|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
hej
przyjmiecie mnie do swojego grona???Jestem os bezrobotna juz prawie rok,do wrzesnia mialam zajecie teraz siedze bezczynnie w domu... W pn jade na rozmowe do miasta oddalonego ode mnie o ok 100km,nie zalezy mi na tej pracy,nie chce tam pracowac,nie chce sie przeprowadzac,ale jesli ja dostane to bede szczesliwa,bo trzeba cos w zyciu robic...
|
|
#3962 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Przyjmujemy Opowiedz nam coś o sobie: studia?była praca? doświadczenie zawodowe?staże?
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobilam mgr z logistyki i studia podyplomowe z zzl...czyli teoretycznie nie powinnam miec problemow ze znalezieniem pracy... Do tej pory moja kariera zawodowa byla zwiazana glownie z bankiem,przez 1,5roku pracowalam w banku na placowce bankowej,pozniej przenioslam sie do centrali,gdzie pracowalam w hr przez ok 18 m-cy oraz rownoczesnie przez 6m-cy jako analityk kredytowy.Moim ostatnim miejscem pracy byla firma dystrybucyjna... Swoja kariere zawodowa chcialabym "robic"w logistyce lub w hr,najchetniej w miekkim,ale to chyba tylko marzenie... W poniedzialam jade "zdobywac" prace w banku,dlatego jestem taka na nie,nie lubie tego typu pracy,a po drugie skoro zrobilam konkretne studia,chcialabym sie rozwijac w tym kierunku...
|
|
|
#3964 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja mieszkam w miasteczku, gdzie bezrobocie jest największe w powiecie. Zazdroszczę Ci, że możesz sobie wybierać w ofertach. U mnie oferta pracy pojawia się raz na 1 miesiąc to i chętnych na jedno miejsce jest około 90, także jestem wniebowzięta, jeżeli ktoś mnie na rozmowę zaprosi. Studiuję administrację, ale wiem, że pracy w zawodzie nie znajdę, toteż wiem, że albo muszę się na mgr przekwalifikować albo znaleźć pracę w nie-zawodzie. Nie zarzekałabym się tak jak ty, że już nie chcesz pracować w banku. Czasy są jakie są, nie zawsze praca idzie w parze z papierkiem z uczelni. Poza tym jesteś młoda, także jeżeli dostałabyś tą pracę w banku, to nie wierzę, że będą Cię tam trzymać do emerytury, także zdążysz pracować w zawodzie Zazdroszczę Ci, bo ja nigdy nie zagrzałam miejsca dłużej niż 9 miesięcy. Zawsze mi się zdarzało pracować w zastępstwie... P.S. Widzę że w dużym mieście mieszkasz stąd też wahania, czy iść na rozmowę
Przejechane na rowerze w 2019: 2 762 km ![]() Edytowane przez khloe Czas edycji: 2011-11-13 o 09:35 |
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Praca w banku dla niektorych to praca marzen,dla mnie to zlo konieczne,poniewaz ja nie chce w takim charaterze pracowac,nie widze sie tam,ale jesli dostane ta prace to ja biore i bede szczesliwa,rownoczenie szukajac czegos innego. Rozmowe nie mam w miescie skad pochodze,tylko ok 100km od mojego miejsca zamieszkania... Moze pomysl o zrobieniu mgr na innym kierunku?Glownie stawiaj na jezyki,jesli masz mozliwosc to ucz sie. A nie myslisz o przeprowadzeniu sie gdzies,gdzie jest lepiej o prace???
|
|
|
#3966 |
|
Raczkowanie
|
margueri, a agencje pracy tymczasowej? u mnie w mieście (dużo mniejszym niż wrocław) działą kilka i co chwile szukają kogoś zainteresowanego HRem, tyle że na stanowiska niskiego szczebla.
|
#3967 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja myślałam, żeby się przeprowadzić, ale koleżanka, z którą miałam to zrobić się wycofała... A sama jestem zbyt tchórzliwa, żeby to zrobić... Co do języków to masz rację. Uważam, że jestem całkiem dobra w języku angielskim- byłam nawet na rozmowie w sprawie pracy gdzie wymagany był angielski- rozmowa w połowie po angielsku. Pracy nie dostałam, ale byłam z siebie dumna, że się nie zestresowałam i płynnie i na temat rozmawiałam w tym języku.. Wierzę, że wkrótce los się do mnie uśmiechnie dostanę pracę.
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(( Ja chyba sobie "szkodze" tym,ze mam w innym kierunku wyksztalcenie,jeszcze w innym doswiadczenie a jeszcze w innym chcialabym pracowac...tak to jest,jak sie bierze prace,ktora choc troche spelniane nasze oczekiwania a nie jest ta wymarzona...Tak,jak dostane prace to przeprowadze sie... [/QUOTE]Ja myślałam, żeby się przeprowadzić, ale koleżanka, z którą miałam to zrobić się wycofała... A sama jestem zbyt tchórzliwa, żeby to zrobić...[/QUOTE] Patrz TYLKO na siebie,nie na innych.Kolezanka zawsze moze sie okazac "zla kolezanka" a Ty bedziesz miala fajna prace,bedziesz sie realizowala,poznasz nowych znajomych. [/QUOTE]Co do języków to masz rację. Uważam, że jestem całkiem dobra w języku angielskim- byłam nawet na rozmowie w sprawie pracy gdzie wymagany był angielski- rozmowa w połowie po angielsku. Pracy nie dostałam, ale byłam z siebie dumna, że się nie zestresowałam i płynnie i na temat rozmawiałam w tym języku..[/QUOTE] GRATULACJE!!!mnie niestety ogranicza angielski (((((((bledy mlodosci,kiedy to myslalam,ze z niemieckim zdobede swiat...[/QUOTE]Wierzę, że wkrótce los się do mnie uśmiechnie dostanę pracę.[/QUOTE] Dobrze,ze wiara pozostala,bo u mnie juz nie ((((((Dobra za kilka godzine wyjezdzam,jutro rozmowa,zobaczymy czy chociaz w banku bede mnie chciec ))
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja też pobędę z wami mam nadz, że nie za długo choć towarzystwo jest pewnie bardzo miłe, a tak poważnie zawsze kiedy coś sie zadzieje z moją pracą stracę ją bo coś tam, sama się zwolnie bo tez są ważne powody, włos mi się jeży na głowie jak pomyśle jak wygląda poszukiwanie pracy w tym zawszonym kraju, skończyłam prawo, dostałam się teraz na aplikacje, znam nieźle angielski, komunikatywnie inne języki, mam roczne może nie za długie (choć w cv mam podane dłuższe
) doświadczenie zawodowe i szukanie pracy jest dla mnie zawsze koszmarem, który trwa miesiącami, najpierw nikt ale to kompletnie nikt nie reaguje na moje cv, na 30,40 cv oddzywa się może 1, 2 osoby, jak już wielkim szczęściem idę na rozmowe kwalifikacyjną to okazuje się, że jest jednak ktoś odpowiedniejszy...masakra . Nie wiem niby jest się wykształconym, kumatym i w ogóle, a znaleźć pracę, to jak wielki cud. Choć niektórzy moi znajomi nie mają takich problemów nie znalezieniem pracy miesiąc, góra 3 i coś sensownego zawsze jest (a co lepsze tak mieli zawsze nieważne czy z doświadczeniem zawodowym czy bez), nie wiem czy to kwestia szczęscia czy czego...Przepraszam, że się troche poużalałam, ale dobrze czasem to z siebie wyrzucić, tym bardziej, że tu ludzie z podobnymi problemami . Pozdrawiam
|
|
|
|
#3970 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Włos mi się na głowie jeży po tym co napisałaś. Uważam, że prawo było i nadal jest prestiżowym kierunkiem. Dziwię się, że tak długo nie mogłaś znaleźć pracy. Wydawało mi się, że prawników niezbyt dużo z "uczelni wychodzi"- no na pewni nie tak dużo jak np pedagogów, czy ludzi z administracji. A tu taki zonk ![]() No i do tego miałaś doświadczenie, no i co teraz ważne język- i to nie jeden... Nie dziwi mnie w ogóle, że ludzie emigrują z tego kraju i już nie wracają...
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
Kloe no niestety co do prawa to to jest teraz beznadziejny kierunek, wiem, że w ludziach utrzymuje sie przekonanie, które miało na pewno racje bytu w latach 90tych może jeszcze w pierwszych latach 2000, ale teraz prawników jest od groma, nie wiem czy tylu ilu pedagogów czy ludzi po administracji, ale naprawde dużo, tym bardziej że kształcą ich i wydziały zaoczne i uczelnie prywatne, a rynek ich tylu nie potrzebuje...Mam wrażenie, że rzyga już absolwentami prawa... O pracy w kancelarii aplikanci, bo nie mówie o absolwentach (ci mogą to traktować jak mrzonke) marzą, no chyba, że masz znajomości, praca w administracji publicznej też znajomości, pozostają jedynie firmy i ich działy prawne, ale tam też o jedno miejsce walczą setki
No nic może brzmi groźnie, ale mam nadz, że jakoś to bedzie
|
|
|
|
#3972 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
#3973 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz teraz to szukam pracy dopiero jakiś miesiąc, przeniosłam się do Warszawy i zrezygnowałam z ostatniej pracy, po tym jak dostałam się na aplikacje, ale bezpośrednio po skończeniu studiów szukałam pracy 1,5 roku. Kiedy byłam na studiach coś się jeszcze znalazło, po skończeniu studiów to tak jakby szanse na znalezienie pracy spadły o połowe.
|
|
|
|
#3974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny a próbujecie w jakiś marketach jako kasjer/sprzedawca? Chociaż na 1/2etatu? Bo zaczynam się nad tym poważnie zastanawiać |
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam kolejną przygodę związaną z pracą. Jakis czas temu było ogłoszenie pewnej fundacji, trafiłam do nihc nawet na rozmowę i coś co miało być szkoleniem, a w praktyce było spotkaniem z opowiadaniemi o fundacji i to przyjdźcie w poniedziałek. W międzyczasie poccyztałam sobie trochę o nich na pewnym forum i zaczęły sie pojawiać sprzeczne informacje, także zrezygnowałam z pójścia tam. Natomiast teraz widzę na tym samym forum wielki wątek - fundacja zniknęła bez śladu i tyle ich widzieli.
|
|
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
ja próbowałam, nie mam kursu na kasy, a doświadczenie w obsłudze klienta mam cały miesiąc, więc nie miałam żadnego odzewu.
|
#3977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
No i nie dzwonai do mnie....
![]() Mieli zadzwonic do konca ostatniego tygodnia, jednak ja w czwartek sama zadzwonil zapytac o co chodzi. Pani mi powiedziala, ze jeszcze nie ma decyzji bo ostatnia rozmowa odbyla sie w tym samym dniu i ona nic nie wie... Nie wiem ile mam jeszcze czekac, moim zdaniem probuja mnei zbyc... Najbardziej dolujace jest to, ze mowili, ze powinno byc dobrze bo kierownik jest do mnie dobrze nastawiony i sam mi mowil OSOBISCIE, zebym byla dobrej mysli bo jestem pierwsza wsrod kandydatow
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
mimimka, troche przesadzasz. był weekend, więc wydaje ci się że czekasz na telefon już tak strasznie długo, tymczasem tak naprawdę to tylko kilka dzisiejszych godzin. jutro po 16 możesz zacząć desperować, póki co uszy do góry
![]() ps. ja najdłużej na odpowiedź czekałam ponad 3 tygodnie :P
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Teraz zobaczylam, ze to ogloszenie wisi w necie od 24 pazdziernika :/
Wiesz, po pierwszym etapie, kobitka zadzwonila do mnie jeszcze tego samego dnia umowic mnie na spotkanie zkierownkiem, a teraz tydzien nie moze sie dodzwonic, zeby mi powiedziec czy mnei przyjeli czy nie... Wolalabym, zeby mi powiedzili "spadaj na bambus", a nie tak w niepewnosci trzymali. Bardzo mi na tej pracy zalezalo Sama nie wiem co poszlo nie tak, skoro praktycznie mnie zapewniali, ze ta prace dostane ![]() Podobno potrzebuja tam decyzji kogos wyzej, dlatego maja do mnie zadzwonic w tym tygodniu. Nie powiedzieli kiedy co i jak. Jak nie zadzwonia do srody to sama zadzwonei i sie zapytam, no i juz nie bede liczyc na ta prace
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! Edytowane przez mimimka Czas edycji: 2011-11-14 o 13:06 |
|
|
|
#3981 |
|
BAN stały
|
A do mnie nie odezwali się ze szkoły policealnej była oferta z 1,5 tyg temu na stanowisko obsługa klienta w szkole policealnej , mam doświadczenie w pracy w sekretariacie szkoły, więc liczyłam ,że mnie chociaż na rozmowę zaproszą a tu nic. Na pewno już rozmowy były, dostali z 1000 CV, nie wiadomo czy wszystkie czytali i zaprosili tych co mają doświadczenie w obsłudze klienta a nie w sekretariacie. Jestem załamana.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-14 o 15:21 |
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
@Up,
do mnie tez nie zadzwonili
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!! |
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Nie pojechalam na ta rozmowe,mam ja przesunieta o tydzien.Jesli w tym tyg nikt sie nie odezwie,to bez marudzenia jade tam i zalatwiam ta prace,lepsze to niz nic,a ja juz musze czyms sie zajac...
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie kobieta ze sklepu też nie zadzwoniła, ale cóż... 100 CV dostała, więc jakie były szanse?!
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
jakis nieurodzaj w tych ofertach w tym tygodniu.
a w jakim rejonie szukacie pracy, bo ja na slasku obecnie. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- mi sie juz zupelnie nie chce szukac te pracy, a ponadto strzelily mi dwa lata
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze czekam na odpowiedź ze stażu - miała byc w ciągu dwóch tygodni niezależnie od tego czy przyjmą czy nie, także czas do poniedziałku jeszcze mają. Ale z tego co wiem jeszcze do piątku rekrutacja trwa także zobaczymy. A dziś miałam jechać na giełde pracy (nie z up) ale telemarketing, i tak chcą kogoś z doświadczeniem tam, a że szukają ciagle to dobrze nie wróży.
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiałam się .. czy jak byłam konsultantką Ori flame czy to wpisać też w CV jako np zajęcia dodatkowe ?
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
U jednej koleżanki właśnie w CV widziałam, że coś takiego miała ... i sama się zastanawiałam czy wpisać to w CV .. No bo np jak składam CV do sklepu kosmetycznego to chyba jednak taka informacja ma znaczenie, że jednak kontakt z klientem nie jest mi obcy.
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Tez racja, dużo zależy od tego gdzie sie aplikuje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

przyjmiecie mnie do swojego grona???Jestem os bezrobotna juz prawie rok,do wrzesnia mialam zajecie teraz siedze bezczynnie w domu...
W pn jade na rozmowe do miasta oddalonego ode mnie o ok 100km,nie zalezy mi na tej pracy,nie chce tam pracowac,nie chce sie przeprowadzac,ale jesli ja dostane to bede szczesliwa,bo trzeba cos w zyciu robic...