|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() Śliczna ![]()
![]() |
#4922 | ||||||
Raczkowanie
|
hej
![]() aguchaw gratki ząbka ![]() Cytat:
no widzę, ze tesciowa masz taką jak ja, moja juz sie nie moze doczekac kiedy bedzie go zasypywac słodyczami ![]() z tym jedzeniem widzę, ze nie tylko u mnie jest coraz gorzej ![]() ja juz kupiłam mm z Nan jakies "Na dobranoc" musze wypróbowac czy on sie nie najada ![]() ![]() moze jutro wieczorem jak nie zapomne to dostanie na noc, przetestujemy Cytat:
[ Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje za siadanie i za "tata" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4923 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() madalena wiesz co ona nie ma takich czarnych oczek na zywo a na zdjeciach wychodzą własnie takie wegle (ale nie na wszystkich) ona ma dziwne oczka takie jakieś piwno-szaro-brązowe hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słuchaj może kup na pierwszy raz ekologiczną, skoro się denerwujesz? ja tak zrobiłam, kosztowało mnie to 2,50 za trzy sztuki, a dwa dni potem teściowa dała mu zwykłą, i nic Krzysiowi nie było ![]() Cytat:
Także wydaje mi się, że to zależy od dziecka - a Twoja Majeczka też jest dużym dzieckiem przecież. U nas dwa nocne karmienia to norma - pobudek jest póki co więcej, ale wtedy już staram się faktycznie uspokajać inaczej, głaszczę po buzi, szepczę do uszka. Butli nie próbuję dać, bo z butli Krzyś nigdy nie pił - ale może u Was poskutkuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobranoc, Krzyś dał mi dziś w kość i testował wytrzymałość moich bębenków, więc idę spać, bo mnie migrena męczy... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Castia cudna Malwinka ![]() U nas również jest postęp bo Alanek zaczął raczkować ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a 10 razy wstawanie żeby tylko podać smoka to masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój ostatnio wreszcie robi papa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dawid dopiero usnął pare minut temu ![]() Dobranoc ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Castia- Malwinka, slodki lysolek, juz tak duza jest ![]() Usypialam Lene 30min... bo sszwagier ja wybudzil... co ja polozylam to wstawala i tak z 20 razy... teraz juz tez plakala 2 razy... i na czworakach byal... chyba to zbey bo zazwyczaj ladnie spi... Dzis kupilismy Lenie taka zabawke ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w zeszłym miesiącu moja siostra miała 18 i robiła imprezę dla znajomych i ja z mężem i Maksymilianem też zostaliśmy zaproszeni. I jak przychodziły znajome siostry to mały wykrzywiał głowę w ich stronę i miał uśmiech od ucha do ucha ![]() ![]() A co do wyeliminowania nocnych karmień życzę powodzenia zarówno Tobie jak i sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak jak pisałam nie boję się dać gruszki, melona - ale marchewkę tak. Cytat:
![]() Gratki dla Alanka, to teraz będziesz miała dodatkową robotę przy małym ![]() Ja uczę małego papa, ale bardziej kojarzy cześć i czasami podaje rękę. Najczęściej w jednym z akademików politechniki - imprezy niezapomniane ![]() Natomiast jeśli chodzi o kluby to kilka razy w Klinice i chyba raz w Arizonie. Też fajnie było ![]()
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
znalazłam kilka fajnych kombinezonów na all. Nie chcę dawać ponad 100 zł więc szukam czegoś fajnego i taniego na te kilka miesięcy.
madalena83 u nas też metod usypiania było co niemiara (jak doiła cyca to zasypiała przy cycu, jak szły jej zęby to zasypiała w dużym pokoju, jak miała kilka tygodni i męczyła ją kolka to zasypiała w pionie u męża na rękach...na naszym łóżku lubi bo ma duuuużo miejsca i może się rozwalać...a od 2 dni teraz na topie jest usypianie na rękach. Castia cudowna ![]() ![]() prunelle moja Kala od urodzenia je w nocy kilka razy. Jak była na piersi to pobudka co 2 godz. teraz jest na butli ale że bardzo mało przybiera na wadze nasza pediatra kazała ją dokarmiać w nocy. Teraz Kala zjada o 21- 150 ml mm...23 - 120 ml, 2.30 - 100/120 ml, 4 - wodę, soczek, herbatka 30 ml (więcej jej się nie wciśnie) i o 6.30 - 100/120 ml ![]()
![]() |
#4930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4931 | |||||||
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() u nas dziś trochę zamieszania bo byłam w pracy na szkoleniu, nuuuuudyyyyy przeogromne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak poważnie to napisałam, że pierwszy raz z Łucją, ktoś tu nie doczytał ![]() i ![]() Cytat:
![]() miny robiła, Łucja się przy wszystkim krzywi i tak śmiesznie wzdryga ![]() Cytat:
