|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
mała- super brzuszek
i słodziutkie spodenkija się melduję jako kolejna przeziębona na naszym wątku boli mnie gardło, głowa, nos i uszy...masakra. a pogoda jest paskudna po prostu.jest tak ciemno , że od 11 mam światła pozapalane w domu.zaczęłam dzisiaj 24 tydzień ![]() miłego dnia Dziewczyny
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pogoda paskudna, ale ide sie przejść i do sklepu po jakies warzywka do tego mojego obiadku. Mała ładny brzuszek, u mnie metoda na paszteta to ułożenie wlosów, makijaz , ladne majciochy ubranie sie, ii jakies kolczyki pomacam sie po brzuszku ,dzidzia mnie kopnie i jest super
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Mala suuuper brzuszek
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mała ładny brzuś i super dresiki, przymierzam się do podobnych tylko z zaszytymi nogawkami jak kupię to się pochwalę |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie drogie sa te wszystkie ubranka. Kawalek materialu 15 zl.
|
#1119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Odnosnie basenu to probowalam wygooglac ale nic nei znalazlam o moim basenie. Mysle ze oni tam chloruja wode, bo tak troche chloprkiem pachne jak sie wieczorem przysznicuje ![]() Ale ten moj basen to jest taki super profesjonalny, 50m, zreszta najwiekszy w calej Irl i trenuje na nim ichniejsza smietanka plywacka takze wierze ze dbaja tu o jakosc wody itp. A infekcjami sie wogole nie martwie bo (odpukac) nie mam do niech wogole sklonnosci, a na basen chodze 'od zawsze'. Mysle ze jak masz sklonnosci do infekcji to powinnas sie dwa razy zastanowic czy isc i ryzykowac, a jak nie to ja bym poszla smialo! ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
), ladny szalik i kolczyki pod kolor, makup i od razu humor lepszy!
|
||
|
|
|
#1120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, poprzednio miałam takie , ale w 7 miesiącu.Z tym,że ja nawet po oksytocynie miałam delikatne skurcze , więc jestem antyskurczowa widocznie ![]() Cytat:
Cytat:
A co do usg 3 D z tego co ja wiem to diagnostycznie nie ma ono wielkiego znaczenia,pewnie lepiej widać anatomiczne wady płodu , typu zajęcza warga , ale dobry gin powinien widziec to też na 2 D.Mój gin mnie na 3D nie namawiał ani razu, poprzednio robił mi jego kolega z polecenia usg genetyczne ( łącznie z testem pappa) i też nie nalegał na 3D, więc pewnie im do diagnostyki nie jest to potrzebne.Ja w poprzedniej ciązy nie zrobilam , bo Mała była źle ułożona , teraz też nie wiem jak będzie w środę, ale jak będzie słabo ustawiona to pewnie nie zrobimy.Poza tym gdyby to było diagnostycznie tak ważne to nie byłoby takiej dowolności terminu wykonania 3D wg mnie.Zaraz robię listę pytań na środę do gina i zapytam go dokładnie o to. Iwi a jaki to jest ból? Miałam kiedyś zgagę? Nie denerwujesz się czymś? Ja powiem Wam ,ze od paru dni mam mniejszy apetyt, w dodatku zasycam się mniejszymi porcjami, pewnie żołądek ma już mniej miejsca.To by może wyjaśniało,że po 30 tyg. nie tyłam poprzednio prawie wcale. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia dokladnie o takie twardnienia brzuszka mi chodzi jak przy porodzie. Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz
![]() No a ja jestem za to bardzo skurczowa Dzis mialam jeden skurcz taki mocniejszy trwal z minute to dlugo... ale ogolnie twardy brzus mam i delikatniejszych twardnien mialam tez pare. Najlepszy brzuch mam rano, jak wstane, mieciutki, lezenie jednak jest dobre. Dzis mam podjechac po recepte do gina, bo wzielam luteine na jego polecenie bez recepty i musze dowiesc dzis recepte, zobaczymy co mi jeszcze powie.
|
#1122 | ||
|
Rozeznanie
|
W końcu nadrobiłam ostatnie 3 dni...piszecie jak szalone!
![]() Jak tu ostatnio pisałyście o tym sklepie to też nie kojarzyłam go w ogóle. Myślałam, że pewnie na śląsku nie ma tej sieci, a tu wczoraj pojechałam sobie do marketu, patrze a tam Pepco! Musi być od niedawna, ale weszłam na chwilę i już parę rzeczy dla małego sobie upatrzyłam ![]() Cytat:
Ja też już bym chciała żeby mój Maluszek był już z nami...nie mogę sie doczekać ![]() Cytat:
Pisałyście też o imionach. My mamy od początku ciąży typ, do którego już się tak przyzwyczailiśmy, że nic innego już mi się nie podoba... I tak najprawdopodobniej będzie Piotruś
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Moja Pani Doktor powiedziała mi że badanie 3D jest tylko dla naszej ciekawości. Ona i tak dostaje zapis 2D z opisem...
Ja mam dziś 3D... pewnie poznamy płeć... |
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Dzwoniłam do gina i powiedział, że mogłam załapać coś od taty, który parę dni temu źle się czuł (byliśmy tam w weekend). Twierdzi, że jak w poniedziałek na wizycie wszystko było super to raczej nic w tym temacie się nie zmieniło. Mam dużo pić małymi łyczkami, mało jeść, ewentualnie wziąć no-spę. Jak nic się nie zmieni to w piątek mam do niego przyjechać.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady |
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak. Dlatego ja czekam na poświąteczne wyprzedaże. W tamtym roku w styczniu kupowałam w Zarze sztruksy dla malucha znajomych za 19,90zł przecenione z 60zł, body po 9zł, bluzeczki z długim rękawem po 10zł. Aż sama nie mogłam uwierzyć jak mogą być takie gigantyczne przeceny. Trzeba tylko trafić na początek wyprzedaży zanim inni wykupią. Teraz przed Świętami ceny są najwyższe więc moim zdaniem nie opłaca się kupować.
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po obiadku, dzis malo pracochlonny: ziemniaczki, jajko sadzone i brokulek
![]() Przyszly mi ozdoby i bede tworzyc pudlo pamiatkowe dla Filipa Wieczorkiem sie pochwale
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak tak porownuje np body te malusie r.56 to maja podobne ceny jak za body w wiekszym rozmiarze.
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
karolca też słyszałam że aronia obniża ciśnienie dlatego piję mało bo ja i tak mam bardzo niskie
Ja dziś też jem małe porcje, jak zjem więcej to mi niedobrze
|
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
oto w czym się zakochałam będąc w sobotę w h&m....
tylko ta cena... i brak pewności jaka będzie pogoda w kwietniu... może znajdzie się jakaś ciotka co będzie chciała moje maleństwo przebrać za misiaczka ![]() http://www.hm.com/pl/product/91719?article=91719-A |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rozm S płaci się tyle samo co XXL, a materiału idzie przecież dwa razy mniej.
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cena i tak niezła. W Mothercare widziałam prawie identyczny za 139zł
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy wózki też podrożeją od Nowego Roku. Zastanawiam się czy kupić w grudniu czy czekać do stycznia
|
|
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewne, Polska już jedną karę za to zapłaciła, że jeszcze nie wprowadziła tej wyższej stawki. Ustawa w tej sprawie już została dawno podpisana, więc od stycznia podwyżka :/
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na ile? bo ja z ciekawości wyciągnęłam paragon z zakupów dzieciowych i już jest 23% , tak mi się zdawało ,że to 23% już weszło jakiś czas temu, a tu czytałam ,że od 2012 , więc sama się zdziwiłam , a teraz sprawdziłam , edytuję ,bo mam też paragon z pepco z września i za komplet dziewczęcy 8 % vatu Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-14 o 14:12 |
|
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
alamig właśnie mama mi mówiła,że widziała takie droższe...
kuszące joanaros Kochana niestety jak co roku wszystko idzie do góry... począwszy od prądu i chleba ... kończąc na wózkach... Pracuje w handlu i dużo sklepów w styczniu otwiera już z wyższymi cenami... |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, trzeba faktycznie większość kupić teraz. Wszystko drożeje już tak bardzo, że przestaję to ogarniać. Szkoda tylko, że pensje nie idą w górę
|
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

a zazwyczaj widoczne sa zabrudzenia, albo kola trzeba wymienic - mysle, ze dalibyscie rade utrzymac w dobrym stanie ten wozek 
boli mnie gardło, głowa, nos i uszy...masakra. a pogoda jest paskudna po prostu.jest tak ciemno , że od 11 mam światła pozapalane w domu.

, ale dobry gin powinien widziec to też na 2 D.Mój gin mnie na 3D nie namawiał ani razu, poprzednio robił mi jego kolega z polecenia usg genetyczne ( łącznie z testem pappa) i też nie nalegał na 3D, więc pewnie im do diagnostyki nie jest to potrzebne.Ja w poprzedniej ciązy nie zrobilam , bo Mała była źle ułożona , teraz też nie wiem jak będzie w środę, ale jak będzie słabo ustawiona to pewnie nie zrobimy.Poza tym gdyby to było diagnostycznie tak ważne to nie byłoby takiej dowolności terminu wykonania 3D wg mnie.