Wszystko o Avonie - cz. 24 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 17:01   #3241
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 24

aha tak myślałam, że będę musiała podpisać nową umowę nie no, ale ważne, że to już będzie na mnie, potem to nawet do CV mogę sobie wcisnąć jak będzie trzeba
Stary 2011-11-13, 17:02   #3242
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paciaz1993 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która z wód męskich z kat.17 str 72-73 pasuje dla młodych chłopaków. Koledzy mojej kuzynki- gimnazjaliści chcieliby próbki tych tańszych wód i nie mam pojecia jakie mogę im zamówić
wg mnie z tych stron to Windscape, Play

poza tym Individual Blue
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:06   #3243
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi Ojj szkoda, że nie ma brązowego
w zagranicznych katalogach chyba widziałam więcej kolorów i m.in brązowy liner żelowy avon może jak się u nas dobrze będą sprzedawać to wkrótce dojdą nowe odcienie

Cytat:
Napisane przez punk666girl Pokaż wiadomość
Czekam na paczuszkę, będzie dopiero we wtorek
Fajnie by było dobić znowu do 1000 w K17
A tak się zastanawiam czy brać tą dużą torebkę z programu Believe? Duża ona jest?
ja powinnam dostać paczkę z k.15 regularna na środę-a była juz na wczoraj może te z k16 będą jednak na jutro a nie na wtorek

właśnie się zastanawiam , czy gdyby w kat. 17 miec zamówienia np. na 1tys. to w kat. 1 może juz powróci program lojalnościowy i coś będzie za sprzedaż z poprzedniego katalogu było by fajnie

a torebka duża z Believe jest tu na fotkach : #3045

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
"Prezent" dostałam przy zapisywaniu się. Otrzymałam mgiełkę do ciała - Fiołek i Liczi Heh, chociaż lepsze to niż NIC No, a później miałam np. przy pierwszym zamówieniu powyżej yyy chyba 200zł - wodę SPOTLIGHT, za 1zł!
moim prezentem za zapisanie się od liderki były 3 próbki na kartoniku
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:10   #3244
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
Hej, ja też mam tak jak Ty. Tylko że ja złożyłam w czwartek. Popołudniu miałam zafakturowane. Kurier we wtorek. Złóż sobie zamówienie dzisiaj, rano wstaniesz to podejrzewam że fakturkę będziesz mieć i kto wie - może we wtorek kuriera
wzięłam kuriera ma być na wtorek...

żółte kropy:
*woda Barbie
*zegarek Believe
*woda toaletowa męska My Vibe
*zestaw Incadessence

slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:27   #3245
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
aby odwyk miał sens musiałabyś przestać nas czytać... dasz radę??
Właśnie o to w odwykach chodzi by widzieć pokusę, ale jej nie ulegać Mnie na szczęście mało rzeczy kusi, ale i tak mam zamówienia swoje duże Jakbym jeszcze dodawała to co Wy chwalicie to bym zbankrutowała
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:37   #3246
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
aha tak myślałam, że będę musiała podpisać nową umowę nie no, ale ważne, że to już będzie na mnie, potem to nawet do CV mogę sobie wcisnąć jak będzie trzeba
dzwonią szybciutko więc myślę że zadzwoni najpóźniej we wtorek i umówi cię ze sobą na spotkanie

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Właśnie o to w odwykach chodzi by widzieć pokusę, ale jej nie ulegać Mnie na szczęście mało rzeczy kusi, ale i tak mam zamówienia swoje duże Jakbym jeszcze dodawała to co Wy chwalicie to bym zbankrutowała
no ale to Ty tak masz i ja tak mam .. ale reszta to tu płynie z wish-listami
Ja nie ulegam tym pokusom, chociaż przyznam że jak nad czymś zastanawiam się w katalogu to te forum pomaga mi ostatecznie podjąć decyzję... a jak jeszcze są fotki to już całkiem super
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:45   #3247
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
widocznie coś zrobiłaś nie tak jak trzeba a odstawiłaś i być może nie stosowałaś nic innego, dobrze nawilżającego
skóra zjada to co chce a ja wolę dmuchać na zimne - już mam zmarszczki wokół oczu (mimiczne + wynik krótkowzroczności i nie noszenia przez dłuższy czas okularów) i to głównie na to stosuję kremy przeciwzmarszczkowe
już była tutaj wczesniej na ten temat dyskusja
np. Japonki już w młodym wieku stosują preparaty przeciwzmarszczkowe - jak sama nazwa wskazuje - PRZECIWZMARSZCZKOWE, czyli zanim pojawią się zmarszczki... bo jak już się pojawią to można kremami tylko delikatnie napiąć skórę - już ich się nie pozbędziesz, chyba że laserem lub innymi cudami w gabinecie plastycznym
Przeciwzmarszczkowe, ale dostarcza się organizmowi kremów, skóra się przyzwyczaja i szybciej starzeje jak tylko się odstawi. Mam 24 lata, ale nie używam kremów nawilżających bo nie mam takiej potrzeby(ogólnie rzadko używam, ale mam skórę gładziutką na twarzy), ale wiem, że jakbym zaczęła to musiałabym już je wcierać regularnie. Tak samo mam np. z balsamami, jak ich dużo używam to skóra się robi coraz szybciej sucha.
Wiadomo, że zanim wyjdą zmarszczki się powinno używać jakichś kremów, ale delikatnych. Moja mama mogłaby używać serii 45+, a nadal jest dla niej za tłusta i używa 35+, a to tylko pozytywnie świadczy o jej cerze. Jak dla kogoś 25+ kremy 35+ nie są za tłuste to źle świadczy o cerze.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez GosienkaC Pokaż wiadomość
Dziękuję za wypowiedź.
A tak z drugiej beczki to chciałam zapytać o Wasze opinie na temat zapachu Individual Blue, który w katalogu 16 jest za 29.90 zł. Czy warto go kupić? Czy jest trwały? Woda toaletowa dla 30 letniego mężczyzny - nadaje się?
Ogólnie czy to jest ładny zapach, polecacie? Niby strona zapachowa jest, ale bywa że nie odzwierciedla ona autentycznego zapachu
U mnie zamawiają panowie 40-50 letni + używają dziadkowie. Ale myślę, że i młodsi spokojnie mogą

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam małe pytanie... chce złożyć zamówienie z k16 a moj dzień wysyłki regularnej to B czyli w piątek powinnam złożyć zamówienie a w związku ze w piatek byl 11 listopad to nie złożyłam zamówienia i teraz chodzi mi o to że jak złoże zamówienie jutro do 11 na regularne to kiedy dostane paczke w srode planowo?? na stronie avonu pisze ze we wtorek jest dostarczany kurierem a w srode do cok i in-post i teraz nie wiem czy zamawiać kurierem czy regularna?? pomóżcie mi....???
Regularna dnia B planowo jest w czwartek. A teraz przez przesunięcie z okazji wolnego 11tego jest na piątek. A kiedy przyjdzie to od kuriera zależy

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
A potem Cię ZUS ścignie, że niby tam pracujesz, a nie płacisz podatków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 17:46   #3248
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Jesli będę miała zamówienie na 150 zł i cos nie przyjdzie bo będzie mieć żółta kropkę to będę mieć 15 czy 25 % upustu?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:48   #3249
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie ulegam tym pokusom, chociaż przyznam że jak nad czymś zastanawiam się w katalogu to te forum pomaga mi ostatecznie podjąć decyzję... a jak jeszcze są fotki to już całkiem super
Tak, tak, wiadomo, że opinie pomagają Ale żeby znów brać wszystko co tu zachwalają i mieć potem aż za dużo to niee Ja z K16 wzięłam za ok 200zł, ale w sumie w tym kocyk(który już trochę kosztuje), wodę Barbie i zestaw LBD na prezenty, notesy, długopisy, bombki dla klientek, a dla siebie w zasadzie tylko szampon pokrzywowy
Stary 2011-11-13, 17:52   #3250
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
A potem Cię ZUS ścignie, że niby tam pracujesz, a nie płacisz podatków
niby dlaczego?
jakoś żadnej nie ściga urząd podatkowy.
a moje zarobki z avonu są znikome.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
dzwonią szybciutko więc myślę że zadzwoni najpóźniej we wtorek i umówi cię ze sobą na spotkanie
fajnie, dzięki za odpowiedź!

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Przeciwzmarszczkowe, ale dostarcza się organizmowi kremów, skóra się przyzwyczaja i szybciej starzeje jak tylko się odstawi. Mam 24 lata, ale nie używam kremów nawilżających bo nie mam takiej potrzeby(ogólnie rzadko używam, ale mam skórę gładziutką na twarzy), ale wiem, że jakbym zaczęła to musiałabym już je wcierać regularnie. Tak samo mam np. z balsamami, jak ich dużo używam to skóra się robi coraz szybciej sucha.
Wiadomo, że zanim wyjdą zmarszczki się powinno używać jakichś kremów, ale delikatnych. Moja mama mogłaby używać serii 45+, a nadal jest dla niej za tłusta i używa 35+, a to tylko pozytywnie świadczy o jej cerze. Jak dla kogoś 25+ kremy 35+ nie są za tłuste to źle świadczy o cerze.
mam skórę bardzo suchą, a Ty jak widać, chyba masz normalną albo tłustą - nie dziwię się, że nie potrzebujesz kremów.
Stary 2011-11-13, 17:53   #3251
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
wzięłam kuriera ma być na wtorek...

żółte kropy:
*woda Barbie
*zegarek Believe
*woda toaletowa męska My Vibe
*zestaw Incadessence

Aaaa :P nie stresuj ! :P Bo ja też mam zamówienie na Barbie, i zegrarek.. Jestem dobrej myśli.
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 18:02   #3252
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie o to mi chodziło

a tak z ciekawości to jak bedą miały lat 50 to co będą używać? kremów 70+ póki co nie ma
oczywiście ja sama miałam koleżankę , ze miała takie zmarszczki na czole, że w wieku lat 30 powinna używać kremu nawet 40+, ale dopiero ja te słabsze nic by nie zdziałały
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:11   #3253
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Równie źle świadczy o cerze to, że się na niej syfy pojawiają i każdy, nawet lekki krem powoduje przetłuszczanie. Mało kto ma normalną cerę. Z moją umiarkowanie suchą cerą mam przynajmniej tyle dobrego, że nie mam absolutnie żadnych skłonności do zapychania, zero problemu z syfami. A skóra wygląda dobrze, jest gładka. Tylko na policzkach, w okolicy rzuchwy mam tareczkę od AZS.
Poza tym o stanie cery też decydują genetyczne predyspozycje, jadłospis oraz środowisko. Nie każdy ma wszystko to takie samo, żeby stwierdzić jakąkolwiek uniwersalność, jednolitość, co jest normą, a co nie.

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
dokładnie o to mi chodziło

a tak z ciekawości to jak bedą miały lat 50 to co będą używać? kremów 70+ póki co nie ma
oczywiście ja sama miałam koleżankę , ze miała takie zmarszczki na czole, że w wieku lat 30 powinna używać kremu nawet 40+, ale dopiero ja te słabsze nic by nie zdziałały
Ale przecież można używać kremu 50+ przez całe swoje ponad 50-letnie życie. Co to za problem?
Na szczęście nie mam problemu ze zmarszczkami na twarzy, tylko pod oczami. I sądzę, że takie zmarszczki mimiczne czy kurze łapki dodają uroku Choć kremów przeciwzmarszczkowych pod oczy używam od jakiegoś czasu, z 2 miesięcy, bo są treściwe, a w ich składzie i tak nie ma żadnych mocnych składników. To tylko krem. Do tego dochodzi to, że w doborze kremu trzeba patrzeć na skład, nie na oznaczenie wieku. Bo skład decyduje o jego przeznaczeniu dla danej osoby.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
mam skórę bardzo suchą, a Ty jak widać, chyba masz normalną albo tłustą - nie dziwię się, że nie potrzebujesz kremów.
Co to za problem nie używać kremów, jak ma się normalną, mieszaną czy tłustą cerę?
Stary 2011-11-13, 18:20   #3254
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

z uwagi na to, że mamy dostęp do następnych katalogów też oczywiście najpierw jak zobaczę go to robię listę zakupów jednak potem je wielokrotnie modyfikuję, porównuję ceny z kolejnymi katalogami i zdarza się, że jak nadchodzi dany katalog a ja widzę zapasy jakie nagromadziłam wtedy powstrzymuję się od zakupu, jest to trudne ale nie daje się temu szaleństwu opętać
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:26   #3255
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
niby dlaczego?
jakoś żadnej nie ściga urząd podatkowy.
a moje zarobki z avonu są znikome.
No, ale nikt tego nie rozgłaśnia i sprzedaje nie wiadomo jak dużo kosmetyków, a Ty chcesz rozsyłać to w CV i rozgłaśniać. U mnie znajomi ostatnio jak przyjmowani byli do pracy mieli sprawdzane całe CV przez tydzień-pracodawca wszędzie dzwonił czy to prawda co tam kolega napisał itp.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 18:28   #3256
paciaz1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Jesli będę miała zamówienie na 150 zł i cos nie przyjdzie bo będzie mieć żółta kropkę to będę mieć 15 czy 25 % upustu?
25%, bo produkt z żółta kropą wlicza sie do bazy
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:35   #3257
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale nikt tego nie rozgłaśnia i sprzedaje nie wiadomo jak dużo kosmetyków, a Ty chcesz rozsyłać to w CV i rozgłaśniać. U mnie znajomi ostatnio jak przyjmowani byli do pracy mieli sprawdzane całe CV przez tydzień-pracodawca wszędzie dzwonił czy to prawda co tam kolega napisał itp.
okej, to podzwonią i co? zadzwonią sobie do Avonu i się dowiedzą, że jestem aktywną konsultantką od danego okresu... wielkie mi halo
Stary 2011-11-13, 18:43   #3258
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
okej, to podzwonią i co? zadzwonią sobie do Avonu i się dowiedzą, że jestem aktywną konsultantką od danego okresu... wielkie mi halo
No ale mogą równie dobrze do US czy się rozliczasz z tego. Zresztą rób jak chcesz Ja nie wpisuję.
Stary 2011-11-13, 18:43   #3259
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zgodne z prawdą ! śmiało można wpisać do CV ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 18:48   #3260
porzeczka2602
Zakorzenienie

Powiedzcie mi moje znawczynie kochane , jeśli zamówienie ma oznaczenie "REP-WEB" tzn że juz jest przetworzone i nic nie można domawiać? Zamówienie wysłałam wczoraj po 16 i dziś dostałam kolejne zamówienie i nie wiem czy mi dołączą czy nie. Zawsze się w tym gubię.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:53   #3261
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez daruniaa01 Pokaż wiadomość
hej
przeszukiwalam watek i niczego nie znalazlam, jesli pytanie juz bylo to nie bijcie
czy ma ktoras z Was szampony z zserii herbal care pokrzywa i łopian i ten drugi z aloesem?
jelsi tak moglabym prosic o sklad?
szukalam wszedzie ale nic nie moge znalezc....
bede bardzo wdzieczna

jak nikt nie wstawi, to we wtorek będę mieć paczkę to Ci napiszę

Cytat:
Napisane przez kofeinaa Pokaż wiadomość
Kobietki, macie może fotkę tego cienia od powiek z aplikatorem w kolorze Khaki? Ze str. 6 kat 16
Na katalogowym chyba jest, z tego co pamiętam Sarunieczka go chyba zamieszczała

Cytat:

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------

ja też

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi moje znawczynie kochane , jeśli zamówienie ma oznaczenie "REP-WEB" tzn że juz jest przetworzone i nic nie można domawiać? Zamówienie wysłałam wczoraj po 16 i dziś dostałam kolejne zamówienie i nie wiem czy mi dołączą czy nie. Zawsze się w tym gubię.
Masz już fakturę wystawioną tylko jeszcze jej nie widać. Nie dołączą Ci domówienia do niej.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:01   #3262
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Masz już fakturę wystawioną tylko jeszcze jej nie widać. Nie dołączą Ci domówienia do niej.
No się pośpieszyli to chyba ze względu na święto piątkowe tak system szybko mieli nawet w weekndy.
Dziękuje za odpowiedź

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:09   #3263
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Co do debaty nt. kremów: trzeba rozróżnić nawilżanie od natłuszczania

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:16   #3264
mariot605
Rozeznanie

Właśnie zobaczyłam teraz status zamówienia z katalogu 16 i pisze wysłane do dostawcy przez kuriera...
mariot605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:17   #3265
gosius91
Zakorzenienie

Dziewczyny w mini katalogu 17, są kapcie Alissa, nie wiecie może czy są mniejsze rozmiary niż 38? Jak myślicie ile może być cm?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mariot605 Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłam teraz status zamówienia z katalogu 16 i pisze wysłane do dostawcy przez kuriera...
Ooooo pospieszyli się!! Świetnie! Może zamiast kurier we wtorek, będzie jutro?
Stary 2011-11-13, 19:40   #3266
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
hej dziewczyny mam małe pytanie... chce złożyć zamówienie z k16 a moj dzień wysyłki regularnej to B czyli w piątek powinnam złożyć zamówienie a w związku ze w piatek byl 11 listopad to nie złożyłam zamówienia i teraz chodzi mi o to że jak złoże zamówienie jutro do 11 na regularne to kiedy dostane paczke w srode planowo?? na stronie avonu pisze ze we wtorek jest dostarczany kurierem a w srode do cok i in-post i teraz nie wiem czy zamawiać kurierem czy regularna?? pomóżcie mi....???
zamawiasz jutro a paczkę masz w czwartek.
Cytat:
Hej, ja też mam tak jak Ty. Tylko że ja złożyłam w czwartek. Popołudniu miałam zafakturowane. Kurier we wtorek. Złóż sobie zamówienie dzisiaj, rano wstaniesz to podejrzewam że fakturkę będziesz mieć i kto wie - może we wtorek kuriera
koleżanka pytała o regularną dostawę nie kuriera.
Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
A i właśnie czy któraś z Was zmieniała okręg/lidera ? Da się to załatwić przez jakąś umowę, tzn bez zapisywania się na nowo?
pismo do firmy odpowiednio umotywowane i zmieniają.
Cytat:
No się pośpieszyli to chyba ze względu na święto piątkowe tak system szybko mieli nawet w weekndy.
Dziękuje za odpowiedź
ja bym probowala domawiac, czesto tak robie przy rep....i mi dołączają.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:57   #3267
Bunia_P
Rozeznanie

GG do Bunia_P

Cytat:
Tak, tak, wiadomo, że opinie pomagają Ale żeby znów brać wszystko co tu zachwalają i mieć potem aż za dużo to niee Ja z K16 wzięłam za ok 200zł, ale w sumie w tym kocyk(który już trochę kosztuje), wodę Barbie i zestaw LBD na prezenty, notesy, długopisy, bombki dla klientek, a dla siebie w zasadzie tylko szampon pokrzywowy
Możesz mi powiedzieć gdzie znajdę kody na notesy i długopisy, albo jakąś informacje na ten temat ?

— Paulo Coelho

Bunia_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:07   #3268
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Dziękuje za odpowiedź
w piątek pracowali
a kiedy wysłałaś te zamówienie?? tak mniejwiecej dzień i godzina

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Wszystko zgodne z prawdą ! śmiało można wpisać do CV ;D
pewnie , że można wpisywać podatki płaci Avon od sprzedanych nam kosmetyków... nie wpadajmy w paranoję .. nie robicie chyba sprzedaży rocznej na 300tys zł...
a co w przypadku, gdy dla starszej sąsiadki byście kupowały codziennie mleko i chleb (paragon lub faktura też jest wystawiona np z kartą stałego klienta, czyli opustem) i byście jej to zanosiły i odbierały tyle co na tym paragonie i fakturze? też byście to zgłaszały do US??
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:07   #3269
paciaz1993
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bunia_P Pokaż wiadomość
Możesz mi powiedzieć gdzie znajdę kody na notesy i długopisy, albo jakąś informacje na ten temat ?
są w AM 16 i same notesiki sa tez w IOS
paciaz1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:13   #3270
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunia_p Pokaż wiadomość
możesz mi powiedzieć gdzie znajdę kody na notesy i długopisy, albo jakąś informacje na ten temat ?
w am

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
pewnie , że można wpisywać podatki płaci Avon od sprzedanych nam kosmetyków... nie wpadajmy w paranoję .. nie robicie chyba sprzedaży rocznej na 300tys zł...
a co w przypadku, gdy dla starszej sąsiadki byście kupowały codziennie mleko i chleb (paragon lub faktura też jest wystawiona np z kartą stałego klienta, czyli opustem) i byście jej to zanosiły i odbierały tyle co na tym paragonie i fakturze? też byście to zgłaszały do US??
Mylisz podatek VAT z podatkiem dochodowym. To całkiem inna bajka. Ale było już wiele razy tu o tym więc lepiej nie wznawiać dyskusji.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości