Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 21:07   #4861
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziś w mojej rodzinie byly 2 pogrzeby, tak jak wam juz wczesniej pisalam zmarł mój kuzyn. A wujek który chorowal na raka takze zmarl i nalozyly się pogrzeby na dziś...
strasznie mi przykro

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Bo taki o http://allegro.pl/tako-cieply-spiwor...923011629.html fajny na zimę, do wózka. Dziecia ubrać kombinezon i w ten śpiworek i mu ciepło. Ale do fotelika już nie bardzo. chociaż na aukcji pisze że i do fotelika ok, wycięcia w sumie ma....no nie wiem.
Do fotelika pasowałoby mieć taki jak normalny kombinezon tylko na całej długości rozpinany z rozcięciem na pasy-wtedy dziecko można lekko ubrać do auta...Na dwór na spacery w mrozy nie bardzo znowu. No i pasowałoby kupić dwa
Masło maślane z margaryną mi wyszło.

Rozumiecie? napiszcie czy rozumiecie
sorry Patik ja nie rozumiem, ale to raczej nie wina Twojego opisu

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumek gorzej jak Tymek jakąś dziewczyne na kolacje zaprosi

Tż się pogarsza...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:09   #4862
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Mamy taki sam - Filip w nim jeździ, a jak Lilka dorośnie to się w niego przesiądzie a Filipowi kupimy większy.

Jest bardzo fajny, Filip w nim super siedzi, można odchylić do pozycji półleżacej, dobry wybór
A on jest montowany przodem czy tyłem do kierunku jazdy? Bo ja planuję kupić taki 9-18, ale żeby nadal był montowany tyłem...

Cytat:
Ach dziewczyny bardzo cięzki tydzien za mną, no jeszcze się nie skonczyl...

Dziś w mojej rodzinie byly 2 pogrzeby, tak jak wam juz wczesniej pisalam zmarł mój kuzyn. A wujek który chorowal na raka takze zmarl i nalozyly się pogrzeby na dziś...

Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach ze nie mam już sily ani ochoty do niczego.
Bardzo Ci współczuję, takie smutne wydarzenia i to dwa na raz
Ale popatrz sobie chwilę na swoje maleństwo i na pewno znowu odzyskasz troszkę radości z życia

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jakie Wy macie śpiworki. Bo ja nie wiem jaki chcę Na all nic nie ma ciekawego.
Do fotelika pasowałoby mieć taki jak normalny kombinezon tylko na całej długości rozpinany z rozcięciem na pasy-wtedy dziecko można lekko ubrać do auta...Na dwór na spacery w mrozy nie bardzo znowu. No i pasowałoby kupić dwa
Rozumiemy, rozumiemy
Ja kupiłam taki do fotelika właśnie:
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...862636930.html

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku wyobraziłam sobie takiego 18-letniego Tymka wiszącego na Twojej piersi
O fuj Jak sobie wyobraziłam, to już mi sięmniej podoba ta opcja

Cytat:
: cojest: Padłam, jak to przeczytałam! Aż mąż się spytała, co tak parskam Jesteś boska

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zrazy zrobione, marchewkę i zupę muszę dokończyć. Myślę czy deser robić. No i trochę zaraz ogarnę dół .
Nie lubię zrazów, ale na marchewczkę chętnie bym się załapała

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A wiecie co w czwartek kupilam?? Michalki bialo czerwone
No to wpadłaś Pewnie się nie oderwiesz, póki całej paczki nie zjesz
Choć ja na wolę te ciemne

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
sorry Patik ja nie rozumiem, ale to raczej nie wina Twojego opisu
No nie mogę - Justynka nam się narąbała

I na dodatek ma drugi podbródek
Stary 2011-11-12, 21:12   #4863
iustyna1
Wtajemniczenie

mamy na pasku 35 osób podczytujących, jak za czasów porodów
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-12, 21:16   #4864
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natko pod avatarem Beatki jest taki wpis ilość przepisów czy coś takiego. Jest liczba 5, i jak na nią klikniesz to przeniesie Cię do przepisów. Tam jest ta marchewka, Beata nie podawała na wątku przepisu

nie robię teraz, odstresowuję się z małżem colą z ***** (ale gada takie głupoty... chyba ma dosyć ). Zrazy zrobione, marchewkę i zupę muszę dokończyć. Myślę czy deser robić. No i trochę zaraz ogarnę dół .

Z jednym dzieckiem, to jest pikuś nie Youyou?
Przypomnijcie, żeby nie dawać alkoholu mojemu Tż gada takie głupoty, że się posikam zaraz : "Ty masz druga brodę, pokaż. Widziałem w cieniu na ścianie ". Uduszę go!
Oooo dziękuję Ci
A Tż to widzę, że już dobrze ma

Cytat:
ja juz wprowadzilam. Z prostego powodu. Szymon czesto strajkuje i nie chce cyca wec chociaz pare lyzeczek sloiczka lub kaszki mu dam i mam mniejsze wyrzuty sumienia, ze dziecia glodze

Dziewczyny moje dziecko znowu oszalalo. Dzisiaj znowu rzuca sie na cyca. No i mi apetyt przez to wzrasta, bo przeciez musze mleko produkowac, wiec zjadlam i salatke i tortille i mysle co dalej
Dziękuję za odpowiedź

Nooo i świetnie, że wrócił Wam apetycik
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:20   #4865
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
zdecydowałam sie bo mały ledwo się mieści w tym co mamy a poza tym od stycznia wzrasta Vat na rzeczy dla dzieci więc pewnie będą o wiele droższe. Juz dzis mielismy porównanie bo nowa kolekcja przyszła o 100zł droższa.
Fajny zakup, a z tym vatem to nie jest tak, że wzrasta tylko na ubranka i buty dziecięce?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:20   #4866
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A on jest montowany przodem czy tyłem do kierunku jazdy? Bo ja planuję kupić taki 9-18, ale żeby nadal był montowany tyłem...
z tego co wiem po przeszukiwaniu neta w temacie fotelików to jest tylko jeden montowany tyłem znanej firmy fotelik

bardzo byłam na niego napalona , głównie ze względu na bezpieczeństwo ale:
-dziecko ma mało miejsca na nóżki bo przeszkadza oparcie kanapy
-musi być montowany za fotelem pasażera bo wymaga odsunięcia fotela do przodu a co za tym idzie:
nikt już nie siądzie z przodu no i wiadomo, że najbezpieczniejszym miejscem w samochodzie jest fotel za kierowcą a tam raczej nie ma mozliwości go zamontować
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:20   #4867
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Bartesso współczuję przeżyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 21:21   #4868
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chce zmienic Lenie butelki z tych Dr Browns bo za duzo mycia
Aventu nie chce, a mam w domu jedna, druga wygralam
szukalam na allegro butelek z podobnymi smoczkami do Dr Brownsa i znalazlam Canpola i Drewex, no i te drugie 2 na probe zamowilam plus smoczki 3m+ i do kaszki
ciekawe czy mloda zaakceptuje
ja z dr.Browna przeszłam na Mam mały je zaakceptował odrazu.

Wy kupujecie większe foteliki a My na tą chwilę nie mamy żadnego
ale jak mały będzie miał ok 10 miesięcy będzie jeździł w Romerze a duży dostanie Recar0

ja dzisiaj zrobiłam zapas obiadków i soczków z hippa, kaszki bebilon bo mały na tym mleczku jest.Jutro chce mu podać kleik

Natka buziole dla Domka ale ten czas leci
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:21   #4869
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo Mamuśki
dziś był cudowny dzien
rano Jaś raczył nas swoim słodkim uśmiechem i pobawiliśmy sie za wszystkie czasy
potem poszliśmy z moja chrzesnicą na dłuuugi spacer, potem pyszny obiadek i wariowanie w domku
a teraz moje dziecie słodko śpi
a ja mam chwilę żeby zajrzeć do najfajnieszych mam

Natkaza 4 miesiąc
Brumeczku gratuluję chwytania grzechotki
tak juz wczesniej miałam pisać że wysoki ten Twój synek
my dopiero zmieniamy z 62 na 68
Cytat:
Hej

Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach z

Bardzo mi przykro
aż mi się smutni zrobiło jak przecytałam
trzymaj się Kochana
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki i dzieciaki
bylam wczoraj na dyskotece i powiem wam niedlamnie akie zabay jak na teraz caly czas o malej myslalam i czulam sie jakos tak dziwnie jakbym tylko ja byla dorosla dziwne to jakies sie tylko usmialam bbo niektorzy sa niesamowici hhehehe,a mala dala sie mamie eyspac bo obudzial sie 5.40 niespala do 7 potem pobudka o 9 jedzonka i pospalysmy jeszcze do 13.02 maz mnie obudzil telefonem ,milego dnia dziewuszki
WOW dyskoteka
jakoś zapomniałam że coś takiego istnieje...

Mamuśki co z czyszceniem uszek
czyścicie jakoś w środku
bo do tej pory czyściłam tylko z zewnątrz
ale dziś dopatrzeliśmy u Jasia w uszku trochę woskowiny i nie wiem jak mam czyścic
Stary 2011-11-12, 21:26   #4870
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Fajny zakup, a z tym vatem to nie jest tak, że wzrasta tylko na ubranka i buty dziecięce?
a widzisz faktycznie , poszperałam w necie.Jakby nie było i tak mam kasę w kieszeni

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

czyścicie jakoś w środku
ale dziś dopatrzeliśmy u Jasia w uszku trochę woskowiny i nie wiem jak mam czyścic
fajny dzien

co do uszek to pytałam właśnie pediatrę o to i jej odpowiedz brzmiała:
podczas kąpieli palcem z woda umyć srodek uszka, woda moze sie dostać do ucha , nic sie nie stanie,na basenie tez mu sie wleje.
Stary 2011-11-12, 21:30   #4871
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co wiem po przeszukiwaniu neta w temacie fotelików to jest tylko jeden montowany tyłem znanej firmy fotelik

bardzo byłam na niego napalona , głównie ze względu na bezpieczeństwo ale:
-dziecko ma mało miejsca na nóżki bo przeszkadza oparcie kanapy
-musi być montowany za fotelem pasażera bo wymaga odsunięcia fotela do przodu a co za tym idzie:
nikt już nie siądzie z przodu no i wiadomo, że najbezpieczniejszym miejscem w samochodzie jest fotel za kierowcą a tam raczej nie ma mozliwości go zamontować
Już jest więcej. Tu cytacik "Są już dostępne w sprzedaży foteliki:
- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX),
- Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
- Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
- Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego)".
Tu są fajne artykuły na temat fotelików tej grupy wagowej. Ciekawe rzeczy o bezpieczeństwie i różnych stereotypach:
http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html

Cytat:
dziś był cudowny dzien
rano Jaś raczył nas swoim słodkim uśmiechem i pobawiliśmy sie za wszystkie czasy
potem poszliśmy z moja chrzesnicą na dłuuugi spacer, potem pyszny obiadek i wariowanie w domku

Brumeczku gratuluję chwytania grzechotki
tak juz wczesniej miałam pisać że wysoki ten Twój synek
my dopiero zmieniamy z 62 na 68
Miło czytać, że ktoś taki zadowolony z życia Lubię takie typy jak Ty A jak mamusia radosna, to i dziecko radosne - prosty przespis na sukces
A Tymcio długi ale chudy - mój mały Szparag

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

A co do uszek, to ja ręczniczkiem wycieram. Tak go sobie na palec biorę i tam w małżowince przejeżdżam delikatnie.
Stary 2011-11-12, 21:45   #4872
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach ze nie mam już sily ani ochoty do niczego. Zal mi obu rodzin, bo tu rodzice pochowali tragicznie zmarlego syna a tu ciocia zostala zupelnie sama, nie ma dzieci... Biedna tak strasznie plakala.. ale wujek miał naprawde piękną smierc, przy modlitwie, zmarl z usmiechem na twarzy i takiego go kazdy zapamięta.
Bartessa współczuję Twojej rodzinie takich przeżyć

patik my Filipa do tego fotelika przenieśliśmy jakoś ok 10 miesięcy, wtedy już spokojnie siedział
Co do śpiworka to ja dostałam gratis przy zakupie fotelika maxi cosi, o coś takiego:
http:// allegro.pl/maxi-cosi-fotelik-cabriofix-maxi-cosi-spiworek-i1875669599.html

Cytat:
Z jednym dzieckiem, to jest pikuś nie Youyou?
Przypomnijcie, żeby nie dawać alkoholu mojemu Tż gada takie głupoty, że się posikam zaraz : "Ty masz druga brodę, pokaż. Widziałem w cieniu na ścianie ". Uduszę go!

z jednym dzieckiem to się troche wynudziłam normalnie brakowało mi Filipa bo jak on jest to się razem bawimy, robi dużo zamieszania i hałasu i Lilka sie na niego non stop gapi. A tak to jej się chyba nudziło bez brata

Cytat:
montowany przodem

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja uszka normalnie moczę w kąpieli, a potem wycieram ręcznikiem albo tetrą.

Co do fotelików tyłem to nie podoba mi się jak te dzieci siedzą- nogi mają jakieś takie skulone i wbijają się w oparcie fotela.
Już kiedyś była o tym dyskusja i wiadomo że to bardziej bezpieczne, ale ja bym takiego nie chciała...
Jak Filip jest przodem do nas to się nam super jeździ, często bawimy się w zgadywanki jadąc, np szukamy aż będzie nas mijał żółty samochód/tir/autobus itp i mamy niezłą zabawę.
Jakby siedział tyłem to by nic nie widział.
Swobodnie mogę mu np zdjąć czapkę, rozpiąć kurtkę, czy zsunąć buty.

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-11-12 o 21:37
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:55   #4873
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Natka buziole dla Domka ale ten czas leci
Dziękujemy

Cytat:
Hejo Mamuśki
dziś był cudowny dzien

Natkaza 4 miesiąc
czyścicie jakoś w środku
Dziękujemy

To się dzisiaj wybawiliście i jaka mamuśka zadowolona

Co do uszek to ja w kąpieli myję palcem a potem wycieram jeszcze ręcznikiem lub tetrą.

Chyba Domkowi ząbki idą, bo strasznie marudzi, wrzeszczy, jeść nie chce, wypluwa sutka a mojego palca "gryzie", daję mu smoczka-wypluwa, a taki gryzaczek w smoczku to gryzie i gryzie
Stary 2011-11-12, 22:05   #4874
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do fotelików tyłem to nie podoba mi się jak te dzieci siedzą- nogi mają jakieś takie skulone i wbijają się w oparcie fotela.
Już kiedyś była o tym dyskusja i wiadomo że to bardziej bezpieczne, ale ja bym takiego nie chciała...
Jak Filip jest przodem do nas to się nam super jeździ, często bawimy się w zgadywanki jadąc, np szukamy aż będzie nas mijał żółty samochód/tir/autobus itp i mamy niezłą zabawę.
dokładnie, też zawsze stawiałam na bezpieczeństwo, dopóki nie zobaczyłam zalet tego, jak dziecko jedzie przodem. Ma z nami większy kontakt, więcej widzi - ja lepiej go widzę, mogę mu podać coś do picia, jedzenia czy zabawkę. Kubę przesadzaliśmy na większy (9-36 kg) jak miał 10 miesięcy.

Też się bawimy w czasie jazdy w gry słowne itp.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-12 o 22:06
Stary 2011-11-12, 23:20   #4875
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie o te nóżki mi też chodzi, ja bym tak nie chciała mieć stóp zgniecionych i cały czas zgiętych w kolanach nóg
niby super patent ale ma minusy ...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Już jest więcej. Tu cytacik "Są już dostępne w sprzedaży foteliki:
- BeSafe iZi Combi X3 (montaż z użyciem 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Besafe Combi X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- BeSafe iZi Kid X3 ISOFIX (montaż z użyciem ISOFIX),
- Maxi-Cosi Mobi (montaż z użyciem 2 lub 3-punktowego pasa i dodatkowych pasków),
- Fair Bimbo G0/1 (montaż z użyciem dodatkowej ramy ISOFIX),
- Recaro Polaric (montaż z użyciem ISOFIX),

Lada chwila wejdą na rynek polski m.in. foteliki:
- Graco Duologic (montaż z użyciem ISOFIX),
- Graco Belogic (montaż z użyciem pasów i dodatkowego dolnego pasa kotwiczącego)".
Tu są fajne artykuły na temat fotelików tej grupy wagowej. Ciekawe rzeczy o bezpieczeństwie i różnych stereotypach:
http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html
ups , no to się nie popisałam

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:23 ----------

moje dziecko właśnie zrobiło sobie pobudkę wydoił 150 ml i mam nadzieję,że już spi snem kamiennym do conajmniej 6
Stary 2011-11-12, 23:30   #4876
DaKaro
Zadomowienie

Iustyna zartownis z Twojego TZta .

Bartessa wspolczuje Ci bardzo, ogromne straty dla calej rodziny .

Chyba czas isc spac. Dobranoc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 23:46   #4877
brumek
Zakorzenienie

Youyou, Justyna, Dziubek - no a ja się właśnie zastanawiam... Bo niby tu większe bezpieczeństwo, a tam większy kontakt z dzieckiem. Pytanie co wybrać i moim zdaniem wcale nie jest to łatwy wybór.

Cytat:
Chyba Domkowi ząbki idą, bo strasznie marudzi, wrzeszczy, jeść nie chce, wypluwa sutka a mojego palca "gryzie", daję mu smoczka-wypluwa, a taki gryzaczek w smoczku to gryzie i gryzie
No to sie teraz nacierpi przez trochę biedaczysko Za to jaki śliczny potem będzie Taki roześmiany i zębaty
Stary 2011-11-13, 07:06   #4878
Vaniliova11
Zadomowienie

Jestem pierwsza ?

Witam w niedziele

Zanim ponadrabiam to musze powiedziec że wyrodna matka za mnie zapomniałam pochwalić synka że tak pięknie zjadł 3 lyżeczki marchewki ugotowanej przez mamusie

Dziewczyny pytanie do wszystkich jaki polecacie parowar ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 07:27   #4879
CookieMonsters
Rozeznanie

Kto mi zabrał moje śpiące do 8-9 dziecko ??????
Zuzka trzeci dzień wstaje o 6! Ja do 7 udaje, że nie słysze, ale później już nie ma możliwości
Witam sie znad kubka kawy

Natka- za 4 miesiące Domka i za idące zęby
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 07:44   #4880
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Iustyna wytrzeźwiałaś? to możesz przeczytać mojego posta o śpiworkach

Telik ja wycieram ręcznikiem jak mokre po kąpaniu, woskowinę czasami w dzień patyczkiem delikatne ściągam jak wychodzi.

To ciekawe kto nas podczytuje, 35 osób

Nadal nie wiem który śpiworek wybrać. Chyba kupię taki podobny jak ma brumek ale używany, a nowy ten 2 który wstawiała Dziubek.

Nie śpimy od 6.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 07:44   #4881
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hejka mamuśki z rana

jak gotujecie dzieciaczką obiadki to kupujecie eko warzywa? bo u mnie z tym ciężko

co do fotelików to ja polecam ten

http://allegro.pl/romer-king-plus-20...913584555.html

w porównaniu do MC Tobi się szybko i łatwo montuje a to ważne jak się nieraz fotelik przekłada.

ja dzisiaj będę dawać małemu kleik ryżowy ciekawe jak będzie reakcja
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 07:57   #4882
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Jestem pierwsza ?

Witam w niedziele

Zanim ponadrabiam to musze powiedziec że wyrodna matka za mnie zapomniałam pochwalić synka że tak pięknie zjadł 3 lyżeczki marchewki ugotowanej przez mamusie

ja mam taki i jestem mega zadowolona czasem nie warto przepłacać.

Witam niedzielnie, mój dzieć już drugi dzień robi o czwartej jak zje awanturę pt. nie będę spać a tak ładnie zawsze zasypiał

no nic my dziś na spacerek a potem błogie lenistwo przerywane marudzeniem mojego małego zmierzlucha
Stary 2011-11-13, 08:13   #4883
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
jeżuuuu mój Tż też wiecznie jest zdziwiony, że ja niewyspana chodzę.
Zadziałało dopiero jak olałam podawanie małej smoka, nakryłam głowę poduszką i on się obudził przez jej marudzenie . Wtedy rano powiedział:"ale noc mieliśmy"
Mój Tż to ma taki mocny sen że Krystek mógłby sie drzeć a on śpi
Cytat:

Smutno mi jakos dzisiaj, wlaczyla mi sie tesknota za mezem, a tu jeszcze 1 miesiac i dwa tygodnie do swiat i do czasu kiedy go zobacze....

Cytat:
MÓJ KOCHANY DOMEK DZISIAJ KOŃCZY 4 MIESIĄCE
Spóźnione
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Noc była k o s z m a r n a prawie nic nie spałam. Od północy sie zaczęło jedzenie, marudzene, gadanie, darcie i tak na zmiane do 6tej
Teraz już wiem - nie pozwalać jej spać od 17tej
Ja synkowi pozwalam spać tylko do 18 wczoraj teściowa mi go uspała i wstał przed 19 ale na szczęscie nie miało to konsekwencji
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Nerolko Ja mojego nie widzialam juz ponad miesiac . Ale zjezdza juz na stale w przyszlym tygodniu ! Najbardziej boje sie tego, ze sie od siebie oddalilismy. Mam nadzieje, ze nic sie jednak nie zmienilo.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

witam się południowo
moje dziewczyny spały dziś do 9 i może byłby to powód do radości gdyby nie to, że pół nocy szalały
oczywiście Tż większość marudzeń przespał, ten to ma sen
To tak jak mój Tż te chłopy
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki i dzieciaki
bylam wczoraj na dyskotece i powiem wam niedlamnie akie zabay jak na teraz caly czas o malej myslalam i czulam sie jakos tak dziwnie jakbym tylko ja byla dorosla dziwne to jakies sie tylko usmialam bbo niektorzy sa niesamowici hhehehe,a mala dala sie mamie eyspac bo obudzial sie 5.40 niespala do 7 potem pobudka o 9 jedzonka i pospalysmy jeszcze do 13.02 maz mnie obudzil telefonem ,milego dnia dziewuszki
za dobrą zabawe
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Ja nigdy nie odpisuje na pytania zadane do mnie imiennie bo bym musiala chyba tylko o sobie prawie i wyłącznie pisac bo do mnie pytan imiennych jest jak kot napłakał zawsze wypowiadam sie na tematy na ktore znam odpowiedz
Ja tak samo
Cytat:

ani mi się waż
"... zostańmy razem ... "

no dziewczyny taki mój pomysł (sama dzis go zrealizowałam) do smyka jest w "mamo to ja" bo na 15% zniżki (Ania o tym pisała) i ja własnie dzisiaj wykorzystałam ten rabat przy zakupie fotelika samochodowego
dzięki zniżce mam fotelik tańszy o ok 150zł !!!!!!!
zdecydowałam sie bo mały ledwo się mieści w tym co mamy a poza tym od stycznia wzrasta Vat na rzeczy dla dzieci więc pewnie będą o wiele droższe. Juz dzis mielismy porównanie bo nowa kolekcja przyszła o 100zł droższa.
Tak rzucam pomysła bo można dużo zaoszczędzić jak ktoś planuje zakup

Ja też mam zniżke do Smyka przypomniałaś mi
Jaki śliczny UśmiechniętoSzymkowy awatarek

Cytat:
Hej

Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach ze nie mam już sily ani ochoty do niczego. Zal mi obu rodzin, bo tu rodzice pochowali tragicznie zmarlego syna a tu ciocia zostala zupelnie sama, nie ma dzieci... Biedna tak strasznie plakala.. ale wujek miał naprawde piękną smierc, przy modlitwie, zmarl z usmiechem na twarzy i takiego go kazdy zapamięta.

