzie na parapetówkę, a niestety obie babcie wyjechały. I w sumie to i lepiej, bo ja czuję się nadal kiepsko i przynajmniej posiedzę na pisaniu tych poprawek. My mamy kombinezon1-częsciowy bo w zeszłym roku kupiłam za duży ![]() Cytat:
wiedziałam, że na Ciebie zawsze mogę liczyć ![]() weż mnie ze sobą normalnie od 3 miesięcy się wybieram i dotrzeć nie mogę. Ale usprawiedliwa mnie, ze na drodze do Ikei mamy same remonty, więc trochę mi się odechciewa.Cytat:
![]() A w Pradze są moi teściowe Może Lenny ich śledzi?![]() Cytat:
Cytat:
U nas się nie zapowiada. Olka miała pierwszy ząbek chyba 8 czy 9 miesiąc ![]() noooo właśnie się dziś zastanawiałam, że już nie pamiętam, kiedy Ala miała 1 miesiąc i była taka malusia! A teraz baba jak się patrzy 8 kgCytat:
![]() My 2 dni temu jak wychodziłyśmy na spacer, to pod klatką leżał kołpak i oczywiście Olcia go musiała obejrzeć, więc też musiałam do domu się wracać i ja myć. Cała upaćkana od czegoś czarnego była. Na szczęście to nie był smar. Dzisiaj leci film Zakupoholiczka czy cóś i bym chętnie obejrzała w ten samotny wieczór ale kto za mnie napisze pracę? Kto się zgłasza na ochotnika?????Kate- wiem, wiem, że obrona to formalność, ale zawsze stres jest, a i trzeba tą pracę jakoś napisać
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-11-12 o 20:11 |
|||||
|
|
|
#256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja czasem jak wywinie orła to tez najpierw sie wystrasze a potem jak ona nie płacze to mi sie śmiać z niej chce ![]() Cytat:
doleczysz sie i tak jak mówisz prace skończysz co do kombinezonu to Aga nie ma i kupować chyba nie będę a Pawełek dostał od chrzestnego z Marquita czy jakoś tak naprawde świetny grubiutki cieplutki i jeszcze ceny wszystkich nie zdążyli ściągnąć 168zł ale podoba mi się strasznie a co do ząbków to faktycznie Aga miała 2,5miesiąca to nawet lekarka nie chciała wtedy wierzyć a Pawełek to w miare normalnie chyba?? no za chwile dzieciaczki nasze kończą 5miesięcy ależ czas leci. ale fajnie z tą wagą tak równo lecą wagowo ![]() a obraca ci się już Ala na brzuszek?? Pawełek już sobie śmiga na brzuch i strasznie lubi siedzieć ale też za dużo mu nie pozwalam
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Guciu specjalnie dla Ciebie przepis na karpatke jest juz w naszej ksiązce kucharskiej
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-11-13 o 10:29 Powód: dopisek |
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() No i masz z kutki nie zeszło jedynie to jeszcze na złość to mi wyblakła ta kurtka dodałam vanisza i masz lepsza już nie będzieAniulka ja mam to samo jak widziałam ją jak się zawiesiła na tym wózku i fikła przez niego to ja byłam w takiej panice żeby tylko na głowe nie upadła ale naszczęście miała rączki więc zrobiła salto i była w małym szoku ja widząc że oczy ma jak 5zł to się wycofałam i śmiać mi się chciało taka ulga normalnie ![]() Elank no to miłego pisania
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów, którym nie mogłam złożyć życzeń w ostatnim tyg
![]() |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko co tam u Was?jak Piotrus?
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Cisza jak makiem zasial
![]() Dopadlo mnie wczoraj lumbago i cierpie. Nie tylko z powodu bolu, ale tez mialam duzo planow na dzis, a tu nic nie moge robic, tylko lezec. Konspi, dzieki za cieple slowa Chopaki poszli sobie gdzies, a ja chyba obejrze cos w telewizji.
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie nic się przez ten tydzień nie zmieniło. Piotruś zdrowy, łobuz, jak nie gadła tak nie gada, jak nie siurał na nocnik tak nie siura
No i lubi jeść. Taniej go ubierać niż karmićBogus no to oby szybko boleści Cie opuściły |
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
wystarczyło trochę postraszyć usunięciem z listy i od razy wzrosła liczba postów
a ja coś ostatnio jestem bardzo zagoniona i nie moge znaleźć czasu na wizażyk. wpadam, przelatuję i wypadam.Brombi ale Filuś wyrósł - nie do poznania ! Aniulka gratuluję pierwszego zębolka. widzę, że u was genetyczne szybkie wychodzenie zębów oskarku wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!
u nas bunt dwulatka w pełni. marudzenie, płacze, krzyki, żyć nie umierać razem z tż próbujemy się nie dać ponieść emocjom ale przyznaję, że to bardzo trudne ![]() poza tym Nilci znudziło się już chodzenie i jeżdżenie w wózku, teraz najlepsze jest noszenie na rączkach! szkoda tylko, że nie waży jak piórko ![]() lecę do wyrka bo jutro do pracy... pocieszam się, że już niedługo święta ![]() |
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
dołączamy się z Grzesiem do zyczen
|
|
|
|
#265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, jeszcze gdyby chodziło o jeden film to moze bym tak nie lamentowała, ale to chodziło o cokolwiek...![]() Najpierw chcieliśmy iść na "Bitwę..." albo na "Baby". Jak sie okazało ze nic z tego to "Listy do M" i "nawet "Wyjazd integracyjny"... obojętnie Ja zawsze tez rezerwuję, ale to miał być taki wolny dzień... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wpadłam sie przywitać i zapytać mamy kaszlaczków co teraz podajecie? U nas bez syropu od środy chyba i dziś znowu muszę coś podać... Nie wiem, czy przemarzł Bąbel wczoraj na dłuuugim spacerze, czy co, ale rano znowu się coś zaczęło odrywać... Co podajecie?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-11-14 o 07:53 |
|||
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje niedlugo pewnie bede dzialac ![]() Cytat:
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
syrop stodal - lepiej już u Grzesia, byłam w czwartek u lekarza i czysty osłuchowo lekko gardło czerwone, bez antybiotyku - ale daję tez sinupret na jego gluty
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
U nas wczoraj znów kaszel ale tym razem duszący ale dałam syrop na noc i nic do tej pory zobaczymy jak minie dzień.
konspi no to faktycznie żeby o tej godzinie filmu nie było ![]() ![]() zdrówka życzymy co dalej kaszlają
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My tez chorujemy ![]() Zamówiłam wczoraj dla Kamilki nowe łóżko http://allegro.pl/show_item.php?item=1924406382
|
#270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spacery to teraz wyglądają tak że pół spaceru WOjtek pcha wózek a dopiero drugie pół w nim jedzie :/ w marekcie w wózku już nie wysiedzi, albo na rękach albo na nóżkach ale nie mam owy o trzymaniu go za rączkę więc jest jedno wielkie bieganie za nim :/ ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
a ja od rana na tel. Czemu budowa domu musi się wiązać z tyloma formalnościami???? i jeszcze te koszta :/ tak więc tydzień zaczął się od nerwa ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- doradźcie mi co kupić Samusiowi na drugie urodzinki?? mamy zaproszenie na kinder party i mam dylemat. na razie upatrzyłąm takie zabawki: http://allegro.pl/gra-zrecznosciowa-...890292528.html http://allegro.pl/warsztat-walizka-n...912485908.html http://allegro.pl/klocki-jixin-mega-...910542650.html
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

Ja dostałam jakieś lekarstwa, po któych niby mogę karmić, a na ulotce napisane: UWAGA: nie stosować w czasie laktacji!!!! I z trudem mi to przyszło, ale odstawiłam Alę i postanowiłam się wyleczyć, żeby zakończyć to chorowanie. Nienawidzę się odciągać, ale innego wyjścia nie mam 
Oczywiście ja się cieszę że miałam sajgon ale powiem szczerze planowałam sobie przez długi weekend odpocząć a doszło do tego że dziś też byłam chwilkę w pracy
)

Kto się zgłasza na ochotnika?????