2011-11-13, 01:39
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: HONOLULU wazne
ale co dokladnie chcialabys wiedziec? na pewno nie jest tam tanio, jesli mowimy o cenie, w dobrym hotelu trzeba liczyc srednio $200-$350 za noc/osoba. w hotelach tanszych jedna noc to wydatek ok. $60-$100 za noc/osoba. ja moge ze swojej strony baaardzo polecic hotel Renew - cudowny i jesli lubisz orientalne klimaty, to moi znajomi byli zachwyceni hotelem Royal Hawaiian 
do tego dochodza bilety lotnicze, skad chcialabys leciec? tzn. z Polski? o ile wiem, to z Polski nie ma lotow bezposrednich, tylko z co najmniej 2 przesiadkami. dla 2 osob bilety w obie strony w klasie ekonomicznej to koszt, w zaleznosci od wyboru polaczenia, od 3/4 do kolo 15 tys. zl. klasa biznes/pierwsza ma w sumie zblizone ceny, od ok. 25 do nawet 90 tys. zl (!). dla mnie to glupota placic tyle za bilet. znacznie bardziej oplaca sie np. wykupic bilet do powiedzmy Chicago i stad "od nowa" leciec na Hawaje, o ile oczywiscie zalezy ci na klasie biznes/pierwszej. my do tej pory, za lot klasa pierwsza z Nowego Jorku, placilismy zawsze jakos ok. 3/4 tys. dolarow za 2 osoby w obie strony, z przesiadka albo w phoenix albo ewentualnie na LAX. czas podrozy ok. 13-14 godz, jakas godzina/dwie przesiadka. dlatego jesli chcecie klase inna niz ekonimiczna, to chyba polecam wlasnie opcje z lotem do USA i tam przesiadka, bo to taniej wychodzi znacznie. w przypadku klasy ekonomicznej, to w sumie oplaca sie chyba z Polski latac.
no i do tego oczywiscie wiza/oplaty lotniskowe/ubezpieczenia/itepe - w tym Ci nie pomoge, bo nie mam pojecia, jak to finansowo wyglada. wypadaloby jeszcze wziac jakies pieniadze ze soba
ogolnie powiem Ci, ze cale hawaje sa piekne i polecam kazdemu, ale na miejsce tez trzeba wziac ze soba sporo pieniazkow, bo jest masa swietnych rzeczy/atrakcji do robienia, a to niestety duzo kosztuje. fajne jest to, ze mozna zarowno odpoczywac spokojnie, podziwiajac nature i piekne plaze, jak i odwiedzac super kluby czy zrobic jakies zakupy
|
|
|