|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
Maseczki do w³osow - jak uzywac?
Nie wiem jak powinnam uzywac maseczek do w³osów. Czy ci±gle raz na tydzieñ, czy mo¿e co jakie¶ 3 miesi±ce w ramach takiej kuracji regeneracyjnej, a tak to uzywac odzywek dobranych do szamponow? Przy jakim stosowaniu daj± one lepszy efekt? Z góry dziêki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Maseczki do w³osow - jak uzywac?
Tzn co 3 miesi±ce, przez np miesi±c.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a mozesz cos blizej o kondycji Twoich w³osków?
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
S± bardzo suche, ³amliwe i kruche, to maj± chyba wrodzone bo nic strasznego z nimi nie robiê. Wkleje zdjecie, jak wygl±dam po wyprostowaniu i tonie kosmetykow wyg³adzajacych, widac chyba, ¿e s± suche.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dodam, ¿e prostujê je co jakis miesi±c, czasem 2. Nie farbujê i nie robiê innych takich cudów. Po ka¿dym myciu u¿ywam od¿ywki dobranej do szamponu, z serii do w³osow suchych i zniszczonych, profilaktcznie uzywam szamponow przeciw³upiezowych, czasem do w³osow normalnych i czasem tez do farbowanych (podobno w³osy siê robi± po nich g³adsze bo domykaj± ich ³uski). S± takie suche od samej skóry, tzn mniej o wiele ni¿ na koñcach ale tez. I w³asnie nie wiem czy uzywac takich "maseczkowych" kuracji co jakis odstepik czasu czy tak ci±gle maseczke co tydzien ³adowaæ.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Rossie a jakich maseczek uzywasz(jakies konkretne firmy)?Pozdrawiam
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Aha tak z ciekawosci pytam bo tez chcialam sobie jakas zafundowac
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 527
|
A czy do w³osów mieszanych mo¿na uzywaæ maseczek? Nie bêd± siê szybciej przet³uszczaæ? A mo¿e lepiej wtedy po³o¿yæ maskê tylko na suche koñcówki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Izunia - u¿ywa³am maski WAX, przez oko³o pó³ roku co tydzien, ale du¿o mi to nie da³o, poza tym - subiekcja. I uzna³±m, ¿e wiele maseczek dostêpnych w sklepach z kosmetykami jest o wiele lepszych. U¿ywa³am Nivei maseczkê regeneracyjn± do w³osów suchych i zniszczonych, t± z tyi kapsu³kami, podoba³a mi siê (wiêcej mojej opinii na KWC), Welli Vivality (nie podoba³a mi siê, strasznie niewydajna i za duzo nie robi³a). No i wiêcej chyba nie eksperymentowa³am, teraz kupi³am 3-minutow± Gliss Kur do w³osów suchych i zniszczonych. Planowa³am Inecto (super kusz±cy zapach i podobno super nawilzanie), ale wyd³a mi siê z a droga, w Galerii Centrum 23z³, jak podobno kosztuje do 18 :|
Gonia - ogólnie zawsze powinno siê nak³±daæ maseczkê wiêcej na same koñcówki, je¿eli nie potrzebujesz od nasady. Wtedy w³oski nie bêd± obci±¿one od nasady, lecz nawil¿one tam gdzie tego najbardziej potrzebuj±. A o to w³a¶nie chodzi, nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 264
|
Gonia1 napisa³(a):
> A czy do w³osów mieszanych mo¿na uzywaæ maseczek? Nie bêd± siê szybciej przet³uszczaæ? A mo¿e lepiej wtedy po³o¿yæ maskê tylko na suche koñcówki? Jezeli wlosy Ci sie bardzo przetluszczaja to lepiej nie nakladac maseczki przy glowie ale tak od polowy dlugosci wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 860
|
Jestem wlascicielka bardzo suchych wlosow "z natury", maski uzywam wg potrzeb - czasem nawet po kazdym myciu (no dobrze, zwykle tak robie, kiedy zbywam je zwykla odzywka mam sianko). Myslalam tez o jakims zabiegu u fryzjera.. hmm..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A masz krêcone czy proste w³osy? Bo ja mam bardzo krêcone ... My¶la³am, ¿e rzadko zdarza siê tak z natury
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
No moje juz takie sa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No wiêc jak uzywac? Raz w tygodniu, a podczas innych myæ odzywki dobrane do szamponów, czy co oko³o 3 miesi±ce, porzez ca³y miesi±c albo 2 bez przerwy? Prosze o odpowied¼ bo juz sama nie wiem jak mam robic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
No wiec tak. Wszedzie czytalam, zeby uzywac maski mniej wiecej raz w tygodniu (co 5 do 10 dni). Poza tym wiasna i jesienia mozna przeprowadzic "zmasowany atak". Generalnie jednak uzywaj masek wg potrzeb. Jesli wlosy sa bardzo przesuszone to nawet po kazdym myciu, albo zmien maske na mocniejsza. A jesli zaczynaja sie robic matowe, ciezkie to znak, ze sie przejadly i mozesz maske na kilka myc odstawic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziêki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziêki za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A mo¿e polecicie co¶ - tzn. jakie¶ od¿ywki,preparaty- na w³osy farbowane: trochê zniszczone. Czekam na jakie¶ rady
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Sorki, ¿e troche po¼no odpowiadam, zaje³am sie now± szko³± i prawie wcale nie wchodze na Wiza¿.pl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.