Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 20:34   #2521
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

mowila mi ale najlepsze wychodzily jak cykala spontany

a co do koszulek z napisem wez jakies jednokolrowe sobie i tztowi i wam dorobi napisy jakie bedziecie chcieli ten photoshop;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:40   #2522
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mowila mi ale najlepsze wychodzily jak cykala spontany

a co do koszulek z napisem wez jakies jednokolrowe sobie i tztowi i wam dorobi napisy jakie bedziecie chcieli ten photoshop;p
no tak, nie pomyślałam o tym
Stary 2011-11-12, 20:44   #2523
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
:d

Stary 2011-11-12, 21:07   #2524
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Net nam zaniemógł i od wczoraj nie dało się wejść

Byliśmy wczoraj w Poznaniu zjedliśmy po mega rogalu na św. Marcinie, połaziliśmy, potem obiadek u przyjaciółki (naleśniki ze słodkim serkiem, bananami i karmelem - nigdy nie lubiłam naleśników na słodko, ale były: ).
I do domku, bo padałam już z nóg

Nie nadrobiłam za wiele, w sumie tylko pierwszą nieczytaną stronkę

kasikzaki - no nieźle z tą zmianą płci, chociaż mnie to wcale nie dziwi
Niestety nawet mimo super sprzętu lekarz ma prawo się pomylić znam kilka przypadków, gdzie było i badanie 3/4d, i super doświadczony lekarz a i tak potem zaskoczenie na porodówce

Ja mam się dowiedzieć płeć na koniec miesiąca, ale jakoś teraz już jakoś tak wszystko nam jedno, byle zdrowe
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:08   #2525
ultraradiola
Wtajemniczenie

dobry wieczór mamusie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ultra, a słodkie to na co jest?
na dziewczynkę u mnie w każdym razie się nie sprawdziło bo ja jem jak opętana słodkie a będzie chłopak

i ja byłam dzisiaj w Ikei bo tak pisałyscie i chwaliłyscie się zakupkami ze i ja sie wybrałam kupiłam Tuptusiowi lampke nocną gwiazdke i parę pierdołek do domu

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 00:11   #2526
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
DPH udanej imprezki, tylko nie spij się zabardzo[COLOR="Silver"]
dzięki dzięki imprezka była udana nawet bardzo no ale to było do przewidzenia jak spotykają się 4 przyjaciółki po długim okresie niewidzenia Chociaż powiem Wam że wkurzył mnie mąż mojej przyjaciółki ale on jest inny. Stwierdził że faceci mają przekichane z babami w ciąży że muszą znosić ich humorki :/ bo on taki biedny zarobiony cały rok (bo przecież jak ja siedzę na L4 to nic nie robię) i jeszcze musi znosić humory żony która jest w ciąży :/ nosz k..wa nagadałam mu oczywiście bo wogóle w ciąży mam jakąś alergię na niego tak choćby kobiety nie pracowały+nie zajmowały się domem po pracy+zajmowanie się dzieckiem+czasami jeszcze zajmowanie się dużym dzieckiem jakim jest mąż czasami wkurzył mnie na maksa ale się zamknął jak mu swoje zdanie na ten temat powiedziałam ale ogólnie to było super i nawet się nie spiłam bawarią 0%

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a ja nie będę prasować ubranek, nienawidzę prasowania.

wylicytowałam dziś krzesło do karmienia za całe 34 zł
takie drewniane rozkladane na stoliczek i krzesełko. Żałuję że nie kupiłam wcześniej, bo teraz jak karmię Emi to ona często mi się rozłazi po całym pokoju i niepotrzebnie przedłuża tym posiłki.
ja też nienawidzę prasowania i pamiętam że córce przez pierwsze 3 miesiące prasowałam a później już nie i tak się zastanawiałam czy tego prasowania teraz wogóle nie olać ale chyba jednak poprasuję na początku troszkę
Powiem Ci anankee że takie właśnie drewniane krzesełko kupiliśmy mojej córci jak miała może z 7 miesięcy i świetnie się sprawdziło jak była już większa to krzesełko miała osobno a stolik do tego i cały czas było używane przez nią np do rysowania do zabawy a teraz nawet wyciągnęła to krzesełko i złożyła oczywiście bez tej tacki i bawi się że siedzi na tronie a w marcu skończy 7 lat także ja osobiście bardzo polecam te drewniane krzesełka do karmienia i innych celów

a teraz życzę dobrej nocki i kolorowych snów tak co Wam dzidzie dadzą pospać
Stary 2011-11-13, 07:56   #2527
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja zmagam się z tym problemem juz dwa miesiace. U mnie ból zaczyna się w okolicach pośladka-miednicy (?) i promieniuje aż do stopy czasami. Kilka razy w nocy muszę wstać i ten ból rozchodzić. Mówiłam o tym mojej ginekolog ale powiedziała mi tylko, że muszę to przecierpieć (ja ogólnie mam problemy z kręgosłupem). Powinnaś dużo leżeć - często odpoczywać w dzień Jeszcze troszkę, damy RADE!!!!!!!
Mój gin też powiedział, że muszę przeczekać :/

Cytat:
A ja się do jutrzejszej sesji przygotowuję szukam ciuchów, zdjęć które mi się podobają. Muszę iść się ogolić, pomalować paznokcie (nie wiem jak pomaluję te od stóp :conf used: i spróbować zrobić makijaż
A mi Mąż już robi pediciure Całkiem dobrze to robi, śmiem twierdzić, że bardziej się przykłada do tego niż ja Ale nie mam serca prosić go o malowanie

Wczoraj pół dnia spędziliśmy w galerii handlowej. Spisałam sobie ceny kosmetyków i innych rzeczy dla dziecka, które chciałam zamówić na allegro, pochodziliśmy po drogeriach, porównaliśmy ceny i kupiłam kilka rzeczy taniej niż na allegro
Kupiliśmy w Rossmanie pieluszki Pampers new born, patyczki kosmetyczne (to na hali w tesco), oliwkę bambino (położna polecała), wkładki J&J (nie było już promocji w tej drogerii, co ktoś pisał, że były po 13 zł, ale tam kupiłam krem Penaten zy jakoś tak na zimę). Ogólnie jestem bardzo zadowolona
Resztę kupię na allegro, bo tam jednak taniej wychodzą inne rzeczy
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 08:44   #2528
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamusie i brzusie
Wczoraj o 7 rano zadzwonili do męża ,ze musi iśc do pracy przez tych ciołów co zrobili burde w Warszawie więc wstałam z nim rano ,zawiózł mnie do mamy i prawie cały dzień tam leżałam.Później siostra wyprawiała urodziny przyjechali jej teście ,pojadłam trochę słodyczy i zaczęło mi sie tak w głowie kręcić ,że nie mogłam ustać na nogach.Chyba cukier mi wysoki skoczył i zaraz spadł przez tą hipoglikemię i tak sie czułam. Później po 22 przyjechał po mnie mężulek i pojechalismy do domu.Dziś nie wiem czy znowu nie pojedziemy bo mama zapraszała nas na obiad i w końcu siostra torta nie położyła bo już nikt nie miał ochoty na słodkie. Teraz się zastanawiam czy zjeść jak pojedziemy kawałek czy sobie darować,no ale człowiek bez słodyczy długo nie pociagnie.
Dziś mała skopała tatusiowi plecki ,aż się odsunął bo powiedział ,ze go kopie bo ma mało miejsca bo moj brzuch leżał przy jego plecach.Co za czubek.Idę chyba obudzić męża bo jeszcze śpi a juz was nadrobiłam i się nudzę.PApa
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 08:45   #2529
uska000
Zadomowienie

dzien dobry mamusie ja od 6 na nogach;p tzt jechal na gielde to sie zabralam z nim do mamy

buziaki

Stary 2011-11-13, 08:48   #2530
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
jak ja coś wspomniałam o photoshopie podczas sesji to nasza fotograf się skrzywiła

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dobry wieczór mamusie

na dziewczynkę u mnie w każdym razie się nie sprawdziło bo ja jem jak opętana słodkie a będzie chłopak

i ja byłam dzisiaj w Ikei bo tak pisałyscie i chwaliłyscie się zakupkami ze i ja sie wybrałam kupiłam Tuptusiowi lampke nocną gwiazdke i parę pierdołek do domu
ja też nie gardzę słodyczami a spodziewamy się też chłopaka

