|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Cytat:
![]() Muszę nauczyć Tż tańczyć i pomyślałam sobie, że codziennie będziemy poszczać sobie po 2 lub 3 piosenki i będziemy tańczyć do nich. Tż się pomału oswoi z parkietem i myślę, że z czasem będę mogła uczyć go czegoś konkretnego
Kallos Sthenos - Piękno i Siła Edytowane przez Nattiv Czas edycji: 2011-11-14 o 21:42 |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2073 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i oczywiscie za zniżkę...
|
||
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wszyty pas
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2011-11-14 o 21:54 |
|
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi pas podoba sie i to bardzo Jesli tylko utrzymujesz taka kolorystyke slubu to jak najbardziej, do tego jakis fajny bukiecik z niebieskimi kwiatkami i bedzie bomba! Tylko jak dla mnie welon zupelnie odpada, nie pasuje stylistycznie ani troche. Musisz cos innego wymyslic, najlepsza to bylaby w ogole jakas opaska, taka jak u Alicji z krainy czarow, albo kwiatek, ale na pewno nie welon.
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam problem ze znalezieniem dla mnie świadka a raczej świadkowej... |
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Podróżniczka
|
Cytat:
na toksoplazmozę przeciwciała IgG i IgM, cytomegalię przeciwciała IgG i IgM, przeciwciała różyczki, TSH, morfologię, cytologię i USG przez pochwę. Jestem na bieżąco, na wątku dzidziusiowym. My z TŻtem chcemy się starać zaraz po ślubie lub krótko przed ślubem ![]() Cytat:
A suknia bardzo ładna, ciekawy dół |
||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA też mam problem z wyborem światka. U nas jest taka funkcja zwana starostami. Zazwyczaj są to małżeństwa i jedna z tych osób jest świadkiem. Tż ma starszą siostrę i brata wiec nie ma problemu, a ja będę wybierać między kuzynkami.
|
|
#2080 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem o co tej twojej teściowej chodzi i współczuje ci takiej sytuacji Cytat:
bardzo ładne Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jeszcze na 100% nie jestem pewna ale chcę spróbować
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem pas wygląda ok, tylko te rękawki czy co to tam jest nie za bardzo...
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do potwierdzenia to jak myslicie do kiedy mam dać termin? slubuje 04.08.... ostateczna liczbe gosci mamy podac tydzień przed... |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy mówi co innego na temat tego pasu więc sama się przekonam jak mi się nie spodoba to do nie będę ubierać i już
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wpadlam na taki pomysl, zeby w czasie wesela byly wyswietlane nasze zdjecia z czasow naszej znajomosci na projektorze gdzies z boku... co Wy o tym myslicie? kiedys Tża kolega cos takiego mial
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki!
Nie było mnie przez weekend i jak zwykle naprodukowałyście jak szalone, cały dzień dziś Was nadrabiałam Ale wszystko nadrobiłam, także odpisuję.Cytat:
Sorry, że to powiem, ale Twoja siostra jest albo złym człowiekiem albo po prostu walnięta. Takich rzeczy rodzonej siostrze się po prostu nie mówi.Cytat:
![]() Cytat:
niezły macie rzeczywiście ten rozjazd w rozmiarach ![]() Cytat:
Cieszę się, że u Was wszystko ok, no i czekam na relację z salonów ![]() Co do tego filmu to rzeczywiście już parę dobrych opinii o nim słyszałam... Więc chyba warto obejrzeć ![]() Cytat:
To okropne, wiem, ale obawiam się, że niestety tak wygląda prawda. Dlatego moim zdaniem warto obrączki zamawiać u złotników i jubilerów niefirmowych, bo oni raczej zrobią lepszą robotę, niż sieciówki. Cytat:
Jeśli chodzi o moją radę, to zdecydowanie wolałabym być ostatnia. Cytat:
Naprawdę pięknie, gratuluję ![]() Co do tej na cywilny, to nie wiem, co masz zrobić... Załóż ją, zrób fotki i nam pokaż, to może łatwiej będzie nam ocenić, czy biały to zupełnie zakazany dla Ciebie kolor ![]() Cytat:
Jeśli czujesz sie uradowana i spokojna, to na pewno był to dobry wybór ![]() Cytat:
Fajnie, że w końcu udało Wam się zorganizować weselicho ![]() Co do zaproszeń, to my w grudniu wysyłamy wraz z życzeniami świąteczno-noworocznymi naszą stronkę ślubną w ramach Save the date, a same zaproszenia rozwozić będziemy od Wielkanocy - sporo ich mamy, więc pewnie ze 2, 3 miesiące nam to zajmie ![]() Cytat:
![]() A masz może namiar na jakąś dobrą krawcową, skoro zastanawiasz się nad szyciem? ![]() jagatko, pięknie wyglądasz! ![]() gosza, kurcze, coś tu miałam do Ciebie napisać w związku z czymś, co pisałaś i cholera nie pamiętam... Może mi powiesz? ![]() oo, chyba wiem! O sukni chyba! mi też nie wystarczy, żeby suknia na mnie dobrze wyglądała, muszę czuć, że to TA! Musi oddawać hołd mej urodzie i memu charakterowi, a co ![]() Wyobraźcie sobie, że znaleźliśmy obrączki, które nabędziemy W Wawie już takie podobne oglądaliśmy, ale jakoś serc nam wtedy nie skradły. A poszliśmy do jubilera w Tomaszowie w ten weekend, żeby naprawić tę moją biżuterię, przy okazji zajrzeliśmy do obrączek i te jedne taaaaaaak nam się spodobały! Że zaczęliśmy żałować, że nie wzięliśmy z Wawy naszego złota No, ale potem i tak po pierwszych emocjach wywnioskowaliśmy, że wcześniej niż na wiosnę i tak ich pewnie nie zamówimy, bo TŻ jest teraz w trakcie chudnięcia, a palce potrafią o kilka rozmiarów zmaleć... No, ale już wiemy przynajmniej, że tam konkretne chcemy I najlepsza jest cena - takie całkiem solidne, acz wyglądające delikatnie, ponad 8gramów w sumie - 940zł. A z naszym złotem to albo zapłacimy za robociznę tylko (180zł), albo nic - to jeszcze ustalimy przy zamawianiu. Ale się cieszymy ![]() Co tam jeszcze pisałyście... A, samochód. Dla mnie wynajmowanie to wyrzucanie kasy w błoto Jedziemy naszym Czarnym Pegazem, udekorowanym na wesoło ![]() Naklejek i zawieszek na wódkę raczej nie planujemy. Dla mnie wódki mogłoby nie być w ogóle, więc nie zamierzam jej szczególnie eksponować, od tego będą inne dekoracje ![]() Dekoracja za nami... Też mamy na sali taki materiał z lampkami i kombinujemy właśnie, jak to wykorzystać w naszym projekcie. Ale że na razie nie wykombinowaliśmy nic pewnego, to Wam nie powiem mogę tylko ujawnić, że na pewno nie będzie tam ani serc, ani obrączek, a już na pewno żadnych gołąbków ![]() A tymczasem żegnam się na dziś, życzę Wam dobrej nocki, bo TŻecik już tam w sypialni pewnie kima... Tak więc do jutra, będę już wreszcie na bieżąco
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A potwierdzenia to myślę że tak na miesiąc przed ślubem wystarczy. My na sali mamy dać znać tydzień przed i jak ślubujemy 28. to myślę że do 1 kwietnia będziemy chcieli potwierdzenie
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
ja tak myślałam żeby dać czas do 1 lipca...
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę miała do polowy maja czyli 2 msc przed... może i to wcześnie ale z reguły tka u mnie w rodzinie było... ja muszę mieć 100 osób bo za tyle czy będzie czy nie zapłacę wiec chciała bym doprosić jak mi dużo odpadnie a do muszę wiedzieć wcześniej
|
#2095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MY ślubujemy 14 kwietnia, ze względu na to, że jest to tydzień po Wielkanocy a musimy dać znać na sali ok 2 tyg. wcześniej to zdecydowali że do 1 marca goście muszą potwierdzić obecność...Wtedy na spokojnie zobaczymy jak wszystko wygląda.. dopiero wtedy będziemy zamawiać winietki na stoły a czeka się ok 15-20 dni więc akurat
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za samo TSH ok. 60 zł, przeciwciała różne też zwykle niemałe pieniążki... Raju, ta służba zdrowia w Polsce jest taka, że aż się płakać chce ;( A w ciąży chodź do gina prywatnie to jeszcze lepiej, mojej bratowej na "ciążę" poszło prawie 3000...
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo w gruncie rzeczy mam duzą sale a jak bedzie sporo mniej osób to bedzie po prostu na sali pusto... a tak to zawsze można doprosić... juz sama nie wiem....
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Na TSH załatwię sobie od rodzinnego. Właśnie wyczytałam, że jak się już jest w ciąży to te badania są refundowane wiec jeśli ma się fajnego ginekologa, to myślę, że wypisze skierowanie. Ile mi moja pani doktor zrobiła badań jak u niej byłam ostatnio to chyba w życiu tyle nie miałam. Mam na prawdę fajną panią, za każdym razem jak u niej jestem choćby po wyniki cytologii bada mnie i robi usg
|
#2099 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jest strona z rozporządzeniem, a tym że wypisane są badania tak jak pisałam jak już się jest w ciąży ale myślę, że nie jeden lekarz by wypisał skierowanie w okresie przygotowania do ciąży, a nawet jak nie to na czas ciąży też się przyda wiedzieć.
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf Zmykam do spania bo głowa mi pęka. Muszę chyba odespać tą wczorajszą nieprzespaną noc. Miłego wieczorku
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Na mnie oczywiście w wersji z welonem i bez welonu 

i oczywiscie

sama jeszcze na 100% nie jestem pewna
ale chcę spróbować 

chce jak pomyśli że musi tam pójść. No więc niech w domu rodzinka mówi co chce ale ona świadkiem nie będzie i już !! Wkurzyła mnie tak, że jej powiedziałam że póki co to nikt jej jeszcze nie zapraszał. I szczerze powiedziawszy na chwilę obecną to wcale nie mam ochoty jej zapraszać