No i najważniejsze Krystian ma 4 miesiące
Crazy Ida dziewczyny tradycyjnie buziaczki od Vaniliovego Krystianka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 08:18   #4884
agadus
Wtajemniczenie

witam, ale miałam noc, Boże o 1:50, zadzwonił telefon, kurcze ja nic tylko pomyslałam, że cos sie tało, ze tat dzwoni lub brat ze śląska, i słysze
cześć, no to odpowiadam, pytam co sie stało, odpowiada, nic, pytam kto dzwoni,bo się troszkę ocknęłam, i jakis facet odpowiada, no jak to nie wiesz??, zgłupiałam nagle pyta, i teraz juz nie pamiętam bo sie przestraszyłam"" czy masz bieliznę, lub czy przyszła bielizna"" kurcze wyłączyłam się, obudziłam męża, tel dzwonił drugi raz to sie rozłączyłam i tyle telefonów, spać nie mogłam, włączyłam kompa i jeszcze zobaczyłam ten link
http://www.youtube.com/watch?v=Nh3YV...e_gdata_player

boże co za noc
Bartessa

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 08:22   #4885
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dla Krystusia !!!!
Stary 2011-11-13, 08:31   #4886
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

U nas noc tragicznie, płakał całą noc, nawet nie płakał, ryczał z bólu...
Dałam mu wczoraj kaszę dwa razy dzienni, bo nic nie chciał jeść i na noc też mu dałam.
Boże, chciałam wzywać pogotowie już.
Miałam jechać do szkoły dziś, ale zostałam, bo M. bał się z nim zostać sam po nocy.
Mam nadzieję, że nic złego nie zrobiłam mu tą kaszką...
Dałam drugi raz, bo nie zjadł ani 1 ml MM...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 08:35   #4887
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Dałam mu wczoraj kaszę dwa razy dzienni, bo nic nie chciał jeść i na noc też mu dałam.
Miałam jechać do szkoły dziś, ale zostałam, bo M. bał się z nim zostać sam po nocy.
oj biedaczek, a może za ciężko w brzuszku po takiej ilości kaszki?? na naszym opakowaniu napisane, że tylko jedna porcja na dzień ale ja mam tą zbożową więc to pewnie różnica
oby mu szybciutko przeszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 08:46   #4888
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedaczek, a może za ciężko w brzuszku po takiej ilości kaszki?? na naszym opakowaniu napisane, że tylko jedna porcja na dzień ale ja mam tą zbożową więc to pewnie różnica
oby mu szybciutko przeszło
Kurcze na mojej nic nie pisze odnośnie podawania
matko, ale jestem na siebie zła, mówię Ci dziubku
Boję się, że zrobiłam mu coś złego tą drugą porcją...
mam takie wyrzuty sumienia że szkoda gadać
A chciałam oczywiście dobrze....
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 08:58   #4889
patik87
Zakorzenienie

Ojej Marina a Ty robisz już taką gęstą?
Może to od tej kaszy się darł...żadne leki viburcol czy kropelki nie pomogło?
Współczuję Ci
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 09:05   #4890
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas nocka spokojna, Domek jeszcze śpi, a my z mężem jemy śniadanko.
Dzisiaj jedziemy na obiadek do restauracji.

Cytat:
No to sie teraz nacierpi przez trochę biedaczysko Za to jaki śliczny potem będzie Taki roześmiany i zębaty
Ojj co te dzieciaczki się muszą nacierpieć

Cytat:
http://allegro.pl/parowar-philis-hd-...885525298.html

Brawa dla Krystianka za marcheweczkękl aski:

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Kto mi zabrał moje śpiące do 8-9 dziecko ??????
Zuzka trzeci dzień wstaje o 6! Ja do 7 udaje, że nie słysze, ale później już nie ma możliwości
Witam sie znad kubka kawy

Natka- za 4 miesiące Domka i za idące zęby
Ja nie
Dziękujemy

Cytat:
Spóźnione

Dziękujemy
Dla Krystianka oczywiście również za 4 m-ce.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Biedny Igorek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości