Maseczki do w³osow - jak uzywac? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2004-08-28, 21:22   #1
Rossie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 489

Maseczki do w³osow - jak uzywac?

Nie wiem jak powinnam uzywac maseczek do w³osów. Czy ci±gle raz na tydzieñ, czy mo¿e co jakie¶ 3 miesi±ce w ramach takiej kuracji regeneracyjnej, a tak to uzywac odzywek dobranych do szamponow? Przy jakim stosowaniu daj± one lepszy efekt? Z góry dziêki za odpowiedzi
Rossie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-28, 21:22   #2
Rossie
Raczkowanie

Re: Maseczki do w³osow - jak uzywac?

Tzn co 3 miesi±ce, przez np miesi±c.
Stary 2004-08-28, 21:52   #3
gaga
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 286
GG do gaga

a mozesz cos blizej o kondycji Twoich w³osków?
Stary 2004-08-28, 22:28   #4
Rossie
Raczkowanie

S± bardzo suche, ³amliwe i kruche, to maj± chyba wrodzone bo nic strasznego z nimi nie robiê. Wkleje zdjecie, jak wygl±dam po wyprostowaniu i tonie kosmetykow wyg³adzajacych, widac chyba, ¿e s± suche.
Stary 2004-08-28, 22:43   #5
Rossie
Raczkowanie

Dodam, ¿e prostujê je co jakis miesi±c, czasem 2. Nie farbujê i nie robiê innych takich cudów. Po ka¿dym myciu u¿ywam od¿ywki dobranej do szamponu, z serii do w³osow suchych i zniszczonych, profilaktcznie uzywam szamponow przeciw³upiezowych, czasem do w³osow normalnych i czasem tez do farbowanych (podobno w³osy siê robi± po nich g³adsze bo domykaj± ich ³uski). S± takie suche od samej skóry, tzn mniej o wiele ni¿ na koñcach ale tez. I w³asnie nie wiem czy uzywac takich "maseczkowych" kuracji co jakis odstepik czasu czy tak ci±gle maseczke co tydzien ³adowaæ.
Stary 2004-08-28, 23:29   #6
Izunia86
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 407
GG do Izunia86

Rossie a jakich maseczek uzywasz(jakies konkretne firmy)?Pozdrawiam

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-28, 23:30   #7
Izunia86
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 407
GG do Izunia86

Aha tak z ciekawosci pytam bo tez chcialam sobie jakas zafundowac

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2004-08-28, 23:43   #8
Gonia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 527

A czy do w³osów mieszanych mo¿na uzywaæ maseczek? Nie bêd± siê szybciej przet³uszczaæ? A mo¿e lepiej wtedy po³o¿yæ maskê tylko na suche koñcówki?
Gonia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-29, 07:46   #9
Rossie
Raczkowanie

Izunia - u¿ywa³am maski WAX, przez oko³o pó³ roku co tydzien, ale du¿o mi to nie da³o, poza tym - subiekcja. I uzna³±m, ¿e wiele maseczek dostêpnych w sklepach z kosmetykami jest o wiele lepszych. U¿ywa³am Nivei maseczkê regeneracyjn± do w³osów suchych i zniszczonych, t± z tyi kapsu³kami, podoba³a mi siê (wiêcej mojej opinii na KWC), Welli Vivality (nie podoba³a mi siê, strasznie niewydajna i za duzo nie robi³a). No i wiêcej chyba nie eksperymentowa³am, teraz kupi³am 3-minutow± Gliss Kur do w³osów suchych i zniszczonych. Planowa³am Inecto (super kusz±cy zapach i podobno super nawilzanie), ale wyd³a mi siê z a droga, w Galerii Centrum 23z³, jak podobno kosztuje do 18 :|
Gonia - ogólnie zawsze powinno siê nak³±daæ maseczkê wiêcej na same koñcówki, je¿eli nie potrzebujesz od nasady. Wtedy w³oski nie bêd± obci±¿one od nasady, lecz nawil¿one tam gdzie tego najbardziej potrzebuj±. A o to w³a¶nie chodzi, nie ?
Stary 2004-08-29, 08:30   #10
malinka23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 264

Gonia1 napisa³(a):
> A czy do w³osów mieszanych mo¿na uzywaæ maseczek? Nie bêd± siê szybciej przet³uszczaæ? A mo¿e lepiej wtedy po³o¿yæ maskê tylko na suche koñcówki?

Jezeli wlosy Ci sie bardzo przetluszczaja to lepiej nie nakladac maseczki przy glowie ale tak od polowy dlugosci wlosow
malinka23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-29, 11:15   #11
hair
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 860

Jestem wlascicielka bardzo suchych wlosow "z natury", maski uzywam wg potrzeb - czasem nawet po kazdym myciu (no dobrze, zwykle tak robie, kiedy zbywam je zwykla odzywka mam sianko). Myslalam tez o jakims zabiegu u fryzjera.. hmm..
hair jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2004-08-29, 15:00   #12
Rossie
Raczkowanie

A masz krêcone czy proste w³osy? Bo ja mam bardzo krêcone ... My¶la³am, ¿e rzadko zdarza siê tak z natury
Stary 2004-08-29, 15:52   #13
hair
Rozeznanie

No moje juz takie sa . Teraz mam farbowane, ale nawet nietkniete byly suchutkie. Sa raczej krecone, bardzo cienkie (zdjecie wkleilam na topiku: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1093288321 ). Ale lubie sie babrac z roznymi maseczkami wiec nie marudze (w tej chwili uzywam wax na przemian z nafta kosmetyczna + olej rycynowy. po umyciu jeszcze odzywka ziaji bez splukiwania).
Stary 2004-08-30, 12:09   #14
Rossie
Raczkowanie

No wiêc jak uzywac? Raz w tygodniu, a podczas innych myæ odzywki dobrane do szamponów, czy co oko³o 3 miesi±ce, porzez ca³y miesi±c albo 2 bez przerwy? Prosze o odpowied¼ bo juz sama nie wiem jak mam robic...
Stary 2004-08-30, 22:02   #15
Rossie
Raczkowanie

up
Stary 2004-08-31, 11:07   #16
hair
Rozeznanie

No wiec tak. Wszedzie czytalam, zeby uzywac maski mniej wiecej raz w tygodniu (co 5 do 10 dni). Poza tym wiasna i jesienia mozna przeprowadzic "zmasowany atak". Generalnie jednak uzywaj masek wg potrzeb. Jesli wlosy sa bardzo przesuszone to nawet po kazdym myciu, albo zmien maske na mocniejsza. A jesli zaczynaja sie robic matowe, ciezkie to znak, ze sie przejadly i mozesz maske na kilka myc odstawic.
Stary 2004-08-31, 11:27   #17
Rossie
Raczkowanie

Dziêki za pomoc Moje w³oski chyba sie nie przejedz±, jak bêde uzywac po kazdym myciu przez np ca³y miesi±c. Robi³±m tak przed wakacjami z mask± nivea do w³osów suchych i zniszczonych i by³o ok. Wypróbuje te¿ jaki rodzaj stosowania bêdzie lepszy dla moich w³osów, np. WAX uzywa³am co tydzien i zbyt wiele mi to nie da³o, a jak uzywa³am po kazdym myciu przez oko³o miesi±c - 1,5 to zmieni³y trochê sój wygl±d na lepszy.
Stary 2004-08-31, 11:27   #18
Rossie
Raczkowanie

Dziêki za pomoc Moje w³oski chyba sie nie przejedz±, jak bêde uzywac po kazdym myciu przez np ca³y miesi±c. Robi³±m tak przed wakacjami z mask± nivea do w³osów suchych i zniszczonych i by³o ok. Wypróbuje te¿ jaki rodzaj stosowania bêdzie lepszy dla moich w³osów, np. WAX uzywa³am co tydzien i zbyt wiele mi to nie da³o, a jak uzywa³am po kazdym myciu przez oko³o miesi±c - 1,5 to zmieni³y trochê sój wygl±d na lepszy.
Stary 2004-09-02, 22:28   #19
Marlena_P
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33
GG do Marlena_P

A mo¿e polecicie co¶ - tzn. jakie¶ od¿ywki,preparaty- na w³osy farbowane: trochê zniszczone. Czekam na jakie¶ rady
Stary 2004-09-04, 11:42   #20
Rossie
Raczkowanie

Sorki, ¿e troche po¼no odpowiadam, zaje³am sie now± szko³± i prawie wcale nie wchodze na Wiza¿.pl Ja polecam Ci maseczke Elseve t± do w³osów farbiwanych (czerwona)v i szampon i od¿ywkê z tej serii. Wiele osób sobie to chwali, mowi±, ¿e w³osy maja po nich g³adsze i takie bardziej ¶liskie, ja tez czasem uzyje bo preparaty do w³osow farbowanych s± tez dobre na w³osy suche i zniszczone
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.