Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 12:51   #4921
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Marina ja bym na Twoim miejscu dawała sinlac, on jest dla dzieci z różnymi problemami Mozesz dodać do kaszki troche jabłuszka, będzie słodsza.
Z tym, ze on jest drogi, w rossie kosztuje ok. 20 zł za pudełko.

A pleśniawek nie ma? Moja Agula tezma mleczny bunt. Butla zje góra 120 ml i to z wciskaniem, a łyżką ładnie je. Smaruje jej Aphtinem bo mi się wydawało, ze widziałam biały nalot. (a propo ile razy dzennie smarujecie?)
Ale jak jej to marudzenie przy butli ne przejdzie to ide we wtorek do lekarza.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:00   #4922
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

czesc dziewczyny............

u nas epidemia trwa......
meza meczy dalej angina
mi wysiadl kregoslup
a Igorek dostal antybiotyk
musialam sie o niego prosic bo chcieli dac mu zastrzyki 10-20 razy
padam na ryj i mam dosc

zero czasu na wizaz i na cokolwiek
jestem myslami z Wami
pozdrawiam Was wszystkie goraco i caluje mocno
buziaki

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
3 kropelki?? mi lekarz powiedziała żeby 1 kropelke dawać, a tez daje devikap
tak Devikap tylko 1 kropla!!!!!!!!!!

jej brunetko ale Cie załatwila ta lekarka
ja daje oprocz Devikapu Juvit Multi i tam tez witamina D jest wiec tez we wtorek jak bede u lekarza spytam czy to nie za duza dawka jest bo Igorkowi sie glowka poci ostatnio przyj edzeniu.
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:31   #4923
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

W klubie nowe fotki Agatki

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-13, 13:46   #4924
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny, pewno po raz ostatni w starym wątku

mam pytanie do mam karmiących piersią, jakie witaminki dajecie, bo do tej pory dawałam K+D, a teraz samą D mam kupioną .... pediatra kazała dawać jakiś preparat multiwitaminowy typu cebion multi, .... polecacie coś? i czy w tych witaminkach będzie odpowiednia dawka wit D?

Madzia1k1 i Scio wasze przepisy i porady zapisałam sobie hehhehe będzie jak znalazł za dwa miesiące

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2011-11-13 o 13:51
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:54   #4925
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
3 kropelki?? mi lekarz powiedziała żeby 1 kropelke dawać, a tez daje devikap
My też jedną dajemy ale więcej zapominamy niż dajemy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:57   #4926
agadus
Wtajemniczenie

ja mam cebion, ale w skladzie jest tylko wit.C, muszę poszukać w necie, bo nie wiedziałam, że jest cebion multi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:00   #4927
DaKaro
Zadomowienie

Hej .
U nas noc jak zwykle-Malwinka obudzila sie o 8.05 na papu, ale dospalysmy po karmieniu do 10 . Zdazylam juz nawet do kosciola isc (w koncu sie zebralam, przeciez za tydzien chrzcimy Malwinke).

Marinko kurcze, znowu Igorek sie meczy. Ale tak jak dziewczyny pisza, przejdzie jak brzuszek wszystko strawi :tak:.

Brunetko nie denerwuj sie, skad mialas wiedziec, ze 3 kropelki to moze byc za duza dawka? Pediatra zalecila to tyle podawalas. Odstaw na kilka dni i przejdzie. Ja podaje Malwince VitaD.

Nerolko a Ty nadal chorujesz? Dzizas... W takim razie zdrowka, zdrowka, zdrowka .

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
witam z rana, dzisiaj jade do Poznania, do siostry. na caly tydzien. bede zajmowac sie swoim malym siostrzencem nicponiem o imieniu Igor
Kiedys wam pisalam , ze imie Igor czytane wspak to Rogi, no i on z pewnoscia je ma
Idealnie pasuje do Igorka Mariny. Bidulka.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
witam
U nas noc okropna Ja nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem Cały dzień marudzi, płacze, piszczy. Muszę sie strasznie namęczyć, żeby zjadła. W nocy z 15 razy się budziła i płakała Już mi pomysłów zabrakło Przecież mleko już zmienione. Pobuszowałam w necie, ale to chyba był zły pomysł Bo naczytałam sie różności i teraz wyszukuje je u małej. Objawy ktore ma wskazują na nadmiar wit. D, ale i również na niedobór Boże wybijcie mi to z głowy bo ja normalnie oszaleje
Nie sugeruj sie tym, co pisze w necie. Zapytaj na watku, dziewczyny duzo wiedza. Ja tak sie zaczytywalam na poczatku ciazy, ze sobie wkrecilam ciaze pozamaciczna (glupol ze mnie ).

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 14:01   #4928
agadus
Wtajemniczenie

a jeżeli chodzi o sukcesywność w dawaniu wit. D to codziennie 1 kropelka, zawsze pamiętam, bo mam bzika na punkcie kształtu główki, to samo było ze starsza córką, teraz ma ładną okrągłą główkę, a znajoma zapominała, nieraz po kilka dni nie dawała i córka ma spłaszczoną główkę z tyłu, dlatego zawsze piluje, a co do leków to daje tylko w.D i biogaia, ale musze chyba popytac ża jakimis witaminami, bo tak czytam , to Wy dajecie dzieciaczkom

Stary 2011-11-13, 14:08   #4929
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

ja daje oprocz Devikapu Juvit Multi i tam tez witamina D jest wiec tez we wtorek jak bede u lekarza spytam czy to nie za duza dawka jest bo Igorkowi sie glowka poci ostatnio przyj edzeniu.

właśnie sie zorientowałam że dewikap to wit D ..... właśnie nie za dużo tej witaminki ? chętnie Igorek je ten Juwit Multi?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
ja mam cebion, ale w skladzie jest tylko wit.C, muszę poszukać w necie, bo nie wiedziałam, że jest cebion multi
cebion mutli ma identyczny skład co Juwit multi...... chyba kupię ten który jest po prostu tańszy

Stary 2011-11-13, 14:24   #4930
agadus
Wtajemniczenie

a jak dajesz ten multi, to odstawiaszD3?? czy nie?bo w multi tez jest D3 tylko chyba mniejsza ilośc, tak?? czy się mylę

Stary 2011-11-13, 14:25   #4931
DaKaro
Zadomowienie

Agadus tez jestem bardzo systematyczna jesli chodzi o wszelakie witaminy .

Malwinka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 14:31   #4932
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
a jak dajesz ten multi, to odstawiaszD3?? czy nie?bo w multi tez jest D3 tylko chyba mniejsza ilośc, tak?? czy się mylę
tak mi mówiła pediatra, jeszcze muszę pogrzebać na necie i poczytać

Stary 2011-11-13, 14:39   #4933
agadus
Wtajemniczenie

Boże ogladam teraz na canal+ street dance d3, i też chce tak wygladać, jak te dziewczyny co tańczą

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2011-11-13 o 14:43
Stary 2011-11-13, 15:07   #4934
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
a jeżeli chodzi o sukcesywność w dawaniu wit. D to codziennie 1 kropelka, zawsze pamiętam, bo mam bzika na punkcie kształtu główki, to samo było ze starsza córką, teraz ma ładną okrągłą główkę, a znajoma zapominała, nieraz po kilka dni nie dawała i córka ma spłaszczoną główkę z tyłu, dlatego zawsze piluje, a co do leków to daje tylko w.D i biogaia, ale musze chyba popytac ża jakimis witaminami, bo tak czytam , to Wy dajecie dzieciaczkom
Ja też systematycznie daje devikap a Krystianek nie ma idealnej główki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:20   #4935
agadus
Wtajemniczenie

ja oprócz tego,że daje wit.D w nocy jak śpi Nati co 2-3 h przekręcam główkę, to samo jak jesterśmy na spacerze i mi uśnie, tez przekręcam główkę, mam bzika, żeby była ładna kształtna, ale jeszcze ze 2-3 miesiace i dam sobie spokój, już to takie dużego wpływu nie będzie miało, bo kości troszke trwalsze będą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 15:34   #4936
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a zapomniałam,przecież Szymek w sobotę zaczął 20 tydzień

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny, pewno po raz ostatni w starym wątku

mam pytanie do mam karmiących piersią, jakie witaminki dajecie, bo do tej pory dawałam K+D, a teraz samą D mam kupioną .... pediatra kazała dawać jakiś preparat multiwitaminowy typu cebion multi, .... polecacie coś? i czy w tych witaminkach będzie odpowiednia dawka wit D?
Ja póki co podaję tylko wit D.

Cytat:
Boże ogladam teraz na canal+ street dance d3, i też chce tak wygladać, jak te dziewczyny co tańczą

Agadus byłam w klubie... Ty wyglądasz lepiej niż niejedna z tych tancerek

Gdzie agni82?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Vaniliova11 daj znać jak kupisz parowar
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:47   #4937
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczynki kochane pomóżcie proszę :
Co dawałyście bądz robiłyście ( prócz ściągania smarków,bo to już robię ) w czasie katarku?
Młody ma dość duży, a pediatra dziś nie odbiera tel., pewnie pójdziemy jutro prywatnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:55   #4938
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
właśnie sie zorientowałam że dewikap to wit D ..... właśnie nie za dużo tej witaminki ? chętnie Igorek je ten Juwit Multi?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

cebion mutli ma identyczny skład co Juwit multi...... chyba kupię ten który jest po prostu tańszy
Cytat:
no wlasnie nie wiem co zrobic....we wtorek idziemy na kontrole wiec spytam czy przy dawaniu multi trzeba jeszcze sama wit. D3 bo mi sie wydaje to za duzo.....

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja też systematycznie daje devikap a Krystianek nie ma idealnej główki
moj Igor tez mi sie wydaje ze ma po bokach splaszczona (ciagle trzyma na jednym albo drugim ale jak mu odwroce to i tak sobie sam przekreca jak mu wygodniej wiec coz chyba go nie przywiaze

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Co dawałyście bądz robiłyście ( prócz ściągania smarków,bo to już robię ) w czasie katarku?
Młody ma dość duży, a pediatra dziś nie odbiera tel., pewnie pójdziemy jutro prywatnie.
no ja jestem ostatnio chyba najbardziej na czasie z katarem bo mamy go od urodzenia praktycznie i skonczylo sie wreszcie antybiotykiem
wiec:
- sterimar lub sol fizjologiczna
- odciaganie
- masc majerankowa pod nosek
- kropelki 2xdziennie Euphorbium
- klade na brzuszku i oklepuje (zeby nie splywalo )
- mysle o zakupie kropelek do inhalacji (1-2 kropelki na posciel Maluszka)
tyle.............:rolleye s:
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:56   #4939
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam was moje w dniu kiedy moja mała dziewczynka kończy 4 miesiące. Przesyłamy uściski dla Vaniliowej i Krystka oraz innych maluchów ktore akurat swietuja kolejne tygodnie i miesiace. Lece nadrabiac dzisiejszy dzien.
Widzialam tylko dyskusje o Devikapie. My dajemy 2 krople dziennie, bo mamy duze ciemiaczko.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 16:04   #4940
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Widzialam tylko dyskusje o Devikapie. My dajemy 2 krople dziennie, bo mamy duze ciemiaczko.
A jak duże ??? Bo Ala ma 1 na 1
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:07   #4941
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Crazy Ida dziewczyny tradycyjnie buziaczki od Vaniliovego Krystianka
Ślicznie dziękujemy

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

io
Cytat:
To wy macie malutkie. Ostatnio mala duzo urosla i powiekszylo sie do 4x4
Stary 2011-11-13, 16:09   #4942
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was moje w dniu kiedy moja mała dziewczynka kończy 4 miesiące.
Stary 2011-11-13, 16:10   #4943
brunetka2000
Zakorzenienie

Kurde czyli nie potrzebnie mi kazała dawać dziecku tak dużą ilość
No nic trochę się martwię, że to może być przedawkowanie i jakie są konsekwencje tego ale muszę mysleć pozytywnie, że mojej niuni nic nie będzie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 16:13   #4944
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wszytskiego dobego dla Iduni i Krystianka

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-13, 16:16   #4945
Lili 83
Zakorzenienie

U nas też 1x1.
Stary 2011-11-13, 16:25   #4946
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja daje 1 kropelkę dziennie w aptece mi powiedziano że dają D nie podawać cebionu multi bo będzie dziecko miało zbyt dużo wit D a niby ona na wątrobie się osadza czy coś/
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:28   #4947
DaKaro
Zadomowienie

Crazy Vaniliowa ale Wasze dzieciaczki juz duze . Brawa!

Cytat:
Kochana, pytanie skierowane do kogos innego, ale sie wypowiem. Malwinka miala przy urodzeniu 0,5x0,5cm dlatego podawalam z zalecenia pediatry jedna kapsulke VitaD co drugi dzien. W 6 tygodniu zycia ciemiaczko powiekszylo sie do 1x1,5cm i dawka byla nie zmieniona. Uwazam, ze te 3 krople przy malym ciemiaczku to zdecydowanie za duzo. Jakie sa wskazania do podawania takiej dawki? Dziwne. Koniecznie skonsultuj z pediatra. Bedzie dobrze .

Malwinka

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 16:29   #4948
Natka_
Zakorzenienie

My już po obiadku i odwiedzinach u moich rodziców, Dominiczek był grzeczny, nie spał i wszystko go dookoła intresowało.
Matko! Mój żołądek chyba nie ma dna jem jem jem jem jem... cały czas jem!

Teraz moi chłopacy się bawią a ja mam czas na wizaż

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Cytat:
Natka za bezbolesne ząbkowanie Dominika
Oj oby oby
Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
10 skończyła 4 miesiące a dziś 18 tygodni

Cytat:
a zapomniałam,przecież Szymek w sobotę zaczął 20 tydzień

Cytat:
Na dodatek dostał kataru i leci mu z nosa...
Dziewczyny jutro mój ROGI () kończy 5 miesięcy ...
Katarkowi mówimy sio!
dla 5 miesięczniaka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No właśnie ostatnio mówiłam do swojej mamy, że dzieci powinny w brzuchu siedzieć jeszcze drugi rok, to byłoby im łatwiej potem... Bo tak to przychodzą na świat niegotowe, wystraszone, podatne na wszelkie niedogodności,np. te ciągłe bóle brzuszka, nieumiejętność regulowanie temp ciałka itp. Małe biedactwa muszą cały czas się stresować i o coś walczyć
Dzień dobry
Kupa się wreszcie zrobiła I życie od razu stało się piękniejsze
Dokładnie! I w dodatku są całkowicie zależne od nas... Musimy wszystko przetrwać

za... kupkę

Cytat:
Ja pryskam solą morską, wyciągam fridą, kropię kropelkami Naivin 0,01%, smaruję maścią majerankową pod nosek i na pieluszkę wkrapiam jedna kropelkę Olbas i daję koło buźki.

Cytat:
Witam was moje w dniu kiedy moja mała dziewczynka kończy 4 miesiące.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:39   #4949
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wróciłam Tęskniłyście?
Na pewno

Było bosko!!! Ciepło, słonecznie i ogólnie super. Umieram z niewyspania, bo późno chodziliśmy spać, a Dominik robił pobudki o 5 Nie wiem co mu się porobiło. Poza tym był grzeczny, choć ze dwa razy zrobił dziką scenę z płaczem, co mu się wcześniej nie zdarzało (brzuch raczej nie dokucza po Boboticu ale jeszcze obserwuję, bo pewności nie mam). Poza tym stara się wymuszać noszenie na rękach, ale walczę z tym

Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale pisałyście za dużo, a ja nadrobiłam po łebkach bo mi się oczy zamykają
Od jutra będę na bieżąco

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:44   #4950
CrazyMachine
Zadomowienie

Lili, Scio, DaKaro, Natka dziekujemy .
Zdaje sie ze Brumek przy ciemiaczku 1x1 nie podaje wit.D.
Ida dostala dzis pierwsza kaszke - zrobilam rzadka do picia. Jestem taka podekscytowana tym faktem Mam nadzieję, że dobrze bedzie ja tolerować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości