|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
czesc Dziewczynki,
Zariah bardzo ladnie wygladasz...szczegolnie spodobal mi sie Twoj biust...super jest!! ....no i brzuszek oczywiscie tez super..a ta kolezanka..tak jak dziewczyny pisaly wczesniej to z oczami cos ma nie tak...i z glowa rowniez mojego Tz bratowa ma podobne zagrywki wiec ostatnio juz z nia na skypie nie rozmawiam...udaje wtedy bardzo zmeczona, gruba kobiete w ciazy ktora musi lezec na kanapie, nie lubie rozmawiac i spedzac czasu z ludzmi ktorzy sa wampirami energetycznymi![]() troche mnie mdli nie wiem czemu. co do ruchow, to ja tez nie czuje w kazdej godzinie, czasami mam kilka dobrych godzin ciszy. dzis obudzilam sie o 2;30 bo Tz odwozil kolege na lotnisko, i musialam wstac i znalezc dla Tz leki jakies bo bolalo go gardlo. wrocil z lotniska po 6 rano, wiec nie chcialo nam sie spac to pogadalismy sobie w lozku i pozniej do 10 spalismy, beztroski leniwy poranek. chyba zaraz zaczne szukac komody na ebayu. czekam na znajomych, nei jestem za bardzo towarzyska dzisiaj, w domu niezbyt czysto, ale nie chce mi sie nic robic. musze poczytac o tym jak to jest z lataniem samaolotem z polrocznym dzieckiem, bo prawdopodobnie lecialabym we wrzesniu do Polski na miesiac. co do alkoholu i Tz-ow...to mialam kilku co lubili piwko az za bardzo, ciesze sie ze moj Tz jest podpity maksymalnie 2x/rok, wypije sobie male piwko co kilka dni, ale jedno i wiecej nie potrzebuje. chyba nie dalabym rady z kims kto by mi pil po kilka piw dziennie...to siwadczy o problemie, przerabialam to z swoimi eks i z wlasnym ojcem, jak ja nie lubie ludzi podpitych - juz nie wspomne pijanych, wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale nie toleruje pijanych ludzi, moze to uraz z przeszlosci. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-13 o 16:13 |
|
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po wizycei u tesciowej, zjadlam prawie cala babke u niej
Co do tz i alkoholu to ja tez bylam kiedys z chlopakiem ktory nie potrafil dnia bez % wytrzymac, uwielbial sie upijac do nieprzytomnosci, a wtedy byl zupelnie innym czlowiekiem, bywalo ze byl agresywny, itp Moj maz owszem lubi wypic ale jemu zdarza sie wypic lampke wina raz na miesiac, a pijany jest raz badz dwa razy do roku, zalezy czy swietujemy z kims swieta Nie moglabym byc z facetem, ktory ciagle mysli o piciu, moj mlodszy brat taki jest, ciagle piwo i piwo, nic innego do picia na swiecie nie ma
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam dziś dzień na smutasa z powodu wyjazdu męża, nawet się kilka razy popłakałam ;( odwiozłam go do kolegi z którym pojechał i pojechałam do Tesco żeby sobie kupić coś na poprawę humoru, kupiłam szalik, pooglądałam ubranka dla maluchów i akcesoria ale pomogło tylko na chwilę, nadal mi smutno ![]() widziałam takie wkłady gąbkowe do wanienek, wiecie może czy są dobre???
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mi sie czasami ten nacisk na szczupla sylwetke w Polsce nie podoba Jakas ekstremalna otylosc to wiadomo ze niezdrowa itd ale mozna byc zdrowym i w formir w rozmiarze 42, 44 A ze Polak dogryzc lubi i znalezc problem to fakt Nie mat jak poprawic sobie samopoczucie obgadujac wszystkich dookoloa![]() A dlaczego cesarke, dlatego ze sie za duzo wazy?
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam dziś ochotę kupic sobie jakiś ciuch
|
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jesli po porodzie cos dodatkowego zostanie to karmienie i spacery z dzidzia zrobia swoje! Mamy cala wiosne i cale lato zeby chodzic z wozkami O odchudzaniuw ciazy nie ma co myslec moze to bardziej dziecku zaszkodzic niz kilka dodatkowych kg Dzisiaj spotkalam znajoma polke tutaj i ona mi powiedzial ze jej jedna corka urodzila sie z waga 5200 , urodzila sn
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-13 o 17:13 |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
no to jestem, spoźniona ale jestem ;]
JA sie zastanwiam czmeu nie mam powiadomien z poprzendiego watku az tu wchodze na wizaz a tu juz 11 sron do nadrobienia haha ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i witamy z powrotem
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
ja tesknie za jeansami zwyklymi
co prawda ciazowe sa wygodniejsze, ale jakos tak mialabym ochote zalozyc zwykle jeansy i tshirt i nie martwic sie czy zakryje mi brzuch chociaz dzisiaj smigam w leginsach i dlugim tshircie i sweterku i myslalam ze wygladam kiepsko (grunt to wygoda ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja muszę przekonać jakoś swojego bo jak by pił tylko w weekendy to już pół biedy, niech sobie pije w weekendy, ale nie w tygodniu ewentualnie to jedno wieczorem ok ale nie po kilka.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- ja też ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- ja mam dzisiaj na sobie te spodnie dresowe z Pepco za 19,99 są mega wygodne jutro chyba kupie sobie drugie inny kolor o ile jeszcze będą i będzie mój rozmiarek
|
||
|
|
|
#1003 | |||
|
Zadomowienie
|
ja juz w domku, TZ na basenie, tez miałam ochote na ten basen, ale po pierwsze boje sie infekcji, po drugie boje sie ze ktos moglby mnie kopnąć, ii boje sie ze sie posliznge a na koniec boje sie ze sie przeziebie
takze wybrałam łożko i komputer.Mój mąż tez uwielbia F1, mecze ,boks go nie interesuja tylko te auta pokonujące kolejne kółeczka, najbardziej podnieca sie ,gdy któreś auto wyleci z toru albo sie rozbije ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co piwska i TZ to moj wypija jedno dwa dziennie zazwyczaj wieczorem, i mialam okres ze z tym chcialam walczyc, ale przemyslalam to i doszlam do wnioskow takich ze to piwo mu nie szkodzi , ze nigdy mu nie odbija, ze nie obciaza to jakos bardzo naszego budżetu i ze sama lubie napic sie wieczorem szklanke czy nawet jedno piwo.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-13 o 18:08 |
|||
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale tak po łebkach.
Cytat:
Dziś też troszkę nasluchałam sie, ze powinnam za dwóch jeść, że za mało przytyłam w ciąży i że w połowie ciąży to brzuch powinien być większy. Wiedziałam, że tak będzie. Ale najgorzej nie było, po prostu posłuchałam jak to było 30 lat temu i tyle. Ale mama znajomych ciągle coś podstawiała do jedzenia. No i jadłam i jadłam. A obiecałam sobie przystopować. A poza tym ładnie wyglądasz Słoniku ![]() Cytat:
![]() W gościach mała była dziś bardzo grzeczna, nawet jak trochę się połozyłam (dlatego fajnie jest być w ciąży, bo zawsze pozwalają wygodnie leżeć). Dopiero jak wróciliśmy do domu to zaczęła delikatnie dokazywać, hehe ![]() Może będzie grzeczna na wyjazdach
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah
po pierwsze masz bardzo zgrabniutki brzuszek a kolezanka... typowy przyklad zgorzknialej, zazdrosnej i zawistnej kobiety/samicy, ktora kazda inna traktuje jako rywalke... przykre tylko, ze jednak w swiecie myslacych istot, jakimi sa ludzie zdarzaja sie takie typy ![]() Karolca... ja mam zawsze "odwrotny" problem... gore nosze 38, dol 36 ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-11-13 o 18:30 |
|
|
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
mnie sie to wydaje takie odległe
|
#1008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy z mezem z Leroy.
Kupilam zaslonki do kuchni: jedna po 9 zł tylko mama musi mi skrocic![]() I kupilismy farbe do sypialni, dwa kolory: pachnacy cynamon(brazik) i lany pszenicy(zolty) hehe Nie moglismy sie zdecydowac, bo maz chcial zielen a ja kawowy albo fiolet wiec musielismy isc na kompromis Myslimy zeby do polowy na braz a od polowy wzwyz zolty ![]() i potem jakis wzor na tym zoltym tym cynamonowym ![]() Cytat:
Wiesz ja sobie tak mysle, ze jak mi sie ktos zapyta ile przytylam, to powiem, ze oj bardzo duzo, juz 30 kg ale maluszek zdrowy, dziekuje ![]() Cytat:
Odnosnie wkladu gabkowego, to tylko siedlisko bakterii chyba ze bedziesz codziennie wyparzac zeby dobrze wyczyscic z osadu z kapieli... Wiesz gabka jak gabka, chlonie wszystko ![]() ja bym odradzala, a polecila zwykla pieluszke tetrowa na dno i nic wiecej. Cytat:
Cytat:
Albo po prostu chca zrobic na zlosc.
|
|
#1009 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
5200! ja miałąm 4300 i mama się nieźle ze mną namęczyła ![]() a 5200 to już nie wiem... grunt że dała radę Cytat:
powodzenia! ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Też chciałabym powiedzieć, że dużo przytyłam, ale nie da się
|
#1011 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kochane! Ja dziś w dośc kiepskim nastroju, ale zaraz będzie pyszne jedzonko na kolacje i do tego cukierki na zagryzkę, więc na pewno zrobi mi się lepiej
![]() Cytat:
Z tego, co mi mówiła, to ona w ciązy przytyła tylko 8 kg. Mam nadzieję, że nie będą komentować mojej wagi i brzucha, a za mieś jedziemy do Polski. Raz teść przez tel mówił do mojego tz, że kobiety w ciązy często strasznie tyją i włacza im sie apetyt, wiec musze uwazac...Zdenerwowało mnie to!Cytat:
![]() Ja z kolei chciałabym nie przytyć za dużo, a waga rośnie z dnia na dzień. Już mam lekko ponad 6 kg, i mimo, że jakoś to się równomiernie rozkłada, to gdy zakładam bluzki, nie obcisłe, z przed ciązy, to opinają się o biust, biodra, a przed ciążą były lużne. Cóż, jeśli wiem, że zdrowo się odżywiam i unikam tuczącego jedzenia(staram się ), to nie będzie mi to snu z powiek spędzałoi nie bede sobie od ust odejmowac. Ale nie ma się co oszukiwać, trzeba się jednak troszkę pilnować, a nie wychodzić z założenia, jak 20-30 lat temu, że należy jeśc za dwoje ile wlezie!
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() męża wysłali na 2 tyg do Legionowa na szkolenie (on policjant ) więc było mi smutno, ale później byli znajomi i mi poprawili humor ![]() teraz siedzę i oglądam Taniec z Gwiazdami
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję
z resztą w środę jadę do Kielc do mamy pomóc jej sie pakować bo do końca miesiąca tam mieszka, a potem przeprowadzka, a w weekend mam szkołę
|
#1015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
I znowu ponadrabiałam
![]() Cytat:
![]() Dziś wpadły mi w oko meble Klupś i łóżeczko właśnie z szufladą na dole A gdzie ten słoń przepraszam??? Chyba flesh z aparatu go wystraszył i sie schował, bo na zdjęciu to ja widzę tylko fajną ciężarną z fajnym brzuszkiem Cytat:
Zmusiłam w końcu Tż-ta do działania - w przyszłym tygodniu zamawiamy drzwi i kupujemy panele, może w końcu coś się ruszy z tym pokojem dziecięcym
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam od TŻ i do mnie też wszyscy z pytaniem ile przytyłam.. no szok uwzięli się na nas? ogólnie od poniedziałku idzie mi 21 tydzień i +7 na wadze, mało co się tym przejmuje, nie mam zamiaru doprowadzać się do stanu gdzie burczy mi w brzuchu i słuchać nagadywania innych chociaż nie były to niezbyt miłe dogryzki, wręcz grzecznie bo mówili że brzuszek mi urósł a ładnie się ogólnie trzymam.. Cały czas mi siara z piersi leci i z tygodnia na tydzień coraz więcej, cały stanik mam mokry wr, chyba będę musiała się zaopatrzyć we wkładki..
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie brzuch z lewej strony na dole zaczął pobolewać :/
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
Oby nadal się wszystko rozciągało, jeśli będzie notorycznie się powtarzać pędź mi do gina!
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc dziecko ma się dobrzeDziś sporo siedziałam w mało wygodnej pozycji. Jak w nocy będzie bolało, to na pewno pojadę do lekarza, nie będę się zastanawiała. A bol nie jest jakiś straszny, lekkie kłocie...
|
|
#1020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie kłuje jak kichnę czy też podniosę się szybciej z łóżka albo zaśmieje zbyt mocno.. a u mnie bobas też szaleje, nie daje mi z wieczora zasnąć, a rano pierwszy mnie budzi..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

....no i brzuszek oczywiscie tez super..a ta kolezanka..tak jak dziewczyny pisaly wczesniej to z oczami cos ma nie tak...i z glowa rowniez

Nie mat jak poprawic sobie samopoczucie obgadujac wszystkich dookoloa

co prawda ciazowe sa wygodniejsze, ale jakos tak mialabym ochote zalozyc zwykle jeansy i tshirt i nie martwic sie czy zakryje mi brzuch

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)