|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
Właśnie zostałam oficjalnie czarownicą - ukręciłam swój pierwszy macerat,z korzenia łopianu,ale skwierczaaało!
Tylko poszedł moj cały olej winogronowy :< |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
A który olej wedlug Was "normalizuje" skore glowy, tzn. opoznia przetluszczanie sie wlosow. Nie jestem pewna, ale kiedys chyba czytalam, ze vatika ma takie "zdolnosci" i podobno odbija wlosy od nasady po dluzszym stosowaniu. Wiem ze niektore oleje zapobiegaja przetluszczaniu sie wlosow po dluzszym stosowaniu. Czy jakies oleje sprawdzily sie u Was pod tym wzgledem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Rozeznanie
|
ja mam vatike i używam jej raz na tydzień jakoś od wakacji wcześniej cześciej i nie zauważyłam żeby miała takie właściwości, ale też słyszałam taką opinie, że u kogoś mniej sie przetłuszczają dzieki vatice. Może to sprawa indywidualna. U mnie najwyżej od jakiegoś szamponu czasami mniej sie przetłuszczają,aktualnie jestem na etapie że zaczeły bardziej sie przetłuszczac i w sumie nie wiem czemu ;p
Edytowane przez aasiaa1109 Czas edycji: 2011-11-13 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I chyba opóźnia moment przetłuszczenia się włosów, ale nie jestem tego pewna, bo prawie co dzień wieczorem nakładam olej i myję nawet jak włosy wydają się być jeszcze świeże, bo często zdarzało mi się mieć świeżutkie włosy wieczorem, a rano smalczyk, więc wolę nie ryzykować czekania z myciem do rana, bo rano nie mam czasu, a ze smalcem na głowie chodzić nie będę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
a to nie jest tak, ze skóra nawilżona olejami, potraktowana łagodnym szamponem, lub nawet odżywką po prostu się normalizuje, bo odpoczywa od ostrych, drażniących i wysuszających szamponów ? a przetłuszczają się szybciej może od niedomycia ?
przecież oleje stosowane na twarz też mają takie działanie, ale to jest związane z regularną łagodną pielęgnacją, nawilżeniem i natłuszczeniem, skóra nie musi się wtedy "bronic" i produkować nadmiaru sebum.
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- ![]() olejek himalaya - ![]() słodkie migdały - ![]() oliwka hipp - ![]() drożdże-tran-seboradin hh 220' |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A czy myślicie, że mogła bym oczyścić włosy męskim szamponem? Już dawno tego nie robiłam, a ciąglę myję BD i widzę, że przydało by im się to. Szampon brata ma SLS na drugim miejscu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
ja najczęściej myję włosy BD, oleje zmywa, ale włosy trzeba koniecznie myć następnego dnia .
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Ja myję BD czy innym bez slsowym, zmywa oleje i włosy spokojnie dwa trzy dni wytrzymują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zadomowienie
|
U mnie BD bardzo dobrze się pieni i super wszystko zmywa.
#3344 |
Konto usunięte
|
Jestem zachwycona tym, jak miękkie mam włosy po oliwce BabyDream, aż nie mogę się doczekać, aż dotrze do mnie olej kokosowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zakorzenienie
|
Ja szamponowi BD podziękowałam bo niezbyt dobrze zmywał oleje i w ogóle się nie pienił. Włosy po nim były straszne a nie mam czasu rano dawać na włosy odżywkę d/s. Będe musiała zainwestować w odżywkę b/s.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Raczkowanie
|
Naprawde zaczynam zastanawiac sie nad kupnem Sesy, mimo, ze straszycie zapachem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Rozeznanie
|
No trudno, grunt, że to olej....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi strasznie włosy wypadały i teraz już prawie nic nie zostaje na szczotce, po raz kolejny przed wyłysieniem uratowała mnie wzmacniająca mgiełka Radical i kuracja rzepowa Joanny - spróbuj tych produktów ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Po nocy z migdałkiem i zmyciu go balsamem Mr. Potter mam taakie mieciutkie i błyszczące włosy..
![]() I zaczęłam sie napalać na olej sezamowy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy pisalam o tym akurat w tym watku, ale mnie rowniez bardzo pomaga radical,tyle, ze w ampulkach, biore wlasnie drugie opakowanie i bede chwalic go pod niebiosa, tez mam sese, nie wypadaja mi po niej wlosy, ale nie trzymalam jej nigdy przez cala noc tylko ok. 4 -5 h
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30483120]Mam nadzieję, że nie popełniam olejowego fo pa, ale czy próbowałaś na to wypadanie czegoś poza olejami?
Mi strasznie włosy wypadały i teraz już prawie nic nie zostaje na szczotce, po raz kolejny przed wyłysieniem uratowała mnie wzmacniająca mgiełka Radical i kuracja rzepowa Joanny - spróbuj tych produktów ![]() Mam wcierke i szampon przepisana od demratolozki - ogolnie zauwazylam duza poprawe, ale wciaz wypadaja. Rzepowa Joanne z checia sprobuje jak wroce do domu na swieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu jej recenzja, żebyś w razie czego nie kupiła czegoś innego - bo z całej serii tylko to wg mnie zasługuje na uwagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak byłam na zakupach w pobliskim mieście, śmignął mi przed oczami napis "Sklep zielarsko-medyczny", zaciągnęłam tam mojego chłopaka, porozmawiałam z bardzo miłą panią i powiedziała, że w razie czego nie ma problemu, żeby ściągnąć jakieś oleje z hurtowni
![]() ![]()
#3355 |
Raczkowanie
|
Mój przyciemniający(mam nadzieję) macerat z liści orzecha włoskiego ma już 6 tygodni więc dzisiaj go nałożyłam na kilka godzin. Ciekawe czy co będzie przyciemniał. Jedno spostrzeżenie- śmierdzi niefajnie:|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Rozeznanie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30480652]Ja czasami trzykrotnie myję BD a i tak mi nie domywa olejów
![]() A czy myślicie, że mogła bym oczyścić włosy męskim szamponem? Już dawno tego nie robiłam, a ciąglę myję BD i widzę, że przydało by im się to. Szampon brata ma SLS na drugim miejscu ![]() ![]() Ja czytałam gdzieś, że jeśli sie myje włosy BD zazwyczaj to dobrze jest umyc raz na tydzień lub 2 włosy jakimś szamponem z SLS lub SLES żeby oczyścic skóre głowy.
#3357 |
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30483503]http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com...iajaca-do.html
Tu jej recenzja, żebyś w razie czego nie kupiła czegoś innego - bo z całej serii tylko to wg mnie zasługuje na uwagę ![]() Dzieki! Zastanawialam sie nad odzywka tez. |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam, że nawet jeśli się nie myje włosów BD to ot tak od czasu do czasu warto im zaaplikować coś z tymi niedobrymi SLSami, w sumie po to by porządnie oczyścić sklap i włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Takich reakcji to na chemii w szkołach nie ma!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.