|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
a ja jak chce żeby TŻ coś dla mnie zrobił to mówi mu że pęcherzyk ma ochotę... albo coś w tym stylu kochany jest
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-11-13 o 18:23 |
|
|
|
|
#242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe mój jeszcze trzyma tą sytuację na dystans,tzn powiedział mi wprost że jak już będziemy widzieli zarodek to się będzie cieszył, w sumie ja też sobie tak ubzdurałam. Po prostu MUSZE,MUSZE mieć pewność . Chociaż ja wiem ,że w środku jest dzidzia .
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój małż też jeszcze do wczoraj był bardzo zdystansowany, ale od wczoraj zaczął się przejmować Szuka w necie jakie mam przywileje w pracy, każe mi ćwiczyć, żeby kręgosłup nie siadł, wczoraj wyręczył mnie w robieniu obiadu (jak spojrzałam na mięso to mi się niedobrze robiło ) i w zakupach. Ja myślę, że on po tych wynikach bety też się nieco uspokoił.I ja też jakoś trzymam jeszcze dystans do tego wszystkiego i czekam aż ujrzę zarodek. Oczywiście uważam na siebie, ale jeszcze z pewną rezerwą do tego wszystkiego podchodzę, może też dlatego, że póki co ta ciąża to dla mnie abstrakcja nieco no bo w sumie niewiele się zmieniło póki co
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguniu ja jak porównuje moją betke do Twojej to aż wstyd że taka niska. Bo ja we wtorek miałam 508 w czwartek 928. A Ty już swoją liczysz w tysiącach.
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj tz tez jest zdynstansowany tymbardziej ze jedna ciaze juz poronilam, ale to bylo 2 lata temu, a etraz bardzo dlugo nei moglam zajsc w ciaze. I tz powiedzial ze do 12 tygodnia mam sie nie ekscytowac.
troche mnie to zasmucilo ale z drugiej strony wiem ze ma racje. |
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeczytałam przed chwilą ze w 6 tyg mogą zacząć się mdłości i że to dobry znak bo oznacza dużo progesteronu który jest odpowiedzialny za utrzymanie ciąży więc wygląda na to że jest ok
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-11-13 o 21:14 |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na marginesie, to fajnie się czyta o tych Waszych wszystkich objawach, zachciankach A czy słyszycie miliony "dobrych rad" od matek, babć i ciotek? Typu "nie podnoś rąk do góry", albo "wyrzuć ten wrzos, bo przynosi pecha"???
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze dlatego, że mieszkam daaaaleko od rodziny A poza tym nigdy nie słyszałam od bliskich tych bzdur ciążowo-dzieciowych (tzn. jak w rodzinie ktoś był w ciąży to nikt nikogo takimi wymysłami nie raczył) ![]() A czerwoną wstążeczkę w wózku wszyscy w mojej rodzinie zgodnie wyśmiewają
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż miło. Mimo, że październik był słoneczny, to wiele par wolało siedzieć pod kołderką, jak w długi, zimowy wieczór
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kto wie, trzeba wierzyć bo cuda czasem się zdarzają
|
|
|
|
|
#253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba wykrzyczeć to marzenie z całych sił ..!!a kto wie może 21 zapuka jakiś mały Aniołek .. ja mam wizytę 24 i mam nadzieję, że dowiem się na niej kiedy mogę starać się kolejny raz !! mam nadzieję, że będziemy mogły się po tych wizytach wymienić dobrymi wiadomościami... ba musi tak być inaczej sobie tego nie wyobrażam !---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Agunia ma rację w początkowej ciąży betka w ciągu 48 h powinna wzrosnąć od 66% do 100% u Ciebie tak Asiu jest więc nie denerwuj się ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- wiecie co jutro mam 1 test z opieki nad maleństwem...moja przyjaciółka idzie do fryzjera i zostawia mi pod opiekę 4 miesięczną córeczkę
|
||
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Troche z zazdrością podczytuje wasz wątek ![]() U mnie brak okresu od 4 dni, wieczne zmeczenie, powiększone i bardzo wrażliwe piersi, kłucie w pachwinach... Gdzieś w głębi duszy chciałabym do was dołączyć... Wszystkim wam gratuluje i szczęśliwych 8 miesięcy
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,odebrałam wyniki badań i wszystko jest w normie,bardzo się ciesze bo ostatnie badanie krwi miałam kilka lat temu i strasznie sie denerwowałam.
Mój mężulek od początku bardzo się stara i mi we wszystkim pomaga,wyszukuje na internecie co można jeść czego unikać,pilnuje żebym się ciepło ubierała i nie dżwigała itp. jest mega kochany,a na fasolke mówimy "nasz maluszek " teraz jak dzwoni to się pyta jak się czujemy i czy nic nam nie brakuje ![]() Authentic bardzo dobrze że idziesz do gina cały czas trzymam kciuki,a co do złotych rad to tylko od mojej babci która się przejmuje wszystkim: nie biegaj nie dżwigaj nie kąp się w gorącej wodzie najlepiej nie wychodż z domu bo zanieczyszczone powietrze ,troche tego jest bo co drugi dzień mam telefon,ale co tam kocham ją bardzo niech sobie pogada![]() Ingnus18 dziękujemy |
|
|
|
#257 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pochwal się jak będziesz testowała
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat z tym dźwiganiem i kąpaniem się w gorącej wodzie to dobrze radzą
Oczywiście kąpiele nie są zakazane, trzeba tylko uważać, żeby woda nie była za gorąca Muminek super, że wyniki ok
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-11-14 o 10:13 |
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
agunia82
Dziewczyny wiem że troche wybiegam w przyszłość ale czy będziecie chciały poznać wcześniej płeć dziecka?ja napewno tak,oczywiście najważniejsze jest żeby było zdrowe i nie ma to dla mnie znaczenia czy chłopczyk czy dziewczynka ale chciałabym poprostu wiedzieć
|
|
|
|
#260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#261 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dotąd czytam wątek mamuś listopadowo-grudniowych bo na święta miałam rodzić, ale niestety szybciutko poroniłam poprzednim razem. Strasznie im kibicuję i cieszę się jak kolejne dzieciaczki sie rodzą ![]() Cytat:
. Ja pierwsze USG bedę miała w 13-14 tc i wtedy wezmę męża ze sobą. Trochę nie ma się co dziwić mężowi, nie wiem jak to u Was wygląda, ale nawet mi trudno uwierzyć że rośnie we mnie mały człowieczek a póki brzucha nie ma to dla facetów ciąża jest taka nierealna... Mój mąż jest oczywiście bardzo troskliwy, dba o mnie i się cieszy itd. ale myslę że ciążę bedzie bardziej przeżywał jak już właśnie zobaczy na USG małego dzidziolka Cytat:
Cytat:
Obojętne mi czy będzie to chłopiec czy dziewczynka byleby było zdrowe. Z jednej strony chciałabym najpierw chłopca, a z drugiej szkoda by mi było tych wszystkich falbanek i ślicznych ubranek dla dziewczynki.
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w takim tempie rozwija się ten wątek, że nie ogarniam powoli hehe
aagula cokolwiek mi już gin nie powie, to będzie to lepsze od tego zawieszenia pomiędzy "ciążą", a "nieciążą" Poza tym z tym podnoszeniem rąk, to chyba wszystkie babcie to doradzają. Zarówno babcie, jak i matki, ciotki i teściowe, a nawet sąsiadki. Do tego czytałam, że nie powinno się nosić łańcuszków na szyi, bo to podobno wróży owinięcie się pępowiny wokół szyi dzieciątka, nie powinno się przechodzić pod linkami (np. do prania), bo też grozi tą pępowiną... A mnie się wydaje, że takie duperele nie mają wpływu na bieg wydarzeń. A nie wyobrażam sobie każdego dnia przez 9 miesięcy siedzieć na tyłku i uważać, żeby nie wykonać jakiegoś złego ruchu. Dowiedziałam się też, że wcale nie trzeba jeść za dwoje! Bo dziecko co ma z mamuśki zabrać, to i tak zabierze Edytowane przez Authentic Czas edycji: 2011-11-14 o 16:35 |
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() A ja dzisiaj cały dzień w łóżku Wstałam rano i w zasadzie cudem udało mi się dotrzeć do pokoju syna. Zadzwoniłam po TŻ że mało co nie padłam i leże uziemiona nie mogąc się ruszyć oczywiście spanikowany urwał się z pracy i poszliśmy do lekarza i się okazało że mam rwę kulszową. Dostałam serię zastrzyków bleeeee takich szczypiących, oczywiście prawie odjechałam w gabinecie zabiegowym po raz drugi Co do tych czerwonych wstążek to ja też nigdy w zabobony nie wierzyłam ale stwierdziłam że nie zaszkodzi jak będzie czerwony akcencik, w związku z tym przy budce wózka mojego synka była przypięta mała czerwona myszka-maskotka i pełniła funkcję odstraszacza "złych spojrzeń"oraz zabawiała dzidziusia
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chwaliłam się ostatnio że nie mam mdłości-dziewczyny odwołuje to. Właśnie mam mdłości. Jest mi ogólnie ble. Mam wrażenie że zaraz zwymiotuje ale nie mam "pędu" do kibelka. Po prostu tak czuje w gardle że mam ochote ale nie mogę. A ja głupia się martwiłam brakiem mdłości zamiast się cieszyć
|
|
#266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tylko odbiorę betkę to na pewno się z Wami podzielę wynikiem ![]() Cytat:
A mnie pęd do kibelka dopadł ze trzy razy i to tak bez zapowiedzi, nie czuję mdłości tylko od razu właśnie pędzę a zaraz po tym jest już zupełnie normalnie
|
||
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja w związku z tym co napisałaś mam ważne pytanie, ja robiłam bete dwa razy w odstępie 52 godzin chyba, no i mi beta wzrosła aż trzykrotnie czyli więcej niż 100% trochę mnie nastraszyłaś , powiedz mi skąd masz takie informacje no i czy wiesz możne co to oznacza? bo juz się zdążyłam naczytać o zespole Downa (a mam dopiero 29lat) zaśniad albo bliźniaki, oby to "tylko" bliźniaki!
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej ![]() beta ma wzrosnąć min 66 % tak mi powiedział lekarz. Dziewczyny nie czytajcie o chorobach...bo to nie zdrowo dla was i Waszych maluszków !!!! internet to kopalnia wiedzy ale czasami nieprzydatna !!! Słuchajcie swoich ginekologów , a nie czytajcie o bzdurkach |
|
|
|
|
#269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozycja wyjściowa jak do kociego grzbietu, tylko bez wyginania kręgosłupa, i podnosisz nogę zgiętą w kolanie tak jak pies kiedy robi siku śmieszne, ale podobno pomaga. Cytat:
To strasznie dziwny stan, że im gorzej się czuję tym bardziej się cieszę :P Cytat:
Miłego wieczorku!
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
no a ja teraz myślę o tym żeby może jeszcze raz zrobić taka 48 godzinną próbę, ale wtedy to już bym się całkiem załamała jakby wyszło źle
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-11-15 o 10:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

No pycha! Ale spojrzenie TŻta warte miliony

) ...do wszystkich dziewczyn kieruję teraz tą wypowiedź- jak bedziecie chciały dowiedzieć się czegoś o prawie pracy kobiet w ciąży piszcie a ja będąc w pracy będę pytała się koleżanek - jak wcześniej pisalam pracuję w HR i mam dostep do osób bardzo mądrych znających przepisy (kodeks pracy) i co najważniejsze są na bieżąco!
) i w zakupach. Ja myślę, że on po tych wynikach bety też się nieco uspokoił.

i zostań z nami
Agunia ma rację w początkowej ciąży betka w ciągu 48 h powinna wzrosnąć od 66% do 100% u Ciebie tak Asiu jest więc nie denerwuj się
,troche tego jest bo co drugi dzień mam telefon,ale co tam kocham ją bardzo niech sobie pogada

Wstałam rano i w zasadzie cudem udało mi się dotrzeć do pokoju syna. Zadzwoniłam po TŻ że mało co nie padłam i leże uziemiona nie mogąc się ruszyć
trochę mnie nastraszyłaś