Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 19:15   #271
nicki86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

A ja sobie znów zaległości stronę narobiłam na forum
Przedwczoraj wieczorem pierwszy raz mnie dorwało porządnie i pobiegłam do kibelka na bliskie spotkanie z porcelaną... później położyłam się na łóżku na wznak i się nie ruszałam, bo za każdym razem jak się chciałam przewrócić na bok to myślałam że znów zwymiotuje. Mój mąż mi postawił miseczę z boku, ale jakoś obeszło sie bez niej i usnęłam.
Rano koszmar... otwieram lodówkę, a tam wszytko śmierdzi... hoduje sobie kiełki jako dodatek do sałatek... teraz mi tak strasznie śmierdzą że muszę je jak najszybciej oddać bratu. Jedyne co dzisiaj mi naprawdę smakuje to mandarynki, nawet rzodkiewka jakaś nieciekawa w zapachu. Mięso i ryby fu!! co ja będę teraz jadła?? może przejdzie...
Rano za to mój śluz był z odrobiną krwi ale takiej brązowej,więc starałam się nie panikować(chociaż o piątej już jak nigdy miałam oczy jak pięciozłotówki i byłam przerażona). Wpołudnie już nic podejrzanego nie było, ale i tak jutro postaram się dopchać na wizytę! Dziewczyny brałyście swoich facetów ze sobą na pierwsze usg?? No i pociągnę temat muminka dość przyszłościowy , ale jakże ciekawy... macie typy imion dla waszych aniołków??

dygotka8, dziękuję

asia665,witaj sąsiadko gratuluje przyszłej przeprowadzki na swoje coś wspaniałego... ale jak sobie przypomnę te remonty to słabo mi się robi I nie czytaj tyle w internecie, bo tam naprawdę!! pełno strasznych sytuacji, chorób wrodzonych, dziedzicznych, komplikacji przy porodzie, poronień i innych horrorów, a patrz ile zdrowych ślicznych bobasków się rodzi, a my jesteśmy właśnie tymi co będą miały zdrowe śliczne dzieciaczki Mój mąż też jeszcze nie może uwierzyć że ja w ciąży, niby wie, jest świadomy itd. ale chyba potrzebuje namacalnych dowodów

wanilllka82, ja też nie wiem czy wrócę jeszcze do rzodkiewki gratuluję Twoich 0,19 cm szczęścia Ja dzisiaj próbowałam ten tran owocowy mojego siostrzeńca co teraz reklamują, wziełam na język i pożałowałam... tłusta ryba o zapachu owoców... i to mają pić dzieci?? haha mój mąż wczoraj spojrzał na mnie i powiedział że jeszcze wcale nie przytyłaś, tak jabym w pierwszym miesiącu miała mieć ogromny brzuch ciążowy mi się jeszcze nie spieszy, musi byc cięzko z takim brzucholkiem ogromnym z dwojga zlego miło słyszeć że teraz mamy prawo książkowo wymiotować

wioletka_bb, dzisiaj rozmawiałm z siostrą o tych wspomagaczach co mają uchronić przed najgorszym. Jeden lekarz przepisał jej jak była w ciąży i plamiła własnie duphaston i luteine, a pani dr do której ja chodze powiedziała jej że tak naprawdę to ona by nie przepisywała tego,ale jak już bierze to moze brać. Mówiła że to bardziej ma działać na psychikę przyszłej mamy niż rzeczywiście, a co ma być w ciągu pierwszych 3 miesięcy to będzie.Ale nie przejmuj się na pewno będzie dobrze!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:15   #272
nicki86
Zadomowienie

muminek82 ja też teraz pokochałam mandarynki dobrze że mamy sezon! a babcie i męża to masz kochanych ja chce poznać płeć z tego i tego będę się przeogromnie cieszyła, bo chciałabym i chłopca i dziewczynkę.. wiem że nie długo po pierwszej dzidzi będziemy starać się o druga żeby za duża róznica wieku nie była ba.. nawet imiona mamy takie "na brudno"

Norniczka,jak widzisz tuńczyk jednak nie surowy ale on strasznie długo żyje jak na rybe i nazbiera w tym czasie sporo metali ciężkich. Jeśli lubisz to podpowiem Ci że najzdrowszy z naszego rynku znajduje się o dziwo w biedronce kiedyś czytałam taki ranking i firma która produkuje te najlepsze jakościowo robi również pod biedronkę ja na razie się wstrzymam z tuńczykiem, na samą myśl mnie trzącha, ale to tak jest jak się wymiotowało po kanapce z tuńczykiem a teraz widzę że i Ciebie mdli...

Perełko do 22 szybko czas zleci, ani się nie obejrzysz i tak jak asia nie panikuj! żadnch pustych pęcherzyków! Ty to nie koleżanka wiesz że stres nie pomaga, więc wdech oddech i uśmiechnij się tost z dzemikiem... no to jeszcze nie taka zła kombinacja

agunia82
, witaj koleżanko w nudnościowej niedoli. Ja w niedziele tak się czułam że już stwierdziłam że przestaje mi się to podobać i do męża mówie że mają być to bliźniaki i mają się szybciej urodzić i dwa za jednym razem, żebym szybko znów w ciąży nie musiała chodzić ale dzieś już nie mam takich myśli bo odrobinę lepieja mięso jest fuj fujfuj,mój mężuś też chciał mnie wyręczać jak widział moją minę przy robieniu schabowych(których później nie chciałam jeść ) racja że lepiej później iść do gina,ale kto to wytrzyma, ja już czekam i zwlekam z wizytą, miałam doczekać chociaż do końca 6 tygodnia,ale przez te plamienie może mnie jutro przyjmie,a to dopiero 5 tydz i 4 dni jak dobrze licze (bo ostatnio cykle mi zaczely szalec) reakcja rodziców uzasadniona, ale na pewno i tak ogromnie się cieszą apropo kąpania w gorącej wodzie! ja uwielbiam... a teraz napuściłam ciepłą i za chwilę uciekałam bo cała dygotałam tak szybko stygła, a ja już do wrzątku przyzwyczajona,że teraz chyba mi prysznice pozostają

Authentic
, a zwykłego testu plytkowego nie robiłaś?? jeśli naprawdę nie byłaś/jesteś w ciąży to wiem że mało to pocieszające ale lepiej to niż żebyś miała poronić...mam nadzieje że sprawa szybko się rozwiąże najlepiej na plus a jak nie to do dzieła u mnie jeszcze mało osób wie, ale nikt mnie radami przesądnymi nie raczy bo wie że zaraz bym się wzburzyła że jakieś głupoty migada mam już wózek, łóżeczko, fotelik samochodowy i mnustwo innych rzeczy po siostrach daleko mi do przesadnych kobiet

dziubek79
,dziękujemy mamo lipcowa

Balbinka1983,witamy w rodzinie cięzarnych

chce_byc_mama,wiatmy! Twój nick pieknie pokazuje że chcieć to móc no przykre co powiedział Twój TŻ, ale trzeba zarozumieć to facet myśli praktycznie

aagula
, a słyszałaś kiedyś że przebywanie z kobietami w ciązy jest zaraźliwe??:P hihi więc trenuj, trenuj ja jak nie miałam pracy to dwóch chłopów siostry wyniańczyłam, w sumie drugiego teraz niańczę, bo po pracy sezonowej nic nie znalazłam a teraz na nową pracę nie ma szans

hanjah, pamiętam jak ja wyśmiewałam czerwoną wstążkę u mojej siostry, ona pewnie by nie wiążała ale ma śmiesznego przesądnego męża

Ingus18, bądź dobrej myśli! czekamy na Ciebie

siasia_31
,jak się kochana czujesz?? zastrzyki!! straszne! dobrze że masz takiego opanowanego mężczyznę przy sobie

d123, popieram że nie czytać!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:52   #273
agunia82
Zakorzenienie

Witam wieczornie

Wybaczcie, że się nie rozpiszę, ale od samego rana same problemy i ciągle pod górkę (głównie w pracy, do tego padł mi komp a ja pracuje z domu i jestem odcięta), aż mnie głowa rozbolała z tego wszystkiego...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:58   #274
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

A ja dzisiaj cały dzień w łóżku Wstałam rano i w zasadzie cudem udało mi się dotrzeć do pokoju syna. Zadzwoniłam po TŻ że mało co nie padłam i leże uziemiona nie mogąc się ruszyć oczywiście spanikowany urwał się z pracy i poszliśmy do lekarza i się okazało że mam rwę kulszową. Dostałam serię zastrzyków bleeeee takich szczypiących, oczywiście prawie odjechałam w gabinecie zabiegowym po raz drugi ale co dobre to to że zrobiłam sobie betę i jutro już mają być wyniki, więc będę wiedziała na czym stoję. W takich momentach jestem wdzięczna losowi że nie jestem już z moim pierwszym mężem, który miał dwie lewe ręce do wszystkiego, za to obecny wszystkim potrafi się zająć a ja mogę spokojnie leniuchować

Co do tych czerwonych wstążek to ja też nigdy w zabobony nie wierzyłam ale stwierdziłam że nie zaszkodzi jak będzie czerwony akcencik, w związku z tym przy budce wózka mojego synka była przypięta mała czerwona myszka-maskotka i pełniła funkcję odstraszacza "złych spojrzeń"oraz zabawiała dzidziusia
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Bo to chyba taka już nasza "tradycja" zabobonowa,przechodzi z matki na córke

szybkiego powrotu do zdrowiabrawo dla Tż że się spisuje i pomaga!!!
coś chyba jest w tych czerwonych wstążeczkach czy niteczkach tez o tym ostatnio myślałam

Ja chwaliłam się ostatnio że nie mam mdłości-dziewczyny odwołuje to.
Właśnie mam mdłości. Jest mi ogólnie ble. Mam wrażenie że zaraz zwymiotuje ale nie mam "pędu" do kibelka. Po prostu tak czuje w gardle że mam ochote ale nie mogę.
A ja głupia się martwiłam brakiem mdłości zamiast się cieszyć
mam to samo raczej popołudniami i wieczorem przed spaniem, może wypij wode z cytryną ,chociaż każdy ma swoje sposoby ja już pisałam u mnie nie zawodne są mandarynki odrazu przechodzi
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam wieczornie

Wybaczcie, że się nie rozpiszę, ale od samego rana same problemy i ciągle pod górkę (głównie w pracy, do tego padł mi komp a ja pracuje z domu i jestem odcięta), aż mnie głowa rozbolała z tego wszystkiego...
agunia tylko spokój może Cie uratować
nicki86 ciesze się że Tobie też pomagają mandarynki my narazie ustaliliśmy ze chcemy znać płeć ale z imionami jeszcze się powstrzymuje

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-11-14 o 20:59
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:46   #275
aagula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
to ja w związku z tym co napisałaś mam ważne pytanie, ja robiłam bete dwa razy w odstępie 52 godzin chyba, no i mi beta wzrosła aż trzykrotnie czyli więcej niż 100% trochę mnie nastraszyłaś, powiedz mi skąd masz takie informacje no i czy wiesz możne co to oznacza? bo juz się zdążyłam naczytać o zespole Downa (a mam dopiero 29lat) zaśniad albo bliźniaki, oby to "tylko" bliźniaki!

Nie martw się kochana najważniejsze , że wzrasta bo powinno!!ja napisałam o 48 h, że ma wzrosnąć do 100% (wiem to od lekarzy, każdy mi to na obchodzie gadała leżałam teraz w szpitalu - beta-HCG mój wyrok niestety mi spadało , bo ciąża obumarła) więc jak po 52h wzrosło dużo to tylko się cieszyć bo ciąża się rozwija
aagula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:52   #276
siasia_31
Raczkowanie

Jak byłam w pierwszej ciąży to do 7 miesiąca gin który mnie prowadził utrzymywał, że urodzę dziewczynkę, a robił usg chyba na każdej wizycie. Z powodu nadciśnienia wylądowałam na patologii w szpitalu i dopiero wtedy sprostowano mi że to chłopiec
Kurcze nieźle to kręgosłupowe paskudztwo przykleja do łóżka, tylko do łazienki i z powrotem daję radę się poruszać ale przynajmniej się wyspałam za wszystkie czasy
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 22:42   #277
aagula
Raczkowanie

Asiu665 mam prośbę napisz mi priv chyba, że wolisz na forum Twoja decyzja... od kiedy pracujesz w tej firmie, jaka to umowa , czy jest to okres próbny a jak nie to czy jest to po prostu koniec umowy? muszę to wiedzieć, żeby jutro spytać się w pracy co masz robić dalej czy dostaniesz umowę do czasu porodu itp .. będę wdzięczna.. jutro idę zanieść swoje zwolnienie to od razu o Ciebie zapytam!

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
to ja w związku z tym co napisałaś mam ważne pytanie, ja robiłam bete dwa razy w odstępie 52 godzin chyba, no i mi beta wzrosła aż trzykrotnie czyli więcej niż 100% trochę mnie nastraszyłaś, powiedz mi skąd masz takie informacje no i czy wiesz możne co to oznacza? bo juz się zdążyłam naczytać o zespole Downa (a mam dopiero 29lat) zaśniad albo bliźniaki, oby to "tylko" bliźniaki!
Wanilllka a który to tydz ciąży?!
Nie każda rzecz która jest napisana gdzieś na necie tyczy się akurat nas więc Kochana nie denerwuj się...!postaram się przeszukać cały net żeby ciebie uspokoić!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Nicki86 dziękuję za ten mały magiczny napis na samym początku..właśnie spoglądałam na wasze terminy porodów i choć wzrok gorszy niż kiedyś nagle coś ujrzałam... wzruszyłam się łezka popłynęła ... Dziękuję
Stary 2011-11-14, 22:51   #278
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aagula Pokaż wiadomość

Wanilllka a który to tydz ciąży?!
Nie każda rzecz która jest napisana gdzieś na necie tyczy się akurat nas więc Kochana nie denerwuj się...!postaram się przeszukać cały net żeby ciebie uspokoić!
dzięki agula jak robiłam betę to był to 4 tydzień teraz jest 6 wg ostatniej miesiączki, już trochę szperałam ale tak mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał że dałam spokój, mam nadzieje że gin wie co robi i zapewne świadomie mi nic nie mówiła, i w sume dobrze

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-11-15 o 16:51
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 23:53   #279
aagula
Raczkowanie

Cytat:
dzięki agula jak robiłam betę to był to 4 tydzień teraz jest 6 wg ostatniej miesiączki, pierwsz beta 627 druga 2029, w normach się mieszczę chociaż tyle, już trochę szperałam ale tak mnie brzuch z tego wszystkiego rozbolał że dałam spokój, jutro ide zrobić badania to dam znać co wyszło chociaż bety nie robię, gin wie co robi i zapewne świadomie mi nic nie mówiła, i w sume dobrze, może nie będzie zle
I bardzo dobrze, że przestałaś czytać a betka jest ok !!
na pewno będzie dobrze nawet nie ma co myśleć inaczej...
nie mogę zasnąć mąż w pracy na nocce a ja po # jakoś nie chcę sama spać jak dziecko jestem no ale w końcu się wymęczę i zasnę.. a teraz, że spać nie mogę gotuję rosół miałam zaległości w lekcjach angielskiego to tez porobiłam...jak byłam w ciąży to 20 i już mnie nie było razem z kurami szłam spać a teraz.. o zgrozo
a tak na marginesie to już nie mogę doczekać się kiedy będę mogła się starać kolejny raz o dzidzie... no kończę bo jak zaraz się rozpiszę...
Stary 2011-11-15, 08:06   #280
_madlen
Raczkowanie

Cześć Wam wszystkim
Chciałabym dołączyć się do Was, mam nadzieję, że dzięki temu znajdę jakieś wsparcie i pomożecie mi sobie ze wszystkim poradzić. Jestem teraz bardzo nieogarnięta...
Trzy dni po spodziewanym terminie @ zrobiłam test i wyszły dwie kreski. Po czym zrobiłam drugi i oczywiście wynik jest ten sam. I to było wczoraj. Dzisiaj siedzę, czytam te wszystkie wątki i wciąż ciężko mi w to uwierzyć.
Z pewnością jestem tu najmłodsza - w grudniu kończę dopiero 19 lat, jestem na pierwszym roku studiów, w międzyczasie trochę pracuję, ale mam nadzieję, że mnie przez tą moją "niedojrzałość" nie odrzucicie. Nie bardzo wiem, co mam robić, jakoś wszystko się mi w głowie totalnie miesza. Jestem z bardzo małej miejscowości, więc tamtejszy ginekolog nie wchodzi w grę (nie jestem nawet pewna, czy my go w ogóle mamy), raczej będę szukać czegoś we Wrocławiu. I tu znów, nie wiem kiedy, o co pytać...
Niestety w grę nie wchodzi rozmowa z mamą, bo to wiązałoby się z szukaniem nowego miejsca zamieszkania, a na to jeszcze gotowa nie jestem.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
_madlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 08:53   #281
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość
Cześć Wam wszystkim
Chciałabym dołączyć się do Was, mam nadzieję, że dzięki temu znajdę jakieś wsparcie i pomożecie mi sobie ze wszystkim poradzić. Jestem teraz bardzo nieogarnięta...
Trzy dni po spodziewanym terminie @ zrobiłam test i wyszły dwie kreski. Po czym zrobiłam drugi i oczywiście wynik jest ten sam. I to było wczoraj. Dzisiaj siedzę, czytam te wszystkie wątki i wciąż ciężko mi w to uwierzyć.
Z pewnością jestem tu najmłodsza - w grudniu kończę dopiero 19 lat, jestem na pierwszym roku studiów, w międzyczasie trochę pracuję, ale mam nadzieję, że mnie przez tą moją "niedojrzałość" nie odrzucicie. Nie bardzo wiem, co mam robić, jakoś wszystko się mi w głowie totalnie miesza. Jestem z bardzo małej miejscowości, więc tamtejszy ginekolog nie wchodzi w grę (nie jestem nawet pewna, czy my go w ogóle mamy), raczej będę szukać czegoś we Wrocławiu. I tu znów, nie wiem kiedy, o co pytać...
Niestety w grę nie wchodzi rozmowa z mamą, bo to wiązałoby się z szukaniem nowego miejsca zamieszkania, a na to jeszcze gotowa nie jestem.
Witaj Na pewno nikt Cię nie odrzuci, no co Ty, jesteśmy tu żeby się wspierać.
Przede wszystkim szybciutko umów się do ginekologa, pewnie do tej pory nie brałaś witamin, kwasu foliowego, więc trzeba zacząć. Lekarz powie Ci wszystko na pierwszej wizycie.
Martwi mnie to co piszesz o mamie, w końcu i tak sie dowie a im więcej czasu będziecie miały, żeby o tym porozmawiać, tym większa szansa, że się dogadacie. Może nie będzie źle, a ukrywanie tego faktu może tylko namieszać w waszych relacjach i stworzyć większą barierę. Ona też kiedyś była w ciąży, powinna Cię zrozumieć. Poza tym nie masz już 15 lat, dzieckiem nie jesteś i możesz z nią porozmawiać jak kobieta z kobietą. Powodzenia!

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 09:25   #282
_madlen
Raczkowanie

Umówiłam się na wizytę, za jakieś trzy godziny wszystko powinnam wiedzieć. A stresuję się jak nigdy! Naczytałam się o tych wszystkich powikłaniach, problemach, poronieniach i chociaż wiem, że może ten moment nie jest odpowiedni na dziecko, to nie chciałabym, żeby to się zmieniło.
Rozmowa z mamą odpada, bo ostatnio poruszała ten temat i nie było zbyt sympatycznie. Trochę się boję, bo pracuję tylko na umowę zlecenie i tą pracę w każdej chwili mogę stracić, dużo pieniędzy odłożonych też nie mam. No i co z tymi studiami? Dobrze, że mój facet podchodzi do tego bardzo poważnie i z uczuciem, przynajmniej wiem, że wybrałam właściwego . Też jest przerażony, ale "trzyma fason".
Mam dziwną potrzebę się wygadać, więc wybaczcie moje przemyślenia, ale nie mam z kim się nimi podzielić, bo takie są właśnie uroki małych wsi czy miasteczek - wolę nie rozpowiadać, bo jak jest sensacja, to od razu wszyscy wiedzą nie wiadomo skąd.
Stary 2011-11-15, 09:53   #283
asia665
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj tylko tak szybko.Mam pytanie: jestem na zwolnieniu od lekarza rodzinnego od dnia 10.11 do dnia 15.11 . Jutro mam wizytę u ginekologa i mam doistać już od niego zwolnienie,ale dzisiaj wyszła taka sytuacja,że jutro nie będę mogła się stawić u ginekologa i chciałabym dzisiaj do niego pójść. W związku z tym czy ginekolog może mi wystawić zwolnienie od 16.11 ?? Czy musi wypisać zwolnienie od dnia w którym ja się u niego stawie na badaniu?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Cześć Wam wszystkim
Cytat:
Umówiłam się na wizytę, za jakieś trzy godziny wszystko powinnam wiedzieć. A stresuję się jak nigdy! Naczytałam się o tych wszystkich powikłaniach, problemach, poronieniach i chociaż wiem, że może ten moment nie jest odpowiedni na dziecko, to nie chciałabym, żeby to się zmieniło.
Rozmowa z mamą odpada, bo ostatnio poruszała ten temat i nie było zbyt sympatycznie. Trochę się boję, bo pracuję tylko na umowę zlecenie i tą pracę w każdej chwili mogę stracić, dużo pieniędzy odłożonych też nie mam. No i co z tymi studiami? Dobrze, że mój facet podchodzi do tego bardzo poważnie i z uczuciem, przynajmniej wiem, że wybrałam właściwego . Też jest przerażony, ale "trzyma fason".
Mam dziwną potrzebę się wygadać, więc wybaczcie moje przemyślenia, ale nie mam z kim się nimi podzielić, bo takie są właśnie uroki małych wsi czy miasteczek - wolę nie rozpowiadać, bo jak jest sensacja, to od razu wszyscy wiedzą nie wiadomo skąd.

Czeeść Nic się nie stresuj Ja też młodziutka jestem bo 20 lat mam , w lutym 21Lekarz powie Ci sam o wszystkim bynajmniej mój tak zrobił.Ja na wejściu powiedziałam ,że się stresuje i że mogę nie kontaktować Ale później jakoś to poszło Który tydzień ciąży wychodzi Ci z ostatniej miesiączki?Bo ja byłam w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży to już widziałam pęcherzyk ciążowy

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:06   #284
wanilllka82
Wtajemniczenie

witaj _madln jesteś młoda ale to dobrze dla dzidziusia, będzie mieć młodą mamę a z Twoją mamą lepiej byłoby porozmawiać, będzie mieć czas na oswojenie się z sytuacją i na pewno będzie się cieszyć jak maluszek będzie na świecie, wiem co mowie może będzie mogła Ci pomóc w opiece, pomoc babci jest nieoceniona!
koniecznie zażywaj kwas foliowy, jest najważniejszy w tych pierwszych tygodniach.

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-11-15 o 16:51
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:08   #285
_madlen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Który tydzień ciąży wychodzi Ci z ostatniej miesiączki?Bo ja byłam w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży to już widziałam pęcherzyk ciążowy
4 tydzień i 3 dzień, tak mi przynajmniej wyliczyło. Termin według tych kalkulatorów na 21 lipca. Ale to wszystko dla mnie abstrakcyjne
Stary 2011-11-15, 10:17   #286
d123
Rozeznanie

Cytat:
witaj madlen jaka młoda 19 lat to już dojrzała kobieta ja znam dziewczyny które w wieku 14 zaszły w ciąze i mają śliczne dzieci... wiadomo na początku będzie trudno , ale zobaczysz , ze wszystko się uda...u mnie na studiach tez były dziewczyny oczekujące dziecka i jakos sobie poradziły oczywiście z pomocą babci jednej czy drugiej...a rozmowa z mamą niestety Cię nie ominie i jak zrobisz to szybciej tym lepiej będzie Ci na sercu. Na początu na pewno Twoja mama nie będzie skakała z radości...ale zobaczysz , ze po kilku dniach oswoi sie z sytuacją...zobaczysz zaufaj mi Dla rodziców tez jest to wielkim szokiem nie tylko dla ciebie ...wiec nie ma sie co dziwić Dobrze , ze masz partnera który jest odpowiedzialny- to podstawa. ...
d123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:30   #287
siasia_31
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki

witam nową ciężarówkę kochana w takim gronie jak Nasze nic nie będzie Ci straszne a mamie musisz powiedzieć żeby była świadoma że teraz to Tobą trzeba się opiekować.

Asiu na pewno zwolnienie lekarz może Ci wypisać od dnia następnego skoro to kontynuacja. Ja też wczoraj będąc u lekarza z okazji mojej rwy zostałam zapytana przez panią doktor czy od dzisiaj czy od jutra, więc na pewno można.
Stary 2011-11-15, 10:51   #288
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d123 Pokaż wiadomość
witaj madlen jaka młoda 19 lat to już dojrzała kobieta ja znam dziewczyny które w wieku 14 zaszły w ciąze i mają śliczne dzieci... wiadomo na początku będzie trudno , ale zobaczysz , ze wszystko się uda...u mnie na studiach tez były dziewczyny oczekujące dziecka i jakos sobie poradziły oczywiście z pomocą babci jednej czy drugiej...a rozmowa z mamą niestety Cię nie ominie i jak zrobisz to szybciej tym lepiej będzie Ci na sercu. Na początu na pewno Twoja mama nie będzie skakała z radości...ale zobaczysz , ze po kilku dniach oswoi sie z sytuacją...zobaczysz zaufaj mi Dla rodziców tez jest to wielkim szokiem nie tylko dla ciebie ...wiec nie ma sie co dziwić Dobrze , ze masz partnera który jest odpowiedzialny- to podstawa. ...
Oj tak podstawa to partner. W nim przez najbliższe 9 miesięcy będziesz szukała oparcia

Cytat:
Cześć Dziewczynki

witam nową ciężarówkę kochana w takim gronie jak Nasze nic nie będzie Ci straszne a mamie musisz powiedzieć żeby była świadoma że teraz to Tobą trzeba się opiekować.

Asiu na pewno zwolnienie lekarz może Ci wypisać od dnia następnego skoro to kontynuacja. Ja też wczoraj będąc u lekarza z okazji mojej rwy zostałam zapytana przez panią doktor czy od dzisiaj czy od jutra, więc na pewno można.
Dzięki

Jestem mamą

Stary 2011-11-15, 11:17   #289
hanjah
Zakorzenienie

Hej
A ja dziś pospałam jak nigdy Tż zajął się córcią, przyniósł mi śniadanie do łóżka, a teraz piecze ciasto bo wieczorem mamy gości
U mnie za to bez zmian-ciągle mnie mdli...
Dziś w końcu idę się umówić do lekarza-na najbliższy tydzień. U mnie to i tak nie robi różnicy, bo usg to wiecie, przed Świętami może dopiero...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:46   #290
muminek82
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!Witaj _madlen nie stresuj się,myśl pozytywnie i dla Tż że Cie wspiera!
ja dzisiaj spałam do 10 i wcale się nie wyspałam mdłości mnie atakują i nie mam kompletnie pomysłu na obiad
Stary 2011-11-15, 11:55   #291
Authentic
Raczkowanie

No i przyszła @ franca jedna bez żadnych objawów, z zaskoczenia nocą mnie wzięła Ale ja się jej nieee dam, oj nieee... Za tydzień dwa biorę TŻ-ta w obroty. Nie wymiga się, bo przez te 4 tygodnie dbał o mnie tak dobrze, że się przyzwyczaiłam
Wyobraźcie sobie, że tak się biedak wczuł w rolę tatusia, że postanowił zrobić mi sok z całej pomarańczy. I wszystko byłoby ok, gdyby ją obrał nie tylko z tej grubej skórki Miał być sok, a wyglądało to jak sorbet z kawałkami tego białego co kryje się pod skórką. Nawet pestki miałam w szklance! Ale chciał dobrze
Tymczasem na uspokojenie biorę się za dalszy ciąg pisania pracy licencjackiej. Zaniedbałam ją gruuubo przez ten nerwowy miesiąc. Będę tu do Was zaglądać i z niecierpliwością czekam na pierwsze zdjęcia zaokrąglonych brzuszków! Buziaki!
Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:17   #292
muminek82
Wtajemniczenie

Authentic tak trzymaj z takim nastawieniem napewno się uda!a Tż udanychiał dobrze no jasne!pisz spokojnie prace a za dwa tygodnie do ataku
Stary 2011-11-15, 12:26   #293
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny,na mdłości to podono imbir jest dobry??moze jakas herbata z dodatkiem imbiru??
mdłosci miałam(ale nie wymiotowałam) i mi pomagało lezenie na conajmniej 2 poduszkach pod głową,a przez pierwszy trymestr królowały kanapki z pomidorem tylko....wszystko inne było bleeee

i tak czytam,że sporo z Was robi betę,ja robiłam tylko zwykłe testy,z krwi nie sparwdzałam czy jestem w ciązy

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-15 o 13:50
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:54   #294
hanjah
Zakorzenienie

Ja już wiem, że na mnie herbatka z imbirem nie działa Właściwie to na moje mdłości nic nie pomaga

Poszłam do przychodni umówić się do lekarza. Okazało się, że lekarki do której chciałam pójść (tu za każdym razem można się umówić do kogoś innego, ale wiadomo że dobrze mieć "swojego" lekarza) nie ma do przyszłego czwartku. To mówię, że może być jakiś inny lekarz, byle kobieta. No to dowiedziałam się tylko tyle, że nie mogę się umówić i mam zadzwonić jutro rano A niestety Szkoci mają taki akcent i tak dziwnie mówią, że w końcu nie zrozumiałam czemu mnie nie umówią dzisiaj... dobrze, że przychodnia parę kroków od domu-wolę to zrobić osobiście niż przez tel, bo znowu się nie dogadam I to wcale nie chodzi o to, że ja nie znam języka...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:49   #295
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Mnie dziś mdli od rana..jak się obudziłam to szukałam wzrokiem jakiejś miski ale nie zwymiotowałam, w sumie może by mi wtedy przeszło? Ale nic, zniosę to z podniesioną głową (chyba,że mnie w końcu do kibelka zagoni)

I cały czas latam do wc, pęcherz mi pęka po prostu, wstaję co noc!

buziaczki

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:54   #296
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka-20 Pokaż wiadomość
Mnie dziś mdli od rana..jak się obudziłam to szukałam wzrokiem jakiejś miski ale nie zwymiotowałam, w sumie może by mi wtedy przeszło? Ale nic, zniosę to z podniesioną głową (chyba,że mnie w końcu do kibelka zagoni)

buziaczki
perelka ja mam to samo z pęcherzem,ide specjalnie siusiu przed spaniem a w nocy i tak się obudzę pędze do wc i siusiam i końca nie ma ufff
Stary 2011-11-15, 14:17   #297
siasia_31
Raczkowanie

Właśnie się przytelepałam z przychodni odebrałam betę
mam 872,50 mlU/ml gdzie przy podanych obok normach wychodzi mi 3-4 tydzień 500-10000, a następny przedział to 4-5 tydzień i norma 1000-50000 no więc chyba połowa 3-ego tygodnia
Stary 2011-11-15, 14:55   #298
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Wam wszystkim
Kochana witamy i napewno będzie dobrze. Wiadomo rozmowa z mamą Cie nie ominie i w końcu będziesz musiała z nią porozmawiać....
Nie piszesz dlaczego Twoja mama byłaby niezadowolona teraz z Twojej ciąży....Twoja mama jest osobą wierzącą, religijną?? o to chodzi?? jeżeli tak to po pierwszym szoku napewno będzie się cieszyć. Każde dziecko to błogosławieństwo, cud życia i jak tu się nie cieszyć z takiego maleństwa??? Jeszcze oszaleje na punkcie tego Skarbka. Pewnie będzie potrzebowała tylko trochę czasu na przywyknięcie do tej myśli, że będzie babcią .
Jeżeli chodzi o wiek to napewno dasz sobie radę, ja zawsze myslałam że mamą będę już mając 22 lata, dzisiaj kończę 26 i trochę żałuję że nie udało się wcześniej. Jest dużo plusów wczesnego macierzyństwa, napewno dużo się teraz zmieni w Twoim życiu, ale masz wsparcie TŻ i wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
A ja dziś pospałam jak nigdy Tż zajął się córcią, przyniósł mi śniadanie do łóżka, a teraz piecze ciasto bo wieczorem mamy gości
Dziś w końcu idę się umówić do lekarza-na najbliższy tydzień. U mnie to i tak nie robi różnicy, bo usg to wiecie, przed Świętami może dopiero...
Ja myślę że bedę miała pierwsze USG gdzieś na początku stycznia, w 13-14 tygodniu. I zastanawiam się czy się wybrać w 8 tygodniu prywatnie. Koleżanka mi odradza, mówi że jestem niecierpliwa, ale to moja pierwsza dzidzia i chyba taka wizyta by mnie uspokoiła.

I najważniejsze. Zrobiłam kolejny test, już ostatni i dzidzia rośnie!!!
Stary 2011-11-15, 17:30   #299
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
No i przyszła @ franca jedna bez żadnych objawów, z zaskoczenia nocą mnie wzięła Ale ja się jej nieee dam, oj nieee... Za tydzień dwa biorę TŻ-ta w obroty. Nie wymiga się, bo przez te 4 tygodnie dbał o mnie tak dobrze, że się przyzwyczaiłam
Wyobraźcie sobie, że tak się biedak wczuł w rolę tatusia, że postanowił zrobić mi sok z całej pomarańczy. I wszystko byłoby ok, gdyby ją obrał nie tylko z tej grubej skórki Miał być sok, a wyglądało to jak sorbet z kawałkami tego białego co kryje się pod skórką. Nawet pestki miałam w szklance! Ale chciał dobrze
Tymczasem na uspokojenie biorę się za dalszy ciąg pisania pracy licencjackiej. Zaniedbałam ją gruuubo przez ten nerwowy miesiąc. Będę tu do Was zaglądać i z niecierpliwością czekam na pierwsze zdjęcia zaokrąglonych brzuszków! Buziaki!
Wstrętna @. To teraz musicie się wziąć do roboty to załapiesz się jeszcze na sierpień

Cytat:
Ja już wiem, że na mnie herbatka z imbirem nie działa Właściwie to na moje mdłości nic nie pomaga

Poszłam do przychodni umówić się do lekarza. Okazało się, że lekarki do której chciałam pójść (tu za każdym razem można się umówić do kogoś innego, ale wiadomo że dobrze mieć "swojego" lekarza) nie ma do przyszłego czwartku. To mówię, że może być jakiś inny lekarz, byle kobieta. No to dowiedziałam się tylko tyle, że nie mogę się umówić i mam zadzwonić jutro rano A niestety Szkoci mają taki akcent i tak dziwnie mówią, że w końcu nie zrozumiałam czemu mnie nie umówią dzisiaj... dobrze, że przychodnia parę kroków od domu-wolę to zrobić osobiście niż przez tel, bo znowu się nie dogadam I to wcale nie chodzi o to, że ja nie znam języka...
Co za nieugodowi ludzie,współczuje

Cytat:
mam 872,50 mlU/ml gdzie przy podanych obok normach wychodzi mi 3-4 tydzień 500-10000, a następny przedział to 4-5 tydzień i norma 1000-50000 no więc chyba połowa 3-ego tygodnia
Brawo za betkę

No a ja miałam zmienić termin wizyty na dzisiaj ,ale się nie udało.
W związku z tym,nici z jutrzejszego wyjazdu(koleżanka zaprosiła mnie na Listy do M. taaak chciałam jechać ). Kurde nie wytrzymam chyba do jutra

Jestem mamą

Stary 2011-11-15, 19:29   #300
agunia82
Zakorzenienie

No w końcu dorwałam jakiegoś kompa A wy się dzisiaj rozpisałyście, że szok!

Cytat:
Cześć Wam wszystkim
Witaj Jak już pewnie zauważyłaś, na pewno nie odrzucimy i doradzimy jak będzie trzeba. I przede wszystkim, to gratuluję! Zgadzam się też z dziewczynami, że dobrze by było, żebyś z mamą porozmawiała, prędzej czy później i tak będziesz musiała. Super, że masz oparcie w partnerze, to bardzo ważne

Cytat:
Hej
No brawa dla Tż-ta

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj spałam do 10 i wcale się nie wyspałam mdłości mnie atakują i nie mam kompletnie pomysłu na obiad
Ja dzisiaj pół dnia przespałam, dosłownie! I włączył mi się jadłowstręt, nie było mi niedobrze, ale nie mogłam patrzeć na jedzenie. Ratowałam się owocami i chrupkami kukurydzianymi Dopiero wieczorem apetyt wrócił

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
No i przyszła @ franca jedna
Cóż, przynajmniej wiesz, na czym stoisz. A ja zaciskam mocno żebyś migusiem do nas dołączyła jako sierpniowa mamuśka

Cytat:

A niestety Szkoci mają taki akcent i tak dziwnie mówią, że w końcu nie zrozumiałam czemu mnie nie umówią dzisiaj... dobrze, że przychodnia parę kroków od domu-wolę to zrobić osobiście niż przez tel, bo znowu się nie dogadam I to wcale nie chodzi o to, że ja nie znam języka...
A melisy próbowałaś? Ponoć też pomaga. A o tym jak szkoci gadają coś wiem

Cytat:
Napisane przez perelka-20 Pokaż wiadomość

buziaczki
Oj mnie też tak gania do łazienki!

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość

Ja myślę że bedę miała pierwsze USG gdzieś na początku stycznia, w 13-14 tygodniu. I zastanawiam się czy się wybrać w 8 tygodniu prywatnie. Koleżanka mi odradza, mówi że jestem niecierpliwa, ale to moja pierwsza dzidzia i chyba taka wizyta by mnie uspokoiła.

I najważniejsze. Zrobiłam kolejny test, już ostatni i dzidzia rośnie!!!
Ale dlaczego odradza? Przecież chyba to normalne, że chcesz zobaczyć, czy wszystko ok. Prawie każda moja dzieciata znajoma pierwsze USG robiła między 6 a 8 tygodniem.
No rośnie rośnie, przecież inaczej być nie może

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości