|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
ja mam podwojny NUK i jestem z niego bardzo zadowolona w sumie wszystko zalezy, czy i ile bedziesz musiala/chciala odciagac. Ja musialam odciagac raz przez tydzien, bo bylam chora i recznym to bym sie chyba na smierc zapompowala. A potem tez dnadmiar odciagalam i zamrazalam ![]() dobra... mialam isc ![]()
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1053 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Aguśka byliśmy w sklepie firmowym jednej z większych hurtowni dziecięcych w mieście. Doskonale ich znam bo przez ponad 10 lat zamawialiśmy u nich towar- więc branża nie obca mi. Tyle że wiadomo sklep równa się dodatkowa marża ale ona zawsze była adekwatna do sytuacji a teraz się chyba bardzo rozrośli i palma odbiła bo te ceny i firmy jak z kosmosu. w ich przypadku opcja hurtowa wymusza większe- grubsze zakupy ale wiadomo nie oni jedni w mieście a ja nie zamierzam przepłacać, bo np poszewki za 200 zł- kołderka i podusia to zdecydowanie za dużo i dziecku to żadnej różnicy nei sprawi. zdecydowanie jest multum tańszych i odpowiednio dobrych firm za mniejsze pieniążki Dziękuję za odp w sprawie podkładów Cytat:
![]() Cytat:
Jem normalnie- a wręcz słyszę że za mało a że idzie w górę to chyba tak być powinno. Przecież żadna z nas nie podpięła się do lodówki na stałe i nie startuje w konkursie ważyć jak najwięcej. Usłyszałam od siostry że się powiększam to jej odpowiedziałam że chyba naturalne bo kiedyś w końcu muszę w tej ciąży Cytat:
byłam pewna że słoń wygląda inaczej Cytat:
![]() a że wczoraj pół dnia nas nie było to wieczorem tak sie wiercił i kręcił ze zasnąć nie mogłam |
||||
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi sie podobalo kiedys Nikolaus ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- mam reczny
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
gucia mamy chyba podobną figurę
też dół mam mniejszy;/---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- a który to tydzień? ja też czekam
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
NO to ciekawa jestem co to będzie z moją wagą .. u mnei ani drgnie ...a w zasadzie oscyluje 52-53.. cały czas... Przed ciążą ważyłam ok 52 kg .. teraz niby bębenek mi rośnie dość pokaźny.. ale tylko wizualnie .. najwyraźniej młodzież zżera mnie od środka i miejsce sobie robi
|
|
|
|
#1057 | ||||||
|
Zadomowienie
|
na wstepie zebym nie zapomniała łykacie magnez? jesli tak to jaki? bo ja mam takie kołotania serca,wczoraj wieczorem napiłam sie wody mineralnej z butelki, kłade sie do łóżka a tu nagle tak mi sie kreci w głowie ,ze pierwsza mysl to ze moze to nie byla woda tylko cos mocniejszego ![]() Cytat:
mnie ostatnio w samochodzie jak jechalismy tak strasznie zakłuło po srodku brzucha, ze ze strachu znieruchomiałam, ale przeszlo.Gin mówil ze jesli bol jest chwilowy i szybko mija to nie trzeba sie martwic, a zebym zglosila sie jezeli sie powtarza i nie przechodzi. Cytat:
a co do ruchliwosci w nocy to sama nie wiem czy dzidzia mnie tak wnocy dzis skopała czy to mi sie śniło ,teraz mam zagadke![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo tak naprawde nie mam zielonego pojecia czy lepszy reczny czy elektryczny, a ze reczny tanszy to wiadomo.Cytat:
Co dzis jecie na obiad? bo nie mam pomysłów
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
tynka ja łykam Filomag B6
A na obiad może zjem bigosik od teściowej
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam pomyslu na obiad .... ech
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
ja łykam magnezin.. poszłam najpierw bez recepty to pani patrzyła na mnie dobrze 15 minut bezradnie zanim coś dobrała .. następnym razem byłam już z receptą.. a;e tabletki są przesadzone: 3 razy dziennie trzeba brać takie wielkie opasłe tableciochy
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- u mnie bedzie improwizacja nt. schabowych |
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam na razie niby wagę podobną - tzn. wróciłam do wyjściowej plus 1 kg (w I trymestrze schudłam dwa kg, potem wróciłam do starej wagi i teraz plus 1 kg) ale i tak buzia zaokrąglona, ramiona pełniejsze.. i pewnie też zaraz zaczną się komentarze, że tyję... brzuszek na razie niewielki.. no chyba że wieczorem
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
ja prawie 21 tc i 6 na plusie ale położna mówiła ze to akurat
ja łykam mange b6 czy jakos tak Wczoraj wkoncu kupilam płaszczyk dobry na i po ciazy
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Doberek Dziewczynki
![]() Mam nadzieję,że długi weekend minął Wam udanie bo ja cały przechorowałam... i choruje dalej... Nie wiem co się dzieje nie pomaga mi już czosnek,cytryna,miód,rozt wór z soli morskiej... koszmar... Znacie jeszcze jakieś sposoby na choróbska? Czytałam o jakimś syropie specjalnym dla kobiet w ciąży,ale podobno jest ważny tydzień po otwarciu... karolca nie wiem czy był poruszany ten temat bo nie nadrobiłam jeszcze tych wszystkich stron,ale mam pytanko jak robisz te paczuszki z ciuszkami i mydełkiem? |
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Poniedzialkowe Bry!
Ja dzis zaspalam okrutnie i nie poszlam na basen Chodze juz z glowa w chmurach bo w srode lece do Polski na tydzien Przez ostatni tydzien chyba nie przytylam, poki co mam poczatek 20go tygodnia i +3kg na wadze. Wrzuce dzis focisza na meila tlyko musze zciagnac a telefonu. Podoba mi sie moj brzuch - maly jest wprawdzie jeszcze ale ksztalt ma juz ciazowy |
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
mi zawsze ciezko dostac sukienki z podszewka... bo albo cycory scisniete, albo dol na tylku wisi
![]() my bedziemy miec klopsiki w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
juz chyba wiem co zjem
ryż z piersią z kurczaka i kupie jakies mrożonki do tego, czesto mam tak ze mam juz na cos ochote, zabieram sie do gotowania/przyrzadzania ii ochota przechodzi ale moze z tym ryzem trafie
|
#1067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 18tc Póki co jakoś mało ciążowo się czuję, no może na wieczór bardziej, bo wtedy brzuch mi wyłazi większy ![]() Ale też zdaża mi się zapomnieć Cytat:
Są jeszcze tabletki - Prenatal GripCare Osobiście teraz to chyba wybrałabym tabletki bo syrop jak dla mnie miał paskudny smak - jak malina wytarzana w granulowanym czosnku
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-11-14 o 10:54 |
||
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i znowu gin się zapyta czy mam lepszy apetyt bo ost jak byłam na wizycie to od poprzedniej p-rzybyło mi 3kg a jem mniej niż na początku.Ja chyba kupię elektryczny ![]() to może się spotkamy??? ![]() tynka ja łykam femibion natal 2 więc mam cały zestaw witamin ![]() pomysłu na obiad też nie mam, dla samej siebie nie lubię gotować, chyba zrobię naleśniki
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
natkulec ja tez lykam femibion natal 2, ale tam chyba nie ma magnezu, czy sie myle? ide zerknac na ulotke jak mam
a tak na marginesie ja tez Kielce
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-14 o 11:02 |
|
|
|
#1070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
wczoraj próbowałam Was nadrobić i nawet coś odpisać ale padł mi internet i już mi się nie chciało czekać aż mi się naprawi bo była już 22.30 .Ja mam 4+ wagi i mam cichą nadzieję że 9+ z pierwszej ciąży nie pobiję .Dzisiaj mam na obiad mięsko sosik i pyzy a do tego buraczki ![]() W ogóle mi się nic nie chce mam takiego lenia a pracować trzeba nie mam innego wyjścia. A mój Antek ma znowu katar
|
|
|
|
#1072 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziekuje za odp w sprawie brzuszkow ![]() Cytat:
To co napisalas, to mam takie samo uczucie, brzuszek mi sie robi jak skala w jednym miejscu i czasem sie uwypukla. Ale u mnie wiem ze to nie dzidzia.Cytat:
Jesli sie martwisz i niepokoi Cie to twardnienie to wierc lekarzowi dziure w brzuchu zeby Ci szyjke sprawdzil. Dziekuje za odp ![]() Ty to kochana jestes wogole stworzona do ciazy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wprawdzie nawet jak nie lykalam magnezu w takiej ilosci jak teraz, to mialam te kolatania serca od II trymestru mi sie zaczely, raz mocniejsze raz slabsze. Ale jak zaczelam p/skurczowo lykac wiecej tych magnezow i m.i.n. Aspargin mam wrazenie ze czasem serce chce mi wyskoczyc i tez mi sie kreci w glowie. W Asparginie procz magnezu jest potas, a potas w nadmiarze wywoluje zaburzenia rytmu serca. Ja o tym wspomne mojemu lekarzowi ze tak sie czuje po nim, bo jest to dosc uciazliwe. A z ciekawosci jak bede robila badania krwi zrobie sobie poziom elektrolitow a dokladnie potas, jestem ciekawa czy mam go za duzo, jesli tak sie czuje. Cytat:
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na razie nie będę brałą dodatkowo magnezu, poczekam i zapytam się mojej gin, bo wyniki mam w normie ![]() polecam się na przyszłość ![]() mam dziś dzień leniucha, leżę sobie jeszcze w łóżeczku gdzie zjadłam też sniadanko
|
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
Kulaaga Dzięki nawet nie wiedziałam o tych tabletkach, a szczerze nie wyobrażam sobie w mojej pracy pić ten syropek by mi potem z buzi czosnkiem zajeżdżało
![]() Trochę się boję tych wszystkich specyfików,ale z drugiej strony obawa przed jeszcze gorszym choróbskiem jest silniejsza... Wiecie dziewczęta czy możemy stosować jakieś krople do uszu? |
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka na początku bolało mnie gardło i wyleczyłam je sprejem Hasco Sept teraz mi się przerzuciło na nos... katar chwilami ropny... Używam spreju z roztworem z wody morskiej... Skutkuje, leci mi po nim jak z kranu...
Gorączki nie mam... Pobolewają mnie uszy... Mam słaby kaszel suchy, mężul mi zrobił syrop z cebuli,ale się nie mogę przełamać do jego smaku... Edytowane przez engela Czas edycji: 2011-11-14 o 11:10 |
|
|
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
Mnie lekarz rodzinny pozwolił stosować krople "dicortineff" ale one są na receptę. lekarz jest naprawdę świetny i kompetentny, więc mu wierzę
![]() powiedział że mogę bo byłam po I trymestrze i że zanim cos doleci do dziecka to moja wątroba to oczyści
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio też byłam przeziębiona a że tabletek i nic nie mogę brać to zrobiłam sobie syrop z cebuli, polecam mi przeszło po 3 dniach jak brałam 3x dziennie 1 łyżka. Mam pytanie czy któraś z was będzie rodzić we Wrocławiu? Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-14 o 11:16 |
|
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
Natkulec internista czy ginekolog Ci je przepisał?
Pytam bo jak byłam u internisty to zalecił mi leżenie w łóżku... I bał się cokolwiek mi poradzić... A dziś mam wizytę u Mojej Pani Doktor Ginekolog i mam ją zamiar wypytać... O przepraszam teraz doczytałam,że lekarz rodzinny... ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- 19claudia91 ja rodzę we Wrocławiu
Edytowane przez engela Czas edycji: 2011-11-14 o 11:17 |
|
|
|
#1080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam go jeszcze w Kielcach i bardzo żałuję że już nie mogę do niego chodzić bo naprawdę jest to lekarz z powołania jest po 30-stce i zna wszystkie nowinki medyczne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)