|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() U mnie też nie będzie do 11, bo na 8.30 do lekarza A teraz lecę na wygnanie, czyli do pokoju obok, budzic i karmić Tymcia
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
. Dobranoc
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Nadrobilam, subskrybuje nowa czesc Agni dziekuje za odpowiedz w spr lotu zrobię jak radzisz Zanetko wracaj, brak mi Ciebie, Emi i Twoich postów. No to ja Dzis gasze światło DobranocPSTRYK
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie Ty
Ja już nakarmiona, ale spać się znowu nie chce. I tylko jakieś resztki rozsądku mówią mi, że lepiej się kłaść bo i tak za 3,5 godzinki pobudka, ale jakoś ten rozsądek nie ma u mnie posłuchu
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Brumku nie byłam ostatnia wczoraj ale za to pierwsza jestem dzis he he. Ja Wlasnie nakarmilam Wiki (pierwsza pobudka ) i Zmykam dalej do wyrka. Mala zasypia u siebie grzecznie w łóżeczku to trzeba skorzystać. Do pozniej MILEGO DNIA |
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Witam druga z rana, ja już w drodze do Rze, jak mi się wstać nie chciało o 5. Oczywiście zanim wyjechalam z domu Jula już "na nogach"
o 5.15 wstała wyspana. Normalka zatem bus właśnie utknął w jakimś mega korku mam nadzieję że na zajęcia zdążę chociaż. Zostawić was na trochę a tu nowy wątek Telik super tytuł wątku Lilka dziękuje kochaną za obszerny opis odnośnie rozszerzania diety. My w tym tygodniu już spróbujemy nowych smaków. Zaczniemy oczywiście od dyni z ziemniaczki muszę w starym wątku nadrobić bo miałam kilka cytatów zaznaczonymi ale to na kopie w domu już zrobię wieczorkiem. Do potem
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja
Patik nie byliśmy na Kasprowym, choć TŻ bardzo chciał. Ale przeszliśmy Zakopane wzdłuż i w szerz, a Dominiś albo spał w wózku, albo rozglądał się jakie piękne mamy krajobrazy. Dziewczyny ja mam wrażenie, że ja Wy będziecie się kłaść spać to ja już będę witać nowy dzień Ja nie wiem co się dzieje Pogadał potem tak do 5 i dostał butlę, która uśpiła go jeszcze na CAŁE 45 minut, ale ogólnie to chyba cud był, że zasnął. ![]() Brumek, Telik kciuki dla Was I dla wszystkich potrzebujących jeśli zapomniałam
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tytułPolecam Kasdepke jest genialny. Dla dziewczynek seria o Martynce. Popatrz na liście ksiazek polecanych przez akcje Cała Polska Czyta Dziecom za Tymka.Moja Agata obdziła dziś się o 6.20 pogadała, zjadła mleko i poszła spać, a mama juz nie idzie. Pzyzwyczaiłam się do wstawania o 7. Dzien mam wtedy taaaaki długi. Lilka dzięki za odpowiedz. Moja Agu tez mały słoiczek Aha i moje dziecko w końcu zjadło normalną porcje mleka, bez marudzenia. Wieć chyba naprawde miała pleśniawki, bo przyznam sie ze tym Aphtinem to tak profilaktycznie wysmarowałam
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-11-14 o 07:31 |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy wraz z Rogim !
![]() Natko za nowy wątek!Telik fajny tytuł, też głosowałam na niego, mimo, że mój też był ![]() dziękuję ślicznie za odp. w sprawie katarku, dziś wybieram się do lekarza, bo lekki kaszelek doszedł.. No i dzień jak zwykle zaczęty od 6.30... Dobrze, że noc znośna Wczoraj oglądałam z tżtem horror ,,opętani". Nawet podobał mi się. Bo ja kocham horrory
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#40 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc byłaby fajna, gdyby nie to że mi się grypa przyplątała A teraz nadrabiam, skopiowałam jeszcze ze starego: Cytat:
![]() Cytat:
1- brawa dla Tymka!!! 2 - chyba nie to co sobie wyobrażasz ![]() 3 - zależy czyje ![]() Cytat:
A wagi gratuluję!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też na niego głosowałam ![]() pewnie że tak!!! Ukochane bajki! Jedną zwłaszcza miałam taką wielbioną, znałam na pamięć, mama czytała codziennie przed snem, a ja ją poprawiałam jak się gdzieś w tekście pomyliła ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- widzę że tu temat prezentowy My chyba kupimy małemu samochód na biegunach - pluszowy, wiadomo że nie na teraz, a za jakiś czas - jak usiądzie, ale podobał mi się ![]() Gorzej z wymyśleniem prezentu dla TŻa...
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas w tym roku bez prezentów niestety.
Jak dobrze, że mały nie będzie jeszcze zbytnio wiedział o co chodzi. Za to na drugi rok może sobie odbijemy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
To ja na dzień dobry dodaję kciuki dla Tymka ( dlaczego w ogóle on idzie do CZD?)
POza tym koipuję ze starego: Z dnia na dzień mam coraz więcej czasu, więc nadrabiam różne zaległości. Z wizazowych ostatnio przepadłam w zamówieniach zbiorowych, bo zaczynam znowu się malować i potrzebny był mi podkład a tu za cenę normalnego sklepowego kupiłam profesjonalny Oprócz tego siedzę na all polując na jakiś fajny zestaw zabawek używanych z UK ale już jeden mi uciekł, bo sprzedający przed czasem zakończył aukcję i teraz już nie mogę znaleźć takiego fajnego. Jutro idziemy na szczepienie. Brumek czytałam coś, że macie szczepienia przesunięte. Dlaczego? Tego już nie doczytałam, a jestem żywo zainteresowana. Filip ma katar i pokasłuje - zwłaszcza rano. Zastanawiam się, czy nie zadzwonić do przychodni, żeby przełożyć? Tylko nie wiem- może ma po prostu za suche powietrze w pokoju? Cytat: Napisane przez telik tak juz wczesniej miałam pisać że wysoki ten Twój synek my dopiero zmieniamy z 62 na 68 WOW dyskoteka jakoś zapomniałam że coś takiego istnieje... My już też 68 i pampersy 3. W środę będzie 8 tygodni. Byłam wczoraj w kinie na Listach do M - szłam ze strachem - polska komedia romantyczna, była szansa że będzie chłam, ale powiem Wam, ze to najbardziej udany polski film tego gatunku jaki widziałam. Cytat: Napisane przez dziubek79 co do uszek to pytałam właśnie pediatrę o to i jej odpowiedz brzmiała: podczas kąpieli palcem z woda umyć srodek uszka, woda moze sie dostać do ucha , nic sie nie stanie,na basenie tez mu sie wleje. My też normalnie moczymy w kąpieli. Przecież w brzuchu miał cały czas wodę w uszach, no i ona po prostu wypłynie.Żal by mi było tak go bardzo trzymać, bo strasznie lubi się kąpać. Cytat: Napisane przez Scio A Brumku - wielbicielu rymowanek przypomniało mi się dla Ciebie polecam Bogdanowicz - rymowanki, przytulanki (mam gdzies chyba wersje w pdf. Nawet chyba J. Stuhr to nagrał) Cytat: Napisane przez brumek Zaraz zobaczę, dzięki Podeślecie mi linka ? Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-14 o 09:05 |
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisane jedna reka:
cos jest nie tak... pisałam Wam wczoraj, ze Dominik w Zakopcu dwa razy zrobił akcje z mega płaczem, ale zwaliłam to na zmianę otoczenia. Tyle, że przed chwilą było to samo... na rękach źle,w wózku źle, nawet mleka nie chciał, a to mu się nie zdarza. W końcu padł po herbatce na moim ramieniu. Brzuch raczej nie dokucza, bo się nie pręży, dziąsła nie wyglądają na napuchnięte... skok??? Mamy 15 tygodni i 3 dni Kurde zgłupiałam. Jeszcze mi tak nie płakał. Aż sama miałam łzy w oczach...
