Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 09:08   #1051
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanko, czy będziecie kupować laktator?? Jeśli tak to jaki jest lepszy ręczny czy mechaniczny??
polecam elektryczny...

ja mam podwojny NUK i jestem z niego bardzo zadowolona

w sumie wszystko zalezy, czy i ile bedziesz musiala/chciala odciagac. Ja musialam odciagac raz przez tydzien, bo bylam chora i recznym to bym sie chyba na smierc zapompowala. A potem tez dnadmiar odciagalam i zamrazalam

dobra... mialam isc
Stary 2011-11-14, 09:09   #1052
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
polecam elektryczny...

ja mam podwojny NUK i jestem z niego bardzo zadowolona

w sumie wszystko zalezy, czy i ile bedziesz musiala/chciala odciagac. Ja musialam odciagac raz przez tydzien, bo bylam chora i recznym to bym sie chyba na smierc zapompowala. A potem tez dnadmiar odciagalam i zamrazalam

dobra... mialam isc
dzięki raczej kupię bo nigdy nic nie wiadomo, lepiej mieć wcześniej
Stary 2011-11-14, 09:51   #1053
negila
Rozeznanie

dzień dobry

Aguśka byliśmy w sklepie firmowym jednej z większych hurtowni dziecięcych w mieście. Doskonale ich znam bo przez ponad 10 lat zamawialiśmy u nich towar- więc branża nie obca mi. Tyle że wiadomo sklep równa się dodatkowa marża ale ona zawsze była adekwatna do sytuacji a teraz się chyba bardzo rozrośli i palma odbiła bo te ceny i firmy jak z kosmosu.
w ich przypadku opcja hurtowa wymusza większe- grubsze zakupy ale wiadomo nie oni jedni w mieście a ja nie zamierzam przepłacać, bo np poszewki za 200 zł- kołderka i podusia to zdecydowanie za dużo i dziecku to żadnej różnicy nei sprawi. zdecydowanie jest multum tańszych i odpowiednio dobrych firm za mniejsze pieniążki
Dziękuję za odp w sprawie podkładów na ciebie zawsze można liczyć

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Faktycznie ceny sa kosmiczne, wiadomo ze czym sprzet lepszej jakosci tym drozszy ale czasami mam wrazenie ze biznes dzieciaczkowy jest jeszcze gorszy niz biznes slubny pod wzgledem windowania cen
doszliśmy do takiego samego wniosku

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
no i powiedzice jak tak można? jak można być takim koszmarnym człowiekiem? i dołować ludzi. poczułam się jakbym kogoś zamordowała co najmniej przez to moje 8kg.
Tabelki mówią że powinno się przytyć od 5-7kg do 24tyg. Czyli jestem o kg powyżej w skali. Tak, przejmuję się tym, ale bez przesady nie będę siedzieć i płakać.
Oj tabelki tabelkami- ja się wogóle nimi nie sugeruję nawet nie stresuję się codziennym ważeniem. dowiem się na wizycie a nawet jak będzie więcej to przecież nic złego się nie dzieje. Jem normalnie- a wręcz słyszę że za mało a że idzie w górę to chyba tak być powinno. Przecież żadna z nas nie podpięła się do lodówki na stałe i nie startuje w konkursie ważyć jak najwięcej.
Usłyszałam od siostry że się powiększam to jej odpowiedziałam że chyba naturalne bo kiedyś w końcu muszę w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiesz moim zdaniem, nie ma sensu wogole dyskutowac z takimi osobami. Trzeba bylo jej powiedziec, ze masz zamiar przytyc 30kg bo teraz sa takie trendy

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
poniżej ja kilka dni temu. słoń ze wskazaniem tylko na cesarkę
byłam pewna że słoń wygląda inaczej

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W gościach mała była dziś bardzo grzeczna, nawet jak trochę się połozyłam (dlatego fajnie jest być w ciąży, bo zawsze pozwalają wygodnie leżeć). Dopiero jak wróciliśmy do domu to zaczęła delikatnie dokazywać, hehe
Może będzie grzeczna na wyjazdach
u nas jest tak samo- jak tylko wychodzimy w goście to się mały robi bardzo spokojny, wracamy do domu budzi się.

a że wczoraj pół dnia nas nie było to wieczorem tak sie wiercił i kręcił ze zasnąć nie mogłam

