|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() a o ubrankach to nawet nie wspominam chyba jakiś chochlik w nocy pierze je w 100 stopniach i przez to się kurczą ![]() najchętniej bym tak własnie zrobiła. Najlepsze jest to, że cały zeszły tydzien marudziłam tż że się nie ładuje i że chyba będzie trzeba kupić nowego lapka albo w końcu jakiegoś pożądnego kompa, a on w week włożył ta końcówke i od razu ładowało i wyszło na to ze sobie wymyślam żeby mieć nowy komp no nic, mój czas się skończył musze uciekać, oby nie na długo Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-14 o 15:43 |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też próbowałam inne cuda - Bobotic, probiotyk Bio Gaię (36zł za 15ml !), a w końcu zdecydowałam się na Sab i jest super ! Warto wydać te 40zł, naprawdę
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
mój mały dziś od 8ej do 14tej nie śpi, masakra, daje mu butle wypije i za chwilę głodny. Bylismy w pracy pochwalić się synkiem i tez marudny, w końcu zasnął ale trwało to tyle co przejazd do domu czyli 10 minut zjadł o 14tej i śpi ale słyszę że się już odzywa co chwilę, więc chyba będzie koniec tego dobrego![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i jak tam w szkole??Cytat:
![]() Cytat:
A jak tam kochana laktacja? kryzys już minął?? Piotruś pije cyca czy dajesz mm? Cytat:
![]() ta zmiana nastrojów też mi jest znana, też co chwilę ryczałam, było mi źle i wogóle, ale tak jak dziewczyny piszą to minie ![]() Cytat:
Cytat:
tyle godzin Ci prześpi Natalcia? super![]() Cytat:
![]() no to udało mi się nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- a mój Synuś dziś kończy miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- dobra zmykam skończyć obiad póki mały śpi. A i dziś jedziemy załatwić lokal na chrzciny, ciekawe ile nam wykasują ![]() miłego popoludnia
|
|
|
#665 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kotek..ja też staram się wogóle nie budzić D jak idzie na drugi dzień do pracy...ale czasem po prostu się nie da.. ja mam o tyle gorzej,że tak czy siak muszę ja wstać,bo karmię piersią.. a Ty nie miej wyrzutów.każda z nas ma prawo być zmęczona i nie mieć sił.. w końcu pracujemy 24/h 7 dni w tygodniu... Cytat:
może Sara teraz pozazdrości...i zamiast ok22- 4.. będzie 20-5 ![]() Cytat:
2. moja Sara od listopada początku śpi w łóżeczku..kosz mojżeszowy też ciasny się zrobił i też lepiej śpi.. pierwszy sen 5-6h, potem 3 i2 i wstaje lubimy i też tak chcemy 3. za miesiąc pierwszy ![]() a My wróciłyśmy z zakupów.. Sara dosypia w foteliku samochodowy, przy otwartym balkonie nie miałam serca jej budzić wogóle wracała na przednim siedzeniu.. wiem,że nie powinno tam się fotelika dawać..ale nie spała i wypluwała smoka (fajną zabawę sobie znalazła. ) a tym samym wnerwa łapała ... i jakbym ją zostawiła z tyłu to pewnie płacz by był..
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze sama samochodem sie z młodą nigdzie nie wybrałam...jakos sie boje ze mi sie rozryczy a ja strace głowę wtedy, albo jej sie uleje... tchórz ze mnie
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla synka za skończony miesiąc ![]() no to by pozazdrościła ![]() dostałam @ skończył się dzień dziecka
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Melduję, że skok rozwojowy zakończył się powodzeniem Poza tym wreszcie słyszę normalnie Madzialena witajcie z powrotem |
|
|
|
#670 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ufffffffffff nadrobiłam
no ciekawe ile pośpi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
świetnie zbiera martwy włosCytat:
![]() o ja też dostałam @ wczoraj. poprzedzone to było gigantycznym PMS a ja nie wiedziałam, ze to to. a ja się cieszę, ze wróciło i jest oki.
|
|
#671 | ||||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy wszystkim ciociom za miłe słowa
![]() Cytat:
a może to stres przez ten paszport? denerwujesz się i się to odbija? a w ogóle to jak tam? zmienili status na stronie paszportowej? wszystko ok? Cytat:
Cytat:
ja obstawiam, że to kołyska się skurczyła hehe ![]() Cytat:
jak będę w Pl to się zastanawiam jak pies zareaguje na małego i odwrotnie... mam nadzieję, że będzie ok. natka to super, ze skok minął, gratki dla Szymcia
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
a karmisz butlą czy cycem ?
Matko ja nie chce jeszcze okresu, tak mi jest dobrze ![]() Cytat:
to ja się nie przyznam ile mój śpi w dzień i do tego sam sobie ze smokiem zasypia ![]() właśnie walnął w kimono zobaczymy na jak długo Cytat:
obrzydzaja mnie strasznie...
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam jeszcze napisać, że wszystkie zdjęcia dzieciaczków są cudne
Dziękujemy ![]() Cytat:
A właśnie: za tydzień idziemy na biesiadę barbórkową i zastanawiam się co ubrać żeby się za bardzo nie wystroić ale też nie iść w dżinsach Macie jakieś pomysły
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jakaś dłuższa tunika i rajstopki do tego (zabrzmiało jak 'frytki do tego") ![]() Brzdąkal mój godzine- półótorej jest aktywny i śpi godzinę i tak cały dzień
|
|
|
#675 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja na głoda jeszcze nie usnęła ![]() Cytat:
też czeszemy prawie codziennie, już widzę że po tych kąpielach i wyczesywaniu jest lepiej, mam nadzieję,ze minęło już apogeum linienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no cóż trudno, było fajnie bez. Szkoda tylko, że akurat teraz bo miałam do gina iść jutro i liczyłam na zielone światło do przytulanek ![]() rozstępy moje też wyglądają strasznie, jak to chyba Aiszka określiła- brzuch mam jak zebra
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tej aktywności trochę więcej, ale nie jest źle![]() |
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, stosuje któraś z "tabletki" dla karmiących?
|
|
|
|
#678 | |||
|
Zadomowienie
|
u mnie jest 19.47...i moje dziecie od kilku minut śpi
![]() ![]() Cytat:
ale dalej niż 20km do pracy po męża nie jechałyśmy same jeszcze śpi już..oby do rana uuuu mam nadzieje,że do mnie nie przyjdzie jeszcze Cytat:
no i świetnie,że z Twoim zdrowiem już ok Cytat:
sprawdziłam dziś.. doszły do nich dosłane dokumenty, dziś zmienili status,że mają je..i zostaną sprawdzone..i datę wysłania(jeśli zaakceptują itd.) na 21.. jutro będziemy dzwonić do biur paszportowych z rana i prosić itd..ehh.. kurde znów mam na coś ochotę....cały czas coś jem...to już napewno nerwy
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczorową porą
wpadam na chwilę Was poczytac, ale dużo nie naskrobałyście![]() Pytanko dla mam karmiących mm: jakie witaminki podaje sie szkrabom? K czy D? czy obie?? Cytat:
u mnie chyba się zaczął bo mały dziś strasznie marudny, uciął sobie tylko popołudniu drzemkę a później padł dopiero o 21ej, ciekawe jak długo pośpino też się zastanawiam. Dałam mu własnie niedawno 120ml, a ten nadal głodny, dorobiłam jeszcze 6oml i wszystko wciągnał, zal mi go jak tak doi smoka bo wiem że głodny nadal. ale nie wiem czy powinien aż tyle wypić i czy go nie przekarmię
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę, że Wasze maluszki mają taki aptyt, bo ten mój Tymonek to trochę niejadek.Rany, jestem padnięta. Oby tylko nie spotkać w nocy żadnego towarzysza na ścianie przy łóżku Wykończą mnie te robale. Dobranoc mamusie |
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zuzia śpi przy suszarce a mama nadrabia wątek ![]() Za nami ciężki dzień i równie ciężki wieczór a nawet noc, czyżby jakiś skok oby dzisiaj było lepiej![]() MAGiALENA ja nie dostałam tabletek (jeżeli pytasz o antykoncepcje). Moja Pani dr powiedziała że za 3-4 miesiące mi jakieś przepisze jeżeli będę jeszcze nadal karmiła bo jak nie to szybciej dostanę Martusiaaa21 na mm to chyba tylko D się podaje, ja karmię piersią ale raz dziennie dokarmiam mm i daję K + D - mam nadzieję że dobrze robię |
|
|
|
#684 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do witamin to ja tez podaje D i K dokarmiam mm ale wiecej jest mojego mleczka, a jak samo mm to tez słyszałam ze tylko D my dzis mamy szczepienie... a mała jakos tak mi sie nie podoba... marudna od niedzieli i od wczoraj jakies takie kupy dziwne takie bardziej wodniste wsiakaja w pieluszke ale koloru nie zmieniły i dzisiaj rano mi ulała ale nie mlekiem tylko jakby taka woda... ciekawe co lekarz powie i czy mi ja zaszczepi
|
|
|
#685 | |||
|
Zadomowienie
|
aldzień dobry
ale z dzieciaczkami to samo słońce Cytat:
Cytat:
za terminy i paszport, molestujcie biuroa moja enfamilem właśnie się najadała, bebilon pepti jak woda przez Malą przelatuje Cytat:
miłego dzionka Mamiszonki
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale u nas dżuma, ciekawe czy się coś rozjaśni bo jak nie to nie wyjdziemy na spacerek - taki leń ze mnie a tak serio gdzieś czytałam,żeby wychodzić z dzieckiem codziennie chyba, że pogoda jest taka że samemu się by nie wyszło, no to dziś chyba będzie taki dzień ![]() w ogóle moja dziewczynka zjadła po siódmej 170ml mleka i już zaczyna kwękać, że głodna nie wiem czy ona to wysiurała wszystko czy jak, bo przecież chyba niemożliwe,żeby już musiała jeść? ![]() a najfajniejsza była wczoraj jak zapiszczała do karuzeli i najpierw się zdziwiła, że to z niej wyszło a potem się jej tak spodobało, że pisk za piskiem odchodził ![]() Cytat:
hah, to poszalała panienka ![]() no właśnie nadeszła, nadeszła...zalewa konkretnie
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia śpi owszem ale tylko na rękach, w ogóle odkąd wróciliśmy od teściów to tylko cały czas na rękach ją muszę nosić, w innym wypadku ryk straszny i cały dzień na cycu wisi, ktoś mi podmienił moją kochaną kruszynkę ![]() W ogóle w nocy tak marudziła że coś strasznego, nie mogła zasnąć, wrąbała 150ml i chyba jakoś usnęła, nie wiem bo poszłam spać a mąż z nią walczył, obudziłam się przed 4 patrzę męża w łóżku nie ma Zuzi w łóżeczku też, wstałam a oni sobie śpią w salonie - Zuzia w poprzek łóżka a tatuś wzdłuż |
|
|
|
|
#688 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo uważam na to co jem, mały jest karmiony wyłącznie piersią, odbija a jak przychodzi do zrobienia bączków bądź kupki to strasznie płacze po czym wylatuje piękna kupka (jest ich kilka dziennie). Zazwyczaj kupkę zrobi przy karmieniu jak się troszkę rozluźni. Czy któraś z was ma u maluszka zdiagnozowane to schorzenie? Pamiętam rozmowę na ten temat (jakieś 3 wątki wstecz
|
||||
|
|
|
#689 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witamy się z Adasiem z rana
Nocka jakoś zleciała, ale już nie była tak super jak ostatnio, karmienie o 21, 24 i z przerwani między 3.30-4.30 i potem oczywiści pobudka o 7.00, ale teraz najedzony śpi w wózku, mam nadzieję, że zdąże wam poodpisywać ![]() Witajcie Madziu już ci dziewczyny pisały, to hormonki i już niedługo się wszystko unormuje, zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, że intensywny week miałaś ![]() Super, że skończył się skok u Szymusia i mam amoże odpocząć i że już ci z tym uchem przeszło, bo się bidulko tyle czasu męczyłaś Cytat:
, tylko na udach niestety, ale ja i tak nie chodzę w krótkich spodenkach to i nikt nie będzie widziałCytat:
, a jak ci w nocy śpi? przesypia cała? Mój do południa to większość czasu śpi, ale tak od 15 już do samego wieczora nie śpi wcale, tylko marudzi niestety i tylko rączki ehh. Dobrze, że na razie jakos nocki w miarę ładnie przesypia![]() Mamuśki powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki maja w noskach sorki za opis białe glutki w nosie? Bo ja to muszę co dzień wyciągać fridą i to takie spore i nie wiem czy to zaczyna się przeziębienie czy to normalne? A zapomniałam się lekarki na wizycie zapytać Miałam Wam pisać już wcześniej co mi się ostatnio przytrafiło. Nakarmiłam Adasia, położyłam na ramieniu do odbicia, położyłam do wózka i patrzę na ramię tak gdzie miał główkę, taka spora plama czerwona, powąchałam, zapach krwi . To ja na dziecko, oglądam, w buzię zaglądam i się zastanawiam czy krwią nie ulał i już miałam do tz dzwonić, żeby się z pracy zwolnił i że jedziemy do lekarza, bo dziecko krwią wymiotuje, ale spojrzałam jeszcze raz na bluzkę, podwinęłam rękawek, a ja mam na ramieniu sporego pieprzyka i się rozwalił i bardzo zaczęła z niego krew lecieć, no ale mi ulżyło , ale ile się strachu najadłam to szok![]() Właśnie mi dziecko śpi przy dźwięku suszarki, a jak się kończy to się rozbudza i nie wiem, czy powinno się tak długo dziecku pozwolić żeby coś grało koło ucha ![]() c
|
|
#690 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Piotruś jakoś w ogóle nie chce dac starej matce wypocząć- dziś w nocy spał raz 2h, potem przerwa n a 2,5h
znów kimnął na 2h i witaj dniu ![]() A powiedzcie, ta pieśń wielorybów z owieczki to coś w ten deseń: PIEŚŃ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() MM na razie nie daje. Cytat:
I za skończony miesiąc Cytat:
Cytat:
Stolce przejściowe to te między smółką (pierwszym rodzajem koopy), a koopami które normalnie będzie dziecko robiło- taki mały miks ale często idzie dużo gazów, albo zaparcie jest.Nie wiem, bo jeśli my rzeczywiście zaliczamy ten skok to trwa już czwarty tydzień Cytat:
![]() jeeeeeeeeeeny jak ja zazdroszcze i Acelince i Moonik tez ![]() Cytat:
zazdroszcze!No i chcialam cos jeszcze pisac ale Piotrek pospal 30 min i czesc |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

szkoda że takie krótkie...

smacznegoo obiadku 

za miesiąc pierwszy
tchórz ze mnie

by pozazdrościła 

obrzydzaja mnie strasznie...