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
witam na nowy watku
Natka Telik za tytuła odnosnie Lamze, to czekamy na księżniczkę Sophie, mam nadzieje, że dzisiaj przyjdzie
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
też muszę powoli zacząć kupować prezenty
![]() bo nie lubię na ost chwilę zamawiać ![]() nie wiem czy Brunciowi coś kupimy on ma masę zabawek po Olusiu. |
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Piszę jedną ręką, bo na drugiej mój łobuz ![]() Koszmarna noc dzisiaj była ![]() W ogóle to Telik za tytuł ![]() A no i Brumku zaciśnięte
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U nas nocka już tradycyjnie szamanko o 5 a potem jeszcze spanko przed 8 pobudka bo dzieciowi sie ulało i płakał biedaczek![]() Lilka jak mówi moj Tż - ani sie nie obejrzysz i dziecko będzie jadło golonko Dziś kupujemy kaszke ale taka zwykła bo troche boje sie smakowych ![]() Aania dużo zdrówka Jacieee za tytuł chyba jako jedyna nie moge przyzwyczaić sie do Twojego nowego awatarka ![]() Dziewczyny znowu mam pytanko do wszystkich odnośnie fotelików nie o firme ale o wage , macie do 25 kg czy do 36 kg
|
|
|
|
#48 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem
Cytat:
Je też uwielbiam horrory ![]() Natka Telik za tytuł plus ![]() Brumek ![]() u nas nocka tradycyjna, pobudka o 4 i jedzenie i problem z zaśnieciec nie wiem co się mojemu dziecku stało ![]() u nas dziś zimno ale i tak wybiorę sie na krótki spacerek |
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
u nas nocka znośna. Hania padła o 20 i spała do 6:20 z 3 karmieniami w trakcie - także nie najgorzej. potem padła o 8 i o dziwo nadal śpi. Telik za tytułNatko za nowy wąteka książeczki "poczytaj mi mamo" też uwielbiałam ja też nie wiem co kupić Hance na prezent gwiazdkowy... bo mężowi to standardowo zegarek (kolekcjonuje takie tam stare zegareczki i już w tym roku też sobie zażyczył...). |
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem inna i nie ufam rzeczom, które mają aż tak długo służyć ![]() no i nie wiem jaki będę mieć samochód jak mały będzie ważył np 20kg i czy fotelik mi sie zmieści itp Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-14 o 09:41 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Vaniliova więc my chcemy kupić do 36
Ale odnośnie fotelików to też mam pytanko - wiem że najlepsze są romery, recaro i cybex, ale też ich cena jest dość powalająca No i pytanie do mam które mają już starsze dzieci - może macie inne foteliki warte polecenia??? Ja ostatnio zwróciłam uwagę na fajny fotelik coto baby i babka w sklepie polecała - mówiła że niczym nie ustępuje tym za 600, a kosztuje 300. No i jestem w kropce Nie jeździmy jakoś szczególnie dużo - raz czy dwa razy w miesiącu około 60 km, czasami po mieście i raz w roku dłuższa trasa na wakacje - typu Karpacz, Szklarska czy Zakopane...
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
I dziękuję za gratki dla Igiego
![]() No tak, dzisiaj kończymy już 5 miechów Dziubku to witaj w klubie. Nie wszystkie horrory są do ,,bojenia się" ( ), niektóre są nawet lepsze od komedii, prawda? szczególnie te, w których głowy i inne części ciała latają w powietrzu
|
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wzdluż napewno ale czy na szerokość też ?
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a za kciuki wilki buziak Cytat:
dla mnie to masakra on jest gadżeciażem i ciężko mi cos wymyslic chyba mu Jasia zapakuje pod choinkę Cytat:
my postanowiliśmy że sobie coś kupimy do domku tj głosniki do sypialni do iphona od dawna chcieliśmy ale odkładaliśmy to teraz w ramach prezentu sobie sprawimy dorzuce mężowi jakąś ksiązke i majtasy i tez bedzie ok ![]() Dziewczyny doradźcie niektórzy goscie zaczynają mnie pytać o prezenty na Chrzciny(wspominajac o jakiś srebrnych łyżeczkach złotych smockach )czy wypada wspomnieć że Jas ma konto ![]() troche głupio co?? może lepiej zrobie liste z upominkamimi typu zawieszki lamaze, itd ![]() brawa dla Igorka za poważny wiek
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-14 o 09:59 |
|||
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko
dla Igorkai ja się melduję w nowym wątku ![]() sprawdzałam te witaminki, i mianowicie mój Maks ma mieć dzienną dawkę 400j. ............ a w juvit multi czy cebion multi to wg 5 kropli to jest dopiero pół dawki tej wit D ( pewno nie można zwiększyć ilości bo się przedawkuje inne witaminy ).... i co tu robić bo teraz mamy samą wit D w kapsułkach i jest odpowiednia dawka czyli 400j. nie wiem czy podać te 5 kropli tak jak kazała pediatra czy dawać samą kapsułkę wit D
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście w swoim życiu zaliczyłam horroro-parodio-komedie ale cóż koneser filmów musi wszystko obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- no właśnie dla mnie to takie dziwne, nie wiem jak będzie wyglądac moje dziecko i nie wiem czy się zmieści . Niby te foteliki mają wyciągane wkładki ale ja i tak sie nie zdecyduję. Ot takie moje skromne zdanie , może mylne ale moje :d |
|
|
|
|
#60 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko nie chciałam o tym pisać zeby mi sie nie oberwało ![]() Cytat:
Ring nie obejrzałam do końca ze strachu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

.
A teraz lecę na wygnanie, czyli do pokoju obok, budzic i karmić Tymcia 

za tytuł!
Pogadał potem tak do 5 i dostał butlę, która uśpiła go jeszcze na CAŁE 45 minut, ale ogólnie to chyba cud był, że zasnął. 
I dla wszystkich potrzebujących jeśli zapomniałam