|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tż się pogarsza... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale popatrz sobie chwilę na swoje maleństwo i na pewno znowu odzyskasz troszkę radości z życia ![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam taki do fotelika właśnie: http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...862636930.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to wpadłaś ![]() ![]() Choć ja na wolę te ciemne ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- No nie mogę - Justynka nam się narąbała ![]() ![]() I na dodatek ma drugi podbródek ![]()
![]() |
#4863 |
Wtajemniczenie
|
mamy na pasku 35 osób podczytujących, jak za czasów porodów
![]()
![]() |
#4864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tż to widzę, że już dobrze ma ![]() Cytat:
![]() Nooo i świetnie, że wrócił Wam apetycik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zadomowienie
|
Fajny zakup, a z tym vatem to nie jest tak, że wzrasta tylko na ubranka i buty dziecięce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo byłam na niego napalona , głównie ze względu na bezpieczeństwo ale: -dziecko ma mało miejsca na nóżki bo przeszkadza oparcie kanapy -musi być montowany za fotelem pasażera bo wymaga odsunięcia fotela do przodu a co za tym idzie: nikt już nie siądzie z przodu no i wiadomo, że najbezpieczniejszym miejscem w samochodzie jest fotel za kierowcą a tam raczej nie ma mozliwości go zamontować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy kupujecie większe foteliki a My na tą chwilę nie mamy żadnego ![]() ale jak mały będzie miał ok 10 miesięcy będzie jeździł w Romerze a duży dostanie Recar0 ![]() ja dzisiaj zrobiłam zapas obiadków i soczków z hippa, kaszki bebilon bo mały na tym mleczku jest.Jutro chce mu podać kleik ![]() Natka buziole dla Domka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | ||
Wtajemniczenie
|
Hejo Mamuśki
dziś był cudowny dzien rano Jaś raczył nas swoim słodkim uśmiechem i pobawiliśmy sie za wszystkie czasy potem poszliśmy z moja chrzesnicą na dłuuugi spacer, potem pyszny obiadek i wariowanie w domku a teraz moje dziecie słodko śpi a ja mam chwilę żeby zajrzeć do najfajnieszych mam Natka ![]() ![]() Brumeczku gratuluję chwytania grzechotki tak juz wczesniej miałam pisać że wysoki ten Twój synek my dopiero zmieniamy z 62 na 68 Cytat:
![]() Bardzo mi przykro aż mi się smutni zrobiło jak przecytałam trzymaj się Kochana Cytat:
jakoś zapomniałam że coś takiego istnieje... Mamuśki co z czyszceniem uszek czyścicie jakoś w środku bo do tej pory czyściłam tylko z zewnątrz ale dziś dopatrzeliśmy u Jasia w uszku trochę woskowiny i nie wiem jak mam czyścic
![]() |
#4870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() co do uszek to pytałam właśnie pediatrę o to i jej odpowiedz brzmiała: podczas kąpieli palcem z woda umyć srodek uszka, woda moze sie dostać do ucha , nic sie nie stanie,na basenie tez mu sie wleje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków), - Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX), - BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX), - Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków), - Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX), - Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX), Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki: - Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX), - Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego)". Tu są fajne artykuły na temat fotelików tej grupy wagowej. Ciekawe rzeczy o bezpieczeństwie i różnych stereotypach: http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html Cytat:
![]() ![]() ![]() A Tymcio długi ale chudy - mój mały Szparag ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- A co do uszek, to ja ręczniczkiem wycieram. Tak go sobie na palec biorę i tam w małżowince przejeżdżam delikatnie.
![]() |
#4872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patik my Filipa do tego fotelika przenieśliśmy jakoś ok 10 miesięcy, wtedy już spokojnie siedział Co do śpiworka to ja dostałam gratis przy zakupie fotelika maxi cosi, o coś takiego: http:// allegro.pl/maxi-cosi-fotelik-cabriofix-maxi-cosi-spiworek-i1875669599.html Cytat:
![]() z jednym dzieckiem to się troche wynudziłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Ja uszka normalnie moczę w kąpieli, a potem wycieram ręcznikiem albo tetrą. Co do fotelików tyłem to nie podoba mi się jak te dzieci siedzą- nogi mają jakieś takie skulone i wbijają się w oparcie fotela. ![]() Już kiedyś była o tym dyskusja i wiadomo że to bardziej bezpieczne, ale ja bym takiego nie chciała... Jak Filip jest przodem do nas to się nam super jeździ, często bawimy się w zgadywanki jadąc, np szukamy aż będzie nas mijał żółty samochód/tir/autobus itp i mamy niezłą zabawę. Jakby siedział tyłem to by nic nie widział. Swobodnie mogę mu np zdjąć czapkę, rozpiąć kurtkę, czy zsunąć buty.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-12 o 21:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
![]() To się dzisiaj wybawiliście i jaka mamuśka zadowolona ![]() Co do uszek to ja w kąpieli myję palcem a potem wycieram jeszcze ręcznikiem lub tetrą. Chyba Domkowi ząbki idą, bo strasznie marudzi, wrzeszczy, jeść nie chce, wypluwa sutka a mojego palca "gryzie", daję mu smoczka-wypluwa, a taki gryzaczek w smoczku to gryzie i gryzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się bawimy w czasie jazdy w gry słowne itp.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-12 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby super patent ale ma minusy ... ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:23 ---------- moje dziecko właśnie zrobiło sobie pobudkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zadomowienie
|
Iustyna zartownis z Twojego TZta
![]() Bartessa wspolczuje Ci bardzo, ogromne straty dla calej rodziny ![]() Chyba czas isc spac. Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Youyou, Justyna, Dziubek - no a ja się właśnie zastanawiam... Bo niby tu większe bezpieczeństwo, a tam większy kontakt z dzieckiem. Pytanie co wybrać i moim zdaniem wcale nie jest to łatwy wybór.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza ?
Witam w niedziele ![]() Zanim ponadrabiam to musze powiedziec że wyrodna matka za mnie ![]() ![]() Dziewczyny pytanie do wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
Kto mi zabrał moje śpiące do 8-9 dziecko ??????
Zuzka trzeci dzień wstaje o 6! ![]() ![]() Witam sie znad kubka kawy ![]() Natka- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Iustyna wytrzeźwiałaś? ![]() ![]() Telik ja wycieram ręcznikiem jak mokre po kąpaniu, woskowinę czasami w dzień patyczkiem delikatne ściągam jak wychodzi. To ciekawe kto nas podczytuje, 35 osób ![]() Nadal nie wiem który śpiworek wybrać. Chyba kupię taki podobny jak ma brumek ale używany, a nowy ten 2 który wstawiała Dziubek. Nie śpimy od 6. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
hejka mamuśki z rana
![]() jak gotujecie dzieciaczką obiadki to kupujecie eko warzywa? bo u mnie z tym ciężko ![]() co do fotelików to ja polecam ten http://allegro.pl/romer-king-plus-20...913584555.html w porównaniu do MC Tobi się szybko i łatwo montuje ![]() ja dzisiaj będę dawać małemu kleik ryżowy ciekawe jak będzie reakcja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam niedzielnie, mój dzieć już drugi dzień robi o czwartej jak zje awanturę pt. nie będę spać ![]() ![]() no nic my dziś na spacerek a potem błogie lenistwo przerywane marudzeniem mojego małego zmierzlucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spóźnione ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam zniżke do Smyka ![]() ![]() Jaki śliczny UśmiechniętoSzymkowy awatarek ![]() Cytat:
![]() No i najważniejsze Krystian ma 4 miesiące Crazy Ida dziewczyny tradycyjnie buziaczki od Vaniliovego Krystianka ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Wtajemniczenie
|
witam, ale miałam noc, Boże o 1:50, zadzwonił telefon, kurcze ja nic tylko pomyslałam, że cos sie tało, ze tat dzwoni lub brat ze śląska, i słysze
cześć, no to odpowiadam, pytam co sie stało, odpowiada, nic, pytam kto dzwoni,bo się troszkę ocknęłam, i jakis facet odpowiada, no jak to nie wiesz??, zgłupiałam nagle pyta, i teraz juz nie pamiętam bo sie przestraszyłam"" czy masz bieliznę, lub czy przyszła bielizna"" kurcze wyłączyłam się, obudziłam męża, tel dzwonił drugi raz to sie rozłączyłam i tyle telefonów, spać nie mogłam, włączyłam kompa i jeszcze zobaczyłam ten link http://www.youtube.com/watch?v=Nh3YV...e_gdata_player boże co za noc Bartessa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
U nas noc tragicznie, płakał całą noc, nawet nie płakał, ryczał z bólu... Dałam mu wczoraj kaszę dwa razy dzienni, bo nic nie chciał jeść i na noc też mu dałam. Boże, chciałam wzywać pogotowie już. Miałam jechać do szkoły dziś, ale zostałam, bo M. bał się z nim zostać sam po nocy. Mam nadzieję, że nic złego nie zrobiłam mu tą kaszką... Dałam drugi raz, bo nie zjadł ani 1 ml MM...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby mu szybciutko przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko, ale jestem na siebie zła, mówię Ci dziubku ![]() Boję się, że zrobiłam mu coś złego tą drugą porcją... mam takie wyrzuty sumienia że szkoda gadać ![]() ![]() ![]() ![]() A chciałam oczywiście dobrze....
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Ojej Marina a Ty robisz już taką gęstą?
Może to od tej kaszy się darł...żadne leki viburcol czy kropelki nie pomogło? Współczuję Ci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka spokojna, Domek jeszcze śpi, a my z mężem jemy śniadanko. Dzisiaj jedziemy na obiadek do restauracji. Cytat:
![]() http://allegro.pl/parowar-philis-hd-...885525298.html ![]() Brawa dla Krystianka za marcheweczkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Dla Krystianka oczywiście również ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.