![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierścione Zaręczynowy opinie
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam do was ogromną prośbę a mianowicie czy mogli byście ocenić typ mojego pierścionka zaręczynowego? Czy się nadaje czy w ogóle nie pasuje na zaręczyny i oczywiście, czy same chciały byście taki dostać? Wszelkie sugestie mile widziane. Z góry bardzo wam dziękuję za szczere opinie ![]() Pozdrawiam Pierścionek w całości wykonany ze złota próby 0585 ( 14 kt ) Kamień - cyrkonia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścione Zaręczynowy opinie
Cytat:
![]() ![]() A jeśli totalnie nie wiesz, co lubi lub Twoja wybranka nie nosi biżuterii proponuję kupić taką klasykę. ![]()
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2011-11-13 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak na mój gust jest super, nie taki bardzo typowy - więc jak dla mnie rewelacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
pierścionek piękny! Jeśli wiesz, że Twoja ukochana ucieszy się z dość bogatego (ale bardzo stylowego) zdobienia, to kupuj i klękaj
![]() ![]() ![]() Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-11-13 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mi tez sie bardzo podoba! zalezy oczywiscie od gustu Twojej wybranki, ale mi np nie podobaja sie klasyczne zareczynowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi
![]() Właśnie jak kiedyś przeglądałem razem z dziewczyną pierścionki to bardziej gustowała w takich bardziej zdobnych modelach. Tylko nie uważanie, że kamień powinien być z brylantu ? Czytałem trochę na ten temat i dużo osób twierdzi, że tak właśnie powinno być. Nie do końca jestem pewien czy cyrkonie też są właściwe. No ale jak z brylantem to też nie będzie za duży i będzie to trochę skromnie wyglądało. Cena pierścionka to 680zł. Co myślicie w tej kwestii ? Zamieszczam jeszcze 2 zdjęcia jedno z boku, żeby odwzorować wysokość a 2 jak się prezentuje na dłoni |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pierścionek piękny
![]() A co do brylantu to jeśli Cię stać to kup ale nie jest to konieczne ![]() Za tą cenę miałbyś brylant ale pewnie mniejszy o wiele a jeśli Twoja dziewczyna lubuje się w takich większych pierścionkach to cyrkonia będzie ok ale jak już jedna z wizażanek zauważyła pewnie szybciej straci blask. Ja też mam cyrkonię ale mniejszą i póki co nadal ładnie błyszczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W takim stylu znalazłam coś takiego: http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,2469
Nasze życie określają szanse. Dbam o siebie, Myślę o sobie. Edytowane przez kasia_kuku Czas edycji: 2011-11-13 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kwestia gustu
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W sumie masz rację powinno to być coś wyjątkowego tak samo jak wyjątkowa jest moja wybranka. Ten pierścionek który podałaś wydaje mi się trochę za duży. A co powiecie na coś takiego http://allegro.pl/piekny-zloty-piers...907446987.html ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli dziewczyna lubi zdobną biżuterię to nie masz innego wyjścia niż cyrkonia bo za takiej wielkości brylant musiałbyś oddać nerkę
![]() ja wolałabym coś skromniejszego ale wszystko zależy od gustu wybranki, której akurat ten pierścionek by się spodobał sądząc po waszej rozmowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładny
![]() Na pewno powie TAK ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy zareczynowy musi byc z brylantem - stac Cie? Jesli Twoj budzet pozwoli Ci na zakup pierscionka z brylantem, to kup. Jesli nie - to Twoja dziewczyna mysle, ze bedzie zadowolona z takiego. Ludzie duzo mowia, ale pamietaj, ze nikt z wyrazajacych opinie nie zasponsoruje Ci pierscienia z TAK duzym brylantem. Wiec olej ![]() No i zawsze mozesz podpytac dziewczyne o preferencje - wieksza cyrkonia czy mniejszy brylancik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A co powiecie na coś takiego http://allegro.pl/piekny-zloty-piers...907446987.html ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
A co myślicie na temat tego allegro.pl/piekny-zloty-pierscionek-zareczynowy-z-brylantem-i1907446987.html ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale my Ci nie doradzimy, sam najlepiej znasz swoją Wybrankę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ten brylant w tym z allegro to tak chyba na sile - patrz na mase - 0.05ct...
Niespecjalnie mi sie podoba i wolalabym juz ladna cyrkonie niz taka drobine brylancikowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
pierscionek piekny
![]() i smialo mozesz kupowac ![]() jesli sie zastanawiasz nad brylantem to powiem ci ze ten pierscionek z brylanatmi zamiast cyrkoni kosztowalby conajmniej 4 razy tyle... wiec jezeli stac cie to kupuj... ja osobiscie dostalam taka klasyke i mam mniejsze oczko ale brylant i chyba tak wole bo zareczyny sa raz w zyciu ![]() ale jesli woli wieksze pierscionki i zdobniejsze a ty masz ograniczony bydzet to bierz ten bo jest piekny ![]() a jak sie bedzie obrazac ze to cyrkonia a nie brylant to bierz nogi za pas bo to oznacza ze dziewczyna nie warta zachodu ![]()
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ona właśnie jest dziewczyna dla której ważniejszy jest gest niż pieniądze i to ile wart będzie ten pierścionek ale ja mimo to chciał bym ja zaskoczyć i być oryginalny. Chciał bym, żeby w tym dniu czuła się wyjątkowa i żeby ten dzień był dla niej wyjątkowy tak jak koleżanki wyżej piszą ten dzień jest tylko raz w życiu (z małymi wyjątkami ;p). Tylko mój budżet jest ograniczony jestem jeszcze studentem i nie mam stałej pracy. Myślę, że jeszcze dopytam co woli czy mały zgrabny z brylantem czy większy z cyrkonią, oczywiście w taki sposób żeby się nie domyśliła. ![]() Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać ![]() A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Ona właśnie jest dziewczyna dla której ważniejszy jest gest niż pieniądze i to ile wart będzie ten pierścionek ale ja mimo to chciał bym ja zaskoczyć i być oryginalny. Chciał bym, żeby w tym dniu czuła się wyjątkowa i żeby ten dzień był dla niej wyjątkowy tak jak koleżanki wyżej piszą ten dzień jest tylko raz w życiu (z małymi wyjątkami ;p). Tylko mój budżet jest ograniczony jestem jeszcze studentem i nie mam stałej pracy. Myślę, że jeszcze dopytam co woli czy mały zgrabny z brylantem czy większy z cyrkonią, oczywiście w taki sposób żeby się nie domyśliła.
![]() Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać ![]() A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ona właśnie jest dziewczyna dla której ważniejszy jest gest niż pieniądze i to ile wart będzie ten pierścionek ale ja mimo to chciał bym ja zaskoczyć i być oryginalny. Chciał bym, żeby w tym dniu czuła się wyjątkowa i żeby ten dzień był dla niej wyjątkowy tak jak koleżanki wyżej piszą ten dzień jest tylko raz w życiu (z małymi wyjątkami ;p). Tylko mój budżet jest ograniczony jestem jeszcze studentem i nie mam stałej pracy. Myślę, że jeszcze dopytam co woli czy mały zgrabny z brylantem czy większy z cyrkonią, oczywiście w taki sposób żeby się nie domyśliła. Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać. A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ona właśnie jest dziewczyna dla której ważniejszy jest gest niż pieniądze i to ile wart będzie ten pierścionek ale ja mimo to chciał bym ja zaskoczyć i być oryginalny. Chciał bym, żeby w tym dniu czuła się wyjątkowa i żeby ten dzień był dla niej wyjątkowy tak jak koleżanki wyżej piszą ten dzień jest tylko raz w życiu (z małymi wyjątkami ;p). Tylko mój budżet jest ograniczony jestem jeszcze studentem i nie mam stałej pracy. Myślę, że jeszcze dopytam co woli czy mały zgrabny z brylantem czy większy z cyrkonią, oczywiście w taki sposób żeby się nie domyśliła.
![]() Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać ![]() A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać. A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ona właśnie jest dziewczyna dla której ważniejszy jest gest niż pieniądze i to ile wart będzie ten pierścionek ale ja mimo to chciał bym ja zaskoczyć i być oryginalny. Chciał bym, żeby w tym dniu czuła się wyjątkowa i żeby ten dzień był dla niej wyjątkowy tak jak koleżanki wyżej piszą ten dzień jest tylko raz w życiu (z małymi wyjątkami ;p). Tylko mój budżet jest ograniczony jestem jeszcze studentem i nie mam stałej pracy. Myślę, że jeszcze dopytam co woli czy mały zgrabny z brylantem czy większy z cyrkonią, oczywiście w taki sposób żeby się nie domyśliła. ![]() Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy pierścionek od frontu jest bardzo ładny, ale podam jego jeden minus, który dla mnie od razu by go przekreślił - mianowicie oczko. Jest dość duże i przez to wypukłe. Mam jeden pierścionek z takim oczkiem, i mimo, że jest piękny to go nie noszę. Zahacza o ubrania, rękawiczki itp i przez to często zjeżdża z palca. A wolę go nie nosić, niż zgubić.
Co do tematu brylantów - też uważam, że zaręczynowy pierścionek powinien wyróżniać się od tych zwykłych. Pierścionków z cyrkoniami mam kilka, a z brylantem tylko "ten jeden jedyny"... I co z tego, że ten brylant jest malutki. Z drugiej strony może być tez tak - koleżanka dostała równie śliczny pierścionek z jakimś niebieskim kamieniem szlachetnym w takiej jakby otoczce z mikroskopijnych diamencików. I też wygląda to super. A |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mój zaręczynowy jest z ametystem i ma kilka mikroskopijnych brylancików
![]() Oczko jest dość spore i wystające i nie przeszkadza mi a noszę go na co dzień. Gdybym to ja miała go dostać, to chciałabym 1 ![]() Jest przecudny i mimo że wolę białe złoto, to tym byłabym zachwycona ![]() A tak na marginesie, to nawet gdybym dostała srebrny z cyrkonią na zaręczyny i wiedziałabym, że to ten jedyny facet i chce go poślubić to byłby to dla mnie najcenniejszy skarb ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ona właśnie jest dziewczyna dla której ważniejszy jest gest niż pieniądze i to ile wart będzie ten pierścionek ale ja mimo to chciał bym ja zaskoczyć i być oryginalny. Chciał bym, żeby w tym dniu czuła się wyjątkowa i żeby ten dzień był dla niej wyjątkowy tak jak koleżanki wyżej piszą ten dzień jest tylko raz w życiu (z małymi wyjątkami). Tylko mój budżet jest ograniczony jestem jeszcze studentem i nie mam stałej pracy. Myślę, że jeszcze dopytam co woli czy mały zgrabny z brylantem czy większy z cyrkonią, oczywiście w taki sposób żeby się nie domyśliła.
Zaplanowałem wyjazd w góry przy kominku z winem grając nasza piosenkę na gitarze która jest znacząca w naszym związku i potem się oświadczyć. Obadam więc dokładnie sytuację i dam znać. A tymczasem bardzo wam dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.