![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
hej, dawno mnie tu nie było
![]() co do kocich bitw, to moje ostatnio namiętnie walczą o dekoder na tv ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Dziewczyny pomóżcie - mój kot jest u mnie już od tygodnia (ponad). Kilka dniu temu zaczął dostawać RC dla kociąt - no i pojawiło się - kupa kota jest luźniejsza. Nie jest to taka typowa biegunka, tylko nieuformowane klocki (sorry za obrazowość). Nie bardzo wiem co mam robić - czy znowu zmieniać mu karmę (RC je od wtorku), czy od razu do weta... Obawiam się że to jednak ten kurczak.
![]()
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a je mokre jedzenie? ma wode obok suchej karmy? podajesz cos jeszcze do picia (np. mleko)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-11-11 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Charlie ma suk - szczęście w nieszczęściu, że spowodowany kamieniami a nie białaczką, jest już po cewnikowaniu, ( ciężka była noc po narkozie - zawymiotował cały korytarz i zrobił kupę na posłanie w trakcie snu). Wczoraj byliśmy na kontroli, przez cały dzień nie sikał a w trakcie jazdy do weterynarza nasikał do transportera a u weterynarza wytarł się we mnie, cały wieczór walczyłam ze smrodem - ale uniknął ponownego cewnikowania. Teraz jest na antybiotykach i za 1,5 tygodnia go wykastruje. Tylko nie wiem jak wytrzymam ten czas bo on już chyba przyzwyczaił się do siusiania w pokoju córki jak go oduczyć?!! Oczywiście przez 6 m-cy ma dietę z Royala na szczęście urinary mu smakuje, wcześniej próbowałam go przestawić na coś od trawienia i karmę zjadły dzikusy z podwórka bo mój gabeł - jak nazywa kota moja córka ( 3-latka) zastrajkował. Tak więc w tydzień nadrobiłam materiał o kotach, którego nie przyswoiłam przez dwa lata, nadal liczę na podpowiedzi jak poradzić sobie z siusianiem i zapachem, pozdrawiam i będę zaglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wysprzatac pokoj bardzo dokladnie, wyszorowac miejsca posikane - wydezynfekowac potem miejsca posikane - najlepiej zakupic specjalny odstraszacz w spray (zapach cytrynowy albo pomaranczowy) i systematycznie spryskiwac newralgiczne miejsca ![]() - jesli Charlie ma ulubiony kocyk albo poduszke to umiescic w pokoju corki - mozna mu sprobowac podawac suche jedzenie tam, dziwnie brzmi ale moze pomoc, moje koty jedza suche osobno bo kontrolujemy ich wage i starszy je w kuchni a mlodszy w mojej lazience - jak to nie pomoze to zabronic wstepu do pokoju corki
![]() |
#4596 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
Kocurek nie wymiotuje, bawi się jak zawsze. Karmię go tylko suchym i wodą - nie chcę eksperymentować z czymś innym dopóki się nie przyzwyczai. Wodę zawsze ma. Miski stoją obok siebie. Kupa wyłazi tak jak piszesz, tylko ten kolor (jasnobrązowy), konsystencja i zapach jest inny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sztywnej reguly jak dlugo, czasami dzien a czasami tydzien, poltora, jesli kotek ma apetyt, bawi sie, jest wesoly nie ma oznak problemow jakie ma oczka, jasne, wyrazne? z sikaniem jest problem? jak wczesniej byl zywiony? tylko suchym czy dostawal mokre? wbrew pozorom kocie przewody pokarmowe sa bardzo delikatne, nasz maluch po przywiezieniu do domu raz zwymiotowal a przez 3 dni nie zrobil qypy, mialam stracha ze nie wiem
![]() |
#4598 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
royal-canin-kitten-36.jpg Nie ma żadnych innych dolegliwości oprócz tego kupska. Nie drapie się, ani nic. Rośnie jak na drożdżach. Rozrabia - są pierwsze zniszczenia ![]() ![]() Mam nadzieję że niedługo mu przejdzie. Dziękuję bardzo za odpowiedzi ![]() Dodam parę fotek, a co! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-11-11 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem z kotem. Zaczął załatwiać się na łóżka. Na początku robił na moje, teraz przerzucił się na rodziców, ale załatwia się też w kuwecie. Kuweta stoi w tym samym miejscu co stała, kot śpi z rodzicami na łóżku, więc nie wiem czemu to robi. Na pewno nie robi tego na złość, bo Lover jest u nas dosłownie noszony na rękach
![]() Dołączam zdjęcie sprawcy ![]()
#4601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie wykluczenie choroby to wizyta u vet
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszukala przyczyn? Kocia psychika jest bardzo zlozona, sa koty ktore reaguja stresem nawet na przesuniecie kanapy albo na dluga nieobecnosc ukochanej osoby. Update o Milce, Monika pracowala dzisiaj jako architekt, wyjela kuwete z klatki i usunela drugie drzwi w klatce, tam zamontowala kryta kuwete (dno kuwety Milki sklejone z gora od krytej kuwety Sonii ![]() ![]() ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-11-12 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Wtajemniczenie
|
Odzyskujemy dom!!!
Od wczoraj po porannych gruntownych porządkach żadnej plamy! Być może to przedwczesny entuzjazm, w razie czego zamówiłam z allegro akyszek ( czy ktoś to testował?). Dziś wyszłam z córką na dwie godziny i po powrocie miła niespodzianka *czysto*- hura chmura!! Teraz planuje zakup nowej krytej kuwety i zmianę żwirku na sylikonowy co o nim sądzicie? Jeżeli chodzi o zdrowie mojego księciunia to opanowaliśmy podawanie leków, w nocy dwa razy był w kuwecie i było siusiu- szok bo on nie wchodzi do ,, brudnej '' kuwety, jest jeszcze nieco poddenerwowany i nieufny nie interesuje się myszką ale zdecydowanie wraca do zdrowia. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Pochwalę się i ja swoimi kociakami
![]()
![]() |
#4607 |
Zadomowienie
|
dziewczyny proszę pomóżcie mi mam od piątku kociczkę nierasową ma niecałe 2 miesiące ale martwię się o jej nosek bo tak dziwnie chrząka a jak pije mleko to tak sie aż zachłysta do tego często kicha TŻ mówi ze mam jej trochę mleko podgrzewać bo ona jak pije to aż nos wpycha do mleka i to może jest powód tych dziwnych dźwięków? kociczka była odropaczona i szczepiona kolejne szczepienie 5 grudnia. Dlatego sie tak zastanawiam czy nie iść wcześniej z nią do weterynarza może coś nie tak z tym noskiem? proszę o pomoc to mój pierwszy kociak i martwie sie o nią
#4608 |
Wtajemniczenie
|
Idz do weterynarza, niech zbada malutką, tylko wtedy będziesz mieć pewność że wszytsko jets ok, i nie przesadzaj z mlekiem bo mała nabawi się biegunki, specjalne mleczko lub śmietanka, od czasu do czasu, na co dzien czysta woda do picia. Jedzonko i "napoje" powinny mieć temp pokojową gdy jej podajesz
Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-11-13 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4610 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że może to być koci katar. Jak wyglądają oczy?
#4611 |
Zadomowienie
|
oczka są w kącikach trochę zaropiałe ale nie zauważyłam aby się to pogorszyło kociczka też ma dobry apetyt i jest żywiołowa
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4614 |
Wtajemniczenie
|
Charlie jest na antybiotykach - ma syndrom urologiczny kotów- za kurację na 4 dni zapłaciłam z badaniem kontrolnym i czterema zastrzykami 65 zł, ale cena pewnie zależy od choroby.
Za nami kolejny czysty dzień, leki działają, co widać po zachowaniu i w kuwecie. Przed chwilą wykąpał się w wannie w wodzie po dziecku, cała posadzka pływa - znak, że wraca do siebie. Jutro wielki test pierwszy raz od czwartku sam w domu do 17, ciekawe co zastane po powrocie z pracy, co prawda los jego klejnotów jest przesądzony, ale mam nadzieję, że do tego czasu nie będzie znów sikał po kątach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Czarno-biały kotek podobny do mojej koteczki.
A ja się zaczęłam o Fionę martwić, bo z jednej strony przy nosku pojawiły się jej takie 3 małe kropeczki - krostki. Nic z nich nie cieknie, poza tym kotka jak zawsze się czuję więc może to nic takiego, będę obserwować. Miała jakieś 2-3 miesiące temu coś podobnego na uszku. pojechaliśmy do weta i powiedział, że to może być znamię jak czasem ludzie mają i nic nie będzie z tym robić. Z czasem krostka zniknęła, więc może teraz to podobnie jest. Muszę ją obserwować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Wtajemniczenie
|
#4618 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o zniszczenia - nie drapanie - bo akurat z tym (póki co!) nie ma problemów - ale o zrzucony i połamany kwiatek, zepchniętą i potłuczoną durnostojkę (akurat jej nie lubiłam ![]() Kot ma drapak, ale pomimo tego, że próbowałam nauczyć go korzystać z niego, ma te lekcji głęboko w ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajowy Lover ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Uff, dawno mnie tu nie było (po pewnym niesprawiedliwym poście
![]() ale wchodzę by w skrócie napisać co z Forintem ![]() Mianowicie, po długiej walce jego ucywilizowanie się udało ![]() ![]() Minął wówczas miesiąc od jego kastracji i niektóre kocury podobno mają wówczas ostatnią fazę rzutu hormonów - taki wzmożony atak (coś jak u facetów po 40' ![]() ![]() ![]() Jedyna rada była wówczas zamykanie go na noc i pod nieobecność w łazience. Tak kazał doświadczony wet i koleżanka TŻ (która miała 4 takie kocury). Dostaliśmy nakaz mega karcenia go jak będzie chciał tylko wejść na łóżko (zrzut i trzymanie do ziemii, pokazywanie tego miejsca i zamykanie w łazience), bo do niego to rzekomo miało docierać, żadne tam odstraszczae w sprayu, ocet nie działały. Jakby (nie daj Boże) nalał znowu, to nawet po czasie wziąć go i wsadzić w to nos i najlepiej oblać wodą pod prysznicem - to największa kara dla kota, ponoć miał to rozumiec jako "wyro to zło". Oczywiscie w międzyczasie mega go głaskać i tulić by nie czuł że musi walczyć o terytorium. Tak upłynęło ok. 10 dni (mega szał z praniem i dezynfekcją wszystkiego, nieprzespane noce bo zamknięty darł się, wieczny bałagan w łazience po nocy, on próbował przez kuwete robić podkopy na zewnątrz ![]() Cała faza miała trwać max 2tyg. Minęły właśnie i już od 2-3 dni widać było że zanikło u niego zainteresowanie łóżkiem - zaglądał tylko jak widział że w nim leżymy, na dniu nie istniało. Taka przylepa sie z niego zrobiła, no można z nim wszystko robić, trzymać na kolanach, na barana, uszy podgryzać, a on tylko mruczy i się pręży na miziu ![]() A dzisiejszej nocy po raz pierwszy został luzem na noc i było grzecznie! Walka była ciężka ale chyba się udała ![]()
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2011-11-14 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.