|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
Cytat:
![]() Według mnie najlepiej strzykawką. Zawsze daje 1 ml i działa tak samo jakbym dała 5 czy 10, a starcza na dłuuuużej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Chyba źle zrobiłam z tą naftą...
![]() ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Konto usunięte
|
Podobno jak się czuje mrowienie, to znaczy że działa, ale nie wiem czy aż tak się objawia dobre działanie, jak w twoim przypadku..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
prawie skończyłam już 2 buteleczki, jeszcze mam trzecią w zapasie. hmm, zamówię, ale pójdę do apteki po jedną, bo jak mader zobaczy moje zapasy to mnie chyba wypatroszy.
u mnie najbardziej sprawdza się nakładanie palcami - moczę paluchy w jantarze i wcieram w skórę. mniej produktu zostaje na włosach. i nakładam też trochę na końcówki ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2466 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Czarna93 a jak to jest z nakładaniem strzykawką? Ile czasu Ci to zajmuje? TAk cm po cm nakładasz? ![]() Edytowane przez ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe Czas edycji: 2011-11-13 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Rozeznanie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30474712]Jantar na końcówki? Odważnie
![]() ![]() Na alkoholu? Jantar to wcierka pozbawiona alkoholu. Sama psikam nią czasem włosy na długości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
Na opakowaniu nafty z anny jest napisane, że na 30 min przed myciem. Dziś jest oki. Włosy sie trzymają, nawet nie ma ani jednego przy czesaniu na grzebieniu
![]() Jantar-wcierka-odzywka nie ma alko. Ja też daję ja na cała długość i nie wysusza. Ładnie regeneruje kłaczki. Na alkoholu jest mgiełka jantar-i ja czasem daje na skalp. Za to nieźle wysusza olejek pielęgnacyjny gliss kur. Niby alko denat jest dalej w składzie, ale jednak podsusza.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny może wy bedziecie wiedziały, który szampon przeciwłupieżowy najmocniej wymywa kolor z włosów?
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30474712]
Czarna93 a jak to jest z nakładaniem strzykawką? Ile czasu Ci to zajmuje? TAk cm po cm nakładasz? ![]() Nie przykładam strzykawki cm po cm, bo by mi ten 1ml nie starczył i godzina zleciała ![]() Po prostu głowa w dół daje strzykawka w kilka przediałków i te kropki spływają po całej głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
|
hej dziwczyny jesli chodzi o porost wlosow moja sytuacja jest tragiczna,od 3 lat nie urosl mi naewet cm.Wiem ,ze to brzmi okropnie i niewiarygodnie ale taka prawda.
![]() zapuszczam wlosy ciagle od 3 lat a one nie rosna,kiedys podcielam i tez nie odroslo ![]() stosowalam pelno preparatow, staja sie ladnijesze powoli( byly zniszczone od prostownicy bardzo,wykruszyly sie troche).. sa teraz do ramion ,a cale zycie mialam dlugie ![]() stosuje teraz vitapil ,wax neril,loton...czassdem jedwab i serum an kocowki. ![]() ale ciagle sa takie same! ![]() nie mam sily:/ ![]() nie podobam sie sobie w tej fryzurze...ale nie moge nic poradzic...mial ktos podobnie> gdzie moze bcy przyczyna ? robilam badania krw ogolne ,mialm niedobory zelaza ale jzu lykam ( w vitapilu jest zawarty)miesiac ![]() ja juz trace nadzieje. a tak barzdo chce miec dlugie wlosy,ale nic mi nie chec pomoc! ![]()
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-11-13 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30478081]To muszę spróbować
![]() Masuję minimum 3 minuty ![]() Najpierw polewam łebek wcierką za pomocą strzykawki a potem masuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30474712]Jantar na końcówki? Odważnie
![]() ![]() [/QUOTE] to ja się powtórzę po dziewczynach :P - Jantar nie jest na alkoholu i ochrania moje końcówki ![]() Cytat:
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30480684]Dziękuję
![]() ![]() Btw, masz cudne włoski ![]() Dziękuję choć teraz są krótsze, bo schodzę z cieniowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() racja, każdy daje ile uważa, byle efekt był ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedwab na końce ich nie wyleczy! to tylko oblepia i wyglądają lepiej (jeszcze jak ma alko to już w ogóle klapa). Jeśli końce są zniszczone to trzeba je obciąć i to tam gdzie się zniszczenia zaczynają, bo będą szły jeszcze bardziej w górę. A potem porządnie je odzywiać całe, bogatymi składowo odzywkami, olejami itp. No chyba że to sprawa zdrowia, ale choćby nawet to wg mnie nie tylko, bo prostownica na pewno zrobiła swoje. No a ja donoszę, że po miesiącu, codziennego stosowania Jantaru (2 butelki) włosy urosły 1,5 cm przy 1 cm normalnego wzrostu. Słabo ![]() Za to baby hair który wyrosły po ubiegłej miesięcznej kuracji wodą brzozową z rozmarynem ładnie rosną ![]() Jak zaczęłam wcierać wodę brzozową z rozmarynem miałam wrażenie że włosy leciały więcej, po jakimś czasie się unormowało do "normalnego" stanu, a teraz po Jantarze widzę że wypada ich mniej niż normalnie ![]() Edytowane przez AnulaPPP Czas edycji: 2011-11-14 o 09:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co mam u fryzjerki powiedzieć, bo będę w sobotę (farbowanie nowy kolorek
![]() ![]() ![]() Że mogę zwykłymi nożyczkami podciąć końcówki a mogę i takimi na ciepło jakby.. Jeśli któraś z Was zrozumiała o co mi chodzi ![]()
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak to kojarzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
anula co masz na mysli mowiac' zniszczenie bedzie szlo w gore'?
przeciez wlosy rosna od cebulek.. a moje wlosy byly mega zniszczone .a.le juz kazdy mowi ze sa ladne ..chociaz sa troche jeszcze popalone ale zeby calkowicie piekne byly musialbym je sciac do ucha ,co nie wchodziw gre. dla mnie dlugosc do ramion to juz najkrotsza dlugosc jaka mialam ...i zle sie w niej czuje i nie zetne juz.. ciagle stosuje nowe specyfiki ale nic na mnie nie dziala ![]() co to ten jantar?
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-11-14 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyszukiwarka chyba nie ma awarii? ![]()
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro więcej nie zetniesz to musisz naprawdę zadbać o swoje włosy i zabezpieczać konce. ale nikt Ci nie da recepty na wszystko bo nie wiemy jakie masz włosy, czego uzywasz itd. Wątków o zniszczonych włosach jest milion, poczytaj. No i wspomagaj porost poprzez wcierki na skalp, a jakie - o tym wątek w którym piszemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, czy któraś z Was używała biostyminy na skalp? albo może robiłyście sobie jakieś mikstury wcierkowe z biostyminą? mam 10 fiolek na zbyciu i tak się zastanawiam w jaki sposób je zużyć
![]() póki co używam Capitavitu co drugi dzień (przelałam sobie trochę do buteleczki po olejku eterycznym i muszę przyznać że takie zakraplanie sprawdza mi się lepiej niż psikanie z buteleczki po seboradinie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2487 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() A jak z wypadaniem, ustało? I na moje oko fryzjerka ciachnęła ze 20 cm... Cytat:
Zmiany składu raczej odpadają - nafta to nafta i nie bez powodu nie wolno jej przetrzymywać na skalpie. Więc co za czort w tym siedzi? Aż mnie kusi, aby do nich napisać i o to spytać. Cytat:
![]() ![]() Biostyminę dolałabym do wody brzozowej/pokrzywowej na denacie. W podobnych proporcjach jak olejek eteryczny, ale czy nie zrobi jakiegoś kuku to nie wiem ![]() Zmierzyłam dziś włosy z ciekawości. Dokładnie w 8 dni przybył mi 1cm ![]() Nie wiem co podziałało, może Vitapil, który łykam już 1,5 miesiąca a może moja maska z naftą? Ale się cieszę! ![]() Edytowane przez dilula Czas edycji: 2011-11-14 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypadanie bez zmian :/
Włosomaniaczka ![]() Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi ![]() Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro ![]() Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. Edytowane przez ston3d Czas edycji: 2011-11-15 o 06:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
A ja, 3 tygodnie o obcięciu włosów i po 3 tygodniach zadowolenia z fryzury... pożałowałam tego kroku
![]() Dziewczyny, Wy dodajecie do szamponów i odżywek glicerynę czy rycynę? Bo już mi się wszystko zamieszało ![]()
#2490 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.