|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje sposoby na szybszy porost włosów-porady
A co dokładnie daje taki szampon z czarnej rzepy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Raczkowanie
|
Ja też zażywam Vitapil (już od paru miesięcy). Na mnie te witaminki działają. Włosy rosną mi po nich zdecydowanie szybciej i są zdrowsze (ładnie się świecą i są gęściejsze). Paznokietki też mam po nich ładniejsze. Zdecydowanie polecam.
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
Pytanka co do olejku rycynowego: ile razy w tygodniu trzeba go używac , w jakiej formie i ile go przeznaczy na włostakie do łopatek (bo to mala buteleczka)? Dodam ze włosy myje co 2 dzień a po co 2 myciu używam Waxa.
Swoją drogą to dziwne że olejek przeznaczony do "przeczyszczania" organizmu działa świetnie na włosy hehe ![]() Pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moja technika sprawdzona od lat: obcinać/podcinać podczas fazy wzrostowej Ksieżyca ( przed pełnią , ewentualnie w jej trakcie ). Jest to udowodnione, ze ta faza sprzyja wzrostowi oraz regeneracji ![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
k_rubia, byc może to i prawda, ale ja jakoś nie mogę tego zrozumieć
![]() Skąd cebulka włosa "wie", że na dole został on obcięty, skoro we włosach nie ma nerwów? ![]() Kompletnie tego nie rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm......no cóż....ja też nie ![]() ![]() ![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie dotyczace Vitapilu lub Silicy.. czy po nich zauwazylyscie jakies skutki uboczne? bo zamierzam kupic Vitapil, a poprzednio stosowalam skrzypovite, ktora bardzo niekorzystnie wplywala na moja cere... przez tradzik. Od razu odstawilam skrzypovite i problem zniknal..
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To akurat proste - "wiedzą" stąd, że po obcięciu włos jest nie tylko krótszy, ale i lżejszy. Może i o jakieś tam tylko tysięczne grama, ale mimo wszystko - cebulki wszak wrażliwe są ![]() Szczerze mówiąc ja moje włosy podcinam już od bardzo wielu lat w czasie pełni, ale akurat nie po to, żeby lepiej rosły. Nigdy nie mierzyłam jak rosną w zależności od fazy w czasie obcięcia i nie wiem, czy to ma wpływ (i nadal niekoniecznie w to wierzę, ale też i nie nie-wierzę) ![]()
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
nadal czekam na odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
laseczki gdzies to juz pisalam. co do zakupu olejku rycynowego. poszukajcie w aptekach 100 mililitrowego producent microfarm. jest tanszy bo wiekszy i rzadszy przez co łatwiej sie naklada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
Witam
Po sobie i po koleżance zauważyłam,że włosy i paznokcie rosną o wiele szybciej kiedy pije codziennie mleko.Z reguły wypijam szklanę czasami dwie do tego płatki na sniadanie. Pozdrawiam ![]()
#2112 |
Zakorzenienie
|
ja tam piję codziennie mleko, ale nic takiego nie zauważyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??
zakupilam dzisiaj seboradin i waxa
![]() ![]()
#2115 |
Rozeznanie
|
wiem, ze pytanie nie do mnie ale myslę, ze moge odpowiedzieć. Ja na przykład w ogóle nie podgrzewam suszarką a i tak czuję na głowie ciepełko.... mozesz np. podgrzac na kaloryferze recznik, którym owijasz głowe......
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Witam znowu dziewczyny
![]() Nie wiem co sie dzieje z moimi włosami.. może mi coś poradzicie. Od jakichś dwóch tygodni (chociaż nie nosiłam w tym czasie czapki, nie suszyłam ich, nie prostowałam itd.) moje włosy zrobiły się poprostu okropne!! Ich wewnętrzna warstwa jest strasznie sianowata, końcówki są takie sztywne, szorstkie, powykręcane.. Nawet mój jedwab zbyt wiele sobie z tym nie radzi ![]() Pomóżcie, co mam robić? Jedyne do czego moje włosy sie teraz nadają, to obcięcie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Ja moge polecić z pełną odpowiedzialnością ampułki Vichy plus szampon Vichy Dercos wzmacniający...cudo
![]()
#2119 |
Raczkowanie
|
Podobnie jak boniulka piłam kiedyś mleko i moje włosy rzeczywiście były mocniejsze... ale aby szybciej rosły... hmmm.... raczej nie zauważyłam tego...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ha umylam dzisiaj moje zniszczone, popalone, sianowate, lamiace sie i kruszace wlosy seboradinem niger i nalozylam ta maske waxa pierwszy raz i wiecie co? jestem w szoku!! mam wlosy gladkie jak jedwab a przed tem moje spalone klaki byly sztywne az jak sloma. jestem bardzo zadowolona. kupilam dzisiaj jeszcze balsam seboradin i skrzypowite (zalapalam sie na limitowana serie z kremami Dolivia gratis). zaczynam kuracje cala para i bede czekac na rezultaty
![]()
#2121 |
Raczkowanie
|
Svinecka, przepraszam, że dopiero teraz piszę - miałam małą przerwę w aktywności na forum. Ja podgrzewam włosy tak jak pisałam - zawinięte w siatkę foliową, wtedy ciepło utrzymuje się w środku i sekundę po tym jak przestaję podgrzewać owijam ręcznikiem wtedy to ciepło zostaje w środku i czuję, bo aż mi ciepło w głowę, a potem - po jakiś 15 minutach - znów zdejmuję ręcznik i podgrzewam..i tak do us...
![]() milly, to pewnie kwestia włosów, bo ja używam Dercosów i tak sobie jest..czasami lepiej, ale jak przestanę stosować ampułki (a są drogie, to po jakimś czasie przestaję) to problem wraca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
raus tak wiem ja zrobilam tak samo jak Ty podgrzewalam z siatka na glowie i odrazu zawinelam ale nie czulam ciepla - albo mi sie wydawalo. w kazdym badz razie chyba zadzialalo bo wloski sa super
#2123 |
Raczkowanie
|
może za krótko jednak podgrzewasz, ja tam grzeję ze wszystkich stron jakieś 5 minut, trochę nawet pod siatkę pogrzeję i takie coś zawijam ręcznikiem szybciutko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny a czy moge brac jednoczesnie skrzypowite i silice w tabletkach? bo skrzyp kupilam wczoraj a dzisiaj dostalam od kogos silice i nie wiem czy moge ja tez lykac czy musze czekac az skonczed skrzypowite i wtedy zaczac brac silice
kurcze wlasnie wyczytalam na opakowaniu silicy ze tam tez jest skrzyp polny i pokrzywa tak jak w skrzypowicie - wiec pewnie branie obydwu preparatow to bedzie za duza dawka ![]()
#2125 |
Zakorzenienie
|
Raczej za duża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm albo moze....rano silice a wieczorem skrzypowite
![]()
#2127 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
cookie ja stosuje olejek raz w tygodniu ale moze dlatego ze gdy uzywalam czesciej wlosy mi sie przetluszczaly....
przyznaje ze wklada mi sie go MASAKRYCZNIE na suche wlosy. mimo ze wczesniej go podgrzewalam....chyba wymieszam go z nafta powinno byc latwiej... kiedys stosowalam sama nafte ale powiem ze efekt po samym olejku rycynowym byl o wiele lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
witam, ja slyszalam ze sa super efekty jak do ol. ryc. i nafty doda sie zoltko jajka i sok z cytryny. sama robie taka maseczke na wlosach i sa zdrowsze ale nistety nie rosna zbyt szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
motylek 1007 dziękuję za odpowiedź... Ty jedyna się zainteresowałaś biedną cookie...
![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez cookie Czas edycji: 2006-11-11 o 15:44 Powód: bo niemadra jestem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.