|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 751
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII
¯yczê Ci ¿eby¶ w swoje urodziny te¿ ju¿ mog³a ¶migaæ bryk±
![]() Ja wreszcie od wczoraj mam auto do dyspozycji i wczoraj jecha³am z mê¿em na zakupy do dwóch sklepów i pod tym jednym zero miejsca, wiêc wjechali¶my w tak± ma³± uliczkê przy bloku, gdzie mo¿na po obu stronach parkowaæ. Niestety dupa. No to chcê zrobiæ zawracanie na 3. Nie mam miejsca, my¶lê, ¿e mo¿e na 30 razy bym zrobi³a To m±¿ mi mówi - wycofaj ty³em. A ja jak, przecie¿ tu w±sko, ciemno...Lekka panika, no ale jak trzeba to trzeba i robi³am s³uchajcie nic innego jak ³uk do ty³u. Nie s±dzi³am, ¿e wykorzystam t± umiejêtno¶æ!!! Uda³o siê i jak wyjecha³am to powiedzia³am do siebie, ¿e nigdy wiêcej tam nie wjadê Po czym znalaz³am miejsce do parkowania równolegle i musia³am wjechaæ na krawê¿nik, wiêc nawet ty³em nie próbowa³am i wjecha³am przodem, ale stanê³am super Normalnie taki u¶miech wczoraj mia³am, ¿e ludzie patrzyli na mnie jak na wariatkê ![]() Dzi¶ mnie czeka d³u¿sza trasa. Muszê przejechaæ przez miasto i bêdê jechaæ krajówk± Ale siê rozpisa³am
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 595
|
Cytat:
I powodzenia Dzisiaj!
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 186
|
No nareszcie, wczoraj siê pojawi³o!
Prawo Jazdy: Przyjêto wniosek - trwa postêpowanie administracyjne. A tak strasznie na t± infrmacje czeka³am, ju¿ prawie prawko mam :P
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 215
|
Cytat:
|
|
#4085 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
Cytat:
Dziêki za mi³e s³owa Ale nie wierze w siebie ,my¶lê ,¿e mi siê nie uda
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na drugi egzamin sz³am na takim luzie, ca³y czas siê u¶miecha³am, nawet fakt, ¿e pada³o jak z cebra, obróci³am w atut Ponadto prawie bym siê spó¼ni³a, odlecia³ mi guzik w p³aszczu i na szybko szuka³am kurtki. Normalnie to bym by³a ca³a w nerwach, a wtedy by³am spokojna i wiedzia³am, ¿e dam radê![]() Czasami, na przekór sobie warto w siebie wierzyæ i w swoje umiejêtno¶ci
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 404
|
Cytat:
Jak my¶lisz ¿e nie zdasz, to nie zdasz Mo¿esz dopuszczaæ mo¿liwo¶æ ¿e siê nie uda, ale masz i¶æ zawalczyæ! My wiza¿anki w Ciebie wierzymy, to do czego¶ zobowi±zuje ;> Poka¿ na co Ciê staæ!
|
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Staram siê pracowaæ nad sob± ,¿eby uwierzyæ w siebie. Mam nadzieje,¿e po 6 h jazd które dokupi³am bêdê gotowa.
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w czwartek koñczê jazdy w pi±tek ¶migam siê na wewnêtrzny zapisaæ ![]() Oj bêdziecie musia³y bardzo mocno trzymaæ kciuki ![]() Chcia³abym siê nie denerwowaæ ale mnie ju¿ nerwy zjadaj± ![]()
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 059
|
Cze¶æ Dziewczyny...
Piszê, ¿eby siê wygadaæ ale te¿ ¿eby zapytaæ czy to normalne... Wiêc zapisa³am siê na to prawko, ale teraz im bli¿ej nawet pierwszego wyk³adu to trochê ³apiê stracha... Nigdy, podkre¶lam nigdy nie siedzia³am za kó³kiem po co¶ wiêcej ni¿ by tylko sobie posiedzieæ... W ogóle tego nie czujê, bojê siê, ¿e zrobiê z siebie idiotkê, a tu ju¿ wszystko za³atwione, zap³acone... Pomocy, bo spanikujê i nie pójdê
|
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 751
|
Cytat:
![]() Je¶li Ciê to pocieszy, bo we mnie zawsze by³odu¿o sprzecznych emocji zwi±zanych z oczekiwaniem na jazdê, ale te z³e mija³y jak wsiada³am za kó³ko Nie daj siê stresowi i ciesz siê z tego, bo to rado¶æ nie do opisania A za teksty, co do pogrubionego, to powinna¶ dostaæ lanie
|
|
#4092 | |
|
Bia³a Dama
|
Cytat:
Tylko nie mia³am kasy Ale wiesz, to dobrze ¶wiadczy o Tobie, ¿e zdajesz sobie sprawê z tego ¿e nie je¼dzisz perfekcyjnie, bo prawda jest taka ¿e po kursie 30 czy tam parê wiêcej godzin nikt perfekcyjnie nie je¼dzi, do tego trzeba do¶wiadczenia obok umiejêtno¶ci. Ty zdasz prawko ale nie wsi±dziesz i nie bêdziesz szaleæ "bo ja wszystko umiem" tylko bêdziesz je¼dziæ ostro¿nie ¶wiadoma odpowiedzialno¶ci (nie tylko karnej) :P |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
te¿ my¶la³am, ¿e bêdzie wstyd i tak dalej ale przecie¿ po to siê zapisuje na kurs ¿eby w³a¶nie siê nauczyæ wszystkiego. bêdzie dobrze. ja nigdy nie je¼dzi³am a na pierwszej ju¿ po mie¶cie ¶miga³am. xd
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 059
|
Dziêkujê bardzo za duchowe wsparcie! Jeste¶cie kochane, a¿ mi lepiej, chyba! Bo uczucia mam mieszane, ci±gle...
I chyba faktycznie przekonam siê dopiero jak wsi±dê do samochodu... Bo¿e, miej mnie w swojej opiece i wszystkich przechodniów, których napotkam na swojej drodze te¿. Amen.
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradzisz sobie na pewno, a o przechodniów siê nie bój. Sami bêd± zwiewaæ
|
|
|
|
|
#4096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4097 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja te¿ nigdy nie próbowa³am je¼dziæ samochodem przed rozpoczêciem kursu.Nie wiedzia³am gdzie co jest. Ruszanie ,zmiana biegów to w ogóle czarna magia jaka¶ by³a.Ale I.wszystko mi wyt³umaczy³ i na drugiej lekcji ¶miga³am ju¿ po mie¶cie.I czeka³am z utêsknieniem na ka¿d± kolejn± jazdê. Na pewno nie zrobisz z siebie idiotki,ka¿dy kiedy¶ zaczyna³. ![]() Cytat:
Masz ca³kowit± racjê Tylko boje siê,¿e po tych dodatkowych godzinach dalej nie bêdê gotowa do egzaminu. Chocia¿ z moim podej¶ciem to chyba nigdy nie bêdê . Kupi³am sobie dzi¶ herbatê z melisy na uspokojenie m.in przed egzaminem .
|
|
|
#4098 | |
|
Bia³a Dama
|
Cytat:
Te¿ to zrozumia³am po pierwszym egzaminie. Przed drugim te¿ nie by³am pewna siebie, siad³am wieczorem i my¶la³am o ilu rzeczach muszê pamiêtaæ ile b³êdów robiê i za nic mi siê nie uda wszystkiego naraz ogarn±æ ale zda³am, bo ju¿ tak bardzo nie panikowa³am. Tak naprawdê to ju¿ pewnie je¼dzisz wystarczaj±co dobrze ¿eby zdaæ egzamin, i wa¿ne ¿eby¶ to szybko zrozumia³a
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 589
|
Heeej. Czy siê mogê przy³±czyæ? Jestem w trakcie kursu, znaczy ju¿ sobie brum brumujê.. I jako¶ tak
|
#4100 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 531
|
Trochê za bardzo te¿ jest wyolbrzymiona opinia o egzaminatorach jako tych z³ych co czekaj± tylko ¿eby oblaæ. A w rzeczywisto¶ci siê okazuje, ¿e wielu jest spoko i czêsto nawet przymykaj± oko na drobne b³êdy itd.
Ale i tak ³atka zosta³a, ¿e egzaminatorzy to z³o ![]() kaarooo Witaj ![]() Ile ju¿ godzin masz wyje¿d¿onych? :P
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark Edytowane przez Gruffi Czas edycji: 2011-11-12 o 15:47 |
|
|
|
#4101 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 101
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 859
|
Cytat:
![]() Ja w ¶rodê mam egzamin a do tej pory jak wsiadam do auta to jestem spanikowana do czasu odpalenia silnika. Po tym wiem, ¿e choæby nie wiadomo co siê dzia³o nie mogê panikowaæ <a na pierwszych jazdach potrafi³am
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze liczê, to 14
Od wtorku je¿d¿e ju¿ po 3h, stresujê siê ogólnie wszystkim, czego nie robi³am bo "mi nie wyjdzie, ja nie umiem i nie dam rady", po czym siê okazuje, ¿e jednak radê dajê.Do samego prawka podchodzi³am 7 lat, wiêc... W koñcu siê 'zmusi³am' i znalaz³am fundusze. Nigdy wcze¶niej za kierownic± niet. Ale dam radê
|
#4104 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 531
|
Pewnie, ¿e dasz radê
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
|
|
#4105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak na razie to panikujê bo zosta³o mi 8h
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Mbie ostatnio Pawe³ (instruktor) powiedzia³, ¿e jestem zdenerwowana i nerwowa, to mu powiedzia³am, ¿e bêdê bra³a persen. I mi lud¼ zajecha³ drogê wtedy, na co mówiê "no patrz jaki debil, i jak ja mam byæ spokojna?" nie protestowa³
|
#4107 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 222
|
Witam nowe kursantki Wiecie co, spokojnie pomy¶lcie ¿e egzamin to nastêpna jazda bo tak naprawdê dopiero stres was dopadnie jak trzeba wyjechaæ bez L na miasto i ju¿ mo¿emy tylko liczyæ na siebie przynajmniej przez pierwsze sto km.. Juz nie ma I. tylko ja i samochód a radziæ trzeba sobie i nie jest to jakies g³upie 115 z³ za nastêpny egzamin tylko ¶wiadomo¶æ ¿eby nie zrobiæ krzywdy sobie i innym. Wtedy zobaczycie ¿e egzamin to by³ ma³y piku¶. Na szczê¶cie z czasem dochodzi siê do wprawy. Z melisk± i persenem uwa¿ajcie potrafi± u¶piæ nasz± czujno¶æ, najlepiej sprawd¿ szybciej jak na Ciebie dzia³aj± nie ka¿dy mo¿eto braæ. |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, podejrzewam, ¿e u mnie i u kole¿anki to bardziej.. ja wiem? Ironia? ¯art?
|
#4109 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.Bêdê trzymaæ kciuki.Napi³am siê przed chwil± meliski i czujê ,¿e zaraz zasnê tak mnie zamuli³o jako¶.Nie wiem czy picie tego to najlepszy pomys³ przed egzaminem .
|
|
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 222
|
Cytat:
U mnie melisa nie pomog³a. Ale u ka¿dego mo¿e byc inaczej. Powodzenia. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

To m±¿ mi mówi - wycofaj ty³em. A ja jak, przecie¿ tu w±sko, ciemno...Lekka panika, no ale jak trzeba to trzeba 

I powodzenia Dzisiaj!
kla ski: I powodzenia na Pañstwowym na pewno zdasz! Ja jak zdam wewnêtrzny to hura Nie wiem jak mam opanowaæ nerwy jakie¶ pomys³y?

おはよう!