|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
to nie jest raczej R. brak obiadu. a kolacja na R białkowa powinna być..jajko do tej surówki, twaróg...tuńczyk jakiś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
ostatnio trochę mi nie szło, raczej nic nie schudłam w tym tygodniu takie tam smutne eR 1.2 kromki razowca z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem i solą ziołową. kawa z mlekiem. 2. kubek gęstej pomidorowej z ryżem; pierś kurczaka smażona w przyprawie gyros, garśc makaronu razowego, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, pora, kopru i z odrobiną majonezu. 3. pół serka wiejskiego z garścią migdałów. kawa z mlekiem. 4. pół makreli wędzonej, ogóry kiszone albo po rzydowsku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Raczkowanie
|
Uuu:
Śniadanie: kaszka kukurydziana (2 łyżki) na szklance mleka 2%; grahamka na pół (I- z margaryną, twarogiem półtłustym, papryką i pomidorem; II- z margaryną, szynką, papryką i pomidorem) Obiad: talerz zabielanej zupy pomidorowej z makaronem; kotlet mielony, ziemniaki, sałatka z pomidorów i cebulki skroplona oliwą Podwieczorek: ryż na mleku "Berlisso" o smaku jabłkowym jabłko Kolacja: grahamka na pół (I- z margaryną, szynką, papryką i pomidorem; II- z serkiem wiejskim); reszta serka wiejskiego Edytowane przez Ewelina093 Czas edycji: 2011-11-13 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle brawo za te ćwiczenia ![]() U Śniadanie: 2 kromki pumpernikla, wszystkie z margaryną: szynka, jajko, dżem jagodowy, pomidor z solą ziołową ; parówka (w kształcie psa! ![]() IIśniadanie: kawałek drożdżowego warkocza z serem, serek homogenizowany truskawkowy, kostka gorzkiej czekolady ok. 3 garście chrupek kukurydzianych Obiad: schabowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, buraczki Podwieczorek: troszkę kaszy manny z masłem i cukrem (robiłam dla dziadka ![]() ![]() Kolacja: pewnie będą kanapki z chleba orkiszowego z margaryną i szynką. W ciągu dnia troszkę rodzynek w czekoladzie, gdzieś tam wafel ryżowy. Cały dzień w domu, brak ruchu. Nie umiem się zmobilizować do czegokolwiek ![]()
![]() |
#4085 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4086 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze R:
Sniadanie-2 kromki chleba razowego,kazda przecięta jeszcze na pół-jedna połówka z tunczykiem, druga z serem wiejskim, 3cia z serem pleśniowym i 4ta z szynka drobiową. Obiad- zupa krem brokułowy Obiad/podwieczorek- pierś kurczaka i 2 lyzki warzyw z patelni kolacja-sałatka-sałata,pomidor,ogorek kiszony, tunczyk,wkrojone kawałki jajka na twardo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1.Trener który mnie mocno dopinguje, zabiera na zawody i super organizuje mi treningi, tak że nawet nie wiem kiedy mi mija te 2h i zawsze wychodzę padnięta i szczęśliwa z pływalni! 2.Pływanie super kształtuje sylwetkę, jestem b.zadowolona bo ładne nogi i brzuch zawdzięczam właśnie pływaniu (noi ćwiczenia w domu też dużo dają ![]() 3.Na basen często chodzi ze mną chłopak i pływam 100x lepiej od niego co go irytuje ![]() 4.Utrzymuję wagę i wymiary niezależnie od tego czy jem za mało czy za dużo ![]() A Twoje jadło kolorowe i radosne i smakowite szczególnie II ![]() ![]()
![]() |
#4088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę się za siebie wziąć, zorganizować czas i załatwić karnet na basen! W wakacje chodziłam przez chyba tydzień codziennie i bardzo mi się to spodobało. Zobaczymy jak będzie na dłuższą metę ![]() Koniec OT. ![]()
![]() |
#4089 |
Rozeznanie
|
dzisiejsza, leniwa RRRRR :
woda z miodem i cytryna ś: kawa z mlekiem, owsianka na mleku z 4 łyżek płatków z polową pomarańcza, gotowana z goździkami, mała grzanka z chleba z ziarnami na podkładzie twaróg połtłusty, maźnieta powidłami śliwkowymi przekąska: garść mieszanki studenckiej, garść ziaren słonecznika o: trzy placuszki cukiniowo-marchewkowe wielkości dłoni (pół cukini, marchewka starte na tarce, 1 jajko, dwie łyżki maki pełnoziarnistej, kawałek żołtego sera) smażone na oliwie z oliwek, 3 ogórki kiszone, kubek zielonej z ananasem przekąska: garść rodzynek k: placuszek z obiadu, jajko sadzone, pól szklanki kefiru, pomidor, ogórek kiszony, kubek mięty ujdzie ?
#4090 |
Raczkowanie
|
Smutny dzień i P z niego:
ŚNIADANIE 9:30 Dwie grzanki z chleba razowego z masłem, wędzony łosoś (ze dwa plastry), sałatka z zielonych pomidorów (trochę ponad 100g), szczypiorek II ŚNIADANIE 12:30 Pomarańcza, jogurt o smaku ananasa i mango (115g) z otrębami i łyżeczką orzeszków sojowych OBIAD 15:30 Makaron razowy, kawałek piersi indyka pieczonej w ziołach, mieszanka warzyw (brokuł, kalafior, marchew; ok. 200g) I jakieś pół godziny po obiedzie deser przy nauce: pół tabliczki gorzkiej czekolady (głupia zachcianka, głupia! Ale ta czeko była taka pyszna. A pewnie smakowałaby mi jeszcze bardziej, gdyby nie nadszedł po niej bardzo męczący natłok głupich myśli. ![]() KOLACJA 19:00 Kluski lane na bulionie drobiowym (o,5l) Oceni ktoś? --- Czuję się fatalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
śniadanie: miseczka jaglanko-owsianki gotowanej z sokiem z cytryny, szczyptą soli, cynamonem, kardamonem, chilli, żółtkiem, jabłkiem, suszonymi śliwkami, masłem, miodem gryczanym i sezamem ii śniadanie: zupa krem z marchewki, czerwonej soczewicy, ziół, cebuli, dyni z grzankami razowymi i natką pietruszki obiad: porcja pulpecików wieprzowych w sosie pomidorowo-bazyliowym; pół woreczka brązowego ryżu; szpinak duszony z czosnkiem i oliwą z oliwek deser: pucharek domowego musu z gorzkiej czekolady z malinami na gorąco ![]() kolacja: sałatka z ziemniaków, jajka na twardo, ogórków kiszonych, pora, majonezu, oliwy z oliwek i przypraw + woda, zielona herbata, napar z pokrzywy, kawa gotowana z goździkami, cynamonem i chilli
![]() |
#4092 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chorujesz na ED, tak? Uczęszczasz na terapię? Samej może być Ci ciężko z tego wyjść... Cytat:
j.w, jak zwykle pomysłowo i zdrowo. ![]() Cytat:
![]() Nora_Grey, boski ten piesek ![]() Moja dzisiejsza R: I. Owsianka z 5 łyżek płatków i jednej otrąb pszennych, po łyżeczce siemienia i żurawiny suszonej, z dodatkiem mini-gruszki, garści winogron, garści pestek dyni na szklance mleka 2 % II. miseczka sałatki( sałata, pomidory, papryka, cebulka, awokado, zioła, sporo oliwy) + dwa grube plastry polędwicy drobiowej III. 4 mniejsze kotleciki z piersi kurczaka smażone na rzepakowym, dwa ziemniaczki i sporo buraczków wiórków z czosnkiem IV. pół makreli wędzonej, pół papryki żółtej i pół czerwonej, dwie marchewki do picia woda, pokrzywa, herbaty tłuściutko dziś wyszło, ale to chyba dobrze, zważywszy że nadal czekam na @. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnie mi to wychodzi, miewam gorsze dni, ale chyba się staram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() 4 posiłki, bo późno wstałam I grahamka z masłem i jajkiem na twardo, kawa z mlekiem i płaską łyżeczką cukru; duże jabłko II kotlet schabowy opiekany w jajku, tłuczone ziemniaki ( taki 1 spory), kiszone ogórki III pół dużego serka wiejskiego z połową banana, połową jabłka, kostką startej czekolady gorzkiej i orzeszkami ziemnymi na ciepło IV pół kostki półtłustego twarogu z łyżką niesłodzonej konfitury porzeczkowej domowej ![]() ![]()
![]() |
#4095 |
Rozeznanie
|
P:
I. Owsianka z czterech łyżek z serkiem wiejskim, gruszką, cynamonem i miodem; kawa z mlekiem. II. Kromka razowca z masłem, żółtym serem, pomidorem i papryką; Cappuccino, Prince Polo, jabłko. III. Filet z dorsza smażony, 1/3 woreczka brązowego ryżu, surówka z białej kapusty. IV. Jogurt brzoskwiniowo - waniliowy z garścią migdałów, trzy mandarynki; kawa z mlekiem. V. Pół wędzonej makreli, grahamka z masłem + papryka, kilka rzodkiewek. VI. Kubek gorącego mleka, pasek gorzkiej czekolady.
#4096 |
Przyczajenie
|
Dzisiejsze R, bardzo proszę o ocenę (także poprzednich, jeśli można
![]() I Śniadanie: -dwie kromki chleba ryżowego (krążki) z francuską pastą sojową, serem feta, posypane otrębami, -1 parówka sojowa (smażona na maśle, osuszona po), ketchup, -pomidor+przyprawy+otręby, -garść pistacji II Śniadanie: -jabłko, 2 mandarynki, garść rodzynek, garść suszonej żurawiny Obiad: -kalafior z serem feta, przecierem pomidorowym, cebulą, czosnkiem, przyprawami - na ciepło Kolacja: serek wiejski lekki+dwie duże łyżki serka homogenizowanego waniliowego+mandarynka+ga rść płatków migdałów+cynamon +dużo wody, 3 herbatki czerwone, 1 tabletka chromu |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Raczkowanie
|
Nowhere dziękuję bardzo
![]() ![]() A co do twojego jadłospisu to baardzo smaczny, zdrowy i w ogóle przykładowa eRka. ![]()
#4098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(łatwo pisać, ciężej zrobić, sama o tym wiem...) może podbijaj kalorie napojami? może tak będzie Ci łatwiej.. Trzymam kciuki za przytycie. ![]() Nora, dziękuję za zerknięcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Taaak, grzanki z orzechami włoskimi wg mnie najlepsze. MHmm mus z gorzkiej czekolady brzmi pysznie ![]() Przy okazji dzisiejsze U I Duza bułka ziarnista na ciepło - z wędliną drobiową, świeżą bazylią i pomidorem/ plastrem twarogu, ziołami i paskami papryki / kawałkiem oscypka i pomidorem po: spora garśc żurawiny II Plaster schabu nadziewanego pieczarkami, orzechami, dużą ilością lubczyku, rozmarynu, majeranku i czosnku z łyżeczką żurawiny do mięs + "sałatka" z kaszy jaglanej jakies 50g, papryki, natki pietruszki i kapusty pekińskiej III kostka deserowej czekolady przywiezionej z belgii ![]() IV omlet biszkoptowy (1 jajo, 30g mąki pszennej razowej, 70 ml mleka, łyżeczka imbiru) z resztką pokruszonego twarogu, sosem pomidorowo bazyliowym i pomidorem usmiecham się o ocene ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
ładnie smacznie i luźno ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez izumi_chan Czas edycji: 2011-11-13 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Rozeznanie
|
dziękuje
![]() placuszki wyszly takie sobie ale z braku laku ![]()
#4102 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U - proszę o ocenę (jak nigdy podam godziny)
Przed śniadaniem szklanka wody i herbata z cytryną 11:30: 3 łyżki owsianki,1 ł. otrąb pszennych, 1 ł. amarantusa - gotowane na mleku, na to uprażone na patelni teflonowej jabłko,garść rodzynek i kilka orzechów pistacjowych, łyżeczka masła orzechowego 13:00: pasek gorzkiej czekolady siłownia: brzuszki różne różniste, ćwiczenia z hantelkami bieżnia - interwały - 50 minut, 1 minuta truchtu na 2 minuty szybkiego biegu odrazu po (16:30) 2 plastry szynki drobiowej 18:00: ok 40 g zielonej soczewicy, 3 pulpety z mięsa mielonego indyczego, groszek z marchewką i fuuuura szpinaku duszonego z łyżeczką masła 21:00: trochę twarogu wymieszanego z 3 łyżeczkami wieśniaka,do tego garść pistacji ,trochę migdałów i nerkowców,cynamon, kakao bez cukru, marchewka surowa dużo wody w ciągu dnia, kawa zbożowax2,kawa czarna i biała,herbatki owocowe i ziołowe spać idę pewnie ok 23,więc jak to jadło wygląda? Tak się w ogóle zastanawiam,czy można soczewicę często jeść?Wiem,że jest zdrowa,ale czy po treningu nadaje się na posiłek?Albo nawet na kolację?Wiem,że ma dużo białka(zwłaszcza ta zielona),ale czy nie tuczy?Nie za bardzo mogłam znaleźć w necie informację na ten temat. i z innej beczki ![]() bardzo byłabym wdzięczna,gdybyście oddały na mnie głos: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/view-11.php?pid=647796 z góry dziękuję kochane ![]()
![]() Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-11-13 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Raczkowanie
|
chyba P (nie mam wagi
![]() I. kromka pszennego cheba z masłem, serkiem toppionym i ogórkiem, plaster twarogu wymieszany z jogurtem, kawa z łyżeczką miodu II. 2 gałki ziemniaków, cały filet z mintaja w panierce, buraczki III. pudding waniliowy 200g, 2 kromki pieczywa chrupkiego, kiść winogron, kubek soku marchwiowego IV. 2 kromki z masłem, twarogiem i pomidorem/dżemem i cynamonem i do tego znów twaróg jak na śniadanie przed snem: szklanka ciepłego mleka 2% z miodem i masłem
#4104 |
Rozeznanie
|
U;
![]() śniad; 1,5 grahamki z masłem- twarogiem i miodem/twarogiem ze szczypiorkiem,pomidorem i ogórkiem/serem żóltym, kawa z mlekiem 2śniad; serek wiejski,jabłko i mordoklejka śmietankowa;P obiad; 6 pierogów ruskich polanych masełkiem ![]() podw; jogurt bio truskawkowy z chrupiącą pszenicą z melasą i armantusem, gruszka kolacja; 2 kromki prawdziwego razowca na zakwasie z masłem i puszką makreli w sosie pomidrowym |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Rozeznanie
|
RRRR na dziś : siłowy obwodowy+aeroby łacznie 2 h
woda z miodem i cytryną ś: kawa z mlekiem, owsianka na mleku z 3 łyżek płatków z bananem, łyżeczka powideł śliwkowch i siemienia o(potreningowy): puszka tuńczyka wsw, pól pomidora, ogórek kiszony, dwa placuszki cukiniowo-marchewkowe podpieczone w piekarniku przekąska: grejfrut, garść mieszanki studenckiej i ziaren słonecznika p: wiesniak z ogórkiem, pomidorem i ziołami, kubek rumianku z brzoskiwiną k: jajo sadzone na plastrze szynki, kawałek twarogu półtłustego, kawałek ogórka zielonego, kubek miety
#4106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
moje piekne plany na dzis: R I. dwa jajka posadzone na odrobinie masła, herbata zielona II. koktajl z sera białego, jogurtu naturalnego i truskawek mrożonych, grahamka z szynką i warzywami, być może jakaś sałatka warzywna ![]() III. ryż brązowy z cynamonem, startym kawałkiem jabłka, łyżeczką cukru i słodzikiem(niestety, nie znoszę smaku samego słodzika ;d) + pierś z kurczaka usmażona na oliwie w przyprawach, mieszanka warzyw z sosem czosnkowym(na bazie jogurtu oczywiscie) treening (ponieważ miałam długą przerwę, to zobaczymy, albo hiit albo siłowy) IV. zaraz po treningu kawałek piersi z kurczaka i jakiś owoc(tzn zależy, jeśli hiit to zamiast owoca jakieś węgle złożone) V. tuńczyk z puszki z kromką chleba razowego przypieczonego w tosterze ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 ![]() wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2011-11-14 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiejsze śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych na szklance mleka 2% + migdały+rodzynki+suszona żurawina+pół łyżki miodu+otręby+cynamon II Śniadanie: reszta serka homogenizowanego waniliowego z wczoraj (czyli bez dwóch łyżek) Planowany obiad: zupa z ziemniaków, bobu, cebuli, czosnku+jajko sadzone Planowany podwieczorek: jabłko Planowana kolacja: serek wiejski Co jeszcze powinnam dodać do dzisiejszego jadłospisu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Z wczoraj:
tefarlu 1. 1/2 wędzonej makreli, marchewka, trochę lodowej sałaty, pomidor, 2 duże grube kromki razowego z serkiem ''tartare-dolina pieprzu'' ( całe opakowanie) /jabłko/ 2.owsianka(4łyż. górskich owsianych,2 łyż. błyskawicznych owsianych i 2łyż. otrębów owsianych) na ok.350ml mleka %, grejfrut /kawa z tłustym mlekiem/ 3. 2 plasterki polędwicy,pomidor, cała czerwona papryka ( <---to jadłam przygotowując posiłek) i jajecznica: 2 duże wiejskie jaja, cała duża cebula i 2 plastry szynki /jabłko/ 4. serek wiejski 150g i ze 3-4 garście pestek dyni, pomidor 5. przed samym snem przed 24 tearflu i wysoka duża szklanka gorzkiego kakao na mleku 3,2% w ciągu dnia herbaty różne chyba inka i coś do picia nie pamiętam |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja sie nie znam na diecie bezmięsnej, ale chyba są jakieś kotlety sojowe, takie różne cuda? będziesz musiała po prostu jeść tego więcej, no i więcej nabiału(niesłodkie serki homogenizowane, serek wiejski widzę się pojawił, to dobrze, zwykły twaróg)... szczerze mowiac trzymam kciuki, i dobrze by było jakby się wypowiedział ktoś kto się zna na niejedzeniu mięsa, czym to białko zastąpić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.