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:01   #1054
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
tak jest koleżanko doli i niedoli
ciekawe ile będę miała za 2 tyg jak będę miała wizytę u gin
Hehe ja sie dzisiaj wlasnie wazylam i mam rowno 9 kg na plusie, az sie boje pomyslec ile bedzie jak bede miala wizyte 5.12
Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ż a z mężem dalej walka o imię
on jest zauroczony Julką albo Fabianem ew Florian
Na Julkę się zgadzam bo mnie się podoba ale podoba się też Liwia niestety Tż jest na nie co do chłopca Florian ok Fabian średnio za to mnie podoba się Nikodem albo Filip i chyba stanie na Florku albo Julce ale jeszcze sporo czasu
fajne imiona macie na tapecie Mi sie podobalo kiedys Nikolaus
Cytat:
Dziewczynki mam pytanko, czy będziecie kupować laktator?? Jeśli tak to jaki jest lepszy ręczny czy mechaniczny??
Ja juz mam, odkupiony od tych znajomych, nawet nie wiem czy reczny jest czy elektryczny zaraz spojrze, a mam z nuk'a tez

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

mam reczny
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:11   #1055
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Karolca... ja mam zawsze "odwrotny" problem... gore nosze 38, dol 36
gucia mamy chyba podobną figurę też dół mam mniejszy;/

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
mam nadzieję z resztą w środę jadę do Kielc do mamy pomóc jej sie pakować bo do końca miesiąca tam mieszka, a potem przeprowadzka, a w weekend mam szkołę
też się wybieram do Kielc w środę lub czwartek

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
A ja ciągle czekam na to wiercenie i doczekać się nie mogę
a który to tydzień? ja też czekam
Stary 2011-11-14, 10:11   #1056
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

NO to ciekawa jestem co to będzie z moją wagą .. u mnei ani drgnie ...a w zasadzie oscyluje 52-53.. cały czas... Przed ciążą ważyłam ok 52 kg .. teraz niby bębenek mi rośnie dość pokaźny.. ale tylko wizualnie .. najwyraźniej młodzież zżera mnie od środka i miejsce sobie robi
Stary 2011-11-14, 10:12   #1057
tynka88
Zadomowienie

na wstepie zebym nie zapomniała łykacie magnez? jesli tak to jaki?
bo ja mam takie kołotania serca,wczoraj wieczorem napiłam sie wody mineralnej z butelki, kłade sie do łóżka a tu nagle tak mi sie kreci w głowie ,ze pierwsza mysl to ze moze to nie byla woda tylko cos mocniejszego ale przeszlo.Moze to po tym asparginie, dlatego pytam

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od TŻ i do mnie też wszyscy z pytaniem ile przytyłam.. no szok uwzięli się na nas? ogólnie od poniedziałku idzie mi 21 tydzień i +7 na wadze, mało co się tym przejmuje, nie mam zamiaru doprowadzać się do stanu gdzie burczy mi w brzuchu i słuchać nagadywania innych chociaż nie były to niezbyt miłe dogryzki, wręcz grzecznie bo mówili że brzuszek mi urósł a ładnie się ogólnie trzymam.. Cały czas mi siara z piersi leci i z tygodnia na tydzień coraz więcej, cały stanik mam mokry wr, chyba będę musiała się zaopatrzyć we wkładki..
ja wczoraj wieczorem byłam bardzo zła na siebie,bo mało ze objadłam sie obiadem to wieczorem zjadlam dwa kawalki pizzy.A waga rosnie mi szybko.Dzis 19 t 4 dni na plusie 7 kg. Siara tez mi leci zwłaszcza z jednej piersi, narazie nie przeszkadza mi to jakos szczegolnie.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Coś mnie brzuch z lewej strony na dole zaczął pobolewać :/
mnie ostatnio w samochodzie jak jechalismy tak strasznie zakłuło po srodku brzucha, ze ze strachu znieruchomiałam, ale przeszlo.Gin mówil ze jesli bol jest chwilowy i szybko mija to nie trzeba sie martwic, a zebym zglosila sie jezeli sie powtarza i nie przechodzi.

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Mi tez to sie wydaje odlegle, i czasem baardzo nierealne jeszcze Casem sie czyms zajme i zapomne na jakis czas ze jestem w ciazy, potem sobie tak troche ze zdziwieniem przypominam, smiesne uczucie

Moje dzis cichutkie jakies. Ale ostatnio zaczelam zauwazac jak sie w nocy wierci, pewnie za jakis czas bedzie mi skutecznie sen uniemozliwiac Poki co jak sie wierci w nocy to leze z bananem na twarzy
ja tez czasami sobie zapominam, zwlaszcza jak dzidzia sie nie rusza, wtedy tak sobie siedze i mysle , zupelnie jakbym w zadnej ciazy nie byla a co do ruchliwosci w nocy to sama nie wiem czy dzidzia mnie tak wnocy dzis skopała czy to mi sie śniło ,teraz mam zagadke
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziś uświadomiłam sobie odnośnie pogody, że oczekiwanie na wiosnę, jest równoznaczne z oczekiwaniem na poród bo praktycznie zima się będzie kończyć jak na porodówkę będziemy jechać

Jutro mamy to usg 3d. cieszę się, ale jakoś tak martwię się jeszcze czy wszystko dobrze, czy dzidzia zdrowo się rozwija itp.

czy usg 3 D moze ujawnic cos wiecej od strony zdrowotnej dziecka niz zwykłe? pytam bo nie miałam i nie mam w planach tego 3D.

Cytat:
Rozbolala mnie glowa ale polezalam troche, jednak brzuszysko dalej twardnieje...moze tak dzis wieczorem z 4 razy...

A mam do Was pyt: Czy Wam wogole twardnieja brzuszki czy nic a nic?
Bo wiem, ze fizjologicznie moga wystepowac twardnienia, lecz lekkie i rzadko, ale ja mam patologie, wiec nie wiem jak to jest gdy szyjka jest zdrowa i wszystko jest ok?
Powiedzcie czy czujecie jak miesien macicy robi sie na chwilke twardy?

mnie czasem zwłaszcza gdy leze na wznak, ale przechodzi po chwili.

Cytat:
Ja sie nastwiłam na ręczny Avent, ale chetnie poslucham rad i sugestii bo tak naprawde nie mam zielonego pojecia czy lepszy reczny czy elektryczny, a ze reczny tanszy to wiadomo.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
U nas co do imion też problem. Mi się dużo podoba ale TŻ jakoś jest wybredny. Na razie mamy kompromis przy dwóch: Sandra i Tymoteusz
My tez doszlismy do kompromisu dla chłopca Mateusz, dla dziewczynki Zuzia.

Co dzis jecie na obiad? bo nie mam pomysłów

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:16   #1058
joanaros
Zakorzenienie

tynka ja łykam Filomag B6

A na obiad może zjem bigosik od teściowej
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:18   #1059
emigra
Zakorzenienie

Ja tez nie mam pomyslu na obiad .... ech
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:19   #1060
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

ja łykam magnezin.. poszłam najpierw bez recepty to pani patrzyła na mnie dobrze 15 minut bezradnie zanim coś dobrała .. następnym razem byłam już z receptą.. a;e tabletki są przesadzone: 3 razy dziennie trzeba brać takie wielkie opasłe tableciochy

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
u mnie bedzie improwizacja nt. schabowych
Stary 2011-11-14, 10:19   #1061
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
NO to ciekawa jestem co to będzie z moją wagą .. u mnei ani drgnie ...a w zasadzie oscyluje 52-53.. cały czas... Przed ciążą ważyłam ok 52 kg .. teraz niby bębenek mi rośnie dość pokaźny.. ale tylko wizualnie .. najwyraźniej młodzież zżera mnie od środka i miejsce sobie robi

ja też mam na razie niby wagę podobną - tzn. wróciłam do wyjściowej plus 1 kg (w I trymestrze schudłam dwa kg, potem wróciłam do starej wagi i teraz plus 1 kg) ale i tak buzia zaokrąglona, ramiona pełniejsze.. i pewnie też zaraz zaczną się komentarze, że tyję... brzuszek na razie niewielki.. no chyba że wieczorem
Stary 2011-11-14, 10:31   #1062
Madziara 26
Rozeznanie

ja prawie 21 tc i 6 na plusie ale położna mówiła ze to akurat

ja łykam mange b6 czy jakos tak
Wczoraj wkoncu kupilam płaszczyk dobry na i po ciazy

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:32   #1063
engela
Raczkowanie

Dzień Doberek Dziewczynki
Mam nadzieję,że długi weekend minął Wam udanie bo ja cały przechorowałam... i choruje dalej...
Nie wiem co się dzieje nie pomaga mi już czosnek,cytryna,miód,rozt wór z soli morskiej... koszmar... Znacie jeszcze jakieś sposoby na choróbska?
Czytałam o jakimś syropie specjalnym dla kobiet w ciąży,ale podobno jest ważny tydzień po otwarciu...

karolca nie wiem czy był poruszany ten temat bo nie nadrobiłam jeszcze tych wszystkich stron,ale mam pytanko jak robisz te paczuszki z ciuszkami i mydełkiem?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:33   #1064
Zia_
Zadomowienie

Poniedzialkowe Bry!
Ja dzis zaspalam okrutnie i nie poszlam na basen
Chodze juz z glowa w chmurach bo w srode lece do Polski na tydzien
Przez ostatni tydzien chyba nie przytylam, poki co mam poczatek 20go tygodnia i +3kg na wadze. Wrzuce dzis focisza na meila tlyko musze zciagnac a telefonu. Podoba mi sie moj brzuch - maly jest wprawdzie jeszcze ale ksztalt ma juz ciazowy
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:35   #1065
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
gucia mamy chyba podobną figurę też dół mam mniejszy;/
mi zawsze ciezko dostac sukienki z podszewka... bo albo cycory scisniete, albo dol na tylku wisi

Cytat:
my bedziemy miec klopsiki w sosie pieczarkowym z ziemniaczkami
Stary 2011-11-14, 10:45   #1066
tynka88
Zadomowienie

juz chyba wiem co zjem ryż z piersią z kurczaka i kupie jakies mrożonki do tego, czesto mam tak ze mam juz na cos ochote, zabieram sie do gotowania/przyrzadzania ii ochota przechodzi ale moze z tym ryzem trafie

Stary 2011-11-14, 10:47   #1067
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
U nas co do imion też problem. Mi się dużo podoba ale TŻ jakoś jest wybredny. Na razie mamy kompromis przy dwóch: Sandra i Tymoteusz
My dla dziewczynki też obstawialiśmy Sandrę

Cytat:
a który to tydzień? ja też czekam
18tc
Póki co jakoś mało ciążowo się czuję, no może na wieczór bardziej, bo wtedy brzuch mi wyłazi większy
Ale też zdaża mi się zapomnieć

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że długi weekend minął Wam udanie bo ja cały przechorowałam... i choruje dalej...
Nie wiem co się dzieje nie pomaga mi już czosnek,cytryna,miód,rozt wór z soli morskiej... koszmar... Znacie jeszcze jakieś sposoby na choróbska?
Czytałam o jakimś syropie specjalnym dla kobiet w ciąży,ale podobno jest ważny tydzień po otwarciu...
Syrop to prenalen, ale rzeczywiście trzeba go zużyć w ciągu tygodnia. To w sumie nie jest żaden kłopot, bo pije się go 2 albo i 3 razy dziennie
Są jeszcze tabletki - Prenatal GripCare

Osobiście teraz to chyba wybrałabym tabletki bo syrop jak dla mnie miał paskudny smak - jak malina wytarzana w granulowanym czosnku

Edytowane przez Kulkaaga
Czas edycji: 2011-11-14 o 10:54
Kulkaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:53   #1068
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Hehe ja sie dzisiaj wlasnie wazylam i mam rowno 9 kg na plusie, az sie boje pomyslec ile bedzie jak bede miala wizyte 5.12

fajne imiona macie na tapecie Mi sie podobalo kiedys Nikolaus

Ja juz mam, odkupiony od tych znajomych, nawet nie wiem czy reczny jest czy elektryczny zaraz spojrze, a mam z nuk'a tez

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

mam reczny
pewnie będzie ze 2 kg i znowu gin się zapyta czy mam lepszy apetyt bo ost jak byłam na wizycie to od poprzedniej p-rzybyło mi 3kg a jem mniej niż na początku.

Ja chyba kupię elektryczny

Cytat:
też się wybieram do Kielc w środę lub czwartek
to może się spotkamy???

tynka ja łykam femibion natal 2 więc mam cały zestaw witamin

pomysłu na obiad też nie mam, dla samej siebie nie lubię gotować, chyba zrobię naleśniki
Stary 2011-11-14, 10:55   #1069
tynka88
Zadomowienie

natkulec ja tez lykam femibion natal 2, ale tam chyba nie ma magnezu, czy sie myle? ide zerknac na ulotke jak mam a tak na marginesie ja tez Kielce

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:02
Stary 2011-11-14, 10:55   #1070
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
pomysłu na obiad też nie mam, dla samej siebie nie lubię gotować, chyba zrobię naleśniki
Właśnie mnie natchnęłaś obiadowo-kolacyjnie
Stary 2011-11-14, 10:57   #1071
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

wczoraj próbowałam Was nadrobić i nawet coś odpisać ale padł mi internet i już mi się nie chciało czekać aż mi się naprawi bo była już 22.30.

Ja mam 4+ wagi i mam cichą nadzieję że 9+ z pierwszej ciąży nie pobiję.
Dzisiaj mam na obiad mięsko sosik i pyzy a do tego buraczki

W ogóle mi się nic nie chce mam takiego lenia a pracować trzeba nie mam innego wyjścia.
A mój Antek ma znowu katar tydzień był w przedszkolu nie daję rady z tymi infekcjami

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:02   #1072
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Dziekuje za odp w sprawie brzuszkow

Cytat:
czasem na chwilkę, ale jak pomasuję to przechodzi i czuję że w tym miejscu się mała umiejscowiła raz poczułam takie mocne wypychanie po lewej str pępka, to chyba była główka bo twarde jak skała, pomasowałam i poprosiłam żeby się przesunęła i to zrobiła
Dzieki za odp To co napisalas, to mam takie samo uczucie, brzuszek mi sie robi jak skala w jednym miejscu i czasem sie uwypukla. Ale u mnie wiem ze to nie dzidzia.
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
co do twardnienia to ja mam parę razy dziennie, czasem dość mocne. Lekarz powiedział mi że to normalne i że macica przygotowywuje się do porodu. Kiedy trzeba udać się do lekarza z takimi skurczami? bo czasem mi się wydaję że wcale nie powinnam mieć takich skurczy.
Wiesz, jesli lekarz badal Ci dlugosc szyjki i jest w porzadku to widocznie u Ciebie te twardnienia brzuszka sa w porzadku.
Jesli sie martwisz i niepokoi Cie to twardnienie to wierc lekarzowi dziure w brzuchu zeby Ci szyjke sprawdzil. Dziekuje za odp
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Aguska mi wogole nie twardnieje, nawet nie ciagnie i nie kluje
Ty to kochana jestes wogole stworzona do ciazy
Cytat:
Ja mam taki i taki. Reczny z Aventu dostalam od kolezanki: wystarcza na sam poczatek, ale ze u mnie Filip nie chcial jesc z cyca, to musialam ciagle odciagac mleczko, wiec zakupilam elektryczny z medela bo tak co 3 godz. odciagalam przez ponad miesiac, dzien i noc wiec bym sie recznym zajechala
Cytat:
Ty sobie zobacz jaki masz laktator, bo ja ten pierwszy reczny z aventu co dostalam od kolezanki, nie sprawdzilam wogole, nie zajrzalam do niego przed porodem a w szpitalu nie umialam go zlozyc hihihi A nie mial mi kto pomoc i mialam zlosc na siebie ze sie wczesniej nim nie "pobawilam"
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

na wstepie zebym nie zapomniała łykacie magnez? jesli tak to jaki?
bo ja mam takie kołotania serca,wczoraj wieczorem napiłam sie wody mineralnej z butelki, kłade sie do łóżka a tu nagle tak mi sie kreci w głowie ,ze pierwsza mysl to ze moze to nie byla woda tylko cos mocniejszego ale przeszlo.Moze to po tym asparginie, dlatego pytam
No wlasnie. Mam ten sam problem.
Wprawdzie nawet jak nie lykalam magnezu w takiej ilosci jak teraz, to mialam te kolatania serca od II trymestru mi sie zaczely, raz mocniejsze raz slabsze. Ale jak zaczelam p/skurczowo lykac wiecej tych magnezow i m.i.n. Aspargin mam wrazenie ze czasem serce chce mi wyskoczyc i tez mi sie kreci w glowie.
W Asparginie procz magnezu jest potas, a potas w nadmiarze wywoluje zaburzenia rytmu serca. Ja o tym wspomne mojemu lekarzowi ze tak sie czuje po nim, bo jest to dosc uciazliwe. A z ciekawosci jak bede robila badania krwi zrobie sobie poziom elektrolitow a dokladnie potas, jestem ciekawa czy mam go za duzo, jesli tak sie czuje.
Cytat:
A co Ci jest dokladnie?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:03   #1073
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
natkulec ja tez lykam femibion natal 2, ale tam chyba nie ma magnezu, czy sie myle? ide zerknac na ulotke jak mam
chyba masz rację i nie ma ja na razie nie będę brałą dodatkowo magnezu, poczekam i zapytam się mojej gin, bo wyniki mam w normie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Właśnie mnie natchnęłaś obiadowo-kolacyjnie
polecam się na przyszłość

mam dziś dzień leniucha, leżę sobie jeszcze w łóżeczku gdzie zjadłam też sniadanko
Stary 2011-11-14, 11:04   #1074
engela
Raczkowanie

Kulaaga Dzięki nawet nie wiedziałam o tych tabletkach, a szczerze nie wyobrażam sobie w mojej pracy pić ten syropek by mi potem z buzi czosnkiem zajeżdżało
Trochę się boję tych wszystkich specyfików,ale z drugiej strony obawa przed jeszcze gorszym choróbskiem jest silniejsza...

Wiecie dziewczęta czy możemy stosować jakieś krople do uszu?
Stary 2011-11-14, 11:07   #1075
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Dziekuje za odp w sprawie brzuszkow

Dzieki za odp To co napisalas, to mam takie samo uczucie, brzuszek mi sie robi jak skala w jednym miejscu i czasem sie uwypukla. Ale u mnie wiem ze to nie dzidzia.
u mnie to raczej dzidzia, ost na wizycie gin mnie badała, sprawdzała szyjkę i powiedziała że wszystko jest w porządku
Stary 2011-11-14, 11:08   #1076
engela
Raczkowanie

Aguśka na początku bolało mnie gardło i wyleczyłam je sprejem Hasco Sept teraz mi się przerzuciło na nos... katar chwilami ropny... Używam spreju z roztworem z wody morskiej... Skutkuje, leci mi po nim jak z kranu...
Gorączki nie mam...
Pobolewają mnie uszy...
Mam słaby kaszel suchy, mężul mi zrobił syrop z cebuli,ale się nie mogę przełamać do jego smaku...

Edytowane przez engela
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:10
Stary 2011-11-14, 11:11   #1077
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie dziewczęta czy możemy stosować jakieś krople do uszu?
Mnie lekarz rodzinny pozwolił stosować krople "dicortineff" ale one są na receptę. lekarz jest naprawdę świetny i kompetentny, więc mu wierzę
powiedział że mogę bo byłam po I trymestrze i że zanim cos doleci do dziecka to moja wątroba to oczyści
Stary 2011-11-14, 11:15   #1078
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Aguśka na początku bolało mnie gardło i wyleczyłam je sprejem Hasco Sept teraz mi się przerzuciło na nos... katar chwilami ropny... Używam spreju z roztworem z wody morskiej... Skutkuje, leci mi po nim jak z kranu...
Gorączki nie mam...
Pobolewają mnie uszy...
Mam słaby kaszel suchy, mężul mi zrobił syrop z cebuli,ale się nie mogę przełamać do jego smaku...

Ja ostatnio też byłam przeziębiona a że tabletek i nic nie mogę brać to zrobiłam sobie syrop z cebuli, polecam mi przeszło po 3 dniach jak brałam 3x dziennie 1 łyżka.

Mam pytanie czy któraś z was będzie rodzić we Wrocławiu?

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:16
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:19   #1079
engela
Raczkowanie

Natkulec internista czy ginekolog Ci je przepisał?
Pytam bo jak byłam u internisty to zalecił mi leżenie w łóżku... I bał się cokolwiek mi poradzić...
A dziś mam wizytę u Mojej Pani Doktor Ginekolog i mam ją zamiar wypytać...

O przepraszam teraz doczytałam,że lekarz rodzinny...

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

19claudia91 ja rodzę we Wrocławiu

Edytowane przez engela
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:17
Stary 2011-11-14, 11:19   #1080
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Natkulec internista czy ginekolog Ci je przepisał?
Pytam bo jak byłam u internisty to zalecił mi leżenie w łóżku... I bał się cokolwiek mi poradzić...
A dziś mam wizytę u Mojej Pani Doktor Ginekolog i mam ją zamiar wypytać...
internista ale jest też pediatrą więc zna się na rzeczy miałam go jeszcze w Kielcach i bardzo żałuję że już nie mogę do niego chodzić bo naprawdę jest to lekarz z powołania jest po 30-stce i zna wszystkie nowinki medyczne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości