|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
skoro 4 testy tak pokazaly i na dodatek okres sie spoznia, to skad jeszcze watpliwosci? beta hcg i ginekolog, natychmaist
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przed przepisaniem pigułek lekarz Cię nie badał? Zauważyłby chyba, gdybyś była w ciąży ![]() A po co beta? 4 testy pozytywne nie wystarczą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30412082]
A po co beta? 4 testy pozytywne nie wystarczą?[/QUOTE] ginekolog wystarczy, przeciez sie zna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zakorzenienie
|
beta tez jej daje pewnosc jesli np do ginekologa bedzie musiala czekac, nie? zreszta duzo kobiet sprawdza tez w ten sposob mimo pozytywnych testow z moczu. amen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny a jeśli poziom beta-HCG wynosi 4 mIU/ml to moge być w ciąży czy jednak małe prawdopodobieństwo...?Pow innam była dostać okres 4 dni temu a tu ani widu ani słychu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Raczkowanie
|
Moja Pani ginekolog poinformowała mnie, ze jezeli wynik bedzie większy niż 16 to wtedy mowa jest o wczesnej ciąży.Jeżeli masz wątpliwości poszukaj w internecie interpretacje wyników Bhcg napewno Cię to uspokoji.
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Witam ponownie, Jak wiele z nas zwracam się z prośbą o radę. Ostatnią @miałam 18.X. br, 29,30.X. br. kochalam się z TZ mogę przypuszczać (z obserwacji mojego organizmu),iż były to dni płodne.Stosunek byl bez zabezpieczenia, przerywany. Planowo kolejną @ powinna dostac 15.XI.br. jednakże od paru dni mam strasznie tkliwe sutki, nie da się ich dotknąć, pobolewa mnie krzyż, podbrzusze i moj apetyt wzrózł giga, jem za 2, mało tego apetyt mam na bardzo dziwne potrawy. Wiem ze może to być związane z zbliżającą się @ ale jakos moje przeczucie nie daje mi spokoju, ciągle w głowie siedzi mi myśl, że jestem w ciąży. Cieszyla bym się bardzo. Za sobą mam przykre doświadczenia, mialam 3 poronienia z uwagi na fakt, iż mam trąbofilie która niestety przyczynia się do starty ciąż. Doradzcie czy zrobic sobie test z krwi, czy nie bedzie to zbyt szybko, czy poczekac do wtorku(15.XI.br) i wtedy zrobic zwykly test z apteki czy z krwi. Z gory dziekuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Konto usunięte
|
Właśnie przeszukałam internet i widziałam różne interpretacje wyników.Wychodzi na to że muszę czekać bo nikt mi na razie nie da jednoznacznej odpowiedzi.Jutro się umówię na wizytę do mojej gin.Najgorsze jest to oczekiwanie,no ale nie pozostaje mi nic innego na razie.Dzięki za odp
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Robaczek37 ja bym jeszcze zaczekała do przyszłego tygodnia,chociaż wiem po sobie jakie to trudne bo człowiek chce wiedziec już i zaraz szczególnie jak czegoś barzo oczekuje.To jeszcze jednak za wcześnie.W dniu spodziewanej @ zrób sobie ten apteczny test a później działaj z betą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez pawciania Czas edycji: 2011-11-09 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Przyczajenie
|
i już mam wynik total beta-HCG a wynosi on 16 876,0 i co to oznacza
![]() Edytowane przez Anecia_34 Czas edycji: 2011-11-10 o 11:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 |
Przyczajenie
|
i już mam wynik total beta - HCG a wynosi 16 876,0 i co on oznacza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Przyczajenie
|
i juz mam wynik total beta - HCG wynosi 16 876,0 mlU/ml i co on oznacza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#4605 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
no Anecia widze ze bete zrobilas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Przyczajenie
|
nom a jutro idę na usg ginekologiczne ciężko było się dostać ale się udało... ;o) a co do lekarza to chyba nie każdy się zna ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pisałam wcześniej o mojej sytuacji. Zrobiłam test po 15 dniach od stosunku i wyszedł negatywny. Dostałam @ ale trwał jeden dzień gdzie zwykle trwa 4-5 dni. Wczoraj zrobiłam kolejny test i wyszedł negatywnie. Robiłam go po południu. Czy jest on więc wiarygodny jeśli od stosunku mineło ponad 3 tyg. Pytam bo dzisiaj zaczynam nowe opakowanie tabletek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie,wiem że jest głupie.Biorę tabletki antykoncepcyjne,ale trochę się obawiam,mam pewne podejrzenia.Czy w przypadku ewentualnej ciąży powinnam jeszcze dostać @ jeśli powinna się pojawić dokładnie tydzień po stosunku podczas którego wg mnie mogło dojść do zapłodnienia?
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4613 | |
Zadomowienie
|
Ja bym nie chciała, żeby mi się endometrium zaczęło złuszczać w ciąży.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Tak jak większość z was piszę bo mam problem ![]() A więc tak, nigdy nie współżyłam ze swoim chłopakiem, ale często się dotykamy na wzajem i Jemu czasami zdarzało nie wytrzymać i coś tam wyciekło, lecz nie bezpośrednio na moje narządy bo zawsze mam bieliznę ![]() ![]() Jak myślicie czy to może być ciąża czy tylko histeryzuję ?? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy wiesz, ale nie tylko poprzez bezpośredni kontakt płciowy można zajść w ciąże, znane są i inne przypadki;/ Co do bielizny to fakt zawsze miałam ale istnieje takie coś jak "palcówka" tak ?? i wtedy a przynajmniej w moim przypadku nie było to przez bieliznę :/ ( żeby nie było wiem ze przez same palce zajść w ciąże nie mogę), ale boje się, że mój chłopak po przez dotykanie mnie potem siebie i znowu mnie mógł na mnie coś przenieść;/ A co do objawów to fakt wydaje mi się, że żadne jak dotychczas nie występowały lub ja ich po prostu nie dostrzegam, ale o ile wiem objawy mogą pojawić się w różnym okresie czasowym :/ I dodam, że skąpa miesiączka, która nigdy do tej pory nie występowała w takiej postaci może być jednym z objawów ciąży i tego się właśnie boję:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy wiesz, ale zajść w ciąże można nie tylko po przez bezpośredni kontakt płciowy, znane są i inne przypadki;/ Co do bielizny fakt zawsze miałam, ale istnieje takie coś jak palcówka tak ?? Więc zazwyczaj występuje to nie przez bieliznę i u mnie tak było;/ Dlatego boje się, że mój Chłopak mógł poprzez bezpośrednie dotykanie mnie a potem siebie i znowu mnie mógł na mnie coś przenieść ;/ Co do objawów to fakt wydaje mi się, że nie występują lub ich nie dostrzegam;/ ale może być tak że wystąpią trochę później. I jeśli chodzi o skąpą Miesiączkę to z tego co wiem może być jednym z objawów, zważywszy na to że wcześniej w takiej formię nie występowała i tego się boję;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pawciania Czas edycji: 2011-11-12 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
|
Witam. Mam pytanie. Załóżmy, że robię test w 5-6 tyg. ciąży... czy mogę mu wierzyć w 100%? Wiem, że to może głupio brzmi, ale proszę o normalną odpowiedź.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.