![]() i oczywiście dla Dawidka za nowe umiejętności również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie karmić wstydziłaś ![]() a Malwisia fajna dziewuszka ![]() Aduś, z dwojga złego, dobrze że to tylko komputer ![]() Marta niezłą noc Ci Mateuszek zafundował ![]() Szymelka, Patrycja - współczuję z powodu @ a co do Czarnej to z tego co kojarzę to pisała, że nie ma ostatnio nastroju na forum uciekam spać dobranoc ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-11-15 o 07:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zadomowienie
|
KWARTALINKA
![]() ![]() tajka - zabawka wyglada na świetna ![]() n.ik.a - ja co prawda nie na all, tylko na ebay, ale tez znalazlam fajny kombinezon. Zgadzam sie z Toba w 100% - w koncu to tylko na kilka miesiecy, nie na kazdy spacer Castia - Kala wyglada rewelacyjnie, a oczy faktycznie jak węgielki! kasiunia - mojej Lilce zagęszczam mleko kaszką manną (na noc), a na dzień każde mleko ryżową i podaję jej przez smoczek nr3, a nie "kaszkowy". Przez niego nie chce jesc. Co prawda przez 3 ciężko jej idzie, ale ... to jej wybór ![]() Moje Skarby juz śpią, a ja sprzątam. Przyprawiłam już kurczaczki do pieczenia na jutro (robię łydki z glazurą miodowo-imbirową). Uciekam z wizaża i wstawię pranie i zmywarkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Śliczna
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny odkryłam przyczynę fatalnych nocy. Leoś sika na potęgę.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
nie miałam siły wczoraj na wizażu siedzieć. troszkę podczytałam ale na odpisanie sił zabrakło dziś noc podobna do wczorajszej. Mati obudził się o 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i dziś znów ![]() mąż spał w najlepsze a matka walczyła, ehhh Cytat:
może faktycznie budzi się przez te siuśki Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-11-15 o 08:06 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | |
Raczkowanie
|
hej
![]() u nas tak jak zwykle czyli pobudka przed 7, a w nocy dwa karmienia Łucja szaleje teraz na macie ![]() Cytat:
![]() rano zawsze pielucha jak balon ooo zaczęła marudzić znaczy szykuje się pierwsza drzemka idę ją położyć
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziś u nas nocka standard,poszła spać o 21 i pobudki na jedzonko o 23,1,3,5,7 i wstałyśmy o 7.40. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Castia śliczna Malwinka i jak ładnie czworakuje.
![]() |
#4937 | |
Wtajemniczenie
|
dzien doberek
![]() dziekuje dziewczyny za miłe komentarze i ciepłe słowa ![]() ![]() ![]() Malwinka ![]() ![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() hahaha wiesz ze ja często tak gadam dziwnie, mój tż to już ze mną nie może. wczoraj mówię do niego i znowu ' gar pełen zlewów' ![]() zamiast oczywiscie zlew pełen garów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haha, wybredny ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ząbków, ale się posypały!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4939 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak dasz mm na noc to pisz zaraz czy były jakieś efekty, ja jakoś mam jeszcze opory, no sama nie wiem dlaczego, trochę mi szkoda że może cyc mu nie wystarcza czy co ![]() Cytat:
![]() ![]() mnie się podoba ![]() Cytat:
![]() mój mąż mieszkał w jednym z tych akademików ![]() co dom to inna tradycja ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-15 o 08:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nas wczoraj dzień marudy,nawet na spacerze płakała(co nigdy się nie zdarza),jakaś zielona kupa po drodze i brak apetytu.Na noc nie wypiła ani kropli mm,zaciskała usteczka i zasnęła bez jedzenia.Po 1h się obudziła i nadal bitelka była bee,więc dałam cycusia.Może to w końcu te żeby? ![]() Kurcze...a chciała w weekend iść na maraton filmowy,a teraz będę mieć stresa żeby ją z Tz zostawić,bo jak nie chwyci butli to będzie głodna i będzie ryk ![]() nika fajne te sanki ![]() Dziewczyny słyszałyście,albo wiecie coś więcej na temat opiekuna dziennego?W nowej ustawie żłobkowej jest taka forma opieki,to coś innego niż niania. Co do samego opiekuna dziennego ustawa zakłada, iż tą formą opieki będą mogły być objęte dzieci w wieku od 20 tygodni do 3 roku życia. Opiekunem dziennym będzie mogła zostać osoba fizyczna, zatrudniona przez burmistrza, wójta lub prezydenta. Opieka będzie odbywać się we własnym domu opiekuna, bez konieczność specjalnego dostosowywania go w postaci np. dodatkowej toalety. Kandydaci na to stanowisko będą wywoływani na podstawie konkursu, poprzedzonego wywiadem środowiskowym. Przed rozpoczęciem pracy opiekun będzie musiał przejść 160 godzinne szkolenie. W zależności od wielkości lokalu opieką może być objęte maksymalnie pięcioro dzieci. Zaczęłam się zastanawiać czy nie zająć się Lilką(bo mozna tez opiekowac się swoim dzieckiem)i synkiem siostry,bo ona musi wrócić do pracy w lutym ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-11-15 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | |||||
Zadomowienie
|
super
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do kombinezonu to ja mam tylko jeden (bo mam 2 kurtki zimowe) - pod koniec października moja mam była na targu, a tam stoisko dziecięce i były właśnie kombinezony - za 50,00 zł. Oczywiście, że żadna firmówka, ale mnie się do wózka wydaje oki. kwartalinka super tradycja ![]() ![]() ![]() Tak zachwalacie wspólne kąpanie - może ja też dzisiaj spróbuję ![]() Cytat:
![]() Ja też późno chodzę spać, ale o tej porze to co najwyżej do wanny mogę iść ![]() Cytat:
![]() przysiadów podczas usypiania jeszcze nie próbwałam ![]() ten kombinezon to firma no name - więc wiadomo jak u nich z rozmiarówką - w cztery świata strony ![]() Choć Maksymilian duży chłopczyk jest - jeśli chodzi o body to nosimy rozmiar 74 lub 80 ![]() Jak tam teraz myślę to w ogóle nosimy 74 ![]() A ostatnio była promacja w reserved i kupiłam małemu bluzki z dł. rękawem 80 - z zamiarem noszenia za 2 miesiące. I co - d.upa Rękawy podwijam, ale na szerokość to wąskie są - ledwo mu wciskam ![]() Cytat:
Cytat:
I też zauważyłam zwiększoną potrzebę na picie - mnie się wydaje, że to od kaloryferów (przynajmniej u nas) Bo w nocy trochę grzeją i przez to powietrze jest suche i małemu się chce pić i w efekcie więcej sika. Mam zamiar zakupić nawilżacze ceramiczne na kaloryfery w sypialni ![]() U nas dzisiejsza nocka nawet w porządku - wyspana jestem ![]() Teraz ma pierwszą drzemkę. Po południu wybieramy się do sklepu, bo tego mleka w puszcze to strasznie dużo idzie - nie wiedziałam, że aż tak ![]() A mały i tak nie zjada przepisowych porcji ![]() Także dzisiaj muszę zakupić dużą puszkę, żeby chociaż na tydzień wystarczyła ![]()
![]() |
#4943 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jestem bardzo zazdowolona. Co do usypiania to chyba tylko wytrwałość Was ratuje.. w końcu się przyzwyczai. Sanki fajne ale drogie;/ Cytat:
![]() Barwo za mamę ![]() Włoski ma cudne ![]() Cytat:
Zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Któraś pisała o postępach w siadaniu i "tata" - chyba Kasiunia ale nie zacytowało mi, w każdym razie gratuluję i ja bym byla trochę zazdrosna, że to "tata' jest pierwszy a nie "mama" no ale coż, życie:PP Tajka a co do za zabawka? U Nas nocka dobra.. Rano byłam na masażu, okazało się że wypadły mi 2 kręgi szyjne i dysk w lędzwiach także miało prawo boleć;D Na szczęscie czuję wielką ulgę i powinno być lepiej.. I Szymonowi chyba lada dzień wyjdą górne jedynki bo ma tak opuchnięte dziąsła że szok.. ae nie marudzi, to najważniejsze ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o pieluszkę rano, to Mateusz ma całą zasikaną. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-11-15 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() "mama" już było wcześniej, tylko teraz jakoś przestał to mówić, a i tak pierwsza była "baba" więc jestem zazdrosna ![]() super, że masaż pomógł i od razu czujesz sie lepiej Harrods u nas z wagą raczej słabo, kilka tygodni temu Dawid bardzo mało przybrał, ale pediatra nam kazał od razu podawać na śniadanie kleik na wodzie z owocami i obiadki mięsne, na kontroli okazało się że przybiera już lepiej, a teraz nie ważyłam go już 3 tygodnie. W każdym razie na tamtej wizycie lekarz mi powiedział żeby mm nie podawać. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-15 o 09:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj na noc dałam małemu mm (ale bez kaszki) i dopiero po 4 h obudził się na pierwszą pobudkę, wtedy mu dałam cycka - obudził się po 2,5, znowu dałam cycka znowu się obudził za 2,5 i wtedy dałam mm - wypił 150 ml i obudził się normalnie o 7, ale jeść nie chciał. Spróbowałam mu dać o 8 (czyli 4 h od ostatniego jedzenia) ale wypił tylko 60 ml. Także przy tym mm nieduża poprawa, ale jednak jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To życzę powodzenia w znalezieniu pracy i w przyszłościowej przeprowadzce ![]() Cytat:
![]() u nas jakieś efekty były - opisałam ciut wyżej ![]() Cytat:
![]() |
#4947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam pisać, ale mam Filipa na kolanach i idzie kuuuuupa, nie ryzykuję zmykam szybko do pieluch ![]()
![]() |
#4949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas od kiedy Dawid skończył 2 miesiące to przestał jakoś tak szybko przybierać. Widziało go 4 pediatrów (przy okazji wizyt z inną dolegliwością) i nie kazali się martwić, w moczu też nic nie wyszło. Zresztą wydaje mi się, że po nim nie widać że tak mało waży. No ale patrząc po wadze urodzeniowej to nie podwoił jej w 6 miesięcy. oo a co studiował jeśli można wiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo u nas mały przez pełne 2 miesiące przybrał 900 g - wprawdzie pediatra powiedziała, że wszystko w porządku i że on jest duży, więc może teraz mniej przybierać. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- elektrotechnikę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.