W ogóle słyszałam, że właśnie w tę stronę jak u kasizaki, z dziewczyny na chłopaka, najczęściej są pomyłki. Bo siusiek może się zawinąć

Gratuluję zakupków. My też niby dwie siatki pierduł a 350zł już nie nasze
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ja też nienawidzę prasowania i pamiętam że córce przez pierwsze 3 miesiące prasowałam a później już nie i tak się zastanawiałam czy tego prasowania teraz wogóle nie olać ale chyba jednak poprasuję na początku troszkę
ja też nienawidzę ale zauważyłam, że gdy po praniu wrzucam rzeczy do suszarki i wyjmę je zaraz po zakończeniu programu, kiedy jeszcze są ciepłe, to są bardzo rozprostowane więc będe musiała tak robić z rzeczami dziecka
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A mi Mąż już robi pediciure Całkiem dobrze to robi, śmiem twierdzić, że bardziej się przykłada do tego niż ja Ale nie mam serca prosić go o malowanie
fajnego masz męża
mi mój zakłada skarpetki, podaje rzeczy, które mi spadły na podłogę bo mi kolana strzelają i ciężko mi się podnieść już z kolan

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 09:24   #2531
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam w niedzielny poranek... a właściwie przedpołudnie , ja dziś średnio wyspana, jak nie mała się w nocy wierciła to rwa mnie dopadała, ale pierwszy raz tak w nocy... masakra...

Tż mnie wukrzuł wczoraj jak pisałam i jakoś mi nie przeszło jeszcze, poszedł teraz do sklepu sobie...

Od wczoraj zaczęłam sobie czytać książkę daaaaaaaaawno już nie czytałam
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 09:30   #2532
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Znowu polamentowałam w klubie...

Ojj rwa kulszowa, kilka razy mialam takie ataki rwy, ale to przed ciążą, potem jakoś przeszło , może to dlatego, że więcej witamin zaczęłam przyjmować, a nie wiem.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 09:53   #2533
NataliaM1103
Rozeznanie

dzień dobry mamuśki...
wczoraj weszłam na forum listopad grudzień i kurczę niedługo u nas tak będzie ,że co dzień dzidzia będzie przybywala na świat...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 10:34   #2534
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski
Niestety tez się dołaczam do klubu rwy :pała: Długi czas męczyła mnie z prawej strony, pozniej był przełom- jeden dzien mega bólu i przeszło a teraz sie odzywa z lewej strony a myslalam ze juz koniec tego okropnego bólu

Mam pytanie, ile bierzecie magnezu? Bo ja biore 2x dziennie po 1 tabletce magne b6 a juz druga noc kiedy dopadły mnie znowu skurcze w łydkach
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 10:40   #2535
czubasek20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale dzis ponury dzień, nic mi się nie chce. Z mężusiem spaliśmy do 8 a potem przez półtora godziny leżeliśmy i gadaliśmy o córci Zastanawialiśmy się do kogo będzie podobna, jaki będzie miała charakterek itp. Ogólnie tak miłego poranka już dawno nie mieliśmy

nadal jestem w tamtych miejscach opuchnięta ale zauważy lam że jak mam tam luźno to mi to nie przeszkadza gorzej jak mnie coś tam uciska, ociera :/ na razie przykładam sobie gaziki nasączone rumiankiem zobaczymy czy nie bedzie gorzej

Współczuje dziewczynom, które dopadła rwa. Ja też się z nią zmagam. Zauważyłam że nasila sie bardzo kiedy się przeforsuje.

co do magnezu. ja miałam zapisane 2x dziennie ale nie biore bo mam problemy z wątroba i najlepiej by było gdybym w ogóle leków nie brała. Ale mam luteine, spasmolinę i prenatal classic.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-13 o 10:42
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 10:59   #2536
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Wczoraj bylismy w IKEII i oto moje zakupy:
polka nad komode na kosmetyki
komoda z przewijakiem
wanienka z mata antyposlizgowa
lampka dla Marcelka
lampka dla Milenki

I bylismy w Mother i zakochalam sie w wozku oyster :
http://www.ebay.co.uk/itm/BABYSTYLE-...item25675ab0cf
I teraz siedze i szukam uzywanego na ebayu bo nowka 425f

No i wieczorkiem z tz spedzilismy super wieczor. Milenka poszla spac o 19.00 a my sie do polnocy przytulalismy na kanapie i ogladalismy filmy.
No ale jakos zle sie czuje od 3 dni, mam mdlosci, glowa mnie boli i katar meczy a dzis obudzialam sie z "kacem"

Co do sylwestra to my nie mamy planow. Pewnie do rodzicow pojedziemy.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
AgaMili byłaś u lekarza? Co z Twoimi wynikami, bo nie wiem czy przegapiłam czy nie pisałaś
Bylam, dostalam zelazo i jakies masci i wkladki na infekcje a za 2 tygodnie mam powtorne badania.
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy 4 godziny łażenia ale powolutku dlatego tak długo no i z przerwą na obiadek (zawsze w ikei coś szamamy )

Kupiliśmy wszystko co planowaliśmy + jeszcze kilak drobiazgów z poza listy ale to już nie dla dzidziolka

No to sie chwalę , kupiliśmy: Komodę+ wkłady z przegrudkami(tż jutro poskłada to pokarzę ), osłonki(gryzaki na łóżeczko), karnisz.
Zdj 1:
wanienka
okrycie kąpielowe
pojemniki na przewijak
zasłony
2x pościel,prześcieradła(mat erac, przewijak)
kołdra, poduszka
ochraniacz na materac
ochraniacz do łóżeczka
kocyk
ściereczki

Zdj 2
pudełka
lampka księżyc + na sufit
wieszaczki(przydadzą się tylko jak będzie Milenka na sukienusie )
ramki na zdjęcia
te dwa tyłeczki z ogonkami to wieszaczki, do przewijaka przykrece
tuba na pierdółki
2x zawieszki ze zwierzątkami
no i krokodyl, ale to chyba dla mnie bo tak mi sie podoba
Super zakupy
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

cala noc nie spalam boli mnie prawy chyba jajnik albo miednica nie wiem az mi na noge promieniuje.. nie moge nogi postawic

my na sylwestra to chyba na bal maly bedzie mial 10 dni to z dziadkami zostanie ja 4 dni po zdjeciu szwow to polatamy

a tak w ogole to zima juz jest brrr
uska wspolczuje, odpoczywaj duzo
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Hej laski

Szybko się zamelduję bo idę sprzątać, wczoraj mieliśmy totalny dzień lenia :P też z domu nie wychodziliśmy A dziś idziemy do kumpeli i będzie większa imprezka - bardzo się cieszę bo dawno się nie widziałyśmy bo ona wyprowadziła się 200 km od nas. Także narka pa
Milej zabawy
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam przy kawce i serniczku od teściowej i jak zwykle muszę nadrobić prawie 10 stron
Ja tez mam sernik do mamy
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc...
ale jestem dzis wnerwiona... wrrrrrrrrrrr byłam w tesco i mi sie tak humor popsuł ze az mis ie ryczec chciało... ;/
ludzie to pustaki i debile (przepraszam)
nie miałam duzo zakupow -moze z 8 szt wszystkiego (a w sklepie milion pińcet osób jakby wojna miała byc)... wiec szukam kasy z pierwszeństwem dla kobiet w cia,zy a tam kolejka az się zawijała (ale nie było w niej ani jednek kobiety w ciązy, ani jednego inwalidy, ani jednej osoby z małym dzieckiem) wiec zeby nie drażnic lwa stanęłam w kolejce obok bo była troszke mniejsza....
odwraca sie facet który stał przede mna- i mowi "niech pani idzie do kasy obok tam jest kasa pierwszeństwa" no to ja ze wiem ale i tak nikt nie przepusci"... na to on "to ja to PAni załatwie"-poleciał do kasjerki tej kasy pierwszeństwa (oznaczonej jak wół....) no i ona kazała mi podejśc... no wiec podeszłam(podziekowałam facetowi)... no i teksty jakie usłyszałam za od osób które stały za mną to az mnie wscieklizna brała.... normalnie same baby komentowały zeyb nie bylo wątpliwości i teksty typu "ja to dwa razy w ciązy bylam i sie nie wpychałam nigdy" albo "no tak a ja stoje i stoje a tu sobie bez kolejki wchodzą" (to tylko takie delikatniejsze teksty- az mi normalnie łzy w oczach staneły- generalnie jestem bojowa i normalnie bym tekst odpowiedni rzuciła ale teraz w ciazy mi się cos porypało i taka śluma ze mnie ze nic się nie odezwałam) KAsjerka mowi, ze to kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciązy, osob z małym dzieckiem i niepełnosprawnych....ale przeciez co to kogo obchodzi... za mną podszedł do taśmy facet o kulach to myślałam, ze go zlinczują...
wrrrr

podam kochana ale jak zejdę do mamy to wezmę... bo niby go pamietam ale wolę nie namieszac

o nie nie.. junior ma zapowiedziane, ze do 2 stycznia ma siedziec w brzuchu
Masakra, ja to bym sie z nimi klocila
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej! A ja od rana byłam na zakupach, sprzątam, piorę i gotuję, dopiero usiadłam na chwilkę, a kręgosłup mi siada dzisiaj mamy gości, zaprosiliśmy dwie pary (moje dwie najbliższe koleżanki z liceum z partnerami). Więc chłopy będą piły wódeczekę, a babeczki zajadały się smakołykami Zrobiłam już sałatkę żydowską, jajka faszerowane pieczarkami i serem, sałatkę ze świeżych jarzyn (sałata, pomidor, szczypior, rzodkiewka + sos vinaigrette), a do tego upiekę pizzę i dorzucę przystawki (kanapki, chipsy, ogóreczki itd.)

No to odpoczywać idę, a potem zrobić coś ze sobą, naszykować pizzę i czekać na gości i na męża, bo jak zwykle remontuje nam domek

pozdrowionka
Mniam ile jedzonka pysznego uwielbiam takie domowki
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
mmm... też bym poszła na taką wyżerkę, ja ostatnio byłam w meblowym wypatrzyłam komodę dla małej, choć na allegro też kilka mi się podoba :

Komoda I
Komoda II
Komoda III
Komoda IV

Chciałabym coś praktycznego i niedużego no i fajnie jakby było w kolorze Olcha bo takie mamy wszystkie meble (i nasze i małego)
Komoda nr 2 jest fajna
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kupiłam w Aldiku ten pudding, ale był tylko waniliowy, bardzo mi smakował

Cholerka smutno mi, bo ta cholera jedna się do mnie nie odzywa znowu. Niby wiem, ze dzisiaj miał pracować, ale nie dał mi nic znać jeszcze. Wczoraj sie pokłócilismy, bo zapytał mnie czy moze isc do baru z kumplami czy bede na niego zła, powiedziałam, ze nie moze isc i ,ze tak bede zła, bo dzien wolny, a znowu mam siedziec sama w domu i co? Poszedł mimo tego, ze napisałam mu ,ze nie chce zeby szedł. W nerwach mu zaczęłam ubliżać, obrazac go, bo mnie nerwy poniosły, bo sie z moim zdaniem i tak nie liczy. Po grzyba pytał czy moze isc skoro i tak i tak poszedl bez względu czy mu pozwoliłam.

Ahh to Wam pomarudziłam..

A tu cisza jak makiem zasiał..
Rece opadaja do tego Twojego tz...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 11:15   #2537
AgaMili
BAN stały

Znalazlam caly zestaw (spacerowka + gondola w kolorze czarno zielony) za 309f nowe
http://www.just4baby.co.uk/acatalog/...ain_Cover.html

a tu opienie, same pozytywne:
http://www.mumsnet.com/Reviews/pushc...bystyle-oyster

Teraz czekac na przelew ktory mam dostac w poniedzialek i mozna zamawiac
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:16   #2538
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Znalazlam caly zestaw (spacerowka + gondola w kolorze czarno zielony) za 309f nowe

Super ten wózeczek i fajnie, że udało się znaleźć taniej , my nasz odbieramy za ok 1,5 miesiąca ze sklepu ... już nie mogę się doczekać żeby mieć go w domciu
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:52   #2539
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wy tak sobie kawke popijacie, ja jadę najczęściej na jakiejś mięcie, albo owocowych herbatach. Wczoraj wypiłam najzwyklejsze capucino i myślałam, ze odjadę. Cała się trzęsłam, taka nerwowa sie zrobiłam i od pewnego czasu mam tak po kawie dlatego staram sie nie pić, ani czarnej herbaty.
Ja piję codziennie jedną lub dwie słabe. Ale ja mam przegięcie w drugą stronę, dziś rano źle się czułam bo miałam ciśnienie 85/55.

Zazwyczaj mam ok 100/60 więc dla mnie kawusia wskazana

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mam pytanie, ile bierzecie magnezu? Bo ja biore 2x dziennie po 1 tabletce magne b6 a juz druga noc kiedy dopadły mnie znowu skurcze w łydkach
Ja biorę 3x 2 tabl. W sumie 6 dziennie

Cytat:
Dzien dobry
komoda z przewijakiem
lampka dla Marcelka
lampka dla Milenki

.
Super zakupy. Bardzo te meble mi się podobają.

Ja od kilku dni jestem na bieżąco, ale jak tylko zacznę pisać to albo młody się budzi, albo broi, albo zaczyna się dziać coś co mi nie pozwala do Was napisać.

Ja się czuję ok. W poprzedniej ciązy kręgosłup mi nawalał, ale w tej mam i mniejszy brzuch i mniej przytyłam więc może dlatego na razie jest ok. Często po południu i wieczorami bardzo boli mnie na załamaniu brzucha pod lewą piersią, ale nie boli jak leżę, więc pewnie od siedzenia.

Teraz synek śpi, ja gotuję ziemniaczki a mąż na meczu (który się juz konczy) a po meczu przywiezie mi loda z Mc Donalda Mniam.

Jeśli chodzi o wyprawkę to mi brakuje bardzo niewiele rzeczy... Wszystko prawie mam po synku, a że drugi tez chłopczyk

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A brakuje mi tylko:
Ja:
Podkłady
Żel pod prysznic,
Szare mydło
Wkładki laktacyjne
Majty poporodowe
Nakładki na piersi

Dzidziuś:
Łóżeczko
Ręcznik z kapturkiem,
Waciki ze spirytusem,
Chusteczki nawilżane,
Pampersy
Oliwka,
Mydełko/żel do mycia
Smoczek do butelki
Pieluchy tetrowe
Sól fizjologiczna
Sterylne gaziki
Szczotka do czyszczenia butelek
Proszek do prana/płyn
Krem na mróz
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:37   #2540
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Jaki tu spokój dzisiaj. Pewnie jutro jak wrócę z pracy będzie znów z 6 str do nadrabiania
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:39   #2541
snesha
Rozeznanie

Cytat:

Zupełnie przypomina mi wózek który my wybraliśmy:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2094&osCsid=
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:50   #2542
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry
komoda z przewijakiem
lampka dla Marcelka
lampka dla Milenki

AgaMili za zakupy no i ten wózeczek też mi się podoba. Widziałam go na żywo już jakiś czas temu.
Stary 2011-11-13, 15:17   #2543
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

bardzo fajny wózeczek, podoba mi się też ten żywy zielony - lubie takie wózki

Cytat:
gratuluje zakupów
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zupełnie przypomina mi wózek który my wybraliśmy:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2094&osCsid=
bardzo fajny ten wasz wózek

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 15:24   #2544
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
My też dzisiaj uderzyliśmy do sklepów dzieciaczkowych i oglądaliśmy wozki i łożeczka

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dobry wieczór mamusie

Ja też chcę do IKEI

AgaMili, fajne zakupki

My ostatecznie kupiliśmy tylko trzypak śpioszków, a z łóżeczkiem dalej mamy problem
Eh ..
A resztę, typu kosmetyki itp będę kupowac albo na promocjach w hipermarketach albo na allegro,bo w dziciaczkowych sklepach to masakra
Podobnie z ciuszkami Ceny w Smyku i Cocodrillo mnie powaliły, ale może coś kupimy jak jeszcze pojedziemy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:52   #2545
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hejka
My też dzisiaj uderzyliśmy do sklepów dzieciaczkowych i oglądaliśmy wozki i łożeczka

Ja też chcę do IKEI

AgaMili, fajne zakupki

My ostatecznie kupiliśmy tylko trzypak śpioszków, a z łóżeczkiem dalej mamy problem
Eh ..
A resztę, typu kosmetyki itp będę kupowac albo na promocjach w hipermarketach albo na allegro,bo w dziciaczkowych sklepach to masakra
Podobnie z ciuszkami Ceny w Smyku i Cocodrillo mnie powaliły, ale może coś kupimy jak jeszcze pojedziemy
niestety, Smyk jest masakrycznie drogi i w przypadku małych rozm 56-62 nawet nie patrze na ich oferte, za to od mojej Mamuski dostałam spora ilosc ubranek stamtad w rozm 68 a szczegolnie 72 sa piekne!!!
ja kosmetyki w rossmanie i w hipermarketach kupie
jakie wozki wam wpadly w oko

Stary 2011-11-13, 15:53   #2546
Haniula
Zakorzenienie

A mojemu dziecku chyba rosną włosy bo mam okropną zgage pierwszy raz w zyciu i nie wiem jak sobie ulzyć
rennie nie mam w domu, migdałow tez a mleka nie lubie chyba sprobuje z zimnym kakao

W ogole dziś mam meeega nudny dzien. Tz do 20 w pracy a mi sie nie chce NIC. Siedze caly dzien w sypialni, na obiad zjadlam pizze ktora z wczorajszej kolacji została i gnije.
Z nudow upatrzyłam sobie czape, bo stara mi sie znudziła i teraz nie wiem na jaka sie zdecydowac
http://moda.allegro.pl/komplet-szalo...913085303.html fioletowa
http://moda.allegro.pl/polski-komple...928977198.html a tu mi sie prawie kazdy kolor podoba

AgaMili fajny wózek i kolorki takie jak w naszym
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:00   #2547
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

QUOTE=bybella;30453011]ja mam różnice 2 tyg. już kiedys pisałam. mam termin po prostu wyznaczony na 15.02.-01.03.

Czyli nie muszę się niczym stresować. W sumie podczas USG Gin powiedział, że wszystkie mieści się w normie. W przyszłym tyg mam wizytę, to dopytam.
Moja Miśka dziś kopie jak szalona, kręci się wierci i rozpycha
Wczoraj w nocy normalnie mnie budziła uwielbiam to uczucie Będzie nam tego brakowała po porodzie....
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 17:05   #2548
rybkie
Rozeznanie

Cytat:

Tak tylko przegladam czasem te wasze forum a tu AgaMilli takie cudo upatrzyla tylko martwia mnie te kola wygladaja na bardzo plastikowe a nie moge sie doczytac w opisie, mowisz ze taki jest w mothercare? Musze sie przejechac do jakiegos wiekszego bo u nas to posucha:/
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:21   #2549
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc lasencje

bylismy dzis w mieście i upatrzylismy wózek kupujemy w polowie grudnia bo wtedy tesciowie mają dać kasę

więc będzie taki: (njawet kawałkiem się załapałam na fotce ))
alle na stelażu takim jak na drugiej fotce (na tym co fotelik)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0170.jpg (123,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0173.jpg (137,3 KB, 46 załadowań)
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:24   #2550
nawojka8583
Zadomowienie

Ale ten czas jest okrutny. Leci tak szybko i już mamy 34tc Jutro mam USG. Idziemy zobaczyć co z tą cystą. Trzymajcie kciuki dziewczęta. Boję sie trochę

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc lasencje

bylismy dzis w mieście i upatrzylismy wózek kupujemy w polowie grudnia bo wtedy tesciowie mają dać kasę

więc będzie taki: (njawet kawałkiem się załapałam na fotce ))
alle na stelażu takim jak na drugiej fotce (na tym co fotelik)
Neska bardzo ładny wózeczek kolorek będzie czerwony?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości