|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Marina ja bym na Twoim miejscu dawała sinlac, on jest dla dzieci z różnymi problemami
![]() ![]() A pleśniawek nie ma? Moja Agula tezma mleczny bunt. Butla zje góra 120 ml i to z wciskaniem, a łyżką ładnie je. Smaruje jej Aphtinem bo mi się wydawało, ze widziałam biały nalot. (a propo ile razy dzennie smarujecie?) Ale jak jej to marudzenie przy butli ne przejdzie to ide we wtorek do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
czesc dziewczyny............
u nas epidemia trwa...... meza meczy dalej angina mi wysiadl kregoslup a Igorek dostal antybiotyk ![]() musialam sie o niego prosic bo chcieli dac mu zastrzyki 10-20 razy ![]() padam na ryj i mam dosc ![]() ![]() ![]() zero czasu na wizaz i na cokolwiek jestem myslami z Wami pozdrawiam Was wszystkie goraco i caluje mocno buziaki ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
jej brunetko ale Cie załatwila ta lekarka ![]() ![]() ![]() ja daje oprocz Devikapu Juvit Multi i tam tez witamina D jest wiec tez we wtorek jak bede u lekarza spytam czy to nie za duza dawka jest bo Igorkowi sie glowka poci ostatnio przyj edzeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Zakorzenienie
|
W klubie nowe fotki Agatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny, pewno po raz ostatni w starym wątku
![]() mam pytanie do mam karmiących piersią, jakie witaminki dajecie, bo do tej pory dawałam K+D, a teraz samą D mam kupioną .... pediatra kazała dawać jakiś preparat multiwitaminowy typu cebion multi, .... polecacie coś? i czy w tych witaminkach będzie odpowiednia dawka wit D? Madzia1k1 i Scio wasze przepisy i porady zapisałam sobie hehhehe będzie jak znalazł za dwa miesiące ![]() Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-11-13 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Wtajemniczenie
|
ja mam cebion, ale w skladzie jest tylko wit.C, muszę poszukać w necie, bo nie wiedziałam, że jest cebion multi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas noc jak zwykle-Malwinka obudzila sie o 8.05 na papu, ale dospalysmy po karmieniu do 10 ![]() Marinko kurcze, znowu Igorek sie meczy. Ale tak jak dziewczyny pisza, przejdzie jak brzuszek wszystko strawi :tak:. Brunetko nie denerwuj sie, skad mialas wiedziec, ze 3 kropelki to moze byc za duza dawka? Pediatra zalecila to tyle podawalas. Odstaw na kilka dni i przejdzie. Ja podaje Malwince VitaD. Nerolko a Ty nadal chorujesz? Dzizas... W takim razie zdrowka, zdrowka, zdrowka ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Wtajemniczenie
|
a jeżeli chodzi o sukcesywność w dawaniu wit. D to codziennie 1 kropelka, zawsze pamiętam, bo mam bzika na punkcie kształtu główki, to samo było ze starsza córką, teraz ma ładną okrągłą główkę, a znajoma zapominała, nieraz po kilka dni nie dawała i córka ma spłaszczoną główkę z tyłu, dlatego zawsze piluje, a co do leków to daje tylko w.D i biogaia, ale musze chyba popytac ża jakimis witaminami, bo tak czytam , to Wy dajecie dzieciaczkom
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sie zorientowałam że dewikap to wit D ..... właśnie nie za dużo tej witaminki ? chętnie Igorek je ten Juwit Multi? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Wtajemniczenie
|
a jak dajesz ten multi, to odstawiaszD3?? czy nie?bo w multi tez jest D3 tylko chyba mniejsza ilośc, tak?? czy się mylę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zadomowienie
|
Agadus tez jestem bardzo systematyczna jesli chodzi o wszelakie witaminy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
tak mi mówiła pediatra, jeszcze muszę pogrzebać na necie i poczytać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4933 |
Wtajemniczenie
|
Boże ogladam teraz na canal+ street dance d3, i też chce tak wygladać, jak te dziewczyny co tańczą
![]() Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-11-13 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Wtajemniczenie
|
ja oprócz tego,że daje wit.D w nocy jak śpi Nati co 2-3 h przekręcam główkę, to samo jak jesterśmy na spacerze i mi uśnie, tez przekręcam główkę, mam bzika, żeby była ładna kształtna, ale jeszcze ze 2-3 miesiace i dam sobie spokój, już to takie dużego wpływu nie będzie miało, bo kości troszke trwalsze będą
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Agadus byłam w klubie... Ty wyglądasz lepiej niż niejedna z tych tancerek ![]() Gdzie agni82? ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Vaniliova11 daj znać jak kupisz parowar ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane pomóżcie proszę :
Co dawałyście bądz robiłyście ( prócz ściągania smarków,bo to już robię ) w czasie katarku? Młody ma dość duży, a pediatra dziś nie odbiera tel., pewnie pójdziemy jutro prywatnie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiec: - sterimar lub sol fizjologiczna - odciaganie - masc majerankowa pod nosek - kropelki 2xdziennie Euphorbium - klade na brzuszku i oklepuje (zeby nie splywalo ) - mysle o zakupie kropelek do inhalacji (1-2 kropelki na posciel Maluszka) tyle.............:rolleye s: |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zadomowienie
|
Witam was moje w dniu kiedy moja mała dziewczynka kończy 4 miesiące. Przesyłamy uściski dla Vaniliowej i Krystka oraz innych maluchów ktore akurat swietuja kolejne tygodnie i miesiace. Lece nadrabiac dzisiejszy dzien.
Widzialam tylko dyskusje o Devikapie. My dajemy 2 krople dziennie, bo mamy duze ciemiaczko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- io To wy macie malutkie. Ostatnio mala duzo urosla i powiekszylo sie do 4x4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
Kurde czyli nie potrzebnie mi kazała dawać dziecku tak dużą ilość
![]() ![]() ![]() No nic trochę się martwię, że to może być przedawkowanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Wszytskiego dobego dla Iduni i Krystianka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
U nas też 1x1.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
ja daje 1 kropelkę dziennie w aptece mi powiedziano że dają D nie podawać cebionu multi bo będzie dziecko miało zbyt dużo wit D a niby ona na wątrobie się osadza czy coś/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
Crazy Vaniliowa ale Wasze dzieciaczki juz duze
![]() Kochana, pytanie skierowane do kogos innego, ale sie wypowiem. Malwinka miala przy urodzeniu 0,5x0,5cm dlatego podawalam z zalecenia pediatry jedna kapsulke VitaD co drugi dzien. W 6 tygodniu zycia ciemiaczko powiekszylo sie do 1x1,5cm i dawka byla nie zmieniona. Uwazam, ze te 3 krople przy malym ciemiaczku to zdecydowanie za duzo. Jakie sa wskazania do podawania takiej dawki? Dziwne. Koniecznie skonsultuj z pediatra. Bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | ||||
Zakorzenienie
|
My już po obiadku i odwiedzinach u moich rodziców, Dominiczek był grzeczny, nie spał i wszystko go dookoła intresowało.
Matko! Mój żołądek chyba nie ma dna jem jem jem jem jem... cały czas jem! ![]() Teraz moi chłopacy się bawią a ja mam czas na wizaż ![]() ![]() Oj oby oby ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() ![]() Na pewno ![]() Było bosko!!! Ciepło, słonecznie i ogólnie super. Umieram z niewyspania, bo późno chodziliśmy spać, a Dominik robił pobudki o 5 ![]() ![]() Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale pisałyście za dużo, a ja nadrobiłam po łebkach bo mi się oczy zamykają ![]() Od jutra będę na bieżąco ![]()
#4950 |
Zadomowienie
|
Lili, Scio, DaKaro, Natka dziekujemy
![]() Zdaje sie ze Brumek przy ciemiaczku 1x1 nie podaje wit.D. Ida dostala dzis pierwsza kaszke - zrobilam rzadka do picia. Jestem taka podekscytowana tym faktem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.