|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Też się ostatnio zastanawiałam i miałam Ciebie pytać
![]() Czyli leci 16 ![]()
#332 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Hej
![]() ![]() ![]() A nasza nocka "boska" ![]() ![]() ![]() ![]() A tak serio, coś się z nią dzieje, ale nie wiem, co... Muszę chyba lekarza odwiedzić dla własnej spokojności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
ania gratuluję 5 miesiecy
![]() ![]() też kiedyś używałam nafty kosmetycznej na włosy, fakt śmierdzi ale skuteczna ![]() Cytat:
Filip jadł rano cycka po obudzeniu wychodziłam do pracy ok 10 babcia dawała mu śniadanko (kaszka łyżeczką) ok 14 obiadek ze słoiczka ok 16 deserek i wracałam z pracy i dawałam pierś +pierś po kapieli i w nocy nie bawilam sie w odciaganie bo mi sie nie chcialo teraz twoja Emi młodsza wiec zamiast samych sloiczkow bedzie tez MM a co do rozszerzania diety Lilki to na razie dostała tylko raz jabłuszko, i zacznę jej powoli dawać, tylko musze kupić parę słoiczków ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-15 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() nie udało mi się jeszcze nadrobić i nie wiem kiedy się uda, bo mam dwójkę w domu. Starszą znowu coś dopadło. W dzień nie jest źle, ale w nocy ma straszne napady kaszlu i pół nocy nie śpi - nie spię i ja, a jak już padnie to się Hania budzi, więc trochę nieprzytomna chodzę... ale damy radę ![]() Brumku mam takie pytanie, trochę niedzieciowe, bo coś mi się wydaję, że pisałaś o jakiejś super szczoteczce elektrycznej. Moja stara dogorywa i się właśnie zastanawiam czy warto inwestować w tą droższą. Czy mogłabyś tak w kilku słowach powiedzieć w czym jest lepsza? z góry dziękuje ![]() piję kawę i może coś uda się nadrobić miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chłodniej to z długim bo wiecznie łapki wywala na wierzch. Vaniliova pokażesz linka z tym parowarem... bo ja oczywiście nie zapisałam ![]() UWIELBIAM ten serial! zostałam gdzieś na siódmym sezonie ![]() Cytat:
![]() ja też z listopada ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#336 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja tak na szybko, bo trzęsę portkami - idziemy na szczepienie, czy mam się jakoś zaopatrzyć na "po" - w jakieś smarowidła, przeciwbólowe....? meliskę dla siebie?
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
meliska raczej nie pomoże ![]() trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzięki za odp.
Może spróbuję jednak Bebiko... Pepti młody nienawidzi niestety. Wypija 140 max. A teraz to już całkiem nie chce jeść. Brida tak jak laski radzą : altacet i czopki przeciwgorączkowe/bólowe. Ja bez tego po szczepieniu się nie obędę. jacieee o widzisz, czyli babka leci ze starym systemem z tym glutenem. Chyba jednak jej posłucham, tym bardziej z moim ,,przebojowym" dzieckiem. Właśnie uśpiłam smyka. Pobudka 6.20. ( ale to już budzi się tak od dłuższego czasu, co do minuty ) Chciałabym się poodnosić do Waszych postów, ale normalnie mam zaćmę mózgu jakąś. Serio. A ! Adasiu kochany - wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy ! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-15 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko, ze ja mam głupi czas pracy, muszę w sumie zobaczyć co mi się należy a co nie, kiedy wracam do pracy a np karmie piersią. Teraz mają dziewczyny 9-15 12-21 i od 15-21 w sumie zawsze tak było. Kurczę jakoś nie umiem się przyzwyczaić i oswoić z myślą, że zamiast piersi będzie za jakiś czas słoiczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze musze odwołac dzisiejsza wizyte kontrolna u ginekologa, bo dostałam @ ![]() Juz sie trzeci tydzien wybieram i ciagle cos wyskakuje i w sumie to nawet nie pamietam kiedy miałam isc...wydawało mi sie ze 6-8 tydzen??? czy mi sie z "bioderkami" pomyliło??? Ja po cc, to cudów miedzy nogami nie mam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Jak to nie
![]() ![]() ![]() jacieee kto by Cię zjadł no coś Ty ! ![]() dobrze, że w końc znalazłaś na to czas. Lepiej pozno niż wcale!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-15 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
To fakt. Nikt nie jest w stanie zjeść takiego kawałka mięcha
![]()
#345 |
Zakorzenienie
|
dobry.
pisze 1 reka. Oczy na zapalki, od 2 do 7 wstawalam co godzine ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy do ortopedy, trzymajcie kciuki ![]() Marina dlaczego właściwie jestescie na pepti? Ze wzg. na kolki? Moze pociagnij jeszcze na pepti 2... potem dopisze bo usypiam sare |
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I na skazę ( podobno ) bo charczenie, ulewanie itp było. o nie już pospane. Młody mój 15 min drzemki ;/
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
BAN stały
|
Żanetko i You tylko Wy zrozumiałyscie o co mi chodzi,moje obawy.Dziekuje Wam!
![]() ![]() Dokładnie tak,jak nie ma miesiączki,to nie wiadomo czy jest owulacja a może wystąpić,zwłaszcza jak sie przyjmuje antybiotyk. Dlatego w tym czasie wstrzymywaliśmy sie ale ziarnko niepownosci zostało. Iza "pochodzi" właśnie z takiego jednego stosunku w miesiącu. Bo jesli nic nie bolało a nagle zaczęło,to różne mysli do głowy przychodziły i zaczęłam od testu by wykluczać wszystko po kolei. Teraz jestem spokojna i nabieram zaufania do tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
mojej Nati jak nic zęby wychodzą, wczoraj kupiliśmy Dentinox, i wieczorem jej posmarowałam dziąsełka, troszkę lepiej, usnęła ładnie, teraz bawi się na macie, a ja idę posprzatać domek, i poprasować, i wymyslić obiad, niewiem czy schaboszczaka usmażyć czy rybkę , dzien w dzien mam dylemat, muszę sobie chyba tygodniową rozpiskę zrobic, ![]() trzymam kciukasy za wszystkie potrzebujące, i gr. skończonych tygodni, miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Nadrabiam ![]()
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() A ja tej nocy spałam może ze 2 godziny ![]() ![]() Albo mała tak strasznie ząbkuje, albo zaszkodziła jej marchewka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech ja jednak nie nadaję się na matkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u nas nocka była znośna - Hanka zasnęła po 22 standardowo i pospała do 8, a teraz znowu spi już przeszło godzinę, a ja zamiast troche ogarnąć mieszkanie to czytam wizaż ![]() żanetko ja też wracam niebawem tzn. w lutym do pracy i chciałabym całkowicie odcycować Hanię do tego czasu, ale to raczej nierealne, bo nie umiem w nią wcisnąć ani grama MM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
ehhhhhh.... Karoline,Patik- u nas noc identyczna,ciągłe pobudki...chyba małego coś swędzi ![]() Patik- ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Brunetka- powodzenia u lekarza. Noce nie przespane też znam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
![]() Dziękuję za tak miłe przywitanie ![]() Dzieciaki się obudziły coś około 9.00 więc wyspana jestem. Tak Was czytam i współczuję, bo moja Majcia to przesypia całe noce. My mamy mleko Gerber, od kiedy weszło do apteki po 5 zł zrobiłam zapasy jak na koniec świata, a teraz mi się wydaje że kupiłam o wiele za dużo 1. ![]()
#354 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
no dzis się wyspałam a teraz Balbiny śpia obudziły sie tylko raz o 3.30 obie ![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie tak myśłam kiedy i ost czytałam,ze później to lepiej, bo kobiety karmiące piesia jedzą przecież produtky zawierające gluten i cos do mleka się jednak dostaje?
![]() |
#355 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pytałam o urodziny bo nie wiem czy pamiętasz nasi mężowie mają urodziny jednego dnia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostała raz NAN w szpitalu z kubka i miała wysypkę. Herbatkę pije ładnie, nawet nie raz sobie sama butelkę weźmie jak stoi na stole a Ja ją trzymam. Aniu o jakim kubku mowa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy spory zapas mleka 1, napewno starczy nam na ponad pół roczku, ale mam zamiar podac je tak długo aż nie wyczerpie zapasów, chyba ten miesiąc extra na jedynce nie zaszkodzi... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
No, śpi.
Piję kubas kawy. Łeb mi strzela. Bruneciu a pierwszy raz jej dawałaś marchewkę? ile jej dałaś? Myślę, ze to jednak zęby. Matka jesteś super. Każda ma gorsze dni. Zarówno mama jak i dzieć. Carmela Sara ma bodziaka pod pajacem, i przykryta kołderką z rożka ew kocem polarowym. Ale zawsze się rozkopuje i ląduje w poprzek łóżka. Normalnie zsuwa się z poduszki klin... Agadus ja też myślałam nad rozpiską na cały tydzień ![]() Tak można zrobić listę, potrzebne składniki na cały tydzień do tych zaplanowanych dań... Boję się tej wizyty u ortopedy. Sary biodra nie były super, a ćwiczyłam chyba za mało... Kupiłam Sarze w smyku piłkę oball, tylko większą 10cm chyba, w środku ma małą piłkę grzechotkę. Super sobie z nią radzi,łąpie obiema łapkami, tylko się wkurza bo nie może gryść ( kurde jak to się pisze? podkreśla mi..ź, dź?) Pisałam że sprzedałam na all strój do chrztu. Wczoraj minął tydzień, zero kontaktu, nie odpisuje na maile, nie ma przelewu... ![]() Kiedyś tak sukienkę ze studniówki wystawiłam, i przelewu nie zrobiono . Całuski dla Adasia Aniowego ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-15 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Hej laski!!!
Ja mam pytanko do mam które juz wprowadziły obiadki. 1. Dominik zjadł pół słoiczka obiadku dynia + ziemniak, ale miał ochotę na cały. mamusia mu nie dała więcej ![]() I tak na przyszłość pytanie - jak już będzie jadł cały słoiczek to też będzie pił mleko po obiadku?Jak to jest u was? 2. Drugie pytanie dotyczy koopy: Z momentem wprowadzenia obiadku koopy stały się bardziej zbite i żółto-zielone (więcej żółte), nie mówiąc o tym, że strasznie śmierdzące ![]() ![]() Co do kremiku na zimę to my używamy z Babydreamu na zimno i wiatr, ale nie lubię tej konsystencji, strasznie tłusa i ciężko się rozsmarowuje. Co do śpichów w nocy to u nas bez bodziaka + cienki kocyk i kołderka. Idę dzisiaj do firmy, złożyć papiery o dodatkowy macierzyński i wychowawczy, ciekawe jak to przyjmie moja szefowa, pewnie bedzie mnie namawiał do zrezygnowania z wychowawczego, ehhh boję sie i mam sraczkę przez to. 3majcie kciuki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.