|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
a to prawda ja mam super organizację teraz, ale przy jednym też nie narzekałam
no ale mam za to katar w duecie idę obsługiwać towarzystwo
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Tak Natala już bardzo ładnie chodzi a szczerze to więcej chodzi jak raczkuje.....więc zdarza się, że muszę za nią iść na drugi koniec mieszkania żeby zobaczyć gdzie zawędrowała i co robi.....My na spacer wychodzimy najczęściej do pobliskiego parku. Tam właśnie są huśtawki i plac zabaw.... Uciekam przygotować się do pracy miłego wieczorku
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ma brązowe, ale nadal bardzo ciemne wszystkie starsze Panie się zachwycają co ciekawsze my oboje z mężem mamy zielone, a Bruno ma siwe miłej nocki!
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Miszi - gratulacje!
Ja bym chciała niedługo mieć drugie dziecko, może to dlatego, że boję się, iż znów sporo czasu nam zajmie, nim mały Ktoś zamieszka w moim brzuchu... Także lepiej zacząć starania jak najszybciej Chociaż jak myślę o opiece nad dwojgiem maluchów to też wydaje mi się to nie lada wyzwaniem! Ale jakoś chyba dam radę
|
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Eh, jutro znowu poniedziałek ![]() co do drugiego dziecka, ja też bym chciała, tak za ok 3 lata, ale nie wiem jak to będzie...u nas również może to trochę potrwać... |
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam oczy zielone, mąż brązowe a dzieci błękitne
moi rodzice brązowe, męża rodzice matka brązowe ojciec niebieskie. Wiec może po babci A u mnie w rodzinie to w ogole ciekawie, rodzice ciemne włosy i oczy a ja ciemny blond naturalne i oczy zielone, jedna siostra tak jak ja, druga czarne włosy a oczy niebieskie i trzecia brązowe włosy i oczy niezła mieszanka a najlepsze ze wszytskie nasze dzieci ( moje i sióstr) oczy maja błękitne
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-11-13 o 22:11 |
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek to właśnie jest niesamowite
Ja jak zobaczyłam Bruna to byłam zdziwiona myślałam, ze będzie podobny do Poli, a on ma jasną karnację, ona ciemną. on szare oczy, ona czarne i włosy brązowe, a on ciemny blond (ale mu chyba zbrązowieją ) o temperamentach nie wspomnę
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Z tym spaniem na dworze w lekki mrozik to chyba bym się nie zdecydowała - w sobotę mała spała na dworze 1,5 godziny i po południu zaczęła brzydko kaszleć. Ubrana była odpowiednio, rączki i nóżki miała ciepłe Dziś przychodzi do niej lekarz, po raz kolejny ![]() Piszecie o fotelikach Maxi Cosi i Romer, a ma któraś Recaro? Moja siostra taki posiada i jest bardzo zadowolona. Gdy kupowałyście fotelik, brałyście dziecko do sklepu, żeby "przymierzyć"? ![]() Ewie wyłażą od razu 3 zęby - dwie górne 2. i prawa górna 1. Jest nieznośna Ale w nocy śpi dobrze.Tak w ogóle, to od jakiegoś czasu ma tylko jedną drzemkę. Śpi wtedy 1,5-2,5 h. Chyba jest to trochę za mało dla niej, bo wieczorem jest już padnięta i strasznie marudna, ale nie da się jej położyć drugi raz. Sama nie wiem, czy i kiedy zdecyduję się na drugie dziecko. Oprócz rodziny, która jest dla mnie najważniejsza, uwielbiam swoją pracę i muszę się realizować, bo inaczej bym zwariowała. I muszę mieć czas dla siebie ![]() Piękne te Wasze dzieciaki, jak zgram fotki, to coś wrzucę. Ja mam piwne oczy, TŻ zielone. Ewa chyba też ma piwne, trochę ciężko mi stwierdzić, ale na pewno ciemniejsze, niż moje. Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2011-11-14 o 09:29 |
|
|
|
#909 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze chciałam mieć, 2-3 dzieci ale nie wiem czy na jednym się nie skończy ale póki co żyję nadzieją, że to tż będzie nalegał na drugie. Wszystkie ciuszki i sprzęty chomikuję ![]() Cytat:
![]() Zresztą zazdroszczę! bo moje dziecię śpi max 1,5 godzin raz dziennie, drugą drzemkę ma tak 40 min. popołudniu, a czasami śpi dwa razy dziennie po 40 min. Do tego mam pytanie, jak Wasze dzieciaczki usypiają?? same??... u nas z kibelkiem jest na odwrót, ja odpowiadam za czystość naszego a tż sprząta kocią kuwetę ![]() Cytat:
.Cytat:
od początku taka była, tż się jej nie mógł wyprzeć Wrzucam zdjęcie zrobione 2 tygodnie temu.
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Karola, śliczności
Moja Ewa za dnia jest usypiana przy piosenkach z YouTube, na kolanach, trochę mam mieszane uczucia, że nie powinna gapić się w monitor, ale oprócz tej drzemki nie sadzamy jej przy komputerze. Na noc zasypia sama w łóżeczku, czasem trochę marudzi, ale ostatnio pada od razu. |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie dziś zimno i ponuro, ale jak tylko Mały się obudzi, dam mu mleko i idziemy na spacer. Ostatnio wychodzę z nim już tylko raz dziennie, koło południa, na ok. 1-1.2 h. Co do zasypiania - zasypia sam. Jak jest śpiący kładę go do łóżeczka, pogłaszczę po główce, pleckach i zasypia. Czasem szybciej, czasem dłużej... Śpi dwa razy dziennie po ok. 45 minut do max. 1,5 godziny + w nocy ok. 11 godzin. A tak z innej beczki - powiedzcie mi, proszę, od kiedy można podawać makaron? |
|
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
kurczę osttanio Was zaniedbuje,ale postaram się to nadrobićŚliczne macie dzieciaczki i odrazu gratuluję nowych postępów !U Nas wyszła dolna dwójka ![]() Ze zdrówkiem już właściwie wszystko ok,wczoraj bylismy trochę na dworku. Później postaram się przeczytac co tam nadrukowałyście i napisać trochę więcej
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Elizziak ja tez myslala, ze 2 dziecko bedzie tak za 2 lata. Stalo sie inaczej i bardzo sie z tego ciesze, poniewaz na 1 dziecko decydowalismy sie az 5 lat, a niestety latka leca....A i tak jestem bez pracy, mam nadzieje, ze po porodzie w koncu cos sie znajdzie. Wiem, ze na poczatku pewnie bedzie ciezko z dwojka maluszkow, ale mysle, ze dam rade.
Moj Tomek juz od 3 dni zamiast 3 drzemek w dzien ma 2. Wczoraj natomiast spal od 10 do 12 i od 16 do 16.15. Na noc zasnal o 20 i spalismy do 9. Ja jestem blondynka o piwnych oczach, tz szatynem o niebieskich oczach, a Tomasz wloski ma po mnie (narazie) i oczy szare. Tomek zasypia sam w lozeczku, czasami musze go poglaskac lub podrapac po pleckach. Zawsze przed zasnieciem ''pospiewa'' sobie, sam rusza poduszka tak jakby sie lulal i zasypia. Wczoraj zasnal mi na siedzaco. Elizziak ja makaron podaje juz od jakiegos czasu. Jak podaje malemu rosol z makaronem, to widelcem przecinam go na mniejsze kawalki. Natomiast swiderki przecinam na pol. O La La za zabka, oby kolejne wychodzily bezbolesnie i zycze duuuzo zdrowka.Dziewczyny jakie zabawki kupujecie swoim maluszkom na Mikolaja ? Bylam wczoraj w teco i sama nie wiem na co sie zdecydowac.
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Hi mamusie
Ale te Wasze dzieciaczki świetne , U nas kolejne ząbki górne jedyneczki idą..... Musimy też pomyśleć nad nawilżaczem w domu bo mamy bardzo suche powietrze. Jestem właśnie na etapie odstawiania Kubusia od karmienia nocnego i powoem Wam że jest koszmar, nie chce w zamian wody, herbatki wogóle butelki do ust nie włoży, płacze caly czas jak mu cycusia nie dam, a może on faktycznie głodny jest Co mi radzicie ?
|
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam,
zimno, brrr, Cytat:
) ale na razie nie wiadomo jak to bedzie bo z praca tz ciezko,Cytat:
Karola82 corcia cudna, Cytat:
my na Mikolaja nic nie kupujemy bo nie obchodzimy tego swieta, na gwiazdke na pewno cos ale jeszcze nie wiem ![]() szymonek przespal nawet ladnie noc, wczoraj zajrzalam mu do buziaka, w koncu wyszla gorna i dolna dwojka ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- ja tez probowalam oduczyc szymonka nocnego jedzenia i niestety nic z tego nie wyszlo, tez bardzo plakal, gdzies przeczytalam ze dziecko powyzej 6 miesiaca zycia je w nocy z przyzwyczajenia ale i tak mysle ze szymonek po prostu jest glodny i tyle,
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
kuba dostanie od nas stoliczek edukacyjny, od tesciow bujaczek auto to z biedronki, a hania od nas telefon zrobiony pod nią (gry, sluchowiska) a od tesciow pieska princess z biedronki ( w gazetce sa)
pod choinke pewnie jakas barbie, a kuba to nie wiem. ja kubie daje czasem makaron z naszej zupy. wiem, ze w sloiczkach sa po 8 miesiacu chyba. WIECZOREM KUBA ZASYPIA PODCZAS JEDZENIA I go odkladam(sorry caps lock) a w dzoen zazwyczaj w wozku |
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś 1 stopień na plusie, właśnie wysłałam moich chłopców na spacer, a co niech się młody hartuje
Czytałam, że z dziećmi do roku można wychodzić do -5.Marcel to wykapany Tata. Jak oglądałiśmy zdjęcia TŻa z okresu niemowlęcego byłam w szoku, są identyczni, kropla w krople - włosy blond i błękitne oczy. Teraz TŻ ma ciemny blond, młodemu pewnie też zciemnieją. Ja jestem zupełną odwrotnością, oczy mam zielone, a włosy brązowe. Też się już powoli zastanawiam co tu kupić na Mikołaja i na Gwiazdkę Na pewno chciałabym jakieś klocki, najlepiej drewniane i może jakiś duuuży pojazd ![]() Mało tego, ja ostatnio nawet zaczęłam się zastanawiać nad prezentem i menu na roczek Myślę, że te 2,5 miesiąca bardzo szybko zleci! Dziewczyny, w jakiej formie macie wit.D3? My mamy Devikap, bo zawsze mi go zapisuje Pediatra na receptę, ale trudno się go dozuje, leci jak chce, a pod koniec wcale nie chce zlatywać Może lepsze by były kapsułki czy coś? Co polecacie?---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A propos drugiego dziecka to ja też bym bardzo chciała - córę, ale jak już kiedyś wspominałam panicznie boję się porodu, więc chyba poprzestaniemy na jednym brzdącu. jaasia, O La La, jak Wasze stosunki z TŻami? Zmieniło się coś na lepsze?
|
#918 |
|
Rozeznanie
|
My na mikołaja planujemy kupić ten samochodzik
ale nie wiem czy odstąpić tego pomysłu na prezent mojemu bratu ale nie wiem czy poprostu My z tż nie kupimy mu czegoś od siebie na mikołaja a dziadkowie czegos pod choinkę![]() stalowamagnolia mój stosunek z tż-em,nie jest tak źle jak było,ale nie jest tez jeszcze dobrze,choć widze ze tz zacząl walczyć troszkę o Nas,ale zeby nie było nadal tzrymam się swojego nie popuszczę!Mysli mam różne,no ale nie mam bardzo dokąd pójść,zobaczymy co będzie dalej,jak narazie czy chcę czy nie to i tak do Świąt muszę posiedzieć z nim
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak przy okazji - do kiedy trzeba podawać wit. D? |
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez panicznie boje sie porodu ale baaaaaaaaardzo chce miec drugie dziecko, Cytat:
jak bylam ze 2 tygodnie temu u pediatry to zobaczyla szymcia glowe i powiedziala ze witamine D dluzej niz rok trzeba podawac
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
Mi pediatra mówiła ze powinno się nawet do 2-go roku życia.
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
jestem tu nowa, urodziłam córcię 30.01 mogę do Was dołączyć?
|
|
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem ile czasu konkretnie trzeba podawać D3, ale na pewno jeszcze długo, długo...
O La La, a co niech się stara, niech pokażę na co Go stać Witaj gabi! Napisz coś więcej o Was ![]() A propos prezentów, moja Mama dzisiaj się wygadała, że od Dziadków na Gwiazdkę prawdopodobnie M. dostanie konia na biegunach ![]() Dzisiaj po południu Marcel mnie zaskoczył, podjął wreszcie pierwsze próby stawania, udało Mu się przykucnąć, pozostało jeszcze nóżki wyprostować i stanie - wreszcie! Będziemy to jutro wałkować A i ostatnio zaczął chwytać o co chodzi w "kosi-kosi" - podejmuje pierwsze próby
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-11-14 o 20:16 |
|
|
|
#924 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chybaże jest chory to wyjątekZdjęcie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nawet jak chcesz mieć dziecko to wcale nie musisz go rodzić
|
||||
|
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po bardzoo długim weekendzie
![]() Witam nową mamę Moja Zuzia dziś ma równe 9 miesięcy oj jak ten czas leci dokładnie pamiętam walentynki i jak Zuzia została długoterminowym prezentem dla mojego męża ![]() Co do wit.D ja podaje małej Juwit D3 na receptę płace za buteleczkę 10 ml ok 4 zł. starcza mi to na ok 3 miesiące. I też słyszałam że do ok. 2 roku Moja Z. zasypia wieczorem po karmieniu sama w łóżeczku a w ciągu dnia śpi mi jeszcze 4 razy. Dwa pierwsze w łóżeczku i też zasypia sama dam jej pic i pogłaskam ją chwilkę po pleckach, karuzela jej gra i zasypia. Śpi dwa razy po ok. 90 min. Trzeci raz na spacerze ale tylko godzinkę śpi resztę czasu podziwia okolicę i ostatnie spanie też w łóżeczku tak ok 30 min. Prezenty my małej kupiliśmy garnuszek na klocuszek na mikołaja i jeszcze nie wiem co pod choinkę. Teściowa nauczyła się i da pieniądze by coś kupic dziewczyną i później im to da. |
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
Córcia ma na imię Kamilka. Odnośnie naszych nowych umiejętności to od środy mała zaczęła już nareszcie pełzać! Najlepsze że wcześniej sama wstawała tzn wspinała się po szczebelkach w łóżeczku ale o pełzaniu czy raczkowaniu nie było mowy. I chyba bijemy rekord co do braku ząbków! Nie wiem czy jest tu jeszcze ktoś z Was której bobas nie ma ząbków?
Nasz plan dnia wygląda tak: 7/8 mleko 180 11 kaszka z owocami a czasem bez 14/15 zupka (sama gotuje) 18 mleko 120 21 mleko 180 Mam to szczęscie że mała śpi długo w nocy, zasypia ok 21 i wstaje o 7/8 prawie od samego początku tak spała, jedynie przez pierwsze 2/3 miesiące miała 2 czasem 1 pobudkę. I nie usypiam jej, jak widzę że jest zmęczona to kładę ją do łóżeczka i mala sama zasypia. Wyczytałam że niektóre z Was mają niemiłe wspomnienia z porodu, znam świetną klinikę z tego co wiem jedyną w Polsce która ma podpisaną umowę z NFZ i za pobyt płaci się groszę. Nie robią wiekszych problemów jeśli chodzi o cc czy znieczulenie przy porodzie SN. Jeśli ktoś zaintersowany to zapraszam na PW. |
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Córcia ma na imię Kamilka. Odnośnie naszych nowych umiejętności to od środy mała zaczęła już nareszcie pełzać! Najlepsze że wcześniej sama wstawała tzn wspinała się po szczebelkach w łóżeczku ale o pełzaniu czy raczkowaniu nie było mowy. I chyba bijemy rekord co do braku ząbków! Nie wiem czy jest tu jeszcze ktoś z Was której bobas nie ma ząbków?
Nasz plan dnia wygląda tak: 7/8 mleko 180 11 kaszka z owocami a czasem bez 14/15 zupka (sama gotuje) 18 mleko 120 21 mleko 180 Mam to szczęscie że mała śpi długo w nocy, zasypia ok 21 i wstaje o 7/8 prawie od samego początku tak spała, jedynie przez pierwsze 2/3 miesiące miała 2 czasem 1 pobudkę. I nie usypiam jej, jak widzę że jest zmęczona to kładę ją do łóżeczka i mala sama zasypia. Wyczytałam że niektóre z Was mają niemiłe wspomnienia z porodu, znam świetną klinikę z tego co wiem jedyną w Polsce która ma podpisaną umowę z NFZ i za pobyt płaci się groszę. Przemiły personel, warunki na wysokim poziomie a przy tym nie robią wiekszych problemów jeśli chodzi o cc czy znieczulenie przy porodzie SN. Jeśli ktoś zaintersowany to zapraszam na PW. |
|
|
|
#928 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Cytat:
Cytat:
Podrzućcie proszę jakieś pomysły ![]() Cytat:
Cytat:
Jak sytuacja z płaczem nadal się powtarza, to radzę jednak dać cycusia, ale koniecznie ponownie spróbować odstawić za jakiś czas. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-11-14 o 22:37 |
||||||
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Mój bąk oszukuje w dzien i nie chce już spać tyle co kiedyś
śpi ostatnio raz ok 2 godz, choć nie ma reguły bo dziś spał najpierw rano jakieś niecałe pól godz a potem na dworze godzinę. Masakra... Hanka spała wiecej jak była mała a z południowych drewnem zrezygnowała ok 2 roku. Teraz czasem śpi w przedszkolu w dzienKuba je zazwyczaj ok 4 rano choć wzoraj płakał już o 1.30 w nocy, wody nie chciał a po mleku zasnął od razu.jak mu wyjdą jakiekolwiek zeby to będę go oszukiwać woda.. Dobrej nocki dziewczęta! |
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Witam nową mamusię
![]() ostatnio troszkę zaniedbałam pisanie ale od dziś się poprawię ![]() Karol dalej ma katarek ale już troszkę jest lepiej gada po swojemu i okropnie piszczy czy Wasze dzieciaczki tez piszczą??na noc Karolu zasypia sam, dostaje butlę a ja wychodzę z pokoju, jak słyszę że się kręci to idę dać mu buzi, powiem dobranoc, otulę i wychodzę niestety mały chyba przestawia się na jedną drzemkę dziennie i ciężko idzie nam zasypianie![]() stalowamagnolia z TŻtem trudna sprawa... pogodziliśmy się, mam nadzieję że zostanie tak jak teraz jest bo jest naprawdę super, jednak jestem dupa wołowa i nie potrafię bez niego żyć, postarał się ![]() O la la gratulujemy ząbka Karol męczy się z górnymi dwójkami, idą dwie na raz ale jak zawsze wyjść nie mogą
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

teraz ma brązowe, ale nadal bardzo ciemne wszystkie starsze Panie się zachwycają 
moi rodzice brązowe, męża rodzice matka brązowe ojciec niebieskie. Wiec może po babci 

Zawsze chciałam mieć, 2-3 dzieci ale nie wiem czy na jednym się nie skończy 

za zabka, oby kolejne wychodzily bezbolesnie i zycze duuuzo zdrowka.
Co mi radzicie ?