|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Tuszka chyba chrapaniem!!!
Zostawilam gada w duzym pokoju i spie juz ktoras noc w malym bo on takchrapie ze mam ochote mu po pysku natrzaskac.
|
|
#992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszkaa porob zdjecia ubranek od kuzyna i czesc
Dziewczyny nie wiecie co trzeba miec za papiorki zeby zlizyc podanie o urlop macierzynski? Dostalam jakis kwit ze szpitala, akt urodzenia, czy cos jeszcze?
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Poczytałamn Was już rano, ale dopiero teraz wróciłam i mam czas na odczytanie. ANIOLINA, KKKASIK< RUDOMINKA - GRATULACJE!!! Kurcze, ale wysyp!!! KKasika to sie spodziewałam lada dzien, ale Aniolina?! zaskoczenie totalne! ![]() Mszpilka, trzymamay kciuki, mamay nadzieje, że niebawem mąż nas poinformuje ile kg i ile cm ![]() Mnie dopadają wpliwości, nie mam instynktu macierzyńskiego. ocham moje dziecko, jeszcze nienarodzone, troszcze sie o nie jak mogę, ale nie mam nad nim wielkiego zachwytu, martwi mnie to Dodatkowo, moje pojęcie o dzieciach jest zerowe, w swoim dorobku życiowym mam 0 zmienionych pieluch/karmienia/przebierania itp. Nigdy nie zachwycały mnie takie małe dzieci i te wszystki ubranka i akcesoria, ze starszymi dziecmi jest juz u mnie lepiej, ale taki niemowlaczek? I jeszcze mama mieć CC, bojęc się, że nie będzie wybuchu pozytywnych emocji przy pierwszym kontakcie z dzieckiem. Dobrze, że chociaż TZ ma inne podejście niż ja.... |
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Ela, Aniolina, Kkkasikkk, rudominka ogromne gratulacje Dziewczyny jestem chyba najgorszą matką na świecie Lilka kończy dziś miesiąc
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-14 o 14:31 |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Sooza ja mam podobne odczucia jak Ty...
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Aniu-jak Lilka pospała to się moze zapciła troszkę i wieczorem na pewno byś ją dokładnie umyła.nic się nie stało przecież.Zaczęłam czytać Twój post to aż mi się serce ścisnęło bo miałam milion mysli co sie mogło stać.... tak więc spokojnie,nic sie przecież nie stało
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Soza nie martw sie! Ja tez nie widze niczego ladnego w niemowlaczkach. Nigdy nie karmilam, nie przewijalam i nie trzymalam niemowlaczka. Najmlodsze dziecko z jakim mialam do czynienia mialo 3 lata, a ja wtedy mialam 12 lat
a dzis bedac w szpitalu utwierdzilam sie w przekonaniu, ze takie maluchy nie sa w moim guscie... kilka widzialam takie potworki rozowe, zapuchniete. Ale nie martwie sie moim podejsciem bo najwazniejsze, ze juz kocham moje dziecko! Milagrosa moze przepuszczalnosc to rozwarcie jak nawet to dzis jestem obrazona na pol swiata, ze nie rodze do tego od wczoraj ciagle sms dostaje i ludzie wydzwaniaja czy juz. Nawet nie odpowiadam...---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Aniu nie jestes zla matka |
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
to jeszczz się Wam pochwale nowym członkiem rodziny. prezent dla mojego taty od nas. Wszyscy oszaleli na jej punkcie. Gabi - 4 kg
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
witam
a 08.12 mamy umowione bioderka, prosze o kciuki ![]() ale sie porodzilo ![]() kasik, Aniolina, rudominka, Ela ogromne gratulacje ![]() ela szalona jestes ![]() mol_aa, Jagooda dzielne kobitki z was ![]() Tincia Filipek tez spokojniejszy, od kiedy mu cieplejsza i wiecej wody leje, krzyczy za to po wyjeciu ![]() Baha ja 1x dziennie cappucino pije czekolade tez juz jadlam i ogorka i pomidora, w sumie normalnie jem , maly odpukac jak narazie na nic nie reagowal zle![]() rojku link do opisu mojego porodu, mozesz wstawic przyliscie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4576 ps zalozylam dzisiaj spodnie z przed ciazy dobra, czytam dalej
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że ona miała to co najmniej od 2-3 dni czułam dziwny zapach od niej ale nie wiedziałam skąd i dlaczego ![]() Muffinko ja też dzisiaj chodzę w spodniach sprzed ciąży ![]() Goldika jak tam sunia twojego taty? Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-14 o 14:43 |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za odp.
Ze wszytskich propozycji wygrała propozycja -Glam! Gratuluję Lenistwo górą ![]() Cytat:
Aniu, jaką najgorszą matką na świecie?! Po prostu to przeoczyłaś, dopiero się uczysz ciałka swojej pociechy. Każdej z nas może się to zdarzyć. Teraz już wiesz, że te fałdki należy sumiennie pielęgnować. Słuchajcie, mam jedną siostrę młodszą ode mnie o 7 lat, więc jak się narodziła, była najlepszą lalką na świecie kiedyś w asyście mamy wynosiłam ją na rękach z pokoiku. Pech chciał, że futryna była dość wąska. Więc najpierw 'wyniosłam' nóżki, a później.... przywaliłam jej maluteńką główką w futrynę! Nie wiem, ile ona wtedy miała, ale na pewno była niemowlakiem. Sama nie wiem, która z nas bardziej płakała. Tak mną to wstrząsnęło, że płakałam w pokoiku i za nic w świecie nie chciałam z niego wyjść/
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
szpilka
![]() rudominka chyba najszybszy porod na watku ![]() nikaa witaj z powrotem ![]() tuszka ja wszywam nitki w szew od spodku
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek !
pozostalym zycze cierplieosci
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrocilam z lazienki i zauwazylam, ze plamie na rozowo. To chyba normalne po badaniu ginekologicznym?
Soza sliczna psina ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Muffinko super, ze z maly ok. Oczywiscie kciuki za bioderka beda ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Aniu sunia już lepiej. Dziś musiała jechać znowu pod kroplówkę ale już zaczęła jeść. Uff kamień spadł mi z serca bo wczoraj przepłakałam trochę dnia myśląc o niej. |
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Ania : nie panikuj nie ma to nic wspólnego z byciem złą mamą!!! Co ty za bzdury opowiadasz!! Uczycie sie siebię na wzajem a Ty dochodzisz do perfekcji w pielęgnacji małej. Nic jej nie będzie nie sądzężeby wogóle to czuła a poza tym kocha CIĘ najbardziej na świecie !!!
Gratuluje wszystkim dziewczynom rozpakowania Ela, Aniolina, Kkkasikkk, rudominka moje GRATULACJE Ja mam dziś USG po 36 tygodniu i wszystko będzie wiadomo. Mam nadzieje że szystko jest OK a no i wynik paciorkowca będzie wiec trzymajcie kciuki. Zrobiły mi sie rozstępy fakt że raczej małe ... na razie ale już są aha i również nigdy nie pałałam jakąś ogromną miłością do dzieci zwłąszcza jak rodzice mówili o tych świeżo urodzonych jake śliczne i pytali się do kogo podobne... dla mnie wszystkie są podobne do siebie. :/ Dla mnie dzieci znośne zawsze zaczynały sie mniej wiecej od 4 klasy
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Aniu jesteś dla malutkiej najlepszą mamusią pod słońcem
a wpadki zdarzają się każdemu!! pomyśl że Ty już masz wpadkę za sobą i teraz będziesz dokładniejsza, a za jakiś czas będziesz się z tego śmiała![]() ja też jakoś za dziećmi nigdy nie przepadałam... ale wierzę że instynkt sie obudzi po porodzie nawet jeśli nie od razu to po jakimś czasie na pewno
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahaahahahaha... po raz kolejny Glam, jur maj hiroł hehehehee a podpowiesz coś wiecej apropo tej diety? Ania_21 jesteś super mamą !!!!! nie gadaj bzdur !!!! Zapewne każdej z nas może się top przytrafić... każdy ma prawo coś przeoczyć... więc głowa do góry i żadnych bzdur więcej !!!!!!!
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-14 o 15:26 |
|
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
Ela, Aniolina, Kkasik wielkie gratulacje.
![]() Moi panowie śpią wiec mam dla was trochę czasu. Od wczoraj próbuje przystawiac Danielka do piersi, ale chyba nic z tego nie będzie bo mały prawie wogóle nie ciagnie, wiec nadal ściagam co 3 godziny
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolinka, to co robiłaś na położnictwie?
Skąd wybór takiego kierunku? za wizytę Goldika, może Ci się szyjka w końcu rozwiera. Po badaniu można plamić Karola_82, hej!! pamiętam Cię z mam majowo - czerwcowych 2009??? Pisałaś tam kiedyś a później zniknęłaś? Teraz też rodzisz z nami? Napisz coś więcej, jak się czujesz?Muffinko, zazdroszczę spadku wagi!!! I czekamy na wieści od Mszpilki ![]() Tuszka, bidulo, straszna historia, obie bidulki Aniu, od trochę brudku jeszcze nikomu nic się nie stało ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Ad.2. za okulistę !!!!
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Seona dzieki za odp
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika- u mnie to była norma w p[rzypadku dwóch ostatnich wizyt
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na poprzedniej wizycie u gina szyjka ponoc miala 2cm.
Ale mam to w nosie bo jestem tak zdemotywowana do rodzenia ze masakra. Boje sie sama siebie bo rowno do wczoraj czyli TP bylam spokojna i wyluzowana ale teraz jak juz jestem nawet dzien po terminie to swiruje i sie wkurzam. Najbardziej wkurza mnie to czy uczyc sie na czwartkowe zajecia czy nie... nienawidze niewiedzy (w sensie ze data porodu jest niespodzianka, chcialabym znac ja dokladnie i moc sobie tydzie nzaplanowac!!!) |
|
|
|
#1015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie wkurza bo nie wiem czy rezerwować bilety na Zmierzch "Przed Świtem" na 18-tego
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy pierwszy raz przywiezli mi go na salę mój mąż od razu wziął go na ręcę zaczął przytulać, ściskać całować, mówić do niego, a ja się patrzyłam na to wszystko tak trochę spod byka miałam dziwne uczucia..... nawet nie potrafię określić tego jakie one były mówiłam do męża tylko - zobacz ma coś na czółku albo na brodzie wydawał mi się dziwny.... pewnie dzieję się tak dlatego ze po prostu nie wierzymy że to NASZE dziecko i że od teraz wszytsko będzie wyglądało inaczej. Teraz jak sobie to przypomne patrząc na tą najdroższą i najukochańszą istotkę pod słońcem to śmieję się sama z siebie
|
|
|
#1017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie nerwuj się a z tym plamieniem... to myślałam że po badaniu brązowawa nie miała byC? Cytat:
dżemnęłąm się troszkę i wstałam na drzyzgę ![]() jak mi brakowało tv i netu ![]() idę na rooibosa, zgagę mam
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-14 o 16:19 |
||
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Rudominka wielkie gratulacje
![]() mszpilka trzymam kciuki aby poszło szybko i bez komplikacji goldika dziękuję Tż pojechał załatwiać urzędowe sprawy i mało go krew nie zalała - w zasadzie niemal nic nie załatwił. Wypis ze szpitala miał być na dziś a będzie dopiero na środę ![]() Jeszcze babka w aptece zamiast butelki dla noworodków to mu sprzedała dla dziecka 3 miesięcznego. Eh dziś był niewłaściwy dzień na załatwianie takich spraw. |
|
|
|
#1019 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej naucz się na najbliższe zajęcia ... tak an wszelki wypadek...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

, nie będziemy mieszać

jak nawet to dzis jestem obrazona na pol swiata, ze nie rodze do tego od wczoraj ciagle sms dostaje i ludzie wydzwaniaja czy juz. Nawet nie odpowiadam...

Pisałaś tam kiedyś a później zniknęłaś?