|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() U mnie też nie będzie do 11, bo na 8.30 do lekarza ![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Heja.
Nadrobilam, subskrybuje nowa czesc ![]() Agni dziekuje za odpowiedz w spr lotu ![]() ![]() Zanetko wracaj, brak mi Ciebie, Emi i Twoich postów. ![]() No to ja Dzis gasze światło ![]() PSTRYK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Oj nie Ty
![]() ![]()
#35 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Brumku nie byłam ostatnia wczoraj ale za to pierwsza jestem dzis he he. Ja Wlasnie nakarmilam Wiki (pierwsza pobudka ![]() ![]() MILEGO DNIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Witam druga z rana, ja już w drodze do Rze, jak mi się wstać nie chciało o 5. Oczywiście zanim wyjechalam z domu Jula już "na nogach"
![]() ![]() Zostawić was na trochę a tu nowy wątek ![]() Telik super tytuł wątku Lilka dziękuje kochaną za obszerny opis odnośnie rozszerzania diety. My w tym tygodniu już spróbujemy nowych smaków. Zaczniemy oczywiście od dyni z ziemniaczki ![]() muszę w starym wątku nadrobić bo miałam kilka cytatów zaznaczonymi ale to na kopie w domu już zrobię wieczorkiem. Do potem ![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Ja
![]() ![]() Patik nie byliśmy na Kasprowym, choć TŻ bardzo chciał. Ale przeszliśmy Zakopane wzdłuż i w szerz, a Dominiś albo spał w wózku, albo rozglądał się jakie piękne mamy krajobrazy. Dziewczyny ja mam wrażenie, że ja Wy będziecie się kłaść spać to ja już będę witać nowy dzień ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek, Telik kciuki dla Was ![]() ![]()
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam Kasdepke jest genialny. Dla dziewczynek seria o Martynce. Popatrz na liście ksiazek polecanych przez akcje Cała Polska Czyta Dziecom ![]() Moja Agata obdziła dziś się o 6.20 pogadała, zjadła mleko i poszła spać, a mama juz nie idzie. Pzyzwyczaiłam się do wstawania o 7. Dzien mam wtedy taaaaki długi. Lilka dzięki za odpowiedz. Moja Agu tez mały słoiczek ![]() Aha i moje dziecko w końcu zjadło normalną porcje mleka, bez marudzenia. Wieć chyba naprawde miała pleśniawki, bo przyznam sie ze tym Aphtinem to tak profilaktycznie wysmarowałam ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-11-14 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Witamy wraz z Rogim !
![]() Natko ![]() Telik fajny tytuł, też głosowałam na niego, mimo, że mój też był ![]() dziękuję ślicznie za odp. w sprawie katarku, dziś wybieram się do lekarza, bo lekki kaszelek doszedł.. No i dzień jak zwykle zaczęty od 6.30... Dobrze, że noc znośna ![]() Wczoraj oglądałam z tżtem horror ,,opętani". Nawet podobał mi się. Bo ja kocham horrory ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc byłaby fajna, gdyby nie to że mi się grypa przyplątała ![]() ![]() A teraz nadrabiam, skopiowałam jeszcze ze starego: Cytat:
![]() Cytat:
1- brawa dla Tymka!!! 2 - chyba nie to co sobie wyobrażasz ![]() 3 - zależy czyje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też na niego głosowałam ![]() pewnie że tak!!! Ukochane bajki! Jedną zwłaszcza miałam taką wielbioną, znałam na pamięć, mama czytała codziennie przed snem, a ja ją poprawiałam jak się gdzieś w tekście pomyliła ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- widzę że tu temat prezentowy ![]() ![]() Gorzej z wymyśleniem prezentu dla TŻa...
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
A u nas w tym roku bez prezentów niestety.
Jak dobrze, że mały nie będzie jeszcze zbytnio wiedział o co chodzi. Za to na drugi rok może sobie odbijemy ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
To ja na dzień dobry dodaję kciuki dla Tymka ( dlaczego w ogóle on idzie do CZD?)
POza tym koipuję ze starego: Z dnia na dzień mam coraz więcej czasu, więc nadrabiam różne zaległości. Z wizazowych ostatnio przepadłam w zamówieniach zbiorowych, bo zaczynam znowu się malować i potrzebny był mi podkład a tu za cenę normalnego sklepowego kupiłam profesjonalny Oprócz tego siedzę na all polując na jakiś fajny zestaw zabawek używanych z UK ale już jeden mi uciekł, bo sprzedający przed czasem zakończył aukcję i teraz już nie mogę znaleźć takiego fajnego. Jutro idziemy na szczepienie. Brumek czytałam coś, że macie szczepienia przesunięte. Dlaczego? Tego już nie doczytałam, a jestem żywo zainteresowana. Filip ma katar i pokasłuje - zwłaszcza rano. Zastanawiam się, czy nie zadzwonić do przychodni, żeby przełożyć? Tylko nie wiem- może ma po prostu za suche powietrze w pokoju? Cytat: Napisane przez telik tak juz wczesniej miałam pisać że wysoki ten Twój synek my dopiero zmieniamy z 62 na 68 WOW dyskoteka jakoś zapomniałam że coś takiego istnieje... My już też 68 i pampersy 3. W środę będzie 8 tygodni. Byłam wczoraj w kinie na Listach do M - szłam ze strachem - polska komedia romantyczna, była szansa że będzie chłam, ale powiem Wam, ze to najbardziej udany polski film tego gatunku jaki widziałam. Cytat: Napisane przez dziubek79 co do uszek to pytałam właśnie pediatrę o to i jej odpowiedz brzmiała: podczas kąpieli palcem z woda umyć srodek uszka, woda moze sie dostać do ucha , nic sie nie stanie,na basenie tez mu sie wleje. My też normalnie moczymy w kąpieli. Przecież w brzuchu miał cały czas wodę w uszach, no i ona po prostu wypłynie.Żal by mi było tak go bardzo trzymać, bo strasznie lubi się kąpać. Cytat: Napisane przez Scio A Brumku - wielbicielu rymowanek przypomniało mi się dla Ciebie polecam Bogdanowicz - rymowanki, przytulanki (mam gdzies chyba wersje w pdf. Nawet chyba J. Stuhr to nagrał) Cytat: Napisane przez brumek Zaraz zobaczę, dzięki Podeślecie mi linka ? Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-14 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Pisane jedna reka:
cos jest nie tak... pisałam Wam wczoraj, ze Dominik w Zakopcu dwa razy zrobił akcje z mega płaczem, ale zwaliłam to na zmianę otoczenia. Tyle, że przed chwilą było to samo... na rękach źle,w wózku źle, nawet mleka nie chciał, a to mu się nie zdarza. W końcu padł po herbatce na moim ramieniu. Brzuch raczej nie dokucza, bo się nie pręży, dziąsła nie wyglądają na napuchnięte... skok??? Mamy 15 tygodni i 3 dni ![]()
#44 |
Wtajemniczenie
|
witam na nowy watku
![]() Natka ![]() Telik ![]() a odnosnie Lamze, to czekamy na księżniczkę Sophie, mam nadzieje, że dzisiaj przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
też muszę powoli zacząć kupować prezenty
![]() bo nie lubię na ost chwilę zamawiać ![]() nie wiem czy Brunciowi coś kupimy on ma masę zabawek po Olusiu. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Piszę jedną ręką, bo na drugiej mój łobuz ![]() Koszmarna noc dzisiaj była ![]() ![]() W ogóle to Telik ![]() ![]() A no i Brumku ![]() ![]()
#47 |
Zadomowienie
|
Hej
U nas nocka już tradycyjnie szamanko o 5 a potem jeszcze spanko ![]() ![]() Lilka jak mówi moj Tż - ani sie nie obejrzysz i dziecko będzie jadło golonko ![]() Dziś kupujemy kaszke ale taka zwykła bo troche boje sie smakowych ![]() Aania dużo zdrówka ![]() Jacieee ![]() ![]() ![]() Dziewczyny znowu mam pytanko do wszystkich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() Cytat:
Je też uwielbiam horrory ![]() Natka ![]() Telik ![]() ![]() Brumek ![]() u nas nocka tradycyjna, pobudka o 4 i jedzenie i problem z zaśnieciec ![]() nie wiem co się mojemu dziecku stało ![]() u nas dziś zimno ale i tak wybiorę sie na krótki spacerek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
![]() u nas nocka znośna. Hania padła o 20 i spała do 6:20 z 3 karmieniami w trakcie - także nie najgorzej. potem padła o 8 i o dziwo nadal śpi. Telik ![]() Natko ![]() a książeczki "poczytaj mi mamo" też uwielbiałam ![]() ja też nie wiem co kupić Hance na prezent gwiazdkowy... bo mężowi to standardowo zegarek (kolekcjonuje takie tam stare zegareczki i już w tym roku też sobie zażyczył...). |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem inna i nie ufam rzeczom, które mają aż tak długo służyć ![]() no i nie wiem jaki będę mieć samochód jak mały będzie ważył np 20kg i czy fotelik mi sie zmieści itp Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-14 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Vaniliova więc my chcemy kupić do 36
![]() ![]() ![]()
#55 |
Zakorzenienie
|
I dziękuję za gratki dla Igiego
![]() No tak, dzisiaj kończymy już 5 miechów Dziubku to witaj w klubie. Nie wszystkie horrory są do ,,bojenia się" ( ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a za kciuki wilki buziak ![]() Cytat:
dla mnie to masakra on jest gadżeciażem i ciężko mi cos wymyslic chyba mu Jasia zapakuje pod choinkę Cytat:
my postanowiliśmy że sobie coś kupimy do domku tj głosniki do sypialni do iphona od dawna chcieliśmy ale odkładaliśmy to teraz w ramach prezentu sobie sprawimy dorzuce mężowi jakąś ksiązke i majtasy i tez bedzie ok ![]() Dziewczyny doradźcie niektórzy goscie zaczynają mnie pytać o prezenty na Chrzciny(wspominajac o jakiś srebrnych łyżeczkach złotych smockach ![]() czy wypada wspomnieć że Jas ma konto ![]() troche głupio co?? może lepiej zrobie liste z upominkamimi typu zawieszki lamaze, itd ![]() brawa dla Igorka za poważny wiek ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-11-14 o 08:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Marinko
![]() i ja się melduję w nowym wątku ![]() sprawdzałam te witaminki, i mianowicie mój Maks ma mieć dzienną dawkę 400j. ............ a w juvit multi czy cebion multi to wg 5 kropli to jest dopiero pół dawki tej wit D ( pewno nie można zwiększyć ilości bo się przedawkuje inne witaminy ).... i co tu robić bo teraz mamy samą wit D w kapsułkach i jest odpowiednia dawka czyli 400j. nie wiem czy podać te 5 kropli tak jak kazała pediatra czy dawać samą kapsułkę wit D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście w swoim życiu zaliczyłam horroro-parodio-komedie ale cóż koneser filmów musi wszystko obejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- no właśnie dla mnie to takie dziwne, nie wiem jak będzie wyglądac moje dziecko i nie wiem czy się zmieści . Niby te foteliki mają wyciągane wkładki ale ja i tak sie nie zdecyduję. Ot takie moje skromne zdanie , może mylne ale moje :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ring nie obejrzałam do końca ze strachu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.