|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
engela super ze dzidzia sie ujawniła
szybko sie przestawicie zawsze uwazalam ze rozowy ladniejszy od niebieskiego :P
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heja Dziewczyny ![]() ja mam koleżankę forumową, która leciała z Synkiem do Anglii jak miał chyba 7 miesięcy , mogę podpytać Ją jak to było, może prześlij mi na priv pytania , zrobię z Nią wywiad
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Ja patrzylam u znajomych i przy maluszkach nikt podusi nie uzywa. A zamiast kolderki planuje w wozku zestaw bobas w kominezoniku/bluzie plus kocyk.
|
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
łyżka wystarczy, musisz zrobić dość gęstą zawiesinę i wypić, u mnie zawsze działa choć paskudztwo okropne
Kurcze - wkurzyłam się nieźle z rana tą zapowiedzią ograniczenia becikowego i ulgi dla dzieci. Jak nie kijem biednego to pałą. Sobie niech ograniczą cwaniaki jedne ![]()
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dziękujemy za gratulacje Rano byłam na badaniach, zimno okropnie, ja chcę już wiosnę ![]() Przyszła mi przesyłka reklamowa od Loveli, czapeczka, rękawiczki i płyn do prania. W sumie nie spodziewałam się, bo nawet mi wyleciało z głowy, że się tam rejestrowałam, ale miło, cieszę się ![]() Aguśka mi zawsze pomaga Nifuroksazyd, czy jakoś tak to się pisze, ale nie wiem czy to można w ciąży, musiałabyś sprawdzić. Jest w syropie i w tabletkach. Zaraz wrzucę foteczki z wczorajszego USG Co do imienia to jednym z typów jest Emilia Mi się podobają jeszcze inne, m.in. Gabrysia, za to Tżtowi nie, i on jest za Emilką więc jak nic innego do porodu nam nie wpadnie do głowy, to będzie Emilka Co do upławów, to też mam, nawet sporo, co bardzo mi przeszkadza, ale z tego co wiem, to wsyztsko w porządku, że w ciąży to normalne. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Engela gratuluję córci
|
#1297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na poczatku ciazy mialam preferencje co do plci ale teraz mi sie chyba odminilo i uciesze sie bardzo cokolwiek mi w brzuchu wyrosnie |
|
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładne imie Emilka
|
#1299 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za gratulacje...
My bardzo chcieliśmy chłopca,ale czułam,że to będzie dziewczynka... Dzidzia jest troszkę mniejsza niż wskazują na to wyliczenia więc pewnie termin porodu przesunie mi się na kwiecień... Za 2 tyg. mam kontrolę w ramach wczorajszej wizyty by sprawdzić jeszcze raz naszynia krwionośne w serduszku bo córka po pierwsza jest jeszcze za mała a po drugie nie chciała współpracować... A tak to zdrowa moja rybka ![]() Ja muszę zrobić posiew z moczy bo mogę mieć piasek w nerkach ... Oj ciężko jest się przestawić... Zawsze chciałam być jedyną babką w domu ...Ale z drugiej strony córeczki są grzeczniejsza, nie powiedzą "mamą nie całuj mnie bo koleżanki patrzą", mniejsze prawdo podobieństwo skakania po drzewach... Mężul się wzruszył na badaniu ![]() Ale dalej ma odrobinke nadzieji,że fifolek wyszkoczy... |
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi i moją rwę, to niestety będzie mnie bolała do końca życia. W moim przypadku wystarczy, że źle stanę, przemęczę się trochę czy cokolwiek. Dwa lata temu dźwignęłam zbyt duży ciężar, i zaczęło się. Ból zlokalilzowany w głebi pośladka paraliżujący cała nogę. Ale nawet jak boli to nauczył się z tym "iść".
Cytat:
Cytat:
A na naszej liście leków nie ma nic na biegunkę?
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie nie wiem czemu - spróbuję raz jeszcze http://biznes.onet.pl/premier-zapowi...,1,prasa-detal
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Karo89 dla Ciebie też gratulacje !
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, czytałam w prasie o becikowym. Cytat: Od przyszłego roku becikowe przysługuje tylko wtedy, kiedy przedstawisz zaświadczenie od lekarza ginekologa, że byłaś pod jego opieką od 10. tygodnia ciąży. Wymóg ten dotyczyć będzie wszystkich kobiet, które po 31 grudnia zgłoszą się po odbiór pieniędzy.
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
nie wytrzymam...
jak zabiorą te becikowe to już pierdziele wybywam z tej chorej Polski... |
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze ulgi obetną - także super polityka prorodzinna
|
|
|
#1310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
uff... ale odpisywania
![]() jak uzywalismy pieluszek materialowych, to trzeba bylo miec taka funkcje ![]() Cytat:
![]() swietne ![]() Cytat:
![]() co do rwy nie pomoge.. ja cierpie na jakis inny rodzaj bolo-skorczy, jeszcze nie do konca zdjagnozowanych ![]() Cytat:
![]() bo nawet do spania dobrze zakladac jakis miekki koszulko-stanik. Poza tym juz kiedys pisalam, ze wlasnierzy tych dekoltach wiatr hula po piersiach, a przy laktacji przeziebienie piersi jest bardzo niewskazane ![]() Cytat:
zadna nie miala problemow, maluszek zazwyczaj spal, na ladowanie trzeba miec cos do picia (zeby sie uszka nie zatykaly), do PL lot trwa pewnie nie dluzej niz 3 godziny. My lecielismy z Sandra jak miala roczek do Chile, cala pordoz w sumie trwala ok 24 h... ale mimo wszystko nie bylo zle ![]() Cytat:
![]() a jakby cos, to powiedz o tym ginowi na nast wizycie, niech zrobi wymaz, czy nie ma bakterii lub grzybicy ![]() a na tryb rozowy przerzucicie sie w mig ... potem nie bedziecie mogli siebie zrozumiec, czemu tak bardzo chcieliscie chlopca ... mowie z doswiadczenia
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Kulkaga ręce opadają... zamiast jakos dopingowac ludzi, zachecac do powiększania rodziny to oni wrecz przeciwnie.
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aguśka pudło super muszę się zmobilizować, póki czas.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-15 o 11:29 |
||
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe co z kobietami co później się dowiedziały,że są w ciąży np.w 11 lub 12 tyg...
Mam nadzieje,że lekarze będą wypisywać o trzeba do tego becikowego... Bo oni przecież najlepiej widzą czy matka dbała o siebie i dziecko w tym czasie...czy tylko chce wyłudzić kase... Mortadelo! Przecież te becikowe nawet nie zakrywa kosztów badań w czasie ciąży! |
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ulga prorodzinna na dzieci ma byc uzależniona OD ilości dzieci... bogaci dzieci mają mało. Biedni mają ich dużo, ale uglę mają minimalną, bo mało zarabiają i kółko się zamyka. Uff... dobrze, że podpięłam się pod ubezpieczenie grupowe u męża w firmie, przynajmniej jakiś pieniądz będzie pewny.
|
|
#1315 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mile slowa odnosnie pudeleczka
![]() Teraz chcialabym podszykowac drugie dla drugiego synka, bo przy dwojce dzieci moze byc mniej czasu Cytat:
Cytat:
![]() Ta kronike kupowala mi mama, w ksiegarnii chyba, ale na allegro pewnie tez sa. Cytat:
A drugi bol mam w okolicy krzyzowej, jak za duzo pochodze czy postoje to mnie boli i jak sie poloze, nie moge wstac z lozka, wolam meza wtedy i pomaga mi wstac bo nawet na bok nie moge sie przekrecic tak boli. I ten bol co wchodzi do posladka, miewam tez poza ciaza (z powodu swojej pracy), ale w ciazy sie nasila, jednak poza ciaza ide do kolegi, odblokowuje mi kregoslup i jest ok. A w ciazy za wiele nie da sie zrobic. A ten bol w okolicy krzyzowej mam tylko w ciazy. Cytat:
Z tym oddychaniem ma pani doktor racje, bo przy tym mocnym skurczu (mocnym twardnieniu brzuszka) czasem gorzej mi sie oddycha. Cytat:
Bylam pod wrazeniem siebie jak szybko zdjelam kozaki ![]() W domu robie to dwa razy wolniej hihi Cytat:
mam nadzieje.Cytat:
![]() Mam nadzieje ze z zabkiem dentystka cos poradzi Odnosnie tej koszulki, ja mialam taka jak ta na drugim obrazku: fioletowa, dla mniebyla nie za fajna. Ciezko wyjmowalo sie piers do karmienia. Nie wiem jak te drugie z otworkami, ale ja jednak teraz stawiam na wygode, czyli najlepiej jak sie rozpina do polowy: najwygodniej do karmienia. Cytat:
![]() Tylko tak jak mowisz, trzeba bedzie przegrywac co jakis czas, bo technika idzie szybciutko do przodu. Ja sama mam jeszcze w domu swoje kasety wideo i musze je przegrac na plyty bo tamte to tylko duzo m-sca zajmuja, a poza tym wideo dawno juz nie mam wiec i tak nie ma jak odtworzyc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!
|
|
#1316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
wiadomo ze na państwo nie ma co liczyc, i jestesmy zdani tylko na siebie,...
Cytat:
) i nie bylo problemu.
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, zawsze 1000 w kieszeni
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
jak czytałam ksiazke ciężarówka to tam pisało zeby sie nie martwic jesli sie z nas leje na wszystkie mozliwe otwory, nawet jesli sie slinimy
mnie ostatnio w sklepie slina pociekła ja mam czasami tak mokro ,zwłaszcza jak chodze ze mysle sobie ze jak mi wody zaczna odchodzic to nie zauwaze tak przywykne do tego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

szybko sie przestawicie
tak mnie wczoraj corcia kopala jak juz w lozku lezalam...i patrze na brzuch..a brzuch podskakuje